back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cele zece porunci

Pagini: << 64 65 66 67 68 Sari la pagina:

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Septembrie 2011, ora 09:38

dar, dupa parerea ta, in ce crezi ca a constat "pacatul " ? in Neascultarea / Nesocotirea Poruncii Divine sau , Orgoliul ce i-a muscat de inima de a fi la fel ca Dumnezeu ?

Fosta membra 9am.ro

80 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2011, ora 11:03

toti ne dam cu parerea despre credinta, DUMNEZEU, LEGILE LUI, etc.
Eu cred ca prima treapta spre vindecare e recunoasterea faptului ca esti bolnav. Fara aceasta recunoastere nu te vei insanatosi niciodata.
Asa e si in credinta. Poti sa recunosti sau sa negi existenta lui DUMNEZEU. Esti liber. Aceasta LIBERTATE ti-a dat-o DUMNEZEU la nastere si ti-o garanteaza toata viata.
Cit de departe te-ai documenta din istoria omenirii, observi ca oamenii pe linga cele materiale, se inchinau la ceva. Nu cred ca era din neputinta asumarii vietii pe pamint, nu, ci din existenta spiritului, legatura noastra cu CREATORUL.
Orice trib descoperit si in zilele noastre, au ritualuri de aducere de jertfe lui DUMNEZEU, indiferent cum il percepe fiecare.

DUMNEZEU este iubire. In numele iubirii, a dat LEGILE DUMNEZEIESTI, dupa care sa ne traim viata. Spune EL: ....pentru a ne fi noua bine.
Dar ...binele asta fiecare il interpretam in functie de necesitatile noastere mai mult materiale decit spirituale. De aici cite si cite interpretari nu auzi in viata de zi cu zi. Citi nu judecam in locul lui DUMNEZEU, viata altora si mai putin sau aproape niciodata calitatea spiritului nostru.

Citi dintre noi intelegem si apoi sa avem pretentia ca o si respectam, prima LEGE: -Sa crezi in unul DUMNEZEU si sa-l iubesti mai presus de tot, adica mai presus de tine si nevoile tale materiale si sufletesti, mai presus de familie, parinti, copii, mai presus de viata ta....eeeeeeee, e greu...e f greu....fii sincer cu tine insuti..
De aici, daca esti corest cu tine insuti, recunosti cit esti de bolnav spiritualiceste, de neputincios in a respecta prima lege dumnezeiasca......si devii smerit odata ce constientizezi. Dar se poate si invers, sa devii mai inversunat impotriva lui DUMNEZEU si sa ajungi toata viata sa negi pina si existenta unei legaturi cu EL.
ESTI LIBER...
EL respecta libertatea fiecaruia, nu iti va deschide niciodata usa spre EL.
Acest gest iti apartine tie toata viata ta indiferent cum iti este data s-o traiesti.

Raporteaza abuz de limbaj
Dinamic

284 mesaje
Postat pe: 17 Septembrie 2011, ora 15:24

De la: homeless, la data 2011-09-17 09:01:52
De la: gabigabi, la data 2011-09-16 21:05:07incepe cu ce vrei tu si ti se pare revelant !
e o idee sa-ncepi cu Pacatul Originar .....

Pacat ? Care pacat ? Cel al Evei ,nu mai exista . A avut grija , dumnezeul cel groaznic,din vechiul testament ,sa-l curete.
Pacatele noastre au disparut in momentul potopului,asta e la mintea cocosului.Prin salvarea lui Noe,dumnezeu a considerat ca acesta este un etalon,noi suntem urmasii lui,deci pacat originar nu mai exista.
Si daca ar exista ,sa nu uitam ca e posibil ca noe sa aiba ca stramosi ,nu doar urmasi ai evei sau a lui adam,sa nu uitam ca ingerii au violat cateva urmase ale evei,acesti urmasi nu mai sunt responsabili de pacatele unor rude pe linie materna.Ar insemna sa ne batem joc de ingerii domnului..............cei cu violul

Gresit stimabile, pacatul Evei a existat si va exista prin transmitere genetica. Ai impresia ca la Potop Noe cand s-a urcat pe corabie (_arca) nu a avut in gena pacatul transmis de Eva si Adam. Prima forma de acoperire a pacatului-de acperire nu de iertare, apare tot in Gradina Eden inainte ca Eva si Adam sa fie izgoniti.Pote imi dai si mie un argument biblic sincer, referitor la ce sustii tu-violul "ingerilor".....

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 18 Septembrie 2011, ora 13:40

De la: Dinamic, la data 2011-09-17 15:24:36
De la: gabigabi, la data 2011-09-16 21:05:07incepe cu ce vrei tu si ti se pare revelant !

Pacat ? Care pacat ? Cel al Evei ,nu mai exista . A avut grija , dumnezeul cel groaznic,din vechiul testament ,sa-l curete.
Pacatele noastre au disparut in momentul potopului,asta e la mintea cocosului.Prin salvarea lui Noe,dumnezeu a considerat ca acesta este un etalon,noi suntem urmasii lui,deci pacat originar nu mai exista.
Si daca ar exista ,sa nu uitam ca e posibil ca noe sa aiba ca stramosi ,nu doar urmasi ai evei sau a lui adam,sa nu uitam ca ingerii au violat cateva urmase ale evei,acesti urmasi nu mai sunt responsabili de pacatele unor rude pe linie materna.Ar insemna sa ne batem joc de ingerii domnului..............cei cu violul

Gresit stimabile, pacatul Evei a existat si va exista prin transmitere genetica. Ai impresia ca la Potop Noe cand s-a urcat pe corabie (_arca) nu a avut in gena pacatul transmis de Eva si Adam. Prima forma de acoperire a pacatului-de acperire nu de iertare, apare tot in Gradina Eden inainte ca Eva si Adam sa fie izgoniti.Pote imi dai si mie un argument biblic sincer, referitor la ce sustii tu-violul "ingerilor".....

Vrei ca noi,paganii ,sa stim mai multe din biblie decat tine ? Citeste si tu Geneza (Facerea) pe la "stricaciunea oamenilor" , acolo spune ca fii lui dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase si s-au impreunat cu ele - banuiesc ca nu a fost dragoste la prima vedere,le-au luat cu japca,iar copiii lor au fost "vitejii" din vechime ,la fel ca si in alte mituri,ca de exemplu Hercule,.....
Cine sunt acesti fii ai domnului ,cu cine o fi fabricat acesti flacai sau din ce material sunt ciopliti?Acum de ce nu mai vin,sa salveze parashutele de pe centura?

Fosta membra 9am.ro

1431 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 18 Septembrie 2011, ora 13:51

Mai stimabile ,pacatul ala cine l-a programat in codul Evei ? Ce vina are ea ca si-a dorit o frunza ? Vinovat e creatorul,ca nu a prevazut chiar totul,ca a fabricat o eva proasta care la cea mai mica provocare punea botu' .Daca nu stii sa faci un produs competitiv nu are sens sa ai pretentii in acest univers ca esti mare creator.E ca si cum eu as face un program Vista ,care la cateva zile dupa crearea lui ,ar trebui sa-mi dea peste cap toate datele. Eu prevad asta si chiar prevad si interventia ( hacker-ului) caci sunt omnipotent............
Dumnezeul tau a dovedit ca era nepregatit sau un biet pervers,voia sa asiste la partidele de sex dintre Eva si Adam......dintre Eva si Cain si Abel...............
S-a suparat cand prostii s-au desteptat,cel mai mult cred ca l-au deranjat frunzele,nu mai avea acces duhul sfant la sfanta pasarica....

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Septembrie 2011, ora 15:38

porunci de la stapanul de sclavi ,oare asta inseamna creatia ?de ce nu a introdus poruncile in codul genetic?poate ca nu l-a dus capul..

originala ...nu-mi plac copiile .
gerard

1100 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2011, ora 01:51

poruncile isi au locul lor in biblie,nu mai sunt la moda-stapanii de sclavi au disparut.

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2011, ora 01:53

cine doreste sa fie sclav,al propriei constiinte sa ridice o cruciulita....................

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2011, ora 01:53

cine doreste sa fie sclav,al propriei constiinte sa ridice o cruciulita....................

Dinamic

284 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2011, ora 07:33

De la: The_Mummy, la data 2011-09-18 13:40:48

Vrei ca noi,paganii ,sa stim mai multe din biblie decat tine ? Citeste si tu Geneza (Facerea) pe la "stricaciunea oamenilor" , acolo spune ca fii lui dumnezeu au vazut ca fetele oamenilor erau frumoase si s-au impreunat cu ele - banuiesc ca nu a fost dragoste la prima vedere,le-au luat cu japca,iar copiii lor au fost "vitejii" din vechime ,la fel ca si in alte mituri,ca de exemplu Hercule,.....
Cine sunt acesti fii ai domnului ,cu cine o fi fabricat acesti flacai sau din ce material sunt ciopliti?Acum de ce nu mai vin,sa salveze parashutele de pe centura?

Hai sa lamurim cateva aspecte, ce inseamna pentru tine pagan? Din cate stiu eu paganii cred in ceva ce nu are legatura cu Dumnezeu si cred ca nu faci parte din aceasta categorie.Faptul ca stii sau nu stii mai multe decat mine sau altii din Biblie, e problema ta si nu imi aduc aminte sa fi facut referire la acest aspect. In alta ordine de idei,Fii lui Dumnezeu,biblic sunt numiti oamenii, fapt confirmat de toate confesiunile crestine recunoscute.Tocmai asta e problema pe care se pare ca nu ai inyeles-o pacatul s-a transmis. Referitor la "frunzele" Evei si a lui Adam, nici vorba de asa ceva, in Geneza, spune clar cu ce au fost acoperiti...asta pentru anu mai fi tu nelemurit.

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2011, ora 14:35

De la: Dinamic, la data 2011-09-19 07:33:52

Hai sa lamurim cateva aspecte, ce inseamna pentru tine pagan? Din cate stiu eu paganii cred in ceva ce nu are legatura cu Dumnezeu si cred ca nu faci parte din aceasta categorie.Faptul ca stii sau nu stii mai multe decat mine sau altii din Biblie, e problema ta si nu imi aduc aminte sa fi facut referire la acest aspect. In alta ordine de idei,Fii lui Dumnezeu,biblic sunt numiti oamenii, fapt confirmat de toate confesiunile crestine recunoscute.Tocmai asta e problema pe care se pare ca nu ai inyeles-o pacatul s-a transmis. Referitor la "frunzele" Evei si a lui Adam, nici vorba de asa ceva, in Geneza, spune clar cu ce au fost acoperiti...asta pentru anu mai fi tu nelemurit.

Pai tu crezi ce spun preotii? Sa inteleg ca barbatii sunt fiii lui dumnezeu?...desi acolo scrie clar de fetele oamenilor ,nu despre fetele fiilor lui dumnezeu.Cred ca pamblicarii aia care au scris biblia nu se gandeau ca va veni o vreme cand trebuie sa dai socoteala pentru fiecare cuvant scris.

gerard

1100 mesaje
Postat pe: 19 Septembrie 2011, ora 14:35

De la: Dinamic, la data 2011-09-19 07:33:52

Pai tu crezi ce spun preotii? Sa inteleg ca barbatii sunt fiii lui dumnezeu?...desi acolo scrie clar de fetele oamenilor ,nu despre fetele fiilor lui dumnezeu.Cred ca pamblicarii aia care au scris biblia nu se gandeau ca va veni o vreme cand trebuie sa dai socoteala pentru fiecare cuvant scris.

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 19 Septembrie 2011, ora 20:20

Fiecare cu "mostenirea" lui! Unii cu "gene" altii cu indoieli dar mai multi cu siguranta credintei ca Dumnezeu l-a facut pe Adam din lut si pentru ca i s-a parut ca nu a iesit tocmai ce si-a dorit nu a mai vrut sa foloseasca lutul ca materie prima ci i-a frant o coasta lui Adam. Inca nu stiu de unde a luat umplutura! Eu, care nu comentez parerile celorlalti cand e vorba de "Credinta" ma refer doar la necunoasterea mea desi rasfoiesc (din ce in ce mai rar) cele doua exemplare ale Bibliei (Editii diferite; autori-copiatori diferiti). Intrebare foarte serioasa: Cum s-a raspandit intamplarea cu facerea perechii Adam si Eva? Cine era de fata ca sa ne asiguram ca "a vazut" si nu ca "a auzit"? Nu mai zic de celelalte dialoguri dintre sarpe si Eva si altele! Stiu, raspunsul e clar :Asa scrie in... la, la, la!

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2011, ora 00:06

De la: _galina_, la data 2011-09-19 20:20:35Fiecare cu "mostenirea" lui! Unii cu "gene" altii cu indoieli dar mai multi cu siguranta credintei ca Dumnezeu l-a facut pe Adam din lut si pentru ca i s-a parut ca nu a iesit tocmai ce si-a dorit nu a mai vrut sa foloseasca lutul ca materie prima ci i-a frant o coasta lui Adam. Inca nu stiu de unde a luat umplutura! Eu, care nu comentez parerile celorlalti cand e vorba de "Credinta" ma refer doar la necunoasterea mea desi rasfoiesc (din ce in ce mai rar) cele doua exemplare ale Bibliei (Editii diferite; autori-copiatori diferiti). Intrebare foarte serioasa: Cum s-a raspandit intamplarea cu facerea perechii Adam si Eva? Cine era de fata ca sa ne asiguram ca "a vazut" si nu ca "a auzit"? Nu mai zic de celelalte dialoguri dintre sarpe si Eva si altele! Stiu, raspunsul e clar :Asa scrie in... la, la, la!

Adica nu intelegi cine a barfit....cine a "dat" din casa....Pai nu e clar? Dumnezeu este singurul martor,tot pe el trebuie sa-l credem......el a "scos" .....zvonul.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2011, ora 00:06

De la: _galina_, la data 2011-09-19 20:20:35Fiecare cu "mostenirea" lui! Unii cu "gene" altii cu indoieli dar mai multi cu siguranta credintei ca Dumnezeu l-a facut pe Adam din lut si pentru ca i s-a parut ca nu a iesit tocmai ce si-a dorit nu a mai vrut sa foloseasca lutul ca materie prima ci i-a frant o coasta lui Adam. Inca nu stiu de unde a luat umplutura! Eu, care nu comentez parerile celorlalti cand e vorba de "Credinta" ma refer doar la necunoasterea mea desi rasfoiesc (din ce in ce mai rar) cele doua exemplare ale Bibliei (Editii diferite; autori-copiatori diferiti). Intrebare foarte serioasa: Cum s-a raspandit intamplarea cu facerea perechii Adam si Eva? Cine era de fata ca sa ne asiguram ca "a vazut" si nu ca "a auzit"? Nu mai zic de celelalte dialoguri dintre sarpe si Eva si altele! Stiu, raspunsul e clar :Asa scrie in... la, la, la!

Adica nu intelegi cine a barfit....cine a "dat" din casa....Pai nu e clar? Dumnezeu este singurul martor,tot pe el trebuie sa-l credem......el a "scos" .....zvonul.....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 20 Septembrie 2011, ora 00:11

....zvonul s-a transmis oral....la acea vreme dumnezeu nu stia sa scrie si nici nu renta sa scoata biblia deoarece nu avea cine sa o citeasca si nici nu avea oameni disponibili pentru divizia de vanzari....deci nu era rentabil sa scoti o lucrare. Nici pe vremea lu' Moise ,nu era rentabil......asa ca a iesit la interval cu bolovanii.....Poate o fi scos ceva editii inainte de potop ,insa s-or fi pierdut in urma acestui dezastru natural......

ion00

367 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2011, ora 10:36

De la: lilu_67, la data 2011-09-02 15:56:06
De la: ion00, la data 2011-09-02 10:01:47
De la: lilu_67, la data 2011-08-31 14:29:07
De la: ion00, la data 2011-08-31 10:32:21 Am postat aceste citeva cuvinte in ideia ca pe linga cunostiinta necesara noua tuturor avem cu totii gindul vesniciei (eternitatii). Indemn pe toti sa creada in Isus Hristos Domnul! www.youtube.com/watch?v=sFn8xionOi4
Domnule draga,dami voie sa te intreb ceva........cind spui ,credinta in Isus .....te referi la el ca persoana?........sau?

Ma refer.... "�i credin�a este o �ncredere neclintit� �n lucrurile n�d�jduite, o puternic� �ncredin�are despre lucrurile care nu se v�d". Extras din Biblie
Isus Hristos cind a fost pe pamant,a fost 100% om si 100% Dumnezeu. Prin credinta in El se intelege: A crede atit in persoana Sa cit si in toata lucrarea pe care a facut-o,o face si o va face.

www.youtube.com/watch?v=mBz42qDwKJU
De dragul discutiei,consideri ca ISUS si D-zeu sint unu si acelasi?

(Sa avem un maxim de respect fata de un astfel de subiect)
Ceva despre natura umana a Domnului Isus Hristos
Adam si Eva,primii oameni au pacatuit. Cum ei au fost oameni Dumnezeu in planul Sau a hotarit ca indreptarea,salvarea intregului neam omenesc sa vina din samanta femeii (un om) si interventia Divina. Fecioara Maria s-a nascut dintr-o femeie iar ulterior a devenit la rindul ei femeie. Fecioara Maria raminind insarcinata de la Duhul Sfint si nascindu-L pe Isus a implinit exact cuvintele Lui Dumnezeu rostite imediat dupa caderea in pacat a primilor doi oameni cind a spus sarpelui: �Dusmanie voi pun intre tine si intre femeie,intre saminta ta si saminta ei;aceasta iti va zdrobi capul,iar tu ii vei intepa calciiul� . Se stie ca celula omului este formata din 46 de cromozomi: 23 de cromozomi de la mama sa si 23 de la tatal sau. In cazul Lui Isus nu stim cum au decurs lucrurile si din respect pentru El consider ca nu trebuie sa insistam prea mult. (Probabil ca credinciosii vor afla cindva mai multe informatii despre acest subiect).
Isus a fost un om adevarat caci:--S-a nascut din om--a avut nume�a avut mama�a avut un corp de om cu un stadiu de dezvoltare normal�a fost supus pacatului�I-a fost sete,foame--a avut nevoie de odihna-- a avut momente de slabiciune pirzindu-si rabdarea,miniindu-se,fiind numit in Biblie om,a invatat sa asculte devenind desavirsit,devenind Frate cu oricine face voia Tatalui din ceruri �etc.Trebuie tinut cont ca Omul Isus nu a pacatuit deloc. Dupa inviere a avut un corp din carne si oase mincand peste, putind sa treaca prin pereti,sa apara sau sa dispara dupa voia Sa in orce loc. S-a inaltat la dreapta Lui Dumnezeu si acum mijloceste pentru noi avind semene pe corp de la rastignire, ��etc.
Ceva despre natura Dumnezeasca a Domnului Isus Hristos:
In Biblie este numit:Dumnezeu,Domn al pacii,Cel dintii si Cel de pe urma,Mantuitor, Fiul Lui Dumnezeu,Dumnezeu tare,Iehova, Lumina,Domn,�.etc
-Este Stapinul celor chemati si iubiti de Dumnezeu. Citeva atribute Dumnezeesti: A certat un drac,a facut minuni A primit multumiri,slava,inchinare,putind da har, indurare pace. Dupa inaltarea Sa putind primi duhul unui muribund, putind sa vindece un om Toata creatia a fost facuta prin El, egal cu Tatal. De asemenea Isus Hristos poate locui in credinciosii Lui,poate sa primeasca cinste ca si Talal,iar toata plinatatea Dumnezeirii locuind in El. Cind a fost pe pamint a stapinit fortele naturii,a cunoscut gindurile oamenilor,a iertat pacatele oamenilor,va judeca lumea la sfirsitul vremurilor�etc
In Isus Hristos gasim doua naturi: Una umana si una Dumnezeiasca. (aceste doua naturi existand si in prezent)
RASPUNS : Isus Hristos nu a fost doar om adevarat ci a fost si Dumnezeu adevarat. Isus Hristos nu a fost doar Dumnezeu adevarat ci si om adevarat.
www.youtube.com/watch?v=W2SwsfRYgWM

gaBrIe

10 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 27 Octombrie 2011, ora 15:20

De la: _KARPOV, la data 2011-09-20 00:11:19

....zvonul s-a transmis oral....la acea vreme dumnezeu nu stia sa scrie si nici nu renta sa scoata biblia deoarece nu avea cine sa o citeasca si nici nu avea oameni disponibili pentru divizia de vanzari....deci nu era rentabil sa scoti o lucrare. Nici pe vremea lu' Moise ,nu era rentabil......asa ca a iesit la interval cu bolovanii.....Poate o fi scos ceva editii inainte de potop ,insa s-or fi pierdut in urma acestui dezastru natural......

KARPOV TOT UN TANTALAU AI RAMAS ....

Pagini: << 64 65 66 67 68 Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CELE ZECE PORUNCI
Mergi la: