back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care sunt cartile voastre preferate?

Pagini: << 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 24 Ianuarie 2010, ora 23:49

Acum am citit o carte scrisa de o forumista de la 9am pe nume ANCA SUBTIRELU intitulata O LUME DE VIS....REALITATE...... COSMAR. Este un ESEU al zilelor noastre de acum . O recomand sa o citeasca iubitorii de carte ca fiecare se regaseste in postura unei intamplari din viata lor .Este Editura Eminescu.

GINA
marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 25 Ianuarie 2010, ora 10:41

Colectia " NAUTILUS " , editura NEMIRA : " Amintirea Pamantului " , autor Orson Scott Card ; " Caderea lui Hyperion " , autor Dan Simmons , etc .

Raporteaza abuz de limbaj
marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 26 Ianuarie 2010, ora 10:45

" Eroare Judiciara " , autor Anne Holt , editura TREI

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2010, ora 12:35

COPILUL DIVIN - PASCAL BRUCKNER

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2010, ora 17:55

ROMANI /CAUTATI LEGEA COJOCARU ESTE UN PAS INAINTE PENTRU MODERNIZAREA ROMANIEI/

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2010, ora 18:00

De la: 9am104796, la data 2010-01-26 17:55:58ROMANI /CAUTATI LEGEA COJOCARU ESTE UN PAS INAINTE PENTRU MODERNIZAREA ROMANIEI/

...ia uite...la tine a prins utopia asta!

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2010, ora 10:47

" Pamantul este o ferma . Noi suntem proprietatea altcuiva " . Cuvintele apartin scriitorului american Charles Hoy Fort . S - a aplecat asupra fenomenelor insolite . A acelor fenomene pe care oamenii de stiinta le ignora sau pentru care in cel mai fericit caz ofera explicatii decupate parca din concursurile de idioti . A infiintat cluburile si revistele de fortianism , dedicate evidentierii fatetelor incomode ale realitatii . A publicat sapte carti , dintre care in ultimul secol , doar pentru una s - a gasit cu cale a fi editata in limba romana : " Cartea fenomenelor damnate " . Interesanta ar fi de exemplu traducerea cartii " Pamanturi Noi " ( New Lands ) .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 28 Ianuarie 2010, ora 10:41

" Papii . Istorie si Secrete " , autor Claudio Rendina , edituta ALFA

vladareanflorin

6 mesaje
Postat pe: 28 Ianuarie 2010, ora 15:13

Cartile care mi-au placut au fost cele pe teme de Istoria Romaniei, echitatie, Confucius...

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 28 Ianuarie 2010, ora 20:48

Oare cati forumisti au cumparat cartea colegei noastre de pe 9am ANCA SUBTIRELU, . cartea O LUME DE VIS....REALITATE ... COSMAR.. Este un ESEU al zilelor noastre .Merita sa o cititi ca va veti regasi macar in una din situatii.

GINA
marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 29 Ianuarie 2010, ora 10:51

"Basarabia Necunoscuta " ( sase volume ) , autor Iurie Colesnic . Aceste volume nu sunt prezente si pe piata cartii de la vest de Prut . Pacat !

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 10:50

Cu foarte multi ani in urma , undeva , am gasit volumul III , din cartea diplomatului , exploratorului si scriitorului suedez Sven Heddin - " Calatorie in jurul lumii - Tari , popoare si moravuri putin cunoscute inca " . Este scrisa la inceputul sec . XX si tot cam de pe atunci dateaza si editia in limba romana . Se pare ca sunt cel putin patru volume . Aproape imposibil de gasit astazi . Ar trebui ca editorii contemporani sa - si arunce putin privirea si in trecut si sa readuca in atentie carti si autori despre care putini dintre cei de azi mai au stiinta . Merita !

anca_relu_upcmail_ro

477 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 15:36

De la: danbarbilian, la data 2008-11-30 16:35:13As vrea sa stiu care sunt cartile care v-au facut sa visati cu ochii deschisi sau care v-au marcat viata.De prin clasa a x -a a inceput sa-mi placa sa citesc si ma aflu mereu in cautarea cartilor captivante.Preferatele mele Padurea Spanzuratilor,Ciuleandra,Ion(Rebreanu)Viata ca o prada,Morometii(Preda)Manastirea din Parma(Stendhal)Ciocoii vechi si noi(Filimon)Singur pe lume(Malot)Robinson Crusoe(Defoe)Colt Alb(London)Jocul ielelor,Patul lui Procust(Petrescu)Legendele Olimpului(Mitru)Omul Stalin(Marcou).....Astept sa vad care sunt preferintele voastre

Vremea impostorilor, nu mai stiu autorul.Autor frangez,..Trateaza impostura in literatura la sfarsitul secolului XVIII , inceputul secolului XIX.
De actualitate atunci, de actualitate si astazi..

click_cont

1644 mesaje
Postat pe: 30 Ianuarie 2010, ora 15:51

De la: 9am178850, la data 2010-01-30 15:36:51
De la: danbarbilian, la data 2008-11-30 16:35:13As vrea sa stiu care sunt cartile care v-au facut sa visati cu ochii deschisi sau care v-au marcat viata.De prin clasa a x -a a inceput sa-mi placa sa citesc si ma aflu mereu in cautarea cartilor captivante.Preferatele mele Padurea Spanzuratilor,Ciuleandra,Ion(Rebreanu)Viata ca o prada,Morometii(Preda)Manastirea din Parma(Stendhal)Ciocoii vechi si noi(Filimon)Singur pe lume(Malot)Robinson Crusoe(Defoe)Colt Alb(London)Jocul ielelor,Patul lui Procust(Petrescu)Legendele Olimpului(Mitru)Omul Stalin(Marcou).....Astept sa vad care sunt preferintele voastre

Vremea impostorilor, nu mai stiu autorul.Autor frangez,..Trateaza impostura in literatura la sfarsitul secolului XVIII , inceputul secolului XIX.

...vremea impostorilor contemporani...

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 11:15

" Reinvierea " , autor Tucker Malarkey , editura LEDA

anca_relu_upcmail_ro

477 mesaje
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 16:08

De la: click_cont, la data 2010-01-30 15:51:33
De la: 9am178850, la data 2010-01-30 15:36:51

...vremea impostorilor contemporani...

Cititorii stabilesc

Generatiile viitoare daca generatiile actuale nu vad.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 11:05

Ar trebui reeditate :
" Macedoromanii . Etnografie , Istorie , Limba " , autor Theodor Papahagi , Bucuresti 1942 ;
" Aromanii " , autor A . Hanciu , Bucuresti 1931 ;
" Romanii din Peninsula Balcaniza " , autor V . Diamandi - Aminceanul , Bucuresti 1938 ;
" Oameni si aspecte din istoria aromanilor " , autor S . Diamandi , Bucuresti , 1940
In prima parte a sec . XX , statul roman exercita protectoratul asupra romanilor suddunareni .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 2 Februarie 2010, ora 22:07

" Fluvii , oameni , locuri " , autor Virgil Hilt ; " Lacurile Terrei " , autor Petre Gastescu ; " Deserturile Terrei " , autor M.P. Petrov , etc . . Carti scrise si editate intr - o vreme in care oamenii erau interesati de lumea in care traiesc .

9am059316

20 mesaje
Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 10:26

Ce am mai citit in ultimul timp?
Un fel de "cocteil" literar :
Dune -un sf subtirel (sper sa nu se supere amatorii genului )
Obiecte ascutite - Gillian Flynn - subiectul in sine e in genul stirilor de la ora 17 de la tv , voit socante . Dezgustatoare e senzatia de mizerie , vulgaritate si promiscuitate a societatii americane , o societate cu un viitor mort daca ai in vedere cat de putrezi sufleteste sunt copii din acel mediu !
Anna Karenina - Lev Tolstoi Am o mare slabiciune pentru scriitorii rusi ! Sunt mult mai aproape de sufletul meu asa ca nu pot decat sa laud cartea , desii , pentru mine , nu Anna ar fi personajul principal ci mai degraba Levin ,e mult mai complex (sau imi place prin prisma pozitivismului sau, a cautarilor continue , a framantarilor sufletesti) .
In prezent citesc Idiotul - Dostoievski

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 3 Februarie 2010, ora 10:50

Am primit de la editura OSCAR PRINT , carti semnate de catre doamna Julia Maria Cristea : " Rapa Nui - Insula Pastelui " ; " E lung pamantul , ba e lat " ; " Hai - hui pe mapamond " ; " Viena , drumuri , popasuri , povesti " . Carti de calatorie , interesante , foarte bogate in informatie si la preturi rezonabile . Ma intreb de ce in librariile din orasele mici , nu gasesti asemenea carti ? Abunda editii de lux , la preturi exorbitante , dar cartile la preturi accesibile si care iti pot oferi informatie de substanta , le poti comanda doar pe internet . Eroare de marketimg , sau politica deliberata de subminare a culturii scrise ?

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 10:55

" Sate din România" ; " Oraºe din România " ; "Colþuri din þarã" ; "Þara noastrã ";"Printre dealuri ºi prin câmpii "; "Prin munþii noºtri " ; "Între Dunãre ºi Mare" ; " Pe drumul apelor mari " ; "În lungul graniþei " sunt doar cateva dintre cartile Prof . Ion Simionescu , carti aparute in perioada interbelica .Azi sunt raritati , de gasit numai in anticariate . De ce nu se reediteaza ? De ce contemporanii nu urmeaza pilda inaintasilor in a descrie in carti chipul adevaratei Romanii ?

9am176212_Laura

7 mesaje
Postat pe: 4 Februarie 2010, ora 14:08

Interesant subiect, mai ales în "lumina noului val"...
A fost o vreme în care citeam câteva cãrþi pe sãptãmânã. Acum, dacã mai citesc 2 cãrþi pe lunã ... E un regretabil regres...
Dintre cãrþile preferate, aº putea aminti: IDIOTUL ºi FRAÞII KARAMAZOV, de Dostoevski, JURNALUL FERICIRII - Nicolae Steinhardt, MUNTELE MAGIC, DOCTOR FAUSTUS, MOARTE LA VENEÞIA ºi CASA BUDDENBROOK, de Thomas Mann, TEATRUL lui Cehov, POEZII de Esenin, Nichita Stãnescu, Blaga etc, MITUL LUI SISIF, OMUL REVOLTAT ºi CAIETELE lui Camus, DESPRE EROI ªI MORMINTE, TUNELUL de E. Sabato, ALCHIMISTUL lui P. Coelho, CÃLÃTORIE ÎN JURUL CREIERULUI MEU, de Frigyes Karinthy, PROCESUL lui Kafka, JURNALUL UNEI FETE GREU DE MULTUMIT, de Jenny Acterian, CLIPE DE VIAÞÃ - despre Gina Patrichi ºi multe altele, în special memorii, jurnale, lecturi revelatoare la timpul lor.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 5 Februarie 2010, ora 11:17

" Impresii de Calatorie " ( vol I si II ) , autor Karel Capek . Europa interbelica , normala si naturala .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 6 Februarie 2010, ora 10:13

" Codul Piramidelor " , autori Horst Bergmann si Frank Rothe si " Legendele Atlantidei si ale Lemuriei disparute " , autor Walter Scott - Eliot . Ambele aparute la editura SAECULUM , colectia " Enigmele Universului "

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 10:23

" Sapte ani in Tibet " , autor Heinrich Harrer .

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje

Postat pe: 7 Februarie 2010, ora 19:11

Am recomandat forumistilor de pe 9am sa cumpere cartea colegei noastre,care se gaseste la Editura Eminescu si la libraria Eminescu.Cartea se intituleaza O LUME DE VIS........REALITATE ...............COSMAR.scrisa de ANCA SUBTIRELU .Eu am citit-o si mi-a placut .Cititi-a ca va regasiti in ea macar din una din situatii.Acum citesc cartea JOHN FOWLES DANIEL MARTIN , Romanul sec XX Editura UNIVERS

GINA
marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 8 Februarie 2010, ora 10:46

" Afacerea UMMO " , autor ziaristul francez Renaud Marhic , editura TEORA . Se pare ca celebrul caz UMMO , a fost o elaborata si " exotica " operatiune de intoxicare si manipulare a KGB - ului .

pascu08_yahoo_com

1522 mesaje
Postat pe: 9 Februarie 2010, ora 08:05

citi dintre romani mai citesc romanele lui alexandr dumas? mi-au incintat adolescenta/

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 9 Februarie 2010, ora 11:06

" Filiera Sobolanilor " , autori Mark Aarons si John Loftus , editura ELIT . Sobolanii sunt criminalii de razboi nazisti care s - au refugiat in Argentina , Paraguay sau Uruguay . In filierea care le - a permis fuga , figureaza ca piesa de baza un agent KGB . Nu oricare ! Avea o acoperire de exceptie : era seful serviciului secret papal !

stzoica

10 mesaje
Postat pe: 9 Februarie 2010, ora 16:49

am terminat de citit cartea "Pe drumul Damascului"autor Monica Fermo, o fosta actrita evreica care dupa multi ani l-a descoperit pe Dumnezeu s-a botezat si apoi s-a calugarit intr-o biserica de la Ierusalim ( chemarea sangelui), dupa ce a donat toata averea familiei bisericii- de citit, are si parti bune, desi nu e extraordinara...pt cine adora cartile cu iz religios

Pagini: << 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care sunt cartile voastre preferate?
Mergi la: