back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cele zece porunci

Pagini: << 62 63 64 65 66 67 68 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

2146 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Mai 2011, ora 18:49

Ssssssttttt ! Liniste ! S-a aprins tufa , vine urmatoarea transa de porunci .........de la FMI

originala ...nu-mi plac copiile .
9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 14 Mai 2011, ora 20:39

la Egipteni in Cartea Mortilor, exact in Vraja 125 apar poruncile in mod indentic dar la persoana I - trecut.
Surpriza este ca ele apar dinaintea bibliei. Plagiat ,dar sa stim si noi....coane Fanica...
-------------
Karpov,poruncile au fost de la creatiune,transmise prin viu grai fara Biblie.
Cand Eva si Adam au mancat din mar au calcat deja pruncile:
- sa nu poftesti,
- sa nu furi,
- sa nu necinstesti parinti...pariti lor a fost chiar Dumnezeu,
- sa nu ucizi...prin pacatul lor a fost ucisa toata omenirea.
Ei au fost pedepsiti.
Cain cand a ucis pe Abel deasemenea a fost pedepsit.
Deasemenea se stia de la creatiune ca in ziua a saptea...Sambata Dumnezeu s'a odihnit.S.A.M.D
Deci poruncile au fost puse de la inceput si oamenii le pazeau din fire.

Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2011, ora 22:49

De la: 9am121159, la data 2011-05-14 20:39:07la Egipteni in Cartea Mortilor, exact in Vraja 125 apar poruncile in mod indentic dar la persoana I - trecut.
Surpriza este ca ele apar dinaintea bibliei. Plagiat ,dar sa stim si noi....coane Fanica...
-------------
Karpov,poruncile au fost de la creatiune,transmise prin viu grai fara Biblie.
Cand Eva si Adam au mancat din mar au calcat deja pruncile:
- sa nu poftesti,
- sa nu furi,
- sa nu necinstesti parinti...pariti lor a fost chiar Dumnezeu,
- sa nu ucizi...prin pacatul lor a fost ucisa toata omenirea.
Ei au fost pedepsiti.
Cain cand a ucis pe Abel deasemenea a fost pedepsit.
Deasemenea se stia de la creatiune ca in ziua a saptea...Sambata Dumnezeu s'a odihnit.S.A.M.D
Deci poruncile au fost puse de la inceput si oamenii le pazeau din fire.

Adam si E va sunt creatia lui dumnezeu ( ipoteza ) , ei au incalcat poruncile deoarece asa au simtit . Dumnezeu i-a fabricat asa . Ei nu au nicio vina ....Iar faptul ca se crede ca domnul Cain si-a omorat fratele ...mi se pare o mare prostie . Pai ce omnipotent creeaza asemenea specimene....care inca de la prima generatie se casapesc unii pe altii .... Nu aveau un motiv , planeta era destul de mare.....S-au poate au facut-o din gelozie...o puneau cu aceeasi mama sau sora .... Daca acesta e comportamentul primilor oameni atunci eu cred ca vinovat este dumnezeu....e vorba de o greseala de fabricatie sau lipsa de educatie din partea parintelui....ca am inteles ca dumnezeu e monogam....Daca ar fi trait in zilele noastre , ceea ce nu este posibil , avand in vedere ca e oale si ulcele inca dinainte de a se naste....ar fi fost decazut din drepturi de catre cei de la asistenta sociala a Primariei sector 2 ....avand in vedere ca acolo a fost localizata gradina Edenului

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2011, ora 23:03

Una din porunci spune sa nu rivnesti la...poama altuia.
Pai daca aia e a tuturor, tu sa ramii mai prejos?

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2011, ora 21:42

--------------
Mai bine-ti scoti ochiul si-ti tai mana decat sa te faci ......cenusa vesnica.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2011, ora 23:57

De la: 9am121159, la data 2011-05-18 21:42:53Una din porunci spune sa nu rivnesti la...poama altuia.
--------------

Eu sunt Mesia ! Pot sa-ti dovedesc ...iti trimit un , pentru inceput ....Nici dumnezeu nu e in stare sa trimita , ca mine , mesaje ....de nicaieri.... in asta consta puterea mea ! Asa ca ai grija in cine crezi....nici nu stii ce poti pierde Eu iti ofer viata efemera !

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 19 Mai 2011, ora 05:12

De la: 9am121159, la data 2011-05-18 21:42:53Una din porunci spune sa nu rivnesti la...poama altuia.
--------------

Deja esti sinistra. Eu am vrut sa nu jignesc mai pe nimeni. dar esti jignita si fara ajutor.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
CR0N0S

1163 mesaje

Postat pe: 19 Mai 2011, ora 09:52

Pe vremea comunistilor si inainte , lucrurile erau clare . Existau idioti , cam 20% ,existau prosti ,cam 50% si apoi urmau cei care reuseau sa termine un liceu sau facultatea . In prezent , cu greu iti mai dai seama care e prost sau idiot...oricine poate obtine o diploma de bacalaureat sau de licenta . Mai nou , cei care termina 8 clase pot ajunge la liceu chiar daca au note de 1 la examen, se face media celor 4 ani de "studiu" , se aduna si se imparte la 2 ! Asa ca peste cativa ani prelatii vor putea spune ca " intelectualii " cred din ce in ce mai mult in dumnezeu ! Sa batem in lemn si sa ne fereasca uciga-l toaca de asemenea intelectuali

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2011, ora 00:10

--------------

Deja esti sinistra. Eu am vrut sa nu jignesc mai pe nimeni. dar esti jignita si fara ajutor.

Mihail nici eu nu am scris ca sa te jignesc.Acesta este un sfat Biblic.Iata versetele:

Matei 5/27. A�i auzit c� s-a zis celor din vechime: "S� nu preacurve�ti."
28. Dar Eu v� spun c� oricine se uit� la o femeie, ca s-o pofteasc�, a �i preacurvit cu ea �n inima lui.
29. Dac� deci ochiul t�u cel drept te face s� cazi �n p�cat, scoate-l �i leap�d�-l de la tine; c�ci este spre folosul t�u s� piar� unul din m�dularele tale, �i s� nu-�i fie aruncat tot trupul �n gheen�.
30. Dac� m�na ta cea dreapt� te face s� cazi �n p�cat, taie-o �i leap�d-o de la tine; c�ci este spre folosul t�u s� piar� unul din m�dularele tale, �i s� nu-�i fie aruncat tot trupul �n gheen�.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2011, ora 13:15

Eu sint de parerea sa iti pastrezi toate organele, pina la finis.
Dar chiar si medicina, nu prea merge pe drumul asta.
Asa ca......mai e pina departe.

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 20 Mai 2011, ora 18:28

Eu sint de parerea sa iti pastrezi toate organele, pina la finis.
-----------
De fapt nimeni nu le-a taiat.....dar asa este scris.

Ebony

14969 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 22 Mai 2011, ora 22:40

De la: _KARPOV, la data 2011-05-18 23:57:20
--------------

Eu sunt Mesia ! Pot sa-ti dovedesc ...iti trimit un , pentru inceput ....Nici dumnezeu nu e in stare sa trimita , ca mine , mesaje ....de nicaieri.... in asta consta puterea mea ! Asa ca ai grija in cine crezi....nici nu stii ce poti pierde Eu iti ofer viata efemera !

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 24 Mai 2011, ora 18:09

De la: nastasemihail, la data 2011-05-20 13:15:36Eu sint de parerea sa iti pastrezi toate organele, pina la finis.

Ai dreptate , asa este .
Iisus Hristos se referea de fapt la taierea voii pacatoase din noi ,la respingerea pacatului care uneori se manifesta prin un anumit madular al trupului nostru , in nici un caz nu se referea la taierea efectiva a madularului .
Insa unii fanatici ciudati pot interpreta si asa , lucru fals 100% .
La cat de pacatoasa este lumea , ar insemna sa vedem numai oameni orbi ,schiopi, ciungi si mutilati .

