back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Religia in scoli, pro sau contra ?

Pagini: << 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >> Sari la pagina:

florescu_vasile2001_2

326 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 20:10

Stimata Gabigabi...,Mai intai va multumesc pentru atentie...! Daaaa,sunt foarte de acord cu ceea ce sustineti,doar ca stiinta scoasa la lumina de oameni poarta semnul negativ...Sa ma explic:bomba atomica(de exemplu)a fost la inceput o cercetare pur stiintifica....,apoi....Este un exemplu minor dar el,exemplul,pastreaza toate tarele descoperirilor stiintei...Platim scump ,probabil,zic eu.....,decoperirile cu adevarat stiinte se ivesc atunci cand nu suntem pregatiti.Asazisele persoane negative le folosesc.........Pregatirea noastra ,a celor multi,nu se face si la starea de echilibru sufletesc....Parerea mea(nu am pretentia infatuata)este ca ar trebui sa umblam mai mult la finisarea caracterelor,prin educatie in care sa intre si religia...Sa ajungi la concluzia ca trebuie sa-l multumesti Domnului ca ti-a dat doua paini si ca este mult mai bine ca din cele doua sa-i dai una c elui nevoias decat sa fii nevoit sa ceri o paine...Parerea mea este ca viata pe acest pamant este o lupta cu noi insine pentru a merge pe drumul drept.Sfintii recunosc ca abia spre sfarsitul vietii realizeaza ca drumul parcurs a fost cel aratat de Dumnezeu...Este cautarea mea,sa stiu,sa cunosc darrurile pozitive cu care m-am nascut si sa le folosesc...Sa revin: educatia religioasa trebuie facuta cu multa atentie...Din pacate televizunea(aportul stiintei omenesti)arata tinerilor fel si fel de ...Ivad fumand de mici,la varsta de 12-13-14 ani stiu f. multe despre sex...Cei mai multi dintre ei sunt atrasi de lucruri cel putin usuratice,care le poarta mintea...Si nu numai in Romania...Sa ma limitez la subiect:Aveti dreptate.Domnbul ne da minte sa descoperim adevarata stiinta numai ca noi nu stim sa o folosim corect...Intervine ceea ce numim ....diavolul.

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 18 Decembrie 2009, ora 22:47

Religia este bine sa fie cunoscuta din scoala , sa fie o programa bine stabilita , sa fie initiata din primele clase si pe parcurs aprofundata .Cine o preda se va stabili si copiii vor fi mai buni , mai intelepti si mai educati.

GINA
cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 12:58

Tutenes in linkurile care ti le-am trimis e sipoza unui stamos al maimutelor dar ce sa mai zic chiar daca stai cu dovezile sub nas nu veri sa crezi ,indiferent cate dovezi iti aduc eu tu crezi altceva este?
totu e profesiune de credinta :ce nu e scris in biblie nu cred ca exista deci rad cand niste oameni de stiinta mult mai destepti ca mine au ajuns la niste concluzii dupa ani de munca, de ce s-au mai chinuit can totu e clar acolo :omu e facut din noroi si cu hocus- pocus de catre o fiinta imaginara si atotputernica.

cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 13:03

Sa va dau un ex de tara unde religia se preda in scoli :IRAN,ARABIA SAUDITA vi se pare ca sunt mai morali cand biciuesc batrane,sau lasa fetite sa moara arse pe motiv ca barbatii pompierii nu au voie sa le atinga.

E dovedit ! tarile cu procent mare de atei in populatie au o rata a criminalitatii mai scazuta si nu invers!

cifobrien

128 mesaje
Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 13:13

De la: tutenes, la data 2009-12-18 09:45:40
De la: cifobrien, la data 2009-12-18 09:19:40
De la: tutenes, la data 2009-12-17 13:38:10
De la: cifobrien, la data 2009-12-17 07:52:38Exista fosile intermediare ,foarte multe !
Problema se pune altfel ,ce intelegi tu prin fosile intermediare?
Astept raspunsul la intrebare caci sunt foarte curios!

Fosile care sa ateste evolutia , care sa apartina speciilor intermediare .
De exemplu ,as vrea sa vad si eu fosilele animalelor din care se trag maimutele , in diversele lor stadii de evolutie .

content.answers.com/main/content/img/McGrawHill/Encyclopedia/ima...

www.physorg.com/newman/gfx/news/hires/earlyskeleto.jpg

si asta daca stii engleza este un articol despre conceptii gresite referitor la evolutie

listverse.com/2008/02/19/top-15-misconceptions-about-evolution/

Stii e usor sa stai confortabil acasa si sa le spui paleontologilor care muncesc sa dezgroape fosile si sa le studieze ca se inseala.
Abundenta de informati de pe internet referitor la evolutie, spune un singur lucru nu te-ai obosit sa cercetezi si sa te informezi ,sunt lucrari de popularizare a stiintei deci nu trebuie sa obtii un doctorat sau un premiu nobel in biologie ca sa te convingi ca evolutia e un fapt dovedit pe mai multe cai :paleontologie,genetica chiar si matematica
Da ,sunt inca multe necunoscute ,dar asta e frumusetea stiintei .

M-am uitat pe linkurile date de tine si imi vine sa rad cum justifica "oamenii de stiinta" lipsurile de natura fosilifera care sa ateste transformarea speciilor-prin afirmatia ca unele specii fosilizeaza bine altele nu .
Na cum s-a potrivit ca exact fosilele intermediare nu fosilizeaza . Ce convenabil pentru evolutionisti !
Lipsa unui raspuns al tau imi da senzatia ca nu poti sa iti sustii punctul de vedere evolutionist si ma trimiti aiurea pe internet . Inca astept sa-mi spui din cine sau ce se trag maimutele sau stramosul comun al maimutelor si oamenilor .

Am impresia ca intelegi ce vrei tu din ce citesti unele specii au fosilizat bine altele nu ,dar depinde de circumsante nu de specie, adica locul unde a murit .
Si sunt multe fosile intermediare nici un biolog nu spune ca nu sunt fosile intermediare ele sunt chiar prea multe si stii de ce pentru ca toate sunt indermediare ,viata e in continua evolutie !

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:19

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-12-18 20:10:15 Stimata Gabigabi...,Mai intai va multumesc pentru atentie...! Daaaa,sunt foarte de acord cu ceea ce sustineti,doar ca stiinta scoasa la lumina de oameni poarta semnul negativ...Sa ma explic:bomba atomica(de exemplu)a fost la inceput o cercetare pur stiintifica....,apoi....Este un exemplu minor dar el,exemplul,pastreaza toate tarele descoperirilor stiintei...Platim scump ,probabil,zic eu.....,decoperirile cu adevarat stiinte se ivesc atunci cand nu suntem pregatiti.Asazisele persoane negative le folosesc.........Pregatirea noastra ,a celor multi,nu se face si la starea de echilibru sufletesc....Parerea mea(nu am pretentia infatuata)este ca ar trebui sa umblam mai mult la finisarea caracterelor,prin educatie in care sa intre si religia...Sa ajungi la concluzia ca trebuie sa-l multumesti Domnului ca ti-a dat doua paini si ca este mult mai bine ca din cele doua sa-i dai una c elui nevoias decat sa fii nevoit sa ceri o paine...Parerea mea este ca viata pe acest pamant este o lupta cu noi insine pentru a merge pe drumul drept.Sfintii recunosc ca abia spre sfarsitul vietii realizeaza ca drumul parcurs a fost cel aratat de Dumnezeu...Este cautarea mea,sa stiu,sa cunosc darrurile pozitive cu care m-am nascut si sa le folosesc...Sa revin: educatia religioasa trebuie facuta cu multa atentie...Din pacate televizunea(aportul stiintei omenesti)arata tinerilor fel si fel de ...Ivad fumand de mici,la varsta de 12-13-14 ani stiu f. multe despre sex...Cei mai multi dintre ei sunt atrasi de lucruri cel putin usuratice,care le poarta mintea...Si nu numai in Romania...Sa ma limitez la subiect:Aveti dreptate.Domnbul ne da minte sa descoperim adevarata stiinta numai ca noi nu stim sa o folosim corect...Intervine ceea ce numim ....diavolul.

Multumesc ptr. raspuns : pai,de vreme ce traim in lumea lui ,sigur ca incearca prin toate tertipurile sa ne tina legati cit mai mult timp aici ! Materia are nevoie de miini care s-o munceasca si ne inrobeste cu tot felul de "abtibilduri " care mai de care mai stralucitoare ! sclavii lumii moderne nici nu stiu cit de sclavi sunt !

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 18:40

E bine sa fie introdusa religia in scoli .Nu este o problema ca sant mici , la inceput sa li se predea doar simple notiuni despre religie , apoi in clasele mai mari sa aprofundeze tematica impusa .

GINA
florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2009, ora 19:53

Pentru gabi....,Seara buna! Multam fain de raspuns...! "...sclavii pamantului...."Asa este !!!Dar ca expresie a existentei unei puteri numita de noi Dumnezeu,in alte regiuni ale globului....,fiind vorba de aceeasi Forta,Lumea s-a impartit in doua...Orientul si Vestul.... Daca in vest se fabrica bombardiere,submarine,portavioane,....dotate cu ultimile realizari ale stiintei si tehnicii(drept pt.care unii sustin sus si tare ca ....;ce beneficiu ne revine noua,cei multi?-aparatul electric de spalat vasele la bucatarie,....-In Orient inca mai exista o societate ordonata...Ma refer la acea populatie din Tibet...Au atata forta in credinta lor incat se pot inalta desupra pamantului fara motor cu benzina,fara aripi cusute de bunica,...Ce stare de spirit,ce echilibru sufletesc...!Deci,puterea vine din starea de spirit sufletesc al omulu cu credinta,i nu din caii putere....In consecinta religia in scoli a fost ,este si va fi binevenita.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 09:30

ehehe ,se-ntimpla ceva cu "Fiara " asta de calculator @ florescu vasile.....de 2 ori ti-am scris ,frumos si destept si mi-a mincat postarea ....cred ca nu i-a placut ca am dat-o-n fapt ! am sa incerc,poate in privat sa-ti raspunzi,de-mi permiti ! o zi buna !

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:23

Ce bine ar fi sa fie si copii credinciosi, daca au notiuni de religie sant mai buni , mai cinstiti, poate o sa avem o societate mai buna.

GINA
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 20 Decembrie 2009, ora 19:35

De la: 9am076753, la data 2009-12-20 19:23:13Ce bine ar fi sa fie si copii credinciosi, daca au notiuni de religie sant mai buni , mai cinstiti, poate o sa avem o societate mai buna.
sigur mai buna NU,da mai ne-buna DA

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 08:42

De la: cifobrien, la data 2009-12-19 13:13:55
De la: tutenes, la data 2009-12-18 09:45:40
De la: cifobrien, la data 2009-12-18 09:19:40
De la: tutenes, la data 2009-12-17 13:38:10
De la: cifobrien, la data 2009-12-17 07:52:38Exista fosile intermediare ,foarte multe !
Problema se pune altfel ,ce intelegi tu prin fosile intermediare?
Astept raspunsul la intrebare caci sunt foarte curios!

Fosile care sa ateste evolutia , care sa apartina speciilor intermediare .
De exemplu ,as vrea sa vad si eu fosilele animalelor din care se trag maimutele , in diversele lor stadii de evolutie .

content.answers.com/main/content/img/McGrawHill/Encyclopedia/ima...

www.physorg.com/newman/gfx/news/hires/earlyskeleto.jpg

si asta daca stii engleza este un articol despre conceptii gresite referitor la evolutie

listverse.com/2008/02/19/top-15-misconceptions-about-evolution/

Stii e usor sa stai confortabil acasa si sa le spui paleontologilor care muncesc sa dezgroape fosile si sa le studieze ca se inseala.
Abundenta de informati de pe internet referitor la evolutie, spune un singur lucru nu te-ai obosit sa cercetezi si sa te informezi ,sunt lucrari de popularizare a stiintei deci nu trebuie sa obtii un doctorat sau un premiu nobel in biologie ca sa te convingi ca evolutia e un fapt dovedit pe mai multe cai :paleontologie,genetica chiar si matematica
Da ,sunt inca multe necunoscute ,dar asta e frumusetea stiintei .

M-am uitat pe linkurile date de tine si imi vine sa rad cum justifica "oamenii de stiinta" lipsurile de natura fosilifera care sa ateste transformarea speciilor-prin afirmatia ca unele specii fosilizeaza bine altele nu .
Na cum s-a potrivit ca exact fosilele intermediare nu fosilizeaza . Ce convenabil pentru evolutionisti !
Lipsa unui raspuns al tau imi da senzatia ca nu poti sa iti sustii punctul de vedere evolutionist si ma trimiti aiurea pe internet . Inca astept sa-mi spui din cine sau ce se trag maimutele sau stramosul comun al maimutelor si oamenilor .

Am impresia ca intelegi ce vrei tu din ce citesti unele specii au fosilizat bine altele nu ,dar depinde de circumsante nu de specie, adica locul unde a murit .
Si sunt multe fosile intermediare nici un biolog nu spune ca nu sunt fosile intermediare ele sunt chiar prea multe si stii de ce pentru ca toate sunt indermediare ,viata e in continua evolutie !

wordarmy.wordpress.com/2009/01/18/frauda-stiintifica-intr-o-lume- credula/
wordarmy.wordpress.com/2009/02/21/teoria-originii-teoria-evol utiei-si-dumnezeu1/

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 21 Decembrie 2009, ora 17:59

Mi-am mai exprimat parerea ,sant de acord ca in scoala sa se predea religie.

GINA
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 06:17

Dar in biserici sa se predea scoala ati fi de acord? De exemplu stiinte care tin de constructia caselor, sau intretinerea lor (ca acum iti trebuie autorizatii ptr tot). Sau elemente de viata practica...cum ar fi sa nu mai construiesti nimic in vadul riurilor. Ca sa nu mai moara oameni din cauza prostiei lor. Sau elemente si reguli de circulatie.
Deci sa fie si reciproca. Nu sa invatam numai de niste personaje din vechime, de 2000-3000 ani.
'Sau sa fie invatati oamenii simpli in biserica cum sa nu mai fie aruncati pe drumuri.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
dkk0

83 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 13:27

De la: nastasemihail, la data 2009-12-29 06:17:16Dar in biserici sa se predea scoala ati fi de acord? De exemplu stiinte care tin de constructia caselor, sau intretinerea lor (ca acum iti trebuie autorizatii ptr tot). Sau elemente de viata practica...cum ar fi sa nu mai construiesti nimic in vadul riurilor. Ca sa nu mai moara oameni din cauza prostiei lor. Sau elemente si reguli de circulatie.
Deci sa fie si reciproca. Nu sa invatam numai de niste personaje din vechime, de 2000-3000 ani.
'Sau sa fie invatati oamenii simpli in biserica cum sa nu mai fie aruncati pe drumuri.

D-le Mihail,

Nota 10.
Vreau sa vad cum vor raspunde asa-zisii crestini (nu ca ar exista crestini autentici).

SOL INVICTUS!

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 15:50

De la: dkk0, la data 2009-12-29 13:27:24
De la: nastasemihail, la data 2009-12-29 06:17:16Dar in biserici sa se predea scoala ati fi de acord? De exemplu stiinte care tin de constructia caselor, sau intretinerea lor (ca acum iti trebuie autorizatii ptr tot). Sau elemente de viata practica...cum ar fi sa nu mai construiesti nimic in vadul riurilor. Ca sa nu mai moara oameni din cauza prostiei lor. Sau elemente si reguli de circulatie.

D-le Mihail,

Nota 10.
Vreau sa vad cum vor raspunde asa-zisii crestini (nu ca ar exista crestini autentici).

SOL INVICTUS!
.........Raspuns:motivele afisate contra...sunt atat de ...ca ,eu unul ,nu-mi permit sa va contrazic.M-as murdari....Dumnezeu sa va ierte!Anul care vine sa va lumineze mintea si sufletul!!!

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 29 Decembrie 2009, ora 20:07

Eu personal sant de acord sa se predea religia in scoli , copii vor fi documentati, vor fi mai buni, mai respectosi si alfel vor razbi in viata.

GINA
dkk0

83 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 30 Decembrie 2009, ora 12:47

De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-12-29 15:50:25

D-le Mihail,

Nota 10.

SOL INVICTUS!
.........Raspuns:motivele afisate contra...sunt atat de ...ca ,eu unul ,nu-mi permit sa va contrazic.M-as murdari....Dumnezeu sa va ierte!Anul care vine sa va lumineze mintea si sufletul!!!

Ce mai raspuns. Doar o insiruire de cuvinte care nu spun nimic. Care dintre cei 10000 de zei sa ma ierte?
Si de ce sa ma ierte, doar e omniescent(adica le stie pe toate), stia ca eu nu o sa mai cred in el si putea sa faca sa nu ma nasc.

Numai bine

Raporteaza abuz de limbaj
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 30 Decembrie 2009, ora 17:15

De la: dkk0, la data 2009-12-30 12:47:31
De la: florescu_vasile2001_2, la data 2009-12-29 15:50:25

D-le Mihail,

Nota 10.

SOL INVICTUS!

Ce mai raspuns. Doar o insiruire de cuvinte care nu spun nimic. Care dintre cei 10000 de zei sa ma ierte?
Si de ce sa ma ierte, doar e omniescent(adica le stie pe toate), stia ca eu nu o sa mai cred in el si putea sa faca sa nu ma nasc.

Numai bine

devreme ce ne-a dat liber arbitru,sigur ca n-are de ce sa te ierte :asta ti-a fost alegerea ! cit despre faptul ca te-ai nascut totusi, cred ca si tu ca si noi cei nascuti in aceste timpuri, vei/vom fi martorii unor evenimente deosebite ! eu ,de ex.,m-am nascut la 3 luni dupa ce-a plecat MJSR; am trait in comunism....apoi,jos comunismul....strada,strigate,fum,lacrimi,durere si, mineri,mineriade , o democratie originala care, iata ,dupa parerea mea se va transforma in altceva in urmatorii ani ...nu pot spune ca m-am/ne-am plictisit , nu ?! si ideea este ca povestea nu s-a terminat : ochii nostri or sa vada multe,te asigur si mintea si inima si taria noastra vor fi puse la incercare....

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 30 Decembrie 2009, ora 18:35

Da dom ' le , sa se faca chestia asta , dar cred ca ar fi inutila . Daca scoala nu reuseste sa rezolve problema asta , cum ar putea sa fie rezolvarta la modul cum propui , si de unde iei invatatorii si cine-i plateste ?

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 30 Decembrie 2009, ora 18:37

De la: tutenes, la data 2009-12-30 18:35:37

Da dom ' le , sa se faca chestia asta , dar cred ca ar fi inutila . Daca scoala nu reuseste sa rezolve problema asta , cum ar putea sa fie rezolvarta la modul cum propui , si de unde iei invatatorii si cine-i plateste ?
numai la bani va ganditi voi astia cre[s]tinii,din respect sau bunavointa n'ati face nimic,este ???

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 30 Decembrie 2009, ora 18:57

De la: florinpreda999, la data 2009-12-30 18:37:53

numai la bani va ganditi voi astia cre[s]tinii,din respect sau bunavointa n'ati face nimic,este ???

Ce sens are intrebarea daca ti-ai raspuns singur ?

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 03:27

Eu am dat doar citeva exemple si unele nu se predau nicaieri. Fac parte din scoala vietii, care ptr unii e...prea tirziu. In sensul ca pierd tot. Ca in evul mediu. Chiar mai rau, ca nu sint paduri. Te fugaresc gusterii pe cimp.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 03:35

bai nea,pai nu talica bateai campurile cu d'alde popii cei mai invatati,ei chiar nu stiu nimic altceva in afara de a spune prostii??? ei la ce scoala au invatat???de ce sa bagi invatatorii in biserici cand popii sunt unsi cu alifii de la duhu' sfant ,primesc porunci divine chiar si-n w.c.,le stiu pe toate,sa-i invete ei bre ca sunt platiti degeaba de stat si de turmele de ignoranti si dobitoci

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 03:39

De la: nastasemihail, la data 2009-12-31 03:27:03Eu am dat doar citeva exemple si unele nu se predau nicaieri. Fac parte din scoala vietii, care ptr unii e...prea tirziu. In sensul ca pierd tot. Ca in evul mediu. Chiar mai rau, ca nu sint paduri. Te fugaresc gusterii pe cimp.

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 08:02

De la: nastasemihail, la data 2009-12-31 03:39:14
De la: nastasemihail, la data 2009-12-31 03:27:03Eu am dat doar citeva exemple si unele nu se predau nicaieri. Fac parte din scoala vietii, care ptr unii e...prea tirziu. In sensul ca pierd tot. Ca in evul mediu. Chiar mai rau, ca nu sint paduri. Te fugaresc gusterii pe cimp.

Pai atunci hai sa le invatam inainte in scoala , nu ar trebui sa facem asa ? Sau e mai comod ca atunci cand avem o problema sa invinuim biserica ?

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 08:10

De la: florinpreda999, la data 2009-12-31 03:35:18

bai nea,pai nu talica bateai campurile cu d'alde popii cei mai invatati,ei chiar nu stiu nimic altceva in afara de a spune prostii??? ei la ce scoala au invatat???de ce sa bagi invatatorii in biserici cand popii sunt unsi cu alifii de la duhu' sfant ,primesc porunci divine chiar si-n w.c.,le stiu pe toate,sa-i invete ei bre ca sunt platiti degeaba de stat si de turmele de ignoranti si dobitoci
Nu am afirmat eu niciodata de preoti ca sunt cei mai invatati si in alte domenii . Tu spui asta si o pui gratuit pe seama mea .
Preotii au alta formare , doar nu sunt agenti de circulatie sa invete regulile de circulatie sau specialisti in constructii , dar daca iti pasa asa de mult de chestiile astea , de ce nu faci un cerc de cunoastere la tine acasa sau nici tu nu ai cunostintele astea ?
In plus e mai simplu sa arunci la altii ce nu faci nici tu .

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 12:09

am lucrat ceva ani in Israel -iudaism
la fel...................in italia - catolici
m-am nascut si traiesc in Romania- ortodocsi...
Facand o analiza , a ceea ce am vazut si trait la viata mea , trag concluzia , ca religia asta , de vrem s-o mai si prerdam in scoli , e asa ceva de satpanit gloatele , ca daca le scapam din mana , ajungem iar ca in sodoma si gomora...ca parca stie cineva care a trait vremurile alea....?
Religiile astea multe de pe pamant , toate , dar toate , au un numitor comun : DUMNEZEU !!
Oare , suntem noi vrednici , macar sa-i pomenim numele , ne vom ridica noi vreodata la rangul asta de ai pronunta macar numele??? Ne chinuim sa traducem , sa interpretam...bla .bla ...si nu vedem ceva ce este evident....Toti , pamanteni si extra , vorbim de acelasi Dumnezeu - atotstapanitorul nostru si al Universului !
Stiu ca acum toti preotii o sa ma huleasca , da` cainii latra ursu` trece ...Le reamintesc tutror crestinilor ca vaticanul a recunoscut ca exista viata extraterestra !!!! Dragi credinciosi , mai vreti ceva ????? Pai asta echivaleaza cu acuzatia de inalta tradare , cum tu biserica sa hulesti in halul asta si sa arunci la gunoi secole de teze si teorii religioase. Vrednicii nostrii preoti , nu le-am auzit pliscul la comentariile vaticanului....sau aia sunt altceva??...
Ptr. mine , singura religie in viata , este DUMNEZEU , si atat.................
PEACE BROTHER`S, ....PEACE!!!

Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 14:17

De la: camioneros70, la data 2009-12-31 12:09:44am lucrat ceva ani in Israel -iudaism
la fel...................in italia - catolici
m-am nascut si traiesc in Romania- ortodocsi...
Facand o analiza , a ceea ce am vazut si trait la viata mea , trag concluzia , ca religia asta , de vrem s-o mai si prerdam in scoli , e asa ceva de satpanit gloatele , ca daca le scapam din mana , ajungem iar ca in sodoma si gomora...ca parca stie cineva care a trait vremurile alea....?
Religiile astea multe de pe pamant , toate , dar toate , au un numitor comun : DUMNEZEU !!
Oare , suntem noi vrednici , macar sa-i pomenim numele , ne vom ridica noi vreodata la rangul asta de ai pronunta macar numele??? Ne chinuim sa traducem , sa interpretam...bla .bla ...si nu vedem ceva ce este evident....Toti , pamanteni si extra , vorbim de acelasi Dumnezeu - atotstapanitorul nostru si al Universului !
Stiu ca acum toti preotii o sa ma huleasca , da` cainii latra ursu` trece ...Le reamintesc tutror crestinilor ca vaticanul a recunoscut ca exista viata extraterestra !!!! Dragi credinciosi , mai vreti ceva ????? Pai asta echivaleaza cu acuzatia de inalta tradare , cum tu biserica sa hulesti in halul asta si sa arunci la gunoi secole de teze si teorii religioase. Vrednicii nostrii preoti , nu le-am auzit pliscul la comentariile vaticanului....sau aia sunt altceva??...
Ptr. mine , singura religie in viata , este DUMNEZEU , si atat.................
PEACE BROTHER`S, ....PEACE!!!

Ai trait tu ceva la viata ta dar si altii au trait si poate mai multe , nu strica sa citesti si experientele altora :
www.agnos.ro/blog/2009/05/10/carte-pentru-suflet/

florescu_vasile2001_2

326 mesaje

Postat pe: 31 Decembrie 2009, ora 17:45

Domnule...camioneros...,A pretinde ca experienta personala este 100/100 cea mai ...este un act ...Personal,in intimitate, am destule indoieli...Un singur lucru este clar :credinta in care m-am nascut nu este intamplatoare...Daca vrei sa aprofundezi ideile religioase mai intai trebuie sa inveti sa citesti din biblie...Cu cat vei citi mai mult cu atat vei constata ca esti miiic...Cum va explicati ca marii. oameni de stiinta au fost si sunt credinciosi...?Toate religiile sunt adevarate.Este vorba de acelas Dumnezeu...Aprofundand cunoasterea religiei in care te-ai nascut realizezi ca nimic nu este intamplator.Vorbesc de sfintii adevarati...Sunt atatea argumente din care reiese "buna credinta"...In intimitate credinta iti ofera cumpatul;ceea ce este cel mai important lucru in existenta noastra.,indiferent ce sold ai in banca...Confundati credinta cu biserica...Biserica este o institutie sociala.Subiectul pe care il propune este Dumnezeu...Una dintre explicatiile starii negre in care se zbate societatea noastra este este lipsa de cultura religioasa in randurile populatiei....Dupa 50 de ani de comunism...Hotii,mincinosii,alergatori fara pauza dupa galbeni...,de sus pana jos...

Pagini: << 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Religia in scoli, pro sau contra ?
Mergi la: