back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care sunt cartile voastre preferate?

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

10 mesaje
Oras: Botosani

Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 16:35

As vrea sa stiu care sunt cartile care v-au facut sa visati cu ochii deschisi sau care v-au marcat viata.De prin clasa a x -a a inceput sa-mi placa sa citesc si ma aflu mereu in cautarea cartilor captivante.Preferatele mele Padurea Spanzuratilor,Ciuleandra,Ion(Rebreanu)Viata ca o prada,Morometii(Preda)Manastirea din Parma(Stendhal)Ciocoii vechi si noi(Filimon)Singur pe lume(Malot)Robinson Crusoe(Defoe)Colt Alb(London)Jocul ielelor,Patul lui Procust(Petrescu)Legendele Olimpului(Mitru)Omul Stalin(Marcou).....Astept sa vad care sunt preferintele voastre

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 10:59

Iubesc cartea . Am insa si preferinte . Imi place in mod deosebit literatura de calatorii . Indiferent de epoca si spatiul in care a fost creata . O consider un mod perfect ( desi nu sistematic ) de informare , in varii domenii : geografie , istorie , etnografie , economie , societate , etc . Literatura de calatorii , cultiva toletanta si ideea diversitatii ( antidot impotriva globalizarii ) . Este si un excelent mod de destindere . Sunt multi autori si multe carti in acest domeniu , care m - au incantat . Amintesc doar " Calatorie la Marea Interioara " , autor Romulus Rusan . Regret ca Domnul Rusan nu a publicat si volumul IV a acestei lucrari . Sunt autori de valoare , putin cunoscuti din pacate : Constantin Chifane Dragusani ( un Mihai Tican Rumano contemporan ) , Oltea Tascanu Gramaticu , Vladimir Rosulescu , Paula Popesco cu a ei serie " Carusel prin .... " necontinuata din pacate . Astept printre altele ca Doamana Uca Marinescu sa inceapa in sfarsit a - si scrie memoriile de calatorie .

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 11:01

anul trecut, daca nu ma insel, mi-a recomandat un prieten o carte grozava. am fost sceptica evident, insa concl finala e ca merita citita. este vorba despre Zatul - Tatiana Tolstaia.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 15:38

Imi plac cartile de filosofie. Cea mai buna citita in ultima vreme: Bertrand Russel "A History Of Western Philosophy" (scuze, dar chiar nu stiu daca a fost tradusa, dar pentru cine este interesat, este extraordinar de usor de citit in engleza si e mai frumoasa decat un roman!!). O recomand cu caldura.

Carti despre religie: Ieromonah Seraphim Rose "Sufletul dupa moarte", "Nihilismul" (cred ca asa a fost tradusa, despre nihilism si revolutie care au modelat societatea moderna, excelenta!) - pot fi gasite in versiune completa pe internet.

Literatura: cred ca nimic nu se compara cu scrierile lui Dostoievski.

(Si Umberto Eco imi place mult, dar mi se pare frustrant ca face atata caz de simboluri, incat mai mult stau cu dictionare in brate si cu Wikipedia in fata cand il citesc!!)

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 15:41

Aaa, cartea lui Dan Puric "Cine suntem", imi place.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 3 Decembrie 2008, ora 16:57

De la: marinescuirina, la data 2008-12-03 15:41:11Aaa, cartea lui Dan Puric "Cine suntem", imi place.

si eu o am...mi-am cumaparat-o in zilele acestea...si mai am cateva pagini si o termin...asta dupa ce am vazut si piesa despre "Rostirea necuvantatelor cuvinte"- interepretata de elevii sai. ..A fost ceva ce nu poate fi cu adevarat exprimat in cuvinte...totul e la superlativ!

Mai recomand: "Despre ingeri"- Andrei Plesu; Iubirea - Lazarev, "Aici si acum"- Osho, "Inchipuite-ti toti oamenii" - Dalai Lama (apropo si de cum vede problema avortului un mare intelept), "Despre limita" - Gabriel Liiceanu, "Dincolo de bine ,dincoace de rau" - Aurora Liiceanu ; "Doar ramai tacut"- Poonja; " Intorcerea din rai" - Mircea Eliade, "Siddarrtha - Hermann Hesse...etc...sunt o parte dintre cartile care mie mi-au patruns in suflet...si care le recomand tuturor. Numai bine! Si lectura placuta!

Alina17

5 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 00:21

Buna!

Preferatele, dar PREFERATELE mele! sunt: Oscar Wilde - " Portretul lui Dorian Grey", Garcia Marquez - " Un veac de singuratete" si "Dragoste in vremea holerei", tot G. Marguez. :D
Superbe...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 09:30

Osho m-a enervat rau de tot in mom in care am citit ca Sfanta Treime este un grup de gay. Mai da-l incolo. N-am mai citit in continuare din cartea lui.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 09:33

Marquez, da, da, da. Scrie minunat. Am incercat sa il citesc si in spaniola, hm, cam greu. Oricum, beneficiem de niste traduceri excelente. La titlurile pe care le-ai enumerat as adauga Povestea tarfelor mele triste.

In alta ordine de idei, Hesse este iarasi grozav, cu al lui joc cu margele de sticla.

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 11:29

De la: Maramara, la data 2008-12-05 09:30:17Osho m-a enervat rau de tot in mom in care am citit ca Sfanta Treime este un grup de gay. Mai da-l incolo. N-am mai citit in continuare din cartea lui.

Serios, nu am ajuns pana acolo...dar pana atunci ma abtin in a face niste comentarii...insa de la orice carte citita, zic eu, sa luam ce e bun numai pentru noi..el si-a exprimat o parere si atat , nu trebuie neaparat sa fim si de acord cu ea.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 15:56

Pentru Maria

Da, Maramara are dreptate cu Osho. Eu nu am mai deschis gura ca sa nu se zica iar ca sunt indoctrinata.
Nu-ti dau link catre textul lui Osho, dar pt. esti interesata de idei orientale, iti dau link catre altceva (eu incepusem sa practic yoga, dar mi se intamplau urmatoarele lucruri: 1. adormeam in 2-3 minute de cate ori incercam sa meditez , 2. imi dispareau cartile despre yoga din casa (nu glumesc, unele nu le-am mai gasit deloc), 3. am gasit intamplator materiale despre yoga din perspectiva crestina ceea ce m-a determinat sa renunt definitiv la practici de-astea):
www.sfaturiortodoxe.ro/religiaviitorului3.htm
www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/crestinismsiyoga.htm

(Undeva gasisem critici directe la urmarile filosofiei luiOsho, dar scuze, nu mai stiu... daca gasesc, trimit)

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 17:43

De la: marinescuirina, la data 2008-12-05 15:56:48
Pentru Maria

Da, Maramara are dreptate cu Osho. Eu nu am mai deschis gura ca sa nu se zica iar ca sunt indoctrinata.
Nu-ti dau link catre textul lui Osho, dar pt. esti interesata de idei orientale, iti dau link catre altceva (eu incepusem sa practic yoga, dar mi se intamplau urmatoarele lucruri: 1. adormeam in 2-3 minute de cate ori incercam sa meditez , 2. imi dispareau cartile despre yoga din casa (nu glumesc, unele nu le-am mai gasit deloc), 3. am gasit intamplator materiale despre yoga din perspectiva crestina ceea ce m-a determinat sa renunt definitiv la practici de-astea):
www.sfaturiortodoxe.ro/religiaviitorului3.htm
www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/crestinismsiyoga.htm

(Undeva gasisem critici directe la urmarile filosofiei luiOsho, dar scuze, nu mai stiu... daca gasesc, trimit)

Niciodata nu am practicat Yoga, si nici nu am sa practic vreodata! Sunt ortodoxa...insa anumite idei orientale despre viata le adopt, doar atat cat sa nu simt ca clachez mai rau....bunaoaroa traumele unui trecut pot fi vindecate prin trairea prezentului mai intens...insa cum spune si Dan Puric, care il ador, e mai bine sa responsabilizam trecutul si sa nu-l aruncam la gunoi...nu de alta, tinerii din Romania de azi, traindu-si mereu clipa in prezent, "uita" de cum a fost Roamina de ieri, in comunsimul acerb...in fine...ma abat de la idee...eu iau din orient exact cat imi trebuie mie pt spiritualitatea mea, nu mai mult, adica acea bucatica mica pentru echilibru meu...dar YOGA si alte tehnici de meditatii nu pot sa le adopt...pentru ca stiu ca mie nu-mi fac bine, altora poate ca da, dar mie NU.
Daca observi in cartile lui Dan Puric, si el a imprumutat din idei orientale, dar le a adus atat de bine la valorile crestinului de rand, nu spun ortodox sau catolic, ci crestinului in general, desi lumea occidentala cum spune el a fost lovita tare in " tacere", adica l-au uitat pe Dumnezeu. Tacerea fiind locul in care te intalnesti cu Dumnezeu, si ceri iertare si pocainta, nu numai simple regrete sau mustrari de constiinta.

xaviersolana

1 mesaj
Oras: Cluj

Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 21:58

2 propuneri:

1/ Michel Tournier / Regele arinilor
2/ Robert Graves / King Jesus (nu stiu sa fi fost tradus dar este de infinit de ori mai frumos si mai spiritual decit Codul lu' da Vinci...), ambele romane filosofice in perceptia mea.

Am insa o mare problema: nu gasesc nicicum varianta originala a poeziei

Fa-ti timp....Rudyard Kipling tradusa de Dan Dutescu:

"In trecerea grabita prin lume catre veci,
Fa-ti timp, macar o clipa, sa vezi pe unde treci ...etc."

Daca stie cineva, il rog sa m-ajute.

Fosta membra 9am.ro

10 mesaje
Oras: Botosani

Postat pe: 7 Decembrie 2008, ora 20:51

Cititi "Dinspre noapte inspre zi sau singur printre eroi",Costel Petcu,merita

daf_flavia2208

3 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 14:46

am citit de curand o carte foarte frumoasa se numeste dama cu camelii
de alexandru dumas,v-o recomand .merita citita

daf_flavia2208

3 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 14:48

dama cu camelii se numeste nu stiu de ce nu s-a inregistrat.si este scrisa de alexandru dumas fiul

roxana_brd

2 mesaje
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 17:15

G.G. Marquez - Un veac de singuratate
H.Murakami - Padurea Norvegiana
G.Orwell - 1984
P. Bruckner - Iubirea fata de aproapele, Luni de fiere
L. Rebreanu - Jar
M.Bulgakov - Maestrul si Margarita
F.Dostoyevsky - Crima si pedeapsa

Sunt carti care te ajuta sa te definesti ca om, la care desigur se pot adauga multe altele...

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 17:59

De la: daf_flavia2208, la data 2008-12-11 14:48:09dama cu camelii se numeste nu stiu de ce nu s-a inregistrat.si este scrisa de alexandru dumas fiul

Asta daca vrem sa plangem o luna dupa
Prea trista.

misha1411

4 mesaje
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 18:56

Jose Saramago-Memorialul Manastirii, Evanghelia dupa Isus Cristos, Intermitentele mortii
Gabriel Garcia Marquez- Dragostea in vremea holerei
Llosa-Razboiul sfarsitului lumii
Ismail Kadare-Slujbas la Palatul Viselor, Aprilie spulberat
Salman Rushdie, Ultimul suspin al maurului
Dai Sijie- Complexul lui Di, Balzac si micuta croitoreasa chineza
Amy Tan- Sotia zeului bucatariei, Clubul norocoaselor
Herman Hesse- Narcis si Gura de Aur
J.M. Coetze- Asteptandu-i pe barbari

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 19:50

in mod clar cartea mea preferata este Cel mai iubit dintre paminteni,scrisa de Marin Preda...nici o alta carte nu se compara cu ea....
va recomand din toata inima sa cititi (dak nu ati citit pina aqm ) Mizerabilii,romanul lui Victor Hugo....nu va speriati de faptul k este o carte mare(cu multe pagini)...se citeste foarte usor...e accesibila oricui,iar la final o sa va para rau k s-a terminat
de asemenea mi-au atras atentia in mod special si
-Tolstoi:Invierea
-Marquez:Dragostea in vremea holerei
-Zaharia Stancu:Satra
-Dostoievski:Crima si pedeapsa
astea imi vin acum pe loc in minte fiindca astea mi-au placut cel mai mult...dak imi mai amintesc si alte titluri care sa-mi fi placut enorm o sa le postez
de asemenea dak este cineva interesat de istorie si vrea o bibliografie pe orice tema legata de acest domeniu sa lase aici un mesaj si o sa-i raspund

catalin_gargarita

23 mesaje

Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 19:51

Mi-a ramas in minte o carte superba si pe care cred ca au citit-o multi JOKAI MOR--OMUL DE AUR

darksethstorm

60 mesaje

Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 02:09

gore vidal - iulian
jd sallinger - catcher in the rye (e o carte geniala daca o cititi in engleza, in romana isi pierde mult din farmec)
albert camus - ciuma
stephen king - salem's lot / pet sematary (fictiune horror de calitate)
si mai sunt cateva dar nu-mi vin in minte :)

http://supravietuitoriinromania.wordpress.com
Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 04:21

De la: Maramara, la data 2008-12-05 09:30:17Osho m-a enervat rau de tot in mom in care am citit ca Sfanta Treime este un grup de gay. Mai da-l incolo. N-am mai citit in continuare din cartea lui.

Pacat,ai fi avut ce invata.
Problema cu Osho e ca nu poate fi citit,asa cum citesti ziarul,superficial,ci inteles.
A repetat de mai multe ori ca nu ii pasa de religii,iar glumele pe seama lor le face cu un scop.

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 10:23

Dragii mei ,deja realizati despre ce carte o sa vorbesc,.
Cartea...Cartilor.....BIBLIA,o carte reala,proverbe,pilde,invataturi....ect
Iar supliment de viteza....David Wilkerson...CODUL APOCALIPSEI.....
Jack Deere....SURPRINS de PUTEREA DUHULUI.....
ED.Herald...Cartea lui ENOH....Manuscrisele de la Marea Moarta.....

crinaaa2004

2 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 11:18

As spune "usa interzisa" si "declaratie de iubire" deGabriel Liiceanu,citindu-le intr-un spatiu interis ,detent!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 11:24

De la: crinaaa2004, la data 2008-12-20 11:18:57As spune "usa interzisa" si "declaratie de iubire" deGabriel Liiceanu,citindu-le intr-un spatiu interis ,detent!

Stai asa "Cearta cu filosofia' pe unde o tii inchisa? tot de el e scrisa. si mai recomand "Dincolo de bine, dincoace de rau .Despre iubie", de Aurora Liiceanu, si "Despre ura" de G. Liiceanu

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 13:51

Este foarte interesant subiectul. Eu personal am citit aproape toate cartile mentionate de d-stra. Cand eram tanar citeam mult acum nu mai este timp. Desigur eu desi de formatie profesionala sunt inginer mi-au placut mult cartile de istorie si filosofie si as recomanda: "Vieti paralele" de Plutarch, Cicero, Balcescu, Iorga, "Alexandru Macedon" de C. Rufus dar si cea de Arrianus poate fi interesanta deoarece desi a fost scrisa la circa 700 de ani dupa evenimente autorul era militar de cariera, apoi Platon, Sallustius etc. Dar si "Faust" de Goethe de preferinta in original. Acum mai de curand citesc carti de formatie profesionala sau MLM. Nu poti citi tot ce este frumos dar macar ce este util si prioritar in viata fiecaruia trebuie. Este foarte neplacut sa asisti la o discutie culturala si sa nu stii despre ce este vorba. Si mai neplacut sa fii intr-o calatorie in lume si sa nu stii nici-o limba de circulatie internationala. Am sa mai revin pentru ca discutiile pe aceasta tema sunt foarte interesante si productive. Pe curand. Logos.

crinaaa2004

2 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 18:32

Stau!! Binenteles ca am citit tot ce a scris Liiceanu si.."despre minciuna"..si "despre ura"...si "jurnalul de la Paltinis"
Tot ce a scris citesc cu savoare,dar.."usa interzisa" e cartea pe care oricind imi doresc sa ..mai ..recitesc..citeva rinduri.
Dar ultima?
"scrisori carte fiul meu"?

daniela_feb2006

3 mesaje
Oras: Deva

Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 21:27

va rog sa ma ajutati sa-mi amintesc titlul unei carti care mie mi-a placut mult. nu-mi aduc aminte nici numele autorului. in aceasta carte este vorba despre un profesor tanar ce se muta pe o insula si preda la scoala de acolo. pe insula traia si un om in varsta care il atrage pe profesor spre conacul lui unde el are angajati niste actori ( de ex. doua fete gemene, iar profesorul se indragosteste de una dintre ele) si unde se joaca fel de fel de "piese".

cam asta imi aduc eu aminte.
Multumesc

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Decembrie 2008, ora 23:24

Mana care scrie pe zid
Pe sub poduri
Daruri din cer
Ilie proferul de foc
Le puteti comanda pe net, edutura Aqua Forte
Dumnezeu imi cunoaste masura
Noua Toleranta....

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care sunt cartile voastre preferate?
Mergi la: