Info
x
Care sunt cartile voastre preferate?
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 10 Februarie 2010, ora 10:48
In ciuda propagandei oficiale , sovieticii nu au fost doar niste victime inocente atacate de germani . Dimpotriva au dorit declansarea razboiului al doilea mondial . " Spargatorul de Gheata " , autor generalul Victor Suvorov . Nu au pregetat sa - si sacrifice cel mai bun spion pe care l - au avut vreodata : " Richard Sorge , asa cum a fost " , autor Mihail Kolesnikov , editura JUNIMEA , 1977 .
|
|
anca_relu_upcmail_ro 477 mesaje Membru din: 18/12/2009 |
Postat pe: 10 Februarie 2010, ora 14:28
POVESTEA UNUI OM ADEVARAT si IN CAUTARE DRAGOSTEI PIERDUTE de BORIS POLEVOI
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 11 Februarie 2010, ora 10:55
" Obiectiv 5 " , autor Colin Forbers , editura RAO . Obiectiv 5 , este o insula de gheata din Artica , pe care se afla situata o baza americana . Calota de gheata care inconjura insula , face parte din " apele internationale " . Acolo sunt agentii KGB . Un episod poate real din razboiul rece .
|
Postat pe: 12 Februarie 2010, ora 10:50
Regretatul colonel Paul Stefanescu propune in anii " 80 un interesant excurs in istoria criminalisticii - " In slujba vietii si adevarului " - lucrare ampla in trei volume , devenita un bestseller al acelor ani . Dupa 1990 . Paul Stefanescu publica noi lucrari , la fel de documentate si pline de dontinut : " Enigme ale istoriei romanesti " - doua volume ; " Mari scandaluri financiare " ; " Buruiana diavolului " ; " Initieri si mari initiati " ; " Istoria mondiala a societatilor secrete " , etc .
|
Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 09:47
" Dolmen " , autor Marie - Anne Le Prezennec . Dupa nume o scriitoare bretona , care scrie despre o insula bretona , oamenii insulei si taimele pe care acesti oameni le poarta cu ei
|
Fosta membra 9am.ro 377 mesaje Membru din: 18/03/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 12:06
De la: MihaelaNistor, la data 2010-01-22 14:02:47Bine v-am regasit, iubitori de carti frumoase! M-a apucat acum sa citesc cartea "Cianura pentru un suras" de Rodica Ojog Brasoveanu. Imi place foarte mult! Da, merge la citit dar dupa ce-o inchizi si incepi sa darami esafodajul descoperi ca ai pierdut vremea; Analizeaza te rog intamplarile secventa cu secventa si apoi ataseaza-le sa vezi ce iese. Brasoveanu avea un nume care era lasat "sa lucreze" pentru a nu ne mai dezvolta spiritul de cultura! Am mai multe carti de ale ei si le-am cumparat din prudenta sa nu cada in mana altora! O zi buna! Nu cunosc ce ai mai citit ca sa stiu ce sa recomand dar un grec antic scria ca moto pe o lucrare al unui coleg : nici o carte nu e atat de proasta incat sa nu inveti si ceva bun din ea! (Nu e un citat ceea ce am scris ci o traducere dupa urechea mea!) Raporteaza abuz de limbaj
Nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil!
|
|
Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 12:16
De la: marian_bd_rotaru, la data 2010-02-13 09:47:47" Dolmen " , autor Marie - Anne Le Prezennec . Dupa nume o scriitoare bretona , care scrie despre o insula bretona , oamenii insulei si taimele pe care acesti oameni le poarta cu ei Si eu ca raspuns as recomanda "Sapte povesti gotice - Anecdote ale destinului" de Isak Dinesen scriitoare daneza, pe numele adevarat Karen Blixsen. Sper ca nu v-am deranjat intrand aici! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
violeta1964 40 mesaje Membru din: 11/10/2009 |
Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 15:55
Da, sunt de acord cu scriitori rusi. Pentru mine operele lui Dostojevski sunt capodopere. Boris Pasternak, idem. Insa imi place si Graham Green, Robert Graves (Claudius), Borges etc. Cultura nu ar trebui sa moara niciodata
|
|
|
|
violeta1964 40 mesaje Membru din: 11/10/2009 |
Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 15:58
Cine mai citeste azi: Robert Graves, Graham Greene, Dostojevski, Cronin, Borges, C,T.Popescu, Salinger, Lem???
|
ileanastan 86 mesaje Membru din: 26/10/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 16:56
Eu ador biografiile si, in general, operele de non-fictiune.
Raporteaza abuz de limbaj
Ileana Adriana Stan
|
|
9am132462 2 mesaje Membru din: 9/09/2009 Oras: Pitesti |
Postat pe: 14 Februarie 2010, ora 09:32
Octavian Paler
|
Fosta membra 9am.ro 9 mesaje Membru din: 28/11/2009 |
Postat pe: 14 Februarie 2010, ora 09:37
nu stiu cine mai citeste cate ceva......le e mai usor sa deskida pc ul....pacat de petre tutea ca nu se stie de el...in randul multora...stiu doar hi5 si alte nebunii...
|
Postat pe: 14 Februarie 2010, ora 11:05
" Nu - i timp de ramas - bun " , autor Linwood Barclay , editura LEDA .
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 10:35
" Parapsihologia " , autor Victor Duta , editura STEFAN . Un domeniu situat dincolo de frontierile actuale ale cunoasterii stiintifice .
|
9am059316 20 mesaje Membru din: 25/05/2009 |
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 15:06
Am citit de curand "Viata pe un peron"
M-am straduit sa deslusesc ceva , dar foarte greu ... Si nu sunt cititoare de romane scrise de Sandrei Brown sau Danielle Steel(no offense iubitorilor genului). Unde se termina filozofia si unde incepe aberatia? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 16 Februarie 2010, ora 10:39
" Ultimul Ritual " , autor scriitoarea islandeza Yrsa Sigurdardottir . Actiunea romanului se petrece in Islanda . In esenta intriga este universal valabila .
|
Postat pe: 17 Februarie 2010, ora 10:36
" Manipulatorii sunt printre noi " , autor psihologul canadian Isabelle Nazare - Aga , editura Niculescu . Oricine poate fi , sau exte o victima a manipularilor intentionate ori nu . O carte cu informatii utile .
|
|
Postat pe: 18 Februarie 2010, ora 10:49
" Barbarii " , autor Vladimir Rosulescu , editura SCORILO . O carte de referinta pentru tema enuntata in titlu . Barbarii la care face referire cartea sunt triburile nomade de mancatori de carne cruda , care din padurile intunecate ale Uralilor sau ale nordului , din stepele Volgai sau din deserturile Asiei Centrale , s - au revarsat la sfarsitul antichitatii peste lumea europeana . Au trecut prin foc si sabie si au inrobit populatiile autohtone civilizate . Nici pamantul traco - geto - dac nu a fost ferit , ba se pare ca a fost foarte vizat . Urmasii lor s - au cuibarit in ograda altuia si se declara acum " europeni " cu acte in regula . Stiu foarte bine ca nu stau in casa lor . Cauta acesti barbari sa manipuleze istoriografia si manifesta o ura de moarte impotriva stapinilor de drept ai pamanturilor pe care s - au asezat cu silnicie .
|
|
Postat pe: 19 Februarie 2010, ora 11:03
Intamplator am aflat pe internet de existenta unei carti :" Romanii , Basarabia si Transnistria " , autori Ioan si Luiza Popa , editura SEMNE . Evident ca nici aceasta carte nu este prezenta in librariile din orasele mici . Evident ca prin mijloacele de informare in masa nu se face reclama la carti . Cartile nu mai incap in spatiile publicitare . Acolo intalnesti doar prostile societatii de consum .
|
Fosta membra 9am.ro 9 mesaje Membru din: 28/11/2009 |
Postat pe: 19 Februarie 2010, ora 14:13
P.TUTEA sa fie;)
|
Postat pe: 20 Februarie 2010, ora 09:16
" Culoarea " , autor Rose Tremain , editura LEDA . Dorinta de imbogatire a fost si este mobilul pentru care omul dovedeste capacitatea de a suporta sau face orice . Cautaorii de aur dincolo de mizerie si pitoresc , au contribuit fara vrerea lor la infiintarea de state si natiuni . Culoarea dun titlul romanului este culoarea aurului , iar natiunea care se nastea la mijlocul sec . XIX , era cea neozeenlandeza .
|
Fosta membra 9am.ro 104 mesaje Membru din: 19/02/2010 |
Postat pe: 20 Februarie 2010, ora 12:10
Inima vrajita de Romain Rolland.Am citit de carind cele trei volume Annette si Silvie vara, Mama si fiu si moartea unei lumi al treilea volum Zamislirea.
|
Ortansa_Dumitru 2 mesaje Membru din: 22/12/2009 |
Postat pe: 20 Februarie 2010, ora 13:39
Ma numesc Rosu
|
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 09:40
" Netherland " , autor Joseph O " Neill , editura LEDA .
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 15:15
Carteaceamaiinteresantaeaceeacareocitesticindartrebuisafacialtceva
Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 19:57
De la: rodik_mi, la data 2010-01-18 13:19:47Am citit mult in copilarie si-n adolescenta Poate si pentru ca nu aveam decat 1_2 programe TV iar internet, nici pomeneala. Mai citesc si acum cate-o carte buna dar preferatii mei sunt autorii rusi ; TOLSTOI, DOSTOIEVSKI . Apoi , as mentiona si poezia lui Adrian Paunescu [nu cea cu elogii} Pamantul deocamdata ,, Pe pamant avem de toate / si mai bune si mai rele/ bune, rele/ Si-nchisori si libertate /si-a putea si nu se poate/ Si noroi si stel. Paunescu! Pamantul deocamdata si Repetabila povara sunt cartile de referinta pe care le mai deschid cand mi-e dor de ceva curat din alte vremuri. Ca un omagiu voi scrie din Raport: "Am spus acestea toate despre lume Din dorul de-a o face mai curata Ca inima sa aiba-n ce sa bata Intr-o fiinta nu doar intr-un nume Cantecul meu s-a saturat sa fie Doar martor, invitat ca la o nunta, El face revolutie cand canta Nu povesteste cum era sa fie!" Nu sunt in masura sa critic biografia lui dar sunt sigura ca in curand il vom redescoperi asa cum a fost cu adevarat. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 20:18
De la: gabi65, la data 2010-01-09 18:41:14Mi-au trebuit multi ani sa inteleg cum sta treaba cu lumea de aici si de dincolo. Inca nu i-am inteles toate meandrele dar de un lucru sunt sigura. Indiferent daca Iisus este de-a dreapta tatalui, sau Duh, sunt convinsa ca ai parte de iad oricum daca nu esti capabil sa iubesti si sa ierti. Am citit Codul lui Davinci de Dan Brown, am citit Cheia succesului de Pavel Corut si am citit si rascitit si Biblia. Esti exceptionala! Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 22 Februarie 2010, ora 10:50
" Anul Domnului 69 " , autor Gwyn Morgan, , sditura ALL . Dupa moartea lui Nero in anul 68 se succed pe tronul imperiului Roman in decurs de un an patru imparati : Galba , Otho , Vitellius si Vespasian . Primul si al treilea au fost asasinati , al doilea s - a sinucis , iar al patrulea a lasat posteritatii expresia " banii nu au miros " Data fiind situatia jalnica a trezoreriei , Vespasian s - a gandit sa introduca taxa pe folosirea latrinelor publice , pana atunci gratuite . Fiul sau , viitorul imparat Titus protesteaza si aduce argumentul ca lumea va rade de ei . Vespasian aduce la nasul fiului un sestert si - i zice : " non olet " - " nu miroase " !
|
Postat pe: 23 Februarie 2010, ora 11:00
" Caderea Romei " , autor Michael Curtis Ford , editura ALL
|
Fosta membra 9am.ro 1276 mesaje Membru din: 7/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 23 Februarie 2010, ora 20:20
De la: marian_bd_rotaru, la data 2010-02-23 11:00:04" Caderea Romei " , autor Michael Curtis Ford , editura ALL "Asediul Romei -1527",autor Vintila Corbul ,Cartea Romaneasca Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|