back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care sunt cartile voastre preferate?

Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 07:12

Vasile Costache Voicu, cunoscut sub numele de Vasile Voiculescu , un scriitor care pe nedrept , este mai putin amintit astazi . In nuvelele sale fantastice , surprinde crepusculul spiritualitatii rurale , a traditiilor si credintelor satului romanesc , astazi pierdute .

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 11:15

De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-06-10 07:12:05Vasile Costache Voicu, cunoscut sub numele de Vasile Voiculescu , un scriitor care pe nedrept , este mai putin amintit astazi . In nuvelele sale fantastice , surprinde crepusculul spiritualitatii rurale , a traditiilor si credintelor satului romanesc , astazi pierdute .

Mai mult ,pe nedrept a stat si in puscariile comuniste UNDE A FOST BAGAT LA VARSTA DE 74 DE ANI (nu aveau mila baietii fata de intelectualii care nu ridicau ode regimului)!Dupa ce a iesit de acolo a mai trait doar un an si a murit .Un scriitor excelent,un doctor excelent si mai ales UN OM EXCELENT!

upload.wikimedia.org/wikipedia/ro/b/b4/VasileVoiculescu.jpg">

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 11:27

De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-06-10 07:12:05Vasile Costache Voicu, cunoscut sub numele de Vasile Voiculescu , un scriitor care pe nedrept , este mai putin amintit astazi . In nuvelele sale fantastice , surprinde crepusculul spiritualitatii rurale , a traditiilor si credintelor satului romanesc , astazi pierdute .

Dupa nuvela sa "Capul de zimbru" a realizat si Lucian Pintilie un scurt metraj ,TERTIUM NON DATUR.Merita vazut , arata excelent multele noastre complexe in fata integrarii in UE.

claudeafozocas

21 mesaje
Postat pe: 10 Iunie 2009, ora 19:08

Dupa nuvela sa "Capul de zimbru" a realizat si Lucian Pintilie un scurt metraj ,TERTIUM NON DATUR.Merita vazut , arata excelent multele noastre complexe in fata integrarii in UE.

Imi place cind aflu noutati.Nu inteleg cum de s-au indurat ca in 1984sa publice la editura Minerva si aceasta nuvela -volumul se chema Iubire magica .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 06:58

" Insulele lui Thomas Hudson " , intalnire cu univesul insular al Cubei si cu spiritul lui Ernest Hemingway . De acelasi autor volumul " Zapezile de pe Kilimanjaro si alte povestiri ", , editura POLIROM .

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 08:40

De la: claudeafozocas, la data 2009-06-10 19:08:44Dupa nuvela sa "Capul de zimbru" a realizat si Lucian Pintilie un scurt metraj ,TERTIUM NON DATUR.Merita vazut , arata excelent multele noastre complexe in fata integrarii in UE.

Imi place cind aflu noutati.Nu inteleg cum de s-au indurat ca in 1984sa publice la editura Minerva si aceasta nuvela -volumul se chema Iubire magica .

Eu vorbeam de film iar filmul a fost facut in 2005 .In 2004 deja aveam fixata data aderarii .

PS:Si mie imi place sa aflu noutati. Nu stiam ca nuvela Capul de Zimbru a fost inclusa in "Iubire Magica" ci stiam ca sunt separate. Oricum, dupa 1989 s-au indurat chiar sa ii bage in manualele de literatura clasa XII-a ,atat pe Vasile Voiculescu cat si pe Nicolae Steinhardt .Nu stiu cu ce anume l-au bagat pe Voiculescu dar stiu ca la Steinhardt au ales din Jurnalul Fericirii un fragment absolut irelevant si total neinteresant pe care daca nu citeai TOATA cartea nu aveai cum sa-l intelegi si nici cum sa-ti placa. Evident ca dintre elevi marea majoritate nu au citit cartea asa ca ...nici nu le-a placut .Stiu ca am discutat cu elevi care il aveau de invatat si parerea lor despre acest fragment (cel cu paharul spart,la inceputul cartii) era ca este de un cretinism absurd si ca "nu ii intereseaza dracului daca l-a spart sau nu"..Trist, trist ca un cretin a bagat in manual din Nicolae Steinhardt acest fragment cand existau fragmente cu care puteai sa-i "prinzi" pe tineri .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 10:44

Un alt scriitor putin amintit astazi , este Ioan Timus . In deceniul al - III - lea al secolului XX , a lucrat ca profesor de pian in ... Japonia . Amintirile sale legate de acesta perioada sunt incluse in romanul " Ogio - san " ( Domnisoare ) - perceptie a societatii japoneze , vazuta de un roman , chiar din interiorul ei . O alta carte legata de numele lui Ioan Timus , este " Okinawa " , scrisa multi ani mai tarziu . O carte despre celebra insula japoneza si despre arhipelagul Ryu - kyu , in timpul ocupatiei americane postbelice . In aceasta din urma carte , se observa insa , influentele ideologice specifice perioadei cand a fost scrisa si publicata .

Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 15:49

De la: vaneamarin, la data 2009-06-10 11:15:31

Mai mult ,pe nedrept a stat si in puscariile comuniste UNDE A FOST BAGAT LA VARSTA DE 74 DE ANI (nu aveau mila baietii fata de intelectualii care nu ridicau ode regimului)!Dupa ce a iesit de acolo a mai trait doar un an si a murit .Un scriitor excelent,un doctor excelent si mai ales UN OM EXCELENT!

Prizonierul

Uneori calca cineva in inima mea,

Calca aprins, parca s-o ia.

O masoara in jos si-n sus.

Eu tac, ascult si adast supus:

O fi boala, o fi moartea

Nu ma ravratesc, asta mi-e partea.

Ma doare, dar nu mi-e frica

Numai inima se face mica, mica...

ÃŽntr-o noapte pasii largi, tot mai largi...

- Domol, inima, ca te spargi.

Strig la ea -esti nebuna?

Ea-mi bate-n urechi sa-mi spuna:

Omule, scoala, este El!

-Care El? Cine? Stai nitel!

El, Domnul, gfiie ea,

Ne masoara cu pas de stea...

Eu dintr-o data-mi ncordez taria

Cataracata ma inunda bucuria:

- Oh, Te-am prins, Doamne, nu mai scapi, te tin prizonier...

- "Bine, zimbii El, tine-Ma o clipa" - Ah, gemui, pier...

O clipa, inima mi se facuse Cer.

vasile voiculescu

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 18:47

Sigiliul Templierilor , autor Adriana Koulias , editura LEDA , Bucuresti 2009 .

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 02:18

De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-06-05 20:37:04Pentru NASTASEMIHAIL : 1 . Este adevarat pe internet sunt postate multe articole interesante . Sunt postate insa si multe articole care contin neadevaruri . Unii profita de anonimat si ofera informatii false . O fac fie ca sa para interesanti , fie pur si simplu ca sa manipuleze . Deasemeni foarte multe articole de pe internet nu sunt consistente . De regula prezentarea unui subiect , nu este sitematica si completa . Pentru a se posta pe internet toate informatiile din lume si care in imensa lor majoritate apar in texte scrise , ar trebui nu mai putin de 300 de ani , cu conditia evidenta ca in aceste trei secole sa nu se mai intample nimic , sa nu se mai creieze nimic , sa nu mai fie opinii . 2. Este adevarat pe internet exista si carti pe format electronic , dar si aici apar probleme . Nu sunt toate si in al doilea rand lectura pe monitor nu este ergonomica , este nesanatoasa si energofaga . In plus majoritatea unor astfel de cititori nu au autonmie , fiind dependenti de locatia computerului . 3. Adevaratul cititor , nu se poate lipsi de placerea de a tine o carte in mana . Mouse - ul este doar un biet surogat .

Iti dau dreptate in mare in ce spui, dar.

Se lucreaza acum la realizarea unor dispozitive tip carte care pot accesa din calculator, in loc de monitor, texte, la fel ca o carte. Au lumina slaba. Sint cu leduri.

Informatiile de pe internet, daca stii sa le selectezi, sint mult mai multe decit in cartile citite intr-o viata. Se pot selecta informatiile in timpul f scurt, in modul cunoscut.

La carti, incremenesti in fata ei si trebuie s-o rasfoiesti sa nu-ti para rau dupa bani.

La mine este f obositor sa discern informtiile false de cele adevarate. odata gasit "filonul", ii dau bataie. Intr-adevar nu as recomanda celor mai tineri si fara experienta sa inghita orice informatie.

Dar internetul te face sa fii activ in gasirea si filtrarea informatiilor. Sa nu mai spun ca sint carti intregi. Contra cost sau gratis.

Daca sintem obiectivi, si cartile au informatiile lor false. Practica a demonstrat-o.

In viitor, mai mult ca sigur se vor dezvolta laptopuri mici ca niste carti, cu posibilitate de conevtare la internet, oriunde, si mai ieftin ca acum. Adica, carti, la purtator.

Parerea mea, este ca suportul hirtie mai are putin, pina sa fie depasit complet. Va mai ramine, precum, casetele audio fata de discuri sau playerele cu memorii de siliciu. Asta e parerea mea. Cu toate ca si mie imi place inca suportul hirtie.

Iar chestia aia cu 300 ani, toate informatiile. S-ar putea sa fie asa, dar dupa asta, chiar ca se termina cu alte suporturi ptr informatii.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 08:51

Printre scriitorii romani putin mediatizati , se numara si Tudor Teodorescu - Braniste . Emblematic pentru creatia sa literara , este romanul " PRINTUL " . Moartea eroului romanului , Jean Andrei Munteanu , semnifica moartea unei lumi . Ramane sa meditam , daca lumea care a triumfat , este cu adevarat mai buna !

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 09:12

PENTRU NASTASEMIHAIL : Ce va fi peste 300 de ani vom vedea . In privinta informatiilor de pe internet sunt in genaral dezamagit . De regula sunt scurte , seci si fara .... suflet . Sunt parca niste fise tehnice . O carte este semnata , iar aceea persoana isi asuma responsabilitatea parerilor , cel pitin in fata istoriei . Postarile pe net se relizeaza de regula sub umbra anonimatului . In plus postarile pe internet pot fi sterse sau modificate dupa bunul plac al administratorului si fara nici un control din partea utilizatorului . A rasfoi o carte este o placere , una dintre " bucuriile curate ale vietii " , ca sa folosec titlul unui roman . Pretul exorbitant al cartilor , este o politica de stat , menita sa transforme populatia , in mutanti intelectuali , in simpli roboti biologici . Problema suportului , tine de alte aspecte : primele carti au fost scrise pe tablite de lut , apoi papirus , pergament , azi hartie , etc . Acest suport trebuie sa indeplineasca conditii precum : disponibilitatea , mobilitatea , stabilitatea .

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 09:19

De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-06-13 09:12:29PENTRU NASTASEMIHAIL : Ce va fi peste 300 de ani vom vedea . In privinta informatiilor de pe internet sunt in genaral dezamagit . De regula sunt scurte , seci si fara .... suflet . Sunt parca niste fise tehnice . O carte este semnata , iar aceea persoana isi asuma responsabilitatea parerilor , cel pitin in fata istoriei . Postarile pe net se relizeaza de regula sub umbra anonimatului . In plus postarile pe internet pot fi sterse sau modificate dupa bunul plac al administratorului si fara nici un control din partea utilizatorului . A rasfoi o carte este o placere , una dintre " bucuriile curate ale vietii " , ca sa folosec titlul unui roman . Pretul exorbitant al cartilor , este o politica de stat , menita sa transforme populatia , in mutanti intelectuali , in simpli roboti biologici . Problema suportului , tine de alte aspecte : primele carti au fost scrise pe tablite de lut , apoi papirus , pergament , azi hartie , etc . Acest suport trebuie sa indeplineasca conditii precum : disponibilitatea , mobilitatea , stabilitatea .

Internetul e o provocare. Te transforma din receptor de informatii in persoana activa care selecteaza informatia. Ceea ce nu convine, nu asimilezi. Ce este conform cu ce consideri ca persoana ca adevarat, se asimileaza. Eu am vazut postari pe internet nemodificate de 1 an. Si eu am la fel, dar trebuie sa lucrez la ele.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
chris_32101

1 mesaj
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 11:38

Noi nu vom sti vreodata ce ne astepta maine
Tu bucura-te astazi, atata iti ramane.
Ia cupa si te-aseaza sub luna de clestar,
Caci maine, poate, luna te va cata-n zadar.

Restul....e tacere...

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 13:37

" Dervisul si moartea " , autor , scriitorul bosniac Mesa Selimovici , editura LEDA , Bucuresti 2009 .

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 16:34

PENTRU NASTASEMIHAIL :Raman la parerile mele scrise mai sus . Utilizez si eu internetul precum se vede , citesc articole de pe internet , dar pentru mine , CARTEA , ramane CARTE . adica cel mai important depozitar al spiritualitatii umane si cel mai minunat bun pe care poti sa - l posezi !

arina_iuliana

3 mesaje

Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 17:58

Maurice Druon - "Regii blestemati"

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 09:23

In anul 1918 , locuitorii insulei Ada Kaleh , voteaza unirea cu Romania . Drept multumire , statul comunist , distruge insula in anul 1971 . Amintirea " micului levant " , se pastreaza in cartea " Legendele Insulei Ada Kaleh " , scrisa de catre regretatul profesor Iunian T . Ciobanu , dar si in romanul " Nopti la Ada Kaleh " , autor Romulus Dianu .

indyana

5 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:36

Incercam sa-mi dau seama ce carte m-a facut sa visez. Putine carti nu m-au facut sa visez, caci cartea mi-a devenit prietena inainte de a avea un televizor in casa. Si totusi... am ramas cu placerea de a oferi Singur pe lume de Hector Malot si de a nu o pastra nicicand in biblioteca personala. O iubesc atat de mult , incat consider ca ar fi pacat sa nu o ofer si altora spre lectura. de cate ori am cumparat-o? nu mai stiu. anul asta am cumparat 5 exemplare si nu mai am niciunul.

indyana

5 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:40

Mi se pare ca majoritatea scriitorilor din orasele mici sunt mai slab mediatizati.
Mai usor este de raspuns la o alta intrebare: ce carti nu-mi plac. Aici as include cartile legate de politica. Nu mi se potrivesc, sunt o corvoada. In rest citesc orice, iar ce nu imi place, macar imi dezvolta spiritul crirtic.

indyana

5 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:54

De la: vaneamarin, la data 2009-06-10 11:15:31

Din cate tin minte,a murit din prea mult altruism. Este doctorul care apus mai presus de sanatatea sa viata unuia mai tanar. A racit in puscarie, pentru ca si-a folosit corpul ca pat pentru un tanar prea bolnav. Tanarul a supravietuit, dar lui i s-a tras moartea de la acest gest.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 21:05

" Tara Mea Inventata " autor Isabel Allende , editura HUMANITAS , Bucuresti 2007 .

Fosta membra 9am.ro

156 mesaje
Oras: Onesti

Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 09:28

De la: indyana, la data 2009-06-14 17:40:53Mi se pare ca majoritatea scriitorilor din orasele mici sunt mai slab mediatizati.
Mai usor este de raspuns la o alta intrebare: ce carti nu-mi plac. Aici as include cartile legate de politica. Nu mi se potrivesc, sunt o corvoada. In rest citesc orice, iar ce nu imi place, macar imi dezvolta spiritul crirtic.

Corect!Ai perfecta dreptate.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 11:11

PENTRU INDVANA : S - a ajuns ca multi cititori , sa nu agreeze cartile referitoare la politica si datorita prestatiei jalnice a politicienilor . Totusi din orice carte inveti ceva , inclusiv ceea ce nu trebuie sa faci . Cartile al caror subiect este conectat la politic , se bucura de valoarea lor proprie si specifica Exemplific aici : " Moscova sfideaza lumea " , scrisa in urma cu 60 de ani de catre Ion Ratiu si " Al treilea val " , opera lui Alvin Toffler , in care se prefigureaza un model social - societatea postindustriala ( tertiara )

9am27103

12 mesaje
Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 14:36

Mi se pare ca te-ai cam plafonat cu cartile preferate.Bine,depinde si ce varsta ai dar...totusi.Citeste De veghe in lanul de secara de J.D.Salinger.Alte recomandari: romanele lui John Grisham,toate despre tribunale,inchisori,avocati: Camera mortii,Cazul Pelican,Firma.Citeste tot de Grisham,gasesti la biblioteca,e super.

9am27103

12 mesaje
Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 14:41

Tess de Thomas Hardy,Litera stacojie de Hawthorne,Inima intunericului de Conrad,romanele lui Grisham,Weekend cu mama de Vera Ion,bestseller-rile de la Saptamana financiara:Legea celor puternici,Cum sa fii castigator de Donald Trump etc.

9am27103

12 mesaje
Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 14:45

Bravo!Cartea intr-adevar ramane carte.Prefer sa citesc decat sa deschid TV,sa stau pe net prea mult.Cartea e prietenul care nu te dezamageste NICIODATA!

ang_ang69

1 mesaj
Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 14:55

HMM...CHIAR BINE SPUS, ''CARTILE CE TE FAC SA VISEZI'', PENTRU MINE O MARE DESCOPERIRE LA MODUL CEL MAI PLACUT A FOST VINTILA CORBU CU ''DINASTIA SUNDERLAND-BEAUCLAIR'' SI '' URAGAN ASUPRA EUROPEI'',''CADEREA CONSTATINOPOLELUI''.
VA RECOMAND DE ASEMENI ROMANUL FLUVIU ''JALNA'' SCRIS DE MAZO DE LA ROCHE - 14 VOLUME
SI BINEANTELES,NU IL PUTEM UITA PE MIRCEA ELIADE.

9am27103

12 mesaje
Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 15:11

Nu trebuie sa insisti prea mult pe Biblie ca ti se vor limita orizonturile,vb din exper.Cauta John Grisham,Salinger,Pavel Dan,Dan Puric.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 15 Iunie 2009, ora 22:48

" Sfera " , autor Michel Crichton , editura POLIROM , Iasi 2007 .

Pagini: << 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care sunt cartile voastre preferate?
Mergi la: