paduche45
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 14:25
Obama este omul potrivit la momentul potrivit. Potrivit pentru ca reprezinta ceva atat de diferit fata de tot ceea ce a fost pana acum. Ori pentru americani ideea de "trag linie si o iau de la capat" este una foarte bine conturata in mentalitatea lor. Momentul potrivit este pentru ca genul asta de optimism legat de schimbare face foarte mult bine in momentele de criza economica. O deblocare a pietii presupune o serie de riscuri majore pe care comerciantii trebuie sa si le asume, iar aceast "val Obama" cu optimismul lui vine sa incurajeze agentii economici sa-si asume aceste riscuri, caracteristice situatiei de criza.
|
|
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 14:37
Primul afro-american ales presedinte al Statelor Unite, Barack Hussein Obama. Cred ca aceasta alegere a americanilor este una cu perspectiva in viitor. Pentru inceput lui Obama ii va fi destul de greu sa repare ce a facut Bush in lume, dar cu tmpul va deveni foarte iubit de oameni, nu numai de americani ci si de restul oamenilor, daca nu va lua decizii gresite. Cum se spune cred ca va fi "omul potrivit la locul potrivit".
|
geacu_cristina
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 15:05
E bine oare sa alegem un presedinte in functie de culoare, religie, sex?
Pai atunci inseamna ca dam la o parte inteligenta, tenacitatea, cunostintele, abilitatile unui om si ne rezumam in a alege in functii de conducere pesoane care sunt albe si eventual crestine!!!Dar oare facand acest lucru ne asiguram reusita?....eu cred ca nu.
Nu culoarea sau religia ii va asigura lui Obama un mandat bun, ci felul in care va reusi el sa faca fata tuturor problemelor existente in America cat si in lume, deoarece trebuie sa acceptam ca de bunastarea Americii depinde si bunastarea multor tari in lume.
Cred ca acest presedinte va fi in stare sa rezolve multe probleme daca nu va lua armele in mana precum a facut Bush.Mi se pare un om mult prea inteligent pentru a face acest lucru.
America a facut o alegere foarte buna.......americanii au ales un om destept netinand cont de culoarea pielii!
|
Fosta membra 9am.ro
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 15:21
Cred ca va fo de .1000 de ori mai bun. Pentru ca este mulatru, iar americanii, in general, sunt rasisti. Nu, numai de teama rasismului isi va tine promisiunile, ci si pentru a nu-si dezamagi electoratul. Eu, personal, cred ca atata timp cat va fi presedinte NU VA DUCE RAZBOAIE, nu ca cele pe care le-a dus predecesorul sau, George Bush, George Bush, care devenise un fel de jandarm al planetei.
|
|
|
chandramuki_md
173 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 15:26
Barack Obama a ajuns presedintele SUA prin vot democratic, nu este nici o indoiala. Pare un om calm, carismatic, inteligent, mirat si el de ascensiunea sa(lucru pe care stie sa-l ascunda foarte bine).
Mi-ar placea sa cred ca detine cheia secretului incetarii crizei economice si a razboaielor incepute de Bush si inca neterminate...razboaie in care ne-au tarat si pe noi, romanii, desi noi ca natiune nu avem ce cauta acolo. In fine, victimele atentatelor nu le poate intoarce nici macar Dumnezeu inapoi, pot fi doar pastrate in memoria noastra. Trebuie sa trecem peste tragedie, dar nu trebuie sa uitam. Trebuie sa fie un presedinte care sa nu uite si sa actioneze in consecinta, dar cu calm, spre deosebire de Bush care a inceput in secunda doi razboiul.
Da, cred ca Barack Obama are puterea sa schimbe America in bine. El crede asta si milioanele de americani care l-au ales cred si ei asta. Ceea ce inseamna ca se creaza o constiinta comuna pozitiva si asta e un lucru bun. Inseamna ca toti acei americani vor dori sa faca ce li se cere sa faca. Nu multi oameni se pot lauda ca au avut o asemenea influenta asupra maselor.
Acestea fiind spuse, daca ar fi fost posibil si eu l-as fi votat tot pe el. Sa speram ca va avea puterea sa reziste presiunilor celor din umbra si ca va scoate America din criza, fiindca implicit iesim si noi din ea.
|
nytro3
3 mesaje
Oras: Cluj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 15:27
„Am învãþat atunci sã trec din lumea mea neagrã la lumea mea albã” (Barack Obama) Noul presedinte al SUA reprezinta o revigorare a Visului American- The American Dream- intr-o perioada destul de dificila de recesiune economica, de criza financiara. Nu va fi o sarcina usoara daca e sa ne gandim la promisiunile pe baza carora si-a modelat campania, platforma pe care multi au considerat-o ca fiind populista, spre deosebire de contra-candidatii lui, mai prudenti. A promis reduceri de taxe, programe energetice noi, imbunatatirea serviciilor medicale, o politica fiscala imbunatatita. Subscriu la ceea ce a spus unul din consilierii lui Obama, Tom Daschle: "Este periculos sa supraevaluezi un mandat". Daca va avea sau nu resursele si puterea de a face fata provocarilor actuale/viitoare ramane de vazut. Pesimistul din mine zice nu, optimistul zice da, adevarul va fi in cele din urma la mijloc. Sa nu uitam ca un Stat nu e doar un One Man Show!
Nosce Te Ipsum!
|
alina0508
3 mesaje
Oras: Suceava
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 15:48
Imi place de Obama foarte mult, dar in acelasi timp am cateva suspiciuni in privinta lui si cred ca bucuria cu care a fost intampinat se va transforma intr-o mare dezamagire... America il aclama ca pe un adevarat salvator dupa escul administratiei Bush!, dar ,vai, de vremurile care vin pentru State!!!!
Va reusi Obama sa schimbe America? nu cred - in general presedintele este o marioneta; el va face ceea ce comanda altii (nevazuti)
va reusi noul presedinte al SUA sa razbune atentatele de la 11 septembrie? - sper ca nu vor urma alte atacuri in Orientul Mijlociu - nu e drept sa sufere oameni nevinovati!
Va reusi America lui Obama sa faca fata crizei economice? Cu siguranta NU! Americanii au consumat fara masura si acum vine nota de plata care e peste puterile lor!
|
|
|
biberro
1 mesaj
Oras: Iasi
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:06
Daca ne-am pune zilnic intrebarea: "de ce nu fac ceea ce ar trebui sa fac?" , ar fi un pas semnificativ in evolutia personala si sociala. Obama e ceasul desteptator care trezeste o constiinta adormita in rutina zilnica. Oamenii isi doresc lideri puternici, abia atunci cand ai incredere in liderul tau poti sa dai ce e mai bun din tine si esti capabil sa faci sacrificii personale. Cand liderul este slab, fiecare trage pentru dansul.
|
|
|
andradeedee
12 mesaje
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:17
Cred ca va fi, in orice caz,un presedinte mai bun ca Bush, cel putin mai diplomat.
|
andradeedee
12 mesaje
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:20
Cu alegerea fiecarui presedinte, omenii care il aleg isi asuma un risc,daca nu risti nu cfastigi, numai ca a merge la vot e o situatie loose-win, nu win-win situation cum ar fi normal. Totusi cred ca Obama va fi un presedinte mai bun, avandu-l pe predecesorul sau ca termen de comparatie.
|
dya2eli
4 mesaje
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:20
obama denota faptul ca este un presedinte cu credinta in Dumnezeu..e o binecuvantare pentru acea tara in care conducatorul ei sa fie credincios si cu frica de Dumnezeu.....
|
dya2eli
4 mesaje
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:29
Obamaa dat dovada ca are coloana vertebrala,este integru, are energia pozitiva si un stil de lucru in forta...calitati pentru un inceput bun..
|
andradeedee
12 mesaje
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:29
Eu cred ca va fi un presedinte mai bun si poate mai calculat
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:33
Obama este un presedinte mai puternic si mai bun
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:34
Clar este un presedinte mai calculat si cu mai multe calitati
decat Bush.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:39
Va fi un presedinte mai bun, are un plan bine calculat.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:44
Obama a fost un declic, poate o sa le faca bine schimbarea asta americanilor. Poate va fi un presedinte mai bun decat tot ce au avut pana acum. Poate ne va ajuta si pe noi mai mult.
|
Fosta membra 9am.ro
2 mesaje
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 16:51
Oricât de grele sunt vremurile, alegerea unui nou preºedinte e uºoarã. Dupã aproape doi ani de vorbe goale ºi campanie urâtã, senatorul de Illinois, Barack Obama, se dovedeºte a fi alegerea corectã pentru cel de al 44-lea preºedinte al Statelor Unite.
Confruntat cu o provocare dupã alta, Obama a crescut ca lider ºi a reuºit sã “punã carne” pe promisiunile de schimbare ºi speranþã renãscutã, fãcute în debutul campaniei. El s-a arãtat raþional ºi cu o judecatã sãnãtoasã. Cred cã are ºi voinþa, ºi aptitudinea de a construi un larg consens politic, esenþial pentru a gãsi soluþiile la problemele cu care se confruntã naþiunea.
Pentru Obama e limpede, însã, cã structura naþionalã de taxe trebuie schimbatã ºi fãcutã mai corect. Aceasta presupune ca americanii bogaþi, care au beneficiat într-un mod disproporþionat de pe urma reducerilor de taxe ale Administraþiei Bush, vor fi nevoiþi sã plãteascã ceva mai mult. Beneficiari vor fi americanii obiºnuiþi, care ºi-au vãzut nivelul de viaþã scãzând drastic ºi opþiunile de viitor ale copiilor- îngustate. Obama vrea sã creascã salariul minim, sã restaureze climatul în care americanii puteau sã se organizeze sindical ºi sã lãrgeascã paleta opþiunilor educaþionale.
Eu cred ca Obama va fi un presedinte mai bun !!!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:30
Consider ca Obama va fi un presedinte mai bun, mai tactic.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:33
Obama va fi u presedinte mai bun deoarece este un om cu o vointa de fier si o personalitate bine conturata.
|
Fosta membra 9am.ro
3 mesaje
Oras: Vaslui
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 17:35
|
luci2nelu
3 mesaje
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 18:06
Eu personal il respect pe presedintele Obama,sunt convins ca e o persoana inteligenta,tenace si foarte bine pregatita .Pentru niste vremuri obisnuite,nu cred ca nu ar fi facut fata cu brio. Dar acum se confrunta cu niste probleme si cu o situatie economica mondiala catastrofale . Pentru acestea , un presedinte bun , din pacate nu cred ca e suficient ! In aceste conditii , e necesar
UN PRESEDINTE EXCEPTIONAL ! Daca va fi extrem de serios ,de riguros , daca va fi SUSTINUT DE O ECHIPA DE PROFESIONISTI , atunci cu un car de noroc , pentru el si pentru noi toti va intra in istorie , poate sa fie mai pretuit chiar decat
J.F.K.
Bafta lui si noua !
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 18:24
Unii oameni sunt nascuti pentru a fi lideri. Consider ca Obama are ceea ce trebuie, deci va fi un presedinte mai bun.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 18:31
Nu stiu sigur ce sa spun... depinde ce fel de om e.... daca se tine de cuvant e bn dak nu.... nasol....Oricum din cate stiu bush era destul de bun si se intelegea si cu romania
|
muszi87
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 18:33
Timpul va decide daca are stofa de presedinte sau nu.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 19:01
Da ,are toate calitatile calitatiile.In primul rand este un intelectual ,nu ca smecherii de pe Dambovita,provine incepand cu bunicii dintr-o patura saraca si asta ii va da intelegere.Are si mult charm.Cred ca va face schimbari in politica internationala.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 19:07
obama rulz oriunde, oricand, oricum ar fi! E sustinut in special de familia lui si nu ii trebuie mai mult pentru ca este un familist convins. Si-a adunat toti sefii de promotie de la cere mai tari scoli din america si cred ca o sa si iasa ceva.
Teoretic ar trebui sa fie un presedinte mai bun, pentru ca are alta viziune asupra lucrurilor, dar ramane de vazu.
|
samsara
3 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 19:30
Asa cum "nu se face primavara cu o floare", nici America nu cred ca isi poate reveni ca s'a schimbat un om la conducere..ce'i drept, Obama a insuflat ceva energie pozitiva si optimism poporului..insa problemele unui stat se rezolva prin legi si actiuni concrete.. nu prin discursuri si talent oratoric.Plus ca America nu e o monarhie absolutista asa incat cel din fruntea tarii sa decida soarta ei; Obama e doar o piesa pe tabla de sah..nu ia decizii singur si prin urmare nu poate sa schimbe singur o tara. Totusi cred ca va fi un presedinte mai bun- e tanar, are idei sanatoase si are un atu- este placut publicului si sustinut de americani
|
adinaioan
3 mesaje
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 19:39
Desi am aflat ca emag-ul programeaza premiile inaintea inceperii concursului  , adica se stiu dinainte castigatorii, o sa imi spun si eu parerea.
Presedintii sunt niste marionete ; in momentul in care nu mai corespund intereselor, sunt dati la o parte, vezi Kennedy. Numai intr-o tara "superba" ca Romania, un presedinte face legea, bineinteles cea pe care o viseaza noaptea in somn, constitutia pare neimportanta... In mod special au pus la conducere un presedinte de culoare ca sa para ca in sfarsit s-a terminat cu rasismul si discriminarile... Nici pe departe. Sa dea Dumnezeu ca interesele celor care conduc cu adevarat lumea (dl Obama este o fatada) sa corespunda cu nevoile noastre... Caci altfel ... nu e prea bine. Doamne ajuta!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 19:43
In sfarsit s-a ajuns la o oarecare egalitate intre rase. Acuma urmeaza legalizarea drogurilor is SUA(comert din care multi negri isi castiga traiul). Apio data viitoare urmeaza sa fie ales un presedinte amerindian. El va legaliza consumul de alcool pentru minori. Toti presedintii ar trebui sa se razbune cu uneltele care le obtin impotriva albilor, impotriva a ceea ce albii au comis inpotriva altor rase. Dupa aceea poate urma un vietnamez, un japonez(stim de ce),...etc.
|
|
|