back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care sunt cartile voastre preferate?

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

637 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Martie 2009, ora 23:20

Carte de bucate boieresti - 200 retete cercate de bucate, prajituri si alte trebi gospodaresti , de Kostache Negruzzi si Mihail Kogalniceanu

Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti , de Radu Anton Roman

Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 31 Martie 2009, ora 23:19

Pentru cei care doresc sa sprijine cartea , le sugerez sa redirectioneze cei 2 % din impozit , catre Fundatia Culturala " Marco Polo " Bucuresti , infiintata si condusa de catre scriitorul Constantin Chifane Dragusani . Numarul de cont , este : RO 43 CECE B600 43 ROL 035 4449 , deschis la Agentia CEC " Sala Palatului " Bucuresti . Numarul de inregistrare fiscala : 922 45 59 .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 23:28

Cu scuzele de rigoare , rectific o informatie postata in 31.03.2009 : NUMARUL DE CONT BANCAR ( IBAN ) AL FUNDATIEI CULTURALE " MARCO POLO " , ESTE : RO 13 CECE B600 43 RON 035 4449 , DESCHIS LA AGENTIA CEC " SALA PALATULUI " BUCURESTI . CODUL DE IDENTIFICARE FISCALA , ESTE 922 45 59 !

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 23:35

Cred ca este o datorie pentru toti cei care simt romaneste , care indragesc cartea si care doresc realizarea unitatii nationale , sa semneze petia pentru acordarea cetateniei romane , scritorului basarabean ALEXANDRU VAKULOVSKI !

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 1 Aprilie 2009, ora 23:37

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 11:39

Antoine-Marie Roger, viconte de Saint-Exupéry (* 29 iunie 1900, Lyon - † 31 iulie 1944, deasupra Mării Mediterane) a fost romancier, eseist și reporter francez, aviator căzut pe frontul antifascist. S-a făcut cunoscut unui cerc larg de cititori în special datorită povestirii "Le Petit Prince" ("Micul Prinț", 1943), una din cele mai răspândite cărți din lume, tradusă în circa 110 limbi

citat
,,Nu poți vedea bine decât cu inima. Esențialul este invizibil pentru ochi."

,,Nu există amnistie divină care să te scutească de a deveni. Ai dori să fii; nu vei fi decât în eternitate, după ce vei fi fost plămădit și vei fi devenit din actele tale, căci omul, vezi tu, se naște greu".

,,Nu confunda dragostea cu delirul posesiei, care aduce cea mai crunta suferinta. Caci, in ciuda parerii comune, nu dragostea te face sa suferi, ci instinctul proprietatii, care este tocmai contrariul dragostei."

Opera lui Exupery mi-a influentat profund viata;CITADELA fiind un fel de biblie pt. mine.

ceva despre osho!
Uitati-l!Nu i-a pasat niciodata de oameni!

'

jowanna2006

1 mesaj
Oras: Brasov

Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 14:51

Mie mi-au placut mult "Mandrie si prejudecata", "La rascruce de vanturi", "Crima si pedeapsa", "Rosu si negru"...Si carile lui Coelho sunt interesante...Acum am terminat cele 4 carti din seria vampirii sudului dupa care a fost facut filmul de pe hbo TRUE BLOOD...sunt carti foarte captivante,acum ma bucur ca a aparut si a 5 a carte...din pacate la noi se editeaza greu aceste carti...

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 18:14

Ioan Pop , a fost unul dintre reprezentantii straluciti ai scolii geografice romanesti . Calatoriile sale sunt descrise in carti de un farmec deosebit : Orizonturi Europene ( doua volume ) , Orizonturi Euroasiatice , Orizonturi Nordamericane , Bazinul Dunarii .

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 02:02

De cind am internet citesc si eu carti...pe internet.
Ultimele carti de beletristica pe chestia aia care se ingalbeneste in vreo 1-20 ani, parca hirtie, le-am citit la 19 ani, in armata.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

2055 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 03:48

eu citesc retete de bucatarii[sau de bucatari?!]

ram_craciun

4 mesaje
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 12:50

ETHEL LILLIAN VOYNICH "TAUNUL"...............SUPERB!
EMIL CIORAN : "PE CULMILE DISPERARII"
"CARTEA AMAGIRILOR"
"TRATAT DE DESCOMPUNERE"

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 22:58

Radu Rosetti , descendent al unei ilustre familii moldovenesti , jurist si erou al Primului Razboi Mondial . A fost director al Muzeului Militar in anii " 30 si guvernator al Transnistriei ( 1941 - 1944 ) . Moare in temnitele comuniste . A scris carti interesante de calatorie : "Spre Nord" ( in care isi descrie calatoria in Norvegia si arhipelagul Svalbard , efectuata in 1909 ) , " Hai - hui " ( povesteste calatoriile sale in bazinul Mediteranei Orientale ) , " La umbra piramidelor " ( scrisa in urma unei excursii in Egipt ) .

yonex84eu

90 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 15:26

Sunt vreo 10 ani de cind nu mai citesc carti rominesti dar vad titluri destul de interesante.Mie prima carte care m-a marcat,sa zicem,a fost "Printul"de Niccolo' Machiavelli.Imi place foarte mult politica si sustin ca nimeni nu ne poate numi politic daca in cartile pe care le citeste nu o citeste si pe aceasta.Domni politici mai cititi si ceva bun ca va trebuie.Infine.Imi mai place foarte mult Paulo Cohelio,Alchimistul,l'am citit cu mare drag si o alta carte care mi-a placut foarte mult a fost Hesse-Sidharta(nu stiu daca am scris bine...)De rest mai citesc multa literatura clasica,multe titluri l-am gasit si aici.Unul care ma mai caracterizeaza mult este si domnul Leopardi Giacomo.Din literatura romineasca din ce imi aduc eu aminte mi-a placut foarte mult Caragiale.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 18:57

vreau sa vav recomand 3 carti care mi s-au parut super:Codul bunelor maniere,scrisa de Aurelia Marinescu, Ghidul nesimtitului,scrisa de Radu Paraschivescu si De ce iubim femeile scrisa de Mircea cartarescu.o sa va placa!!!!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 19:11

Da,Mariutzza...
chiar pe noptiera mea am Ghidul nesimtitului, am rasfoit-o putin din lipsa de timp ,dar pare f.interesanta si chiar amuzanta.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 20:28

" Istoria Marelui Razboi " autor Ioan Kiritescu , editura Casa Scoalelor , Bucuresti , 1926 . Volumul IV al acestei lucrari monumentale , este dedicat in intregime formarii Romaniei Mari , deci unirii Basarabiei , Bucovinei si Transilvaniei cu Vechiul Regat . Informatiile cuprinse in aceasta carte , nu se regasesc in bibliografia din perioada comunista si postcomunista ( actuala ) .
Dezmembrarea Romaniei Mari , cu pierderea Basarabiei , Bucovinei si Cadrilaterului in 1940 ( 1944 ) , ca si pierderea Insulei Serpilor si a unor insule de pe Bratul Chilia ( oferite cadou rusilor de gheorghiu dej ) , in excelenta carte " Insula Serpilor " , autor Prof . Dominut Padurean , editura Muntenia Constanta , 2002 .

rado_gabriel

64 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 21:24

James Clavel: "Shogun"
Jaroslav Hasek "Aventurile bravului soldat Svejk"
Erich Maria Remarque "Pe frontul de vest nimic nou"
"Trei camarazi"
"Arcul de triumf"
"Soroc de viata si soroc de moarte"

ETC...

sirghiealina

3 mesaje
Postat pe: 4 Aprilie 2009, ora 22:05

"Parfumul" de Patrick Suskin, Irvin D. Yalom – Plansul lui Nietzsche, 1984-George Orwell

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 21:17

" Drumuri prin Basarabia " si " Drumuri prin Bucovina " , doua carti scrise de catre Nicolae Iorga in urma vizitelor in aceste tinuturi ( in perioada antebelica ) . Doua carti menite sa reaminteasca oricui si oricand , ca Basarabia si Bucovina sunt pamanturi romanesti !

Fosta membra 9am.ro

84 mesaje
Postat pe: 5 Aprilie 2009, ora 23:27

Te gandesti la vacanta?
www.taberelemele.ro

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje
Oras: Onesti

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 15:52

De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-04-05 21:17:35" Drumuri prin Basarabia " si " Drumuri prin Bucovina " , doua carti scrise de catre Nicolae Iorga in urma vizitelor in aceste tinuturi ( in perioada antebelica ) . Doua carti menite sa reaminteasca oricui si oricand , ca Basarabia si Bucovina sunt pamanturi romanesti !

In aceste doua carti,Nicolae Iorga vorbeste si despre comportamentul functionarilor(*cinovnici si finanti)fata de populatia majoritara,adica romanii.

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 15:54

De la: rado_gabriel, la data 2009-04-04 21:24:01James Clavel: "Shogun"
Jaroslav Hasek "Aventurile bravului soldat Svejk"
Erich Maria Remarque "Pe frontul de vest nimic nou"
"Trei camarazi"
"Arcul de triumf"
"Soroc de viata si soroc de moarte"

Arcul de triumf,foarte buna carte. ETC...

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 6 Aprilie 2009, ora 20:41

Mihai Tican Rumano , explorator si scriitor roman din sec . XX . Cartile sale celebre : " Abisinia " ( carte pentru care a fost decorat de catre Imparatul Etiopiei ) , Viata albului in tara negrului , Sub soarele Africii Rasaritene , Printre canibali ( reeditata dupa 1990 ) , Popasuri in tara , etc . In satul sau natal Berevoiesti , functioneaza o fundatia culturala care poarta numele scriitorului . Printre obiectivele fundatiei se numara si publicarea unei carti consistente ( cca 700 pagini ) , intitulata " Prin Africa " si ramasa in manuscris la moartea lui Mihai Tican Rumano . Poate se vor gasi si oameni care sa ofere un sprijin material pentru editarea acesteia .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 7 Aprilie 2009, ora 18:03

Serban Gheorghiu , capitan de vapor , a cutreierat timp de decenii lumea . A scris cu har carti de calatorie interesante , precum : " Orizont Mediteranean " , " De la Marea Neagra la Padurea Neagra " , " Pe marea lui Atlas " , " Incendiu la bord " , " Calator pe patru continente " , etc Acum la varsta de pensionar Domnul Serban Gheorghiu , are nu mai putin de 24 ( douazeci si patru ) de carti nepublicate ( aflate in manuscris) ! Sper sa se gaseasca cineva care sa investeasca in carte si care sa finanteze publicarea lor !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 10:48

Luther a spus : Biblia si numai Biblia...si pana la urma care e cartea cartilor? oare nu Bibila ?

Criticii Bibliei, care au pretins ca este plina de contrafaceri, fictiuni si promisiuni neîmplinite, ajung sa-si dea seama ca problema este la ei, si nu la Biblie.Cercetatori renumiti au demonstrat ca aparentele contradictii au
fost cauzate mai degraba de traduceri incorecte, decât de inconsecvente din
partea lui Dumnezeu. Omul, si nu Biblia, are nevoie de "corectura". Biblia este planul Marelui Arhitect.

Referitor la aceasta importanta carte, nu pot spune altceva decât ca este cel mai bun dar pe care Dumnezeu l-a facut omenirii. Tot ceea ce bunul Mântuitor a dat lumii ne-a fost transmis prin aceasta carte. În lipsa ei, nu am putea deosebi binele de rau. Tot ce este mai de dorit pentru bunastarea omului aici si în viata ce va sa vie gasim prezentat în Biblie.

Biblia - urgisita, arsa, îndragita, nepretuita. Mult citita, mult mai adesea atacata decât oricare alta carte de-a lungul timpului. Generatii de intelectuali au încercat sa o discrediteze, dictatori din toate veacurile au scos-o în afara legii si i-au executat pe cei care au citit-o. Cu toate acestea, soldatul o ia în ranita de razboi,considerând-o mai puternica decât arma pe care o are. Fragmente din ea, introduse ilegal în închisori, au reusit sa îmblânzeasca si sa transforme în sfinti pe cei mai sângerosi criminali.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 17:59

Descrierea Moldovei , opera lui Dimitrie Cantemir , carte care demonstreaza aparteneta Basarabiei la pamantul romanesc .
Trecute Veti de Doamne si Domnite , nemuritoarea lucrare a lui Gane , care reinvie pagini din istoria Moldovei si Tarii Romanesti . O alta carte care depune marturie ca marginea pamantului romanesc , este pe Nistru

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 8 Aprilie 2009, ora 17:59

Descrierea Moldovei , opera lui Dimitrie Cantemir , carte care demonstreaza aparteneta Basarabiei la pamantul romanesc .
Trecute Veti de Doamne si Domnite , nemuritoarea lucrare a lui Gane , care reinvie pagini din istoria Moldovei si Tarii Romanesti . O alta carte care depune marturie ca marginea pamantului romanesc , este pe Nistru

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 15:52

De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-04-08 17:59:55Descrierea Moldovei , opera lui Dimitrie Cantemir , carte care demonstreaza aparteneta Basarabiei la pamantul romanesc .

Da,dar si faptul ca Dimitrie Cantemir scrie despre moldoveni(deci de romani)ca:rar popor la care obiceiurile proaste sa fie asa de multe ca la moldoveni si in special a moldovenilor din zona Vasluiului.....

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 23:14

pt . trnmh16 : Nu - i rau ca a scris asta . Pentru a te indrepta trebuie sa - ti constientizezi neajunsurile . Cantemir nu a scris cu rautate aceste afirmatii ci din dorinta de a educa !

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 9 Aprilie 2009, ora 23:24

Aurel Lecca , scriitor foarte apreciat de catre pasionatii de acum trei decenii , ai geografiei .
Aurel Leca a scis carti de un farmec aparte ; Pacificul , Atlanticul , Geografia Distractiva , Eschimosii , Dincolo de Cercurile Polare , Lumi Necunoscute ( reeditata dupa revolutie ) , Un Roman in Congo , etc . La moartea prematura a scriitorului , asteptau sa fie publicate doua carti : Oceanul Planetar si Bascii . Au ramas in manuscris si astazi . Asteapta un editor care sa le dea viata !

Pagini: << 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care sunt cartile voastre preferate?
Mergi la: