Info
x
Va fi obama un presedinte mai bun?
|
juve_vali 2 mesaje Membru din: 25/01/2009 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 15:58
momentul in care a venit obama nu e chiar asa de dificil precum pare.este apogeul stiintei in toate domeniile , el se va bucura de toate reusitele pentru ca e un presedinte puternic si va fii si in viitor un presedinte si mai puternic, singuri care vor avea curaj sa i se impotriveasca vor fii rusi........rezultatul....multi morti.
noi vom pierii....la fel si ei..... |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 16:09
Obama....
Nu stiu cat ar conta parerea mea...dar totusi cred ca Obama este un om al schimbarii de care depinde toata lumea asta.... Poate pentru multi nu insipira incredere,insa sunt sigura ca el va reusi sa readuca America din nou pe pozitii si sa-i ofere locul cuvenit. Obama nu a venit la conducere ca sa se razbune pe cei care au contribuit la declinul intregii lumi...ci ca sa puna bazele unui nou inceput.Va reusi cu siguranta deoarece el se bazeaza pe tineret,pe natiune.Cu ajutorul oamenilor va deveni un presedinte exemplar care va scrie istoria. RESPECT!!!
|
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 16:21
In primul rand Obama a intrat in istoria Americii si a lumii fiind primul presedinte de culoare al Statelor Unite ale Americii.Aceasta realizare e greu de obtinut chiar si pentru o persoana de culoare alba.Obama a dovedit ca este un adevarat luptator si ca nu se va da batut pentru a obtine ce este mai bun pentru America.Fiecare presedinte isi doreste sa fie mai bun ca predecesorul sau,iar Obama va incerca sa fie mai bun pentru populatia Americii in primul rand,pentru el in al doilea rand si unic si mai bun decat predecesorul sau in al treilea rand.Da,cred ca Obama va fi un presedinte mai bun.
|
|
butterfly17_22 1 mesaj Membru din: 25/01/2009 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 16:24
Barack Obama a fost ales presedinte in SUA. Astfel America ne-a dat o lectie despre ce inseamna sa nu fii rasist. Ei au inteles ca nu culoarea pielii ne face invingatori sau invinsi ci puterea caracterului , a principiilor si ambitia de a crede in victorie. A promis schimbarea si toti americanii isi pun sperantele in aceasta si in omul care,desi are origine afro-americana,este acum Presedinte pentru toti locuitori SUA.
Cred ca presedintia lui Barack Obama va fi mai constructiva si mai axata pe dialog. Acest fapt ma face sa afirm ca va avea o relatie mai putin conflictuala cu Rusia ceea ce va fi bine pentru noi. Deschiderea spre dialog pe care o afiseaza presedintele ales al Statelor Unite va determina o imbunatatire a relatiilor cu Rusia, fapt care ne va permite noua, romanilor, sa fim mai putin crispati in relatia cu Moscova si sa ne urmarim mai relaxati propriile interese, cum ar fi cele energetice. Realist vorbind, cred ca nu ne va merge rau.S-a terminat o perioada de incertitudine. Macar unul dintre factorii de incertitudine care afecteaza pietele financiare s-a lamurit. Este o incurajare pentru toata lumea. Barack Obama, se dovedeºte a fi alegerea corectã pentru cel de al 44-lea preºedinte al Statelor Unite.Obama are o reputatie de stanga pentru ca se opune razboiului din Irak, apara dreptul la avort si s-a opus numirii unor conservatori la Curtea Suprema. In noua sa calitate de presedinte, Obama si-a pus deja amprenta asupra economiei. Bursa de la Tokyo a inchis sedinta de tranzactionare intr-o crestere foarte puternica, pe fondul alegerilor din America.Obama vorbeste si despre dorinta sa imensa de a interactiona cu oamenii, mai mult decat a-i organiza. Cu o fina capacitate de analiza, Obama incerca sa inteleaga nevoile oamenilor, pentru a se putea apropia de ei si totodata a-si defini identidatea. "Cu ajutorul lui Dumnezeu, sã ducem mai departe cadoul libertãþii generaþiilor viitoare!", a fost îndemnul cu care Obama ºi-a încheiat primul discurs în calitate de preºedinte al Statelor Unite ale Americii. Mult succes Barack Obama! |
|
money_catcher 7 mesaje Membru din: 11/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 17:55
Daca va fi mai bun sau mai putin bun, asta este o intrebare subiectiva deoarece cei care va vor raspunde o vor face prin prisma vreunor interese politice sau economice ( ma refer la faptul daca ar fi raspuns vreun american).Pt un roman...singurul raspuns valabil este ca SPERAM sa fie unul mai bun....dar mai bun fata de cine? fata de Clinton? Fata de Bush?
|
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 17:56
Obama este un om foarte curajos, cred ca v-a rezolva unele probleme ale americii, dar va murii cel mai probabil impuscat.
|
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 18:12
Un presedinte popular nu inseamna neaparat un presedinte mai bun,ci doar unul cu fatza mai umana.
|
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 18:45
Lumea asteapta multe schimbari in bine pe care sa le aduca Obama, dar nimeni nu poate da un raspuns acum daca el va reusi sau nu sa acopere asteptarile americanilor si ai intregii lumi de fapt; el a picat in cea mai mare criza economica si cu atat sarcina lui este mai dificila, iar solutiile pe care le va gasi vor trebui bine gandite.
Dupa cum a inceput chiar din momentul investirii sale, a apelat la efortul comul al poporului american, aratand cu claritate unde se afla si subliniind ca numai impreuna, fiecare cu ce poate, vor putea scoate america din criza. Fiind primul presedinte de culoare este un lucru fantastic, daca privim prin prisma castigului egalitatii sanselor si a lipsei discriminarilor, insa pe de alta parte nu ii vor fi atat de usor taxate eventualele greseli cum le-au fost predecesorilor sai. Lumea asteapta pace si eliminarea terorismului, ceea ce cu siguranta nu se va putea realiza intr-un timp scurt, dar cu multa intelepciune si fina manipulare s-ar putea diminua problemele cauzate de acesta. Disensiunile religioase au existat intotdeauna si nu cred ca Obama le va dizolva, insa felul in care se va implica in ameliorarea lor va putea sa rezolve multe probleme, nu doar religioase ci si economice si sociale. Daca Obama nu se va lasa acoperit de false prietenii cu tari puternice, si va fi echidistant, probabil ca va reusi sa pastreze un echilibru in lume, o "pace" intre vest si est, care va mai tine omenirea in frau o vreme. |
|
|
|
|
anca_banescu 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Targoviste |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 18:51
Sigur ca da!
Am privit cu apatie competitia interna din cele doua partide americane, anul trecut. Apoi, am urmarit cam “pe sarite” confruntarea republicano-democrata. Tarziu, ceva s-a impus, a razbatut pana la mine. America se apropia de vot cand Obama mi-a atras atentia si mi-a captat-o definitiv. Prin modul in care vorbea. Discursul lui nu e deosebit de consistent, dar in niciun caz gol de continut. Foarte multa incarcatura ii adauga “tone of voice”-ul pentru care a optat noul lider « maximo » al natiunii americane: mobilizator, lucid-optimist, bine dozat emotional. Evident, exact ceea ce le trebuie americanilor in aceste zile tulburi. Reteta nu e complicata, dar e important sa ai “mâna buna”: asa cum gospodina priceputa face gaina gustoasa, la fel Obama face un discurs “jos palaria!”. Echipa care il sprijina e redutabila, dar personalitatea noului presedinte a fost si este cruciala. Daca aceiasi “textieri” ar fi angajati de Geoana, rezultatul ar fi complet diferit. Obama livreaza foarte bine discursurile. Esentialul despre acest politician cred ca rezida in persoana sa, in trasaturile sale morale si intelectuale. Fata de presedintii americani ai ultimelor decenii, Obama face o figura distincta. Este inteligent peste medie, “scolit” peste medie, serios, principial si trecut prin viata. Toate acestea se vad, chiar fara sa-i citesti biografia. Se vad in atitudinea sa detasata, increzatoare, perfecta in public. Obama are o personalitate charismatica, dar si epistemica. E seducator, dar nu superficial. In acest fel, aproape iti impune admiratia. Si increderea! Pentru ca Obama nu e doar un zambet larg, gen Petre Roman, ci unul cu rost: zambetul unui om patrunzator, puternic si pregatit. Cumva, un Mugur Isarescu pentru romani mai acum cativa ani, cand sondajele il aratau lider absolut la incredere, in absenta unor figuri comparabile in randul clasei politice. Obama (ce nume simplu de rostit, usor de retinut si bun de propagat ca o eticheta, ca o marca!) pare a fi o figura providentiala pentru Statele Unite, dar si pentru politica, in general. Este un exemplu universal si cred ca va influenta cateva tipologii prezente in generatiile actuale de lideri din toata lumea. Sunt inclinata sa-l creditez, a priori, cu un mandat performant. Spune si face lucruri cantarite, fundamentate, promitatoare. Isi alege bine echipele. Cunoaste nevoile si problemele oamenilor si institutiilor. Nu in ultimul rand, are sprijinul americanilor. Parerea mea? Ar trebui clonat! |
|
dan_xsb 10 mesaje Membru din: 25/01/2009 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 19:06
Da. Obama va fi un presedinte mai bun si va reusi sa schimbe America.
|
|
crislove_86 1 mesaj Membru din: 25/01/2009 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 19:09
Sigur este un presedinte mai bun.
(zic eu... ) care va reusi sa schimbe ceva in America
|
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 25/01/2009 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 19:12
Pai eu cred ca va fi un presedinte bun,avand in cedere ca nu o s-o mai tina tot asa cu razboaiele,e mai pacifist el. Plus ca mi se pare un om deschis caruia ii pasa mai mult de americani decat de America.
|
|
gynela 4 mesaje Membru din: 15/11/2008 Oras: Slatina |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 19:18
O sa aduca economia americana pe plus, dar nimic senzational.
|
|
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 19:23
Este aproape sigur ca in contextul crizei actuale si privit din perspectiva faptului ca este preferatul majoritatii americanilor, Obama ii va aduce pe acestia in situatia de a muncii la negru!!!
|
|
invdeck1 1 mesaj Membru din: 25/01/2009 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 19:31
Buna ziua! Raspunsul meu va fi o postare pe blogul personal.
Voila!: gabrieliosa.wordpress.com/2009/01/20/president-barack-obama/ P.S.: Nu e spam... Bafta tuturor! P.P.S.: Este scris chiar in momentele reale ale juramantului lui Obama. Citind, o sa puteti retrai acele momente. Multumesc. |
|
www_crazzy_pussycat 1 mesaj Membru din: 25/01/2009 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 19:59
Dupa parerea mea Obama va dori cu adevarat sa faca ceva pt America avand in vedere faptul ca Bush a lasat-o cam de izbeliste.De obicei oamenii de culoare stiu ce vor si sunt seriosi
Oricum nu cred ca ar avea planuri de razbunare ci doar planuri de reabilitare a Americii,pt a fii din nou cel mai puternic stat din lume.EU cred ca e un om serios si se va tine de promisiuni.
|
|
biscaliliana 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 20:19
Sper ca va avea forta de a se impune.Nu trebuie uitat ca este primul presedinte de culoare al SUA si va avea destui adversari si din cauza acestui fapt.Sper sa aiba puterea de a negocia pacea si nu puterea de a declansa alte conflicte militare.Sper sa fie un presedinte corect ,neimplicat in scandaluri de coruptie si de natura sexuala.
|
|
beting_beting 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Iasi |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 21:02
da cred ca da ,v-a tine cont si de apararea drepturilor oamenilor de culoare,de redresarea economiei,de micsorarea impozitului care ii mananca pe americani,se v-a axa foarte mult numai cum sa ajute america dar nu cred ca o sa se implice in aducere sau sprijinirea pacii in alte tari,
|
|
viorelgorgoi 1 mesaj Membru din: 13/12/2008 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 21:42
Timpul va demonstra daca va fi sau nu va fi un presedinte mai bun decat cei de pana acum.
Sa speram ca da (atat in plan politic, in special, cat si in cel economic). |
|
julietadobre 3 mesaje Membru din: 25/01/2009 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 21:59
Ce sa va povestesc.......o sa ramana in istorie oricum....bun sau rau.....depinde de ce hotarasc cei din spatele lui....aia cu banii multi si interese idem.....Presedintii, guvernele, parlamentele....institutiile "democratice" sunt macro marionetele in mainile lor. Sforile se trag si se vor trage......Ideea de baza este sa ne armonizam timpul nostru biologic (viata) cu istoria contemporana....Orice discrepanta...creeaza suferinte....inutile de altfel...Asa ca adaptati-va din mers.....oricum nu puteti schimba nimic din pozitiile pe care le detine acum....Bafta la adaptare...si la laptop!
|
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 25/01/2009 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 23:04
Chiar daca este presedinte nu are putere suficienta sa faca ceva deosebit.Sunt prea multe jocuri politice la nivel inalt ca sa poata face ceea ce vrea el.Totul se rezuma la ceea ce sa facut si de ceilalti.El nu va face nimic in plus.
|
|
kazak 1 mesaj Membru din: 25/01/2009 |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 23:07
Din cate am vazut la tv si pe youtube Obama e un om deschis adica glumeste cu oricine si totodata vorbeste si serios; deci are un dar pe care stie sa-l foloseasca, defapt de asta e nevoie pentu a ajunge presedinte.
In ceea ce priveste "bunatatea" lui Obama nu pot sa zic multe; se va vedea in timpul mandatului totusi cred ca o sa faca ce e mai bine pentru SUA, o sa incerce sa asculte, pe cat posibil, dorintele oamenilor. |
|
adriano_oprea0 2 mesaje Membru din: 26/01/2009 |
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 00:46
Un presedinte mai bun ??? Mai bun decat cine ???
Mda...la prima impresie e ok, dar sa nu ne aruncam cu capul inainte,pentru ca s-au mai vazut cazuri...uitati-va la noi, cu domnul presedinte Basescu...eee ??? Cam la fel, nu ??? Al nostru a fost cu "Sa traiti bine!" iar al lor cu "Yez,we can !" Sper sa ma insel, si sa fie bine pentru ei, pentru americani,in rest : HAI ROMANIA !!! |
|
Fosta membra 9am.ro 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 01:43
Un presedinte poate fi bun doar daca este sustinut.Obama este sustinut in toata America si cred ca va face treaba foarte buna,daca americanii se vor redresa si Europa va avea o viata mai buna.Multa bafta domnule presedinte!
|
|
sKyb0y 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 02:55
Ce pot sa spun. Mi-ar place sa cred ca Obama va fi un presedinte bun dar timpul va decide acest lucru. Din ce am vazut la tv este sustinut de foarte multi americani in special cei de culoare. Probabil ca ei il vad pe Obama ca un semn al libertatii (stim toti prin ce au trecut populatia de culoare).
Obama poate fi un presedinte bun daca nu face aceleasi greseli ca Bush, si chiar le repara pe acestea. De exemplu daca nu va lua terorismul ca pe o chestie personala, cum dadea impresia Bush. Toate chestiile promise la inceputul campaniei nu sunt concrete pana nu vom vedea daca se vor indeplini. Obama i-ar putea castiga pe americani 100% daca ar retrage toate trupele din Irak si alte zone de conflict. Deocamdata eu il vad pe Obama la fel cum il vad pe Bush si cum ii vad pe canditatii din Romania. La inceputul campaniei se bat cu pumnul in piept ca fac,dreg si degeaba. Asa si Obama poate doar gura sa fie de el. Poate demonstra ca nu este asa daca arata ca este pus pe treaba. Nu cred ca are de ce sa ii fie greu atata timp cat are o groaza de cetateni alaturi de el. Dar cum spuneam timpul va decide daca Obama este un presedinte bun. Dar chiar el Obama poate sa arate daca este presedinte bun sau nu prin deciziile pe care le va lua. |
|
simona_banica9 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 09:31
SIGUR VA FI UN PRESEDINTE MAI BUN ! PE LANGA SPRIJINUL ACORDAT DE INTREG POPORUL AMERICAN, SE BUCURA SI DE SIMPATIA INTREG MAPAMONDULUI. SA SPERAM CA VA LUA DECIZIILE CELE MAI BUNE PENTRU A SALVA SITUATIA IN CARE NE AFLAM.
|
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 09:32
Obama asta e un fel de experimentare. Sa vedem ce face un negru la Casa Alba. Cred ca o sa faca ceva pentru a demonstra ca si negrii sunt in stare sa conduca. Eu,sincer,chiar cred ca o sa faca ceva pentru ca da dovada de ambitie si cel mai important,de inteligenta. Ramane de vazut daca o sa fie asa sau nu. Good luck Obama!
|
|
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 10:32
Da, cu siguranta va fi. De fapt deja este cel mai bun presedinte de culoare din istoria Americii!
|
|
jelucu05 1 mesaj Membru din: 26/01/2009 |
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 11:12
toata america spera ca obama va fi un presedinte mai bun in ceea ce priveste conflictele armate care le are America cu celelalte state sa speram ca le va rezolva si va putea aduce toti soldatii din irak acasa si mai ales ca daca el va face multe lucruri bune va fi iubit de americani si va mai fi ales si in cel de al 2 lea mandat.dar sa mai speram ca nu va fi ucis ca presedintele kennedy
|
|
alesastazi 2 mesaje Membru din: 26/01/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 12:13
Obama va fi un presedinte mai bun si va tine cont si de apararea drepturilor oamenilor de culoare.
|
|
|
|

) care va reusi sa schimbe ceva in America
Oricum nu cred ca ar avea planuri de razbunare ci doar planuri de reabilitare a Americii,pt a fii din nou cel mai puternic stat din lume.EU cred ca e un om serios si se va tine de promisiuni.
Ce sa va povestesc.......o sa ramana in istorie oricum....bun sau rau.....depinde de ce hotarasc cei din spatele lui....aia cu banii multi si interese idem.....Presedintii, guvernele, parlamentele....institutiile "democratice" sunt macro marionetele in mainile lor. Sforile se trag si se vor trage......Ideea de baza este sa ne armonizam timpul nostru biologic (viata) cu istoria contemporana....Orice discrepanta...creeaza suferinte....inutile de altfel...Asa ca adaptati-va din mers.....oricum nu puteti schimba nimic din pozitiile pe care le detine acum....Bafta la adaptare...si la laptop!
Chiar daca este presedinte nu are putere suficienta sa faca ceva deosebit.Sunt prea multe jocuri politice la nivel inalt ca sa poata face ceea ce vrea el.Totul se rezuma la ceea ce sa facut si de ceilalti.El nu va face nimic in plus.