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 9 Iunie 2011, ora 16:17

De la: Ebony, la data 2011-05-22 22:40:46
De la: _KARPOV, la data 2011-05-18 23:57:20
--------------

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 10 Iunie 2011, ora 09:53

De la: 9am121159, la data 2011-05-20 00:10:24 Una din porunci spune sa nu rivnesti la...poama altuia.
--------------

Mihail nici eu nu am scris ca sa te jignesc.Acesta este un sfat Biblic.Iata versetele:

28. Dar Eu v� spun c� oricine se uit� la o femeie, ca s-o pofteasc�, a �i preacurvit cu ea �n inima lui.
29. Dac� deci ochiul t�u cel drept te face s� cazi �n p�cat, scoate-l �i leap�d�-l de la tine; c�ci este spre folosul t�u s� piar� unul din m�dularele tale, �i s� nu-�i fie aruncat tot trupul �n gheen�.
30. Dac� m�na ta cea dreapt� te face s� cazi �n p�cat, taie-o �i leap�d-o de la tine; c�ci este spre folosul t�u s� piar� unul din m�dularele tale, �i s� nu-�i fie aruncat tot trupul �n gheen�.

N-am mai intrat demult pe acest topic pentru ca nu vreau sa ma convertesc la o secta care crede si nu cerceteaza! M-a bufnit rasul insa de cele scrise (copiate) de "...129". Imaginati-va o clipa ca cei care nu respecta poruncile isi scot ochii sau isi taie "madularele"! Cati din noi vom mai fi intregi? Cand omul e construit cu atatea simturi, inteligenta si putere de discernamant, auzi, nici sa nu-ti indrepti privirea dar mi te sa intreprinzi ceva... Dar la Porunca: Sa nu ucizi! care e cu caracter general la ce se refera? Trebuie sa sortam noi fiintele pe care avem voie sa le ucidem si pe care nu! Dar, desi porunca a cincea originala e laconica, se vine cu reguli de aplicare. Dupa multe puncte apare una: Prin porunca a cincea Dumnezeu ne mai opreste sa facem vreun rau sau paguba sufletului aproapelui nostru! Doamne, si numai prin aceasta mentiune m-am facut vrednica de talpa iadului!

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 12 Iunie 2011, ora 20:52

De la: _g_alina, la data 2011-06-10 09:53:46
De la: 9am121159, la data 2011-05-20 00:10:24 Una din porunci spune sa nu rivnesti la...poama altuia.
--------------

N-am mai intrat demult pe acest topic pentru ca nu vreau sa ma convertesc la o secta care crede si nu cerceteaza! M-a bufnit rasul insa de cele scrise (copiate) de "...129". Imaginati-va o clipa ca cei care nu respecta poruncile isi scot ochii sau isi taie "madularele"! Cati din noi vom mai fi intregi? Cand omul e construit cu atatea simturi, inteligenta si putere de discernamant, auzi, nici sa nu-ti indrepti privirea dar mi te sa intreprinzi ceva... Dar la Porunca: Sa nu ucizi! care e cu caracter general la ce se refera? Trebuie sa sortam noi fiintele pe care avem voie sa le ucidem si pe care nu! Dar, desi porunca a cincea originala e laconica, se vine cu reguli de aplicare. Dupa multe puncte apare una: Prin porunca a cincea Dumnezeu ne mai opreste sa facem vreun rau sau paguba sufletului aproapelui nostru! Doamne, si numai prin aceasta mentiune m-am facut vrednica de talpa iadului!

Si mie imi pare rau ce a ajuns din acest topic inceput de mine.........
Pacat..............se vede clar RAUTATEA din noi

Maranatha
Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 12 Iunie 2011, ora 22:05

tilsor (CELE ZECE PORUNCI):
Haideti sa incepem un subiect de la care,de fapt, putem fundamenta toate celelalte discutii ale noastre.
Spune Biblia ceva despre acest subiect?
Sint cele zece porunci Biblice?Care sint ele?
Sint inca valabile?
Mai trebuie ele tinute.?
Va rog sa dam raspunsuri documentate si pe ce baza sustinem afirmatiile?
...........................................................................................................................
Ultima intervenitie:
Si mie imi pare rau ce a ajuns din acest topic inceput de mine.........
Pacat..............se vede clar RAUTATEA din noi

Nu e vorba chiar de o rautate pura ci doar ca cei ce nu cred in Biblie, isi permit sa scrie cum vad ei starea sufleteasca si cum si-o naruie sau si-o desavarsesc! In plus nu cred ca se poate discuta chiar pe text fara a da putin pe alaturi!
Eu zic s-o luam de la capat si sa analizam fiecare porunca in parte si dupa ce s-a epuizat sa trecem mai departe. In felul acesta nu vom mai abuza de citate care incita la amuzamente.

Experienta te invata sa pretuiesti mai mult caracterul decat inteligenta. Galina
ion00

367 mesaje
Postat pe: 2 Iulie 2011, ora 22:30

-Domnul Marin S a postat pe data de 24 Mai 2011 scriind: "La cat de pacatoasa este lumea , ar insemna sa vedem numai oameni orbi ,schiopi, ciungi si mutilati" Cred ca corect ar fi fost sa va exprimati: La cat de pacatosi suntem noi cu totii........Cu totii suntem pacatosi de fapt (din care unii mantuiti). Sa fim atenti cu totii si sa nu cadem intr-o practica fatarnicai: "Doi oameni s-au suit la templu, ca s� se roage: unul fariseu �i cel�lalt vame�.
. Fariseul, st�nd, a�a se ruga �n sine: Dumnezeule, ��i mul�umesc c� nu sunt ca ceilal�i oameni, r�pitori, nedrep�i, adulteri, sau ca �i acest vame�.
. Postesc de dou� ori pe s�pt�m�n�, dau zeciuial� din toate c�te c�tig.
. Iar vame�ul, departe st�nd, nu voia nici ochii s�-�i ridice c�tre cer, ci-�i b�tea pieptul, zic�nd: Dumnezeule, fii milostiv mie, p�c�tosului.
. Zic vou� c� acesta s-a cobor�t mai �ndreptat la casa sa, dec�t acela. Fiindc� oricine se �nal�� pe sine se va smeri, iar cel ce se smere�te pe sine se va �n�l�a" Biblia. In plus sa nu uitam ca potrivit invataturilor Bibliei: Cine stie sa faca un bine si nu-l face a pacatuit. Deci cu totii avem nevoie de pocainta continua, avem nevoie tot timpul de Domnul Hristos. Inca o data sa fim atenti cu totii.

-Doamna G Alina pe data de 10 iulie 2011 a scris: " N-am mai intrat demult pe acest topic pentru ca nu vreau sa ma convertesc la o secta care crede si nu cerceteaza!"
Dupa parerea mea ramanerea unei persoane care nu are iertarea pacatelor de la Dumnezeu intr-o religie crestina traditionala nu este benefica, De asemenea cred ca daca o persoana paraseste credinta traditionala in care s-a nascut si se converteste la o secta dar fara o intoarcere reala la Christos,la Dumnezeu nu ajuta la nimic. De asemenea cred ca daca un sectant devine crestin intr-o Biserica traditionala dar nu-L gaseste nu-L are pe Christos, nu a zealizat nimic.
Aceste treceri de la un cult la altul ar insemna practic stergerea din niste registre a unui nume si trecerea lui in alte registre de evidenta. Ce valoare pe plan spiritual ar avea aceste fapte? Nini unul. Dar daca omul ar realiza ca este pacatos.-Ca pacatele lui pun un zid de despartire intre el si Dumnezeu.-Ca trebuie sa se intorca la Dumnezeu printr-o credinta reala in Fiul Lui Dumnezeu capatind astfel iertarea, mantuirea,atunci acel om ar castiga TOTUL.
Sunt de parere ca noi oamenii nu trebuie sa cautam Biserici bune sau mai bune ci trebuie sa-L cautam pe Dumnezeu!

Fosta membra 9am.ro

875 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 08:43

De la: ion00, la data 2011-07-02 22:30:57-Domnul Marin S a postat pe data de 24 Mai 2011 scriind: "La cat de pacatoasa este lumea , ar insemna sa vedem numai oameni orbi ,schiopi, ciungi si mutilati" Cred ca corect ar fi fost sa va exprimati: La cat de pacatosi suntem noi cu totii........Cu totii suntem pacatosi de fapt (din care unii mantuiti). Sa fim atenti cu totii si sa nu cadem intr-o practica fatarnicai: "Doi oameni s-au suit la templu, ca s� se roage: unul fariseu �i cel�lalt vame�.
. Fariseul, st�nd, a�a se ruga �n sine: Dumnezeule, ��i mul�umesc c� nu sunt ca ceilal�i oameni, r�pitori, nedrep�i, adulteri, sau ca �i acest vame�.
. Iar vame�ul, departe st�nd, nu voia nici ochii s�-�i ridice c�tre cer, ci-�i b�tea pieptul, zic�nd: Dumnezeule, fii milostiv mie, p�c�tosului.
. Zic vou� c� acesta s-a cobor�t mai �ndreptat la casa sa, dec�t acela. Fiindc� oricine se �nal�� pe sine se va smeri, iar cel ce se smere�te pe sine se va �n�l�a" Biblia. In plus sa nu uitam ca potrivit invataturilor Bibliei: Cine stie sa faca un bine si nu-l face a pacatuit. Deci cu totii avem nevoie de pocainta continua, avem nevoie tot timpul de Domnul Hristos. Inca o data sa fim atenti cu totii.

-Doamna G Alina pe data de 10 iulie 2011 a scris: " N-am mai intrat demult pe acest topic pentru ca nu vreau sa ma convertesc la o secta care crede si nu cerceteaza!"
Dupa parerea mea ramanerea unei persoane care nu are iertarea pacatelor de la Dumnezeu intr-o religie crestina traditionala nu este benefica, De asemenea cred ca daca o persoana paraseste credinta traditionala in care s-a nascut si se converteste la o secta dar fara o intoarcere reala la Christos,la Dumnezeu nu ajuta la nimic. De asemenea cred ca daca un sectant devine crestin intr-o Biserica traditionala dar nu-L gaseste nu-L are pe Christos, nu a zealizat nimic.
Aceste treceri de la un cult la altul ar insemna practic stergerea din niste registre a unui nume si trecerea lui in alte registre de evidenta. Ce valoare pe plan spiritual ar avea aceste fapte? Nini unul. Dar daca omul ar realiza ca este pacatos.-Ca pacatele lui pun un zid de despartire intre el si Dumnezeu.-Ca trebuie sa se intorca la Dumnezeu printr-o credinta reala in Fiul Lui Dumnezeu capatind astfel iertarea, mantuirea,atunci acel om ar castiga TOTUL.
Sunt de parere ca noi oamenii nu trebuie sa cautam Biserici bune sau mai bune ci trebuie sa-L cautam pe Dumnezeu!

Domnule ion00, va asigur ca respect toate curentele ale religiilor (pentru ca sunt mai multe), ci totdeauna imi spun parerea proprie chiar daca trebuie sa preiau un text. Nu vreau sa stric nimanui oranduirea sufleteasca privind credinta proprie, indiferent care e si mai ales cum gaseste calea spre ea. Pentru ca e un topic ale celor zece porunci, fara sa fac alte adaosuri, le respect cat pot mai mult pentru a nu avea consecinte pamantesti pentru ca in afara celor ce mi se vor atribui ca le-as fi facut cand voi trece "dincolo" in primul rand este vorba de judecata! Judecata celor carora le-am gresit prin nerespectarea uneia din porunci sau chiar a legiuitorilor! Am cautat foarte multe surse sa ma informez despre aceste "scrieri" istorice si am aflat ca Bibia (Vechiul si noul testament) sunt de fapt materiale adunate, corectate, completate sau chiar modificate in functie de interesele celor de atunci. Eu cred in "Unicul meu Dumnezeu"! Tot ce e pamantean e gandit si scris de oameni! Dumnezeul meu nu mi-a aratat ce o sa mi se intample dicolo daca nu respect poruncile ci m-a calauzit cat s-a putut pentru "a nu cadea in pacat!" Nu am considerat nici ca ma pedepseste ci doar ca trebuie sa raspund de faptele mele care au consecinte benefice sau din contra! Este un fel de constiinta ca o aureola care nu ma lasa sa ies "din cerc" pentru ca atunci cand ies ma trage de maneca si renunt la pornire. Oricat m-as stradui nu pot intelege (accepta) cele scrise in Biblie atata timp cat sfintii, insusi Hristos, au avut propriile pacate si au recunoscut ca au "activat" dupa anumite scenarii. Exemplul cel mai elocvent e Iuda care a fost sacrificat pentru ca "asa a fost scris"! Cam atat. Retineti ca nu atac ci doar mi-am scris parerea proprie.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 09:32

A fost-o .....data ....ca niciodata ,ca daca ar fi, nu s-ar povesti....A fost o gasca de evanghelisti care sub influenta etnobotanicelor a inventat un personaj legendar....pe nume jesus. Acesta de fapt era buda insa ei au incercat sa-l considere ca pe un produs propriu , crescut in pepiniera evreiasca .Tot ce a "spus" isus ...de fapt nu a spus....Nu avea cum....era un analfabet.....A fost nevoie de un nou"profet"....al evreilor(a nu se confunda cu profetul ardelenilor )...deoarece din cand in cand acestia uitau ca exista dumnezeu....Si atunci aparea un nou bau-bau.....Asa au aparut in timp Noe,Avram,Lot,Moise,Ioan botezatorul si jesus.....Niste nume fictive....cu puteri imaginare ....pe langa care dumnezeu parea un un nebun senil....Evreiii erau greu de stapanit,,,si in prezent sunt la fel....au o dorinta sa vagabondeze....sa pacaleasca lumea si sa nu munceasca....se ocupa doar de speculatii si negustorie...sunt un fel de tigani ai antichitatii.....Cred ca se trag din din acelasi lot de stramosi....sigur au un arbore ginecologic comun.....un arbore putin cam gaunos....Acesti evrei au mare succes cu religia lor...Cei care se trag din acel arbore initial sunt atrasi de aceasta religie ,e o chestie care tine de ancestralitatea lor primitiva. E greu sa evoluezi....unii au nevoie de cateva mii de ani....in plus...

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 09:41

primul dintre profe�i a fost Avraam, iar ultimul a fost Ioan Botez�torul.....De aici putem deduce ca isus a fost un nimeni....

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 09:43

Profe�ii mari

Isaia
Ieremia inclusiv cartea lui Baruh �i Scrisoarea lui Ieremia
Iezechiel
Daniel

Profe�ii mici

Cartea celor numi�i cei 12 profe�i mici:

Osea
Ioil
Amos
Avdie
Iona
Miheia
Naum
Avacum
Sofonie
Agheu
Zaharia
Maleahi

profe�ii Vechiului Testament sunt: Avraam, Sara, Moise, Isaia, David, Solomon, Ilie �i Iov

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 09:48

Putini stiu sa faca diferenta dintre credinta si spiritualitate.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 09:52

Daca Dumnezeu este cel care ne-a oferit liberul arbitru atunci se naste o incompatibilitate intre acesta si abilitatea sa de a cunoaste totul pentru ca "a sti totul" inseamna sa cunoasca nu doar trecutul ori prezentul, ci si viitorul, iar asta este cu neputinta pentru ca suprima existenta liberului arbitru. Daca nu exista liberul arbitru nu ne ramane decat sa acceptam ca suntem predestinati unei vieti prestabilite, iar ideea de Mantuire nu se mai sustine pentru ca nu-si mai are rostul: orice am face, tot voia lui Dumnezeu se implineste. De altfel, criminal de-as fi, tot in rai ori in iad, dupa cum mi-e prestabilit, voi ajunge, la fel si daca as alege o viata cinstita.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Iulie 2011, ora 09:55

Privindu-ne de sus Dumnezeu ar trebuie sa ne acorde ajutor neconditionat in orice moment pentru ca este omniprezent si pentru ca el nu este altceva decat intruchiparea Binelui. Noul Testment se doreste a fi cartea crestinului adevarat din care invatam sa raspundem cu bine la orice, intotdeauna sa intoarcem si celalalt obraz. Aceasta forma de rasplata il catalogheaza pe Dumnezeu ca pe un politician perfid care ne ofera promisiuni (lumea de dincolo) si ne ia totul pe lumea asta pe care suntem constienti si noi ca existam.
Gandindu-ma la toti copiii care mor de foame, la abuzurile pe care natura le face asupra omenirii, la toate nenorocirile din lume, as putea sa declar ca Dumnezeu este un copil rasfatat care ranjeste cand vede cum tornada distruge munca de-o viata a unui om si alege sa nu intervina precum ar trebui si-anume sa faca bine pentru ca el este Binele suprem. Desigur am putea cantari modul in care Dumnezeu actioneaza asupra omenirii si am putea spune ca el actioneaza asupra unor grupuri de oameni, dar asta denota din nou un Dumnezeu impersonal pentru ca intotdeauna exista si credinciosi autentici printre cei care pier in chinuri groaznice in alunecarile de teren ori in accidente feroviare sa zicem.

ion00

367 mesaje
Postat pe: 12 Iulie 2011, ora 22:31

Doamna G alina! Printre altele ati spus pe data de 3 iulie 2011 la ora 08,43: "Oricat m-as stradui nu pot intelege (accepta) cele scrise in Biblie atata timp cat sfintii, insusi Hristos, au avut propriile pacate si au recunoscut ca au "activat" dupa anumite scenarii. Exemplul cel mai elocvent e Iuda care a fost sacrificat pentru ca "asa a fost scris"! Cam atat. Retineti ca nu atac ci doar mi-am scris parerea proprie".

-Nu inteleg de loc de unde ati dedus dvs ca Isus a avut propriile pacate. Eu stiu ca Isus n-a pacatuit de loc.

-Nu cred ca Iuda a fost sacrificat pentru-ca asa a fost scris. Daca nu ar fi fost Iuda vanzatorul Lui Isus in mod sigur s-ar fi gasit altcineva care L-ar fi vandut pe Isus si acesta ar fi fost numit fiul pierzarii in locul lui Iuda care stim ca iubea argintii. Stim extrem de bine si sigur totodata din Biblie ca Isus omul,persoana a fost predestinat de Dumnezeu Tatal ca sa se sacrifice pentru salvarea intregului neam omenesc. In schimb despre Iuda nu gasim scris ca ar fi fost predestinat ca sa fie vanzator.

Cred ca orce discutie despre Dumnezeu,rai,iad mantuire....poate progresa doar daca incepem fiecare din noi cu abc-ul credintei: Intoarcerea noastra la Dumnezeu,primirea,acceptarea evangheliei Lui Isus Christos in mod real,personal. Atunci Duhul Sfant ne va lumina si nu oamenii care pana la urma raman doar oameni.

Daca avem timp sa vizionati pana la capat unde vorbitorul spune: "EU VORBESC DESPRE VOI" doar 3,15 minute:
www.youtube.com/watch?v=d1a0Eq_Rkcs

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 20:13

De la: ion00, la data 2011-07-02 22:30:57-Domnul Marin S a postat pe data de 24 Mai 2011 scriind: "La cat de pacatoasa este lumea , ar insemna sa vedem numai oameni orbi ,schiopi, ciungi si mutilati" Cred ca corect ar fi fost sa va exprimati: La cat de pacatosi suntem noi cu totii........Cu totii suntem pacatosi de fapt (din care unii mantuiti). Sa fim atenti cu totii si sa nu cadem intr-o practica fatarnicai: "Doi oameni s-au suit la templu, ca s� se roage: unul fariseu �i cel�lalt vame�.

Ïnterpretare gresita 100% .
In exprimarea folosita , la cat de pacatoasa e lumea , nu m-am exclus ci m-am inclus .
Numai ca dumneata te-ai grabit sa ma acuzi de fatarnicie .

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 13 Iulie 2011, ora 22:26

Sa nu luati numele domnului in desert .....e mai indicat sa va luati o sticla de Cola.....

E foarte cald si numele domnului nu are cu ce sa va ajute.....

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2011, ora 13:00

Doamna G alina! Printre altele ati spus pe data de 3 iulie 2011 la ora 08,43: "Oricat m-as stradui nu pot intelege (accepta) cele scrise in Biblie atata timp cat sfintii, insusi Hristos, au avut propriile pacate si au recunoscut ca au "activat" dupa anumite scenarii. Exemplul cel mai elocvent e Iuda care a fost sacrificat pentru ca "asa a fost scris"! Cam atat. Retineti ca nu atac ci doar mi-am scris parerea proprie".

-Nu inteleg de loc de unde ati dedus dvs ca Isus a avut propriile pacate. Eu stiu ca Isus n-a pacatuit de loc.

-Nu cred ca Iuda a fost sacrificat pentru-ca asa a fost scris. Daca nu ar fi fost Iuda vanzatorul Lui Isus in mod sigur s-ar fi gasit altcineva care L-ar fi vandut pe Isus si acesta ar fi fost numit fiul pierzarii in locul lui Iuda care stim ca iubea argintii. Stim extrem de bine si sigur totodata din Biblie ca Isus omul,persoana a fost predestinat de Dumnezeu Tatal ca sa se sacrifice pentru salvarea intregului neam omenesc. In schimb despre Iuda nu gasim scris ca ar fi fost predestinat ca sa fie vanzator.

Cred ca orce discutie despre Dumnezeu,rai,iad mantuire....poate progresa doar daca incepem fiecare din noi cu abc-ul credintei: Intoarcerea noastra la Dumnezeu,primirea,acceptarea evangheliei Lui Isus Christos in mod real,personal. Atunci Duhul Sfant ne va lumina si nu oamenii care pana la urma raman doar oameni.

Daca avem timp sa vizionati pana la capat unde vorbitorul spune: "EU VORBESC DESPRE VOI" doar 3,15 minute:
www.youtube.com/watch?v=d1a0Eq_Rkcs
---------------
Subscriu.....Domnul Isus nu a avut pacat.

ion00

367 mesaje
Postat pe: 31 August 2011, ora 10:32

Orce om evreu sau neevreu,daca ar incerca sa tina cele 10 Porunci,nu cred ca ar reusi sa le tina in intregimea lor.(Omul nu sa-r putea indreptat apoi fata de Dumnezeu prin propriile puteri) Sint de parere ca cele 10 Porunci au fost date evreilor. Ca roman si crestin nu ma simt dator ca sa tin Decalogul. In schimb oamenilor de pretutindeni Dumnezeu le-a poruncit:
-Sa se pocaiasca.(Ioan Botezatorul,ca si Domnul Isus la inceputul propovaduirii lor catre oameni,in primele contacte cu ei le spunea: �Pocaiti-va� Referitor la tinerea unor zile aflam din NT ca Biserica primara se aduna pentru a se inchina,a sluji lui Dumnezeu:Simbata,duminica,in fiecare zi. In NT se vorbeste apoi de Legea Lui Hristos:
�Purta�i-v� sarcinile unii altora, �i ve�i �mplini astfel Legea lui Hristos� �Cu Iudeii, m-am f�cut ca un Iudeu, ca s� c�tig pe Iudei; cu cei ce sunt sub Lege, m-am f�cut ca �i c�nd a� fi fost sub Lege (m�car c� nu sunt sub Lege), ca s� c�tig pe cei ce sunt sub Lege� �cu cei ce sunt f�r� Lege, m-am f�cut ca �i cum a� fi fost f�r� lege (m�car c� nu sunt f�r� o lege a lui Dumnezeu, ci sunt sub legea lui Hristos), ca s� c�tig pe cei f�r� lege�. (trei extrase din Biblie,NT)
-Isus spune: �Tot ce voi�i s� v� fac� vou� oamenii, face�i-le �i voi la fel; c�ci �n aceasta este cuprins� Legea �i Proorocii�.

Conditia de mintuire (salvare) este credinta in Isus Hristos in Dumnezeu.
Atit tilharul mintuit de pe cruce,cit si un temnicer au primit salvarea prin credinta in Isus:
Un temnicer odata a intrebat pe Pavel si Sila: �Domnilor, ce trebuie s� fac ca s� fiu m�ntuit?� Pavel �i Sila i-au r�spuns: �Crede �n Domnul Isus, �i vei fi m�ntuit tu �i casa ta.� (Extras din Biblie). Am postat aceste citeva cuvinte in ideia ca pe linga cunostiinta necesara noua tuturor avem cu totii gindul vesniciei (eternitatii). Indemn pe toti sa creada in Isus Hristos Domnul! www.youtube.com/watch?v=sFn8xionOi4

Pagini: << 62 63 64 65 66 67 68 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CELE ZECE PORUNCI
Mergi la: