Info
x
Care sunt cartile voastre preferate?
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 06:13
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 07:23
" Ma numesc rosu " , autor Orhan Pamuk , editura " Curtea Veche "
|
|
Fosta membra 9am.ro 1276 mesaje Membru din: 7/07/2009 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 10:30
De la: nastasemihail, la data 2009-12-08 06:13:20Stiti cum se acceseaza acest link? |
|
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 11:13
O carte curajoasa : " Corectitudinea Istorica " , aparuta la editura HUMANITAS , scrisa de un om curajos : Jean Sevilliia . Cartea si autorul doresc restabilirea adevarului si alungarea unui mit stangist , care culpabilizeaza lumea europeana . Realitatea este ca in lumea a treia colonialismul a adus civilizatia . Cel mai mare rau pentru Africa a fost independenta . Ce a adus aceasta independenta ? Stie oricine : dictaturi , crime , razboaie tribale , piraterie , foamete , epidemii , dezastru economic , cultural si ecologic . Africa si multe dintre tarile lumii a treia , au devenit societati kitch . Opus lor , sunt tari si teritorii care au pastrat legatura cu Europa sau care sunt administrate de europeni : Africa de Sud , Noua Caledonie ( din Oceania ) , Cayman ( din Antile ) , etc si care cunosc stabilitate , dezvoltare economica si normalitate .
|
|
9am113031 2 mesaje Membru din: 8/12/2009 |
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 13:07
Catrea mea preferata care mi-a marcat existenta este BIBLIA
o alta carte care imi place f mult, de Emilie Bronte, este si film dupa aceasta carte, |
|
9am113031 2 mesaje Membru din: 8/12/2009 |
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 13:11
Cartea care mi-a marcat existenta este BIBLIA, o alta carte preferata, La rascruce de vanturi de Emilie Bronte am rescris pt ca mes anterior a fost trimis incomplet |
|
melissza 2475 mesaje Membru din: 14/11/2008 |
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 14:27
Charlotte Bronte :Jane Eyre
|
|
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 15:18
De la: serena, la data 2009-12-08 10:30:05De la: nastasemihail, la data 2009-12-08 06:13:20Stiti cum se acceseaza acest link?Au schimbat parola.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
|
|
|
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 15:29
De la: nastasemihail, la data 2009-12-08 15:18:03De la: serena, la data 2009-12-08 10:30:05De la: nastasemihail, la data 2009-12-08 06:13:20Stiti cum se acceseaza acest link?Au schimbat parola. |
|
proda31 6 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 8 Decembrie 2009, ora 16:25
Este vorba de ocarte, adica, cu adevarat Cartea care m-a transportat intr-o alta lume... Merita citita iarasi si iarasi. "Insula altuia". Try it. O sa va placa si voua....
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 10:58
Bengt Danielsson , scriitor , etnograf si economist sudez . A debutat in 1947 , ca participant la expeditia Kon Tiki condusa de catre legendarul Thor Heyerdhal . Isi dedicat tot restul vietii cercetarii universului fascinant al Oceaniei si Australiei . Pana la plecarea sa din lumea asta , a publicat 19 carti , dedicate aproape toate Polineziei . In limba romana nu au fost traduse si tiparite decat doua : " Insulele Pierdute " si " Expeditia Bumerang " . Pacat ca editorii romani nu au gasit cu cale sa abordeze mai multe titluri din opera marelui etnograf si explorator , dedicata tinuturilor " vikingilor de la soare rasare " . Dincolo de informatiile interesante furnizate , cartile lui Bengt Danielsson constituie o invitatie la respect pentru lumea in care traim si pentru etnodiversitate .
|
|
Postat pe: 9 Decembrie 2009, ora 11:17
Pentru PRODA31 : " Insula altuia " , autor Jacques Perry( se cuvine sa il amintim ) . Nu imaginea imediata , superficiala , ofera intelegerea unui om . Aprecierea corecta vine atunci cand ii exploram universul . Intelegand pe cineva te intelegi mai bine pe tine . Mesajul cartii este unul demn de luat in seama .
|
|
Postat pe: 10 Decembrie 2009, ora 10:58
" Inventarea Africii Negre " , autor Simona Corlan - Ioan , editura DACIA si " Buna Ziua Omule Alb " , autor Sandu Alexandru , editura UNIVERSITARA . Balansul intre Africa adevarata , tradidionala , valoroasa si Africa contemporana devenita un kitch , o maimutareala .
|
|
Postat pe: 11 Decembrie 2009, ora 10:58
Doua carti despre Africa de alta data : " Povestiri Africane " , autor scriitoarea englezoaica Doris Lessing ( Doris May Tayler ) care a locuit in Rhodesia de Sud intre anii 1925 - 1949 si " In Inima Africii " , scrisa de baroana daneza Karen von Blixen - Finecke ( nascuta Karen Dinnesen ) , in urma experientei de viata din Kenya .
|
|
Postat pe: 11 Decembrie 2009, ora 20:44
" Iluminarea pe intelesul prostilor " , autor Anne Cushman , editura LEDA .
|
|
Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 07:01
" Falsificatorii realului " , autor Antoine Bello , editura LEDA
|
|
Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 07:32
Marian, tu cind mai si citesti, ca eu de-abia am timp sa-ti citesc titlurile.
|
|
Plopia 29 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 10:36
Ultima carte citita este "Stilul tau" de Andreea Papp...Este o carte de autocunoastere, autoformare, o carte pentru femei, o carte despre relatii. O recomand cu caldura.
|
|
Fosta membra 9am.ro 377 mesaje Membru din: 18/03/2009 Oras: Iasi |
Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 12:20
Nu stiu daca am ales bine destinatarul , celui caruia vreau sa-i raspund: sunt doi. Primul a consemnat o multime de fraze filozofice care nu pot fi combatute ci doar asimilate si cat de cat asimilate pentru a deveni mai profunzi in ceea ce credem ca vrem cu adevarat. Cel de al doilea care ne vorbeste despre biblie si pe care il admiir ca si pe primul la care am facut referire mai sus, este la fel de consternat ( poate trebuia sa folosesc un cuvant mai putin grav), in ceea ce credem despre biblie. Eu as numi-o o fanteziue a mintii din alt ev pentru ca are o serie de aversiuni care se perpetua si azi pentru ca asa am fost construiti si nu ne-am schimbat (nu am putut sau nu am incercat destul), dar asta nu insemneaza ca aceia au fost cumva mai credinciosi decat suntem noi astazi. Credinta e implantata in noi cu incarcatura fricii: spre deosebire de animale care se feresc de moarte, noi vrem sa fim "bine mesrsi' si Dicolo! Care Dincolo daca nici Fiul lui Dumnezeu nu ne-a spus atunci cand s-a hotarat sa mai traiasca40 zile pana sa se inalte definitiv la cer?! Daca cineva poate sa-mi spuna pana unde s-a ridicat la cer ca Om si nu ca duh, voi citi cele doua exemplare ale bibliei complete (doua editii diferite), pana le voi ingurgita cu totul ca nu voi mai avea apoi nevoie de ele. Daca nu ne-am supara unii pe altii de ceea ce scriem, as putea sa spun ca religia e inventata pentru a crea o ordine materiala si de putere si de a da speranta celor pacaliti ca vor fi asigurati de o viata mai buna Dincolo! Ca daca ar fi asa, nu s-ar gandi si cei ce ne conduc fara sa le pese ca ne asupresc pentru a le fi lor bine aici? Unde sunt Zeii pentru care au luptat oamenii, le-au jertfit copii si fecioare si au murit in slava lor? Asa cum nu i-a vazut nimeni la chip asa e si cu aceste povesti frumoase, induiosatoare si chiar educationiste!
Nimic nu e imposibil pana nu devine imposibil!
|
|
ion00 367 mesaje Membru din: 23/03/2009 |
Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 13:53
De la: maibine41, la data 2009-12-12 12:20:15Nu stiu daca am ales bine destinatarul , celui caruia vreau sa-i raspund: sunt doi. Primul a consemnat o multime de fraze filozofice care nu pot fi combatute ci doar asimilate si cat de cat asimilate pentru a deveni mai profunzi in ceea ce credem ca vrem cu adevarat. Cel de al doilea care ne vorbeste despre biblie si pe care il admiir ca si pe primul la care am facut referire mai sus, este la fel de consternat ( poate trebuia sa folosesc un cuvant mai putin grav), in ceea ce credem despre biblie. Eu as numi-o o fanteziue a mintii din alt ev pentru ca are o serie de aversiuni care se perpetua si azi pentru ca asa am fost construiti si nu ne-am schimbat (nu am putut sau nu am incercat destul), dar asta nu insemneaza ca aceia au fost cumva mai credinciosi decat suntem noi astazi. Credinta e implantata in noi cu incarcatura fricii: spre deosebire de animale care se feresc de moarte, noi vrem sa fim "bine mesrsi' si Dicolo! Care Dincolo daca nici Fiul lui Dumnezeu nu ne-a spus atunci cand s-a hotarat sa mai traiasca40 zile pana sa se inalte definitiv la cer?! Daca cineva poate sa-mi spuna pana unde s-a ridicat la cer ca Om si nu ca duh, voi citi cele doua exemplare ale bibliei complete (doua editii diferite), pana le voi ingurgita cu totul ca nu voi mai avea apoi nevoie de ele. Daca nu ne-am supara unii pe altii de ceea ce scriem, as putea sa spun ca religia e inventata pentru a crea o ordine materiala si de putere si de a da speranta celor pacaliti ca vor fi asigurati de o viata mai buna Dincolo! Ca daca ar fi asa, nu s-ar gandi si cei ce ne conduc fara sa le pese ca ne asupresc pentru a le fi lor bine aici? Unde sunt Zeii pentru care au luptat oamenii, le-au jertfit copii si fecioare si au murit in slava lor? Asa cum nu i-a vazut nimeni la chip asa e si cu aceste povesti frumoase, induiosatoare si chiar educationiste! Cateva din cele mai bune carti care mi-au cazut in mana si pe care vi le recomand cu caldura: Biblia in traducerea lui Dumitru Cornilescu. (nu este doar o carte ci este Sf Scriptura) Golgota Teodor Popescu Originea Omului Destinul Omului A E WIilder Smith Isus destinul omului Wilhelm Busch Credinta adevarata Iosif Ton Unde este Omul Isus? Cititi singura in Biblie in cartea Apocalipsa 5,6. |
|
mizantrop 1 mesaj Membru din: 9/11/2008 Oras: Hunedoara |
Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 15:00
De la: nastasemihail, la data 2009-12-08 06:13:20Stiti cum se acceseaza acest link? |
|
Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 15:03
"Stop! Femeia la urma !"-Liviu Plesoianu
Nimic nu ucide mai mult inteligenta vie si sufletul efervescent decat limbajul de lemn... sacru. Si spun asta pentru ca tocmai textele religioase ar trebui sa-l ajute pe om sa devina mai viu, mai tanar, mai liber in gandire si in simtire. Acesta ar trebui sa fie rolul religiei - sa contribuie decisiv la dezvoltarea plenara a fiintei umane, cu tot ceea ce intra in alcatuirea acesteia: minte, trup, inima, spirit. Din contra, este suficient sa urmarim 20 de minute o emisiune asa-zis religioasa pentru a observa ca nu se ofera acolo nici un stimulent, nici un zvac pentru minte sau pentru suflet. La nesfarsit, acelasi limbaj invechit si aceleasi fraze care, in cel mai intortocheat mod cu putinta, nu fac decat sa repete la infinit acelasi refren: "Crede, crede, crede...". Serios? Daca un calugar athonit cu IQ 3 vine si ii spune sotiei mele, pe un ton rastit, ca nu are ce cauta pe muntele "lui", ca "intineaza" prin simpla ei prezenta locul, atunci eu trebuie sa-mi ferec gura si mintea, sa tac si... sa "cred"? |
|
Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 15:07
De la: mizantrop, la data 2009-12-12 15:00:52De la: nastasemihail, la data 2009-12-08 06:13:20Stiti cum se acceseaza acest link? |
|
9am27103 12 mesaje Membru din: 17/04/2009 |
Postat pe: 12 Decembrie 2009, ora 15:21
Am citit si recitit Luni de fiere de Pascal Bruckner.E super.Recomand:Supleantul dde Petru Popescu,Panza de paianjen de Cella Serghi,Ganduri ascunse de David Lodge si restul cartilor autorului:Schimb de dame,Ce mica-i lumea,Meserie!,Terapia...
Jim cel norocos de Kingley Amis e funny rau
|
|
Postat pe: 13 Decembrie 2009, ora 11:33
PENTRU NASTASE MIHAIL : " Caderea lui Hyperion " , Dan Simmons , editura NEMIRA . nu am citit - o , dar am de gand . Este SF . Am cumparat - o azi !
|
|
Postat pe: 14 Decembrie 2009, ora 02:20
De la: marian_bd_rotaru, la data 2009-12-13 11:33:02PENTRU NASTASE MIHAIL : " Caderea lui Hyperion " , Dan Simmons , editura NEMIRA . nu am citit - o , dar am de gand . Este SF . Am cumparat - o azi !Eram ingrijorat de ochii tai.
|
|
Postat pe: 14 Decembrie 2009, ora 11:08
" Dezmembrarea Maramuresului Istoric : decizii politice , reactii si consemnari in marturii contemporane ( 1919 - 1923 " , documentele sunt selectate de Cristina Teneghe si " Enciclopedia famililor nobile maramuresene de origine romana " autor Alexandru Filipascu . Alexandru Filipascu a fost ucis de comunisti in 1952 . Doua carti despre Maramuresul de Nord deloc prezente in librarii . Contin adevaruri incomode pentru noua uniune sovietica , care este uniunea europeana .
|
|
pascu08_yahoo_com 1522 mesaje Membru din: 26/07/2009 |
Postat pe: 15 Decembrie 2009, ora 08:38
am citit cezar petrescu cu sufletul la gura mai ales ;baletul mecanic '
|
|
Postat pe: 15 Decembrie 2009, ora 10:59
" Meglenoromanii , destin istoric si cultural " , autor Emil Tircomnicu . O brosura care incearca sa alunge uitarea care acopera pe romanii bastinasi din Muntii Pindului .
|
|
Postat pe: 16 Decembrie 2009, ora 21:20
" Oase incrucisate " , autor Kathy Reichs , editura RAO
|
|
|
|

)
Jim cel norocos de Kingley Amis e funny rau