Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 08:35
De la: mmarians, la data 2009-02-15 14:06:51biblia e cea mai adevarata carte
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 08:36
ZI SA-TI PUTA OCHIU',SA MORI TU?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
anacamelia12
1 mesaj
|
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 15:23
Buna ! Subiectul ales de tine, mi-a atras in mod special atentia.Sunt plecata din tara de 2 ani de zile, si simt lipsa bibliotecilor din Romania... a literaturii noastre si nu numai.. Tot de prin clasa a x-a cititul a devenit si pentru mine o pasiune si a ramas in continuare. Imi place ft mult literatura romana, dar si cea universala, in mod special: "Magicianul" John Fowles, "Crima si pedeapsa" Dostoievski, "Numele trandafirului" Umberto Eco,"Rosu si negru" Stendhal, "Colectionarul" Fowles "Un veac de singuratate" Marquez, "Procesul" Kafka, "Lumea vazuta de Garp" John Irving etc etc
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
Oras: Barlad
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 11:03
Lipsesc astazi cartile de popularizare , ieftine , interesante si utile . Candva se editau multe titluri si colectii in cele mai diferite domeni . Remarcabila era colectia " Din Lumea Larga " , aparuta in perioda interbelica sau volumele de " Lecturi Geografice " , suplimente ale revistei " Terra "
|
|
|
necunoscut
29 mesaje
|
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 23:07
Eu nu citesc romane. Sunt o persoana reala, f. treaza si obisnuiesc sa spun ca in Romania am inteles ce este umorul adevarat - destept!
Recomand cu mare placere:
- MIRCEA SINTIMBREANU - RECREATIA MARE
- GRIGORE BAJENARU - CISMIGIU ET. COMP.
- MIHAIL DRUMES - ELEVUL DIMA DINTR'A SAPTEA
- ION MINULESCU - CORIGENT LA LIMBA ROMANA
- SICA ALEXANDRESCU - UN COMEDIANT SI O FATA DE FAMILIE
- GEORGE MIHALACHE - CE CAUTI TU IN VIATA MEA? (exista si alte carti scrise de el)
- VALENTIN SILVESTRU - BIRLIC
- SA RADEM CU...AMZA PELEA - EDITURA SCRISUL ROMANESC CRAIOVA 1973
Cred ca n-are nimeni HABAR ca exista o carte extraordinara despre JEAN CONSTANTIN scrisa de un coleg de-al lui de la TEATRUL FANTASIO (cand a aflat JEAN CTIN l-a intrebat: "o carte ptr. mine tizule?") . Este cartea:
- JEAN BADEA - OMUL CARE ADUCE HAZUL (pe coperta e poza lui Jean Ctin razand intens), EDITURA LEDA & MUNTENIA 2000. Cartea nu se mai gaseste - ar trebui facuta o cerere nationala sa se reediteze.
Tot JEAN BADEA a scris si o carte despre TEATRUL FANTASIO -:
- JEAN BADEA - FANTASIO 40, aceeasi editura 1998 (la 40 de ani de la infiintarea TEATRULUI FANTASIO).
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 19 Februarie 2009, ora 07:05
" Transatlanticul " sau " Darul lui Humbolt " ,ori "Insulele lui Thomas Hudson " . Pentru ca tot este "sezonul" , " Oamenii Marii " lui Victor Hugo , sau " Gran Canaria " lui Cronin ,
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 10:49
Lumea vazuta de un scriitor " Calatoria unui romancier in jurul lumii " , Blasco Ibanez . Surprinde printre altele lumea Orientului Indepartat , care se pregatea sa paraseasca tiparele traditionale si sa devina ceea ce este acum .
|
|
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 10:54
Orientul Indeparta , surprins in eternitatea sa in cartea " Calatorie in jurul lumii : tari , popoare si moravuri putin cunoscute inca " scrisa de catre diplomatul suedez , Sven Heddin . Carte astazi rarisima . Ultima editie , dateaza din anii " 20 .
|
|
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 14:31
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-02-19 07:05:47" Transatlanticul " sau " Darul lui Humbolt " ,ori "Insulele lui Thomas Hudson " . Pentru ca tot este "sezonul" , " Oamenii Marii " lui Victor Hugo , sau " Gran Canaria " lui Cronin ,
Daaa! Gran Canaria, am citit-o când eram puștioaică. Mi-a plăcut atât de tare, încât am recitit-o de vreo două ori.....Foarte bună!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
iulidan2
156 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 15:20
Prima care mi-a deschis ochii catre un alt orizont - O piatra pe cer scrisa de Isaac Asimov.
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 23:15
Si "Soarele Gol" , sau " A de la Andromeda " : alte lumi , sau societati pamantene posibile .
|
roxy_rox19
48 mesaje
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 23:37
Abatele Prevost-Manon Lescaut
Honore de Balzac-Mos Goriot
Aventurile soldatului Svec...nu mai stiu cine a scris-o
Viata lui Eminescu-Cezar Petrescu si Patul lui Procust acelasi autor
Si ultima carte...Conducerea preventiva
|
Dorulet
7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 21 Februarie 2009, ora 23:45
De la: roxy_rox19, la data 2009-02-21 23:37:30Abatele Prevost-Manon Lescaut
Roxy,
Aventurile soldatului Svejk a fost scrisă de Jaroslav Hasek ( e un scriitor ceh)
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
roxy_rox19
48 mesaje
|
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 00:06
De la: dora_visinescu, la data 2009-02-21 23:45:10De la: roxy_rox19, la data 2009-02-21 23:37:30Abatele Prevost-Manon Lescaut
Roxy,
Aventurile soldatului Svejk a fost scrisă de Jaroslav Hasek ( e un scriitor ceh)
merci  super tare cartea m-am distrat pe cinste citind-o...aveam vreo 13 ani
|
iolanda
62 mesaje
|
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 01:46
"Fetita care iubea prea mult chibriturile"- Gaétan Soucy
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 22 Februarie 2009, ora 13:01
Insula Tristan Da Chunda . Acolo la capatul lumii traieste un mic popor . In 1960 , vulcanul de pe insula erupe . Autoritatile britanice , evacueaza populatia in Anglia . Se propun fel de fel de solutii de " integrare " a tristanezilor . Acesti oameni mandri , insa nu renunta la identitatea lor . Lupta cu administratia si dupa trei ani obtin repatrierea . Se reintorc in Tristan da Chunda ! Istoria este absolut reala si este redata intr - un roman aparuat in colectiia SEC . XX . Romanul se cheama " Preafericitii din Insula Dezolarii "
un profesor londonez , pleaca intr - un satuc din muntii galezi . Acolo ia contact cu lupta acestui popor , pentru pastrarea identitatii nationale celtice . " O iarna printre coline " , se cheama romanul !
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 07:00
Scriitorul Franck Herbert , ne - a parasit in 1996 . O parte din manuscrisele sale , au ramas nepublicate . Iata o veste buna totusi . Fiul marelui scriitor SF , Brian Herbert , continua seria de romane Dune .
|
claudeafozocas
21 mesaje
|
Postat pe: 23 Februarie 2009, ora 14:39
Nu stiu daca MIHAI ZAMFIR a publicat romane de calatorii ,dar articolele saptaminale din Romania literara cu note de calatorie in Portugalia sunt niste bijuterii.Asa am aflat ca e singura tara care si-a fixat ziua nationala 10 iunie dupa data de nastere a poetului national Camoes.Daca stie cineva sa-mi spuna despre carti de M ZAMFIR
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 10:59
Exista un parfum al epocii coloniale . Globalismul si regimurile politice kitch , au alungat poezia traditiilor . India de alta data , in romanul " Vin ploile " , India actuala care se nastea , in " MEANDRELE GANGELUI " , o carte de actualitate .
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 10:47
Din pacate cazul lui Mihai Zamfir nu este singular . Note de calatorie de buna calitate au publicat si Aurora Inoan , Alin Totorean , Uca Marinescu , etc .
Nici unul dintre acestia , nu si - au publicat memoriile de calatorie intr - unul sau mai multe volume . Pacat , mare pacat , pentru ca au ce scrie ! Dar vorba romanului , poate le va veni gandul cel bun si vor oferi cititorilor , cartile pe care acestia le asteapta !
|
claudeafozocas
21 mesaje
|
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 14:38
Asa banuiam si eu in legatura cu Mihai Zamfir, dar timpul nu e inca pierdut.Ramine in continuare de citit Romania literara.
Multumesc pt raspuns
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 11:13
Reprezentative pentru literatura de calatorii , sunt cartile lui Radu Tudoran : La nord de noi insisi , Frumoasa adormita , Acea fata frumoasa , etc .
|
claudeafozocas
21 mesaje
|
Postat pe: 26 Februarie 2009, ora 15:38
Da Radu Tudoran poate fi un reper pt acest gen de romane.Dar cu toate scuzele de lume, intreb si eu , asta este titlul "La nord de noi insisi" ?
Inca odata cer iertare dar nu-mi suna bine ,...Scuze ,nu vreau sa circotesc
dar nici nu ma pot abtine si sa tac.
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 10:45
Pur si simplu asa se cheama cartea . Radu Tudoran , a dorit din copilarie sa ajunga la Capul Nord . La 70 de ani face un tur al Europei si ajunge in acel punct geografic . Scrie aceasta carte .
Pot da un alt exemplu de titlu sub licenta . Memoriile luptatorului anticomunist Ion Gavrila Ogoranu , au fost publicate intr - o carte ( extrem de interesanta ) , numita " Brazii se frang , dar nu se indoiesc " . Autorul spunea ca asa se pronunta unul dintre profesorii sai din facultate , caruia ii pastra un adanc respect .
|
claudeafozocas
21 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 19:34
Acei brazi ,despre care scria Gavrila Ogoranu ,poate erau barbatii care isi riscau viata
pentru un crez inalt si atunci e normal ca aveau incredere in victorie si nu se indoiau.Mie imi suna bine titlul.
Tare imi doresc acum sa citesc cartea, daca o gasesc.
A... si pe cea scrisa de R Tudoran.
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 23:12
Mai pot fi gasite doar in anticariate ! " Brazii se frang dar nu se indoiesc " , este o carte extraordinara ! Din pacate s - au scris foarte putine carti despre reziatenta anticomunista din Carpati si din tara in general ! Putinul editat , a aparut in anii " 90 . Dupa anul 2000 , nimic . Ca si cum aceste evenimente nu ar face parte din istoria noastra contemporana . Evident ca subiectul deranjeaza pe unii fosti tovarasi !
|
Fosta membra 9am.ro
191 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 23:53
Foarte interesant topic:) Felicitari!:)
Imi plac cartile istorice foarte mult. In ultimii ani am citit insa foarte mult carti de filosofie si teologie. Ma delectez si cu Katzanzakis: raport catre el greco, zora grecul, ultima ispita a lui Isus. Marin Preda imi place foarte mult: Cel mai iubit dintre pamanteni. Codul lui DaVinci a fost o carte interesanta. Un autor foarte bun este Arthur Perez Reverte. e foarte minutios cand scrie si foarte documentat. Gracia Marquez cu al sau Despre dragoste si alti demoni, Hesse cu al sau Narcis si Gura de Aur. UN Alonso Schockel in interpretarea Bibliei (exegeza) sau un Von Radh si Wilhaussen cu metoda istorico-critica. Ken Follet cu I Pilastri della Terra.
Sunt cativa autori si cateva carti prin care am trecut in ultimul timp.
|
marian_bd_rotaru
1883 mesaje
|
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 21:24
"Elementele literaturii poporale" , cartea lui George Cosbuc , care printre altele contine si un foarte interesant capitol despre Martisor
|
vladimir_danciu
63 mesaje
Oras: Timisoara
|
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 21:47
Buna tuturor.Mie personal i-mi plac urmatoarele carti din sistemul Network twentyone si anume:1)secretele succesului-DALE CARNEGIE;2)de la idee la bani-NAPOLEON HILL;3)atitudinea este totul-JEFF KELLER;4)incepe sa gandesti-JOHN C.MAXWELL;5)valorifica-ti potentialul-SKIP ROOSS si multe altele,prefer sa citesc decat sa vad tot felul de minuni la tv.!!! :sml-sig
n0173: O seara placuta tuturor de pe forum.
vladimir
|
gabymarinescu_pulsar
375 mesaje
|
Postat pe: 28 Februarie 2009, ora 22:55
Cele de actiune dar a caror actiune nu "graviteaza"in jurul unor "gauri negre"...
|
|
|