back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Cele zece porunci

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 09:51

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-22 04:50:06
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-21 12:41:09hai sa va bag in ceata de tot ca vad ca sunteti crestini rau de tot:ia ascultati aici,la inceput au fost douasprezece porunci biblice,pe a unsprezecea v-a mentionat-o Mytcor mai sus,eliminand-o pe cea spusa de Mytcor,raman unsprezece s-au mai scos doua au ramas noua,cum de sunt mentionate zece?

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 09:52

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-22 04:51:21cand veti ajunge sa cunoasteti raspunsul la aceasta intrebare inseamna c-ati ajuns la nirvana,pana atunci SHALOM!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
symy1

4661 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:34

Tilsor
Poate e vorba de cei 7 ani de-acasa,pe care multi de aici nu-i au....aschia nu sare departe de trunchi.!

symy-apocalipsa.blogspot.ro
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:36

De la: symy1, la data 2009-03-04 10:34:25Tilsor
Poate e vorba de cei 7 ani de-acasa,pe care multi de aici nu-i au....aschia nu sare departe de trunchi.!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:40

symy,cu tot respectu' ai vorbit cand trebuia sa taci,in primul rand nu precizezi despre care aschie vorbesti[poate aia care ti-a intrat in ochi de cand esti inrolat ca voluntar in oastea prostului[pardon a domnului prostu'] si de unde-i cunosti tu trunchiu?delireaza mai departe nu te sinchisi de mine,spor la debitat cuvinte fara noima

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:48

Florinel....baiatule.!!.Te mustra coonstiinta????Sau te simti cu musca pe caciula???

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:49

De la: symy1, la data 2009-03-04 10:48:37Florinel....baiatule.!!.Te mustra coonstiinta????Sau te simti cu musca pe caciula???

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 10:51

taticu' nu sunt eu cel pe care trebuie sa-l mustre constinta,pe delirantii mistici ar cam trebui sa-i mustre ceva ce le lipseste cu desavarsire si anume creieru',cat despre muste ele trag numai la k..tul din creierele voastre bolnave si putrede,imbibate cu minciuni

symy1

4661 mesaje

Postat pe: 4 Martie 2009, ora 11:16

Noi mai avem ceva creier...dar tu n-ai DELOC...!!!! NICI CREIER,NICI BUN-SIMT.
Dute repede langa "regele"tau zamolxe....macar el a facut ceva la viata lui...tu lasi foarte mult de dorit..!!!

tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 10:08

Ultimele comentarii ale lui FLORIN,trecetile cu vederea,pentru ca cineva "il foloseste" contra celor cu bun simt....
In orice topic ati intrat nu cred ca ati vazut atita vulgaritate in cuvinte ca la "citiva"doctoranti...pe care va rog sa-i iertati si sa-i treceti cu vederea...
Biblia zice ca in vrasmasul tau sa nu arunci cu pietre... ci sa-i dai piine

Maranatha
symy1

4661 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 10:46

Tilsor
Paine si bomboane ,prajituri si tot ce-si doreste ias da...dar sa le duc Duminica la VORBITOR Sunt rautacios....mai bine MATEI 7/6...

mariatu

320 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 10:53

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-03-04 10:51:46 taticu' nu sunt eu cel pe care trebuie sa-l mustre constinta,pe delirantii mistici ar cam trebui sa-i mustre ceva ce le lipseste cu desavarsire si anume creieru',cat despre muste ele trag numai la k..tul din creierele voastre bolnave si putrede,imbibate cu minciuni

Tu de ce te bagi in seama pe la noi, totusi, iti cam place ..."prostia" noastra cred, sau nu prea sunt miscari pe unde "binecuvantati" voi?
Nu poti purta si tu o discutie serioasa totusi, peste tot produci doar dezordine si faci ironii de prost gust. Poarta-te si tu ca un intelectual ...care te pretinzi.

Domnul este Pastorul meu.
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 16:40

PORUNCA a6a...
SA NU UCIZI....
Ce multitudine de situatii poate cuprinde acest cuvint" ucizi"...
Oare ce poti ucide,cit,unde,de ce..?

Maranatha
mariatu

320 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 16:53

De la: tilsor, la data 2009-03-05 16:40:14PORUNCA a6a...
SA NU UCIZI....
Ce multitudine de situatii poate cuprinde acest cuvint" ucizi"...
Oare ce poti ucide,cit,unde,de ce..?

1Ioan 3:15 Oricine urãste pe fratele sãu, este un ucigas; si stiti cã nici un ucigas n-are viata vesnicã rãm�n�nd �n el.
Mat 5.21-22;1Ioan 4.20;Gal 5.21;Apoc 21.8;
Trimiteri de la 1Ioan 3:15
Matei 5:21 Ati auzit cã s-a zis celor din vechime: ,Sã nu ucizi; oricine va ucide, va cãdea sub pedeapsa judecãtii.
Exod 20.13;Deut 5.17;1Ioan 3.15;

Matei 5:22 Dar Eu vã spun cã oricine se m�nie pe fratele sãu, va cãdea sub pedeapsa judecãtii; si oricine va zice fratelui sãu: ,Prostule! va cãdea sub pedeapsa Soborului; iar oricine-i va zice: ,Nebunule, va cãdea sub pedeapsa focului gheenei.
Iac 2.20;

1Ioan 4:20 Dacã zice cineva: "Eu iubesc pe Dumnezeu", si urãste pe fratele sãu, este un mincinos; cãci cine nu iubeste pe fratele sãu, pe care-l vede, cum poate sã iubeascã pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?
1Ioan 2.4;1Ioan 3.17;1Ioan 4.12;

Galateni 5:21 pizmele, uciderile, betiile, �mbuibãrile, si alte lucruri asemãnãtoare cu acestea. Vã spun mai dinainte, cum am mai spus, cã cei ce fac astfel de lucruri, nu vor mosteni �mpãrãtia lui Dumnezeu.
1Cor 6.9;Efes 5.5;Col 3.6;Apoc 22.15;

Apocalipsa 21:8 Dar c�t despre fricosi, necredinciosi, sc�rbosi, ucigasi, curvari, vrãjitori, �nchinãtorii la idoli, si toti mincinosii, partea lor este �n iazul, care arde cu foc si cu pucioasã, adicã moartea a doua."
1Cor 6.9-10;Gal 5.19-21;Efes 5.5;1Tim 1.9;Evr 12.14;Apoc 22.15;Apoc 20.14.15

Domnul este Pastorul meu.
9am003934

46 mesaje

Postat pe: 5 Martie 2009, ora 17:06

ce interesant: cite posibilitati de a ucide exista?!

tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 6 Martie 2009, ora 12:11

DA ai dreptate,interesant,...
Poti ucide in diferite forme...
As lua citeva si,va rog sa mai completati si d-voastra...
Cu vorba,cu comportamentul,cu alimentatia,cu obiceiurile rele..cu unprogram aiurea...(de munca,somn,alimentatie, etc..)
si multe altele...

Maranatha
tilsor

1415 mesaje

Postat pe: 6 Martie 2009, ora 22:01

PORUNCA a7a
SA NU PREACURVESTI...

As vrea sa vad cum intelegeti aceasta porunca...

Maranatha
blueali208

110 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 00:42

Dumnezeu a creat omul cu un ritm natural de munca si odihna. Medicii au descoperit relativ recent ceea ce El ne-a invatat de la inceput, si anume ca omul trebuie sa lucreze 6 zile si in a 7-a sa se odihneasca...Mai mult,El a pus o zi anume deoparte,a binecuvintat-o si a sfintit-o,pentru ca toti cei ce o respecta sa beneficieze nu numai de ritmul natural de odihna cerut de organismul nostru,ci si de binecuvintarea speciala care a fost pusa asupra acelei zile...iar daca Dumnezeu a ales una anume,cu ce drept noi oamenii vrem s-o inschimbam cu alta? (verificati in manualele de istorie ca imparatul Constantin a schimbat ziua de odihna din Simbata in Duminica,la 3 sute si ceva de ani DUPA Hristos...)
Insa "odihna"nu inseamna doar odihna fizica,ci si psihica, si anume sa lasam toate cele "lumesti" deoparte si sa ne ocupam mai pe indelete de partea spirituala...si sa lasam toate ingrijorarile si problemele in seama Lui,ca El poate rezolva chiar si imposibilul...
Si nu numai atit,dar si ritmul de odihna natural zi-noapte daca l-am respecta,am "functiona" la capacitate maxima...adica sa dormim cit mai aproape de momentul cind se innopteaza si sa ne trezim cind se face ziua...s-a demonstrat stiintific ca persoanele care incearca sa respecte acest ritm natural,sint ferite de stress...
Dumnezeu ne-a dat numai legi bune,degeaba tot incercam sa le ocolim si sa gasim si explicatii...toate sint spre binele omului...

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 00:46

Topic adventist, nu?
Sambata.
Ziua a saptea conform calendarului biblic.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 00:49

symy1, te rog eu, chiar daca ai dreptate, nu fii rautacios, manifesta compasine pentru cei care nu inteleg.

blueali208

110 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 00:49

nu neaparat adventist...eu de ex. nu sint adventista,doar cel ce a deschis topicul e...dar nu pot sa nu fiu de acord cu ei ca Simbata e Sabatul adevarat,o demonstreaza si istoria,dar mai ales Biblia...

blueali208

110 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 00:50

si sa stii ca nu am aflat de Sabat de un an-doi...ci de 22 ani...

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 00:55

Pai si de 22 de ani de ce nu esti inca adventista, daca nu sunt indiscret?

Fosta membra 9am.ro

207 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 00:59

Ce este de fapt Sabatul?

blueali208

110 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 01:01

pentru ca nu sint de acord cu toate punctele lor de vedere...si simt ca trebuie sa le mai studiez ...oricum,cine cauta cu adevarat gaseste adevarul...eu poate ca nu mi-am alocat detul timp pentru studiu...dar de un lucru sint absolut sigura: cele 10 porunci,implicit si Sabatul nu au fost desfiintate de catre Dumnezeu...

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 01:02

Adventistii spun ca este porunca transmisa si crestinilor, desi aici Biblia nu ii sustine oricate argumente ar cauta.
Dar incontestabil au dreptate ca e vorba despre ziua pe care noi o numim Sambata cand e vorba de Sabat.

blueali208

110 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 01:07

de ce crezi ca nu e transmisa si crestinilor?
de ce a fost buna pt evrei ,pe vremea cind ei erau poporul ales,si nu e buna pt noi,ca vrem sa fim noi poporul ales...(si sintem,toti care cautam adevarul cu sinceritate...indiferent din ce cult sau religie facem parte acum)

blueali208

110 mesaje

Postat pe: 8 Martie 2009, ora 01:09

"Am sa raspund cu niste citate din Biblie,caci pentru un crestin ea ar trebui sa fie autoritatea suprema:Matei,citindu-l pe Isus,spune:" Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea sau Proorocii; am venit nu sa stric, ci sa imlinesc.
Caci adevarat va spun, cita vreme nu va trece cerul si pamintul, nu va trece o iota sau o frintura de slova din Lege, inainte ca sa se fi intimplat toate lucrurile. Asa ca, ori cine va STRICA una din cele mai mici din aceste porunci, si va invata pe oameni asa, va fi chemat cel mai mic in Imparatia cerurilor; dar oricineLE VA PAZI, si va invata pe altii sa le pazeasca, va fi chemat mare in Imparatia cerurilor."
De asemenea,in cap.19,vers.17:"Dar daca vrei sa intri in viata, pazeste poruncile."
Apostolul Pavel,in scrisoarea sa catre evrei,spune:
" Iata LEGAMINTUL pe care-l voi face cu ei dupa acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele in inimile lor, si le voi scrie in mintea lor"(Evrei,10-16)
Ioan,de asemenea,spune:" Si prin aceasta stim ca Il cunoastem, daca pazim poruncile Lui.Cine zice: "Il cunosc", si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos, si adevarul nu este in el.
Dar cine pazeste Cuvintul Lui, in el DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU A AJUNS DESAVIRSITA; prin aceasta stim ca sintem in El."

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 01:09

In Biserica Adventista de ziua a saptea a auzit predandu-se ca Adam si Eva au avut de tinut Sabatul. Dar in Deuteronomul 5: 3 se arata ca nu cu stramosii evreilor au avut acest legamant ci el a fost incheiat doar dupa iesirea din robia egipteana.

Fosta membra 9am.ro

205 mesaje
Postat pe: 8 Martie 2009, ora 01:13

Putem citi cu atentie ce spune Isus.
Dar vom vedea ca el nu imparte legea in doua: cele zece porunci si restul legii.
Spre finalul capitollui, ma exact de la versetele29 si mai departe el nu exemplifica doar din cele 10 porunci.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului CELE ZECE PORUNCI
Mergi la: