marian_bd_rotaru
1883 mesaje
Oras: Barlad
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 10:47
Cartile Alexandrei David - Neel , rezultatul anilor petrecuti in Tibet de catre autoare , in prima parte a sec . XX , cand aceasta tara asiatica era inca ancorata in traditiile sale ancestrale . O lume si o civilizatie fundamental deosebita de cea europeana . O civilizatie distrusa astazi in mare parte de catre ocupantii chinezi . Din pacate nu exista inca in limba romana , o traducere integrala a operei scriitoricesti a Alexandrei David - Neel .
|
|
|
meduza
51 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 12:44
De la: trnmh16, la data 2009-04-30 08:42:46De la: malika, la data 2009-04-29 10:58:45
pe aripile vantului
la rascruce de vanturi
mara,fratii jderi,dinu paturica,moara cu noroc,neamul soimarestilor
Pentru malika,
Titlul corect la Dinu Paturica este Ciocoii vechi si noi.Dinu Paturica ca si kera(doamna)Duduca sunt personagii din acest prim roman romanesc.
ai dreptate :sml-happy0141
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 06:57
"Oameni , animale , zei " , autor Ferdinand Osedowski !
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 08:37
In aceasta perioda se implinesc 20 de ani de la moartea prematura a scriitorului Doru Davidovici , ofiter de aviatie . A scris literatura SF , dar celebritatea i - a adus - o cartea " Lumi Galactice " aparuta in doua editii : 1986 si 1991 . " Lumi Galactice " , este una dintre cele mai reusite lucrari de ozenologie si paleoastronautica din literatura romana . Pentru curajul de a scrie ,ofiterul Doru Davidovici a platit cu viata in primavara anului 1989 ! Dumnezeu sa - l odihneasca !
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 08:45
si "zeita de oricalc" n-a scris-o tot el ? parca-parca asa imi aduc aminte ! Dumnezeu sa-l odihneasca !
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 09:07
"Zeita de oricalc " , este scrisa de catre Doru Davidovici . Pleaca de la un fapt real ! Tatal scriitorului , a fost minier si a gasit intr - un bloc de carbune o statuie , care reprezenta o femeie . Femeia avea sase degete la maini . Materialul din care era confectionata statuia , era alb , dur , dar foarte usor ! Vechimea statuii se putea masura in milioane de ani ! Dupa asasinarea scriitorului , statuia, pe care acesta o botezase " zeita de oricalc " si care l - a inspirat si motivat in opera sa , a fost furata din casa ( tot in anul 1989 ) !
|
florynro4
41 mesaje
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 12:16
trebuie sa recunosc cu rusine ca nu am mai deschis de cativa ani o carte. dar imi aduc aminte de scoala primara cand am citit singur pe lume (hector malot) si, pierzand notiunea timpului am observat ca lumina din camera incepe sa se estompeze pentru ca se lumina afara. imi aduc aminte si de gimnaziu cand devoram ca un disperat cartile din biblioteca parintilor mei, bune sau rele, nu conta ce - nu aveam stil, nu aveam gusturi. imi aduc aminte si de liceul in care, ca un incapatanat ce eram, lasam deoparte lecturile obligatorii si citeam winettou (karl may) si jules verne (tot ce prindeam). si parca imi formasem un gust. si parca tot atunci am abandonat cititul... sper ca voi avea din nou curajul sa deschid o carte, pentru ca stiu sigur ca pe urma totul va decurge natural si va veni de la sine.
dintre cartile care mi-au marcat copilaria am mentionat deja singur pe lume (fara cuvinte)
neamul soimarestilor si baltagul de sadoveanu (captivant si educativ in acelasi timp)
moara cu noroc a lui slavici de asemenea e o sursa nesecata de suspans si de cultivare a valorilor morale.
la vulturi de gala galaction - superba (este o nuvela mai scurta)
nobila casa si tai pan (petru mine james clavell este un autor "must to" chiar daca literatura universala nu l-a plasat intre autorii valorosi. nu trebuie sa va speria faptul ca romanele lui depasesc 1000 de pagini, caci dupa ce se vor incheia vi se va parea ca au fost prea scurte!)
jules verne... tot ce am gasit: in special insula misterioasa, o calatorie spre centrul pamantului, 20000 de leghe sub mari, copiii capitanului grant, ocolul pamantului in 80 de zile, de la pamant la luna si lista poate continua!
ciocoii vechi si noi - nicolae filimon (o lectura actuala inca, in opinia mea, pe sistemul: lupu-si schimba parul, dar naravul - ba!)
eliade - la tiganci si maitreyi.
corbul lui allan poe (nu am citit o traducere romaneasca, dar in engleza suna bine)
un veac de singuratate de garcia marquez
muschetarii lui dumas si cele doua diane (si mai erau vreo doua de la el care mi-au placut, dar nu-mi amintesc acum)
enigma otiliei - capodopera a clasicismului romanesc - bravo nea calinescule!
cum as putea sa inchei altfel daca nu cu ultima (daca nu ma insel) carte pe care am citit-o integral: pururi tanar, infasurat in pixeli! de mircea cartarescu.
aa! si singura carte pe care am recitit-o (si din care recitesc inca din cand in cand!) poeziile lui eminescu
daca imi amintesc altele revin!
florynro4
|
|
|
florynro4
41 mesaje
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 12:27
il uitasem pe jack london - pe langa celebrul colt alb merita citita si chemarea strabunilor
imi cer scuze lui marin preda - morometii, viata ca o prada (biografia care mi-a placut cel mai mult - mai ales inceputul)
marin sorescu - iona (iona chiar trebuie citit - o capodopera de simbolistica si de teatru de idei:"razbim noi la lumina!")
florynro4
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
156 mesaje
Oras: Onesti
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 14:10
De la: florynro4, la data 2009-05-02 12:27:51il uitasem pe jack london - pe langa celebrul colt alb merita citita si chemarea strabunilor
imi cer scuze lui marin preda - morometii, viata ca o prada (biografia care mi-a placut cel mai mult - mai ales inceputul)
marin sorescu - iona (iona chiar trebuie citit - o capodopera de simbolistica si de teatru de idei:"razbim noi la lumina!")
Domnului Florinro,
Dar Marin Eden de Jak London?Si Trei dinti din fata a lui Marin Sorescu?In unul din personagiile de acolo sunt eu.L-am cunoscut personal pe Marin Sorescu in studentie.Am stat si in aceeasi camera cu el.
|
Fosta membra 9am.ro
156 mesaje
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 14:17
De la: florynro4, la data 2009-05-02 12:16:53trebuie sa recunosc cu rusine ca nu am mai deschis de cativa ani o carte. dar imi aduc aminte de scoala primara cand am citit singur pe lume (hector malot) si, pierzand notiunea timpului am observat ca lumina din camera incepe sa se estompeze pentru ca se lumina afara. imi aduc aminte si de gimnaziu cand devoram ca un disperat cartile din biblioteca parintilor mei, bune sau rele, nu conta ce - nu aveam stil, nu aveam gusturi. imi aduc aminte si de liceul in care, ca un incapatanat ce eram, lasam deoparte lecturile obligatorii si citeam winettou (karl may) si jules verne (tot ce prindeam). si parca imi formasem un gust. si parca tot atunci am abandonat cititul... sper ca voi avea din nou curajul sa deschid o carte, pentru ca stiu sigur ca pe urma totul va decurge natural si va veni de la sine.
dintre cartile care mi-au marcat copilaria am mentionat deja singur pe lume (fara cuvinte)
neamul soimarestilor si baltagul de sadoveanu (captivant si educativ in acelasi timp)
moara cu noroc a lui slavici de asemenea e o sursa nesecata de suspans si de cultivare a valorilor morale.
nobila casa si tai pan (petru mine james clavell este un autor "must to" chiar daca literatura universala nu l-a plasat intre autorii valorosi. nu trebuie sa va speria faptul ca romanele lui depasesc 1000 de pagini, caci dupa ce se vor incheia vi se va parea ca au fost prea scurte!)
jules verne... tot ce am gasit: in special insula misterioasa, o calatorie spre centrul pamantului, 20000 de
leghe sub mari, copiii capitanului grant, ocolul pamantului in 80 de zile, de la pamant la luna si lista poate
continua!
ciocoii vechi si noi - nicolae filimon (o lectura actuala inca, in opinia mea, pe sistemul: lupu-si schimba parul, dar naravul - ba!)
corbul lui allan poe (nu am citit o traducere romaneasca, dar in engleza suna bine)
muschetarii lui dumas si cele doua diane (si mai erau vreo doua de la el care mi-au placut, dar nu-mi amintesc acum)
cum as putea sa inchei altfel daca nu cu ultima (daca nu ma insel) carte pe care am citit-o integral: pururi tanar, infasurat in pixeli! de mircea cartarescu.
aa! si singura carte pe care am recitit-o (si din care recitesc inca din cand in cand!) poeziile lui eminescu
ar Tara de dincolo de neguri si Creanga de aur de MihaiL Sadoveanu?
Dar Geniul Pustiu de Mihai Eminescu?????
|
Fosta membra 9am.ro
156 mesaje
|
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 14:25
De la: florynro4, la data 2009-05-02 12:16:53trebuie sa recunosc cu rusine ca nu am mai deschis de cativa ani o carte. dar imi aduc aminte de scoala primara cand am citit singur pe lume (hector malot) si, pierzand notiunea timpului am observat ca lumina din camera incepe sa se estompeze pentru ca se lumina afara. imi aduc aminte si de gimnaziu cand devoram ca un disperat cartile din biblioteca parintilor mei, bune sau rele, nu conta ce - nu aveam stil, nu aveam gusturi. imi aduc aminte si de liceul in care, ca un incapatanat ce eram, lasam deoparte lecturile obligatorii si citeam winettou (karl may) si jules verne (tot ce prindeam). si parca imi formasem un gust. si parca tot atunci am abandonat cititul... sper ca voi avea din nou curajul sa deschid o carte, pentru ca stiu sigur ca pe urma totul va decurge natural si va veni de la sine.
jules verne... tot ce am gasit: in special insula misterioasa, o calatorie spre centrul pamantului, 20000 de leghe sub mari, copiii capitanului grant, ocolul pamantului in 80 de zile, de la pamant la luna si lista poate continua!
Domnule florynro,
Imi permit sa te completez:
Mi-e draga nonora
Papucii lui Mahmud
Gloria constantini
De la Noi din Cladova
Langa apa Vodislavei
Toate de Gala Galaction.
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 09:40
" O enigma si un miracol - Poporul Roman " ; " Marea Neagra " ; " Traditia istorica despre intemeierea statelor romanesti " , etc , carti ale marelui istoric Gheorghe I. Bratianu . Gheorghe I. Bratianu , a aparat interesele Romaniei la conferinta de pace din februarie 1947 , de la Paris . A demonstrat ca Basarabia , Bucovina , Herta si Cadrilaterul sunt pamanturi romanesti . Nu a fost evident ascultat . Reuseste totusi prin forta argumentelor sale de savant european sa salveze pentru tara noastra o serie de insule de pe Dunare : Ostrovul Mare , Ostrovul Corbului , pe care rusii si aliatii lor occidentali doreau sa le faca cadou Iugoslaviei lui Tito . Dupa conferina , comunistii , la ordinul rusilor , ii cer sa scrie o carte in care sa falsifice istoria si sa demonstreze ca Basarabia nu ar fi pamant romanesc ! Marele savant si patriot , Gheorghe I. Bratianu , refuza o astfel de tradare a stiintei si a Romaniei ! Este dat afara din invatamantul superior , apoi arestat . Moare ca un martir , in temnitele comunistilor , in noaptea de 24/25 aprilie 1953 . Dumnezeu sa - l odihneasca !
|
ALENA
24 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 10:22
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-05-02 09:07:44"Zeita de oricalc " , este scrisa de catre Doru Davidovici . Pleaca de la un fapt real ! Tatal scriitorului , a fost minier si a gasit intr - un bloc de carbune o statuie , care reprezenta o femeie . Femeia avea sase degete la maini . Materialul din care era confectionata statuia , era alb , dur , dar foarte usor ! Vechimea statuii se putea masura in milioane de ani ! scriitoruDupa asasinarea lui , statuia, pe care acesta o botezase " zeita de oricalc " si care l - a inspirat si motivat in opera sa , a fost furata din casa ( tot in anul 1989 ) !
Oare n-am inteles bine?" Dupa asasinarea scriitorului''???........Stiam ca Doru Davidovici a fost pilot militar la Buzau, dar n-am stiut cauza mortii lui.Am citit romanele-''Prietenii mei din nestiut " si " Intrarea actorilor" - doua carti minunate
Cu multumiri d-le Marian Rotaru ptr faptul ca existati si ca imi inseninati putinele momente de relaxare
|
nastasemihail
47672 mesaje
|
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 10:34
"trebuie sa recunosc cu rusine ca nu am mai scris de cativa ani o carte"
Eu asa intelesesem prima data....
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 10:38
Politrucii vremii au considerat ca nu este politic , ca un ofiter al armatei romane sa abordeze astfel de teme in scrierile sala . Cu atat mai mult ca cat Doru Davidovici , utiliza bibliografie occidentala , in limbile engleza , franceza , germana . Ori se stie ca in scolile de ofiteri singura limba studiata era rusa ! Prin urmare i se pune in vedere sa nu mai scrie despre astfel de subiecte . Doru Davidovici continua insa . Publica articole in diferite almanahuri . In aprilie 1989 , executa un zbor de rutina . Vremea era senina si linistita . Avionul fusese verificat tehnic . Totusi aparatul explodeaza in aer . Doru Davidovici , moare , este pur si simplu lichidat ! Interesant este ca pentru a salva aparentele in vara anului 1989 , in Almanahul Marii , editat la Constanta , apare un articol de paleoastronautica , semnat de Doru Davidovici . Articolul trata piramidele submarine din zona arhiprlagului Bahamas . Nu era inse rat nici un cuvintel , din care sa rezulte ca articolul era publicat postmorten . In aprilie 1990 , intr - o publicatie marginala se scrie povestea mortii lui Doru Davidivici . In 1991 , " Lumi Galactice " , cunoaste o a doua editie . Apoi s - a asternut tacerea . Tacerea s - a asternut si asupra acelui extraodinar artefact , denumit " Zeita de oricalc " . Unde o fi , daca mai exista , doar Dumnezeu mai stie !
|
Fosta membra 9am.ro
2192 mesaje
|
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 14:08
incercati Hermann Hesse - Narcis si Gura-De-Aur...este extraordinara!
|
ALENA
24 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 17:07
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-05-03 10:38:53Politrucii vremii au considerat ca nu este politic , ca un ofiter al armatei romane sa abordeze astfel de teme in scrierile sala . Cu atat mai mult ca cat Doru Davidovici , utiliza bibliografie occidentala , in limbile engleza , franceza , germana . Ori se stie ca in scolile de ofiteri singura limba studiata era rusa ! Prin urmare i se pune in vedere sa nu mai scrie despre astfel de subiecte . Doru Davidovici continua insa . Publica articole in diferite almanahuri . In aprilie 1989 , executa un zbor de rutina . Vremea era senina si linistita . Avionul fusese verificat tehnic . Totusi aparatul explodeaza in aer . Doru Davidovici , moare , este pur si simplu lichidat ! Interesant este ca pentru a salva aparentele in vara anului 1989 , in Almanahul Marii , editat la Constanta , apare un articol de paleoastronautica , semnat de Doru Davidovici . Articolul trata piramidele submarine din zona arhiprlagului Bahamas . Nu era inse rat nici un cuvintel , din care sa rezulte ca articolul era publicat postmorten . In aprilie 1990 , intr - o publicatie marginala se scrie povestea mortii lui Doru Davidivici . In 1991 , " Lumi Galactice " , cunoaste o a doua editie . Apoi s - a asternut tacerea . Tacerea s - a asternut si asupra acelui extraodinar artefact , denumit " Zeita de oricalc " . Unde o fi , daca mai exista , doar Dumnezeu mai stie !
Pretioase informatii ! Va multumesc! O seara de duminica......minunata!
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:03
Pentru Alena : Pavel Corut , a abordat in scrierile sale tematica " paranormalului " , dar si al civilizatiilor stravechi de pe pamantul romanesc . Nu exploateaza " Zeita de oricalc " . Sincer ma mira , cu atat mai mult , cu cat nu cred , ca domnul Corut sa nu cunoasca foarte bine subiectul !
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 10:45
Florian Toiu , in cartea " Eliade , Prozonierul istoriei " , prezinta viata marelui savant , cu multe aspecte necunoscute publicului . Mircea Eliade a fost propus pentru premiul NOBEL , dar nu a fost sustinut de statul roman comunist ! Propunerea a facut - o scriitorul Paul Goma . In decembrie 1985 , cabinetul lui Eliade , aflat in campusul universitatii din Chicago , este incendiat . Ard manuscrisele volumului IV , din " Istoria credintelor si ideilor religioase " . Incendiul pare a fi legat de o misterioasa " domnisoara Felicia " , venita din tara si plasata ca asistenta a lui Mircea Eliade . Dupa incident " domnisoara Felicia " , dispare . In aprilie 1986 , Mircea Eliade se stinge in urma unei tumori cerebrale galopante , aparute din senin ! Ion Petre Culianu , colaboratorul apropiat al lui Mircea Eliade , reuseste sa reconstituie in mare si sa publice un volum IV al " Istoriei Ideiilor si credintelor religioase " . Ion Petre Culianu , este asasinat la 5 ani dupa moartea lui Mircea Eliade .
|
florynro4
41 mesaje
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 13:48
De la: trnmh16, la data 2009-05-02 14:10:43De la: florynro4, la data 2009-05-02 12:27:51il uitasem pe jack london - pe langa celebrul colt alb merita citita si chemarea strabunilor
Domnului Florinro,
Dar Marin Eden de Jak London?Si Trei dinti din fata a lui Marin Sorescu?In unul din personagiile de acolo sunt eu.L-am cunoscut personal pe Marin Sorescu in studentie.Am stat si in aceeasi camera cu el.
i-auzi! ma bucur mult sa aud asta! promit ca o sa citesc cei"trei dinti din fata"
intr-adevar gala galaction a fost un mare nuvelist care stia sa insereze simboluri in nuvelele sale si sa urzeasca niste conflicte puternice. sper ca mai este inca printre autorii gimnaziali obligatorii.
si acum mi-am mai amintit o carte foarte captivanta, scrisa de acelasi autor cu winettou: caravana de sclavi de karl may
florynro4
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 17:33
Literatura antica , ofera informatii despre o lume de mult apusa , cat si despre originile noastre . Mai ofera o revelatie : omul antic era la fel de " modern " in gandire ca si noi . " Istoria Naturala " a lui Pliniu , " Istoriile " lui Herodot , " Geografia " lui Strabon , " Anabasys " , scrisa de Xenofon , " Calatoria in Grecia " a lui Pausanias , " Calatoriile " lui Pytheas , " Istoria " lui Polibiu , " Calatoriile " lui Apoloniu din Tyana , etc . Citindu - le , nu putem decat sa dam dreptate lui Hermes Trismegistrul : " nu este nimic nou sub soare " !
|
tavi_florea
1 mesaj
Oras: Brasov
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 19:26
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 23:11
Pt . Tavi Florea : George Pruteanu a fost un mare roman , un mare om de cultura si un mare iubitor al cartii. Un om de talia celui care a fost George Pruteanu , merita sa conduca Ministerul Culturii ! Din pacate oamenii de reala valoare , pleca , iar locul lor ramane .... alarmant de liber !
|
Shlomo_Mire_Ivan
1640 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 23:34
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-05-05 23:11:42Pt . Tavi Florea : George Pruteanu a fost un mare roman , un mare om de cultura si un mare iubitor al cartii. Un om de talia celui care a fost George Pruteanu , merita sa conduca Ministerul Culturii ! Din pacate oamenii de reala valoare , pleca , iar locul lor ramane .... alarmant de liber ! Ai dreptate,pana la un anumit punct.A fost un mare om de cultura pana cand ambitiile sale politice au luat avant,de incepuse sa se creada cel mai iubit dintre pamanteni.Adu-ti aminte ce cariera politica si ce traseu a avut!Ce schimbare de discurs in cativa ani.De ce l-au dat afara taranistii din partid?Aluneca pe panta sovinismului.A plecat la PSD(fusese anti psd-ist convins),a urmat PRM(il injura pe vadim de mama focului).In politica a avut o cariera oribila.In rest,despre morti,numai de bine.Sa-i fie tarana usoara!
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 06:46
Pt . Shlomo Imre Istvan : De acord in privinta itinerariului politic a lui George Pruteanu . In eternitate insa , intram cu ceea ce am facut bun !
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 07:02
Marele etnograf german Julius Lipps , a studiat " in vivo " , comunitatile primitive din Asia , Africa si America . Sudiile sale din perioada interbelica , intinse pe parcursull a doua decenii , au urmarit identificarea surselor civilizatiei umane , ale variilor ocupatii , ale artelor si ale institutiilor ( inclusiv ale statului ) . Concluziile acestor studii le - a adunat in cartea " Obarsia Lucrurilor " .
|
Fosta membra 9am.ro
156 mesaje
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 15:43
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-05-05 17:33:25Literatura antica , ofera informatii despre o lume de mult apusa , cat si despre originile noastre . Mai ofera o revelatie : omul antic era la fel de " modern " in gandire ca si noi . " Istoria Naturala " a lui Pliniu , " Istoriile " lui Herodot , " Geografia " lui Strabon , " Anabasys " , scrisa de Xenofon , " Calatoria in Grecia " a lui Pausanias , " Calatoriile " lui Pytheas , " Istoria " lui Polibiu , " Calatoriile " lui Apoloniu din Tyana , etc . Citindu - le , nu putem decat sa dam dreptate lui Hermes Trismegistrul : " nu este nimic nou sub soare " !
Strabatand pas cu pas Pompeiul(atat cat este dezgropat)iti dai seama ca omul antic era la fel de modern ca noi.Ma refer la:strazi,case,la "trecerile de pietoni,la "restaurante" si chiar la casa de toleranta.
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 17:03
Pentru trnmh16 . Relevant pentru acest domeniu , este volumul din " Istoria Naturala " al lui Pliniu , dedicat artelor plastice si arhitecturii !
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 22:37
Expansiunea imperiului sovietic a fost analizata si prognozata in modul cel mai pertinent de catre Ion Ratiu ! Raul sovietic produce inca efecte asupra tarii noastre . Cel mai grav dintre toate il contituie mentinerea controlului strain asupra Bucovinei si Maramuresului de Nord , Hertei , Basarabiei ( inclusiv a Buceagului si Hotinului ) ) , precum si a Cadrilaterului , furat de bulgari , fratii preaiubiti ai rusilor ! De aceea cartea " Moscova Sfideaza Lumea " , scrisa de catre Ion Ratiu in 1949 , are valoarea unui document istoric , dar in acelasi timp , ramane actuala !
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 10:41
Batranii satelor au avut credinta ca basmele si legendele sunt adevaruri istorice absolute care descriu evenimente petrecute in vremuri imemoriale . O arheologie a legendelor care decoperteaza informatii tulburatoare despre trecutul nostru , in cartile " Enigmele Miturilor Astrale " si " Mituri Esentiale " , scrise de catre Victor Kernbach .
|
|
|