Info
x
Care sunt cartile voastre preferate?
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 21:28
Editura " Sport - Turism " , colectia " Mapamond " : " Calatorii subiective " ( Radu Budeanu ) , " Drumuri si popasuri " ( Adina Arsenescu ) , " Drumuri suedeze " , " Suomi , Terra Magica " , " Meditatie sub sombrero " , " Hawaii " ( Neagu Udroiu ) , " Zapezile cuminti " , " Irak , la izvoarele istoriei " ( Sever Noran ) , etc. Carti care demostreaza ca odata , desi se calatorea mai putin decat astazi , oamenii aveau capacitatea intelectuala de a vedea , selecta si reproduce intr - un mod atractiv cele vazute .
|
|
jojondurant 148 mesaje Membru din: 3/02/2009 |
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 23:23
Felicitari pentru topic. M-am intors temporar pe forum. V-am citit postarile aproape la toti. Mi-am notat tot ce a fost mai elogiat si n-am citit. E imposibil sa citesti tot din vasta literatura universala.
Primele mele carti la 17 ani au fost; Cartea casatoriei si-Educatia fetelor si baietilor de la 18 ani in plus. Atat de mult am imprimutat-o ca mi-a mai parvenit 3 parti din ea. In liceu citeam tot ce prindeam,apoi selectiv din clasicii nostri,eram obligat s-o fac. In armata am citit in ultimul an; Mitologia Greciei Antice,Tragicii Greci,Spartacus,Gladiatorii,Ovidiu Publius Nasso,Poetii latini,poetii Renasterii. Mi-a placut poezia,am toata colectia - Pentru Toti-poetii romani si universali. Mi-e mai usor sa scriu ce n-am citit,dar am citit pe multi din autorii amintiti de voi. M-a fascinat Istoria,Filozofia idealista,pe cea marxista am inghitit-o ca pe pilule ,era sa raman corigent. Dar cel mai mult am fost ulterior atras de Filozofia Orientala,scrierile sacre si dezvaluite de inteleptii orientali,chintesenta intelepciunii umane. marin bd rotaru are dreptate,dau si eu o sursa in care se scrie ca Isus a fost initiat in Tibet. SWAMI ATMANANDA in; Relatarile unui discipol despre marii maestri spirituali din Himalaya. In ea se vorbeste de Sundar Sigh care a avut o revelatie de la Isus ce-l chema sa-L urmeze in Tibet. Deoarece s-a comentat asupra lui OSHO; El trebuie citit cu rabdare si recitit..daca n-ai inteles sensul filozofic al invataturilor sale e ca si cum nu intelegi invataturile lui Isus. Recomand de citit in intregime: Honore de Balzac,Al. Dumas,Thomas Hardy,Lev Tolstoi,Dostoievski,Feutwanger,Geothe inclusiv poezii,fost indragostit la 78 de ani de o tanara de 18 ani careia i-a scris cele mai frumoase poezii. Michel Angelo- Sonete,Poeti celebri romani si universali,Victor Hugo,Theodore Dreiser,dar cati nu sunt? |
|
Postat pe: 22 Aprilie 2009, ora 23:31
" Din lumea larga " si " Cunostinte folositoare " , doua serii de carti editate in perioada interbelica si adresate publicului larg . Scopul lor era de informare , culturalizare , indrumare . Imi amintesc ca in perioada comunista primele informatii consistente si pertinente despre Insula Serpilor , le- am obtinut din brosura omonima , aparuta in colectia " Din lumea larga " . Traditia unor astfel de colectii ar trebui pastrata , iar mai mult , cvasitotalitatea brosurilor de acest gen aparute in perioda interbelica , ar putea fi reeditate cu succes si astazi .
|
|
Shlomo_Mire_Ivan 1640 mesaje Membru din: 19/04/2009 Oras: Craiova |
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 08:02
Zamolxis-Alexandru Busuioceanu.
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 09:52
Mie cel mai mult imi plac asii si popii,chiar si damele,fiecare cu gusturile lui.
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 27/07/2008 Oras: Onesti |
Postat pe: 23 Aprilie 2009, ora 20:35
Domnule Marian Rotaru,multumesc pentru informatiile privitoare la Cadrilater(Gardilater cum pronunta bulgarii).
|
|
Postat pe: 24 Aprilie 2009, ora 00:00
A existat pana acum trei decenii , o formula atractiva si eficienta de raspandire a cunostintelor : literatura de popularizare . Astfel pe atunci , au fost editate : " Geometria Distractiva " ; " Fizica Distractiva " ; " Chimia Distractiva " , " Botanica Distractiva " ; " Geografia Distractiva " ; " Geologia Distractiva " , " Mecanica Distractiva " ; " Astronomia Distractiva " ; " Curiozitati Geografice " ; " Goana dupa Frumos " ; " 1 . 2 . 3 . ...Infinitul " ; " Matematica si Literatura " . Asemenea carti sunt si astazi necesare !
|
|
9am011982 27 mesaje Membru din: 13/03/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Aprilie 2009, ora 14:40
Ale mele,in ordine valorica: KHINTA ROYALA,CAREU DE ASI,FULL DE ASI CU POPI IN COADA,CULOARE......
|
|
|
|
|
Postat pe: 24 Aprilie 2009, ora 19:23
De la: 9am011982, la data 2009-04-24 14:40:12 Dar cacealmaua nu-ti place?
|
|
Postat pe: 24 Aprilie 2009, ora 23:02
O posibila solutie pentru viitorul omenirii si pentru evitarea actiunii legii lui Malthus , este descrisa in cartea " Proiectul Millenium " , autor Marshall T. Savage . Lasand la o parte unele supraevaluari , solutia propusa este in linii mari realizabila . Marshall T. Savage , are imensul merit ca a gandit ! Mai mult cele scrise in carte a inceput sa le aplice si experimental .
|
|
Postat pe: 25 Aprilie 2009, ora 09:27
Tudor Pamfil , s - a nascut in comuna Tepu , actual in judetul Galati ( initial fostul judet Tecuci ) . Este unul dintre cei mai mari etnografi romani . Cartile sale ne ajuta sa ne redescoperim ca natiune , sa ne reidenficam ca romani , urmasi ai dacilor .
|
|
buierodica 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Aprilie 2009, ora 12:50
In copilarie m-a marcat foarte mult " Amintiri despre viitor" , autor Erich von Daniken. Si azi o recitesc cu placere.
Mai nou o carte deosebit de captivanta , intr-un stil care m-a vrajit : " Trenul de noapte spre Lisabona", autor Pascal Mercier. Sa nu mai spun de " Convorbiri cu Octavian Paler", autor Daniel Cristea-Enache. Si cate carti superbe mai sunt, pe care nu le vom intalni poate niciodata, nestiind de ele. Este bine sa ne impartasim parerile in acest domeniu. |
|
boamfa_ion 86 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Aprilie 2009, ora 12:56
am citit e adevarat in fuga optiunile unei mari parti ale celor care au scris aici.constat ca intradevar mai exista oameni care stiu ce e aia o litaretura buna sau o carte buna. nu mai retin daca s-a pomenit aici cateva titluri dar imi permit sa recomand si eu cateva:
1cervantes don qujote 2umberto ecco numele trandafirului 3lev tolstoi razboi si pace 4kurt vonegut abatorul 5 5 herman hesse onoarea pierduta a katarinei blum(am vazut undeva ca i se atribuie zbor deasupra unui cuib de cuci mare greseala nu mai retin autorul dar e american parca tenesse williams) 6isac asimov ciclul fundatiei 7mahabharata,ramayana si epopeea lui ghilgamesh 8.ovidiu dramba istoria culturilor si civilizatiilor 9.henrik ibsen nora si alte piese de teatru 10 bronislav nusici doamna ministru si alte piese de tatru pentru cei stresati imi permit sa recomand periodic citirea teatrului momentelor si schitelor lui caragiale in ultima vreme am descoperit un scriitor suedez care e foarte apreciat in tarile nordice stieg larsson cu o trilogie din care in romana au fost traduse doar 2 cartar mai fii multe de spus dar........... mii de scuze pentru faptul ca nu am folosit majusculele dar cred ca tot mesajul ar fi trebiut scris cu majuscule si in final imi aduc aminte de un sfat al lui kogalniceanu si imi permit sa-l parafrazez CITITI OAMENI BUNI,ORICE DAR NUMAI CITITI |
|
bella_ghe 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Calarasi |
Postat pe: 25 Aprilie 2009, ora 13:07
De la: danbarbilian, la data 2008-11-30 16:35:13As vrea sa stiu care sunt cartile care v-au facut sa visati cu ochii deschisi sau care v-au marcat viata.De prin clasa a x -a a inceput sa-mi placa sa citesc si ma aflu mereu in cautarea cartilor captivante.Preferatele mele Padurea Spanzuratilor,Ciuleandra,Ion(Rebreanu)Viata ca o prada,Morometii(Preda)Manastirea din Parma(Stendhal)Ciocoii vechi si noi(Filimon)Singur pe lume(Malot)Robinson Crusoe(Defoe)Colt Alb(London)Jocul ielelor,Patul lui Procust(Petrescu)Legendele Olimpului(Mitru)Omul Stalin(Marcou).....Astept sa vad care sunt preferintele voastre Felicitari, esti printre putinii tineri de astazi care gusta literatura. Rebreanu a creionat bine insa dupa parerea mea Marin Preda a desavarsit imaginea despre viata romanului simplu si curat.
|
|
yaya 5 mesaje Membru din: 15/09/2008 Oras: Oradea |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 07:45
Primele carti in afara de cele cu povesti, au fost cele politiste, de dragoste, acum citesc cartile scrise de Pavel Corut.
|
|
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 11:05
" Preafericitii din Insula Dezolarii " , opera scriitorului Herve Bazin . Cartea a aparut cu ceva timp in urma la Editura UNIVERS , in colectia " Romanul sec . XX " ! Ofera exemplul unui popor minuscul ( locuitorii insulei Tristan da Chunda ) , care cu tenacitate si credinta in victorie , lupta pentru mentinerea identitatii nationale si a micii lor patrii . In ciuda vicisitudinilor naturale si a planurilor unei mari puteri , inving ! Actiunea cartii pleca de la un evenimet real , iar exemplul oferit , este bun si pentru noi romanii !
|
|
ALENA 24 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 11:23
De la: daniela_feb2006, la data 2008-12-20 21:27:45 va rog sa ma ajutati sa-mi amintesc titlul unei carti care mie mi-a placut mult. nu-mi aduc aminte nici numele autorului. in aceasta carte este vorba despre un profesor tanar ce se muta pe o insula si preda la scoala de acolo. pe insula traia si un om in varsta care il atrage pe profesor spre conacul lui unde el are angajati niste actori ( de ex. doua fete gemene, iar profesorul se indragosteste de una dintre ele) si unde se joaca fel de fel de "piese". JOHN FOWLES- MAGICIANUL.........banuiesc |
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 17:12
Toate cartile sunt bune daca transmit ceva folositor. Eu prefer cartile de care am nevoie pentru a sti cum sa gandesc, sa muncesc si sa traiesc mai bine. Gigi.
|
|
clau_claudia89 19 mesaje Membru din: 17/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 26 Aprilie 2009, ora 19:10
Va recomand PANZA DE PAIANJEN de Cella Serghi ,mie mi-a placut f mult .Deasemenea mi-au placut si cele enumerate mai sus :ION , MAITREYI , ETC .Dar PANZA DE PAIANJEN e deosebita , cel putin mie mi-a placut f mult , am auzit k ar mai fi o carte cu acelasi nume ,dar scrisa de Sandra Brown.E adevarat?va multumesc , numai bine!
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 06:56
SHANTARAMAN , autor Gregory David Roberts , editura ALFA , 2009 .
|
|
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 10:51
Amazonia si regiunile adiacente , plamanul verde al planetei , colectie de popoare care traiesc ca in vremurile primordiale ( ultimii " bravos " , oamenii cu devarat liberi ai planetei ). Sufocati acum de catre demonul globalizarii . Carti despre Amazonia si zonele invecinate :" Amazonul in flacari" ( Petru Popescu ) , "Masacrarea indienilor" ( Lucien Bodard ) , " De la Orinoco la Amazon " ( Alexander von Humbolt ) , " In inima padurii " ( Adrian Cowell ) , " Tropice Triste " ( Claude Levy - Strauss ) , " Expeditie neterminata " ( colonelul Fawcett ), " Aventuri in Mato Groso " ; " Viata Marelui Fluviu " ( Victor Ostrowski ) , " Antecume " ; " Zei desculti " ( Radu Iacoban ) , " Indienii din Mato Groso " .
|
|
Fosta membra 9am.ro 618 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 11:11
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-04-23 09:52:12Mie cel mai mult imi plac asii si popii,chiar si damele,fiecare cu gusturile lui. Un full de valeti ?
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
|
noemi_andreia 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 11:58
La Medeleni-Ionel Teodoreanu
La rascruce de vanturi - Emily Bronte Orasul cu salcami si Accidentul - Mihail Sebastian So lista ramane deschisa la infinit... |
|
mihablue2002 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 13:16
Apararea are cuvantul, autor Petre Bellu, aparuta la editura Gramar. Carte de exceptie a unui autor roman din generatia lui Panait Istrati.
|
|
melissza 2475 mesaje Membru din: 14/11/2008 |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 16:07
Joshep Conrad :Negrul de pe nava Narcis
Lord Jim si inca foarte multe .......................... |
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 07:01
Ultimile paradisuri din Marile Sudului si care in curand vor fi distruse de turism , globalizare , poluare si schimbari climatice . Descrierea lor in carti precum : "Insulele din Marile Sudului" , " Shangrila - Valea pierduta in preistorie " , " Ulu - Capatul lumii " , " Ultimul Paradis " ( Iaroslav Stihl ), " Pacificul " ( Aurel Lecca ) , " Insulele Pierdute " ( Bergt Danielsson ) , " Polinezienii " , " Calatorie in Marile Sudului " ( Vasile Moraru ) , " Popasuri in Borneo " , " Noua Caledonie - La un pas de paradis " , Kom -Tiki si Expeditia Aku - Aku ( ambele Thor Heyerdhal ) , " Papuasii " , " Bastnasii Australiei " , " Oameni negri si nisipuri rosii " , " expeditia Bumerag " , " Aborigenii Australiei " , "Hawai"i ( Neagu Udroiu ) , " Fantastica Insula a Pastelui " , " Cu Viteaz in Marile Sudului " , etc .
|
|
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 06:57
Decolonizarea , nu a adus nimic bun in Africa : dictaturi , dezastru economic , social si ecologic . Razboaie intertribale , disparitia culturii traditionale . Africa a devenit un continent kitch . Despre Africa de alta data , traditional , despre adevarata Africa in carti precum : "Zanzabuku" ," Expeditie in Kalahari " , " Cu caiacele pe Nil " , " Bosimanii " , " Pigmei " , " Zulusii " , " Sahara Necunoscuta " , " Ullendo " , " Etnografia Africii " ( Georgy Mandics ) , etc .
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 10:58
pe aripile vantului la rascruce de vanturi mara,fratii jderi,dinu paturica,moara cu noroc,neamul soimarestilor |
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 08:42
De la: malika, la data 2009-04-29 10:58:45 Pentru malika, Titlul corect la Dinu Paturica este Ciocoii vechi si noi.Dinu Paturica ca si kera(doamna)Duduca sunt personagii din acest prim roman romanesc. |
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 08:45
De la: mihablue2002, la data 2009-04-27 13:16:50Apararea are cuvantul, autor Petre Bellu, aparuta la editura Gramar. Carte de exceptie a unui autor roman din generatia lui Panait Istrati. Pentru mihablue, Chiar sunt curios cati dintre cei care posteaza aici au citit Apararea are cuvantul. Dar romanul Femei si calugari de Ivan Kalininkov???? |
|
|
|

Ale mele,in ordine valorica: KHINTA ROYALA,CAREU DE ASI,FULL DE ASI CU POPI IN COADA,CULOARE......