tilsor
1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 14:43
Aceasta porunca a demnitatii umane,scoate in evidenta unicitatea DUMNEZEULUI care a dat-o,sfintenia SA silucrarea SA creatoare.
Maranatha
|
|
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 00:03
PORUNCA a 4_a
Aduti aminte de ziua de odihna,ca s-o sfintesti.
Sa lucrezi sase zile,si sa-ti faci lucrul tau.
Dar ziua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului,Dumnezeului tau; sa nu faci nici o lucrare in ea,nici tu ,nici fiul tau,nici fica ta,nici robul tau,nici roaba ta,nici vita ta,nici strainul care este in casa ta.
Caci in sase zile a facut Domnul cerurile,pamintul si marea si, tot ce este in ele,iar in ziua a saptea S-a odihnit; de aceea a binecuvintat Domnul ziua de odihna si a sfintit-o
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 09:32
Am o nedumerire....de unde a-ti incepe sa socotiti zilele pentru a vedea care este ziua 7 a din porunca a4a..
Haideti...bineinteles ..Biblic....
Maranatha
|
blueali208
110 mesaje
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 20:55
Inca nu ai observat ca nu se inghesuie multi sa raspunda?....oare de ce?pentru ca este o tema unde NU se pot face speculatii!...adevarul ESTE si atit...dar sa raspund:"LA SFIRSITUL ZILEI SABATULUI, cind incepea sa se lumineze INSPRE ZIUA DINTII A SAPTAMINII, Maria Magdalina si cealalta Marie au venit sa vada mormintul.(...)Dar ingerul a luat cuvintul, si a zis femeilor: Nu va temeti; caci stiu ca voi cautati pe Isus, care a fost rastignit.Nu este aici; a inviat, dupa cum zisese. Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul;"(Matei,28-1,5,6)
alt citat:"DUPA CE A TRECUT ZIUA SABATULUI, Maria Magdalina, Maria, mama lui Iacov, si Salome, au cumparat miresme, ca sa se duca sa unga trupul lui Isus. IN ZIUA DINTII A SAPTAMINII, s-au dus la mormint dis de dimineata, pe cind rasarea soarele. (...)Au intrat in mormint, au vazut pe un tinerel sezind la dreapta, imbracat intr-un vesmint alb, si s-au spaimintat. El le-a zis: Nu va spaimintati! Cautati pe Isus din Nazaret, care a fost rastignit: a inviat,..."(Marcu,16-1,2,5,6)
"IN ZIUA DINTII A SAPTAMINII, femeile acestea, si altele impreuna cu ele, au venit la mormint dis de dimineata, si au adus miresmele, pe cari le pregatisera.Au gasit piatra rasturnata de pe mormint,au intrat inlauntru, si n-au gasit trupul Domnului Isus."(luca,24-1,2,3)
|
|
|
blueali208
110 mesaje
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 21:02
stiind ca Domnul Isus a inviat Duminica dimineata,care este Sabatul si care e ziua intii a saptaminii?...
nimeni nu poate spune ca nu a stiut aceste lucruri,decit daca recunoaste sincer ca nu a citit Biblia...si ca a preferat sa ia de-a gata ce i s-a spus de catre parinti sau preoti...intrebarea este de cine se cuvine sa ascultam mai mult:de stramosi sau de Dumnezeu?
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 22:09
Nu ma deranjeaza ca nu se inghesuie nimeni,fiind neamt, sint om de cuvint si postind acest topic,il duc la bun sfirsit. BLUEALI28,poate ai citit ca unii dintre noi au deranjat pe multi...nu stiu de ce.?...ca s-a adresat si administratorului,ca vrem sa indoctrinam fortat....departe de mine gindul acesta...
Cind am primit adresa acestui site am crezut ca voi intilni niste conationali cu care sa pot schimba,civilizat pareri,sfaturi,idei,impresi...cunostiinte....dar vai...vai.....
Ai prezentat corect aceasta porunca prin acele versete...si sint inca multe altele...
Dar vreau sa incep altfel...cum erau denumite in biblie zilele..?
Ziua intiia,a doua,a treia,a patra,a cincea,ziua pregatirilor si SABATUL.Chiar in timpul rastignirii lui ISUS tot asa erau denumite,ptr ca gasim in Biblie chiar in enunturile de mai sus, dar in paralel(din 45 i.h.apare primul calendar modern a lui Cezar,care da denumire zilelor dupa denumirea planetelor,asemenea babilonienilor)circula zsi noile denumiri ,dar scritorii bibliei au refuzat sa le foloseasca..In toata istoria acestui pamint ciclul saptaminal s-a pastrat la fel pina azi. In perioada teutonica se schimba denumirea zilelor din denumiri de planete in cele al zeiilor lor.Si de atunci avem denumirea de azi..
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 10:04
E plina biblia de indemnuri la pazirea acestei porunci...de exemplu ISAIA 58 cu vs. 13,14....
Va rog,dati-mi cel putin un verset unde se arata ca porunca Domnului este alta...?! ?!
Maranatha
|
|
|
balabanandrei
335 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 10:06
Se cuvine sa ascultam de Dumnezeu prin Sfintii Parinti!
Numai bine!
�C�uta�i mai �nt�i �mp�r��ia lui Dumnezeu �i celelalte se vor ad�uga vou�!�
|
|
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 10:22
Draga ANDREI,iti respect credinta,dar vreau argumente...da-mi texte din BIBLIE. IN BIBLIE am gasit ca orice fiinta umana poarta stigmatul pacatului si,ca nu este nici unul macar..sfint.(scot din discutie DUMNEZEIREA)
Da-mi porunca care arata ca noi avem aceasta putere de a numi SFINTI pe cineva...
Tot respectul ptr cei ce s-au jertfit ptr religie,au facut de multe ori lucruri imposibile...dar BIBLIA spune ca ei isi vor lua rasplata...
Andrei,daca discutam de BIBLIE,vreau versete despre ce ai afirmat....Daca discutam de datini si obiceiuri...e altceva....aici ma inchin...(nu ca nu cunosc,ci ca iti dau dreptate)
NIMENI PE ACEST PAMINT NU ARE PUTEREA DE A SCHIMBA VREMILE SI PORUNCILE.....
Maranatha
|
balabanandrei
335 mesaje
Oras: Bacau
|
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 11:26
Cere si ti se va da, bate si ti se va deschide, cauta si vei gasi!
Numai bine!
�C�uta�i mai �nt�i �mp�r��ia lui Dumnezeu �i celelalte se vor ad�uga vou�!�
|
symy1
4661 mesaje
Oras: Zalau
|
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 17:57
Andrei
TU NU CAUTI....NU BATI....NU VEI GASI NICIODATA...!!!!!!!
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
blueali208
110 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 20:13
draga balabanandrei: ce te faci cind descoperi ca ceea ce te invata sfintii parinti nu corespunde cu ceea ce te invata biblia(cum mi s-a intimplat mie)?...de cine alegi sa asculti?
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 20:58
Am asteptat sa vad pe cineva sa-mi raspunda deschis :aceasta porunca,a4a,nu este de tinut,nu este BIBLICA,a fost desfintata....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daca nu-mi raspundeti asa atunci va dau eu un material de studiu si de gindit....
MATEI 7;2123.
Biblia spune ca la acel timp al judecatii,cind fiecare va trebui sa dea socoteala de faptele sale,multi vor zice..:NU am prorocit noi in numele TAU, nu am vindecat si am scos si demoni in numele TAU..? Dar DUMNEZEU le da atunci verdictul..Plecati,nu va cunosc..nu ati pazit poruncile mele..!(in greaca...onomia-adica calcarea legii)
LUCA 16,17...E mai usor sa treaca cerul si pamintul decit sa treaca o iota din LEGE..
Maranatha
|
Fosta membra 9am.ro
5 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 21:29
De la: tilsor, la data 2009-02-26 20:58:23Am asteptat sa vad pe cineva sa-mi raspunda deschis :aceasta porunca,a4a,nu este de tinut,nu este BIBLICA,a fost desfintata....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Daca nu-mi raspundeti asa atunci va dau eu un material de studiu si de gindit....
MATEI 7;2123.
Biblia spune ca la acel timp al judecatii,cind fiecare va trebui sa dea socoteala de faptele sale,multi vor zice..:NU am prorocit noi in numele TAU, nu am vindecat si am scos si demoni in numele TAU..? Dar DUMNEZEU le da atunci verdictul..Plecati,nu va cunosc..nu ati pazit poruncile mele..!(in greaca...onomia-adica calcarea legii)
LUCA 16,17...E mai usor sa treaca cerul si pamintul decit sa treaca o iota din LEGE..
referitor la zile...ROMANI 14:5,6
mama prostilor e mereu gravida
|
Fosta membra 9am.ro
191 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 22:04
Tilsor.... nu scoate din context Mt 7, 21-23. La Mt 7,15-20 Isus vorbeste despre proorocii mincinosi. Ceea ce urmeaza are legatura cu Mt 7, 15-20. Capitolul 7 din Matei se termina cu pilda casei zidite pe stanca, care incheie de altfel si discursul de pe munte a lui Isus cand face comparatie intre legea veche, veterotestamentara si legea noua.De la capitoul 5 din Matei, care incepe cu proclamarea fericirilor si pana in captolul 7 avem de-a face cu un discurs, iar rolul discursului este de a propune o noua lege, insa nu rupta de legea veche. Matei scrie evabghelia sa pentru o comunitate de crestini proveniti din iudaism. De aceea gasim numeroase comparatii cu legea veche. Intentia lui Matei este de a demonstra ca ceea ce s/a scris in vechime se implineste in Isus. Punctul central al Evangheliei dupa Sf. Matei este marturisirea lui Petru: recunoasterea de catre acesta ca Isus este Mesia. Isus nu a venit sa desfiinteasca legea sau profetii, ci sa le implineasca. Vechiul testament trebuie citit in lumina Noului Testament si nu individual. In Scrisoarea catre Evrei este scris: � Dup� ce a vorbit �n vechime p�rinților noștri, �n multe r�nduri și �n multe chipuri, Dumnezeu, la sf�rșitul acestor zile, ne-a vorbit prin Fiul, pe care l-a pus moștenitor al tuturor lucrurilor și prin care a f�cut și veacurile� (Evr 1, 1).
Implinirea se face in Isus, culmea Revelatiei trinitare. Asa ca nu a fost desfiintata nici o porunca de Isus, dar a fost implinita si mai mult transmisa mai departe.
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 22:32
As vrea Sarah,sa citesti legile ceremoniale ale poporului lui DUMNEZEU...vei intelege mai mult vs din romani 14...acolo face referire la ingaduinta intre fratii de credinta(intre cei noi si cei cu"ani vechime")
Apoi trebuie sa intelegi ca BIBLIA a fost scrisa pentru poporul lui DUMNEZEU in mod expres,apoi de la rastignirea lui HRISTOS dreptul de popor privelegiat s-a ridicat si aceste invataturi s-au dat si neamurilor. Atunci in biserica au intrat toate culturile,obiceiurile si cei cu "vechime" doreau ca cei noi veniti,din prima zi sa faca doar ce era bun.....de aceea s-a cerut ca judecata sa fie lasata pe seama DOMNULUI.
Bun,ECLAUDESVD,nu am scos din context,in cap 7 se discuta multe aspecte..eu ma refeream doar la ce discutam. imi pare bine ca esti corect,ultimul rind postat de tine spune ca porunca a4a postata,si existenta in BIBLIE e adevarata.!!!!!!!chiar intarita de ISUS...
DECI ZIUA a7A e de pazit.....atunci care-i.....SIMBATA.....?...DUMINICA......?
Maranatha
|
symy1
4661 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 12:15
Eu tin LEGEA DRAGOSTEI.....LUI ISUS..!!!!Restul legilor sunt doar legi ajutatoare...sa le spun asa...
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 17:46
SYMY,e foarte adevarat;toata LEGEA intra in acest magic cuvint -DRAGOSTE.
Chiar Galateni 5.22 arata roada...si multe altele...
Fara dragoste sintem un chimval zanganitor...
TOATA SCRIPTURA SE CUPRINDE IN ACEST CUVINT---DRAGOSTE---din partea noastra fata de DUMNEZEU si,din partea LUI fata de noi.
VA DORESC UN SABAT FERICIT (eu respect porunca).
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 18:12
Porunca a4a spune clar ca SIMBATA este ziua de SABAT poruncita de Dumnezeu.
ASA CA FIUL OMULUI ESTE DOMN CHIAR SI AL SABATULUI.(marcu 2;28)
EU SINT DOMNUL ,NU MA SCHIMB (maleahi 3;6)
ISUS HRISTOS ESTE ACELASI IERI
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 11:26
Isus Hristos este acelasi IERI,AZI si in VECI...
Stiu ca adevarul doare,dar este adevar...BIBLIC
Nu o spun cu rautate,ci cu multa dragoste..pentru cei ce vor sa inteleaga...
Nu mai are nimeni curaj sa raspunda sau sa contrazica aceasta porunca...?
DE CE...
RAMINE TOTUSI INTREBAREA.....MAI E VALABILA ACEASTA PORUNCA..?
daca da de ce...?
daca nu de ce...?
Maranatha
|
symy1
4661 mesaje
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 13:21
Tilsor
Legea-i lege....nui tocmeala.!!!....DAR....fratele meu,eu nu tin Sabatul,si multe alte culte nu-l tin....DAR pentru mine este SABAT IN FIECARE ZI DECAND M-A GASIT DOMNUL ISUS....Ca sa ma intelegi mai usor,te rog sa citesti CU INIMA.....ROMANI 14/1-12...Domnul sa te lumineze si sa te binecuvanteze....AMIN
|
nastasemihail
47672 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 1 Martie 2009, ora 15:48
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 10:25
SYMY,imi cer iertare daca consideri ca am fost prea dur in prezentarea lucrurilor...
Romani 14,prezinta tocmai aceasta problema,de a fi mai ingaduitori cu cei ce sint hraniti abia cu "laptele duhovnicesc"
Symy draga,e o diferenta intre SABATUL poruncii a4a si sfintirea noastra in celelalte zile ca in SABAT.
Dumnezeu,odata cu creerea omului,in EDEN a mai creat doua institutii pe care le-a sfintit....SABATUL...si CASATORIA;si in dreptul amindoura a zis ceva
... Nu-mi dau seama de ce noi vrem sa aducem imbunatatiri ..
REferitor la SABAT...Biblia spune ca cei ce vor fi mintuiti se vor intilni cu HRISTOS,in fiecare SABAT si luna noua...(nu se specifica alta zi....)
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 20:56
Pentru ca la aceasta porunca nu poate fi adaugat un comentariu diferit voi trece mai departe la celelalte porunci....
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 2 Martie 2009, ora 21:01
PORUNCA a5a
CINSTESTE PE TATAL TAU SI PE MAMA TA,PENTRUCA SA TI SE LUNGEASCA ZILELE IN TARA PE CARE TI-O DA DOMNUL,DUMNEZEUL TAU..
O porunca extrem de interesanta si plina de semnificatie...
Maranatha
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 06:22
Asta e a 11-a
Si asta a 12-a
Si asta a 13-a
Ca tot a spus el ca putem face mai multe decit el, iar eu sint nascut in zi de 13.
Iar daca nu putem sa le respectam cele 10, macar ceea ce iti propui tu in viata si atit.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 09:14
Trec MIHAI peste mica ta "rautate" si vreau sa prezint in mod clar ca cea de a5a porunca este urmata imediat de o binecuvintare..."ca sa ti se lungeasca zilele..."
Dumnezeu arata in aceasta porunca obligatia morala pe care o au(sau ar trebui s-o aiba) copii fata de parintii lor,fata de cei ce le-au dat viata si i-au crescut...
Maranatha
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 3 Martie 2009, ora 20:43
DAca s-ar pazi poruncile....acum vorbind de-a5a..in multe familii ar fi armonie,pace intelegere ,respect,dragoste,unitate...binecuvintare....
dar vai,la ce e nevoie de LEGE MORALA caci noi sintem in mileniul III...si totul ce e BIBLIC...e mit.poveste...amintire...evreesc.....
Ma intreb oare,cu ce s-ar putea lauda aceasta societate moderna...
" CA SA TI SE LUNGEASCA ZILELE"
Maranatha
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 01:57
Interesanta chestia cu a 4-a poruca. Si cind ma gindesc ca eu munceam ca disperatul in toate zilele saptaminii.
|
tilsor
1415 mesaje
|
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 09:39
MIHAI,daca stii o alta "chestie "de ce n-o prezinti...(dar bazat PE STA SCRIS)
Maranatha
|
|
|