tilsor
1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 3 August 2010, ora 18:04
De la: tutenes, la data 2010-08-03 15:50:36De la: 9am121159, la data 2010-08-02 23:21:10 Pentru Tutenes,care pacaleste enoriasi,spunand ca numai vitelul de aur facut in pustie de Aron ar fi idol.Iata cateva versete din Vechiul Testament ca sa vezi cata idolatrie era in Israel.Ce a patit Israelul din cauza idolatriei vor pati si neamurile,chiar mai rau.
2 Imparati 11/18. Tot poporul ��rii a intrat �n templul lui Baal, �i l-au d�r�mat, i-au sf�r�mat cu des�v�r�ire altarele �i icoanele, �i au ucis �naintea altarelor pe Matan, preotul lui Baal. Preotul Iehoiada a pus str�jeri �n Casa Domnului.
Isaia 10/11. cum am f�cut Samariei �i idolilor ei, nu voi face �i Ierusalimului �i icoanelor lui?"
Isaia 21/9. �i iat� c� a venit c�l�rime �i c�l�re�i doi c�te doi." Apoi a luat iar�i cuv�ntul, �i a zis: "A c�zut, a c�zut Babilonul, �i toate icoanele dumnezeilor lui sunt sf�r�mate la p�m�nt!"
Ezechel 23/14. Ea a mers chiar mai departe �n curviile ei. A z�rit pe ziduri ni�te zugr�veli de b�rba�i, ni�te icoane de Haldei zugr�vi�i cu culoare ro�ie,
Numeri 33/52s� izgoni�i dinaintea voastr� pe to�i locuitorii ��rii, s� le d�r�ma�i to�i idolii de piatr�, s� le nimici�i toate icoanele turnate, �i s� le nimici�i toate �n�l�imile pentru jertfe.
Ezechel 7/20. Se f�leau cu podoaba lor m�rea��, �i cu ea au f�cut icoanele ur�ciunilor lor, ale idolilor lor. De aceea le-o voi preface �n sc�rb� pentru ei.
Isaia 10/10"Dup� cum m�na mea a pus st�p�nire pe �mp�r��iile idolilor, (unde erau mai multe icoane dec�t la Ierusalim �i �n Samaria),
11. cum am f�cut Samariei �i idolilor ei, nu voi face �i Ierusalimului �i icoanelor lui?"
Alte versete despre idoli.
ISAIA 44/9-20.Ceice* fac idoli,toti sant desertaciune,si cele mai frumoase lucrari ale lor nu slujesc la nimic.Ele insele marturisesc lucrul acesta:n'au** nici vedere,nici pricepere,tocmai ca sa ramana de rusine.10.Cine este acela care ca facut un dumnezeu,sau sa fi turnat un idol si sa nu fi*tras nici-un folos din el?11.Iata,toti inchinatorii lor vor ramanea de rusine*,caci insisi mesterii lor nu sant decat oameni;sa se stranga cu totii,sa se infatiseze,si tot vor tremura cu totii si vor fi acoperiti de rusine.12.Fierarul*face o secure,lucreaza cu carbuni,si o fatuieste si-i da un chip cu lovituri de ciocan,si o lucreaza cu puterea bratului;dar daca-i este foame,este fara vlaga;daca nu bea apa este sleit de puteri.13.Lemnarul intinde sfoara,face o trasatura cu creionul,fatuieste lemnul cu o rindea,si-i inseamna marimea cu compasul;face un chip de om,un frumos chip omenesc,ca sa locuiasca intr-o casa.14.Isi taie cedri,goruni si stejari,pe care si-i alege dintre copacii din padure.Sadeste brazi,si ploaia ii face sa creasca.15.Copacii acestia slujesc omului pentru ars,el ii ia si se incalzeste cu ei.Ii pune pe foc,ca sa coaca paine,si tot din el face si un dumnezeu caruia i se inchina,isi face din ei un idol,si ingenunche inaintea lui!16.O parte din lemnul acesta o arde in foc,cu o parte fierbe carne,pregateste o friptura,si se satura;si se incalzeste ,si zice;'Ha! ha!'m-am incalzit simt focul!'17.Cu ce mai ramane insa,face un dumnezeu,idolul lui,i se inchina,il chiama ,si striga:'Mantuieste-ma,caci tu esti dumnezeul meu!'18.Ei*nu pricep si nu inteleg,caci li s-au lipit**ochii,ca sa nu vada,si inima,ca sa nu inteleaga.19.Niciunul nu intra in sine*insusi,si n-are nici minte,nici pricepere sa-si zica:'Am ars o parte din el in foc,am copt paine pe carbuni,am fript carne si am mancat-o:si sa fac din cealalalta parte o SCARBA?Sa ma inchin inaintea unei bucati de lemn?20.El se hraneste cu cenusa,inima*lui amagita il duce in ratacire,ca sa nu-si mantuiasca sufletul,si sa nu zica:'N'am oare o minciuna in mana?'Cugeta domnule Tutenes si intoarce-te la Dumnezeu cat mai este timp de har ca sa nu ramai in moare vesnica.
Tot comentariul tau are sens daca arati unde am spus eu ca NUMAI vitelul de aur facut de Aron este idol !
Sunt posibile 3 explicatii as spune eu :
- ori nu esti capabila sa intelegi comentariile mele
- ori nu vrei sa le intelegi
- ori esti rau intentionata .
----------------
Nu este niciuna din cele trei.Cauta singur comentariul unde ai scris despre vitel si mai posteaza-l inca o data.Eu nu am timp sa-l caut.
Uite partea din comentariu care se refera la idolatrie :
" Sa iti raspund si la intrebarea asta , ca sa nu mai ai motive sa razi asa superior .
a doua lege , cap 5
8. S� nu-�i faci chip cioplit, nici vreo �nf��i�are a celor ce sunt sus �n cer, sau jos pe p�m�nt, sau �n ap� �i sub p�m�nt.
9. S�, nu te �nchini lor, nici s� le sluje�ti, c�ci Eu Domnul Dumnezeul t�u sunt Dumnezeu zelos, Care pedepse�te vina p�rin�ilor �n copii p�n� la al treilea �i al patrulea neam pentru cei ce M� ur�sc.
10. �i M� milostivesc p�n� la a! miilea neam c�tre cei ce M� iubesc �i p�zesc poruncile Mele.
pentru a intelege porunca aceasta , trebuie sa stii contextul istoric si cum se petreceau lucrurile pe atunci .
Popoarele din jurul Canaanului cat si agiptenii practicau idolatria . Ei faceau diversi idoli , baal ,astarta ,remfan ,etc
Ii faceau din lemn , piatra sau metal , si ii considerau la propriu dumnezei .
Adica bucata aceea de piatra sau metal care reprezenta idolul , oamenii o socoteau a fi chiar Dumnezeu . un exemplu in acest sens il constituie caderea in idolatrie a evreilor , cand Aaron le toarna un vitel de aur , la care evreii s-au inchinat cu credinta ca el este dumnezeul care i-a scos din Egipt .
Or ortodocsii nu considera icoanele a fi dumnezei ; ortodocsii se inchina in prezenta icoanelor si le cinstesc deoarece reprezinta chipul lui Hristos sau al sfintilor bineplacuti lui Dumnezeu , fara a le considera a fi dumnezei . Fa aceasta distinctie , chiar nu-i greu .
Dealtfel , chiar Dumnezeu porunceste sa se faca heruvimi in cortul marturiei .
Si solomon a impodobit templul dupa cum i-a poruncit Dumnezeu cu heruvimi , lei ,boi si finici , care este evident ca sunt " �nf��i�are a celor ce sunt sus �n cer, sau jos pe p�m�nt" .
Daca analizezi atent portiunea aceasta "S�, nu te �nchini lor, nici s� le sluje�ti, c�ci Eu Domnul Dumnezeul t�u sunt Dumnezeu zelos" , se deduce ca inchinarea trebuie data lui Dumnezeu , nu idolilor . De aceea , desi heruvimii si boii din templu erau asemanare a celor din cer si de pe pamant , deoarece evreii nu ii socoteau Dumnezei , nu era o problema plasarea lor in templu sau in cort .
Asa si icoanele (banuiesc ca la ele te referi crezand ca sunt idoli) nu sunt socotite de ortodocsi Dumnezei , si nu se inchina la ele , ci la ce reprezinta in planul nevazut divin icoanele ."
Acum te-as ruga sa spui tu de unde reiese ca eu spun ca numai vitelul facut de Aron era idol .
Din contra , eu chiar de la inceputul comentariului afirm ca popoarele din Canaan practicau idolatria , si faceau idoli lui baal , astarta , ramfan .
Asa ca tu minti , si chiar fara nerusinare .
Daca ai memoria scurta citeste cu mai multa atentie comentariile .
Draga Tutenes, cu comentariul acesta chiar m-ai dat " peste cap"....
Oare ce se " pupa" in biserici, se " inchina" inaintea lor si ii si numesc Sfinti, pe cei din imagini....
Pacat....la Domnul nu tine.......la mine nici atit....
Maranatha
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 3 August 2010, ora 21:25
De la: tilsor, la data 2010-08-03 18:04:05De la: tutenes, la data 2010-08-03 15:50:36De la: 9am121159, la data 2010-08-02 23:21:10 Pentru Tutenes,care pacaleste enoriasi,spunand ca numai vitelul de aur facut in pustie de Aron ar fi idol.Iata cateva versete din Vechiul Testament ca sa vezi cata idolatrie era in Israel.Ce a patit Israelul din cauza idolatriei vor pati si neamurile,chiar mai rau.
2 Imparati 11/18. Tot poporul ��rii a intrat �n templul lui Baal, �i l-au d�r�mat, i-au sf�r�mat cu des�v�r�ire altarele �i icoanele, �i au ucis �naintea altarelor pe Matan, preotul lui Baal. Preotul Iehoiada a pus str�jeri �n Casa Domnului.
Isaia 10/11. cum am f�cut Samariei �i idolilor ei, nu voi face �i Ierusalimului �i icoanelor lui?"
Isaia 21/9. �i iat� c� a venit c�l�rime �i c�l�re�i doi c�te doi." Apoi a luat iar�i cuv�ntul, �i a zis: "A c�zut, a c�zut Babilonul, �i toate icoanele dumnezeilor lui sunt sf�r�mate la p�m�nt!"
Ezechel 23/14. Ea a mers chiar mai departe �n curviile ei. A z�rit pe ziduri ni�te zugr�veli de b�rba�i, ni�te icoane de Haldei zugr�vi�i cu culoare ro�ie,
Numeri 33/52s� izgoni�i dinaintea voastr� pe to�i locuitorii ��rii, s� le d�r�ma�i to�i idolii de piatr�, s� le nimici�i toate icoanele turnate, �i s� le nimici�i toate �n�l�imile pentru jertfe.
Ezechel 7/20. Se f�leau cu podoaba lor m�rea��, �i cu ea au f�cut icoanele ur�ciunilor lor, ale idolilor lor. De aceea le-o voi preface �n sc�rb� pentru ei.
Isaia 10/10"Dup� cum m�na mea a pus st�p�nire pe �mp�r��iile idolilor, (unde erau mai multe icoane dec�t la Ierusalim �i �n Samaria),
11. cum am f�cut Samariei �i idolilor ei, nu voi face �i Ierusalimului �i icoanelor lui?"
ISAIA 44/9-20.Ceice* fac idoli,toti sant desertaciune,si cele mai frumoase lucrari ale lor nu slujesc la nimic.Ele insele marturisesc lucrul acesta:n'au** nici vedere,nici pricepere,tocmai ca sa ramana de rusine.10.Cine este acela care ca facut un dumnezeu,sau sa fi turnat un idol si sa nu fi*tras nici-un folos din el?11.Iata,toti inchinatorii lor vor ramanea de rusine*,caci insisi mesterii lor nu sant decat oameni;sa se stranga cu totii,sa se infatiseze,si tot vor tremura cu totii si vor fi acoperiti de rusine.12.Fierarul*face o secure,lucreaza cu carbuni,si o fatuieste si-i da un chip cu lovituri de ciocan,si o lucreaza cu puterea bratului;dar daca-i este foame,este fara vlaga;daca nu bea apa este sleit de puteri.13.Lemnarul intinde sfoara,face o trasatura cu creionul,fatuieste lemnul cu o rindea,si-i inseamna marimea cu compasul;face un chip de om,un frumos chip omenesc,ca sa locuiasca intr-o casa.14.Isi taie cedri,goruni si stejari,pe care si-i alege dintre copacii din padure.Sadeste brazi,si ploaia ii face sa creasca.15.Copacii acestia slujesc omului pentru ars,el ii ia si se incalzeste cu ei.Ii pune pe foc,ca sa coaca paine,si tot din el face si un dumnezeu caruia i se inchina,isi face din ei un idol,si ingenunche inaintea lui!16.O parte din lemnul acesta o arde in foc,cu o parte fierbe carne,pregateste o friptura,si se satura;si se incalzeste ,si zice;'Ha! ha!'m-am incalzit simt focul!'17.Cu ce mai ramane insa,face un dumnezeu,idolul lui,i se inchina,il chiama ,si striga:'Mantuieste-ma,caci tu esti dumnezeul meu!'18.Ei*nu pricep si nu inteleg,caci li s-au lipit**ochii,ca sa nu vada,si inima,ca sa nu inteleaga.19.Niciunul nu intra in sine*insusi,si n-are nici minte,nici pricepere sa-si zica:'Am ars o parte din el in foc,am copt paine pe carbuni,am fript carne si am mancat-o:si sa fac din cealalalta parte o SCARBA?Sa ma inchin inaintea unei bucati de lemn?20.El se hraneste cu cenusa,inima*lui amagita il duce in ratacire,ca sa nu-si mantuiasca sufletul,si sa nu zica:'N'am oare o minciuna in mana?'Cugeta domnule Tutenes si intoarce-te la Dumnezeu cat mai este timp de har ca sa nu ramai in moare vesnica.
Tot comentariul tau are sens daca arati unde am spus eu ca NUMAI vitelul de aur facut de Aron este idol !
----------------
Nu este niciuna din cele trei.Cauta singur comentariul unde ai scris despre vitel si mai posteaza-l inca o data.Eu nu am timp sa-l caut.
" Sa iti raspund si la intrebarea asta , ca sa nu mai ai motive sa razi asa superior .
a doua lege , cap 5
8. S� nu-�i faci chip cioplit, nici vreo �nf��i�are a celor ce sunt sus �n cer, sau jos pe p�m�nt, sau �n ap� �i sub p�m�nt.
9. S�, nu te �nchini lor, nici s� le sluje�ti, c�ci Eu Domnul Dumnezeul t�u sunt Dumnezeu zelos, Care pedepse�te vina p�rin�ilor �n copii p�n� la al treilea �i al patrulea neam pentru cei ce M� ur�sc.
10. �i M� milostivesc p�n� la a! miilea neam c�tre cei ce M� iubesc �i p�zesc poruncile Mele.
pentru a intelege porunca aceasta , trebuie sa stii contextul istoric si cum se petreceau lucrurile pe atunci .
Popoarele din jurul Canaanului cat si agiptenii practicau idolatria . Ei faceau diversi idoli , baal ,astarta ,remfan ,etc
Adica bucata aceea de piatra sau metal care reprezenta idolul , oamenii o socoteau a fi chiar Dumnezeu . un exemplu in acest sens il constituie caderea in idolatrie a evreilor , cand Aaron le toarna un vitel de aur , la care evreii s-au inchinat cu credinta ca el este dumnezeul care i-a scos din Egipt .
Or ortodocsii nu considera icoanele a fi dumnezei ; ortodocsii se inchina in prezenta icoanelor si le cinstesc deoarece reprezinta chipul lui Hristos sau al sfintilor bineplacuti lui Dumnezeu , fara a le considera a fi dumnezei . Fa aceasta distinctie , chiar nu-i greu .
Si solomon a impodobit templul dupa cum i-a poruncit Dumnezeu cu heruvimi , lei ,boi si finici , care este evident ca sunt " �nf��i�are a celor ce sunt sus �n cer, sau jos pe p�m�nt" .
Daca analizezi atent portiunea aceasta "S�, nu te �nchini lor, nici s� le sluje�ti, c�ci Eu Domnul Dumnezeul t�u sunt Dumnezeu zelos" , se deduce ca inchinarea trebuie data lui Dumnezeu , nu idolilor . De aceea , desi heruvimii si boii din templu erau asemanare a celor din cer si de pe pamant , deoarece evreii nu ii socoteau Dumnezei , nu era o problema plasarea lor in templu sau in cort .
Asa si icoanele (banuiesc ca la ele te referi crezand ca sunt idoli) nu sunt socotite de ortodocsi Dumnezei , si nu se inchina la ele , ci la ce reprezinta in planul nevazut divin icoanele ."
Acum te-as ruga sa spui tu de unde reiese ca eu spun ca numai vitelul facut de Aron era idol .
Din contra , eu chiar de la inceputul comentariului afirm ca popoarele din Canaan practicau idolatria , si faceau idoli lui baal , astarta , ramfan .
Oare ce se " pupa" in biserici, se " inchina" inaintea lor si ii si numesc Sfinti, pe cei din imagini....
Fara a comenta prima parte a mesajului tau , ma leg doar de ultima .
La Domnul nu tine , dar la tine nici atat ... Deci tu cumva crezi ca esti mai indreptatit chiar decat Domnul , sau esti mai sever ca el , sau crezi tu ca ai vreun drept mai mare ca al Domnului de a judeca ???
Cu asta ai pus capac !
Raporteaza abuz de limbaj
Ioan 8 ,32. �i ve�i cunoa�te adev�rul, iar adev�rul v� va face liberi.
|
Fosta membra 9am.ro
2146 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 4 August 2010, ora 01:48
A fostodatacaniciodata ...  , un mos ! Si mosul asta avea un prieten pe nume moise ! la un moment dat , mosul , s-a hotarat sa-i dea lui moise niste litere scrise carora le-a spus legi ! Evreii, prostavani de felul lor , au crezut ca sunt ale lui moise desi noi stim ca de fapt ele sunt ale mosului, ale celui de sus , de la etajul 4 ! Siamincalecatpeosa si v-am spus minciuna asa , mai ceva ca evanghelistii !
originala ...nu-mi plac copiile .
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 4 August 2010, ora 08:29
De la: tutenes, la data 2010-08-03 21:25:26De la: tilsor, la data 2010-08-03 18:04:05De la: tutenes, la data 2010-08-03 15:50:36De la: 9am121159, la data 2010-08-02 23:21:10 Pentru Tutenes,care pacaleste enoriasi,spunand ca numai vitelul de aur facut in pustie de Aron ar fi idol.Iata cateva versete din Vechiul Testament ca sa vezi cata idolatrie era in Israel.Ce a patit Israelul din cauza idolatriei vor pati si neamurile,chiar mai rau.
----------------
a doua lege , cap 5
Fara a comenta prima parte a mesajului tau , ma leg doar de ultima .
La Domnul nu tine , dar la tine nici atat ... Deci tu cumva crezi ca esti mai indreptatit chiar decat Domnul , sau esti mai sever ca el , sau crezi tu ca ai vreun drept mai mare ca al Domnului de a judeca ???
Cu asta ai pus capac !
E chiar interesant raspunsul.....
LA DOMNUL NU TINE.......LA EL LEGILE SI PORUNCILE SINT OBLIGATORII....NU OBTIONALE..........
....de aceea am raspuns ca la mine nici atit,...DEOARECE CUNOSC TOATA VOIA LUI DUMNEZEU.....
..Apoi eu nu judec,..DOMNUL ESTE CEL CE JUDECA.....dar de fapt fiecare se judeca singur dupa ALEGEREA FACUTA DE EL...
Maranatha
|
|
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 4 August 2010, ora 08:33
De la: ana__totir, la data 2010-08-04 01:48:49A fostodatacaniciodata ... , un mos ! Si mosul asta avea un prieten pe nume moise ! la un moment dat , mosul , s-a hotarat sa-i dea lui moise niste litere scrise carora le-a spus legi ! Evreii, prostavani de felul lor , au crezut ca sunt ale lui moise desi noi stim ca de fapt ele sunt ale mosului, ale celui de sus , de la etajul 4 ! Siamincalecatpeosa si v-am spus minciuna asa , mai ceva ca evanghelistii !
As vrea sa citesti porunca 3 a, sa vezi ce spune referitor la comentariul facut de tine....
Rog pe Domnul sa te ierte, de nesabuinta de care dai dovada.
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 4 August 2010, ora 12:03
"E chiar interesant raspunsul.....
LA DOMNUL NU TINE.......LA EL LEGILE SI PORUNCILE SINT OBLIGATORII....NU OBTIONALE..........
....de aceea am raspuns ca la mine nici atit,...DEOARECE CUNOSC TOATA VOIA LUI DUMNEZEU.....
..Apoi eu nu judec,..DOMNUL ESTE CEL CE JUDECA.....dar de fapt fiecare se judeca singur dupa ALEGEREA FACUTA DE EL..."
Raspunsul tau se incadreaza perfect in ce ai spus mai demult , aneme ca nu mai ai nevoie sa afli ceva ca doar le stii pe toate .
Si nu ai resit prin raspunsul tau decat sama convingi de aroganta ta .
Ai fi dat intr-o lumina mai buna pentru mine dacaai fi recunoscut ca ai exagerat , ca doar Dumnezeu nu si-a luat sfetnic ca sa cunosti tu " TOATA " voia lui !
Si daca analizezi cu atentie ce ai spus , rezulta ca te situezi cumva intr-o pozitie de superioritate fata de Dumnezeu , caci la tine mai putin decat la El .
Probabil ai vrut sa spui ca daca Dumnezeu nu dezleaga anumite porunci , cu atat mai putin tu , insa te-ai exprimat gresit .
Ia spune si mie , daca cunosti toata voia lui Dumnezeu , ce inseamna vreme si vremi si jumatate de vreme .
|
Fosta membra 9am.ro
14360 mesaje
|
Postat pe: 4 August 2010, ora 12:09
A fostodatacaniciodata ...  , un mos ! Si mosul asta avea un prieten pe nume moise ! la un moment dat , mosul , s-a hotarat sa-i dea lui moise niste litere scrise carora le-a spus legi ! Evreii, prostavani de felul lor , au crezut ca sunt ale lui moise desi noi stim ca de fapt ele sunt ale mosului, ale celui de sus , de la etajul 4 ! Siamincalecatpeosa si v-am spus minciuna asa , mai ceva ca evanghelistii !  [/quote]
io nu i-am dat nimic lu' moise, cine papusa mea a fost asta ....???
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
2146 mesaje
|
Postat pe: 4 August 2010, ora 14:03
De la: tilsor, la data 2010-08-04 08:33:01De la: ana__totir, la data 2010-08-04 01:48:49A fostodatacaniciodata ... , un mos ! Si mosul asta avea un prieten pe nume moise ! la un moment dat , mosul , s-a hotarat sa-i dea lui moise niste litere scrise carora le-a spus legi ! Evreii, prostavani de felul lor , au crezut ca sunt ale lui moise desi noi stim ca de fapt ele sunt ale mosului, ale celui de sus , de la etajul 4 ! Siamincalecatpeosa si v-am spus minciuna asa , mai ceva ca evanghelistii !
As vrea sa citesti porunca 3 a, sa vezi ce spune referitor la comentariul facut de tine....
Porunca 3 :
�Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert, ca nu va lasa Domnul nepedepsit pe cel ce ia in desert numele Lui�
Eu nu am fost niciodata in desert asa ca nu aveam cum sa-i iau numele acolo ! Daca ar fi sa merg in desert care  e numele lui ca nu cumva sa fac vreo greseala cand fac bagajul..ca prin biblie sunt vreo cateva nume diferite care se refera la un dumnezeu ipotetic. Iar pe isus pot sa-l iau si la misto ca el nu se incadreaza in porunca respectiva nefiind domn si nefiind nascut la vremea cand au fost editate si tiparite poruncile ! Redactorul sef , de la aceea vreme , nu s-a gandit ca plebea mai are nevoie de un dumnezeu , sub forma de treime , deoarece era obisnuita cu o religie politeista ! Cere si ti se va da ! Au cerut si au primit un mesia ! Culmea este ca mesia asta trebuia sa fie evreu deoarece asa fusese stabilit prin biblie de catre un neica nimeni , din vremuri imemoriale ! Halal mesia ! S-a nascut ca o necesitate , daca nu il inventau la timp ar fi fost prea tarziu!
|
|
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2010, ora 08:29
De la: tutenes, la data 2010-08-04 12:03:43"E chiar interesant raspunsul.....
..Apoi eu nu judec,..DOMNUL ESTE CEL CE JUDECA.....dar de fapt fiecare se judeca singur dupa ALEGEREA FACUTA DE EL..."
Raspunsul tau se incadreaza perfect in ce ai spus mai demult , aneme ca nu mai ai nevoie sa afli ceva ca doar le stii pe toate .
Ai fi dat intr-o lumina mai buna pentru mine dacaai fi recunoscut ca ai exagerat , ca doar Dumnezeu nu si-a luat sfetnic ca sa cunosti tu " TOATA " voia lui !
Si daca analizezi cu atentie ce ai spus , rezulta ca te situezi cumva intr-o pozitie de superioritate fata de Dumnezeu , caci la tine mai putin decat la El .
Probabil ai vrut sa spui ca daca Dumnezeu nu dezleaga anumite porunci , cu atat mai putin tu , insa te-ai exprimat gresit .
Ia spune si mie , daca cunosti toata voia lui Dumnezeu , ce inseamna vreme si vremi si jumatate de vreme .
Cred ca niciodata nu m-am situat pe vreo " pozitie" spirituala GINDITA de mine....
...referitor " LA TOATA VOIA DOMNULUI"...am facut referire la Biblie....si doar Biblia....
...Posibil sa intelegem gresit anumite,postari de-ale noastre,...deoarece nu stim nici unul CE A GINDIT CELALALT...
....Apoi la versetul care se face REFERIRE PROFETICA la ) VREME, DOUA VREMI,si o jumatate de vreme....este vorba despre 1260 de ani...in care cred ca stii ce s-a intimplat????...
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2010, ora 08:31
De la: ana__totir, la data 2010-08-04 14:03:41De la: tilsor, la data 2010-08-04 08:33:01De la: ana__totir, la data 2010-08-04 01:48:49A fostodatacaniciodata ... , un mos ! Si mosul asta avea un prieten pe nume moise ! la un moment dat , mosul , s-a hotarat sa-i dea lui moise niste litere scrise carora le-a spus legi ! Evreii, prostavani de felul lor , au crezut ca sunt ale lui moise desi noi stim ca de fapt ele sunt ale mosului, ale celui de sus , de la etajul 4 ! Siamincalecatpeosa si v-am spus minciuna asa , mai ceva ca evanghelistii !
Porunca 3 :
�Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert, ca nu va lasa Domnul nepedepsit pe cel ce ia in desert numele Lui�
Eu nu am fost niciodata in desert asa ca nu aveam cum sa-i iau numele acolo ! Daca ar fi sa merg in desert care e numele lui ca nu cumva sa fac vreo greseala cand fac bagajul..ca prin biblie sunt vreo cateva nume diferite care se refera la un dumnezeu ipotetic. Iar pe isus pot sa-l iau si la misto ca el nu se incadreaza in porunca respectiva nefiind domn si nefiind nascut la vremea cand au fost editate si tiparite poruncile ! Redactorul sef , de la aceea vreme , nu s-a gandit ca plebea mai are nevoie de un dumnezeu , sub forma de treime , deoarece era obisnuita cu o religie politeista ! Cere si ti se va da ! Au cerut si au primit un mesia ! Culmea este ca mesia asta trebuia sa fie evreu deoarece asa fusese stabilit prin biblie de catre un neica nimeni , din vremuri imemoriale ! Halal mesia ! S-a nascut ca o necesitate , daca nu il inventau la timp ar fi fost prea tarziu!
Mai ai rabdare....si vei VEDEA CINE ESTE INTRADEVAR MESIA.....
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2010, ora 09:52
De la: tilsor, la data 2010-08-05 08:29:15De la: tutenes, la data 2010-08-04 12:03:43"E chiar interesant raspunsul.....
Cred ca niciodata nu m-am situat pe vreo " pozitie" spirituala GINDITA de mine....
...referitor " LA TOATA VOIA DOMNULUI"...am facut referire la Biblie....si doar Biblia....
...Posibil sa intelegem gresit anumite,postari de-ale noastre,...deoarece nu stim nici unul CE A GINDIT CELALALT...
....Apoi la versetul care se face REFERIRE PROFETICA la ) VREME, DOUA VREMI,si o jumatate de vreme....este vorba despre 1260 de ani...in care cred ca stii ce s-a intimplat????...
uite chiar nu stiu cum priviti voi lucrurile in chestiunea asta , si eu nu cred ca este vorba de 1260 de ani .
|
Fosta membra 9am.ro
61 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2010, ora 10:01
Trei betivi la o masa:
Primul:
-Eu sunt trimisul lui Dumnezeu pe pamant!
Al doilea:
-Ba eu sunt trimisul lui Dumnezeu pe pamant!
Al treilea:
-Gura bai, ca n-am trimis inca pe nimeni pe pamant!
|
Fosta membra 9am.ro
23741 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2010, ora 10:04
Nu te teme ca ai prea mult bun simt
|
Fosta membra 9am.ro
14360 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2010, ora 12:01
Trei betivi la o masa:
Primul:
Al doilea:
Al treilea:
-Gura bai, ca n-am trimis inca pe nimeni pe pamant![/quote]
da' talica de unde venisi,nu de la domnu' ???
Voi fi la fel de dur ca adevarul si la fel de neindurator ca dreptatea.----,,Minciuna premeditata nu mai e chestie de fantezie,tine de caracter''-Tudor Musatescu----Prietenii vin si pleaca, dar dusmanii raman si se acumuleaza.----- -----Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost -----DUMNEZEU iubeste ingerii rebeli , adevaratii creatori care fac orice societate sa progreseze,ii ajuta si-i ocroteste, in schimb ii este indiferenta soarta oricarui ignorant mistico-religios------Este mult mai aproape de DUMNEZEU un ateu decat un miorlaitor ignorant mistico-religios,indiferent de confesiunea sau religia propovaduita ----Este mult mai bine, zic eu, s� ��i faci lectura pe vapor dec�t s� faci sex cu fundul.-TRAIAN BASESCU
|
Fosta membra 9am.ro
61 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2010, ora 13:03
De la: XYW, la data 2010-08-05 12:01:12 Trei betivi la o masa:
Primul:
Al doilea:
Al treilea:
-Gura bai, ca n-am trimis inca pe nimeni pe pamant!
da' talica de unde venisi,nu de la domnu' ???  [/quote]
:)) Poate de la doamna! :))
|
Fosta membra 9am.ro
14360 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2010, ora 13:35
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2010, ora 19:25
Maranatha
|
ion00
367 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2010, ora 20:47
Domnule Tutenes. Ati intrebat:
Domnule , ia lamureste-ma care este sensul urmatorului fragment din comentariile tale :
"Am redat in postarea trecuta semnele dupa care ai cunoastem din epistola a doua a lui Petru capitolul 2 in traducere Sinodala Ortodoxa. O mai repet inca o data:
-t�g�duind chiar pe St�p�nul (adica pe Dumnezeu)
- �i din poft� de avere �i cu cuvinte am�gitoare
- �i mai v�rtos pe cei ce umbl� dup� �mboldirile c�rnii, �n pofte spurcate
- dispre�uiesc domnia cereasc�
- �ndr�zne�i, �ng�mfa�i, ei nu se cutremur� s� huleasc� m�ririle (din cer),
- Ei �n�i�i fiind nedrep�i
- socotind o pl�cere desf�tarea de fiecare zi
- Av�nd ochii plini de pofta desfr�n�rii �i fiind nes��io�i de p�cat
- inima lor e deprins� la l�comie �i sunt fiii blestemului.
RASPUNDETI-VA singur fac sectantii aceste lucruri aratate de Petru mai sus?
-P�r�sind calea cea dreapt�, au r�t�cit �i au apucat calea lui Balaam, fiul lui Bosor, care a iubit plata nedrept��ii
- C�ci rostind vorbe trufa�e �i de�arte, ei momesc �ntru poftele trupul"
Oare nu acela ca sectantii sunt morali spre deosebire de ortodocsi ?
Daca nu sunt ortodocsii cei la care faci aluzie , atunci cine sunt?
Apostolul Petru ne spune ca in norod (pe timpul lui), ca si in adunarea celor chemati (la viitor) sau ridicat prooroci mincinosi,invatatori mincinosi.
Semnul dupa care deosebim raul de bine aici este chiar titlul:Ei (cei rai)se vor lepada de adevaratul Stapan adica de Dumnezeu
-�i din poft� de avere �i cu cuvinte am�gitoare
Sunt oameni si-n spatiul crestin (multi chemati putini alesi) care sunt lacomi de bani,bunuri materiale aici pe pamant desi Mantuitorul spune cu totul altceva (sa nu ne strangem comori aici pe pamant unde ruginesc si le sapa hotii�,iubirea de bani radacina tuturor relelor..smd..
In plus aici mai arata ca ei (cei cazuti de la credinta) mai folosesc vorbele amagitoare.
-�i mai v�rtos pe cei ce umbl� dup� �mboldirile c�rnii, �n pofte spurcate
Oameni egoisti care-si fac un dumnezeu din pantecele lor,care se intineaza�2 corinteni 12,21. 2 Petru2,13.
E clar ca indrazneala care nu vine de la Dumnezeu este de la om.Iar omul cu firea lui�spre deosebire de cei carmuiti, si cu roada de Duhul Sfant. Este o diferenta de la cer la pamant intre unii si ceilalti.
|
Fosta membra 9am.ro
2146 mesaje
|
Postat pe: 5 August 2010, ora 23:30
Nu ne mai jucam pe porunci ?
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 6 August 2010, ora 21:56
De la: ion00, la data 2010-08-05 20:47:25Domnule Tutenes. Ati intrebat:
Domnule , ia lamureste-ma care este sensul urmatorului fragment din comentariile tale :
"Am redat in postarea trecuta semnele dupa care ai cunoastem din epistola a doua a lui Petru capitolul 2 in traducere Sinodala Ortodoxa. O mai repet inca o data:
- �i din poft� de avere �i cu cuvinte am�gitoare
- �i mai v�rtos pe cei ce umbl� dup� �mboldirile c�rnii, �n pofte spurcate
- dispre�uiesc domnia cereasc�
- Ei �n�i�i fiind nedrep�i
- socotind o pl�cere desf�tarea de fiecare zi
- Av�nd ochii plini de pofta desfr�n�rii �i fiind nes��io�i de p�cat
- inima lor e deprins� la l�comie �i sunt fiii blestemului.
RASPUNDETI-VA singur fac sectantii aceste lucruri aratate de Petru mai sus?
-P�r�sind calea cea dreapt�, au r�t�cit �i au apucat calea lui Balaam, fiul lui Bosor, care a iubit plata nedrept��ii
- C�ci rostind vorbe trufa�e �i de�arte, ei momesc �ntru poftele trupul"
Oare nu acela ca sectantii sunt morali spre deosebire de ortodocsi ?
Daca nu sunt ortodocsii cei la care faci aluzie , atunci cine sunt?
Apostolul Petru ne spune ca in norod (pe timpul lui), ca si in adunarea celor chemati (la viitor) sau ridicat prooroci mincinosi,invatatori mincinosi.
Semnul dupa care deosebim raul de bine aici este chiar titlul:Ei (cei rai)se vor lepada de adevaratul Stapan adica de Dumnezeu
-�i din poft� de avere �i cu cuvinte am�gitoare
Sunt oameni si-n spatiul crestin (multi chemati putini alesi) care sunt lacomi de bani,bunuri materiale aici pe pamant desi Mantuitorul spune cu totul altceva (sa nu ne strangem comori aici pe pamant unde ruginesc si le sapa hotii�,iubirea de bani radacina tuturor relelor..smd..
In plus aici mai arata ca ei (cei cazuti de la credinta) mai folosesc vorbele amagitoare.
-�i mai v�rtos pe cei ce umbl� dup� �mboldirile c�rnii, �n pofte spurcate
Oameni egoisti care-si fac un dumnezeu din pantecele lor,care se intineaza�2 corinteni 12,21. 2 Petru2,13.
E clar ca indrazneala care nu vine de la Dumnezeu este de la om.Iar omul cu firea lui�spre deosebire de cei carmuiti, si cu roada de Duhul Sfant. Este o diferenta de la cer la pamant intre unii si ceilalti.
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
568 mesaje
|
Postat pe: 6 August 2010, ora 22:32
Porunca intaia (din cele zece): Eu sunt Domnul Dumnezeul tau; sa nu ai alti dumnezei afara de mine; sa nu-ti faci chip cioplit, ca sa te inchini lui.
Deci cel ce a scris a fost o porunca data lui Moise si nu tuturor!
In fragmentul de carte in care se dezvolta ceea ce se intelege prin prima porunca, printre altele se precizeaza: Ce este nadejdea in Dumnezeu? Si se raspunde: Nadejdea in Dumnezeu este o virtute suprafireasca prin care asteptam cu mare incredere toate cate ni le-a fagaduit Dumnezeu pentru vredniciile lui Isus Cristos!
Intrebare? Cand au fost scrise poruncile daca este implicat si vredniciile lui Isus Cristos?
nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil! Galina
|
Fosta membra 9am.ro
2146 mesaje
|
Postat pe: 7 August 2010, ora 00:27
|
Fosta membra 9am.ro
14360 mesaje
|
Postat pe: 7 August 2010, ora 00:33
|
Fosta membra 9am.ro
14360 mesaje
|
Postat pe: 7 August 2010, ora 00:37
De la: ana__totir, la data 2010-08-07 00:27:47De la: dor_de_dor, la data 2010-08-06 22:32:38Porunca intaia (din cele zece): Eu sunt Domnul Dumnezeul tau; sa nu ai alti dumnezei afara de mine; sa nu-ti faci chip cioplit, ca sa te inchini lui.
In fragmentul de carte in care se dezvolta ceea ce se intelege prin prima porunca, printre altele se precizeaza: Ce este nadejdea in Dumnezeu? Si se raspunde: Nadejdea in Dumnezeu este o virtute suprafireasca prin care asteptam cu mare incredere toate cate ni le-a fagaduit Dumnezeu pentru vredniciile lui Isus Cristos!
Intrebare? Cand au fost scrise poruncile daca este implicat si vredniciile lui Isus Cristos?
Dumnezeu stia ca isus se va naste ...
normal ca nu stia ce are de gand marioara nefolosita,de un' sa stie mosu' ca asta mica se aprinde dupa un soldat roman si n-are rabdare,ori s-o fecundeze iosif,ori sa-i sufle el intre picioare niste DUH SFANT,ca deh,atata mai putea si el saracu',nici limba nu-l mai ajuta
|
Fosta membra 9am.ro
568 mesaje
|
Postat pe: 7 August 2010, ora 08:05
De la: XYW, la data 2010-08-07 00:37:31De la: ana__totir, la data 2010-08-07 00:27:47De la: dor_de_dor, la data 2010-08-06 22:32:38Porunca intaia (din cele zece): Eu sunt Domnul Dumnezeul tau; sa nu ai alti dumnezei afara de mine; sa nu-ti faci chip cioplit, ca sa te inchini lui.
normal ca nu stia ce are de gand marioara nefolosita,de un' sa stie mosu' ca asta mica se aprinde dupa un soldat roman si n-are rabdare,ori s-o fecundeze iosif,ori sa-i sufle el intre picioare niste DUH SFANT,ca deh,atata mai putea si el saracu',nici limba nu-l mai ajuta
Porunca a doua spune clar: Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in zadar! (lui XYW).
Si acum din cartulia din care ii invata pe copii la orele de religie referitor la Porunca intaia: Intrebare: Ce deosebire este intre cinstea data lui Dumnezeu si cinstea data sfintilor? Raspunsul copiat: Pe Dumnezeu il cinstim, pentru ca El este stapanul nostru cel mare; iar pe sfinti pentru ca sunt slugile lui Dumnezeu si prietenii lui! Alta intrebare: Ce deosebire este intre rugaciunile facute lui Dumnezeu si rugaciunile facute sfintilor? Raspuns: Lui Dumnezeu ne rugam, ca sa ne ajute prin atotputernicia sa, iar sfintilor ne rugam ca ei sa se roage si sa mijloceasca pentru noi la Dumnezeu! Nedumerirea mea: 1- Sfintii nu sunt facuti de oameni? Deci se contrazice prima porunca! 2- Daca trebuie sa ne rugam, de ce ni se impune prin porunci si nu ne lasa s-o facem din initiativa proprie ca in fond ceea ce se impune nu prea se respecta.
|
Fosta membra 9am.ro
568 mesaje
|
Postat pe: 7 August 2010, ora 08:09
De la: dor_de_dor, la data 2010-08-07 08:05:05De la: XYW, la data 2010-08-07 00:37:31De la: ana__totir, la data 2010-08-07 00:27:47De la: dor_de_dor, la data 2010-08-06 22:32:38Porunca intaia (din cele zece): Eu sunt Domnul Dumnezeul tau; sa nu ai alti dumnezei afara de mine; sa nu-ti faci chip cioplit, ca sa te inchini lui.
Porunca a doua spune clar: Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in zadar! (lui XYW).
Si acum din cartulia din care ii invata pe copii la orele de religie referitor la Porunca intaia: Intrebare: Ce deosebire este intre cinstea data lui Dumnezeu si cinstea data sfintilor? Raspunsul copiat: Pe Dumnezeu il cinstim, pentru ca El este stapanul nostru cel mare; iar pe sfinti pentru ca sunt slugile lui Dumnezeu si prietenii lui! Alta intrebare: Ce deosebire este intre rugaciunile facute lui Dumnezeu si rugaciunile facute sfintilor? Raspuns: Lui Dumnezeu ne rugam, ca sa ne ajute prin atotputernicia sa, iar sfintilor ne rugam ca ei sa se roage si sa mijloceasca pentru noi la Dumnezeu! Nedumerirea mea: 1- Sfintii nu sunt facuti de oameni? Deci se contrazice prima porunca! 2- Daca trebuie sa ne rugam, de ce ni se impune prin porunci si nu ne lasa s-o facem din initiativa proprie. (Iubirea fata de Dumnezeu nu trebuie impusa).
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 7 August 2010, ora 13:16
De la: dor_de_dor, la data 2010-08-07 08:05:05De la: XYW, la data 2010-08-07 00:37:31De la: ana__totir, la data 2010-08-07 00:27:47De la: dor_de_dor, la data 2010-08-06 22:32:38Porunca intaia (din cele zece): Eu sunt Domnul Dumnezeul tau; sa nu ai alti dumnezei afara de mine; sa nu-ti faci chip cioplit, ca sa te inchini lui.
Si acum din cartulia din care ii invata pe copii la orele de religie referitor la Porunca intaia: Intrebare: Ce deosebire este intre cinstea data lui Dumnezeu si cinstea data sfintilor? Raspunsul copiat: Pe Dumnezeu il cinstim, pentru ca El este stapanul nostru cel mare; iar pe sfinti pentru ca sunt slugile lui Dumnezeu si prietenii lui! Alta intrebare: Ce deosebire este intre rugaciunile facute lui Dumnezeu si rugaciunile facute sfintilor? Raspuns: Lui Dumnezeu ne rugam, ca sa ne ajute prin atotputernicia sa, iar sfintilor ne rugam ca ei sa se roage si sa mijloceasca pentru noi la Dumnezeu! Nedumerirea mea: 1- Sfintii nu sunt facuti de oameni? Deci se contrazice prima porunca! 2- Daca trebuie sa ne rugam, de ce ni se impune prin porunci si nu ne lasa s-o facem din initiativa proprie ca in fond ceea ce se impune nu prea se respecta.
Draga DOR DE DOR, as vrea sa te intreb,: CE AR FACE OMUL DACA AR STAPINII LUMEA SI NU AR EXISTA LEGILE LUI DUMNEZEU....
VEZI pentru ce exista PORUNCI si LEGI DIVINE,...????
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
458 mesaje
|
Postat pe: 7 August 2010, ora 15:22
De la Tilsor:
Draga DOR DE DOR, as vrea sa te intreb,: CE AR FACE OMUL DACA AR STAPINII LUMEA SI NU AR EXISTA LEGILE LUI DUMNEZEU....
Raspuns: Eu inteleg clar intrebarea pentru ca noi suntem lumea si stapanim tot ce s-a putut administra dar nu sunt sigura ca atunci cand cineva intreprinde ceva folositor pentru sine sau, prin extensie, pentru societate se gandeste mai intai daca actiunea lui nu calca vreo porunca de-a lui Dumnezeu transmisa lui Moise. Eu m-am ferit sa le incalc atat cat mi-a permis viata de zi cu zi, asta nu inseamna ca nu pacatuiesc de la trezire si pana ma fura somnul in noapte, dar nu-mi place felul cum se abuzeaza de credinta. Au aparut manuale pentru predarea religiei in scoli si sunt de-a dreptul revoltatoare prin felul in care se explica unele lucruri. Cred ca in ziua de azi cand am aflat mai multe despre trecut, despre spatiul cosmic, despre fenomene naturale, cand tehnica a evoluat, sa se intervina putin si asupra "aranjarii" "poruncilor si legilor divine", care de fapt sunt scrise de oameni pentru oameni.
Imaginea nuielii implantate in apa se frange si se abate in alta directie. Tot asa ideea unuia in capul celor mai multi. Galina
|
ion00
367 mesaje
|
Postat pe: 7 August 2010, ora 18:23
Pentru dor de dor:-Cele 10 porunci au fost scrise cam intre anii 1445-1440 in H.
-Poruncile au fost date de Dumnezeu evreilor prin Moise.Dar harul si adevarul (date tuturor oamenilor)au venit prin Isus Hristos. Ganditi-va va rog la noi oamenii de azi daca am implini doar o porunca a Lui Isus care spune "Ce doresti sa-ti faca altul fai la fel" ce usoara ar fi viata noastra! Astfel in acele timpuri stravechi (sec15 in H),relatia intre oameni era deosebit de dura, aspra...Dand Israelului decalogul,Dumnezeu printre altele a cautat sa instaureze niste principii drepte oamenilor (prin exemplu),sa arate tuturor de existenta unui Unic Dumnezeu adevarat in politeismul existent,sa pregateasca o viitoare Carte Sfanta (Biblia) cu o valoare mondiala in sanul evreilor,sa pregateasca venirea Lui Isus Hristos pe Pamant pentru salvarea intregului neam omenesc......smd.
Deci cand Isus a venit pe pamant,nu a desfiintat legea ci a implinito. Cum?In primul rand ca si om a implinit ritualurile,practicile,legile mozice,apoi in al doilea rand ca si Dumnezeu a implinit Legea. Vedem uneori in Evanghelii cuvinte:�Ati auzit ca s-a zis in vechime ...dar eu va zic� Cel mai clar vedem in evanghelia dupa matei capitolul 5,17-43.acest licru.Daca ne intereseaza intradevar aceste lucruri trebuie sa citim in mod personal Biblia cu tot respectul cuvenit.
www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Esti%20sigur/Esti%2...
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 7 August 2010, ora 18:45
De la: g_alina, la data 2010-08-07 15:22:19De la Tilsor:
Raspuns: Eu inteleg clar intrebarea pentru ca noi suntem lumea si stapanim tot ce s-a putut administra dar nu sunt sigura ca atunci cand cineva intreprinde ceva folositor pentru sine sau, prin extensie, pentru societate se gandeste mai intai daca actiunea lui nu calca vreo porunca de-a lui Dumnezeu transmisa lui Moise. Eu m-am ferit sa le incalc atat cat mi-a permis viata de zi cu zi, asta nu inseamna ca nu pacatuiesc de la trezire si pana ma fura somnul in noapte, dar nu-mi place felul cum se abuzeaza de credinta. Au aparut manuale pentru predarea religiei in scoli si sunt de-a dreptul revoltatoare prin felul in care se explica unele lucruri. Cred ca in ziua de azi cand am aflat mai multe despre trecut, despre spatiul cosmic, despre fenomene naturale, cand tehnica a evoluat, sa se intervina putin si asupra "aranjarii" "poruncilor si legilor divine", care de fapt sunt scrise de oameni pentru oameni.
Da-mi te rog VERSETUL saui materialul de UNDE AI SCOS CA CELE 10 PORUNCI sint scrise de oameni????
Ca oameni au modificat in interes comercial-religios si ca putere de stapinire a unor mari mase de oameni prin INTRODUCEREA VOITA a unor REGULI NOI in crestinatate.....e altceva
Citeste te rog Exodul 20,1.....Exodul 31,12-17...Exodul 32,15-17..si sint inca multe alte versete care arata CLAR autenticitatea DUMNEZEIASCA a PORUNCILOR....
Daca eti crestina, as fi curios in ce crezi.................daca nu esti...atunci inteleg.
Maranatha
|
|
|