Info
x
Care sunt cartile voastre preferate?
|
Fosta membra 9am.ro 8971 mesaje Membru din: 9/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Martie 2010, ora 19:53
De la: norinmunti, la data 2010-03-07 19:51:24De la: karpov, la data 2010-03-06 03:09:57
"Stiu cine sunt si imi place asa cum sunt"Am incredere in mine orice s-ar intampla. Sufletul meu stie sa aleaga exact ceea ce am nevoie, sunt convinsa ca exista un rost divin in tot ceea ce se petrece si ca nimic nu este intamplator.....AM SA-MI AMINTESC IN FIECARE DIMINEATA.......
-Sa rad mult si des;
-Sa castig respectul oamenilor inteligenti si afectiunea copiilor;
-Sa obtin aprecierea criticilor corecte si sa indur tradarea prietenilor ipocriti;
-Sa apreciez ceea ce este frumos si sa descopar ce este bun in fiecare;
-Sa fac astfel ca macar un suflet sa stie ce inseamna dragostea pentru ca traiesti tu;
-Sa las in urma mea o lume un pic mai buna.......
|
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 8 Martie 2010, ora 10:57
" Miezul noptii este un loc singuratic " , autor Barbara Erskine
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 218 mesaje Membru din: 13/05/2009 |
Postat pe: 8 Martie 2010, ora 11:04
De veghe in lanul cu secara- J.D. Salinger
Raporteaza abuz de limbaj
http://www.youtube.com/watch?v=GrpSjXo6ah0&feature=fvst
|
|
Fosta membra 9am.ro 1888 mesaje Membru din: 24/02/2010 |
Postat pe: 8 Martie 2010, ora 15:47
As recomanda celor care nu au citit inca romanul de inceput al scriitorului Victor Hugo "Han din Islanda". Povestea se desfasoara intr-un regat imaginar din Islanda dar e atat de captivanta pentru ca are un farmec aparte: ambientul mitologic din Islanda in care apare crudul Han, dar si dragostea cu multe obstacole dintre protagonistii romanului in care autorul isi transpune de fapt propriile obstacole pentru Adele Foucher. Eu nu pot sa fac un rezumat literar dar pot garanta ca dupa citirea romanului mult timp te vor urmari intamplarile descrise. Am citit-o de mult timp dar azi, am recitit-o si inca ma mai urmareste actiunea. Desi e un inceput in literatura, Victor Hugo nu a dezmintit aprecierea lui Baudelaire ca "geniu fara frontiere".
Mai e si opera lui Guy de Maupassant si aici pot aminti un roman care poate parea banal citindu-l azi pentru ca mizeria omeneasca se perpetueaza. Si azi ca dintotdeauna scenele de iubire si ura se repeta , badarania barbatului si lasitatea femeii asemenea. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 9 Martie 2010, ora 10:59
" Comoara Grecilor " ; " Agonie si Extaz " , autor Irving Stone
|
Postat pe: 9 Martie 2010, ora 17:17
Daca acest topic ar fi avut si un subcapitol : Care sunt cartile pe care le-ati cumparat in ultimul timp?, chiar eu as fi in culpa pentru ca daca mai citesc ceva din biblioteca proprie, ma folosesc de cartile pe care le-am primit cadou in diferite ocazii si care, cinstit nu pot sa le recomand. Dar am recitit (mai mult rasfoit pentru a-mi reaminti actiunea si nu a aprofunda ideea cartii), "Departe de lumea deslantuita" de Thomas Hardy, roman ce ramane pentru mine o deschidere spre lumea literara care te imbogateste nu numai cu imagini si scheme de suferinta, renuntare, razbunare si resemnare, dar cu un tot al sufletului omenesc. Dupa ce o duci la loc in biblioteca mai visezi actiunea cateva zile pana iti pica in mana o alta carte: "Leaganul pisicii" de Maurice Baring sau, de acelasi autor: Daphne Adeane.
|
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 10:41
A propos de postarea anterioara , ieri am cumparat romanul " O insula prea mica " , autor Andrea Levy , editura LEDA
|
Postat pe: 10 Martie 2010, ora 17:13
De la: marian_bd_rotaru, la data 2010-03-10 10:41:47A propos de postarea anterioara , ieri am cumparat romanul " O insula prea mica " , autor Andrea Levy , editura LEDA Cred ca propunerea mea mai mult retorica e binevenita pentru ca astfel mai aflam si ce a mai aparut nou in lumea cartilor. Nu am posibilitatea celor de la oras sa intru in librarie si sa caut de aceea poate e bine sa se mentioneze macar celor care vor intra sa stie ce sa caute. Mi-ar placea sa aflu ideea acestui roman. Pentru ca am vazut reluarea filmului dupa romanul "Rebeca" de Daphne Mauriere si nu-mi mai reaminteam cum se termina drama in carte, am recitit-o. Mi-a luat putin timp pentru ca a citi o carte prima data te preocupa toate detaliile care sa te faca sa intelegi nu doar actiunea dar si strafundurile sufletelor care au nascut-o, fata de a-ti reaminti doar. Daca citesti romanul dupa film esti in mare castig! Timpul mi-a permis sa recitesc si romanul "Valea papusilor" de Jacqueline Susann pentru a-l recomanda in cunostinta (proaspata) de cauza, dar si pentru a dezbate tema de catre cei care au citit-o. Desi actiunea se petrece incepand cu anul 1945, gasesc multe similitudini din epoca desfasurarii actiunii si ceea ce se intampla azi. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 10:46
Pentru NORINMUNTI . La cumpana secolului XX , Londra era inca capitala unui mare imperiu . Mereu asemenea orase au fost un magnet pentru locuitorii tarilor , insulelor , regiunilor departate . In Londra au ajuns si oameni din Antilele Britanice . Problema emigrantului este tema acestui roman . Autoarea romanului , reprezentanta a literaturii engleze , este o emigranta din Jamaica .
|
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 10:48
Pentru amatorii de parodii : " Cartea fara nume " si " Ochiul Lunii " , autor Anonymous , editura LEDA .
|
Postat pe: 12 Martie 2010, ora 11:41
De la: marian_bd_rotaru, la data 2010-03-12 10:46:45Pentru NORINMUNTI . La cumpana secolului XX , Londra era inca capitala unui mare imperiu . Mereu asemenea orase au fost un magnet pentru locuitorii tarilor , insulelor , regiunilor departate . In Londra au ajuns si oameni din Antilele Britanice . Problema emigrantului este tema acestui roman . Autoarea romanului , reprezentanta a literaturii engleze , este o emigranta din Jamaica . Nu pun la indoiala aceste lamuriri pentru care va multumesc. Eu am vrut sa spun o cu totul alta viziune pentru ca mi s-a parut mai incitanta la citit. Voi fi mai atenta si nu voi repeta aceasta grava greseala. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 11:05
" Transatlanticul : autor James Barlow . Impropriu denumit astfel . Actiunea romanului se petrece in Oceanele Indian si Pacific . Autorul face din vas un veritabil personaj .
|
|
Postat pe: 13 Martie 2010, ora 11:20
De la: norinmunti, la data 2010-03-12 11:41:51De la: marian_bd_rotaru, la data 2010-03-12 10:46:45Pentru NORINMUNTI . La cumpana secolului XX , Londra era inca capitala unui mare imperiu . Mereu asemenea orase au fost un magnet pentru locuitorii tarilor , insulelor , regiunilor departate . In Londra au ajuns si oameni din Antilele Britanice . Problema emigrantului este tema acestui roman . Autoarea romanului , reprezentanta a literaturii engleze , este o emigranta din Jamaica . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Martie 2010, ora 11:04
" Luptatorul de la Stonehenge " , autor Mauro Raccasi , editura POLIROM
|
Postat pe: 15 Martie 2010, ora 12:52
Lucian din Samosata este naiv, el isi obliga cititorul sa gandeasca si-n acelasi timp il tenteaza sa intregeasca ceea ce a citit./ Voltaire
In a doua jumatate a secolului al doilea e.n. putem privi doar pe un singur om - el fiind deasupra tuturor superstitiilor - ca pe cel care ar avea dreptul sa surada in fata smintelilor umanitatii, fiindu-i totodata profund mila de ea. Acest om daruit cu spiritul cel mai serios si cel mai fermecator din vremea sa, este Lucian./ Ernest Renan Deci recomand "Scrieri alese" de Lucian din Samosata. Am redat mai sus ce au apreciat oameni de vaza despre opera lui pentru ca a scrie ceva din parerea proprie as risca prea mult sa fiu atentionata, lucru care nu ma sacaie ci pur si simplu ma doare. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Martie 2010, ora 11:13
" Calatoria unui romancier in jurul lumii " , autor Vicente Blasco Ibanez . Calatoria intreprinsa in anul 1924 , a fost una de placere . S - a finalizat cu un excelent jurnal de calatorie , scris in vila sa de la Menton . Lumea vazuta de Blasco Ibanez , este astazi aproape disparuta . Nu era perfecta , dar era mult mai normala , fata de cea de astazi , hidoasa , globalizata si standardizata .
|
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 10:46
" Istorii pierdute . Enigme faimoase din istoria omenirii " , autor Joel Levy , editura ALL .
|
Postat pe: 17 Martie 2010, ora 10:55
Hotul de spanzuratoare de Bernard Cornwell. O poveste politista scrisa intr-un stil alert, in atmosfera Angliei din perioada Regentei : acuzatul care se declara nevinovat cauta adevaratul ucigas in lumea subterana a infractorilor londonezi.
|
Postat pe: 18 Martie 2010, ora 11:08
Cartile din colectia " Misterele Lumii " , editate de catre HIPARION . Au aparut in anii " 90 , circa 10 - 12 titluri . interesante , bogate in informatie la preturi accesibile . Din pacate seria de carti din colectia amintitata nu mai este editata astazi .
|
Postat pe: 18 Martie 2010, ora 19:15
Pe 15 martie recomandam o carte : "Hotul de spanzuratoare" pentru ca abia o citisem si merita mentionata. Azi trebuie sa vin cu precizari : Acest roman face parte de fapt dintr-o carte care uneste intr-un singur volum "Colectia de romane" , patru romane : Hotul de spanzuroatoare, Promisiune mincinoasa de Howward Roughan, In deriva de Stephanie Gertler si Floarea soarelui de Richard Paul Evans.
Am revenit cu aceasta informatie pentru ca nu stiu daca se gasesc in librarii si separate. Am reusit sa citesc Promisiune mincinoasa si e fascinanta. Gusturile nu se discuta dar ma bucur ca am descoperit-o. Despre celelalte doua ramane prinse in colectie nu pot spune nimic pentru ca inca nu le-am citit. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 19 Martie 2010, ora 21:16
" Cartea Neagra " , autor Orhan Pamuk , editura " Curtea Veche "
|
Postat pe: 19 Martie 2010, ora 22:36
Ma bucur ca am in biblioteca pe Volter: "Dialoguri si anecdote filozofice". E exceptionala! Ma amuz de felul cum se trata subiectul Religie. Am fost tentata sa spicuiesc ceva dar mi-e imposibil sa aleg. Lamartine spunea: "Volter a daruit limbii instrumentul polemicii. E creatorul limbajului improvizat, rapid, concis, al jurnalismului". Daca nu l-ati citit merita cautat in biblioteci pentru ca nu stiu daca a fost reeditat din1985 incoace.
|
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 09:54
" Civilizatia Japoneza Traditionala " , autor Octavian Simu , editura " SAECULUM "
|
anca_petrar 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Baia Mare |
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 20:56
De la: norinmunti, la data 2010-03-19 22:36:48Ma bucur ca am in biblioteca pe Volter: "Dialoguri si anecdote filozofice". E exceptionala! Ma amuz de felul cum se trata subiectul Religie. Am fost tentata sa spicuiesc ceva dar mi-e imposibil sa aleg. Lamartine spunea: "Volter a daruit limbii instrumentul polemicii. E creatorul limbajului improvizat, rapid, concis, al jurnalismului". Daca nu l-ati citit merita cautat in biblioteci pentru ca nu stiu daca a fost reeditat din1985 incoace. poate ai vrut sa scrii VOLTAIRE?????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
anca_petrar 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Baia Mare |
Postat pe: 20 Martie 2010, ora 21:09
COAJA LUCRURILOR SAU DANSAND CU JUPUITA
Hot Keys for Soft Windows (Chei fierbinþi pentru ferestre moi) STANGACII SI ENORMITATI. CARTE DE CALCULATOARE PENTRU SPIRITE LITERATOARE toate de ADRIAN OTOIU Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 21 Martie 2010, ora 09:42
" Pentru Toata Viata " , autor scriitorul autralian din sec . XIX , Marcus Andrew Hislop Clarke . La aceea vreme Insula Norfolk , posesiune australiana din Oceanul Pacific , nu era o destinatie de vacanta , ci o colonie de penitenta . Varianta britanica a arhipelagului francez Royale , din Antile .
|
|
Postat pe: 21 Martie 2010, ora 09:55
Pentru cine nu a avut inca posibilitatea sa citeasca "poezii" de Michelangelo, e o pierdere. Nu comentez opera dar voi scrie cateva versuri dintr-un din poezii:
........................................................................................ In tine, spirit nobil, se stravede, si-n trupul drag, frumos peste masura, ce pot sa scoata ceruri si natura cand frumusete vor si nu se vede. O, dulce spirit, harul se-ntrevede: launtrul tau asterne pe figura iubire si iertare si caldura, cum de la nimeni, nimeni nu purcede, Incat splendoarea prinde sa ma lege, privirea blanda da sperante certe si-avant imi da navalnica iubire.... Ce-ntarziata sau grabita lege nu-ngaduie cumplitei morti sa ierte lucrare de-o asa desavarsire? ........................................................... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 22 Martie 2010, ora 10:33
" Profetul " , autor scriitorul si poetul arab Kahlil Gibran . Editua MIX , colectia " Lumea din noi " . Este o carte a esentelor . Forma definitiva a capatat - o in 25 de ani . Intr - o forma superconcentrata . inteleptul Almustafa , dezvaluie locuitorilor orasului imaginar Onphales la rugamintea lor si in special a preotesei Almintra , nestemate de gandire . Cartea este o perla a intelepciunii arabe !
|
Postat pe: 22 Martie 2010, ora 11:08
De la: anca_petrar, la data 2010-03-20 20:56:49De la: norinmunti, la data 2010-03-19 22:36:48Ma bucur ca am in biblioteca pe Volter: "Dialoguri si anecdote filozofice". E exceptionala! Ma amuz de felul cum se trata subiectul Religie. Am fost tentata sa spicuiesc ceva dar mi-e imposibil sa aleg. Lamartine spunea: "Volter a daruit limbii instrumentul polemicii. E creatorul limbajului improvizat, rapid, concis, al jurnalismului". Daca nu l-ati citit merita cautat in biblioteci pentru ca nu stiu daca a fost reeditat din1985 incoace. iti multumesc, pentru observatie. Da, sigur si chiar am vrut sa repar greseala imediat dar nu am mai putut. Dar pentru ca lumea ii pronunta numele Volter cred ca stiu ca la filozof m-am referit si nu la unul comun. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am059316 20 mesaje Membru din: 25/05/2009 |
Postat pe: 22 Martie 2010, ora 12:43
De la: marian_bd_rotaru, la data 2010-03-21 09:42:44" Pentru Toata Viata " , autor scriitorul autralian din sec . XIX , Marcus Andrew Hislop Clarke . La aceea vreme Insula Norfolk , posesiune australiana din Oceanul Pacific , nu era o destinatie de vacanta , ci o colonie de penitenta . Varianta britanica a arhipelagului francez Royale , din Antile . PENTRU TOATA VIATA O carte buna , am citit-o in adolescenta . Cand am inceput-o n-am putut sa o mai las din mana pana n-am terminat-o ( si are ceva sute de pagini). Tot cam pe atunci am citit si TAUNUL de E Voynich , VILLETTE si JANE EYRE de Charlotte Bronte . Carti romantice cu personaje puternice , pline de caracter .
|
|
|