back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Care sunt cartile voastre preferate?

Pagini: << 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 >> Sari la pagina:

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 11:12

Cu mult timp in urma , prin anii " 80 , am citit " Germenul Andromeda " , un SF a carui autor este Michael Crichton . La inceputul anilor " 90 , s - a editat romanul " Congo " . Dupa anul 2000 , editura POLIROM a publicat : " Next " ; " Frica " ; " Sfera " . Michael Next a parasit aceasta lume in urma cu 14 luni . Ca orice om de valoarea a facut - o mult prea devreme . Sa fi fost oare si ajutat ???

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 15:08

De la: marian_bd_rotaru, la data 2010-01-06 11:12:02Cu mult timp in urma , prin anii " 80 , am citit " Germenul Andromeda " , un SF a carui autor este Michael Crichton . La inceputul anilor " 90 , s - a editat romanul " Congo " . Dupa anul 2000 , editura POLIROM a publicat : " Next " ; " Frica " ; " Sfera " . Michael Next a parasit aceasta lume in urma cu 14 luni . Ca orice om de valoarea a facut - o mult prea devreme . Sa fi fost oare si ajutat ???

cu sigurantza c-a fost ajutat !
tipu' fuma ca un sherpe...minca numa' fleici de porc...bea ca...porcu' ...shi in plus tragea shi pe nas (prafuri shi ierburi, evident!) !
deci clar ca l-au ajutat domnii aia din lumea...crepusculara !
da' vad ca shi matale le ai cu...crepuscularu' , nu de altceva, observ ca ai o cultura vasta in ...sfere...frici, shi alte ..."pamblici".de fapt voi moldovenii suntetzi nishte intelectuali ...desavarshitzi !

si electronica !
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 18:50

Cei care reusesc sa faca in viata ce isi propun, se relaxeaza si ii napadesc bolile. Se numeste distress, si e extrem de periculos. Scade imunitatea dramatic.

Raporteaza abuz de limbaj
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

1078 mesaje

Postat pe: 7 Ianuarie 2010, ora 10:25

De la: nastasemihail, la data 2010-01-06 18:50:06Cei care reusesc sa faca in viata ce isi propun, se relaxeaza si ii napadesc bolile. Se numeste distress, si e extrem de periculos. Scade imunitatea dramatic.

Nu e eustress?

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 7 Ianuarie 2010, ora 10:59

Cei de la asociatia " Astra Romana " Timisoara , doresc sa publice o carte de istorie a Daciei Aureliene , adica a componentei suddunarene a teritoriului nostru national . Ii felicit si astept cu interes cartea lor !
ASTRA ROMÂNÃ, P-þa Victoriei nr.3 ap. 14, Timiºoara
astra_romana_timisoara@yahoo.com
si
www.timocpress.info

Fosta membra 9am.ro

1449 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 7 Ianuarie 2010, ora 13:20

I-MI PLC ENORM DE MULTE CARTI! DACA SUNT PE ACEST FORUM ESTE PT. MINE O EXPERIENTA DE VIATA A ,CURIOS , A OMULUI CARE ,,LE FACE PE TOATE,, ,ANALIZIND DIN MAI MULTE PERSPECTIVE, CONDITIA UMANULUI,SI INVATIND DIN ACEASTA PT. VIITOR,ALATURI DE ,,SIMTUL INSTINCTUAL,,.AM CITIT IN ADOLESCENTA MULT, SI CITESC PERSEVERENT.CARTI ACUM , LACEASTA VIRSTA: CEVENGUR DE ANDREI PLATONOV,STRAMOSII DE RADU THEODORU,MIRCEA ELIADE,DE LA ZAMOLXIS LA GINGIS HAN,IOAN PETRU CULIANU,EXPRIENTE ALE EXTAZULUI,JURNALUL UNEI FETE NAIVE DE THALIA MUSAT,ETC

Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 8 Ianuarie 2010, ora 11:03

" Kingsblood - Urmasul Regilor " , autor Sinclair Lewis .

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 8 Ianuarie 2010, ora 13:02

Mariane , tot combati de unul sigur???

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 8 Ianuarie 2010, ora 19:05

Una din carti care mi-a placut este Comoara Grecilor de Irving Stone editura Meridiane, alta a fost STRABATAND VEACURILE de E.G.white, editura pazitorul adevarului.

GINA
marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 10:37

Un autor despre a carui viata se stiu putine date , Teohari Antonescu si o carte a carei prima editie a fost in 1889 : " Cultul Cabirilor in Dacia " . Cartea reeditata in colectia Mythos a editurii VESTALA , aduce o contributie interesanta la cunosterea radacinilor noastre .

Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 11:52

"Campul-Cautarea fortei secrete a univesului " de Lynne McTaggart

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 11:54

''Mersul trenurilor'' de Feratu

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 12:09

De la: Dorinel, la data 2010-01-09 11:54:11''Mersul trenurilor'' de Feratu

..Da , sa stii !!!..poate fi interesanta ...si chiar utila...pentru cei cu multe deplasari..

Fosta membra 9am.ro

1276 mesaje

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 12:11

De la: serena, la data 2010-01-09 12:09:13
De la: Dorinel, la data 2010-01-09 11:54:11''Mersul trenurilor'' de Feratu

..Da , sa stii !!!..poate fi interesanta ...si chiar utila...pentru cei cu multe deplasari..

Fosta membra 9am.ro

377 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 14:18

De la: ion00, la data 2009-12-12 13:53:09
De la: maibine41, la data 2009-12-12 12:20:15Nu stiu daca am ales bine destinatarul , celui caruia vreau sa-i raspund: sunt doi. Primul a consemnat o multime de fraze filozofice care nu pot fi combatute ci doar asimilate si cat de cat asimilate pentru a deveni mai profunzi in ceea ce credem ca vrem cu adevarat. Cel de al doilea care ne vorbeste despre biblie si pe care il admiir ca si pe primul la care am facut referire mai sus, este la fel de consternat ( poate trebuia sa folosesc un cuvant mai putin grav), in ceea ce credem despre biblie. Eu as numi-o o fanteziue a mintii din alt ev pentru ca are o serie de aversiuni care se perpetua si azi pentru ca asa am fost construiti si nu ne-am schimbat (nu am putut sau nu am incercat destul), dar asta nu insemneaza ca aceia au fost cumva mai credinciosi decat suntem noi astazi. Credinta e implantata in noi cu incarcatura fricii: spre deosebire de animale care se feresc de moarte, noi vrem sa fim "bine mesrsi' si Dicolo! Care Dincolo daca nici Fiul lui Dumnezeu nu ne-a spus atunci cand s-a hotarat sa mai traiasca40 zile pana sa se inalte definitiv la cer?! Daca cineva poate sa-mi spuna pana unde s-a ridicat la cer ca Om si nu ca duh, voi citi cele doua exemplare ale bibliei complete (doua editii diferite), pana le voi ingurgita cu totul ca nu voi mai avea apoi nevoie de ele. Daca nu ne-am supara unii pe altii de ceea ce scriem, as putea sa spun ca religia e inventata pentru a crea o ordine materiala si de putere si de a da speranta celor pacaliti ca vor fi asigurati de o viata mai buna Dincolo! Ca daca ar fi asa, nu s-ar gandi si cei ce ne conduc fara sa le pese ca ne asupresc pentru a le fi lor bine aici? Unde sunt Zeii pentru care au luptat oamenii, le-au jertfit copii si fecioare si au murit in slava lor? Asa cum nu i-a vazut nimeni la chip asa e si cu aceste povesti frumoase, induiosatoare si chiar educationiste!

Cateva din cele mai bune carti care mi-au cazut in mana si pe care vi le recomand cu caldura:
Biblia in traducerea lui Dumitru Cornilescu. (nu este doar o carte ci este Sf Scriptura)
Golgota Teodor Popescu
Originea Omului Destinul Omului A E WIilder Smith
Isus destinul omului Wilhelm Busch
Credinta adevarata Iosif Ton

Unde este Omul Isus? Cititi singura in Biblie in cartea Apocalipsa 5,6.

Nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil!
Fosta membra 9am.ro

377 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 14:28

Imi indica cineva sa aflu unde este Isus si am aflat ca sta la dreapta Tatalui de unde are sa vina sa judece vii si mortii! Ma indoiesc pentru aceasta precizare pentru ca nu e Duh ci Om, ori a sta la dreapta Tatalui un Om nu ar trebui sa intreb care e dreapta Tatalui daca El este pretutindeni? O fetita m-a intrebat dupa ora de religie de la clasa, daca Dumnezeu are maini si picioare. Drept e ca nu am stiut ce sa-i raspund. Dar iata, tot aici este un link : "Dumnezeu este barbat sau femeie?" Cand o sa mi se raspunda la aceasta intrebare voi sti si unde s-a ridicat Isus-Omul dupa 40 de zile traite dupa inviere. Noi cred ca gresim ca discutam astfel de subiecte pentru ca unii au alte viziuni despre religii decat majoritatea si nu pot sa le spuna pentru ca sunt ceilalti care vin sa combata doar cu" o sa vezi ce-o sa tragi cand o sa ajungi in iad!" Dar despre iad cine poate vorbi ceva mai la obiect inafara de inchipuirile celor care, acum mii de ani aveau o viziune a lor pentru ca nu exista tehnica de azi care ne ajuta sa elucidam unele lucruri.

Nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil!
gabi65

9 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 18:41

Mi-au trebuit multi ani sa inteleg cum sta treaba cu lumea de aici si de dincolo. Inca nu i-am inteles toate meandrele dar de un lucru sunt sigura. Indiferent daca Iisus este de-a dreapta tatalui, sau Duh, sunt convinsa ca ai parte de iad oricum daca nu esti capabil sa iubesti si sa ierti. Am citit Codul lui Davinci de Dan Brown, am citit Cheia succesului de Pavel Corut si am citit si rascitit si Biblia.
In prima faza am avut senzatia ca aduc leziune celor sfinte numai citind si altceva decat ceea ce ne invata religia. Apoi am avut un moment de iluminare si am inteles ca cele cateva opinii diferite, evanghelia dupa Iuda, faptul ca Iisus a fost casatorit... pe mine ca om nu ma afecteaza. Eu cred in Dumnezeu, iar pentru mine Dumnezeu inseamna iubire in toate formele ei. Inseamna a avea respect pentru cei din jur, inseamna a nu-i judeca pe ceilalti si mai ales a nu-i condamna pe ceilalti daca nu gandesc la fel cu mine. Si mai ales nu ma mai sperie nimeni cu judecata de apoi. cred ca in momentul cand ne despartim de aceasta lume, spiritul nostru, mai imbogatit va trece intr-o alta dimensiune in care se va regasi cu cei asemenea lui. Va doresc lecturi placute in continuare

Fosta membra 9am.ro

1449 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 18:55

Eseuru,de E. M. Cioran, Fragmentrium ,Mihai Eminescu,....

Kosty.Prietenii la nevoie se cunosc! Nimeni nu este mai presus de restul ,doar un procent infim din ADN-ul nostru ne diferentiaza! Si asta creeaza "starea in care ne aflam".
Fosta membra 9am.ro

314 mesaje
Postat pe: 9 Ianuarie 2010, ora 19:09

De la: gabi65, la data 2010-01-09 18:41:14Mi-au trebuit multi ani sa inteleg cum sta treaba cu lumea de aici si de dincolo. Inca nu i-am inteles toate meandrele dar de un lucru sunt sigura. Indiferent daca Iisus este de-a dreapta tatalui, sau Duh, sunt convinsa ca ai parte de iad oricum daca nu esti capabil sa iubesti si sa ierti. Am citit Codul lui Davinci de Dan Brown, am citit Cheia succesului de Pavel Corut si am citit si rascitit si Biblia.
In prima faza am avut senzatia ca aduc leziune celor sfinte numai citind si altceva decat ceea ce ne invata religia. Apoi am avut un moment de iluminare si am inteles ca cele cateva opinii diferite, evanghelia dupa Iuda, faptul ca Iisus a fost casatorit... pe mine ca om nu ma afecteaza. Eu cred in Dumnezeu, iar pentru mine Dumnezeu inseamna iubire in toate formele ei. Inseamna a avea respect pentru cei din jur, inseamna a nu-i judeca pe ceilalti si mai ales a nu-i condamna pe ceilalti daca nu gandesc la fel cu mine. Si mai ales nu ma mai sperie nimeni cu judecata de apoi. cred ca in momentul cand ne despartim de aceasta lume, spiritul nostru, mai imbogatit va trece intr-o alta dimensiune in care se va regasi cu cei asemenea lui. Va doresc lecturi placute in continuare

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 11:13

" Balaurul in imaginarul mitologic " , autor Octavian Simu , colectia MYTHOS , editura VESTALA .

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 11:17

Viata lui Darwin - Michael White, John Gribbin

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 10 Ianuarie 2010, ora 11:18

O petitie de solidaritate cu scriitorul chinez Liu Xiaobo , in " petitieonline "

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 10:52

" Indoglinda " ( patru volume ) , autor Adelina Patrichi , editura Taj , seria " carti pentru Maharani " . Cea mai completa lucrare privitoare la India aparuta in limba romana in ultimele decenii .

9am147400

8 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 14:46

.... Mai ai de citit...

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 10:56

Doamna Iulia Maria Cristea a debutat cu cea mai semnificativa carte despre Thailanda , editata in limba romana " Tara Surasului - Thailanda " . Alte cinci carti ale Domniei Sale au ca tema calatoriile in Argentina , Insula Pastelui , Bora - Bora , Bali , Cuba , Jamaica sau India , precum si etnografia romaneasca .

Fosta membra 9am.ro

226 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 11:26

LUMI PARALELE DE CRISTIAN UNGUREANU,Hiperboloidul lui garin ,Lev Tolstoi,Calin N . Turcu, raport secret-raportul ummo,Planeta cubica,Baciu ,UNE VIE ,GUY DE MAUPASANT,
DE L AMOUR,Stendhal ,NOTRE DAME DE PARIS,Victor Hugo.

Fosta membra 9am.ro

3030 mesaje
Oras: Brasov

Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 13:04

Am o prietana din membrii 9am a scis o carte care abia s-a lansat si vreau sa o cumpar si sa o citesc . Cartea se intituleaza O LUME DE VIS, REALITATE ., COSMAR de ANCA SUBTIRELU.Dupa ce o procur si citesc va informez impresiile.

GINA
stzoica

10 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 19:49

va recomand cu caldura, parinti, viitori parinti, elevi si mai ales profesori..."de ce merg unii elevi incruntati la scoala?" Stela Iancu-1983, sunt sigura ca oricare dintre noi se regaseste intr-0unul din exemplele din carte, toata lumea are de invatat si de meditat; acu citesc Leonardo da vinci

Fosta membra 9am.ro

226 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 20:05

De la: stzoica, la data 2010-01-13 19:49:12va recomand cu caldura, parinti, viitori parinti, elevi si mai ales profesori..."de ce merg unii elevi incruntati la scoala?" Stela Iancu-1983, sunt sigura ca oricare dintre noi se regaseste intr-0unul din exemplele din carte, toata lumea are de invatat si de meditat; acu citesc Leonardo da vinci
LA PETITE FADETT,GEORGE SAND,HONORE DE BALZAC, EUGEN GRANDET.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 10:44

" Oamenii Marii " , autor Victor Hugo . Un roman al insulelor Anglo - Normande .

Pagini: << 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Care sunt cartile voastre preferate?
Mergi la: