Info
x
Cele zece porunci
|
tilsor 1415 mesaje Membru din: 2/02/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 22:45
FLORINE, eu cunosc doar de un DEGET de DUMNEZEU care a scris personal pe doua table 10 porunci numite DECALOG.....O fi DECA insemnind 50....mai,ma intreb...
Apoi intrebarea era CINE,CARE,DE UNDE,DE CIND,CUM si pe ce baza cunosti tu dumnezeul tau..
Maranatha
|
|
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 22:53
Ma ingrozesc de modul tau vulgar si josnic cu care te adresezi DIVINITATII.(apoi nici nu stiu daca stii ce inseamna Divin).
Din ceea ce ai afirmat se vede cit de putin cunosti tu Biblia si mai ales istoria ei si a acestei lumi.Imi pare rau sa afirm asta dar cred ca interesul tau nu e sa se dezbata ceva ci de a produce haos.Imi cer iertare de gresesc.
Maranatha
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 01:49
Vad ca va cam lipseste esenta temei de discutie !
Am plagiat pentru voi.... CELE ZECE PORUNCI (Exodul, 20, 1) (1) S� nu ai al�i Dumnezei afar� de Mine! (2) S� nu-�i faci chip cioplit (...) S� nu te �nchini lor, nici s� le sluje�ti (...). (3) S� nu iei numele Domnului Dumnezeului t�u �n de�ert (...). (4) Adu-�i aminte de ziua odihnei, ca s� o sfin�e�ti. Lucreaz� �ase zile �i-�i f� �n acelea toate treburile tale, . Iar ziua a �aptea este odihna (...): s� nu faci �n acea zi nici un lucru (...). (5) Cinste�te pe tat�l t�u �i pe mama ta (...). (6). S� nu ucizi! (7) S� nu fii desfr�nat! (8) . S� nu furi! (9) . S� nu m�rturise�ti str�mb �mpotriva aproapelui t�u! (10) . S� nu dore�ti casa aproapelui t�u; s� nu dore�ti femeia aproapelui t�u, nici ogorul lui, nici sluga lui (...) �i nimic din c�te are aproapele t�u! CELE �APTE P�CATE CAPITALE 1. Trufia 2. Invidia 3. Zg�rcenia 4. Desfr�ul 5. L�comia 6. M�nia 7. Lenea
|
|
dagaio 1073 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 02:02
Eu zic sa ascultati albumul lui Florin Chilian.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 02:07
De la: dagaio, la data 2009-02-21 02:02:36 nu-l suport.....
|
|
Fosta membra 9am.ro 2055 mesaje Membru din: 21/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 02:27
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-20 22:32:40ia luati de meditati,cate porunci au fost de toate in vechile manuscrise,cine si cu ce scop le-a limitat la zece? |
|
Fosta membra 9am.ro 2055 mesaje Membru din: 21/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 03:12
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 12:30
11 Nu judecati, ca sa nu fiti judecati!
�Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu ce judecata judecati, veti fi judecati; si cu ce masura masurati, vi se va masura. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tau, si nu te uiti cu bagare de seama la barna din ochiul tau? Sau, cum poti zice fratelui tau: �Lasa-ma sa scot paiul din ochiul tau�, si, cand colo, tu ai o barna intr-al tau?...Fatarnicule, scoate intai barna din ochiul tau, si atunci vei vedea deslusit sa scoti paiul din ochiul fratelui tau.� (Matei 7:1-5). |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 12:41
hai sa va bag in ceata de tot ca vad ca sunteti crestini rau de tot:ia ascultati aici,la inceput au fost douasprezece porunci biblice,pe a unsprezecea v-a mentionat-o Mytcor mai sus,eliminand-o pe cea spusa de Mytcor,raman unsprezece s-au mai scos doua au ramas noua,cum de sunt mentionate zece?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 12:44
cautati,crestinilor,cautati,viata-i o continua cautare
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 12:53
n-aud nimic,pai domnu' statu' v-a dat creierele din dotare sa legumiti sau sa ganditi,meditati,meditati,meditati,ca meditatia face bine la rinichi si la splina,asa ca vreau miscare,domnilor,se aude?
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 13:25
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-21 12:53:08n-aud nimic,pai domnu' statu' v-a dat creierele din dotare sa legumiti sau sa ganditi,meditati,meditati,meditati,ca meditatia face bine la rinichi si la splina,asa ca vreau miscare,domnilor,se aude? ...ai uitat, �mi permit s� adaug: �i mai ales la g�nditor (medita�ia)..
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 13:49
Draga Florine.nu ai raspuns la intrebarile ce ti le-am pus...Care-i dumnezeul tau,de unde l-ai luat,ce poate face...?
Apoi la afirmatia ta de BLASFEMIE,ce ai dat-o ca raspuns,...eu iti dau versetele din deutronom cap 5,cu vs 2-22 si deutronom cap 10 vs 1,2. Zi-mi ce inseamna DECALOG,poate te ajuta si colegul mytcor
Maranatha
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 13:54
florin...te inseli...ceea ce a postat mytcor mai sus nu este una dintre cele 10 porunci pe kr moise le-a primit pe muntele sinai ci un sfat pe kr il da Iisus Hristos in Noul Testament.....nu are legatura cu cele 10 porunci....l-a postat si el k sa induca lumea in eroare.....
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:01
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-21 13:54:58florin...te inseli...ceea ce a postat mytcor mai sus nu este una dintre cele 10 porunci pe kr moise le-a primit pe muntele sinai ci un sfat pe kr il da Iisus Hristos in Noul Testament.....nu are legatura cu cele 10 porunci....l-a postat si el k sa induca lumea in eroare..... joanna, eu ti-am mai spus ca esti pe miriste s-ai s-ajungi in balarii !..
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:02
Deoarece pina aicea vazind ca multi nici nu stiu daca cred in ceva sau cineva,cu atit mai mult nici nu stiu daca au cunostinta de DUMNEZEU.
Trec la porunca 2..... SA NU_TI FACI CHIP CIOPLIT
Maranatha
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:03
De la: mytcor, la data 2009-02-21 14:01:14De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-21 13:54:58florin...te inseli...ceea ce a postat mytcor mai sus nu este una dintre cele 10 porunci pe kr moise le-a primit pe muntele sinai ci un sfat pe kr il da Iisus Hristos in Noul Testament.....nu are legatura cu cele 10 porunci....l-a postat si el k sa induca lumea in eroare..... vezi cine incepe...... |
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:22
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-21 14:03:01De la: mytcor, la data 2009-02-21 14:01:14De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-21 13:54:58florin...te inseli...ceea ce a postat mytcor mai sus nu este una dintre cele 10 porunci pe kr moise le-a primit pe muntele sinai ci un sfat pe kr il da Iisus Hristos in Noul Testament.....nu are legatura cu cele 10 porunci....l-a postat si el k sa induca lumea in eroare..... Pentru a nu te mai smiorcanii atat, am pentru tine o dedicatie. dar trebuie sa recunosti ca daca nu plagiam eu cele zece porunci si cele sapte pacate capitale, voi n-aveati obiectul muncii Recunoaste !... s acum dedicatia-ti : Religiei lui Moise, al carui sistem stoic si bine conceput va fi dus la cucerirea tuturor popoarelor. Vom face sa se vada prin aceasta adevarul sau mistic, pe care, vom spune noi, este �ntemeiata toata puterea sa educatoare. Atunci vom publica �n toate ocaziile articole �n care vom compara regimul nostru m�ntuitor cu cele din trecut. �nteleptii nostri, crescuti sa conduca pe crestini, vor alcatui cuv�ntari, proiecte, memorii, articole, care ne vor da influenta asupra cugetelor si ne vor �ngadui sa le conducem catre ideile si cunostintele pe care vom dori noi sa li le impunem. |
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:29
NU se poate... am scris porunca intreaga....(inseamna ca deja se simte o codita)
PORUNCA A 2: Sa nu-ti faci chip cioplit,nici vreo infatisare a lucrurilor care sint sus in ceruri ,sau jos pe pamint Nu se poate am scris porunca intreaga....(inseamna ca deja se simte o codita...) PORUNCA a 2-a Sa nu-ti faci chip cioplit,nici vreo asemanare a lucrurilor care sint sus in ceruri,sau jos pe pamint,sau in apele de mai jos de cit pamintul. Sa nu te inchini inaintea lor,si sa nu le slujesti;caci Eu,Domnul,Dumneze ul tau sint un Dumnezeu gelos,care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pina la al treilea si la al patrulea neam al celor ce ma urasc. Si ma indur pina la al miilea neam de cei ce Ma iubesc si pazesc poruncile mele. Traducere CORNELESCU. Deci Dumnezeu vrea sa nu folosim intermediari in relatia noastra cu el. ce parere avem....?
Maranatha
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:37
Religiei lui Moise, al carui sistem stoic si bine conceput va fi dus la cucerirea tuturor popoarelor. Vom face sa se vada prin aceasta adevarul sau mistic, pe care, vom spune noi, este �ntemeiata toata puterea sa educatoare. Atunci vom publica �n toate ocaziile articole �n care vom compara regimul nostru m�ntuitor cu cele din trecut.
�nteleptii nostri, crescuti sa conduca pe crestini, vor alcatui cuv�ntari, proiecte, memorii, articole, care ne vor da influenta asupra cugetelor si ne vor �ngadui sa le conducem catre ideile si cunostintele pe care vom dori noi sa li le impunem. sa inteleg k niste jidani si-au pus in cap sa domine lumea? si k de fapt crestinismul nu este decat o metoda de manipulare creata de ei? dar...e ilogic..... de ce l-au ucis ei pe cel kr a intemeiat crestinismul?.....nu si-au dat seama k istoria ii va acuza de deicid si k vor plati cu varf si indesat sangele varsat? |
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:40
In sfarsit !...@joanna vede luminita de la capatul tunelului .
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 14:58
De la: mytcor, la data 2009-02-21 14:40:22In sfarsit !...@joanna vede luminita de la capatul tunelului . ce luminita?....crezi k eu nu stiam pana acum k jidanii vor sa conduca lumea? imi amintesc cum era germania lui hiteler in perioada crizei economice din anii 1930....70% din economia tarii era controlata de evrei.... jidanii nu au reusit sa cucereasca germania datorita nationalismului nemtilor,insa in zilele noastre s-au orientat spre statele unite.... sunt constienta de faptul k vor putere....si k nu se vor da in laturi de la nimik k sa o obitina(nu stiu dak tu ai vazut comentariile mele de topicul dedicat lui antonescu)..... insa ti-am mai zis ...crestinismul nu este un mijloc de manipulare inventat de ei... ci o noua religie infiintata de catre iisus hristos....pe kr ei l-au ucis....si s-au mai si blestemat cu sangele lui..... iisus hristos a fost acel zeu salvator(soter) asteptat de toate religiie antichitatii....unii au avut puterea de a-l recunoaste....altii il mai asteapta si astazi...... asta este o problema foarte grava pentru k vor aparea tot felul de mincinosi kr vor spune despre ei k sunt trimisii lui dumnezeu pe pamant si k au venit sa intemeieze o religie a pacii....sa creeze o noua ordine mondiala....o lume noua din kr vor lipsi razboaiele si toti oamnenii vor fii feiciti(de exemplu lordul maytreia din *ingerul digital*) pentru a nu cadea victima cuvintelor lor mincinoase noi trebuie sa nu ne pierdem credinta ortodoxa....ea este singurul lucru kr ii va salva pe oamnei de la o viata in sclavie si le va oferi mantuirea sufletelor!!! |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 15:43
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-21 14:37:40Religiei lui Moise, al carui sistem stoic si bine conceput va fi dus la cucerirea tuturor popoarelor. Vom face sa se vada prin aceasta adevarul sau mistic, pe care, vom spune noi, este �ntemeiata toata puterea sa educatoare. Atunci vom publica �n toate ocaziile articole �n care vom compara regimul nostru m�ntuitor cu cele din trecut. Ioana, ce te face s� crezi c� Iisus era evreu get-beget? S� te �ntreb ceva....dac� eu m�ine m� convertesc la iudaism, fiul meu nu mai este rom�n? devine brusc evreu? G�nde�te-te la asta... �n ce prive�te uciderea lui Iisus, dac� este este s� omori unul pentru bun�starea a c�torva milioane...ce alegi? Ce �ti tu despre maniplulare pentru a ob�ine putere?
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 16:23
De la: mytcor, la data 2009-02-21 12:30:0111 Nu judecati, ca sa nu fiti judecati! corect! asta in primul rand...dupa care..sa ne abtinem sa nu pacatuim cele 7 pacate! |
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 16:32
De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-21 14:58:02De la: mytcor, la data 2009-02-21 14:40:22In sfarsit !...@joanna vede luminita de la capatul tunelului . Toate religiile au ca scop mantuitrea sufleteasca. Si pentru ca suntem ortodocsi meritul nostru este sa ne respectam religia si sa o intelegem pe celelalte oficiale. In cele neoficiale..nu ma bag si asta dintr-o ratiune pura, nu am incredere in ele! |
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 16:34
De la: dora_visinescu, la data 2009-02-21 15:43:25De la: joanna_dark_2007, la data 2009-02-21 14:37:40Religiei lui Moise, al carui sistem stoic si bine conceput va fi dus la cucerirea tuturor popoarelor. Vom face sa se vada prin aceasta adevarul sau mistic, pe care, vom spune noi, este �ntemeiata toata puterea sa educatoare. Atunci vom publica �n toate ocaziile articole �n care vom compara regimul nostru m�ntuitor cu cele din trecut. Isus a fost evreu...cititi mai bine Islamismul..si veti intelege de ce ei au fost alesi ca Dumnezeul sa le raspunda prin Isus! |
|
blueali208 110 mesaje Membru din: 23/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 16:36
vad ca v-ati indepartat rau de la tema...e o problema sa raspundeti la subiect? adica mai trebuie poruncile respectate? dak nu,de ce nu? dak da,de ce nu in forma lor originala? adica fara "intermediari" in inchinare (vezi porunca a 2-a) si odihna in ziua care trebuie,nu alta,(aleasa dupa 3 sute si ceva de ani dupa ce Isus a reafirmat sfintenia si neschimbatatea Legii!!!)fosta zi a zeului soare...sa "meditam" putin la asta...si inca ceva:Ioana draga,Isus nu a inventat o noua religie,ci doar a restabilit vechea religie in forma ei originala,asa cum i-a fost data la inceput omenirii;dar, mai important,a implinit profetiile din "vechea"religie" iar ceremonialurile si simbolurile din vechiul testament,care aratau inspre venirea lui Isus si felul cum va mintui omenirea,au devenit realitate...
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 16:40
De la: blueali28, la data 2009-02-21 16:36:05vad ca v-ati indepartat rau de la tema...e o problema sa raspundeti la subiect? adica mai trebuie poruncile respectate? dak nu,de ce nu? dak da,de ce nu in forma lor originala? adica fara "intermediari" in inchinare (vezi porunca a 2-a) si odihna in ziua care trebuie,nu alta,(aleasa dupa 3 sute si ceva de ani dupa ce Isus a reafirmat sfintenia si neschimbatatea Legii!!!)fosta zi a zeului soare...sa "meditam" putin la asta...si inca ceva:Ioana draga,Isus nu a inventat o noua religie,ci doar a restabilit vechea religie in forma ei originala,asa cum i-a fost data la inceput omenirii;dar, mai important,a implinit profetiile din "vechea"religie" iar ceremonialurile si simbolurile din vechiul testament,care aratau inspre venirea lui Isus si felul cum va mintui omenirea,au devenit realitate... Poruncile trebuiesc respectate...altfel ar fi un haos cumplit si ar disparea motivatia noastra de a ne respecta semenii nostrii si prin asta sa ne aducem un respect noua insine si tot prin asta ne-am apropia, zi de zi, prin dialogurile noastre, si mai ales cele interioare, alaturi de Dumnezeu . |
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 20:22
mytcor..am gasit un filmulet extrem de interesant si m-am gandit imediat la tine(si la dagaio)...o sa te rog sa-l vezi.....pls..... de altfel...vedeti-l cu totii...o sa-l postez si pe topicul despre oameni si animale..... www.9am.ro/comunitate/ametist/video/show/4583/Petre-Tutea-Interv... trebuie sa-i multumim cu totii userului *ametist* pentru el... vizionare placuta!!! |
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 20:46
Imi cer scuze,dar cred ca unii dintre voi nu aveti nimic cu religia sau o anume credinta.Pur si simplu faceti valuri ca sa va tina apa la suprafata,,,...sa nu va innecati.Eu nu am amintit nicaieri ca as face parte dintr-o anume religie si am deschis anumite topicuri ca sa lovesc in celelalte....Departe de mine gindul acesta....
Apoi,vitejilor,nimeni nu a venit deschis la prima porunca sa zica "franco"....acesta e dumnezeul meu...si apoi de ce..si pe ce se bazeaza...Nu e curios ca ne numim crestini si nici nu stim in CE sau CINE credem? Cind va aflati intr-o situatie dificila,chiar bolnav,accidentat,de ce strigati si implorati pe Dumnezeu...si nu pe TUTEA,SADOVEANU,EMINESCU,EINSTEIN (celor amintiti le port respect ptr ca au fost niste oameni care au realizat ceva ce a ramas ptr noi,si au avut un crez pe care si l-au exprimat deschis) De ce preotul in Biserica aminteste de DUMNEZEUL lui AVRAAM,ISAAC si IACOOV. Doamne ce debusolare...
Maranatha
|
|
|
|

nu-l suport.....