back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cele zece porunci

Pagini: << 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 >> Sari la pagina:

9am121159

2234 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 18 Februarie 2011, ora 17:44

Am inteles domnilor,aici conteaza doar ce numar de comenrarii aveti.Unul 30000,altul 5000,altul 3000,altul 1000.....Totusi cand incepeti sa vorbiti serios? Caci daca vin martieni nu inteleg nimic...

Fosta membra 9am.ro

8928 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2011, ora 17:54

De la: 9am121159, la data 2011-02-18 17:44:43Am inteles domnilor,aici conteaza doar ce numar de comenrarii aveti.Unul 30000,altul 5000,altul 3000,altul 1000.....Totusi cand incepeti sa vorbiti serios? Caci daca vin martieni nu inteleg nimic...

Asa e, iertati-i doamna ca si Dumnezeu ne iarta noua , multe.

Raporteaza abuz de limbaj
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 19 Februarie 2011, ora 18:39

De la: 9am121159, la data 2011-02-18 17:44:43Am inteles domnilor,aici conteaza doar ce numar de comenrarii aveti.Unul 30000,altul 5000,altul 3000,altul 1000.....Totusi cand incepeti sa vorbiti serios? Caci daca vin martieni nu inteleg nimic...

Asa e, iertati-i doamna ca si Dumnezeu ne iarta noua , multe.
-----------------------
I-am iertat.Multumesc Melody pentru trandafiras.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 20 Februarie 2011, ora 12:46

Nu ai cum sa ai multe postari decat daca te ajuta....divinitatea ...Pe noi ne ajuta asa ca ar trebui sa te convertesti la religia noastra .....

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2011, ora 17:03

Am inteles domnilor,aici conteaza doar ce numar de comenrarii aveti.Unul 30000,altul 5000,altul 3000,altul 1000.....Totusi cand incepeti sa vorbiti serios? Caci daca vin martieni nu inteleg nimic...-----
-------------

Nu ai cum sa ai multe postari decat daca te ajuta....divinitatea ...Pe noi ne ajuta asa ca ar trebui sa te convertesti la religia noastra .....
----------
Adica sa trec de la Dumnezeul Atotputernic,la dumnezei facuti de maini omenesti numiti "draci" in Apocalipsa 9/20.....citeste si te convingi.

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Februarie 2011, ora 17:44

De la: 9am121159, la data 2011-02-20 17:03:42 Am inteles domnilor,aici conteaza doar ce numar de comenrarii aveti.Unul 30000,altul 5000,altul 3000,altul 1000.....Totusi cand incepeti sa vorbiti serios? Caci daca vin martieni nu inteleg nimic...-----
-------------

----------
Adica sa trec de la Dumnezeul Atotputernic,la dumnezei facuti de maini omenesti numiti "draci" in Apocalipsa 9/20.....citeste si te convingi.

Dracu e opera domnului , nu a omului !

Decat batran si sarac mai bine tanar si bogat!
9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2011, ora 14:59

Necredinciosule, tu zici c-ai inceta de-a fi ateu,
Numai atunci cand cel ce crede,ti-ar arata pe Dumnezeu?!
Vai tie vierme fara minte!...Lumina soarelui din cer
E doar un zambet al Acelui,sub care toate nasc si pier,
Si totusi,de privesti la soare,cand el inneaca toata firea,
Fiind neputincioasa huma,lumina lui iti ia privirea...
Cum dar,cu slabu-ti ochi de vierme,pe Dumnezeu vrei sa-L vezi oare?!
Cand tu,mai mult decat o clipa,nu poti privi macar la soare?!
LUMINA DIN LUMINA

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 22 Februarie 2011, ora 18:59

De la: 9am121159, la data 2011-02-22 14:59:14Necredinciosule, tu zici c-ai inceta de-a fi ateu,
LUMINA DIN LUMINA

Mai ,daca tot vorbim de mos craciun ,inseamna ca cineva a dat ochii cu el . Daca nu a dat atunci de ce a fost inventat . Cel care l-a vazut ,sigur nu era sanatos !

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 16:46

Necredinciosule, tu zici c-ai inceta de-a fi ateu,
LUMINA DIN LUMINA

Mai ,daca tot vorbim de mos craciun ,inseamna ca cineva a dat ochii cu el . Daca nu a dat atunci de ce a fost inventat . Cel care l-a vazut ,sigur nu era sanatos !
-----------------
Si totusi mosul exzista,el vine la copii an de an.Si Dumnezeu exzista,dar se arata proorocilor si sfintilor neprihaniti ai Lui.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 25 Februarie 2011, ora 18:08

De la: 9am121159, la data 2011-02-25 16:46:50 Necredinciosule, tu zici c-ai inceta de-a fi ateu,
LUMINA DIN LUMINA

-----------------
Si totusi mosul exzista,el vine la copii an de an.Si Dumnezeu exzista,dar se arata proorocilor si sfintilor neprihaniti ai Lui.

Proorocii aia ,s-a stabilit clar ca erau schizofrenici iar sfinti neprihaniti precum constantin imparatul, stefan cel mare ....etc ....dumnezeu cu mila . Logic ar fi sa-l vedem noi ,paganii ca aia oricum cred in el si daca-l vad si daca nu-l vad si daca exista si daca nu exista

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 27 Februarie 2011, ora 23:37

gata ? nu mai spuneti povesti ?

Fosta membra 9am.ro

1715 mesaje

Postat pe: 28 Februarie 2011, ora 21:17

O crim� care a avut loc �n noaptea de s�mb�t� spre duminic� i-a �ocat pe locuitorii Media�ului Un slujitor al Domnului din cadrul Bisericii Greco-Catolice unite cu Roma, f�r� s� lase un �nscris �n care s�-�i motiveze gestul, �i-a ucis cei doi copii �n v�rst� de 5, respectiv 7 ani, t�indu-le beregata �i apoi s-a sinucis arunc�ndu-se �n fa�a trenului.

O sa spuneti ca a primit ordin de la stapanire , halal slujbasi mai are

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 2 Martie 2011, ora 09:42

De la: homeless, la data 2011-02-28 21:17:05O crim� care a avut loc �n noaptea de s�mb�t� spre duminic� i-a �ocat pe locuitorii Media�ului Un slujitor al Domnului din cadrul Bisericii Greco-Catolice unite cu Roma, f�r� s� lase un �nscris �n care s�-�i motiveze gestul, �i-a ucis cei doi copii �n v�rst� de 5, respectiv 7 ani, t�indu-le beregata �i apoi s-a sinucis arunc�ndu-se �n fa�a trenului.

O sa spuneti ca a primit ordin de la stapanire , halal slujbasi mai are

Banuiesc ca era un preot catolic sau greco ..... ai nostri nu se preteaza la asa ceva , dumnezeul nostru stie sa-si aleaga preotii .

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 3 Martie 2011, ora 14:07

Proorocii aia ,s-a stabilit clar ca erau schizofrenici iar sfinti neprihaniti precum constantin imparatul, stefan cel mare ....etc ....dumnezeu cu mila . Logic ar fi sa-l vedem noi ,paganii ca aia oricum cred in el si daca-l vad si daca nu-l vad si daca exista si daca nu exista
--------------------
Vreti sa-L vedeti voi paganiiiii.........ca sa deveniti schizofrenici? Nu uita ca si pe Domnul Isus l-au facut nebun si tot pamantul I se pleaca!

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 3 Martie 2011, ora 14:41

De la: 9am121159, la data 2011-03-03 14:07:43Proorocii aia ,s-a stabilit clar ca erau schizofrenici iar sfinti neprihaniti precum constantin imparatul, stefan cel mare ....etc ....dumnezeu cu mila . Logic ar fi sa-l vedem noi ,paganii ca aia oricum cred in el si daca-l vad si daca nu-l vad si daca exista si daca nu exista
--------------------
Vreti sa-L vedeti voi paganiiiii.........ca sa deveniti schizofrenici? Nu uita ca si pe Domnul Isus l-au facut nebun si tot pamantul I se pleaca!

Care , tot pamantul ? Eu cred ca nici macar 1/ 5 fa si tu o socoteala ....china ,india,pakistan,indonezia ,vietnam,congo,egipt,iran,irak....aici sunt vreo 3-4 miliarde....plus ateii din tarile crestine . Si eu nu m-as lauda cu tarile in care crestinismul a fost impus cu forta !

9am121159

2234 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2011, ora 14:25

--------------------

Care , tot pamantul ? Eu cred ca nici macar 1/ 5 fa si tu o socoteala ....china ,india,pakistan,indonezia ,vietnam,congo,egipt,iran,irak....aici sunt vreo 3-4 miliarde....plus ateii din tarile crestine . Si eu nu m-as lauda cu tarile in care crestinismul a fost impus cu forta !
-----------------
KARPOV,sti cine este Domnul Isus? Este chiar Cuvantul lui Dumnezeu.Toate aceste popoare enumerate de tine se pleaca lui Dumnezeu in felul lor........cand Sfanta Evanghelie va fi propovaduita pe tot pamantul atunci va veni sfarsitul.Nu in anul 2012 cum sustin unii.

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 17:24

De la: 9am121159, la data 2011-03-05 14:25:28 Proorocii aia ,s-a stabilit clar ca erau schizofrenici iar sfinti neprihaniti precum constantin imparatul, stefan cel mare ....etc ....dumnezeu cu mila . Logic ar fi sa-l vedem noi ,paganii ca aia oricum cred in el si daca-l vad si daca nu-l vad si daca exista si daca nu exista
--------------------

-----------------
KARPOV,sti cine este Domnul Isus? Este chiar Cuvantul lui Dumnezeu.Toate aceste popoare enumerate de tine se pleaca lui Dumnezeu in felul lor........cand Sfanta Evanghelie va fi propovaduita pe tot pamantul atunci va veni sfarsitul.Nu in anul 2012 cum sustin unii.

Decat Evanghelia ,prefer un tratat despre medicina ! Evanghelia a fost scrisa de niste nulitati ,care nu reuseau sa lege 2 vorbe ! De ce nu au scris Evanghelia niste oameni destupati la minte ,erau destui prin grecia,roma si chiar prin africa sau asia . Intelegeam daca se inplicau personaje precum Seneca,Cicero,Platon,Solon,Socrate ,Aristotel si atatia altii ,care puteau sa scrie cel putin cate o pagina , macar , din biblie . Faptul ca in istoria crestinismului nu apar geniile , mie imi da de gandit . Cei care au avut cat de cat de a face cu religia , au reusit sa aiba acces la informatiile ascunse de catre biserica , peste 1000 de ani . Deci civilizatia a stagnat 1000 de ani din cauza bisericii. mircea cel Batran a pierdut din aceasta cauza sansa de a calatori cu metroul prin bucuresti sau curtea de arges sau targoviste ! Ii dam cezarului ce-i al cezarului dar nu putem sa dam acelasi lucru unor neica nimeni care au distrus sinele si eul a mii de generatii. Venim de undeva si plecam niciunde , fara sansa de a afla , in scurta noastra viata , cine suntem de fapt. incearca sa te trezesti , letargia nu aduce nimic bun sau hibernarea constiintei de sine . incearca sa gandesti singura , fa abstractie de ciudatii aia care au scris Evanghelia , incearca sa intelegi singura ce se intampla ,nu mai lua totul de-a gata ....e posibil ca cei in care crezi sa fi gresit sau sa nu fi fost sanatosi !

Fosta membra 9am.ro

1670 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 17:34

de ce va legati de ceea ce nu cunoasteti?
in prostia voastra, puneti etichete, care mai tirziu va vor costa!
"prooroci schizofenici"?
PINA AICI!
Opreste-te din nebunia ta!

Fosta membra 9am.ro

10086 mesaje
Postat pe: 5 Martie 2011, ora 19:32

De la: Will, la data 2011-03-05 17:34:07de ce va legati de ceea ce nu cunoasteti?
in prostia voastra, puneti etichete, care mai tirziu va vor costa!
"prooroci schizofenici"?
PINA AICI!
Opreste-te din nebunia ta!

De ce a ales dumnezeu personaje precum Constantin imparatul ,petru ,pavel,toma necredinciosul,iuda ,sf.ciril....care sunt destul de dubiosi. De ce nu i-a ales pe socrate sau seneca? Astia puteau pe langa filozofie sa mai debiteze si ceva religie . Ar fi fost altceva , niste personaje mai altfel . Biblia este o opera literara simpla , usor de citit dar neinteleasa de majoritatea , care incearca sa-i atribuie nu stiu ce putere magica . In schimb pe filozofii greci de acum 2500 de ani nu-i inteleg 90% dintre ai nostri contemporani . E foarte grav asta , cum e posibil sa nu evoluezi de niciun fel atatia ani . Sa ai acelasi creier cu mare disponibilitate pentru misticism si cu intelegere aproape de zero in ceea ce priveste filozofia . Religia nu a ajutat la obtinerea de cunostinte ,nu ne-a ajutat cu nimic ,in schimb stiinta contribuie zilnic la confortul material si spiritual . Pe la 1800 romania era pe primul loc in ceea ce priveste numarul de biserici si crasme , asta dupa cate observ nu ne face mai buni sau mai deosebiti . Si in momentul de fata avem aceleasi preocupari desi poate prioritatile ar fi altele . Ca urmare a acestui fapt si tu ai considerat ca e mai bine in alta tara decat in romania . Daca biserica era altfel ,poate si tu erai altfel ! Religia in general face mai mult rau decat bine ! Pe adeptii lui Allah i-a transformat in vite si sclavi .Acum abia incep sa se trezeasca ! iar trezirea ii costa si ii va costa si in viitor . E nevoie de libertate spirituala ,ingradirea sinelui ne va duce la pierzanie . Sunt unii care stiu sa se foloseasca de acest non talent spiritual al umanitatii.

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2011, ora 11:16

Pastorul Petru Dugulescu (baptist), care a decedat recent, a recunoscut el insusi colaborarea cu Securitatea. Pastorul de la Casa Alba, cel care a condus inceputurile revolutiei de la Timisoara, a murit cateva zile dupa ce marturia sa a fost republicata pe siteuri si bloguri.

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2011, ora 11:18

Pentru aceasta situatie trebuie sa ne pregatim noi�, spunea recent, intr-o marturisire publica pe internet, pastorul baptist Iosif Ton, cunoscut ca Patriarhul baptistilor sau ca Pastorul de la Europa Libera. In acea scrisoare, Ton isi marturisea colaborarea cu Securitatea, care mai apoi a infierbantat forumurile de discutii, siteurile si blogurile baptiste.

In scrisoarea sa de marturisire Ton mai spunea: �Am cunoscut enorm de multe aspecte ale fenomenului informatorilor. Am avut prieteni intimi care au devenit informatori. Am fost eu insumi o vreme informator. Au fost pastori care mi-au marturisit ca au fost ifranti si au semnat angajament de informator. Vreau sa va spun ca foarte multi dintre pastorii de atunci au devenit informatori.�

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2011, ora 11:19

Mihai Husan, fost presedinte al Uniunii Bisericilor Baptiste - Cultul Baptist din Romania, in anii '80, actualmente pastor senior executiv al Bisericii Baptiste Cluj-Manastur II - dupa ce inianuarie 1990 fusese alungat de la conducerea Bisericii Baptiste, a fost unul din colaboratorii de incredere ai Securitatii cu numele conspirativ �Mihu�. Despre Husan circulau multe zvonuri si documente, dar de data aceasta este vorba de un document aparut intr-o carte documentara semnata de referenta CNSAS, Carmen Chivu-Duta. Datele de identificare dovedesc ca �Mihu� este Mihai Husan. Este vorba de un document din 29 mai 1984. Seful cultului baptist a fost recrutat ca informator in casa conspirativa �Victoria� din Bucuresti iar actiunea a durat de la orele 18.00-19.30. in nota Departamentului Securitatii Statului se spune ca �intrucat candidatul a mai furnizat informatii in legatura cu problemele ce intereseaza organele noastre, in procesul recrutarii s-au discutat cu el aspecte legate de activitatea viitoare in cadrul cultului, in calitate de presedinte al acestuia, modul cum intelege colaborarea cu organele de stat si rezolvarea situatiei unor elemente anarhice, precum si despre deplasarea sa in luna iulie a.c. in R.F. Germania, pentru a participa la intrunirea Consiliului Federatiei Baptiste Europene, ce se va tine la Hamburg.� �Mihu� a precizat ca �doreste sa colaboreze in bune conditiuni cu autoritatile de stat, atat la Departamentul Cultelor, cat si cu organele de securitate�.

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2011, ora 11:19

PENTICOSTALI 100% CU SECURITATEA

Marturii provenite din cultul penticostal indica faptul ca relatia cu Securitatea a fost deplina si aici. Una dintre filialele bisericii spunea ca toata conducerea cultului a fost in perioada comunista in slujba Securitatii. 17 pastori penticostali au trimis anul trecut o scrisoare deschisa conducerii cultului considerand ca in acest moment exista o mare problema a acestei confesiuni. Ei cer intrunirea de urgenta a Adunarii cultului. Printre probleme prezentate de cei 17 pastori este si cea a colaborarii cu Securitatea. Intre timp scrisoarea a fost semnata de zeci de pastori, fapt care a provocat nemultumirea actualei conduceri si, spun unii dintre semnatari, au inceput persecutiile.
In Biserica Ortodoxa marturiile insa nu apar. La fel, nici in cea romano sau greco-catolica, cu toate ca se stie ca si in aceste doua cazuri Securitatea a actionat la fel

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2011, ora 11:27

��n toate cele �ase conferin�e ale Uniunii adventiste au fost organizate adun�ride l�murire a pastorilor. Culmea era c�, dup� votarea �n unanimitate a circularei, fiecare conferin�� trebuia s� semneze �i o mo�iune de mul�umire c�tre Ministerul Cultelor. De exemplu, mo�iunea de acceptare a reglement�rii de c�tre pastorii dinTransilvania de Nord cuprindea �i angajamentul de a duce munc� de l�murire �constructiv� �i unitar� cu credincio�ii�. Totodat�, se exprima recuno�tin�a fa�� de ��nalta C�rmuire a ��rii pentru asigurarea garant�rii constitu�ionalelor libert��i religioase�. Este adev�rat c� aceste mo�iuni �i telegrame de adeziune �i recuno�tin�� erau formale, fiind sugerate de reprezentan�ii Ministerului Cultelor, dar ele exprimau gradul de obedien�� fa�� de regimul comunist� (Gheorghe Modoran, fragment din �Confesiunile neoprotestante din Rom�nia �n perioada regimului comunist: 1945-1965″, Romanian Political Science Review, vol. VII, no. 3 [2007], p. 661).

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2011, ora 11:36

Volumul informatiilor oferite de agentul �Matei� Securitatii este imens si ar putea face obiectul unui studiu aparte. Majoritatea documentelor semnate de el se regasesc in alte dosare, dar amprenta informativa este inconfundabila. Voi selecta in episoadele urmatoare cateva documente care releva atat obedienta fata de sistemul represiv cat si folosirea acestuia in scopuri personale si de razbunare.

Episodul demiterii presedintelui Pavel Crisan in 1965 este unul din momentele fierbinti din istoria bisericii adventiste din Romania. Desi cei care sunt inca in viata si au participat sau au fost martori la evenimente relateaza din punctul lor de vedere, documentele Securitatii si notele informative ne ofera cunoasterea mecanismelor si relatiilor mai putin vizibile dar importante in istorie. Agentul �Matei�, desi nu este inca in varful piramidei organizatorice, este activ iar informarile sunt tratate cu credibilitate.

Situatia in cadrul Uniunii de Conferinte este tensionata, presedintele Pavel Crisan folosind un stil de conducere mai mult decat autoritar si impunandu-si punctele de vedere si oamenii. Departamentul Cultelor il sustine pe Pavel Crisan, cu care colaboreaza foarte bine. Insa actiunile acestuia la nivel de biserica si intre colegii de la Uniune nu sunt corecte. Agentul �Matei� informeaza permanent despre reactiile colegilor sai de la Uniune fata de interventiile si presiunile Departamentului cultelor.

�Matei� se cunoaste bine cu inspectorul Rogozeanu de la Departamentul cultelor. Rogozeanu face presiuni de impacare intre membrii comitetului Uniunii si Pavel Crisan. Intrucat N. D. este contabilul-sef, sunt lansate amenintari impotriva sa ca se vor gasi greseli in contabilitate daca insista asupra corectitudinii financiare in acte. Departamentul apeleaza si la argumentul autoritatii: �E presedinte, nu se cade sa va ridicati impotriva lui�. In schimb, contabilul nu cedeaza presiunilor: �Nu exista impacare si nici posibilitate de iertare pentru cele facute de Pavel Crisan�. Ioan Tachici, secretarul Uniunii, a intrat si el in birou, si s-a aratat si el categoric impotriva impacarii.

Un alt informator cu acces la inspectorii Departamentului cultelor, �Davidescu Radu�, mentioneaza si el ca a discutat cu tovarasa Nedeianu de la Departament despre inspectorul Rogozanu si eforturile acestuia de sustinere a presedintelui Crisan. �Davidescu Radu� asteapta ca tovarasa Nedeianu sa ofere informatii despre planurile celorlalti inspectori in cazul Crisan.

Ofiterul de contact pune o rezolutie pe nota informativa in care declara ca este nemultumit de faptul ca si agentul �Matei Gheorghe� a vorbit cu tovarasa Nedeianu si ca se implica cu de la sine putere in situatia deja tensionata. Probabil �Matei� incerca sa foloseasca ocazia pentru a aduna capital electoral. Recomandarea ofiterului: agentii �Matei Gheorghe� si �Florin Constantin� sa fie dirijati pe langa N. D. in vederea colectarii de informatii cu care sa il poata santaja la nevoie.

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2011, ora 11:38

Intre colegi, �Matei� se prezinta ca persoana de incredere, cu care poti discuta aspecte confidentiale (mai ales de cand e secretarul Uniunii). Nu orice loc prezinta garantia unei discutii private, dar calatoria cu trenul pare sa fie locul potrivit. Din pacate, documentele din dosare releva faptul ca desi compartimentul de tren nu este dotat cu tehnica operativa (T.O. � ochiul si timpanul) interlocutorul tine loc de asa ceva. In deplasarea catre conferinta Sibiu, �Matei� discuta cu N.D. despre situatia actuala si planurile de viitor in ce priveste biserica. Din discutie reiese ca autoritatile suspecteaza legaturi intre anumiti pastori din Transilvania si adventistii din Ungaria (in special gruparea Egervari): Lajos Galfi, Vilhelm Moldovan, Berner Konrad, V�sner (N�sner?), si Biro de la Cluj. La intoarcere, �Matei� alcatuieste o nota informativa si toate planurile si initiativele amintite de N.D., precum si ingrijorarile legate de posibilele acuzatii ale autoritatilor referitoare la legaturile pastorilor transilvani cu cei din Ungaria sunt raportate. �Matei� informeaza ca aceste legaturi sunt certe (deci autoritatile pot demara actiunile in forta) si confirmate si de Csongvay D. de la Arad si de Vasile Florescu. Ofiterul superior noteaza ca informatiile sunt confirmate si de agentul �Teta� (verificare incrucisata).

Cu alta ocazie, N.D. se trezeste cu acuzatii din partea Departamentului Cultelor ca detine un magnetofon (informatie adevarata) cu care inregistreaza emisiuni de la posturi de radio straine (soparla). N.D. este somat de Departament sa dea explicatii, asa ca alcatuieste o scrisoare catre Secretariatul General al Departamentului Cultelor pe care o arata si lui �Matei� pentru ca acesta sa-si dea cu parerea inainte de a o trimite. �Matei� informeaza prompt Securitatea care primeste astfel o copie inainte ca scrisoarea sa ajunga la Departament. �Ajutorul prietenesc si colegial� dat de �Matei� lui N.D. va continua pe tot parcursul colaborarii lor la Uniunea de Conferinte.

Cui ii este �Matei� loial: lui Dumnezeu si bisericii, sau Securitatii? Cui a slujit �Matei�, trupului lui Hristos sau bratului Securitatii? Raspunsul il puteti da singuri.

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2011, ora 11:39

Daca majoritatea documentelor din dosare pot fi atribuite unui informator zelos, ultimele trei file ale dosarului R47669 nu lasa nici un dubiu ca �Matei� a fost (mai este?) agent al Securitatii. Aceste trei file, de dimensiuni reduse sunt adeverinte de confirmare ca �sursa� (�Matei�) si-a consultat propriul dosar, cu mai multe volume. Doar agentii de mare incredere aveau acces la propriile dosare, unde puteau identifica scrisul altor agenti sau informatori si comentariile ofiterilor superiori sau inregistrarile propriilor convorbiri telefonice. Nu am intalnit pana acum nici un alt dosar din zona informatorilor adventisti care sa contina astfel de adeverinte, ceea ce confirma faptul ca �Matei� era deosebit. Nu era doar un simplu pion pe tabla de sah, ci �regele� pentru care puteau fi sacrificati pioni, cai, nebuni, ture, si chiar �regina�.

Aceste trei file sunt datate: 1969. Spuneam mai sus ca motivatiile �excluderii� lui �Matei� din retea sunt hilare tocmai pentru faptul ca Matei avea acces la propriul dosar. Este oare posibil ca in acelasi timp sa il abandonezi pe agent si sa ii dai acces la documente secrete sau strict decrete? Paradoxul nu are noima cand vorbim de un aparat represiv ca al Securitatii. Totul capata sens cand �sursa� este parte integranta din aparatul represiv, rotita care garanteaza obedienta bisericii Adventiste din Romania fata de intentiile regimului comunist. In consecinta, nu ne ramane decat o optiune: Traiasca Regele!

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2011, ora 11:40

Se pare ca �Matei� sperase (datorita volumului de informatii oferit Securitatii) sa fie numit presedinte dupa demiterea lui Pavel Crisan, ceea ce nu s-a intamplat. �Matei� probabil ca nu stia ca mai exista cineva la rand, pe lista de asteptare (si nu doar unul). De aici si retinerea in a mai oferi informatii ca pana atunci. Securitatea il forma si testa, iar el incerca sa joace la santaj, incercand sa forteze mana Securitatii pentru a ajunge in pozitia pe care si-o dorea. Foarte probabil ca �Matei� stia de boala lui Ioan Tachici si se astepta ca acesta fie sa se retraga, fie sa nu mai traiasca mult. Ioan Tachici a incetat din viata in 1974. �Matei� a reusit intre timp, la alegerile din 9 Iulie 1967, sa se pozitioneze ca secretar al Uniunii de Conferinte, iar la moartea lui Tachici sa preia interimar pozitia de presedinte. Aceasta, cu binecuvantarea Securitatii si a Departamentului cultelor, interimatul fiind un fel de garantie pentru avansarea finala. Saltul de la secretar de redactie la Curierul Adventist la pozitia de secretar al Uniunii este, insa, interesant.

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2011, ora 11:45

Documentele lasa sa se inteleaga ca �Matei� se bucura de indepartarea lui Nailescu. De fapt Securitatea noteaza faptul ca in corespondenta cu strainatatea agentul �Matei� il denigreaza pe Stefan Nailescu. Cand agentul �Dunareanu� preia conducerea bisericii adventiste, in 1958, �Matei� este folosit in continuare pe post de �casuta postala�. Securitatea are astfel asigurate informatiile cuprinse in comunicarea bisericii cu exteriorul. Asa ca se trece la recrutarea oficiala a lui �Matei� care are loc in incinta MAI si este condusa de capitanul Alexandru Gheorghe. S-a folosit un ordin militar de recrutare in alb, a fost completat ca din partea Comisariatului militar regional Constanta si i-a fost inmanat lui �Matei� de catre un organ al Securitatii imbracat in uniforma de Militie. �Va fi urmarit la plecarea de acasa, pe traseu cand situatia va permite se va lua legatura cu el si va fi invitat la MAI pentru a da unele relatii, dupa care va fi invitat in masina si adus la locul recrutarii�. Din raportul recrutarii: �A aratat ca cunoaste unele manifestari dusmanoase ale lui Demetrescu Stefan si Mocanu Vlad, manifestate in public.�

Marin_S

25 mesaje
Postat pe: 10 Martie 2011, ora 11:49

...The informer signed the agreement without hesitation, indicating his conscience is at peace, without conflicting his religious beliefs� (R206674 at 04.23.1957).
remembering7.files.wordpress.com/2010/09/2shaking-hands-with-the.pdf

Pagini: << 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CELE ZECE PORUNCI
Mergi la: