Info
x
Care sunt cartile voastre preferate?
|
lyly 500 mesaje Membru din: 20/08/2008 Oras: Petrosani |
Postat pe: 17 Martie 2009, ora 23:42
DALE CARNEGIE- ARTA DE A REUȘI IN VIATA
VASILE PAVELCU : Elogiul prostiei- Psihologie aplicata la viata cotidiana ALLAN PEASE : La negocieri, atenție la gesturi www.capital.ro/articole/allan-pease-la-negocieri-atentie-la-gest... ALLAN PEASE : Limbajul Trupului ALLAN PEASE ALAN GARNER : Limbajul vorbirii INTRODUCERE În zilele noastre, într-o singură săptămână avem, probabil, mai multe contacte personale cu necunoscuți, vecini, prieteni, membri ai familiei, copii, colegi de munca, decât aveau strămoșii noștri din evul mediu, în timpul întregii lor vieți. Pregătirea noastră pentru aceste Întâlniri este însă aproape similară cu a lor practic, nulă. De mici copii, adulții ne-au învățat să citim, să scriem, să facem adunări și scăderi. Deoarece ei ne corectau atunci când greșeam, am ajuns să stăpânim aceste deprinderi. Alta este situația în cazul deprinderii conversației. Am fost învățați cum să pronunțăm cuvintele și cum să înșirăm aceste cuvinte în propoziții, dar nimeni, niciodată, nu ne-a învățat cum sa comunicăm eficient cu ceilalți. Atunci când făceam greșeli, nu ni s-a arătat cum sa le îndreptăm, nici măcar nu ni s-a spus ca ar trebui sa corectam unele lucruri în această privință. Drept urmare, mulți dintre cei pe care i-am cunoscut nu ne-au arătat sentimente prietenești, pe care de fapt ar fi putut sa le aibă fata de noi, ba, dimpotrivă, au căutat compania altora. In afaceri, clienții sau asociații au preferat sa încheie acorduri cu alte persoane, alături de care se simțeau mai bine. Această experiență nu este neobișnuită. De fapt, ea reflectă o situație reală. Potrivit cercetătorilor în domeniul comunicării și al psihologiei, majoritatea oamenilor continuă să facă, de-a lungul vieții lor, multe din greșelile simple pe care le făceau și când erau copii. Foarte puțini dintre noi suntem în măsură să realizăm asemenea contacte cu ceilalți, încât să putem transforma simple cunoștințe în prietenii sau să punem căldură și suflet în relațiile de lungă durată. Deși cercetările au identificat câteva deprinderi specifice, care sunt de o importanță vitală pentru eficiența personală, puțini oameni le dezvoltă plenar. Mai mult, s-a descoperit că aceste deprinderi pot fi însușite într-un timp relativ scurt. Din păcate, despre aceste descoperiri s-a scris numai în publicații academice, iar deprinderile respective sunt predate de un număr limitat de profesori. Această carte reprezintă o combinare a două cursuri menite să umple acest gol și să formeze deprinderi de conversație la oricine, într-un mod simplu și accesibil, în Statele Unite ale Americii, Alan Garner și-a elaborat cursul Să învățăm să conversăm! Pregătire în vederea unei mai depline reușite sociale, formând o întreagă rețea de instructori calificați, care, la rândul lor, învață azi zeci de mii de alte persoane. În Australia, Allan Pease și-a dezvoltat cursul Tehnici si strategii pentru întâlnirile directe, pentru a-i învăța pe cei interesați cum să folosească în activitatea comercială, în negocieri și convorbiri deprinderile verbale și no-verbale. După multe discuții și analize aceste cursuri au fost unificate și astfel a luat naștere prezenta carte. De obicei, un curs se desfășoară de-a lungul unui răstimp care poate varia de la câteva zile, la mai multe săptămâni, oferind participanților nenumărate ocazii de a exersa o serie de deprinderi și de a le integra în propriul fel de a fi, în vreme ce o carte poate fi lăsată de-o parte sau uitată. Așa cum lectura unei cărți despre practicarea schiului nu va reuși să facă din nimeni un schior mai înzestrat și nici parcurgerea unei cărți despre culturism nu va ameliora tonusul nostru muscular, nici simpla lectură a acestor pagini nu va aduce mari transformări în deprinderea noastră de a conversa. Va trebui să le citim și să revenim asupra lor cu tenacitate și să ne antrenăm cu stăruință și hotărâre Vă sugerăm să nu citiți mai mult de un capitol o dată și să începeți să aplicați fiecare deprindere, îndată ce ați însușit-o. Am scris această carte cu sentimentul unei mari bucurii și suntem convinși că și cititorul va fi entuziasmat când va constata vizibile ameliorări ale activității sale de zi cu zi, pe măsură ce, din punct de vedere social, devine tot mai eficient. |
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 23:34
Rig Veg - " Istoria culturala a prostiei omenesti " .
|
|
Fosta membra 9am.ro 2192 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 23:37
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-03-18 23:34:39Rig Veg - " Istoria culturala a prostiei omenesti " . CRED CA MERITA CITITA!
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Martie 2009, ora 23:43
De la: mari_uka, la data 2009-03-18 23:37:45De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-03-18 23:34:39Rig Veg - " Istoria culturala a prostiei omenesti " . am citit-o eu.....hm...da...unele lucruri sunt incredibile...dar...altele explicabile in conditiile in kr stiinta nu era asa de avansata si oamenii nu cunosteau anumite lucruri... in orice caz...e scurta si se citeste repede.... am cumparat-o din fata universitatii(de la standurile de acolo)....cu 4 lei......dak va intereseaza |
|
Postat pe: 19 Martie 2009, ora 23:13
Exista si o Enciclopedie a Prostiei , scrisa de catre un olandez , a carui nume din pacate nu mi -l amintesc . Varianta in romana a cartii a fost editata de LUX SUBLIIMA .
|
|
Postat pe: 21 Martie 2009, ora 21:09
" Sfantul Graal - Imaginatie si Credinta " , autor Richard Barber , Editura AQUILA , colectia Confluente .
|
|
Postat pe: 22 Martie 2009, ora 19:47
Tot de la Editura AQUILA , vin si ghidurile Ghidurile Complete ale diferitelor tari . Depasesc cu mult cadrul unui simplu ghid turistic .Sunt mici compendii despre statul respectiv. Informatii bogate de geografie , istorie , etnografie , cultura si care privesc tara careie i se adreseaza ghidul . Sunt pentru Suedia , sau Portugalia , Brazilia sau Thailanda , Israel sau Japonia , Marea Britanie sau Olanda , Belgia sau Danemarca ori Nordvegia , Spania , etc
|
|
Postat pe: 23 Martie 2009, ora 17:50
"In Inima Padurii" ( autor A. Cowell ) , " Tropice Triste " ( autor Claude Levy - Staruss ) ; " Pacificul " , " Atlanticul " , " Geografie Distractiva " ( autor Aurel Lecca ) , " Ulu Capatul Lumii " , " Expeditie in Kalahari " , " Aborigenii Australiei " ( autor Horia Matei ) ; " Bosimanii " , " Shangrila , Valea pierduta in Preistorie " , " Zei Desculti " ( Mircea Radu Iacoban ) , " Zanzabuku " ( Lewis ) , " Sahara Necunoscuta " , " Popasuri in Borneo " , etc . Carti pentru cei care vor sa cunosca lumea reala , dincolo de sabloanele care ne uniformizeza gandirea si imaginatia !
|
|
|
|
|
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 18:11
In aceeasi categorie , intra si : " Paradisul Pierdut " si " Orasele Maya " ( Yarislav Stigl ) , " Viata Marelui Fluviu " ( Victor Ostrowsky ) , " Samatari " , " Tarile Aurorei Boreale " , " Insulele din Marile Sudului "" , "Drumurile Junglei " , " Insulele Pierdute " si " Espeditia Bumerang " ( Bergt Danielson ) , " Expeditie Nterminata " ( Fawcett ) , ' Aventuri in Mato Grosso " ," Expeditia Kon Tiki " , " Expeditia Ra" si "Expeditia Aku - Aku " , autor Thor Heyerdhal , " Papuasii " , "Oameni negri si Nisipuri Rosii " , etc .
|
|
Fosta membra 9am.ro 9 mesaje Membru din: 28/02/2009 |
Postat pe: 24 Martie 2009, ora 20:35
d-le Rotaru,obisnuiti sa imprumutati carti?intamplator suntem din aceeasi urbe...
|
|
irinukl 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 11:44
Si mie mi-au placut foarte mult cele doua carti, mai ales cand stii ca intamplarile sunt adevarate! Astept sa apara si cea de-a treia carte!
Si mai sunt si alte carti de acelasi gen in aceeasi colectie!Vezi "Bibliotecarull din Kabul" sau ceva de genul asta! Lectura placuta!
|
|
irinukl 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 12:54
De la: monicaprundean, la data 2009-02-08 10:13:00 "Indragostita de un masai" si "Adio, Africa!" de Corinne Hofmann. .. Despre aceste doua carti era vorba! |
|
Postat pe: 25 Martie 2009, ora 18:35
Pentru Andrush . Am donat carti , dar nu am imprumutat decat la persoane foarte apropiate . De cate ori am putut insa , am donat .Am considerat ca este cel mai mare bine pe care pot sa - l fac !
|
|
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 11:07
Tot pentru Andrush . Daca tot suntem concitadini in Barlad , sa stii ca o parte din titlurile pe care le - am enumerat si care probabil te intereseaza , sunt aparitii editoriale din anii " 60 - " 70 . Din pacate nereeditate . Mai pot fi gasite la anticariat ( atunci cand apar ) , la preturi chiar modice . Cartile noi , de exemplu cele cu marca AQUILA si nu numai , pot fi achizitionate de la librariile SALAMANDRA ( zona Stadion sau Gara ) , TRAPEZ , DIVERTA , Pecheanu .
|
|
carmen10 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 Oras: Roman |
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 13:50
Fa-ti timp
Rudyard Kipling In trecerea grabita prin lume catre veci, Fa-ti timp, macar o clipa, sa vezi pe unde treci! Fa-ti timp sa vezi durerea si lacrima arzind Fa-ti timp sa poti, cu mila, sa te alini oricind! Fa-ti timp pentru-adevaruri si adincimi de vis, Fa-ti timp pentru prieteni, cu sufletul deschis! Fa-ti timp sa vezi padurea, s-asculti linga izvor, Fa-ti timp s-asculti ce spune o floare, un cocor! Fa-ti timp, pe-un munte seara, stind singur sa te rogi, Fa-ti timp, frumoase amintiri, de unul sa invoci! Fa-ti timp sa stai cu mama, cu tata tau - batrini.... Fa-ti timp de-o vorba buna, de-o coaja pentru ciini.... In trecerea grabita prin lume catre veci, Fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci! Fa-ti timp sa gusti frumosul din tot ce e curat, Fa-ti timp, ca esti de multe mistere-nconjurat! Fa-ti timp cu orice taina sau adevar sa stai, Fa-ti timp, caci toate-acestea au inima, au grai! Fa-ti timp s-asculti la toate, din toate sa inveti, Fa-ti timp sa dai vietii adevaratul sens! Fa-ti timp, ACUM! Sa stii: zadarnic ai sa plingi, Comoara risipita a a vietii, n-o mai stringi! |
|
oana_cristina_m 140 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Craiova |
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 14:28
De la: roxana_brd, la data 2008-12-11 17:15:12G.G. Marquez - Un veac de singuratate O da Pascal Brukner- Luni de Fiere m-a marcat si pe mine. Ti-as mai recomanda de acelasi autor si Hotii de frumusete. La carti care merita citite ar fi Martin Page- M-am hotarat sa devin prost Marquez- Povestea tarfelor mele triste Sallinger- De veghe in lanul de secara L. Rebreanu- Adam si Eva
Veghează să nu dispari în personalitatea altcuiva - Scott Fitzgerald
|
|
Postat pe: 26 Martie 2009, ora 23:24
Carti nefinalizate :
California - Mirajul Vestului , autor Bogdan Fiinceac . Carte excelenta , bogata in informatii si culori . Un volum doi anuntat , dar needitat pana - n prezent ! Calatorie la Marea Interioara - aparute 3 volume , autor Romulus Rusan . Carte superba , interesanta , vie . Un volum IV proiectat , dar iarasi needitat!Ca om si cititor , am absolut tot respectul pentru domnii de mai sus , dar cred ca ar fi bine sa - si intregeasca opera . |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 27 Martie 2009, ora 13:32
De la: danbarbilian, la data 2008-11-30 16:35:13As vrea sa stiu care sunt cartile care v-au facut sa visati cu ochii deschisi sau care v-au marcat viata.De prin clasa a x -a a inceput sa-mi placa sa citesc si ma aflu mereu in cautarea cartilor captivante.Preferatele mele Padurea Spanzuratilor,Ciuleandra,Ion(Rebreanu)Viata ca o prada,Morometii(Preda)Manastirea din Parma(Stendhal)Ciocoii vechi si noi(Filimon)Singur pe lume(Malot)Robinson Crusoe(Defoe)Colt Alb(London)Jocul ielelor,Patul lui Procust(Petrescu)Legendele Olimpului(Mitru)Omul Stalin(Marcou).....Astept sa vad care sunt preferintele voastre Copilaria a stat clar sub semnul Jules Verne.Farmecul unei calatorii de la pamant la luna ,idealismul capitanului Nemo ,ocolul pamantului in 80 de zile au insemnat cartile cele mai importante ale copilariei mele .Recunosc ca niciodata nu am reusit sa o determin pe fica mea sa simta pasiune pentru Jules Verne ,probabil acele carti au insemnat ceva doar in copilaria mea iar mentalitatile ,timpurile si gusturile evident se schimba .Probabil din aceasta cauza nici eu nu pot simti ceva legat de Harry Potter pe care am incercat sa-l citesc de curiozitate dar l-am trecut rapid la categoria maculatura . La inceputul adolescentei a fost ,fireste ,La Rascruce de Vanturi in care cel mai interesant personaj a fost pentru mine Heathcliff,de altfel personaj considerat (pe nedrept dupa mine) negativ .Dragostea zbuciumata ,trairile intense ,ura si dragostea m-au fascinat la aceasta carte .A urmat La Medeleni o carte in care poti intelege dragostea,prietenia ,sentimentele nobile ,toate intr-o atmosfera idilica de conac boieresc .Cand citesti cartea aceasta parca esti impreuna cu ei acolo si te astepti mereu sa dai ochii cu temperamentala Olguta care sa-ti tranteasca o ironie sau cu Monica cea echilibrata . Cartea cea mai buna ,cea mai importanta pntru mine ar fi Jurnalul Fericirii a lui Steinhardt ,despre care insa nici nu vreau sa comentez , eu neavand talentul de a descrie aceasta carte asa cum ar merita .Cine nu a citit aceasta carte sa-si faca timp si sa o citeasca .Merita! Multe alte carti mi-au placut fara insa ca una din ele sa poate sa ia locul Jurnalului Fericirii.Mi-a placut Arhipeleagul Gulag ,ironiile ,logica si adevarurile prezentate de Soljenitan reusesc sa captiveze pe oricine ;Shalimar Clovnul ,Rusinea ,Copii din Miez de Noapte ale lui Salman Rushdie (spre deosebire de Versetele Satanice care sunt o porcarie ,cred ca l-au condamnat musulmanii la moarte doar deoarece a scos o carte ingrozitor de proasta ) in care poti intelege foarte usor cat de fragila este granita intre bine-rau,adevar miniuna,dragoste-ura;Citadela lui Exupery unde ai ocazia sa-ti limpezesti sau sa-ti faci zob gandurile-oricum insa te determina sa gandesti ;cartile lui Lucian Boia care impresioneaza atat prin curajul cu care demoleaza mituri adanc inradacinate in fiinta noastra ,Cioran prin fervoarea si onestitatea cautarilor sale ,Petre Tutea prin talentul cu care reuseste lucrurile complicate sa le faca incredibil de simple si clare,Siluan Athonitul Intre Iadul Deznadejdii si Iadul Smereniei pe care o consider cea mai buna carte religioasa citita de mine ,cartile Simonei Weill pline de libertatea de a gandi Multe carti de diversi autori mi-au placut dar niciodata nu am putut sa inlocuiesc Jurnalul Fericirii cu ceva ,ramane cartea mea de suflet . Ar fi interesant insa sa facem un clasament si legat de cartile care ne-au displacut cel mai tare .Pot incepe detasat cu Codul lui Da Vinci pe care l-am citit doar din cauza ca ori de cate ori criticam ideile din el si spuneam ca imi pare doar un fel de OTV transpus pe hartie , primeam replica citeste-l si vei vedea ca nu ai dreptate .L-am citit ,l-am judecat fara partinire si ... aveam dreptate.Pur si simplu nu inteleg de ce se omoara lumea dupa aceasta carte |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 27 Martie 2009, ora 14:26
as vrea sa citesc BIBLIA DIAVOLULUI(CODEX GIGAS) |
|
Postat pe: 27 Martie 2009, ora 22:57
"Aventura unui roman in jurul lumii" . Autor Jmmy Cornell . Aparuta la inceputul anilor " 90 , de negasit acum .
Seria de carti "Lonely Planet" , corespondentele literare ale serialului omonim de acum 10 ani . Editate la acea vreme . Epuizate si iarasi imposibil de gasit . "Tanamera" , roman in trei volume . Editat prin 1993 - 1994 , este de asemeni o rara avis ! |
|
ciprianteodorescu 1 mesaj Membru din: 7/12/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 28 Martie 2009, ora 20:07
cartile mele preferate sunt:"A iubi inseamna a ierta"de Savatie Bastovoi,
"Iubire fara conditii" de Paul Ferinni si"Puterea dragostei" ,de acelasi autor. citesc si recitesc cartile "Tratat de mangaieri" si "Cartea dorintelor" de Gerard Leleu. |
|
Postat pe: 28 Martie 2009, ora 21:13
In urma cu vreo 10 ani , am cumparat un volum , intitulat Carusel prin Argentina , coautoare , erau doamnele Corina si Paula Popesco . Cartea despre care scriu , aparuse la Editura National din Brasov . Mi - a placut , cum de altfel a placut si altor persoane , care au cumparat - o si citit - o la recomandarea mea . Doamnele Corina si Paula Popesco , promiteau la finele cartii , o intreaga serie " Carusel prin ...... " . Urmau sa fie editate volume despre Hawaii sau Coasta de Azur , Macao sau Taiwan , Corea de Sud sau Hong Kong , Egipt sau Japonia , etc . Aceste carti erau memorii de calatorie . Au trecut anii , dar din pacate nu am mai gasit nici un volum , dintre cele care urmau sa apara . Sper ca cele doua doamne , sa - si fi indeplinit promisiunea , iar daca nu au reusit pana acum , sper sa publice aceasta serie , care se anunta foarte interesanta , in viitorul apropiat !
|
|
Postat pe: 29 Martie 2009, ora 13:13
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-03-25 18:35:41Pentru Andrush . Am donat carti , dar nu am imprumutat decat la persoane foarte apropiate . De cate ori am putut insa , am donat .Am considerat ca este cel mai mare bine pe care pot sa - l fac ! |
|
Postat pe: 29 Martie 2009, ora 13:14
atunci,avem varianta unica:sa-mi faceti un mare bine...
|
|
dani_delceaa 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 29 Martie 2009, ora 15:18
Cea dintai carte ce a avut un puternic efect asupra mea a fost Romanul adolescentului miop(Eliade).Am citit-o acum 12 ani prima data si de atunci o recomand cu caldura tuturor adolescentilor initiati sau nu in tainele cartilor.In scurt timp am citit tot ce am gasit de Eliade,devenind scriitorul meu roaman preferat.Primul pacient-Michael Palmer si 27-William Diehl sunt printre ultimele carti bune pe care le-am citit recent
|
|
Fosta membra 9am.ro 156 mesaje Membru din: 27/07/2008 Oras: Onesti |
Postat pe: 29 Martie 2009, ora 20:42
Carti care mi-au infrumusetat co opilaria si adolescenta:
Selam Lagerlof:Nemaipomenitele aventuri ale lui Nils Holgerson si Jules Verne:Insula misterioasa. In tinerete: Cezar Petrescu; Ochii strigoiului si Intunecare Giovanni Papini:Gog. Lew Tolstoi:Razboi si pace si Sonata Kreutzer Vasil Bacov:Mortii nu simt durerea si Batalionul lui Volosin Nicolae Filimon:Ciocoii vechi si noi B.P.Hasdeu:Pseudokineghetikos Thomas Mann:Supusul Jak London:Martin Eden. Valentin Kataev;Iarba uitarii Ivan Bunin:Viata lui Areniev. Sunt om de varsta a treia si in pofida existentei calculatorului,romanele si acum sunt pasiunea mea.Precizez ca Gog de Papini l-am citit in plina epoca comunista pe vremea lui Gheorghiu Dej.Cine era prins atunci ca o citea risca ani grei de inchisoare.Daca dintre cei care veti citi postarea mea,vrea sa-l citeasca am cartea si o pot trimite pe net. |
|
Postat pe: 29 Martie 2009, ora 21:15
Pentru Andrush . Solutia nu poate fi eventual aplicata , decat daca stabilim un contact ! Totusi nu uita de anticariatul doamnei Cojocariu( pentru cartile vechi , evident ) !
|
|
Postat pe: 29 Martie 2009, ora 21:28
Sven Heddin , diplomat , explorator si scriitor suedez . In primul deceniu al secolului XX , intreprinde o calatorie circumterestra , in calitate de diplomat . Ajunge inclusiv in Tibet , despre care da informatii pertinente , sau la Curtea Imperiala a Japoniei unde il vede pe celebrul Imparat Mutsuhito , fondatorul Japoniei moderne . A scris o carte interesanta , editata in trei volume - " Calatorie in jurul lumii - tari , popoare si moravuri putin cunoscute inca " . Cartea a aparut in romana , in perioada interbelica . Am gasit undeva cateva facsimile . Prin bogatia de informatii etnografice , istorice si geografice , furnizate de catre un observator direct si avizat , cartea amintita are o valoare perena . Sper ca un editor contemporan , sa aiba initiativa , readucerii acesteia in atentia cititorilor !
|
|
Postat pe: 30 Martie 2009, ora 17:44
Una dintre cele mai interesante carti aparute in limba romana , despre popoarele migratoare , care au distrus civilizatia antichitatii greco - romane , nu a fost scrisa de un istoric , ci de un ... inginer . Cartea se numeste " Barbarii " , a fost scrisa de catre Domnul Vladimir Rosulescu si a aparut la editura Scorilo din Craiova . Tot Domnul Vladimir Rosulescu , este autorul si a altor carti interesante , aparute la aceeasi editura : "Spania" , "Portugalia" , " State , Sanctuare , Suverani ", etc . Astept aparitia unor carti pe care Domnia Sa , mai de mult le - a promis : " Sicilia , calatorie de arta si cultura " , " Minunile Europei " , " Grecia cu si fara temple " , " Valea Loarei " , " Valea Rinului " .etc .
|
|
Postat pe: 30 Martie 2009, ora 23:03
"Ziarul Stintelor si Calatoriilor" , celebru in perioadele antebelica si interbelica . In aceasta publicatie , a debutat Mircea Eliade , pe cand era elev de liceu , cu un articol despre Techirghiol ! Ziarul a reaparut in 1990 ! Reusit ! Din pacate a disparut , desi conform regulelor economiei de piata ar fi trebuit sa infloreasca . Probabil a deranjat ! A disparut asa cum dispare in tara asta tot ceea ce este bun . Poate se vor gasi ziaristi , care sa - l readuca la viata si nu oricum , ci la o calitate informationala , cel putin egala cu a editiilor precedente !
|
|
|
|