back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care sunt cartile voastre preferate?

Pagini: << 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >> Sari la pagina:

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 08:48

A fost ziarist la " Universul " , in perioada ante si interbelica . In calitate de corespondent al unuia dintre cele mai prestigioase ziare din Romania acelor vremuri , a calatorit in diverse zone ale emisferei nordice : Islanda , Feroe , Algeria , Kashmir , Ceylon . La varsta senectutii , scrie o carte inspirata din amintirile acestor calatorii . Interesanta , bine scrisa , dar strabatuta de nostalgia unei tinereti de mult plecate . Cartea se cheama " De la Thule la Taprobana " , iar scriitor , este tecuceanul Eugen Boureanul .

anca87

1 mesaj
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 11:45

cc s

9am045588

4 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 12:36

Ai citit Biblia? Eu sunt un pasionat cititor si am citit-o sirecitit-o. Este ceia mai proasta carte citita de mine in viata! Fiicele sa-si imbete pe tatal lor, pentru a face sex ! Sa imprejmuiesti stana cu sipci alternate si sa culci acolo oile pentru a făta miei vargati. De ce crestinismul il condamna pe Iuda Iscariotul, deoarece el a exewcutat intocmai ordinul sefului sau (Crist Nazarineanul).
Daca imi dai un ID pe messenger, putem discuta Biblia capitol de capitol si verset de verset.

ALENA

24 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 15:01

De la: 9am045588, la data 2009-05-16 12:36:16Ai citit Biblia? Eu sunt un pasionat cititor si am citit-o sirecitit-o. Este ceia mai proasta carte citita de mine in viata! Fiicele sa-si imbete pe tatal lor, pentru a face sex ! Sa imprejmuiesti stana cu sipci alternate si sa culci acolo oile pentru a făta miei vargati. De ce crestinismul il condamna pe Iuda Iscariotul, deoarece el a exewcutat intocmai ordinul sefului sau (Crist Nazarineanul).
Daca imi dai un ID pe messenger, putem discuta Biblia capitol de capitol si verset de verset.

imi cer scuze .......n-am inteles eu bine? te referi la biblie?......oare sa fie aceeasi cu ceea ce am citi eu?

iacobssorin

13 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 15:22

AI DREPTATE IN CE SPUI
.BIBLIA E DECIT O COLECTIE DE MITURI ANTICE

Ninu

58 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 15:30

Mai,dupa mine eu cred ca cel mai bun si pana recent ,in viata artist al epocii a fost dl.Octavian Paler.Lucrarile domniei sale sunt cu mult superioare altora care au iesit pe piata.Sfatul meu e sa incercati sa-l cititi ,sa-l intelege-ti si-apoi vom vedea daca-l vom accepta.raspunsul meu e sigur da.daca vreti sa-mi face-ti in ciuda ....ma rog,dar sa-l ocoliti e o mare ratare.Si-apoi nu trebuie sa va laudati aici sau in a;lta parte.Ideal ar fi sa-l cititi si sa-l intelege-ti.Va doresc succes

tilsor

1415 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 15:37

De la: 9am045588, la data 2009-05-16 12:36:16Ai citit Biblia? Eu sunt un pasionat cititor si am citit-o sirecitit-o. Este ceia mai proasta carte citita de mine in viata! Fiicele sa-si imbete pe tatal lor, pentru a face sex ! Sa imprejmuiesti stana cu sipci alternate si sa culci acolo oile pentru a făta miei vargati. De ce crestinismul il condamna pe Iuda Iscariotul, deoarece el a exewcutat intocmai ordinul sefului sau (Crist Nazarineanul).

As vrea sa te intreb daca crezi in Dumnezeu?pentru ca ceea ce spui in cele citeva rinduri,te caracterizeaza ca pe un om ce nu are nici o credinta.,

Astazi sint tati care fac sex cu ficele lor fara sa fie imbatati,sau pedofilia,sau onanitia,sau...
Spunemi care"spurcaciuni" moderne ne fac superiori antedeluvienilor.....poti da exemple?
Ar trebui sa mai citesti Biblia odata,dar cu rugaciune...si interes...

Maranatha
Siena

89 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 16:36

Insfarsit, un Om cu nume de poet ... care da zgura adunata deoparte, si ne invita frumos sa ne amintim de noi, prin cei pe care-i iubim... Multumesc, Dan Barbilian! ... Lista preferintelor tale vorbeste despre tine si despre mine, fiindca nici eu n-as da deoparte nici una dintre Cartile tale dragi. Adaug "Bietul Ioanide" ... Lista mea insa, incepe cu o carte de care nici nu cred ca ai auzit ... Se numeste "A venit uriasul" de Konstantin Vorobiov... anume, cartea celei mai gingase iubiri, infaptuita la lumina unui rug din mesteceni si suflete... intr-un catun din Rusia
Alaturi de ea, se afla "Mandrie si prejudecata"-J.A. , intr-o editie mai veche, pe care timpul a lasat urme, de atata rasfoit. Lla bine si la greu!-, in paginile ei, imi gasesc refugiul ... Apoi, urmeaza "Lexic de familie"- Natalia Ginzburg -, adica, o micuta bijuterie scrisa pentru/despre fiecare dintre noi... fiindca, sigur, am putea oricand insirui vorbe, expresii ce dau/dadeau candva culoare si unicitate fiecareia dintre familiile noastre. Urmeaza: "La Oglinda" - V. Kaverin, scrisori autentice, ce trec printr-un filtru de mare sensibilitate o iubire de-alungul a peste 20 de ani ... Apoi, Sud-Americanii ... Poveste lunga, daca incepem sa vorbim despre "Dragostea in vremea holerei ... Ratacirile fetei nesabuite... Matusa Iulia si condeierul ... Nume mari, literatura mare! ... si de Rusii cei cunoscuti de toata lumea ... de la "Prima iubire ... pana la "O zi mai lunga decat veacul" si Dzamilia"- poveste la fel de frumoasa ca si Romeo si Julieta ... precum spunea nu mai stiu care mare francez ... Ce tovarasie minunata!
Amintindu-mi-ii, ma reimprietenesc cu mine insami ...
Multumesc, Dan Barbilian!

... ganduri scrise pe frunze de mesteacan ...
Siena

89 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 17:03

te ajut, spunandu-ti ca poate fi John Fowles -Magicianul?!

Siena

89 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 17:46

Are cineva vreun volum cu versuri de Nicolae Iorga? ... si daca da, se afla printre ele vreuna dedicata memoriei Sotiei sale? ... sa pot gasi aceasta poesie ar fi pentru mine ca o minune -Poveste mai lunga, legata de amintirea Tatalui meu. Frumoasa poveste! De voi gasi poesia ... o veti afla ...

sorina_barbie

17 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 17:50

recomand "singuratate in patru"ruben.a.

AdrianaAriadna

46 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 20:17

Hristos a Inviat!
Bun subiect de discutie.
Cartile care le-ai mentionat le-am citit si eu in mare parte ,si din fiecare carte putem vedea multe momente de altruism si iubire.
Cartie folositoare si ziditoare pentru suflet sunt celel crestin ortodoxe. Pot mentiona, ca exemplu , despre romanul"Fratii Karamazov" de Cehov. La un moment putem observa credinta crestina ortodoxa a acestui mare scriitor, oglindita in eroii sai, mai ales prin eroul principal.
Depinde si de varsta fecarui om , la ce varsta din viata lui citeste o anumita carte.
Eu, spre exemplu am citit pentru prima oara "Contele de Monte Cristo" cand aveam 16 ani. Am recitit-o cand eram in ultimul an de facultate, si pot zice ca altfel de traire sufleteasca aveam.
Este foarte daunator sa permitem copiilor sa citeasca carti care nu sunt ziditoare pentru suflet, de aceea parintii trebuie sa le povesteasca povesti din Biblie, nu cu printi si printese la o varsta foarte frageda.
Cu regret,informatia care vine de la TV (si nu numai) este in mare parte daunatoare sufletului, mai ales copilului fraged.
Nimeni nu interzice sau impune unui om ce carte sa citeasca, fiecare e liber in alegere. Principalul e sa aleaga o invatatura buna , o invatatura care sa nu dauneze sufletului sau si celor din jur.
Zic asta deoarece, cand citim un roman retraim aceleasi sentimente cu eroul, si de ce sa nu retraim acele sentimente care ne lumineaza sufletul. Doar sufletul fiecaruia tinde spre lumina , chiar si ce citim actioneaza asupra sufeltului.
Har si pace de la Dumnezeu!
Dumnezeului nostru Slava!
Doamne ajuta!

Adriana
9am18446

2 mesaje
Postat pe: 16 Mai 2009, ora 20:51

waw...un subiect interesant...ce sa zic...mi-a placut foarte mult "Divina Comedie" (Dante Aligheri)

siii...Ramayana-prima carte sanscrita...

de asemenea Coelho are niste volume superbe...

Siena

89 mesaje

Postat pe: 16 Mai 2009, ora 23:45

Cum am putut uita aceasta minunata carte, citita demult ... Mi-ati facut o mare bucurie, Stimate Domn, Mihail Rotaru ... Va amintiti , desigur, ce a raspuns acel Batran, argumentelor reporterului de a ramane in Anglia, unde li se oferisera conditii de viata mult diferite de cele de pe o insula ... "N-avem cum ramane, fiindca inima noastra nu-i un portmoneu". Putini nu s-au reintors, chiar daca, insula era acoperita de lava, iar vulcanul se putea reactiva oricand. Aflata cam la jumatate de "drum", intre Tara de foc si Capul Bunei-Sperante, in mijlocul Atlanticului si al curentilor ce-l intersecteaza ... viata nu-i deloc simpla pe acolo ...
De acelasi autor am mai citit si "Tipat de cucuvea", de asta data, nu o carte reportericeasca, dar nu mai putin captivanta.
Astazi am intrat prima data pe acest Forum, sunt in curs de a citi tot ce este postat, timpul zboara tare placut, atmosfera ca-n vasele comunicante ... Preluam cuvantul sau gandul unul de la altul, cu prietenie si intelegere, corectarile se fac fara ostentatie - Uitam chiar in ce Tara ne aflam ...

Siena

89 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 00:01

In "Dulce tinut al poamelor", Ewtuschenko spune ca oamenii pot fi impartiti in trei categorii: "cei care au citit; cei care vor citi ... si cei care nu vor citi niciodata Fratii Karamazov (Dostoievski)
... si mai scriu cateva cuvinte, ce nu stiu cine le-a rostit ... (poate aflu prin voi) :
"CARTEA ESTE CALEA SPRE PRIETENII ETERNE"
... iar eu va daruiesc Flori de Mar ...

9am27103

12 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 16:04

J.D.Salinger - De veghe in lanul de secara , Kingsley Amis - Jim cel norocos , Michael Palmer - A cincea fiola , Sinclair Lewis - Babbitt , Harriet Beecher Stowe - Coliba unchiului Tom , Elena Ferante - Zilele regasirii mele , Donald J. Trump - Gandeste ca un campion , Annelies Verbeke - Dormi ! , Vera Ion - Weekend cu mama , Joseph Conrad - Inima intunericului. Cam atat deocamdata.

melissza

2475 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 17:33

Daniel Keyes ; Flori pentru Algernon

9am27103

12 mesaje
Postat pe: 17 Mai 2009, ora 18:30

Va recomand cartile aparute la colectia Cotidianul deoarece sunt traduceri din autori contemporani si nu numai,din literaturi diverse,carti distinse cu numeroase premii,recunoscute in lume ca fiind inedite.Nu trebuie totusi sa renuntam la clasicii publicati la Adevarul si Jurnalul National.Acum exista o ocazie unica de a ne completa biblioteca,de a ne face una noua,de a redescoperi autorii nostri si ai lor... Cartea pt mine si pt multi altii este singurul prieten loial,singura modalitate de a evada din realitatea prea complexa pt a fi inteleasa sau prea murdara pt a ne complace in ea. Unii nu inteleg de ce mai citesc oamenii azi.E simplu,deoarece asta e tot ce a mai ramas autentic in lumea in care traim!Inca o chestie pe care nu o inteleg eu:de ce oamenii care au citit odinioara,au renuntat la aceasta placere,motivand ca nu mai au timp sau chef.Poate exista raspunsuri la aceasta chestiune sau nu... Mutumesc ca ati citit randurile mele.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 17 Mai 2009, ora 21:07

1.Media intoxica cetatenii cu stiri din show - biz si fotbal . Este un drogul oferit populatiei . Despre ceea ce se mai intampla in Romania , dincolo de cortine , in cartea Domnului G - ral Dr . Emil Strainu : " Cutremurele care vor lovi Romania " ( " Teorii si Cercetari Neconventionale " )
2. " Dhammapada " - Osho .

angifgs

23 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 09:59

greu de raspuns pentru un cititor pasionat...cartile preferate...multe si poate si pe mai multe domenii,ultima carte buna citita de mine a fost MARELE SINGURATIC, de MARIN PREDA a meritat timpul acordat,este un roman ce cuprinde sfera socialului,,dragostea si raportul omului cu sine insusi si propria devenire

angel
marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 10:42

Cartile nu ar fi existat , daca nu ar fi fost inventat scrisul . Despre istoria scrisului , in " Cadmos . Scurta Istorie a Scrisului " , autor academicianul si traducatorul Serban Andronescu , editura Stiintifica , Bucuresti 1966 .
Se pare ca scrisul pe teritoriul Romaniei a aparut inaintea celui din Sumer . Ipoteze in cartea : " De la Tartaria in Tara Luanei "

cutuana

1 mesaj
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 11:23

Buna,

Eu am citit de curand Cel mai iubit dntre pamanteni, Marin Preda, si mi-a placut f mult. M-a impresionat in primul rand toate experientele prin care a trecut personajul Victor Petrini, si mai ales cum reusea de fiecare data sa o ia de la capat...sperand ca in cele din urma isi va indeplini marae dorinta: de a deveni profesor din nou. Vi-l recomand cu caldura :)

Fosta membra 9am.ro

3 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 11:29

eu nu am citit cel mai iubit dinre pamanteni am auzit mai multe pareri cu privire la aceasta carte.....dar, nu st ce sa zic........nu m-a tentat niciodata s-o citesc............in schimb am citit alte carti de m preda si ciar mi-au placut

Fosta membra 9am.ro

3 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 11:31

am incercat si eou sa citesc biblia,dar sincer nu am inteles prea multe.....

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 11:37

De la: lavYnutza, la data 2009-05-18 11:31:47am incercat si eou sa citesc biblia,dar sincer nu am inteles prea multe.....
sincer,nici nu prea sunt multe de inteles,sunt povesti sangeroase despre criminali,gelosi,curve,hoti si alte hahalere,toti avand girul divinitatilor [elohim,yahwe,josua,adonai,sabaot] biblice

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
9am038460

17 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 16:42

Cred ca nu ai citito cu atentie si amesteci cu ce ai auzit la tv.

Siena

89 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 19:00

Va daruiesc o poesie, a carei frumusete, o facem pe din doua ... Jumatatea voastra, astazi, a mea, maine ...

Barbara
Jaques Prevert

Adu-ti aminte, Barbara ...
Ploua in ziua-aceea peste Brest ... ploua ...
si tu mergeai ca ametita si zambeai / prin ploaia care nu se mai oprea
Mergeai ca-n vis si ploaia te uda
Ploua intr-una peste Brest, ploua ...
si drumurile ni s-au intalnit / cand strabateam Rue de Siam
si tu zambeai
si eu deasemenea zambeam
Tu, care nu ma cunosteai ... / eu care nu te cunosteam
Adu-ti aminte ziua cand ploua
Adu-ti aminte, nu uita
Sub bolta portii un Barbat se-adapostea
El te-a strigat pe nume
Barbara
Si tu ai alergat spre el prin ploaie ...
Ca-n vis ai alergat si erai uda si zambeai / si-n brate i te-ai aruncat

Adu-ti aminte asta, Barbara ... si nu te supara daca-ti spun "tu'
eu le spun "tu' la toti cati imi sunt dragi / chiar daca i-am vazut numai o data
Eu le spun tu, la toti cati se iubesc / chiar daca nu-i cunosc .. le spun asa!

Adu-ti aminte, Barbara
si nu uita domoala ploaie cum cadea
pe fata ta surazatoare si pe orasul fericit

Adu-ti aminte cum ploua pe mare
Pe arsenat
si pe vaporul de Quessant"

Poti tu, obositor sa crezi, ca fara mine ai naste un rasarit de stea?
Vrei tu sa ramanem flamanzi?
Spune da si ramanem!
Nichita Stanescu

Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 19:40

Cartea de telefon?

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 18 Mai 2009, ora 19:46

emile,multumesc pt.urarea de la multi ani,te rog sa faci si pt.noravi 75,aceeasi urare intrucat maine este ziua ei de nastere,la multi ani noravi 75!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

2406 mesaje
Postat pe: 18 Mai 2009, ora 20:16

Forumistii!!!

Atentie!!!

DreptiI

Cu mina pe lap-top sa strigam:

"La multi ani si pentru noravi 75"

Nu intrebam virsta, dar credem ca iarasi este 29!

Pagini: << 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care sunt cartile voastre preferate?
Mergi la: