back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Religia in scoli, pro sau contra ?

Pagini: << 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 07:57

De la: nastasemihail, la data 2009-06-03 07:53:14Eu ma inchin la copaci. Ma mir cum de mai cresc peste noi cu atita desteptaciune. Sint tare indrazneti.
Adica,esti dendolatru[tu nu io]

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
broscuta_super_verde

1273 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 08:29

Am mai spus-o, sunt contra acestei materii inca din clasele primare. Daca eram intrebata inainte ca fiul meu sa fie la scoala as fi raspuns ca orice om de buna credinta ca ora de religie poate veni in ajutorul nostru ca parinti in modelarea copilului. In realitatea m-am lovit de situatia in care "profa de religie" ii trateaza pe micuti ca pe niste adevarati studenti la teologie. Are posibilitatea sa le arate cat de nestiutori si neputinciosi sunt si chiar cat de prosti. Am avut probleme cu fiul meu fiindca nu mai vroia sa mearga la scoala in ziua in care avea ora de religie dupa ce primise cateva "insuficient" la teste savante. Tot in timpul acestei ore a fost informat despre existenta notiunilor repetent si corigent dar n-a aflat ce inseamna. Acasa, ma tot chestiona ce inseamna sa fii corigent sau repetent, ce si cum se intampla asta, daca e grav sa se intample.
Nu m-a mai mirat nimic dupa ce am citit ca o parte din cei care formeaza acesti "profi de religie" au purtat sau poarta nume de cod. Apoi, am avut ocazia sa vad la TV un fiu de preot, pacient al spitalelor de boli nervoase inca de tanar, victima a "educatiei" stricte si austere. Desi consider aceste situatii doar ca exceptii, raman la parerea ca ora de religie trebuie sa fie facultativa. E mai cinstit. Sa ne lase copiii in pace deocamdata.

dezvaluiri.wordpress.com/alin-cristea-dosariada/

www.voxvocis.us/news/pivot/entry.php?id=1767&w=presa_romana

www.cotidianul.ro/al_cincilea_ierarh_cu_politie_politica_bobi-34...

www.forumulcivic.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=25...

Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 08:56

De la: balarie, la data 2009-06-04 08:29:34Am mai spus-o, sunt contra acestei materii inca din clasele primare. Daca eram intrebata inainte ca fiul meu sa fie la scoala as fi raspuns ca orice om de buna credinta ca ora de religie poate veni in ajutorul nostru ca parinti in modelarea copilului. In realitatea m-am lovit de situatia in care "profa de religie" ii trateaza pe micuti ca pe niste adevarati studenti la teologie. Are posibilitatea sa le arate cat de nestiutori si neputinciosi sunt si chiar cat de prosti. Am avut probleme cu fiul meu fiindca nu mai vroia sa mearga la scoala in ziua in care avea ora de religie dupa ce primise cateva "insuficient" la teste savante. Tot in timpul acestei ore a fost informat despre existenta notiunilor repetent si corigent dar n-a aflat ce inseamna. Acasa, ma tot chestiona ce inseamna sa fii corigent sau repetent, ce si cum se intampla asta, daca e grav sa se intample.
Nu m-a mai mirat nimic dupa ce am citit ca o parte din cei care formeaza acesti "profi de religie" au purtat sau poarta nume de cod. Apoi, am avut ocazia sa vad la TV un fiu de preot, pacient al spitalelor de boli nervoase inca de tanar, victima a "educatiei" stricte si austere. Desi consider aceste situatii doar ca exceptii, raman la parerea ca ora de religie trebuie sa fie facultativa. E mai cinstit. Sa ne lase copiii in pace deocamdata.

dezvaluiri.wordpress.com/alin-cristea-dosariada/

www.voxvocis.us/news/pivot/entry.php?id=1767&w=presa_romana

www.cotidianul.ro/al_cincilea_ierarh_cu_politie_politica_bobi-34...

www.forumulcivic.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=25...] roxi,ce povestesti tu acolo,nu sunt exceptii sunt reguli psihologice simple,indoctrinarea si indobitocirea copiilor cu texte primitive pline de crime,incesturi,violuri,hotii,toate ocrotite divin si cu acceptul fatis al zeilor jidanesti,duce inevitabil ori la balamuc,ori la izolarea de societatea in care traiesti,considerand-o nedemna de tine daca nu-ti sustine aberatiile sfinte,asta-i purul adevar,restul sunt tromboane,uita-te in jur si confirma sau infirma cele afirmate de mine

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

481 mesaje
Postat pe: 6 Iunie 2009, ora 21:28

RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 7 Iunie 2009, ora 01:50

De la: freddythebestman, la data 2009-06-06 21:28:13RELIGIA E OPIUMUL POPOARELOR!

Florine esti cel mai penibil de pe forum. Inceteaza cu timpeniile astea. lasa-nu topicurile in pace.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 07:34

Un prieten al meu ,in casa 8 nu dorea sa mearga la ora de religie si a intrebat ce poate face si a fost trimis de profesoara la preotul din oras ca sa il excomunice :)) noroc ca era ateu si nu la afectat prea mult.

sirius_zegetina

808 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 9 Iunie 2009, ora 12:43

Frumos!!! Pe cand initiativa legislativa din partea "prea-fericitilor" sa-i bage la "zdup" ce pei care nu sunt, ori nu doresc a fi crestini?!

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 01:31

De la: cifobrien, la data 2009-06-09 07:34:09Un prieten al meu ,in casa 8 nu dorea sa mearga la ora de religie si a intrebat ce poate face si a fost trimis de profesoara la preotul din oras ca sa il excomunice :)) noroc ca era ateu si nu la afectat prea mult.

Povesti !
Religia se face Doar cu acordul parintilor !
Din ortodoxie nu se face excomunicare!
Oricum, religia , in scoli, ocupa un timp care ar fi mult mai util pentru alte materii !
Sa auzim de bine !

cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 09:12

Nu sunt povesti ,asta a fost raspunsul profesoarei!
Exista mari diferentqa intre ce prevede legea si ce fac unii profesori .

Si raspunsul meu e NU ,religia se invata in familie si se practica la biserica nu are ce cauta in scoli.

cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 09:15

"Povesti !

Religia se face Doar cu acordul parintilor !

Din ortodoxie nu se face excomunicare!

Oricum, religia , in scoli, ocupa un timp care ar fi mult mai util pentru alte materii !

Sa auzim de bine ![/quote]

"

Eu zic sa te mai informezi totusi inainte sa faci afirmatii :
www.crestinortodox.ro/drept-bisericesc/69955-excomunicare-afurisire

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 20:32

Din pacate, e adevarat, sunt prea multe cazurile in care nu s-a cerut si nici nu se cere acordul parintilor; si sunt multi profesori de religie care-si permit sa propuna (si se accepta!) scaderea notei la purtare elevilor care nu doresc sa participe la ore.

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 22:10

Intre timp am ajuns la lectia doi a predarii religiei. Ia cuvantul barbosul din Saragosa.
,,Stimati Enoriasi și Enoriase,
Îi mulțumim lui Lenin pentru această a XI-a Adunare ce ne-a permis să ne întoarcem ca la Ploiesti misterului lui Ilici, la saptezeci de ani de la congresul al X-lea al Partidului Ortodox Roman. Încheiem în frumusețe Anul Prostiei, confirmându-ne în unitate de voturi și reînnoindu-ne în entuziasmul comunist și misionar. Ura ! Ura ! Ura !
La începutul celui de-al saptelea cincinal al cre[ș]tinismului, cultul cre[s]tin era încă interzis de autoritățile imperialismului american. Unii cre[ș]tini din Caracal, care țineau cu mana de burta să celebreze Ziua Prostiei, au sfidat această interdicție. Au fost mitraliati, în timp ce declarau că nu ar fi putut trăi fără Ziua Prostiei. Cei patruzeci și nouă de martiri din Caracal, uniți cu mulțimea ,,fericiților’’, care au făcut din Ziua Prostiei centrul vieții lor, mijlocesc pentru noi la începutul noului cincinal. Ei ne învață ce înseamnă fidelitatea în a-l întâlni pe tovarasul Cristos în Noua Alianță Electorala.
La sfârșitul acestei Adunari experimentăm pacea plină de speranță pe care pribeagul de la Patriarhie au primit-o de la Tovarasul înviat, cu o inimă înflăcărată. Ura ! Ura ! Ura ! Ei se ridică și se întorc în grabă la Patriarhie pentru a împărtăși bucuria cu tovarasii în credință. Vă dorim să puteți merge plini de prostie la întâlnirea cu Sfânta Prostie și să atingeți cu mâna adevărul: «Eu sunt cu voi în toate zilele, si cand se ia lumina seara, până la sfârșitul prostiei» (lenin28,20).
Din analele salii Patrierhiei URA ! URA ! URA ! Stima noastra si mandria, Hristos si Romania ! Ura ! Ura !

Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 22:20

Noi nu mai datoram nimanui nimic si deci nu trebuie sa mai plecam capul. Trebuie sa spunem, fiecare in sinea noastra, sa strigam vecinului, rudelor: Gata! Ne-a ajuns! Pana aici! Stop! Incepand de acum suntem liberi! Sa cerem Matricei sa ii ia pe toii cei ce ne incalca liberul arbitru, pe cei ce fura Adevarul, pe cei ce ne inrobesc sau asupresc in vreun
fel. Resursele, apa, aerul, mancarea, combustibilul, bogatiile planetei sunt ale tuturor. Este o tampenie sa crezi ca Dumnezeu ar da drept de proprietate, asupra unei parti din creatia sa, unui singur om, unei singure familii. De ce?
Cere-ti-va drepturile! Faceji asta pentru noi,pt. urmasii vostri!

Shlomo_Mire_Ivan

1640 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 23:30

Eu as propune o ora de ortodoxie si la locul de munca,iar remunerarea sa se faca si in functie de cat de bine cunoaste angajatul scripturile...Pentru catolici,salarii pe masura,cu10-15% mai mici decat ale ortodocsilor,pentru musulmani-25% .Paganii nu vor fi angajati,ei vor deveni sclavii celor dintai....Parerea mea...

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 00:51

De la: sirius_zegetina, la data 2009-06-10 20:32:33 Din pacate, e adevarat, sunt prea multe cazurile in care nu s-a cerut si nici nu se cere acordul parintilor; si sunt multi profesori de religie care-si permit sa propuna (si se accepta!) scaderea notei la purtare elevilor care nu doresc sa participe la ore.

Cel putin formal, se cere acordul parintilor !
In privinta notelor ai dreptate !
Oricum, chiar o ora de sport ar fi preferabil sa se faca in locul asa zisei ore de religie !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 14:16

oamenii trebuie in sfarsit sa inteleaga ca sunt proprii stapani. Ca ei se pot conduce singuri, fara a fi sclavii guvernelor, a unor anumite
familii, a bancilor, ca nu depind de nimeni si de nimic. Acum este momentul in care trebuie sa ne trezim si sa incepem sa simtim, sa ne luam in maini fraiele propriilor vieti. Nu mai trebuie sa ne Iasam influentati de altii. Nu mai trebuie sa inghitim intoxicarile zilnice. Acum e
clipa noastra,nu trebuie s-o ratam!

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 01:35

dupa caderea regimului comunist, societatea romaneasca a fost invadata de religie, printre alte lucruri scolile au fost umplute cu icoane si copii sint abligati sa urmeze cursuri de religie (care constau aproape exclusiv in ortodoxie crestina).
venind in zilele noastre : un profesor protesteaza impotriva afisarii simbolurilor religioase in scoli, considerind acest obicei o forma de discriminare, Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) este de acord si decide sa ceara scoaterea acestor simboluri din scoli, o asociatie civica depune contestatie, Curtea de Apel confirma decizia initiala a CNCD iar acum ministerul Educatiei si Cercetarii anunta ca va ataca decizia cu recurs la nalta Curte de Casatie si Justitie.
din reactiile celor din jur vad o multime de crestini aparind prezenta religiei in scoli, exact ceea ce ma asteptam tinind cont de situatia demografica a tarii.
am propria mea teorie despre cum pareriile ilustrate in acest topic: prostia generalizata, lipsa de cultura, valorile morale gresite si asa mai departe, toate acestea la un loc sunt ... cauza situatiei economice, politice si sociale a Romaniei.

Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 22 Iunie 2009, ora 11:50

Lordule, sunt nevoita sa te contrazic, nici macar formal nu se cere acordul parintilor; in partea asta a tarii sunt sute de asemenea cazuri, iar acest "sute" nu-i deloc o exagerare. Ori nu cunoasteti, ori nu tineti cont de-o realitate care pe voi, cei din capitala sau din alte regiuni ale tarii, va afecteaza mai putin ori deloc. Aici, in vestul Romaniei, influenta occidentala a fost dintotdeauna mai sesizabila - ma refer la vremurile incepand cu `965 incoace - iar intr-un trecut si mai indepartat - sa nu se uite ca Transilvania si Banatul au fost in componenta Imperiului Austro-Ungar; acest fapt a lasat urmari care si azi sunt vizibile, indeosebi in religie unde sectele au prins radacini adanci. Lasand la o parte nocivitatea - in general - a religiei, diversificarea formelor de manifestare, apartenenta la o secta ori alta, divergentele dintre adepti, conduc la o dezbinare tot mai accentuata in sanul populatiei; in plus, religia fiind introdusa si-n scoli, dezbinarea se face simtita de la varste fragede. Nu credeti ca, de fapt, asta-i scopul iar noi suntem prea ingusti la minte ca sa-l starpim din radacina, prea pasivi si prea indiferenti fata de viitor?

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 22 Iunie 2009, ora 19:41

De la: sirius_zegetina, la data 2009-06-22 11:50:16 Lordule, sunt nevoita sa te contrazic, nici macar formal nu se cere acordul parintilor; in partea asta a tarii sunt sute de asemenea cazuri, iar acest "sute" nu-i deloc o exagerare. Ori nu cunoasteti, ori nu tineti cont de-o realitate care pe voi, cei din capitala sau din alte regiuni ale tarii, va afecteaza mai putin ori deloc. Aici, in vestul Romaniei, influenta occidentala a fost dintotdeauna mai sesizabila - ma refer la vremurile incepand cu `965 incoace - iar intr-un trecut si mai indepartat - sa nu se uite ca Transilvania si Banatul au fost in componenta Imperiului Austro-Ungar; acest fapt a lasat urmari care si azi sunt vizibile, indeosebi in religie unde sectele au prins radacini adanci. Lasand la o parte nocivitatea - in general - a religiei, diversificarea formelor de manifestare, apartenenta la o secta ori alta, divergentele dintre adepti, conduc la o dezbinare tot mai accentuata in sanul populatiei; in plus, religia fiind introdusa si-n scoli, dezbinarea se face simtita de la varste fragede. Nu credeti ca, de fapt, asta-i scopul iar noi suntem prea ingusti la minte ca sa-l starpim din radacina, prea pasivi si prea indiferenti fata de viitor?

Ai dreptate !
Asta-i scopul-dezbinarea !
Asaa am ajuns la procentul foarte ridicat de analfabeti. La minimalizarea rolului invatamantului si umilirea proferorilor.
Nu observi ca s-au construit sute de bisrici -din bani publici -si nici macar o scoala

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 22 Iunie 2009, ora 19:49

De la: lorduljohn, la data 2009-06-22 19:41:51Nu observi ca s-au construit sute de bisrici -din bani publici -si nici macar o scoala
banuiesc ca sti si de ce?!!

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Iunie 2009, ora 21:25

De la: sirius_zegetina, la data 2009-06-22 11:50:16 Lordule, sunt nevoita sa te contrazic, nici macar formal nu se cere acordul parintilor; in partea asta a tarii sunt sute de asemenea cazuri, iar acest "sute" nu-i deloc o exagerare. Ori nu cunoasteti, ori nu tineti cont de-o realitate care pe voi, cei din capitala sau din alte regiuni ale tarii, va afecteaza mai putin ori deloc. Aici, in vestul Romaniei, influenta occidentala a fost dintotdeauna mai sesizabila - ma refer la vremurile incepand cu `965 incoace - iar intr-un trecut si mai indepartat - sa nu se uite ca Transilvania si Banatul au fost in componenta Imperiului Austro-Ungar; acest fapt a lasat urmari care si azi sunt vizibile, indeosebi in religie unde sectele au prins radacini adanci. Lasand la o parte nocivitatea - in general - a religiei, diversificarea formelor de manifestare, apartenenta la o secta ori alta, divergentele dintre adepti, conduc la o dezbinare tot mai accentuata in sanul populatiei; in plus, religia fiind introdusa si-n scoli, dezbinarea se face simtita de la varste fragede. Nu credeti ca, de fapt, asta-i scopul iar noi suntem prea ingusti la minte ca sa-l starpim din radacina, prea pasivi si prea indiferenti fata de viitor?

Iubita mea, pentru toți cei care nu știu asta, vă spun eu că este scris în LEGEA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ....căutați în Monitorul Oficial....o să mă interesez și o să vă dau link-ul pentru cei interesați....părinții au dreptul să ceară ca odrasla lor să fie scutită de ora de religie!!!!! Este LEGE...ce mai încoace-încolo.
Părinții trebuie să dea în scris, la școala unde învață copilul, ca acesta să nu participe la ora de religie.

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 22 Iunie 2009, ora 21:46

Aici aveți link-ul, pentru cei interesați:
www.avocatnet.ro/UserFiles/articleFiles/legea%20invatamantului_0...
A se vedea Art. 9, pct.(2.

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

116 mesaje
Oras: Tecuci

Postat pe: 22 Iunie 2009, ora 21:46

Dati copiilor si tinerilor sa citeasca. Cititi si voi.Si poate lasam religia acolo unde isi are locul.

Cine l-a creat pe Dumnezeu?

E timpul să revendicăm unitatea. E timpul să spunem adevărul. Sistemele noastre sociale sunt depășite. Instituțiile care ne modelează viața nu dau doi bani pe tine sau familia ta. Am fost și suntem în continuare mințiți de toate instituțiile care ne conduc. Ce te face să crezi că instituția religioasă e singura care nu a fost atinsă de acest flagel? Instituția bisericească este la fundul acestei mocirle, pentru că unicul scop al oricărei instituții este autoconservarea, iar biserica nu face excepție. La baza acestui instinct de autoconservare stă sistemul monetar. Banul este singurul mijloc de a obține putere. Necesitatea paralizantă de a conserva o instituție este strâns legată de nevoia de bani și profit. Autoconservarea, profitul și puterea – acestea sunt, au fost și vor fi mereu țelurile bisericii.
Religia este campionul absolut al falselor promisiuni. Ea chiar a reușit să ne convingă că Dumnezeu e un bărbat invizibil care trăiește în ceruri și care te urmărește în fiecare clipă din viața ta. El are o listă specială cu anumite lucruri, numite porunci, pe care El nu vrea ca tu să le faci. Iar dacă greșești, vei fi trimis într-un loc plin de foc și fum, tortură și chinuri, să suferi pentru totdeauna. În schimb, dacă ești supus, umil, nu pui întrebări și contribui – vei fi trimis într-un loc minunat unde curge laptele și mierea. Și cu cât e mai mare contribuția ta financiară, cu atât mai fericit vei fi în viața de apoi. Pentru că El te iubește …dar are nevoie de bani. Dumnezeul pe care ni-l bagă ei pe gât este atotștiutor, atotputernic și înțelept. Unica problemă pe care o are – sunt banii. Începând cu indulgențele și terminând cu toate tarifele impuse azi de biserică pentru orice ritual, religia încasează milioane, nu plătește taxe și are nevoie mereu de mai mult.

La începuturi oamenii nu cunoșteau foarte mult despre mediul înconjurător, despre cum funcționează lucrurile și despre natură. Așa că au inventat propriile lor povestioare și l-au creat pe Dumnezeu după chipul și asemănarea lor. Cineva care tună și fulgeră atunci când nu ne comportăm cum trebuie și generează potopuri sau cutremure. Astăzi realizăm că conceptul de Dumnezeu este de fapt o metodă de a explica natura lucrurilor. Natura este un sistem unificat de variabile interdependente care există doar ca un întreg. Biserica a reușit de-a lungul secolelor să oprească cunoașterea acestei interdependențe și schimbări continue prin distorsionarea psihologică a credinței. Fiind totdeauna în contradicție cu știința, biserica a acționat totdeauna ca o frână în dezvoltarea tehnologiei. Logica și noile informații au fost și sunt în continuare respinse în favoarea credințelor tradiționale depășite. Religia face oamenii să se simtă vinovați pentru înclinațiile lor naturale. Căci, paradoxal, fiecare religie pretinde că oferă unica, singura cale spre iertare și mântuire. Astfel biserica a cauzat de-a lungul secolelor mai multă fragmentare și conflict decât orice altă ideologie. Să ne amintim doar de Cruciade și Inchiziție.
Cartea sfântă, fie ea Coran, Biblie sau Talmud este foarte interpretabilă. Numai creștinismul are peste 34 000 de subgrupuri diferite. Diviziunea este o caracteristică tuturor religiile teiste. Ceea ce ne duce la ideea greșită de separare și diviziune și respingerea relației simbiotice a vieții. Viziuni globale dominante în lume, precum e religia teistă, operează cu noțiunea de irelevanță socială. Islamismul, creștinismul, iudaismul, hinduismul și toate celelalte sisteme funcționează ca bariere pentru dezvoltarea personală și socială. Pentru că fiecare grup promovează și perpetuează o viziune globală închisă, fiecare din ele pretinzând că oferă unica și adevărata religie. Această înțelegere a lumii este limitată și nu este posibilă într-un univers în continuă schimbare. Toate sistemele naturale sunt schimbătoare, o schimbare care presupune o dezvoltare continuă a noțiunilor realității. Pe deasupra, este foarte important să înțelegem că toate sistemele sunt de fapt fragmente inventate doar de dragul conversației. Bucăți de puzzle care, plasate în locul corespunzător, formează împreună o imagine generală. Nu există independență în natură.
O scurtă analiză a istoriei suprimate a religiei ne arată că însăși miturile fundamentale ale religiilor reprezintă povestiri schimbătoare dezvoltate prin influență de-a lungul timpului. Atunci când încetăm să mai credem că faptele descrise de religia creștină, iudaică, indusă sau islamică sunt adevărate și fac parte din istorie, și începem să le percepem ca ceea ce sunt ele cu adevărat – expresii pur alegorice derivate din multitudinea de credințe existente la începuturi – vedem că toate religiile au un fir comun – necesitatea vieții. Și anume acest imperativ unificator este cel care trebuie recunoscut și apreciat.
Dacă teoria Big Bang-ului este adevărată, atunci noi toți provenim din acel miez stelar inițial. Fiecare atom din noi este din miezul acelei stele. Fie că este vorba de o ființă sau un obiect, toți provenim din acel praf stelar care a fost reciclat de mii și mii de ori. Prin urmare noi toți suntem același lucru. Suntem cu toții totul în același timp. Suntem parte integrantă a universului care face parte din noi. Am fost pur și simplu separați la naștere de acea UNITATE inițială. Ni s-a dat un nume, o identitate. Și oamenii simt nevoia să facă parte din nou din acea unitate, să creadă în ceva și anume acest lucru este folosit de către religie. Ei o numesc Dumnezeu și spun că El are reguli pe care trebuie să le urmăm, iar acest lucru este o cruzime.
Suntem praf stelar contemplând stelele și evoluția naturii, încercând să reconstituim acel drum lung care a însemnat apariția conștiinței în universul nostru local numit planeta Pământ. De aceea obligația noastră supremă este de a ne proteja universul, de a supraviețui și de evolua ca specie. „Suntem o specie. Suntem praf stelar care culege lumina stelelor”. (Carl Sagan )
Unele idei și date folosite în acest articol au fost preluate din filmele Zeitgeist,
Zeitgeist Addendum și The Corporation..

PACIFISTA

299 mesaje

Postat pe: 22 Iunie 2009, ora 22:16

De la: dorudascalu, la data 2009-06-22 21:46:42Dati copiilor si tinerilor sa citeasca. Cititi si voi.Si poate lasam religia acolo unde isi are locul.

Cine l-a creat pe Dumnezeu?

E timpul să revendicăm unitatea. E timpul să spunem adevărul. Sistemele noastre sociale sunt depășite. Instituțiile care ne modelează viața nu dau doi bani pe tine sau familia ta. Am fost și suntem în continuare mințiți de toate instituțiile care ne conduc. Ce te face să crezi că instituția religioasă e singura care nu a fost atinsă de acest flagel? Instituția bisericească este la fundul acestei mocirle, pentru că unicul scop al oricărei instituții este autoconservarea, iar biserica nu face excepție. La baza acestui instinct de autoconservare stă sistemul monetar. Banul este singurul mijloc de a obține putere. Necesitatea paralizantă de a conserva o instituție este strâns legată de nevoia de bani și profit. Autoconservarea, profitul și puterea – acestea sunt, au fost și vor fi mereu țelurile bisericii.
Religia este campionul absolut al falselor promisiuni. Ea chiar a reușit să ne convingă că Dumnezeu e un bărbat invizibil care trăiește în ceruri și care te urmărește în fiecare clipă din viața ta. El are o listă specială cu anumite lucruri, numite porunci, pe care El nu vrea ca tu să le faci. Iar dacă greșești, vei fi trimis într-un loc plin de foc și fum, tortură și chinuri, să suferi pentru totdeauna. În schimb, dacă ești supus, umil, nu pui întrebări și contribui – vei fi trimis într-un loc minunat unde curge laptele și mierea. Și cu cât e mai mare contribuția ta financiară, cu atât mai fericit vei fi în viața de apoi. Pentru că El te iubește …dar are nevoie de bani. Dumnezeul pe care ni-l bagă ei pe gât este atotștiutor, atotputernic și înțelept. Unica problemă pe care o are – sunt banii. Începând cu indulgențele și terminând cu toate tarifele impuse azi de biserică pentru orice ritual, religia încasează milioane, nu plătește taxe și are nevoie mereu de mai mult.

La începuturi oamenii nu cunoșteau foarte mult despre mediul înconjurător, despre cum funcționează lucrurile și despre natură. Așa că au inventat propriile lor povestioare și l-au creat pe Dumnezeu după chipul și asemănarea lor. Cineva care tună și fulgeră atunci când nu ne comportăm cum trebuie și generează potopuri sau cutremure. Astăzi realizăm că conceptul de Dumnezeu este de fapt o metodă de a explica natura lucrurilor. Natura este un sistem unificat de variabile interdependente care există doar ca un întreg. Biserica a reușit de-a lungul secolelor să oprească cunoașterea acestei interdependențe și schimbări continue prin distorsionarea psihologică a credinței. Fiind totdeauna în contradicție cu știința, biserica a acționat totdeauna ca o frână în dezvoltarea tehnologiei. Logica și noile informații au fost și sunt în continuare respinse în favoarea credințelor tradiționale depășite. Religia face oamenii să se simtă vinovați pentru înclinațiile lor naturale. Căci, paradoxal, fiecare religie pretinde că oferă unica, singura cale spre iertare și mântuire. Astfel biserica a cauzat de-a lungul secolelor mai multă fragmentare și conflict decât orice altă ideologie. Să ne amintim doar de Cruciade și Inchiziție.
Cartea sfântă, fie ea Coran, Biblie sau Talmud este foarte interpretabilă. Numai creștinismul are peste 34 000 de subgrupuri diferite. Diviziunea este o caracteristică tuturor religiile teiste. Ceea ce ne duce la ideea greșită de separare și diviziune și respingerea relației simbiotice a vieții. Viziuni globale dominante în lume, precum e religia teistă, operează cu noțiunea de irelevanță socială. Islamismul, creștinismul, iudaismul, hinduismul și toate celelalte sisteme funcționează ca bariere pentru dezvoltarea personală și socială. Pentru că fiecare grup promovează și perpetuează o viziune globală închisă, fiecare din ele pretinzând că oferă unica și adevărata religie. Această înțelegere a lumii este limitată și nu este posibilă într-un univers în continuă schimbare. Toate sistemele naturale sunt schimbătoare, o schimbare care presupune o dezvoltare continuă a noțiunilor realității. Pe deasupra, este foarte important să înțelegem că toate sistemele sunt de fapt fragmente inventate doar de dragul conversației. Bucăți de puzzle care, plasate în locul corespunzător, formează împreună o imagine generală. Nu există independență în natură.
O scurtă analiză a istoriei suprimate a religiei ne arată că însăși miturile fundamentale ale religiilor reprezintă povestiri schimbătoare dezvoltate prin influență de-a lungul timpului. Atunci când încetăm să mai credem că faptele descrise de religia creștină, iudaică, indusă sau islamică sunt adevărate și fac parte din istorie, și începem să le percepem ca ceea ce sunt ele cu adevărat – expresii pur alegorice derivate din multitudinea de credințe existente la începuturi – vedem că toate religiile au un fir comun – necesitatea vieții. Și anume acest imperativ unificator este cel care trebuie recunoscut și apreciat.
Dacă teoria Big Bang-ului este adevărată, atunci noi toți provenim din acel miez stelar inițial. Fiecare atom din noi este din miezul acelei stele. Fie că este vorba de o ființă sau un obiect, toți provenim din acel praf stelar care a fost reciclat de mii și mii de ori. Prin urmare noi toți suntem același lucru. Suntem cu toții totul în același timp. Suntem parte integrantă a universului care face parte din noi. Am fost pur și simplu separați la naștere de acea UNITATE inițială. Ni s-a dat un nume, o identitate. Și oamenii simt nevoia să facă parte din nou din acea unitate, să creadă în ceva și anume acest lucru este folosit de către religie. Ei o numesc Dumnezeu și spun că El are reguli pe care trebuie să le urmăm, iar acest lucru este o cruzime.
Suntem praf stelar contemplând stelele și evoluția naturii, încercând să reconstituim acel drum lung care a însemnat apariția conștiinței în universul nostru local numit planeta Pământ. De aceea obligația noastră supremă este de a ne proteja universul, de a supraviețui și de evolua ca specie. „Suntem o specie. Suntem praf stelar care culege lumina stelelor”. (Carl Sagan )
Unele idei și date folosite în acest articol au fost preluate din filmele Zeitgeist,
Zeitgeist Addendum și The Corporation..
Sin comentariile la articolul; Anul 2012 un moment de cumpana pentru omenire,comentariul;"Sintem aici de miliarde de ani ,este sustinuta ideia aparitiei religiei si politicii in scopul inrobirii maselor

Romanii ,trebuiesc sa inteleaga ca sunt pe cont propriu,iar politicienii traiesc din contributiile ,taxele si impozitele platite de romani. Mergeti la vot si holbati bine ochii pe cine puneti stampila,nu va hazardati ! Revoluționari,eliminați din rindul vostru impostorii,asa cum a fost și BLAGA care deținea Certificat de revoluționat ilegal.
thor

50 mesaje

Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 07:59

De la: Dorulet, la data 2009-06-22 21:46:16Aici aveți link-ul, pentru cei interesați:

Art. 9. - (1) Planurile-cadru ale invatamantului primar, gimnazial, liceal si profesional includ Religia ca disciplina scolara, parte a trunchiului comun. Elevul, cu acordul parintilor sau al tutorelui legal instituit, alege pentru studiu religia si confesiunea.

(2) La solicitarea scrisa a parintilor sau a tutorelui legal instituit, elevul poate sa nu frecventeze orele de religie. In acest caz situatia scolara se incheie fara aceasta disciplina. In mod similar se procedeaza si pentru elevul caruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat conditiile pentru frecventarea orelor la aceasta disciplina

Bravos natiune! Tocmai a reinviat Ceausescu. Articolul asta seamana exetrem de mult cu cel prin care s-a introdus studiul Patidului Comunist in Scoli...............De fapt, e acelasi lucru...decat numele si modul de "servire" e schimbat, esenta e aceeasi...noi sa traim bine pe banii prostilor iar sa creada ca daca sunt saraci si chinuiti, le va fii bine in alta viata...............................Aberanta lege, domnilor! Sa va fie in bafta motivul pentru care a-ti votat-o........

broscuta_super_verde

1273 mesaje

Postat pe: 24 Iunie 2009, ora 00:39

De la: Dorulet, la data 2009-06-22 21:46:16Aici aveți link-ul, pentru cei interesați:

Multumesc. Sa-mi notez pe undeva, ca nu se stie nicodata. E posibil sa deranjam cu dezbaterea subiectului si poate-l ia vantul. Nu se stie niciodata dincotro batevantul si-ti ia palaria ...daca nu chiar cu tot cu scafarlie.

Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 03:53

ia luati de priviti cum se comporta un copil obligat sa frecventeze orele de religie

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 25 Iunie 2009, ora 03:53

999www.youtube.com/v/P-AEH6YVEHs&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/P-AEH6YVEHs&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 04:56

999www.youtube.com/v/otRzDlwFY7o&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/otRzDlwFY7o&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

thor

50 mesaje

Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 16:28

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-06-27 04:56:01999

Foarte interesant.....nu scrie daca facea si religie la sase ani.....sau pe vremea aceea popii nu dorea bani?

Pagini: << 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Religia in scoli, pro sau contra ?
Mergi la: