Info
x
Care sunt cartile voastre preferate?
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 24 Februarie 2010, ora 10:48
" Enciclopedia Simbolurilor Religioase si Arhietipurilor Culturale " , autor Ivan Evseev
|
|
Claudia_Stan 6 mesaje Membru din: 24/02/2010 |
Postat pe: 24 Februarie 2010, ora 18:31
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 25 Februarie 2010, ora 10:54
" Marioneta " , autor Robert Harris , editura ALL .
|
Ortansa_Dumitru 2 mesaje Membru din: 22/12/2009 |
Postat pe: 25 Februarie 2010, ora 14:29
Hector Malot _ Singur pe Lume
|
violeta1964 40 mesaje Membru din: 11/10/2009 |
Postat pe: 25 Februarie 2010, ora 18:45
Sincer, ma bucur pentru ca citesti carti de calitate.
|
violeta1964 40 mesaje Membru din: 11/10/2009 |
Postat pe: 25 Februarie 2010, ora 18:47
De la: xaviersolana, la data 2008-12-05 21:58:292 propuneri: imi place ca mai citeste cineva robert Graves Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 26 Februarie 2010, ora 20:41
" Stapani si sclavi " , autor etnologul brazilian Gilberto Freyre
|
Postat pe: 27 Februarie 2010, ora 10:19
" Intre Alfa si Omega " , autor Vasile Constantinescu , editura SAECULUM , seria " Enigmele Universului "
|
|
|
|
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 10:23
' Psihanaliza Focului " , autor Gaston Bachelard . " Ce este focul ? Primesti reaspunsuri vagi sau tautologice , care repeta inconstient teoriile filosofoce mai vechi , sau cele mai himerice . Si aceasta pentru ca intrebarea a fost pusa intr - 0 zona obiectiva impura , unde se amesteca intuitiile personale cu experineta stiintifica " .
|
Fosta membra 9am.ro 1055 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 14:08
De la: marian_bd_rotaru, la data 2010-02-28 10:23:49' Psihanaliza Focului " , autor Gaston Bachelard . " Ce este focul ? Primesti reaspunsuri vagi sau tautologice , care repeta inconstient teoriile filosofoce mai vechi , sau cele mai himerice . Si aceasta pentru ca intrebarea a fost pusa intr - 0 zona obiectiva impura , unde se amesteca intuitiile personale cu experineta stiintifica " . bai rotarule, da' mai lasa-ma dracu' cu cartzi d'alea filozofice. mai bine citeshte shi studiaza matali , kama-sutra (mama ce pozitzii dau aia !) sau povestea p*lii a lu' creanga megieshul lu' matale. auzi la el...moldovean filozof. m-am cracanat de ras !
Raporteaza abuz de limbaj
si electronica !
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 14:20
De la: AZAZEL, la data 2010-02-28 14:08:30De la: marian_bd_rotaru, la data 2010-02-28 10:23:49' Psihanaliza Focului " , autor Gaston Bachelard . " Ce este focul ? Primesti reaspunsuri vagi sau tautologice , care repeta inconstient teoriile filosofoce mai vechi , sau cele mai himerice . Si aceasta pentru ca intrebarea a fost pusa intr - 0 zona obiectiva impura , unde se amesteca intuitiile personale cu experineta stiintifica " . ....ce AZAZELE, au început sã dea cazinourile faliment ºi-ai nãvãlit pe net ?... ....te-ai specializat s-aºtepþi-n sparte ºi-ai prins nimicul !..acum freci mataranga la rece ºi fluieri a pagubã?...
|
stzoica 10 mesaje Membru din: 18/02/2009 |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 16:18
Ion -Liviu Rebreanu-am citit de zeci de ori si de fiecare data mi se pare fascinanta
|
Fosta membra 9am.ro 1055 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 16:42
salvi mytcor .
m-am prins ! shi matali eshti megiesh cu alaltu' ...adica, tot...moldovean filozof. muritori di foame da' filozofi. brava baieti. io nu ma supar pe tini ca te-ai dat la...mini . asta iaste . sa hii iubit. ps da' ce-i aia mataranga , ca n-am intzeles. asa se zice la voi despre ...filozofi ?
si electronica !
|
|
Fosta membra 9am.ro 9751 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 19:30
De la: AZAZEL, la data 2010-02-28 16:42:42salvi mytcor . ...vai di mini amar di mini conaºu' AZAZELI, d'apoi aºe-mi faºi matali o impresiune cã te-o cam lasat glagoria mãi bãietani. mãi ! cum adic'le' mãi, ºi ti faºi dac' þi-oi ziºi c-o-mblulinaºi cu mini mãi omule, mãi. da' ºi vrei matali conaº AZAZELI, sã-þi tãlmãcesc cu vectori ºchiþa-n cari foloseºti mataluþî "mataranga"?....da' ºi breee, n-ai patentat la osimu' termenul ista, cã doar º-aparþâni conaº AZAZELI !... foai di mini ºi di mini ºe neglijenþ matali, ºe neglijent ! D'apoi sã-þi spun matalii p-aia de n-o ºtii: de la dulºili târg al Ieºului pân' la Bot'ºeni ºi di la Bot'ºeni la Rip'ºeni iar d-acolo pi la Stânca, apoi pi la Rãdãuþi Prut, ªuºava, Focºeni ºi pân' dincolo hãt diparte pi la dulºea Bucovinã, p'in tot locu preumblatu-m-am, tare mi-o plãcut, nu numai tãt locu' ci ºi fumeili, ºi obiºeili strãmoºeºti ºi bucatili di pi masuþa cu tri chiºoari, ºi câti ºi mai câti, numa' cã nu mis moldovan, da' tari mi-o plcut pi ºele meleaguri, aºe sã ºtii conaºu' AZAZELI !...patinteazã-þi di grabã la osimu mataranga, cã vijilenþe spay economicus îi cu ochiada pi termen ºi tare-i pacat dacã þi-o ºterpeli dânºii isprãvniºia literaro-comparativ-epiteticoasã !... Azazeli, pi viitor rog-ti , trajii ºele salvi ceva mai hacana, cã-mi dãrâmã ºandrameaua !
|
Fosta membra 9am.ro 1449 mesaje Membru din: 2/11/2009 Oras: Buzau |
Postat pe: 28 Februarie 2010, ora 21:16
IDIOTUL, de Fiodor M. Dostoievski
Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
|
|
Postat pe: 1 Martie 2010, ora 10:43
" Strada Sandalarilor " , autor Nis Petersen , editura UNIVERS
|
Postat pe: 3 Martie 2010, ora 10:50
|
Postat pe: 3 Martie 2010, ora 10:57
Cu ani in urma la un anticariat din Iasi ( Dumitru Grumazescu ) , am gasit o carte de calatorie in Scotia . Chiar asa se si chema : " Scotia " . Era o carte de prin anii " 30 . Din pacate nu am cumparat - o si nu mai retin numele autorului si editura . Oricum dupa cate stiu , este singura carte editata in limba romana , care sa faca referire exclusiva la aceasta tara . Am gasit pe net un site :www.electricscotland.com/history/books.htm , unde sunt postate multe carti despre Scotia , geografia si istoria ei . Sunt carti scrise in sec . XVIII ; XIX , sau in primul sfert al sec . XX . Nu cred sa fi cunoscut editii in limba romana . Traducerea este defectuoasa , dar cei interesati pot accesa site - ul .
|
|
Postat pe: 4 Martie 2010, ora 11:06
" Insula lui Ovidiu " , autor Titus Cergau , editura Sport Turism . In insula din lacul Siutghiol se spune ca a locuit poetul Publius Ovidius Naso . In memoria colectiva , au ramas legende care spun ca pe insula a locuit candva un personaj deosebit . De aceea localnicii au respectat - o ca un loc aproape sacru . Se pare ca insula i - a fost daruita poetului roman de catre un rege get , poet la randul sau . La sfarsitul sec . XIX , dupa reunificarea Dobrogei cu Romania , pe insula ajunsa proprietatea unor turci dn Canara se fac cercetari pentru gasirea urmelor trecerii lui Ovidiu . Ceva rezultate au fost . In mod normal insula trebuia transformata in rezervatie si obiectiv turistic cultural . Din pacate acolo a fost contruit un restaurant !
|
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 10:48
" Orase Infidele - Lumea ca oras " , doua volume . autor Simion Pop , editura Sport Turism
|
Fosta membra 9am.ro 1888 mesaje Membru din: 24/02/2010 |
Postat pe: 5 Martie 2010, ora 16:22
De la: stzoica, la data 2010-02-28 16:18:31Ion -Liviu Rebreanu-am citit de zeci de ori si de fiecare data mi se pare fascinanta E bine ca l-ai citit de zeci de ori ca ai posibilitatea in varii ocazii sa citezi din Ion. Dar eu as mai fi citit (sau poate nu ai mentionat?) si altceva de Rebreanu care au valoare nu numai literara dar si ca sa-ti creezi o imagine a realului de la un moment dat. Ex: Padurea spanzuratilor; Jar: Amandoi: Adam si Eva, Gorila, chiar si Teatru. As mai recomanda celor care nu au citit-o pe Hortensia Papadat-Bengescu. Este o lectura aparent usoara dar ca si Rebreanu are profunzimea pe care o descoperi nu in timpul lecturii ci a meditatiei dupa lectura. Opera lui Hortensia e scrisa a fi citita fiecare titlu separat dar si ca un roman in mai multe volume. Eu cred ca numai dupa ce ne obisnuim cu o lectura profunda dar fara prea mare substanta filozofica sa trecem la autori consacrati mondial. Sciitorii rusi sunt geniali dar mereu trebuie sa reiei unele paragrafe pentru a intelege cursul actiunii. E o obsevatie proprie pe care mi-am insusit-o la vremea respectiva si mi-a prins bine. Nu cred ca voi tine seama de ce recomandari s-au mai facut ca sa le tai de pe lista inventarului din biblioteca si apoi sa vad ce as mai recomanda ci numai ceea ce mi s-ar parea interesant. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 5243 mesaje Membru din: 11/08/2009 |
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 03:09
cartea lui Victor J. Stenger - God The Failed Hypothesis - How Science Shows That God Does Not Exist - Nu existã evidenþe empirice în favoarea existenþei divinitãþii, iar teologii oneºti recunosc asta. - Un zeu iubitor care judecã oamenii pe baza credinþei în existenþa sa e inconsistent: el ori nu existã, ori nu judecã aºa, ori e de-a dreptul malefic din simplul fapt cã nu oferã ºanse egale. QED
|
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 10:55
" Filmul Iisus " , autor Andreas Eschbach , edituta RAO
|
Fosta membra 9am.ro 10 mesaje Membru din: 28/01/2010 |
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 13:55
DIN STINGA MEA, O VOCE IMI SOPTESTE:FUGIIIII!.....DIN DREAPTA MEA, O ALTA TIPA:SCRIEEEE!... SI SCRIU, IN EGALA MUSURA PT.DOMNUL MARIAN ROTARU,DAR SI PT, CEL CE NU ARE CURAJUL CA MACAR NUMELE REAL SA SI-L DEA,SI CARE SEMNEAZA:AZA....MA ROG,EL PARE A FI ATIT DE MIC, INCIT NUMELE LUI CHIAR NU MAI CONTEAZA. DIN VARII MOTIVE, NU MI-AU PLACUT NICI-O-DATA CEI DIN MOLDOVA,SI TOTUSI,AZALEE-OM MIC-SI DE NIMIC,PRIMUL CENTRU DE CULTURA DIN ROMANIA A FOST INFIINTAT...GICESTI UNDE?... SA TE INTREB OARE, CITI OAMENI DE O MARE VALOARE A DAT MOLDOVA?...GREU DE CREZUT CA TU SA FI AUZIT VREODATA DE EI. E PUTIN PROBABIL SA INTELEGI,CA CEI CA TINE-,,OAMENI SIMPLI ADICA',DAR CARE CU AROGANTA IMPRASTIE CU O LARGA USURINTA CU NOROI PE ORICINE NU ESTE DE ACORD CU EI,FAC UN UN IMENS RAU, ALUNGINDU-I DE AICI PE CEI DE LA CARE AM AVEA MULTE DE INVATAT.DE ACEEA ITI DAU UN SFAT:MERGI IN CONGO... SI, PT.AGRAMATISMUL MEU,PROMIT SA TE URMEZ! DOMNULE ROTARU M,VA MULTUMESC PT.PREZENTA DVS.PE ACEST SITE,CIT DESPRE ACEL.....AM SI UITAT CUM IL CHEAMA,SA-L IERTAM,EL CHIAR NU STIE CE FACE....... DIN BUCURESTI, DOMNULUI DIN MOLDOVA CU STIMA SI MULTUMIRI, DOREL T.MANOLE Raporteaza abuz de limbaj |
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 6 Martie 2010, ora 21:46
O carte interesanta (nu preferata cum zice topicul) "Jocul de smarald" - Ion Petru Culianu
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
stejerean_vasile 672 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Bistrita |
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 03:05
De la: broscuta_super_verde, la data 2010-03-06 21:46:39O carte interesanta (nu preferata cum zice topicul) "Jocul de smarald" - Ion Petru Culianu ce editura
Omerta Vision
|
|
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 10:06
" Ambasadorul " , autor Ioan Mihai Cochinescu , editura " Cartea Romaneasca " . Inspirata din jurnalele lui Nicolae Milescu Spataru , desi autorul o numeste in prima " intampinare " , ca fiind " o carte de vise " .
|
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 19:09
De la: marian_bd_rotaru, la data 2010-03-07 10:06:51" Ambasadorul " , autor Ioan Mihai Cochinescu , editura " Cartea Romaneasca " . Inspirata din jurnalele lui Nicolae Milescu Spataru , desi autorul o numeste in prima " intampinare " , ca fiind " o carte de vise " .Stiu ca dl. Culianu a scris carti bune .Spune despre ce e vorba s-o caut si eu! Raporteaza abuz de limbaj
Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
|
|
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 19:11
De la: IPU, la data 2010-03-07 19:09:37SCUZA-MA MESAJUL, ERA PT BROSCUTZA!De la: marian_bd_rotaru, la data 2010-03-07 10:06:51" Ambasadorul " , autor Ioan Mihai Cochinescu , editura " Cartea Romaneasca " . Inspirata din jurnalele lui Nicolae Milescu Spataru , desi autorul o numeste in prima " intampinare " , ca fiind " o carte de vise " .Stiu ca dl. Culianu a scris carti bune .Spune despre ce e vorba s-o caut si eu! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 1888 mesaje Membru din: 24/02/2010 |
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 19:51
De la: karpov, la data 2010-03-06 03:09:57 Este exact cum am putut sa ni-l imaginam de-a lungul timpului! Tot ce s-a scris, indiferent in ce perioada s-a produs, este rodul mintii pentru a rezolva niste interese. Cu ce e mai sigur ce a scris un anume apostol de exemplu cand nu putem explica ce s-a produs cu adevarat. As putea sa ma refer la faptul ca Isus s-a inaltat la "ceruri" ca om si nu ca duh. Sau ca a fost pedepsit pentru pacatele care le fac eu in acest moment scriind propriile-mi aberatii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|