Info
x
Care sunt cartile voastre preferate?
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 6 Aprilie 2010, ora 13:32
"Calatorie de Nunta " , autor William Dean Howells , editura GAMA , 1992. Este de fapt o calatorie prin America
|
|
Postat pe: 7 Aprilie 2010, ora 11:17
" Carusel prin Argentina " , o carte scrisa de catre Paula Popesco si aparuta la editura " National " , Brasov 1997 . La finalul cartii , scriitoarea , care a avut sansa de a calatori prin lume , harul de a o observa si talentul de a reda cele observate , a promis o serie de carti de calatorie : " Carusel prin ..... " : Egipt , Noua Zeelanda , Homg Kong , Macao , Coasta se Azur , Hawaii , etc . etc .. Din pacate pana in prezent proiectul nu a fost continuat ! Sper sa rupa " tacerea " si sa publice urmatoarele volume , cu atat mai mult , cu cat primul a fost promitator !
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 8 Aprilie 2010, ora 10:41
" Povestea Vietii Mele " , autor scriitorul american de culoare Frederick Douglas, editura " UNIVERS " , 1988 . Experienta unui sclav negru . Sclavul a fost chiar scriitorul .
|
claudeafozocas 21 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Aprilie 2010, ora 14:10
"Omul care isi confunda sotia cu o palarie" - Oliver Sacks.
Oare nu putem extinde tema la Omul care confunda forumul cu biblioteca...??? Intreb si eu asa...
|
Postat pe: 9 Aprilie 2010, ora 11:16
Sigur ca se poate , desi ma indoiesc ca ar avea vreo relevanta ! Acum nu am sa ma refer la o carte existenta , ci la una care poate va apare ( cel putin asa doresc ) . Dupa cate a aparut in presa , scriitoarea clujeanca Hanna Bota si - a incheiat studiile etnografice , pe care le - a efectuat in Insulele Noile Hibride , asupra triburilor bastinase . Sper ca domnia sa , sa includa intr - o carte experienta traita in Melanezia , iar aceasta carte sa fie cat mai curand editata !
|
Postat pe: 10 Aprilie 2010, ora 09:56
Cartile scrise de catre domnul Vladimir Rosulescu , aduc multa informatie pertinenta si satisfactie spirituala . " Spania " ; " Portugalia " ; " Barbarii " ; " State , Sanctuare , Suverani " ; " Cruciadele " sunt o parte dintre titlurile semnate de catre Valdimir Rosulescu si aparute la editura " Scorilo " din Craiova . Autorul planificase aparitia si a altor lucrari care se anuntau la fel de interesante : " Valea Rinului " ; " Valea Loarei " ; " Grecia si templele sale " ; " Sicilia " ; " Spledorile Europei " . Din pacate aceste aparitii editoriale , au ramas de ani de zile doar in faza de proiect ! Astazi este greu sa publici o carte , dar sper ca omul pasionat de istorie , geografie , arta , cultura si calatorie , care este domnul Vladimir Rosulescu , sa gaseasca posibilitatea de a transforma manuscrisele in carti care sa ajunga sub ochii cititorilor .
|
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 10:47
" Vrajirea " , editra " Corint " , 2007 . Autor este austriacul Hermann Brosh , inginer , inventator , om de afaceri , dar ramas cunoscut in primul rand ca scriitor . Pentru a scrie romanul , a trait 10 luni in satul montan Mosern din landul Tirol . Atunci , in deceniul IV , al secolului XX , traditiile populare , credinta in magie , erau inca vii in mentalul colectiv rural .
|
|
Fosta membra 9am.ro 1888 mesaje Membru din: 24/02/2010 |
Postat pe: 11 Aprilie 2010, ora 12:36
Eu recomand un roman care mi-a placut pentru ca citindu-l nu mai am nevoie sa citesc multe explicatii pe Forum despre dragoste, prietenie, tainele sufletului si a trupului, despre relatia dintre mama si fiica, etc.! Autoarea se numeste Rosie Thomas si romanul sau : Fetite zvapaiate, femei cumiinti. A aparut la Gebimex Press in anul 1995.
|
|
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 02:53
Doctorul sufletelor
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 07:04
De la: nastasemihail, la data 2010-04-12 02:53:11Doctorul sufletelor As dori, numai daca se poate, sa primesc mai multe taine despre acest doctor ca inima mea a inceput sa vibreze haotic si vreau sa mi se precizeze cauza sau cauzele! Cartea are cumva si un autor?
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 11:02
" Am trait vremuri moderne " , autor Linda Grant , editura " LEDA " . Sfarsitul mandatului britanic in Palestina si aparitia statului Israel . Eveniment care a marcat si care poate va mai marca inca mult timp viata internationala .
|
cozare 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Constanta |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 11:51
Eu am citit seria AMURG de STEPHENIE MEYER.Este o impletire de genuri : dragoste , actiune , drama . Face parte din categoria operelor de fictiune . Mie mi-a placut foarte mult . Sunt produse si filme la fiecare volum al seriei , doua dintre ele deja scoase pe piata : TWILIGHT SAGA si TWILIGHT SAGA-THE NEW MOON .SUPER sunt si filmele.
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 12:26
De la: norinmunti, la data 2010-04-12 07:04:38De la: nastasemihail, la data 2010-04-12 02:53:11Doctorul sufletelor Nu mai stiu autorul. E vorba de iesiri in astral. A murit de cancer, dupa descriere. Deci nu se recomanda. Doar ca informatie. S-ar putea iesirile lui sa fi fost cauzate de boala. Deci parasirea anticipata a corpului, cu ani inainte. A spus lucruri extrem de interesante. Oricum avea pregatire de yoghin. Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 12:29
De la: nastasemihail, la data 2010-04-12 12:26:26De la: norinmunti, la data 2010-04-12 07:04:38De la: nastasemihail, la data 2010-04-12 02:53:11Doctorul sufletelor Multumesc mult pentru aceasta completare detaliata! cu respectul cuvenit, o zi frumoasa! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 12 Aprilie 2010, ora 15:24
" Din gangul care se strecura printre case, dand intr-o alta ulita, trei trepte tocite si murdare te duceau la cladirea cenusie din Passo di Gatta Mora. Pe aceste trepte, spune legenda, alunecase o moasa... Poticnindu-se, ea pomeni numele dracului. In aceeasi clipa usa se deschise si se auzi scancetul ragusit si pitigaiat al noului nascut, care era Paganini.
Copilul a plans toata noaptea, a plans si dimineata. Plangea, tanguindu-se parca impotriva cruzimii parintilor care-l chemase la viata intr-o noapte atat de neagra si furtunoasa, cand marea infuriata se izbea de cele doua diguri genoveze, bubuind ca o gura de tun. Era noaptea de 27 octombrie a anului 1782." Asa incepe povestea vietii lui Paganini din romanul "Defaimarea lui Paganini" scrisa de A. Vinogradov. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 11:01
Domnul Serban Gheorghiu , ofiter de marina in retragere , impatimit cartofil , este autorul mai multor carti de calatorie , editate in ultimele trei decenii ale secolului trecut : " Orizont Mediteranean " ; " Calator pe patru continente " , etc . . Domnia sa are alte 24 ( douazeci si patru ) de carti in manuscris , care cuprind amintirile calatoriilor sale ca marinar . Carti care asteapta de ani de zile un sponsor ca sa ajunga la cititori .
|
Fosta membra 9am.ro 6522 mesaje Membru din: 23/09/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 13 Aprilie 2010, ora 21:36
Dama cu camelii -alexandre dumas.facusem la un moment dat si o obsesie ptr subiect.
o viata,o iubire,patima,moarte,sacrificiu .toate la o intensitate ametitoare. Ana Karenina....la un moment dat un psiholog a spus ca fiecare femeie are putin din Ana.mai mult sau mai putin.romanul pe linga povestea de iubire este o sursa bogata de conflicte si traume psihologice. Raporteaza abuz de limbaj |
|
9am137002 23 mesaje Membru din: 16/09/2009 |
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 04:25
SI MIE IMI PLAC MULT CARTILE ISTORICE CUM AR FI PADUREA SPANZURATILOR SI MAI NOU COLECTIA CU CARTILE ADEVARUL ,CRED CA O SA MA APUC SA CITESC AGONIE SI EXTAZ SI CHIAR AS RECOMANDA-O E CARTE INTERESANTA DESPRE VIATA SI AVENTURILE LUI MICHELANJELO
|
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 08:54
Am reluat "cetitul" volumului "Nuvele exemplare" de Miguel de Cervantes. Prima data a fost pe la sfarsitul deceniului 1980. Fie si numai intelegand explicatiile din prologuri pe care le prezinta, intelegem cat de mult bun simt si mai ales cat respect avea pentru cei ce i-au citit opera sau o vor citi. Nuvelele chiar sunt "exemplare". "Tare as vrea, de-ar fi cu putinta, prea iubitule cititor, sa ma lipsesc a mai scrie prologul acesta, fiindca cel pe care l-am pus in Don Quijote-le meu nu mi-a cazut atat de bine incat sa mai am pofta a pacatui inca o data cu cel de fata!".............................................. Am preluat prima fraza din "Prolog catre cititor" care sa-mi sustina cele scrise mai sus. Lectura placuta!
|
Fosta membra 9am.ro 834 mesaje Membru din: 13/04/2010 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 09:02
De la: norinmunti, la data 2010-04-14 08:54:14Am reluat "cetitul" volumului "Nuvele exemplare" de Miguel de Cervantes. Prima data a fost pe la sfarsitul deceniului 1980. Fie si numai intelegand explicatiile din prologuri pe care le prezinta, intelegem cat de mult bun simt si mai ales cat respect avea pentru cei ce i-au citit opera sau o vor citi. Nuvelele chiar sunt "exemplare". "Tare as vrea, de-ar fi cu putinta, prea iubitule cititor, sa ma lipsesc a mai scrie prologul acesta, fiindca cel pe care l-am pus in Don Quijote-le meu nu mi-a cazut atat de bine incat sa mai am pofta a pacatui inca o data cu cel de fata!".............................................. Am preluat prima fraza din "Prolog catre cititor" care sa-mi sustina cele scrise mai sus. Lectura placuta!Ata lucrare este aparuta in.............3d su 4d???? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 09:05
De la: 9am137002, la data 2010-04-14 04:25:43SI MIE IMI PLAC MULT CARTILE ISTORICE CUM AR FI PADUREA SPANZURATILOR SI MAI NOU COLECTIA CU CARTILE ADEVARUL ,CRED CA O SA MA APUC SA CITESC AGONIE SI EXTAZ SI CHIAR AS RECOMANDA-O E CARTE INTERESANTA DESPRE VIATA SI AVENTURILE LUI MICHELANJELOAm cautat si eu ,,Padurea Spanzuratilor'' si nu am mai gasit decat spanzuratii , ca padurea s-a vandut si a fost defrisata ,acum acolo locul se desertifica ........si spanzuratii se vor acoperi cu nisip. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 946 mesaje Membru din: 2/04/2010 |
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 09:07
De la: nik64sc, la data 2010-04-14 09:05:07De la: 9am137002, la data 2010-04-14 04:25:43SI MIE IMI PLAC MULT CARTILE ISTORICE CUM AR FI PADUREA SPANZURATILOR SI MAI NOU COLECTIA CU CARTILE ADEVARUL ,CRED CA O SA MA APUC SA CITESC AGONIE SI EXTAZ SI CHIAR AS RECOMANDA-O E CARTE INTERESANTA DESPRE VIATA SI AVENTURILE LUI MICHELANJELOAm cautat si eu ,,Padurea Spanzuratilor'' si nu am mai gasit decat spanzuratii , ca padurea s-a vandut si a fost defrisata ,acum acolo locul se desertifica ........si spanzuratii se vor acoperi cu nisip. Eu cred ca ai gresit padurea. Mai cauta... Raporteaza abuz de limbaj
"Daca poti ajuta, atunci ajuta. Dar daca nu poti face asta, cel putin nu face rau."
|
|
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 09:33
De la: nik64sc, la data 2010-04-14 09:02:04De la: norinmunti, la data 2010-04-14 08:54:14Am reluat "cetitul" volumului "Nuvele exemplare" de Miguel de Cervantes. Prima data a fost pe la sfarsitul deceniului 1980. Fie si numai intelegand explicatiile din prologuri pe care le prezinta, intelegem cat de mult bun simt si mai ales cat respect avea pentru cei ce i-au citit opera sau o vor citi. Nuvelele chiar sunt "exemplare". "Tare as vrea, de-ar fi cu putinta, prea iubitule cititor, sa ma lipsesc a mai scrie prologul acesta, fiindca cel pe care l-am pus in Don Quijote-le meu nu mi-a cazut atat de bine incat sa mai am pofta a pacatui inca o data cu cel de fata!".............................................. Am preluat prima fraza din "Prolog catre cititor" care sa-mi sustina cele scrise mai sus. Lectura placuta!Ata lucrare este aparuta in.............3d su 4d???? Nu am inteles intrebarea pentru ca nu e completa: Te referi la volum sau la ce am scris eu? Daca te referi la a doua parte, tin sa aduc la cunostinta ca niciodata nu copii din gandirea altora si sa mi-o atribui. Tot timpul folosesc semnul " la inceputul textului si la sfarsittul lui ca sa stie toti ca nu e la meu. Despre carte: a aparut in anul 1983 la Editura Cartea romaneasca. Probabil ca nu se gaseste decat in anticariate sau in biblioteci. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 09:35
Domnule,cine nu a citit "Ceata in munti" a lui Gustave Venenson, "Aparitia" lui Santiago Calimono si "Dincolo de stele" a lui Antoine Marceau ,A TRAIT DEGEABA!!!!
M-ar bucura sa gasesc oameni pe acest topic cu care sa pot discuta pe indelete despre aceste adevarate capodopere ale literaturii universale.
|
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 09:39
De la: vaneamarin, la data 2010-04-14 09:35:27Domnule,cine nu a citit "Ceata in munti" a lui Gustave Venenson, "Aparitia" lui Santiago Calimono si "Dincolo de stele" a lui Antoine Marceau ,A TRAIT DEGEABA!!!!Asta denota ca M EMINESCU a fost o non valoare??? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 09:43
De la: nik64sc, la data 2010-04-14 09:39:02De la: vaneamarin, la data 2010-04-14 09:35:27Domnule,cine nu a citit "Ceata in munti" a lui Gustave Venenson, "Aparitia" lui Santiago Calimono si "Dincolo de stele" a lui Antoine Marceau ,A TRAIT DEGEABA!!!!Asta denota ca M EMINESCU a fost o non valoare??? Domnu' Nik,va suspectez ca l-ati citi pe Eminescu dar nu si pe astia trei... .Hai, de dragul dumnevoastra ca este prima data cand vorbim,pe langa astia trei il bag si pe Eminescu .Deci,cine nu i-a citit pe TOTI astia patru a trait DEGEABA ! ![]() Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 09:46
De la: nik64sc, la data 2010-04-14 09:39:02De la: vaneamarin, la data 2010-04-14 09:35:27Domnule,cine nu a citit "Ceata in munti" a lui Gustave Venenson, "Aparitia" lui Santiago Calimono si "Dincolo de stele" a lui Antoine Marceau ,A TRAIT DEGEABA!!!!Asta denota ca M EMINESCU a fost o non valoare??? Azi vrei sa fii rautacios? In literatura universala sunt n+i capodopere si nu se exclud! Cat priveste dorinta D-lui Veneamarin, chiar imi pare rau ca nu am citit nici o carte din titlurile enumerate, mai mult nici nu stiu de unde as putea face rost macar de unul din ele. Mi-ar fi placut un dialog decat sa ne ciondanim nevinovat pe diferite topicuri ca divertisment. Raporteaza abuz de limbaj |
|
cristianvitu 732 mesaje Membru din: 6/05/2009 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 09:51
cartophile:
n. One who greatly admires and enjoys maps. Only a cartophile would spend seven hours browsing and admiring maps. adicãtelea un împãtimit al HARÞILOR CARTOFILÍE s.f. Ramurã a filateliei care se ocupã cu colecþionarea, studierea ºi expunerea cãrþilor poºtale ilustrate. (din fr. cartophilie) aºadar "no comment" CARTOFÍL, -Ã s. m. f. pasionat de cartofilie. (< fr. cartophile) Astfel, stimate cititor "cartofil" nu înseamnã nicidecum "pasionat de carte" sau "colectionar de carte". Am pus acest accent pentru a evita înrãdãcinarea greºitã a unui termen într-o limbã românã ºi aºa destul de zbuciumatã... BIBLIOFÍL, -Ã, bibliofili, -e, s.m. și f. Iubitor și colecționar de cãrți rare și prețioase. ♢ (Adjectival) Ediție bibliofilã = carte rarã, frumoasã, prețioasã, editatã în condiții grafice deosebite; ediție de lux. [Pr.: -bli-o-] – Din fr. bibliophile.
Raporteaza abuz de limbaj
de omnia dubitandum
|
|
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 09:56
De la: norinmunti, la data 2010-04-14 09:46:43De la: nik64sc, la data 2010-04-14 09:39:02De la: vaneamarin, la data 2010-04-14 09:35:27Domnule,cine nu a citit "Ceata in munti" a lui Gustave Venenson, "Aparitia" lui Santiago Calimono si "Dincolo de stele" a lui Antoine Marceau ,A TRAIT DEGEABA!!!!Asta denota ca M EMINESCU a fost o non valoare??? Sunt convins ca nimeni de pe acest forum nu poate consuma doar dulceata la toate mesele. .
|
Postat pe: 14 Aprilie 2010, ora 10:07
De Eminescu,ca tot a venit vorba, mi-a placut mult poezia "Din trei sute de catarge". M-a fascinat mereu viata marinarilor asa ca i-am retinut si titlul.
.Mi-a mai placut mult si o alta poezie(nu ii mai stiu titlul) in care, de treceai niste codrii de arama, nu stiu cum, de departe vedeai aproape,o chestie de genul asta. .Nu in ultimul rand, doresc sa amintesc de poezia aia in care o planeta cadea pe pamant, alunecand pe o raza, si dorea sa faca sex cu o tipa(nepoata de imparat) dar unul Catalin a fost mult mai rapid. Legat de Eminescu mai stiu si de Veronica Micle, ca are statuie pe langa Cazinoul din Constanta, scrie pe ea si am citit si eu cand mergeam la acvariu sa vad pestii aia mari ... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

.Hai, de dragul dumnevoastra ca este prima data cand vorbim,pe langa astia trei il bag si pe Eminescu
.Deci,cine nu i-a citit pe TOTI astia patru a trait DEGEABA !