back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Dumnezeu mama!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

lerodana

14 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 23:27

Toti crestinii cred in Dumnezeu Tatal,de aceea ne si rugam "Tatal nostru care esti in ceruri..."iar noi suntem considerati copii in Biblie dar oriunde exista un tata si copii automat trebuie sa existe ce?...mama!!!Biblia atesta existenta Mamei ceresti in fiecare pagina a ei.Motivul pentru care nimeni nu a auzit de Dumnezeu Mama e faptul ca acesta e ultimul mister care trebuia dezvaluit inainte de Apocalipsa.Fara a il cunoaste pe Dumnezeu adevarat nimeni nu poate fi salvat!De aceea va rog,orice e interesat sa stie mai mult trimite-ti e-mail si eu voi incerca sa va raspund la orice intrebare.Multumesc!

Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 12:21

Hmm....
Dumnezeu Mama?
Presupun ca de vina e societatea moderna care ne obliga sa alocam o gramada de timp maruntisurilor cotidiene si sa uitam de cele divine.
Asa se face ca ne complacem in credinta invechita in Dumnezeu Tatal si ignoram pe Dumnezeu Cuscrul, Dumnezeu Ginerele, Dumnezeu Soacra si Dumnezeu Consilierul Marital.

lerodana

14 mesaje
Postat pe: 30 Noiembrie 2008, ora 22:52

Geneza 1:26-27 "Apoi Dumnezeu azis ":Sa Facem om dupa chipul Nostru,dupa asemanarea Noastra...Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau,l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu:parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut".Asadar,prin aceste versete putem intelege clar ca Dumnezeu are un chip barbatesc cat si un chip femeiesc.
Chipul barbatesc al lui Dumnezeu e numit Tata,in concluzie chipul femeiesc ar trebui numit Mama.Apostolul Pavel vorbeste despre Dumnezeu Mama in cartea Galateni 4:26 "Dar Ierusalimul cel de sus...este mama noastra".Iar in vremurile cele din urma Duhul(Tatal Nostru) si Mireasa ne cheama sa primim apa vietii(viata vesnica-Ioan 4:14)-Apocalipsa 22:17.Cu totii stim ca numai Dumnezeu ne poate da viata vesnica asadar Duhul si Mireasa sunt Dumnezeu.In cap.21 vers.9 al Apocalipsei putem intelege cine anume este Mireasa("Ierusalimul ceresc"-care este Mama noastra).
Acestea sunt cateva versete care dovedesc existenta lui Dumnezeu Mama insa Biblia a fost scrisa pentru a ne indruma spre Mama cereasca.Cum noi oamenii nu putem avea viata fizica decat prin mame in acelasi fel nu putem primi viata vesnica decat prin Mama Cereasca.
Orice intrebari cu privire la acest subiect sunt binevenite!

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 00:04

Imi cer scuze pentru modul de meu de abordare insa eu sunt o persoana care nu crede nici in Dumnezeu Tatal (care e acceptat de toti crestinii) si de asta mi se pare o mica pierdere de timp intreaga discutie. Dar uneori mai pierdem si noi timpul, ca oameni suntem nu?
Referintele la diferite parti ale Bibliei vor da intotdeauna nastere la diverse interpretari. De aia sunt si atatea ramuri ale crestinismului.
Eu contest veridicitatea Bibliei ca intreg , asa ca ce rost are sa ma leg de un pasaj.

marian_bd_rotaru

1883 mesaje
Oras: Barlad

Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 10:43

In Cantecele Regelui David se scrie despre Sophia , alter ego feminin al lui DUMNEZEU . Afirmatii interesante apar si in romanul Codul lui Davinci , scris de catre Dan Brown .

dagaio

1073 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 20:56

Va recomand sa cititi cartea

SANGELE SFANT SI SFANTUL GRAAL, autori : Michael Baigent, Richard Leigh si Henry Lincoln - o carte aparuta cu 20 de ani mai devreme decat "Codul lui Da Vinci" este plina de dovezi si informatii ascunse despre femeia sfanta din Noul Testament. Asta ne duce cu gandul ca statutul femeii a fost de multe ori limitat voit de catre multi. Sunt dovezi distruse sau bine ascunse care atesta ca femeia nu are statut inferior.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 23:24

LOREDANA...in epstola GALATENI...apostolul foloseste o metafora
!!!!....in nici un
caz MAMA...tu te joci cu versetele...Eu stiu un singur lucru:In rai vom avea trupuri ca ingeri....fara sex...nu ne putem casatori acolo....sau marita.....cum doresti....MATEI 22/23-33...Iar pe mama pe care o cauti tu,cauto aici pe pamant...!!!

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 00:44

Dumnezeu mama?? Sa sensibilizam feministele!!!!!

Parerea mea PERSONALA este ca Dumnezeu a creat barbatul si femeia tot pentru smerirea omului: ca sa nu creada cineva ca isi este siesi suficient. Fiecare are nevoie de celalalt pentru a forma un tot!
(Nu cred ca feminin-masculin este un principiu universal.)

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 00:48

De la: lerodana, la data 2008-11-24 23:27:20Toti crestinii cred in Dumnezeu Tatal,de aceea ne si rugam "Tatal nostru care esti in ceruri..."iar noi suntem considerati copii in Biblie dar oriunde exista un tata si copii automat trebuie sa existe ce?...mama!!!Biblia atesta existenta Mamei ceresti in fiecare pagina a ei.Motivul pentru care nimeni nu a auzit de Dumnezeu Mama e faptul ca acesta e ultimul mister care trebuia dezvaluit inainte de Apocalipsa.Fara a il cunoaste pe Dumnezeu adevarat nimeni nu poate fi salvat!De aceea va rog,orice e interesat sa stie mai mult trimite-ti e-mail si eu voi incerca sa va raspund la orice intrebare.Multumesc!

Draga mea, te poti salva doar prin Iisus Hristos. Restul... povesti!! Si nu vreau sa cunosc mistere care se dezvaluie inainte/in timpul Apocalipsei... cred ca intelegi de ce. Miros a.. pucioasa.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 14:40

De la: The_Mole, la data 2008-12-02 00:04:07Imi cer scuze pentru modul de meu de abordare insa eu sunt o persoana care nu crede nici in Dumnezeu Tatal (care e acceptat de toti crestinii) si de asta mi se pare o mica pierdere de timp intreaga discutie. Dar uneori mai pierdem si noi timpul, ca oameni suntem nu?
Referintele la diferite parti ale Bibliei vor da intotdeauna nastere la diverse interpretari. De aia sunt si atatea ramuri ale crestinismului.
Eu contest veridicitatea Bibliei ca intreg , asa ca ce rost are sa ma leg de un pasaj.
in ce crezi tu?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 14:46

De la: dagaio, la data 2008-12-02 20:56:11Va recomand sa cititi cartea

SANGELE SFANT SI SFANTUL GRAAL, autori : Michael Baigent, Richard Leigh si Henry Lincoln - o carte aparuta cu 20 de ani mai devreme decat "Codul lui Da Vinci" este plina de dovezi si informatii ascunse despre femeia sfanta din Noul Testament. Asta ne duce cu gandul ca statutul femeii a fost de multe ori limitat voit de catre multi. Sunt dovezi distruse sau bine ascunse care atesta ca femeia nu are statut inferior.
Nimeni nu a spus ca femeia ar avea un statut unferior, cu exceptia idiotilor>In cer vom fi ca ingerii lui Dumnezeu, nici nu ne vom mai insura, nici nu ne vom mai marita.Cat despre vorbele ereticilor, te rog sa nu te superi daca nu le cred.

emapasaniuc

8 mesaje
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 22:41

Imi cer scuze pentru modul de meu de abordare insa eu sunt o persoana care nu crede nici in Dumnezeu Tatal (care e acceptat de toti crestinii) si de asta mi se pare o mica pierdere de timp intreaga discutie. Dar uneori mai pierdem si noi timpul, ca oameni suntem nu?
Eu contest veridicitatea Bibliei ca intreg , asa ca ce rost are sa ma leg de un pasaj.[/quote]

Cunosti vreo alta carte pentru care oamenii au suferit prigoana,inchisoare si chiar moarte?
Citeste totusi Biblia.Chiar daca nu o crezi.Si ai sa vezi in ea lucruri care s-au implinit demult,lucruri care se implinesc acum si lucruri care sunt in curs de a se implini.
ADEVARUL NU POATE FI CONTESTAT NUMAI PENTRU CA NOI NU-L CREDEM

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 16:38

o tema de discutie cu adevarat interesanta !
cu toate ca este evidenta existenta a lui Dumnezeusi ca aspect feminin-Mama majoritatea oamenilor din zonele crestine, musulmane ,iudaice ale planetei nu sunt interesati de a dezvolta acest cult(nu gasesc al cuvant).
in schimb in religea hindusa si in zona africana, cultul pentru Dumnezeu -aspect feminin functioneaza si in epoca prezenta.
mai sintetic ,se poate obseva ca in zonele unde istoria umanitatii este incarcata de agresivitate primeaza cultul religios al Tatalui iar in celelalte zone- Mama.
posibil ca anumita influenta energetica universala sa influenteze aceasta dezvoltare !
dar deasemenea este posibil ca cei care urmat si practic fundamentat in trecut religia unde primeaza TATAL sa ignore cu buna stiinta sau sa nu doreasca sa urmeze aspectul feminin al divinului.
sau pur si simplu nu l-au inteles !
logic,daca Dumnezeu l-a creeat pe om-Fiul, dupa chipul si asemnarea Lui si in ecuatie apre cuvantul Tata ,impicit totalitatea care este Dumnezeu presupune si aspectul MAMA.
daca ignoram aceasta logica ,demonstrata prin nasterea Fiului Unic,atunci intram in zona fanatismului si nu a realului iar bazele esentiale ale existentei in interiorul nostru se clatina!
am sa postez aici un document pe care-l consider in legatura cu subiectul,fara sa fac nici un comentariu.

Pages 1-6 are missing.
"… Will m[a]tter then be utterly [destr]oyed or not?"”Va mai conta atunci daca totul va fi distrus din nastere?”
The Savior replied, "Every nature, every modeled form, every creature, exists in and with each other. They will dissolve again into their own proper root. For the nature of matter is dissolved into what belongs to its nature. Anyone with two ears able to hear should listen!" Salvatorul a raspuns:” Fiecare element al naturii, fiecare forma modelata, fiecare fiinta, exista impreuna si unele datorita celorlalte. Ele se vor dizolva in propria radacina. Deoarece natura materiei este dizolvata in ceea ce apartine naturii. Oricine are doua urechi de auzit, ar trebui sa asculte”
Then Peter said to him, "You have been explaining every topic to us; tell us one other thing. What is the sin of the world?" Atunci Petru i-a spus”Ne-ai explicat fiecare cuvant; mais pune-ne doar un lucru:Care este pacatul Lumii?”
The Savior replied, "There is no such thing as sin; rather you yourselves are what produces sin when you act in accordance with the nature of adultery, which is called 'sin.' For this reason, the Good came among you, pursuing (the good) which belongs to every nature. It will set it within its root.Salvatorul a raspuns:”Nu exista asa ceva care sa se numeasca pacat; mai degraba voi insiva sunteti cei ce pacatuiti cand actionati intru adulter, care este numit”pacat”Din acest motiv Dumnezeu a venit printre voi, propovaduind binele, care apartine oricarei naturi. Va fi asezat in interiorul propriei radacini”.
Then he continued. He said, "This is why you get si[c]k and die: because [you love] what de[c]ei[ve]s [you]. [Anyone who] thinks should consider (these matters)! El a spus:” De aceea va imbolnaviti si muriti: pentru ca iubiti ceea ce va distruge! Orice persoana care gandeste, ar trebui sa tina cont de acestea!
"[Ma]tter gav[e bi]rth to a passion which has no Image because it derives from what is contrary to nature. A disturbing confusion then occurred in the whole body. That is why I told you, 'Become content at heart, while also remaining discontent and disobedient; indeed become contented and agreeable (only) in the presence of that other Image of nature.' Anyone with two ears capable of hearing should listen!"
Lucrurile(materia) a dat nastere unei pasiuni care nu are imagine pentru ca deriva din ceva care este impotriva naturii. O confuzie distrugatoare a aparut atunci in intregul corp. De aceea v-am spus: deveniti multumiti la inima, in timp ce ramaneti totusi nemultumiti si nesupusi; deveniti cu adevarat multumiti si agreabili numai in prezenta a ceea ce face parte din natura. Oricine are doua urechi de auzit, ar trebui sa asculte!
When the Blessed One had said these things, he greeted them all. "Peace be with you!" he said. "Acquire my peace within yourselves! Cand Binefacatorul a spus toate acestea, El i-a binecuvantat pe toti”:Pacea fie cu voi!” a spus”Luati pace din mine in interiorul vostru”
"Be on your guard so that no one deceives you by saying, 'Look over here!' or 'Look over there!' For the child of true Humanity exists within you. Follow it! Those who search for it will find it. Fiti proprii vostri paznici astefel incat nimeni sa nu va distruga prin a va spune:”Iubeste aici” sau :”Iubeste acolo!” Pentru ca adevaratul copil al omenirii exista in interiorul vostru. Urmati-l!Aceia dintre voi care-l veti cauta, il veti gasi!”
"Go then, preac[h] the good news about the Realm. [Do] not lay down any rule beyond what I determined for you, nor promulgate law like the lawgiver, or else you might be dominated by it."Mergeti acum si predicati vestile bune despre Adevar! Nu uitati nici una dintre regulile care va determina, nu promulgati legea precum avocatii, pentru ca altfel ati putea fi dominati de ea”
After he had said these things, he departed from them. Dupa ce a spus toate aceste lucruri, a plecat de langa ei.
But they were distressed and wept greatly. "How are we going to go out to the rest of the world to announce the good news about the Realm of the child of true Humanity?" they said. "If they did not spare him, how will they spare us?"Dar ei erai distrasi si adanc nedumeriti:” Cum vom reusi sa mergem afara si sa spunem restului lumii veste buna despre existenta adevaratului copil al omenirii? Daca nu l-au crutat pe El, cum ne vor cruta pe noi?”
Then Mary stood up. She greeted them all, addressing her brothers and sisters, "Do not weep and be distressed nor let your hearts be irresolute. For his grace will be with you all and will shelter you. Rather we should praise his greatness, for he has prepared us and made us true Human beings."Atunci Maria s-a ridicat in picioare. I-a salutat pe toti, adresandu-se fratilor si surorilor”Nu ezitati si nu fiti distrasi si nici nu lasati inimile voastre fara speranta. Pentru ca acesta gratie Divina va fi cu voi toti si va va proteja. Ar fi mai bine sa ne rugam Maretiei Sale, pentru ca el ne-a pregatit si ne-a facut sa devenim fiinte omenesti”
When Mary had said these things, she turned their heart [to]ward the Good, and they began to deba[t]e about the wor[d]s of [the Savior].Cand Maria a spus acestea, ea a intors capul spre Dumnezeu si ei au inceput sa vorbeasca despre cuvintele Binefacatorului.
Peter said to Mary, "Sister, we know that the Savior loved you more than all other women. Tell us the words of the Savior that you remember, the things which you know that we don't because we haven't heard them." Petru i-a spus Mariei: „Sora, noi stim ca Binefacatorul te-a iubit mai mult decat pe oricare alta femeie. Te rugam, spune-ne acele cuvinte ale Binefacatorului, pe care ti le amintesti, lucruri pe care stii ca noi nu le cunoastem pentru ca nu le-am auzit!”
Mary responded, "I will teach you about what is hidden from you." And she began to speak these words to them.Maria le-a raspuns: „Va voi invata despre ceea ce v-a fost ascuns!” Si a inceput sa le spuna urmatoarele cuvinte:
She said, "I saw the Lord in a vision and I said to him, 'Lord, I saw you today in a vision.'Ea a spus: „L-am vazut pe Dumnezeu intr-o viziune si I-am spus: „Doamne, te-am vazut astazi intr-o Viziune(Aparitie)El mi-a raspuns: Cat esti de minunata pentru ca nu te indoiesti atunci cand ma vezi! Pentru ca acolo unde se afla mintea este si comoara!”
He answered me, 'How wonderful you are for not wavering at seeing me! For where the mind is, there is the treasure.'
I said to him, 'So now, Lord, does a person who sees a vision see it the soul with the spirit?' Eu i-am spus” Atunci Domnul meu, o persoana care are o astfel de Viziune vede cu sufletul sau cu spiritul?
The Savior answered, 'A person does not see with the soul or with the spirit. 'Rather the mind, which exists between these two, sees the vision an[d] that is w[hat … ]' Domnul a raspuns:”O persoana nu vede cu sfletu sau cu spiritul. Mai degraba mintea care se afla intre acestea doua si de aceea….(lipsesc paginile 11-14)(Pages 11-14 are missing.)
" '… it.'
"And Desire said, 'I did not see you go down, yet now I see you go up. So why do you lie since you belong to me?'”Si Dorinta a spus:”Nu te-am vazut cand ai coborat, si totusi acum te vad ridicandu-te! Atunci de ce minti de vreme ce imi apartii?
"The soul answered, 'I saw you. You did not see me nor did you know me. You (mis)took the garment (I wore) for my (true) self. And you did not recognize me.'
"After it had said these things, it left rejoicing greatly.Sufletul a raspuns”Te-am vazut!Tu nu m-ai vazut sau nu m-ai recunoscut. Ai gresit ….pe care l-am obtinut pentru adevarata mea fire si nu m-ai recunoscut! Dupa aceea sufletul a plecat.
"Again, it came to the third Power, which is called 'Ignorance.' [It] examined the soul closely, saying, 'Where are you going? You are bound by wickedness. Indeed you are bound! Do not judge!'
Apoi a venit a treia putere care se numea”Ignoranta”. Aceasta l-a examinat de aproape si i-a spus” Unde te duci? Esti plin de rautati. Nu judeca!”
"And the soul said, 'Why do you judge me, since I have not passed judgement? I have been bound, but I have not bound (anything). They did not recognize me, but I have recognized that the universe is to be dissolved, both the things of earth and those of heaven.'Apoi sufletul a spus:”De ce ma judeci tu de vreme ce nu am fost supus judecatii? Eu am hotarat, dar nu am decis pentru nimeni! Ei nu m-au recunoscut! Dar eu am stiut ca universul trebuie sa fie distrus, atat lucrurile de pe pamant cat si cele din Rai.
"When the soul had brought the third Power to naught, it went upward and saw the fourth Power. It had seven forms. The first form is darkness; the second is desire; the third is ignorance; the fourth is zeal for death; the fifth is the realm of the flesh; the sixth is the foolish wisdom of the flesh; the seventh is the wisdom of the wrathful person. These are the seven Powers of Wrath.Cand sufletul a terminat de adus la exastperare pe a treia putere, a plecat mai sus catre a patra putere. Aceasta avea sapte forme:Prima forma era intunericul; a doua era dorinta; a treia ignoranta; a patra era ardoarea pentru moarte;a cincea este taramul carnal; a sasea prosteasca intelepciune a carnii; a saptea era inteligenta furiei. Acestea sunt cele sapte puteri ale rautatii.(urii, furiei)
"They interrogated the soul, 'Where are you coming from, human-killer, and where are you going, space-conqueror?'Ele l-au interogat pe suflet: de unde vii: ucigas de oameni, si unde te duci, cuceritor al spatiului?
"The soul replied, saying, 'What binds me has been slain, and what surrounds me has been destroyed, and my desire has been brought to an end, and ignorance has died. In a [wor]ld, I was set loose from a world [an]d in a type, from a type which is above, and (from) the chain of forgetfulness which exists in time. From this hour on, for the time of the due season of the aeon, I will receive rest i[n] silence.' " Sufletul a raspuns spunand:Ceea ce m-a lovit pe mine si-a slabit puterile, si tot ceea ce ma inconjoara a fost distrus, si dorinta mea a ajuns la un sfarsit, si ignoranta a murit. Intr-o lume am fost pierdut dintr-o alta lume de un anumit tip, ca acesta de alaturi si din lanturile neiertarii care persista in timp. Din acest moment, pana in eternitate, voi primi(astepta) totul in liniste”
After Mary had said these things, she was silent, since it was up to this point that the Savior had spoken to her.Dupa ce Maria a spus aceste lucruri, ea a ramas in tacere, pentru ca numai pana la acest punct Binefacatorul vorbise cu ea.
Andrew responded, addressing the brothers and sisters, "Say what you will about the things she has said, but I do not believe that the S[a]vior said these things, f[or] indeed these teachings are strange ideas."Andrei a raspuns adresandu-se fratilor si surorilor „Puteti spune tot ce doriti despre acestea, pentru ca intr-adevar aceste invataminte sunt idei stranii”
Peter responded, bringing up similar concerns. He questioned them about the Savior: "Did he, then, speak with a woman in private without our knowing about it? Are we to turn around and listen to her? Did he choose her over us?" Petre a raspuns cu idei asemanatoare. I-a intrebat despre Binefacator: :A vorbit El atunci cu o femeie in particular fara stirea noastra? Si noi trebuie sa ne intoarcem catre ea si sa o ascultam? A ales El trecand peste noi?”?
Then [M]ary wept and said to Peter, "My brother Peter, what are you imagining? Do you think that I have thought up these things by myself in my heart or that I am telling lies about the Savior?"Atunci Maria plangand i-a spus lui Petru: „Fratele meu Petru, ce-ti imaginezi? Crezi ca eu am inventat aceste lucruri din inima mea sau ca va spun minciuni despre Binefacator?”
Levi answered, speaking to Peter, "Peter, you have always been a wrathful person. Now I see you contending against the woman like the Adversaries. For if the Savior made her worthy, who are you then for your part to reject her? Assuredly the Savior's knowledge of her is completely reliable. That is why he loved her more than us. an, acquire it for ourselves as he commanded us, and announce the good news, not laying down any other rule or law that differs from what the Savior said."
Levi a raspuns vorbind catre Petru: „ Petre tu intotdeauna ai fost un om rau. Acum vad ca te inversunezi impotriva femeii ca asupra adversarilor. Pentru ca daca Domnul a simtit ca Ea merita, cine esti tu sa te ridici impotriva ei? Cu siguranta cunostintele Domnului asupra caracterului ei sunt de toata increderea. De aceea a iubit-o mai mult decat pe noi. El doreste un singur lucru de la noi, si ne ordona si anunta vestea cea buna, sa nu tinem cont de nici o alta regula sau lege care este diferita de ceea ce a spus Domnul!”
[The Gos]pel according to Mary Magdala

[

constantin_tudorache77

13 mesaje

Postat pe: 3 Ianuarie 2009, ora 22:42

« Cyrus

11.07.08 19:10:34
Invierea Mintuitorului Nostru Iisus Hristos
— Publicata de ytsok @ 11.07.08 19:10:34

Invierea Mantuitorului, al carei imn - Troparul Pastilor - este cel mai triumfal pe care l-a cantat si l-a auzit vreodata neamul omenesc, creeaza in noi, crestinii, o stare sufleteasca ce nu se poate compara cu nici una din cele prin care trec oamenii. Ea este efectul unei usurari, unei bucurii, unei increderi si unei nadejdi, pe care n-o poate produce in om, nici un alt fapt, nici un alt sentiment, nici o schimbare, nici o emotie din cele ce pot incerca sufletul nostru.

Aceasta bucurie pascala este indeosebi caracteristica Bisericii Ortodoxe. Nici una din celelalte Biserici nu simte si nu exprima cu bogatia si harul imnografic semnificatiile, puterea si binecuvantarea Invierii lui Hristos. Imnul Invierii este un strigat de triumf si de bucurie care ne ridica pana la cer, este o stare sufleteasca unica si incomparabila, este privilegiul si fericirea noastra de crestini!

Cand Iisus Mantuitorul traia in suferinta si umilire in zilele patimilor, El era, privindu-L omeneste, cel mai nefericit, mai parasit, mai neajutorat, mai napastuit, mai zdrobit dintre toti oamenii. Niciodata un om n-a fost mai greu lovit pentru binele ce facea, mai dusmaneste tratat, mai crunt batjocorit, jignit, huiduit, torturat si profanat, ca Iisus Hristos.

Nu numai cei care-L rastigneau, urlau si blestemau, nu doar un popor se desfata la privirea durerilor Lui fizice si morale, ci o lume intreaga, de atunci si pana astazi, a gasit in osanda si in moartea Lui o placere, o satisfactie, un sentiment ca de dreptate si de putere a ei impotriva "blasfematorului" si "inselatorului Aceluia", cum il numeau cu ipocrizie cei care L-au dat spre chinuire si moarte.

Impotriva lor, a tuturor, a celor care L-au acuzat si batjocorit de atunci si pana astazi, Iisus Hristos Nazarineanul, numit in deradere "Regele Iudeilor", rege incoronat cu spini, rege al carui tron era o Cruce, rege fara garda, parasit de ai Sai, pazit sub grea si rece lespede de piatra, pentru ca a izbandit cea mai stralucita si neasteptata biruinta ce s-a vazut vreodata: biruinta asupra mortii si asupra rautatii omenesti totodata. Aceasta biruinta a putut fi tagaduita, dar nu I-a putut fi smulsa niciodata.

Dezamagiti si tulburati, inselatorii de atunci au platit pe strajeri ca sa spuna, impotriva evidentei si a ratiunii insasi, ca El a fost furat noaptea de ucenicii Lui fricosi din mormantul intarit cu paza si peceti. Necredinciosii de mai tarziu au nascocit un sir de ipoteze, presupuse stiintifice, ca sa tagaduiasca Adevarul, faptul dumnezeiesc. Cels si Profiriu, rationalisti si alti inchipuiti luminati, au gandit Invierea lui Hristos cu mintea lor materiala scurta, orbita de patima, strambata de prejudecati anticrestine, si au declarat ca este o amagire.

Impotriva argumentelor stoarse necredintei si a pretextelor cu pacat, Invierea lui Hristos s-a dovedit si s-a impus cu puterea faptului implinit si cunoscut, astfel ca imnul ei triumfal face de atunci, si va face totdeauna, bucuria noastra si a lumii. Impotriva tuturor ratiunilor omenesti, impotriva "intelepciunii" de jos a celor care au cazut in robia superstitiilor si a legendelor necrestine, impotriva a tot ce s-ar putea zice si scrie sta faptul Invierii, transformat in Biserica permanenta si universala, sta crestinismul intreg, ca dovedire si incredintare neclintita si nedesmintita a Invierii lui Hristos.

Impotriva a tot ce I-au spus si-I vor mai spune inscusitii intr-u tagada a miracolului crestin sta dovedit si nezdruncinat, drept si tare ca un munte de adevar dumnezeiesc si omenesc, cuvantul simplu si drept al Apostolului: "daca Hristos n-a inviat, zadarnica este atunci propovaduirea noastra, zadarnica si credinta voastra" (I Corinteni 15,14), iar propovaduirea si credinta Lui si a noastra n-a fost si nu este zadarnica. Impotriva constructiilor de ipoteze si de subtilitati omenesti, sta un argument ce nu se poate rasturna, micscora si contrazice niciodata: cel mai important fapt istoric care s-a produs vreodata, sta crestinismul cu credinta si cu Biserica sa, zidite pe adevarul istoric si moral al Invierii lui Hristos, sta o realitate mare cat 20 de secole.

Cu cat a dainuit si a crescut in acest timp indoiala sau tagada Invierii lui Hristos, cu atata a crescut puterea si insemnatatea ei de biruinta asupra firii si a raului mortii. Cu cat va dainui si va creste inca indoiala sau tagada Invierii lui Hristos, cu atat se va vadi prin contrast adevarul ei triumfator, de fapt, de viata si de credinta; va creste si se va intari in convingerea noastra, bazata pe existenta adevarului Bisericii universale, ca: Hristos a Inviat! Cu cat omul si omenirea intreaga vor cunoaste mai multe biruinte, cu atat va fi mai mare intre toate Biruinta lui Hristos. Nici cele mai stralucite si mai laudate victorii omenesti: ale lui Cyrus, Alexandru cel Mare, Hanibal, Cezar, Napoleon sau ale generalilor mai noi, nu se pot compara cu marea si indoita biruinta a lui Hristos asupra mortii si a raului. Nici cele mai mari biruinte asupra naturii - diguri, canale, tunele, viaducte - sau alte succese omenesti, nu se pot compara ca putere, ca efact si ca importanta cu biruinta lui Hristos asupra mortii, ca rau fizic si ca rau moral, facut lui de necredinta si de rautatea celor ce L-au tagaduit si osandit ca blasfemator si inselator.

Biruintele omenesti creaza stari relative, limitate si schimbatoare, dar Biruinta lui Iisus Hristos a creat o stare absoluta si permanenta, o stare morala de natura, marimea, puterea si importanta spiritului. Biruinta lui Hristos a indreptat un rau imens si cutremurator si a intemeiat o realitate spirituala salvatoare. Fara Inviere lui Hristos, azi nu exista crestinism si nici Biserica; sau, cum zice Apostolul, nu era propovaduirea si credinta; fara Invierea lui Hristos, traiam in intuneric si ne taram in viciu, ne inchinam la idoli. Fara Inviere lui Hristos, omenirea era si azi sufleteste cu 2000 de ani in urma sau, poate, prin regres, cu mult mai mult, in barbarie si mizerie morala. Ce ar fi fost omenirea fara Invierea lui Hristos, fara crestinism si fara Biserica, fara Apostoli, fara Evanghelie, fara Sfinti, fara credinta, fara sublima iubire crestina, fara multele si marile idei si fapte de bine si de cultura aduse de crestinism, fara miile de martiri care au cucerit cu suferinte si cu sange dreptul omului la libertatea de gandire si de credinta, fara virtutile sublime si fara institutiile de binefacere incomparabile ale crestinismului, fara capodoperele de gandire, de caritate si de arta cu care crestinismul a umplut, a innobilat si a ridicat lumea ?

Crestinismul este tot ce a cunoscut mai sfant, mai binefacator si mai salvator neamul omenesc, crestinismul este opera Jertfei si a Invierii lui Hristos.

Din moartea si din Invierea Lui credem si ne mantuim si traim in marile idei morale care au devenit patrimoniul omenirii intregi. Invatatura si misiunea Lui s-au verificat prin Moartea si Invierea Lui; Moartea si Invierea lui au dat Crestinismului sens si viata, au dat sens mortii si invierii noastre. Lumea pagana cunoaste moartea dar nu cunoaste Invierea; ea traieste pamanteste, marginit, fizic, fara perspectiva vietii viitoare. Traieste in iluzii si placeri o viata ca de colivie, peste care apasa imens, inert si greu mormantul.
Invierea lui Hritos a rupt valul care acoperea omului misterul existentei post-mortem, a deschis vietii omenesti o privire spre zarea vesniciei, a luat mortii rolul si caracterul de sfarsit tragic si dureros. Viata nu este o scanteie efemera si enigmatica in haos; este o existenta de durata cu destin spiritual in eternitatea in care se integreaza cu pret de suflet si cu rost dumnezeiesc. Fara Invierea lui Hristos, Crestinismul s-ar fi inabusit in rasul si in batjocura fariseilor si carturarilor, in insensibilitatea lumii pagane, in teama si neputinta Apostolilor terorizati de strigatele multimii infuriate: "Rastigneste-L, rastigneste-L!" Fara moartea lui Hristos, crestinismul nu avea efect mantuitor, fara Invierea Lui nu avea Viata si putere. Fara Inviere, nu era credinta, nu era nadejde, nu era bucurie crestina. Suferinta si biruinta, durerea si bucuria, Crucea si Invierea isi corespund si se completeaza, ca doua fete paralele si echivalente ale faptului crestin.

Ele sunt polii axei in jurul careia se invarteste viata crestina; ele sunt stalpii de rezistenta ai crestinismului. Moartea si Invierea lui Hristos au transformat suferinta in biruinta, au facut din suferinta si biruinta un singur mod si fapt: modul si faptul crestin, moartea biruita prin Inviere, suferinta biruita prin bucurie.

Moartea si Invierea lui Hristos ne-au asigurat pentru totdeauna intelegerea, puterea si triumful crestinismului in lume. Dreptul, taria si nadejdea noastra de biruinta si de mantuire stau in Moartea si Invierea lui Hristos, pentru ca Moartea si Invierea lui Hristos sunt mantuirea si Invierea noastra. Aceasta certitudine ne intareste sufleteste ca o putere dumnezeiasca. Crestinismul traieste din Moartea si Invierea lui Hristos, Biruinta lui Iisus Hristos, prin moartea Sa, asupra mortii, este biruinta crestinismului prin Hristos asupra raului si a lumii. Biruinta Lui este biruinta noastra de la El, in suferinta noastra pentru El.

Aceasta certitudine materiala si morala, aceasta bucurie a Invierii Mantuitorului, trebuie facuta temei al gandirii si al vietii noastre crestine. Credinta si viata noastra se sprijina impreuna cu Biserica pe ea, izvoraste din ea, se hraneste din ea, exista si rezista prin ea.

Prin Invierea Sa din morti, Iisus Hristos a inviat pentru toti oamenii si, pentru totdeauna, suferinta si moartea, batjocura si necredinta, ipocrizia si oprobiul care au fost aruncate asupra Numelui si lucrarii Lui in lume, pe care El a vrut s-o mantuie si s-o lumineze, s-au prabusit.

"Dumnezeul duhurilor si a tot trupul", zice rugaciunea pentru morti, a biruit moartea si a surpat pe diavol. Aceasta a facut-o Mantuitorul pentru toti credinciosii Sai. Pentru noi, crestinii, moartea este pentru totdeauna biruita si diavolul surpat. Hristos e biruitor in veci. Lupta si cauza Lui e castigata pentru totdeuna. Realitatea mortii Lui a spulberat socotelile nebunesti ale celor care au gandit si au voit sa-L ascunda lumii. Ipocrizia s-a demascat, infamia s-a vadit, Hristos a inviat, martorii au marturisit si noi am crezut.

Invierea lui Hristos, dupa o parodie blasfematoare de judecata, dupa oprobiul Rastignirii, dupa moartea si chinurile istovitoare, dupa ingroparea in mormantul inchis, pecetluit si pazit bine de strajeri, dupa bucuria lui Iuda, a lui Caiafa si a lui Varava, dupa explozia de ura, de minciuna si de rautate, care L-a ucis pe Fiul lui Dumnezeu, dupa uimirea si groaza Maicii Lui, a ucenicilor si a credinciosilor Lui zdrobiti de moarte, Invierea lui Hristos impotriva voii, asteptarilor si a masurilor luate contra Lui cu puterea arhiereului, a sinedriului si a procuratorului imparatesc - Invierea lui Hristos, impotriva indoielii si a necredintei, a puterii de a intelege si a nadajdui, este o biruinta care ne asigura, ne linisteste si ne apara contra tuturor grijilor si durerilor posibile pe pamant, ca oameni si crestini.

Prin Inviere lui Hristos, grija cea mare si durerea au trecut. In Invierea lui Hristos avem suprema bucurie, putere si garantie a nadejdilor noastre: Hristos a Inviat! Adevarul si dreptatea Lui nu mai pot fi pecetluite in nici un mormant. Moartea si raul s-au biruit, spaima cea mare a trecut Cele mai grele zile pe care le-a trecut pana acum omenirea au fost ziua mortii si a sederii lui Hristos in mormant. Nici un razboi, nici o navalire, nici un asediu, nici o prigoana, nici foamete, nici boala, nici cutremur, nici un cataclism, nici o nenoricire n-au putut intrista si ameninta omenirea cum a facut-o Moartea lui Hristos.

In spaima fapturii intregi, ordinea dumnezeiasca a lumii fusese si parea rasturnata pentru totdeauna, mersul ei infundat intr-un impas absurd si sfasietor: Hristos rastignit, Varava liberat, Iuda rasplatit, Apostolii ascunsi, Caiafa satisfacut in izbanda sa usoara, Pilat cu mainile spalate. Peste viata, peste invatatura, peste faptele dumnezeiesti ale lui Hristos, a fost pusa pe Cruce o inscriptie batjocoritoare: "Iisus Nazarineanul, Regele Iudeilor", iar la mormant o piatra mare, garda romana si pecete!

Hristos a inviat si a biruit, pentru El si pentru noi. In perspectiva noua a vietii crestine, credem si biruim prin Moartea si Invierea lui Hristos, murim pentru a invia si inviem pentru a trai in veci cu Hristos. Prin suferinta si moarte ne bucuram de inviere; prin Inviere ne bucuram si triumfam in triumful lui Hristos, ca triumf al nostru. El a murit pentru noi si a triumfat pentru noi. In Moartea Lui sta mantuirea noastra, in Invierea Lui sta biruinta noastra.

Bucuria pascala, pe care Biserica Ortodoxa o evoca intens si solemn patruzeci de zile, este bucuria si nadejdea noastra cea mai mare, nu doar patruzeci de zile, ci de fiecare zi si ceas al vietii noastre de crestin, de fiecare zi si ceas. Cu fiecare cantare pascala si cu fiecare salut pascal "Hristos a Inviat!", adeverim, marturisim si traim marele Lui Cuvant dumnezeiesc: "In lume necazuri veti avea, dar indrazniti, Eu am biruit lumea" (Ioan 16,33). In aceasta biruinta credem si izbandim, cantand imnul triumfului crestin:

HRISTOS A INVIAT!
IMN INVIERII
Invierea lui Hristos vazand,sa ne inchinam Sfantului Domnului Iisus,unuia Celui fara de pacat.
Crucii Tale ne inchinam,Hristoase si sfanta invierea Ta o laudam si o marim:ca Tu esti Dumnezeul nostru,afara de Tine pe altul nu stim,numele Tau numim.
Veniti ,toti credinciosii,sa ne inchinam sfintei invieri a lui Hristos,ca iata prin cruce a venit bucurie la toata lumea.
Todeauna binecuvantand,pe Domnul,laudam invierea Lui,ca rastignire rabdand pentru noi,cu moartea pe moarte a stricat.

Comentarii (6/6) Trimite pe mail Tipareste
6 Comentarii »
Este cel mai important eveniment al tuturor timpurilor de pe pamant,slava intru cei de sus,lui Dumnezeu,pe pamant pace intre oameni bunavoire,amin.
Slava Tatalui si Fiului si sfantului Duh,acum si pururea si in vecii vecilor amin.
Sfat sfant,sfant,domnul nostru savaot,plin este cerul si pamantul de maririrea Ta,Osana intru cei de sus bine este cuvantat cel ce vine in numele Domnului,amin.
Dumnezeu este domnul si s-a aratat noua.amin.
de ytsok — @ 11.07.08 19:42:37

Luceafărul (Eminescu)
De la Wikisource
Salt la: Navigare, căutare
Luceafărul
de Mihai Eminescu

A fost odată ca-n povești,
A fost ca niciodată,
Din rude mari împărătești,
O prea frumoasă fată.

Și era una la părinți
Și mândră-n toate cele,
Cum e Fecioara între sfinți
Și luna între stele.

Din umbra falnicelor bolți
Ea pasul și-l îndreaptă
Lângă fereastră, unde-n colț
Luceafărul așteaptă.

Privea în zare cum pe mări
Răsare și străluce,
Pe mișcătoarele cărări
Corăbii negre duce.

Îl vede azi, îl vede mâni,
Astfel dorința-i gata;
El iar, privind de săptămâni,
Îi cade dragă fata.

Cum ea pe coate-și răzima
Visând ale ei tâmple
De dorul lui și inima
Și sufletu-i se împle.

Și cât de viu s-aprinde el
În orișicare sară,
Spre umbra negrului castel
Când ea o să-i apară.

*

Și pas cu pas pe urma ei
Alunecă-n odaie,
Țesând cu recile-i scântei
O mreajă de văpaie.

Și când în pat se-ntinde drept
Copila să se culce,
I-atinge mâinile pe piept,
I-nchide geana dulce;

Și din oglindă luminiș
Pe trupu-i se revarsă,
Pe ochii mari, bătând închiși
Pe fața ei întoarsă.

Ea îl privea cu un surâs,
El tremura-n oglindă,
Căci o urma adânc în vis
De suflet să se prindă.

Iar ea vorbind cu el în somn,
Oftând din greu suspină
- "O, dulce-al nopții mele domn,
De ce nu vii tu? Vină!

Cobori în jos, luceafăr blând,
Alunecând pe-o rază,
Pătrunde-n casă și în gând
Și viața-mi luminează!"

El asculta tremurător,
Se aprindea mai tare
Și s-arunca fulgerător,
Se cufunda în mare;

Și apa unde-au fost căzut
În cercuri se rotește,
Și din adânc necunoscut
Un mândru tânăr crește.

Ușor el trece ca pe prag
Pe marginea ferestei
Și ține-n mână un toiag
Încununat cu trestii.

Părea un tânăr voevod
Cu păr de aur moale,
Un vânăt giulgi se-ncheie nod
Pe umerele goale.

Iar umbra feței străvezii
E albă ca de ceară -
Un mort frumos cu ochii vii
Ce scânteie-n afară.

- "Din sfera mea venii cu greu
Ca să-ți urmez chemarea,
Iar cerul este tatăl meu
Și mumă-mea e marea.

Ca în cămara ta să vin,
Să te privesc de-aproape,
Am coborât cu-al meu senin
Și m-am născut din ape.

O, vin'! odorul meu nespus,
Și lumea ta o lasă;
Eu sunt luceafărul de sus,
Iar tu să-mi fii mireasă.

Colo-n palate de mărgean
Te-oi duce veacuri multe,
Și toată lumea-n ocean
De tine o s-asculte."

- "O, ești frumos, cum numa-n vis
Un înger se arată,
Dară pe calea ce-ai deschis
N-oi merge niciodată;

Străin la vorbă și la port,
Lucești fără de viață,
Căci eu sunt vie, tu ești mort,
Și ochiul tău mă-ngheață."

*

Trecu o zi, trecură trei
Și iarăși, noaptea, vine
Luceafărul deasupra ei
Cu razele-i senine.

Ea trebui de el în somn
Aminte să-și aducă
Și dor de-al valurilor domn
De inim-o apucă

- "Cobori în jos, luceafăr blând,
Alunecând pe-o
de constantin — @ 18.09.08 23:57:21

Alunecând pe-o rază,
Pătrunde-n casă și în gând
Și viața-mi luminează!"

Cum el din cer o auzi,
Se stinse cu durere,
Iar ceru-ncepe a roti
În locul unde piere;

În aer rumene văpăi
Se-ntind pe lumea-ntreagă,
Și din a chaosului văi
Un mândru chip se-ncheagă;

Pe negre vițele-i de păr
Coroana-i arde pare,
Venea plutind în adevăr
Scăldat în foc de soare.

Din negru giulgi se desfășor
Marmoreele brațe,
El vine trist și gânditor
Și palid e la față;

Dar ochii mari și minunați
Lucesc adânc himeric,
Ca două patimi fără saț
Și pline de-ntuneric.

- "Din sfera mea venii cu greu
Ca să te-ascult ș-acuma,
Și soarele e tatăl meu,
Iar noaptea-mi este muma;

O, vin', odorul meu nespus,
Și lumea ta o lasă;
Eu sunt luceafărul de sus,
Iar tu să-mi fii mireasă.

O, vin', în părul tău bălai
S-anin cununi de stele,
Pe-a mele ceruri să răsai
Mai mândră decât ele."

- "O, ești frumos cum numa-n vis
Un demon se arată,
Dară pe calea ce-ai deschis
N-oi merge niciodată!

Mă dor de crudul tău amor
A pieptului meu coarde,
Și ochii mari și grei mă dor,
Privirea ta mă arde."

- "Dar cum ai vrea să mă cobor?
Au nu-nțelegi tu oare,
Cum că eu sunt nemuritor,
Și tu ești muritoare?"

- "Nu caut vorbe pe ales,
Nici știu cum aș începe -
Deși vorbești pe înțeles,
Eu nu te pot pricepe;

Dar dacă vrei cu crezământ
Să te-ndrăgesc pe tine,
Tu te coboară pe pământ,
Fii muritor ca mine."

- "Tu-mi cei chiar nemurirea mea
În schimb pe-o sărutare,
Dar voi să știi asemenea
Cât te iubesc de tare;

Da, mă voi naște din păcat,
Primind o altă lege;
Cu vecinicia sunt legat,
Ci voi să mă dezlege."

Și se tot duce... S-a tot dus.
De dragu-unei copile,
S-a rupt din locul lui de sus,
Pierind mai multe zile.

*

În vremea asta Cătălin,
Viclean copil de casă,
Ce împle cupele cu vin
Mesenilor la masă,

Un paj ce poartă pas cu pas
A-mpărătesii rochii,
Băiat din flori și de pripas,
Dar îndrăzneț cu ochii,

Cu obrăjei ca doi bujori
De rumeni, bată-i vina,
Se furișează pânditor
Privind la Cătălina.

Dar ce frumoasă se făcu
Și mândră, arz-o focul;
Ei Cătălin, acu-i acu
Ca să-ți încerci norocul.

Și-n treacăt o cuprinse lin
Într-un ungher degrabă.
- "Da' ce vrei, mări Cătălin?
Ia du-t' de-ți vezi de treabă."

- "Ce voi? Aș vrea să nu mai stai
Pe gânduri totdeuna,
Să râzi mai bine și să-mi dai
O gură, numai una."

- "Dar nici nu știu măcar ce-mi ceri,
Dă-mi pace, fugi departe -
O, de luceafărul din cer
M-a prins un dor de moarte."

- "Dacă nu știi, ți-aș arăta
Din bob în bob amorul,
Ci numai nu te mânia,
Ci stai cu binișorul.

Cum vânătoru-ntinde-n crâng
La păsărele lațul,
Când ți-oi întinde brațul stâng
Să mă cuprinzi cu brațul;

Și ochii tăi nemișcători
Sub ochii mei rămâie...
De te înalț de subțiori
Te-nalță din călcâie;
de constantin — @ 19.09.08 00:03:39

Când fața mea se pleacă-n jos,
În sus rămâi cu fața,
Să ne privim nesățios
Și dulce toată viața;

Și ca să-ți fie pe deplin
Iubirea cunoscută,
Când sărutându-te mă-nclin,
Tu iarăși mă sărută."

Ea-l asculta pe copilaș
Uimită și distrasă,
Și rușinos și drăgălaș,
Mai nu vrea, mai se lasă.

Și-i zise-ncet: - "Încă de mic
Te cunoșteam pe tine,
Și guraliv și de nimic,
Te-ai potrivi cu mine...

Dar un luceafăr, răsărit
Din liniștea uitării,
Dă orizon nemărginit
Singurătății mării;

Și tainic genele le plec,
Căci mi le împle plânsul
Când ale apei valuri trec
Călătorind spre dânsul;

Lucește c-un amor nespus
Durerea să-mi alunge,
Dar se înalță tot mai sus,
Ca să nu-l pot ajunge.

Pătrunde trist cu raze reci
Din lumea ce-l desparte...
În veci îl voi iubi și-n veci
Va rămânea departe...

De-aceea zilele îmi sunt
Pustii ca niște stepe,
Dar nopțile-s de-un farmec sfânt
Ce-l nu mai pot pricepe."

- "Tu ești copilă, asta e...
Hai ș-om fugi în lume,
Doar ni s-or pierde urmele
Și nu ne-or ști de nume,

Căci amândoi vom fi cuminți,
Vom fi voioși și teferi,
Vei pierde dorul de părinți
Și visul de luceferi."

*

Porni luceafărul. Creșteau
În cer a lui aripe,
Și căi de mii de ani treceau
În tot atâtea clipe.

Un cer de stele dedesubt,
Deasupra-i cer de stele -
Părea un fulger nentrerupt
Rătăcitor prin ele.

Și din a chaosului văi,
Jur împrejur de sine,
Vedea, ca-n ziua cea de-ntâi,
Cum izvorau lumine;

Cum izvorând îl înconjor
Ca niște mări, de-a-notul...
El zboară, gând purtat de dor,
Pân' piere totul, totul;

Căci unde-ajunge nu-i hotar,
Nici ochi spre a cunoaște,
Și vremea-ncearcă în zadar
Din goluri a se naște.

Nu e nimic și totuși e
O sete care-l soarbe,
E un adânc asemene
Uitării celei oarbe.

- "De greul negrei vecinicii,
Părinte, mă dezleagă
Și lăudat pe veci să fii
Pe-a lumii scară-ntreagă;

O, cere-mi, Doamne, orice preț,
Dar dă-mi o altă soarte,
Căci tu izvor ești de vieți
Și dătător de moarte;

Reia-mi al nemuririi nimb
Și focul din privire,
Și pentru toate dă-mi în schimb
O oră de iubire...

Din chaos, Doamne,-am apărut
Și m-aș întoarce-n chaos...
Și din repaos m-am născut.
Mi-e sete de repaos."

- "Hyperion, ce din genuni
Răsai c-o-ntreagă lume,
Nu cere semne și minuni
Care n-au chip și nume;

Tu vrei un om să te socoți,
Cu ei să te asameni?
Dar piară oamenii cu toți,
S-ar naște iarăși oameni.

Ei numai doar durează-n vânt
Deșerte idealuri -
Când valuri află un mormânt,
Răsar în urmă valuri;

Ei doar au stele cu noroc
Și prigoniri de soarte,
Noi nu avem nici timp, nici loc,
Și nu cunoaștem moarte.

Din sânul vecinicului ieri
Trăiește azi ce moare,
Un soare de s-ar stinge-n cer
S-aprinde iarăși soare;

Părând pe veci a răsări,
Din urmă moartea-l paște,
Căci toți se nasc spre a muri
Și mor spre a se naște.

Iar tu, Hyperion, rămâi
Oriunde
de constantin — @ 19.09.08 00:06:24

Iar tu, Hyperion, rămâi
Oriunde ai apune...
Cere-mi cuvântul meu de-ntâi -
Să-ți dau înțelepciune?

Vrei să dau glas acelei guri,
Ca dup-a ei cântare
Să se ia munții cu păduri
Și insulele-n mare?

Vrei poate-n faptă să arăți
Dreptate și tărie?
Ți-aș da pământul în bucăți
Să-l faci împărăție.

Îți dau catarg lângă catarg,
Oștiri spre a străbate
Pământu-n lung și marea-n larg,
Dar moartea nu se poate...

Și pentru cine vrei să mori?
Întoarce-te, te-ndreaptă
Spre-acel pământ rătăcitor
Și vezi ce te așteaptă."

*

În locul lui menit din cer
Hyperion se-ntoarse
Și, ca și-n ziua cea de ieri,
Lumina și-o revarsă.

Căci este sara-n asfințit
Și noaptea o să-nceapă;
Răsare luna liniștit
Și tremurând din apă.

Și împle cu-ale ei scântei
Cărările din crânguri.
Sub șirul lung de mândri tei
Ședeau doi tineri singuri

- "O, lasă-mi capul meu pe sân,
Iubito, să se culce
Sub raza ochiului senin
Și negrăit de dulce;

Cu farmecul luminii reci
Gândirile străbate-mi,
Revarsă liniște de veci
Pe noaptea mea de patimi.

Și de asupra mea rămâi
Durerea mea de-o curmă,
Căci ești iubirea mea de-ntâi
Și visul meu din urmă."

Hyperion vedea de sus
Uimirea-n a lor față;
Abia un braț pe gât i-a pus
Și ea l-a prins în brațe...

Miroase florile-argintii
Și cad, o dulce ploaie,
Pe creștetele-a doi copii
Cu plete lungi, bălaie.

Ea, îmbătată de amor,
Ridică ochii. Vede
Luceafărul. Și-ncetișor
Dorințele-i încrede

Alunecând pe-o rază,
Pătrunde-n codru și în gând,
Norocu-mi luminează!"

El tremură ca alte dăți
În codri și pe dealuri,
Călăuzind singurătăți
De mișcătoare valuri;

Dar nu mai cade ca-n trecut
În mări din tot înaltul
- "Ce-ți pasă ție, chip de lut,
Dac-oi fi eu sau altul?

Trăind în cercul vostru strâmt
Norocul vă petrece,
Ci eu în lumea mea mă simt
Nemuritor și rece."

de constantin — @ 19.09.08 00:08:35

INVIEREA

Prin ziduri înnegrite, prin izul umezelii,
Al mortii rece spirit se strecura-n tacere;
Un singur glas îngâna cuvintele de miere,
Inchise în tratajul stravechii evanghelii.

C-un muc în mâini mosneagul cu barba ca zapada,
Din carti cu file unse norodul îl învata
Ca moartea e în lupta cu vecinica viata,
Ca de trei zile-nvinge, cumplit muncindu-si prada.

O muzica adânca si plina de blândete
Patrunde tânguioasa puternicile bolti;
?Pieirea, Doamne Sfinte, cazu în orice colt,
Inveninând pre însusi izvorul de viete.

Nimica înainte-ti e omul ca un fulg,
S-acest nimic îti cere o raza mângâioasa,
In pâlcuri sunatoare de plânsete duioasa
A noastre rugi, Parinte, organelor se smulg".

Apoi din nou tacere, cutremur si sfiala
Si negrul întuneric se sperie de soapte?
Douasprezece pasuri rasuna? miez de noapte?
Deodata-n negre ziduri lumina da navala.

Un clocot lung de glasuri vui de bucurie?
Colo-n altar se uita si preoti si popor,
Cum din mormânt rasare Christos învingator
Iar inimile toate s-unesc în armonie:

?Cântari si laude naltam,
Noi, Tie Unuia,
Primindu-L cu psalme si ramuri
Plecati-va neamuri,
Cântând Aleluia!

Christos a înviat din morti,
Cu cetele sfinte,
Cu moartea pre moarte calcând-o,
Lumina ducând-o
Celor din morminte!"

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 14:35

constantine, ai citit si tema acestui forum inainte sa postezi?
NU CRED CA ARE LEGATURA CU FANATISMUL RELIGIOS!
macar daca ai fii venit cu ceva nou....

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 18:07

Tell, am citit ce ai reprodus/tradus.
Eu nu sunt o mare cunoscatoare, dar ce ai scris acolo NU pare a fi in acord cu invatatura crestina. Dimpotriva, in numeroase locuri crestinii sunt avertizati sa NU dea crezare "aparitiilor". O atitudine corecta a unui slujitor al Domnului este sa ALUNGE aparitiile, chiar daca il vad pe Iisus! Este ceva mai complicat, nu intru in detalii.
Citatul tau:„L-am vazut pe Dumnezeu intr-o viziune si I-am spus: „Doamne, te-am vazut astazi intr-o Viziune(Aparitie)El mi-a raspuns: Cat esti de minunata pentru ca nu te indoiesti atunci cand ma vezi! Pentru ca acolo unde se afla mintea este si comoara!”
Raspuns:
"Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii. " (2 Corinteni 11:14). Foarte clara pozitia bisericii: nu stii sa deosebesti duhurile, mai bine alungi totul si nu vei fi afectat.

Cat despre ce i s-a spus Mariei.. nici nu stiu de unde sa apuc!! Chiar ca discurs.. Iisus vorbea in pilde si parabole pentru ca multe lucruri sunt greu de surprins in cuvinte.. De aceea un discurs atat de analitic nu pare a fi al Lui..
Parerea mea.

Intrebare: cum ai ajuns sa citesti scriri contestate INAINTE de a cunoaste Biblia? Ce valoare ar putea avea asa ceva pentru un necredincios?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 18:39

Tata aș spune chiar este Tatăl orfanilor al Creației pt cel ce nu crede cine la creat? Dumnezeu mi- fost aproape cînd mi-a fost greu !
Un sfint la întrebat odată pe dumnezeu la un necaz -doamne cind ai fost lîngă mine?de ce m-ai părăsit?
Iar EL a răspuns-cînd ți-a jost greu te-am călăuzit și i-a arătat urma pașilor săi -dar la un moment dat nu s-a mai văzut urma pașilorși sfintul l-a întrebat -DOAMNE DAR AICI NU SE VĂD URMA PAȘILOR TĂI !-ȘI DOMNUL I-A RĂSPUNS-.ACOLO UNDE NU SE VĂD URMA PAȘILOR EU TE-AM ȚINUT IN BRAȚE

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 19:17

De la: symy, la data 2008-12-09 23:24:01LOREDANA...in epstola GALATENI...apostolul foloseste o metafora
!!!!....in nici un
caz MAMA...tu te joci cu versetele...Eu stiu un singur lucru:In rai vom avea trupuri ca ingeri....fara sex...nu ne putem casatori acolo....sau marita.....cum doresti....MATEI 22/23-33...Iar pe mama pe care o cauti tu,cauto aici pe pamant...!!!

symy ai dreptate se joaca pur si simplu cu versetele
In ultima vreme sunt tot mai multe capete fierbinti care se joaca cu tot felul de coduri si taie sau adauga cuvinte in Biblie dupa cum le dicteaza bogata lor imaginatie.

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 20:24

DEORECE NIMENI NU A CONSIDERAT PRIMA PARTE A POSTARII MELE O REIAU...FARA PARTEA POETICA CARE ESTE TOTUSI AUTENTICA!
VA RECOMAND SI CARTEA ,,ISUS,FIUL OMULUI \\\"-GAHLIL GIBRAN.
DEASEMNEA, O MAI ATENTA ANALIZA A RUGACIUNI ,,TATAL NOSTRU\\\".
SPECIFICA CLAR CA TATAL ESTE IN CERURI SI NU AFIRMA INEXISTENTA MAMEI UNDEVA CA OMOLOG IN CREATIE.
OARE DE CE NICI NU SE AFIRMA SI NICI NU SE NEAGA EXISTENTA A DUMNEZEU-MAMA?
O IPOTEAZA AR FII ACEIA CUM CA ISUS -FIUL, A DORIT SA PROTEJEZE MAMA DE FURIA IGNORANTILOR SI FANATICILOR!
IN PARANTEZA SPUS,SPER CA PARTEA CU ,,NE IARTA NOU PACATELE NOASTRE ASA CUM IERTAM SI NOI PACTELE ALTORA "ESTE CLAR INTELEASA!
NU EXISTA IERTARE IN AFARA PUTERII TALE PERSONALE DE A IERTA!
IN ESENTA ,IERTAREA ESTE CEL MAI MARE DAR FACUT DE ISUS OAMENILOR!
SI NU SE OBTINE PRIN DISCUTII ;NICI MACAR PRIN LECTURA!I

cu toate ca este evidenta existenta a lui Dumnezeusi ca aspect feminin-Mama majoritatea oamenilor din zonele crestine, musulmane ,iudaice ale planetei nu sunt interesati de a dezvolta acest cult(nu gasesc al cuvant).
in schimb in religea hindusa si in zona africana, cultul pentru Dumnezeu -aspect feminin functioneaza si in epoca prezenta.
mai sintetic ,se poate obseva ca in zonele unde istoria umanitatii este incarcata de agresivitate primeaza cultul religios al Tatalui iar in celelalte zone- Mama.
posibil ca anumita influenta energetica universala sa influenteze aceasta dezvoltare !
dar deasemenea este posibil ca cei care urmat si practic fundamentat in trecut religia unde primeaza TATAL sa ignore cu buna stiinta sau sa nu doreasca sa urmeze aspectul feminin al divinului.
sau pur si simplu nu l-au inteles !
logic,daca Dumnezeu l-a creeat pe om-Fiul, dupa chipul si asemnarea Lui si in ecuatie apare cuvantul Tata ,impicit totalitatea care este Dumnezeu presupune si aspectul MAMA.
daca ignoram aceasta logica ,demonstrata prin nasterea Fiului Unic,atunci intram in zona fanatismului si nu a realului iar bazele esentiale ale existentei in interiorul nostru se clatina!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Ianuarie 2009, ora 21:24

Draga tell , daca este ceva ce se clatina in mod serios aici .... acel ceva este logica ta de doi bani.

Sa-ti explic:

- in mesajul tau spui asa :

DEASEMNEA, O MAI ATENTA ANALIZA A RUGACIUNI ,,TATAL NOSTRU\\\".
SPECIFICA CLAR CA TATAL ESTE IN CERURI SI NU AFIRMA INEXISTENTA MAMEI UNDEVA CA OMOLOG IN CREATIE.
OARE DE CE NICI NU SE AFIRMA SI NICI NU SE NEAGA EXISTENTA A DUMNEZEU-MAMA?

Adica daca eu fac o afirmatie despre existenta unui lucru si nu afirm inexistenta unui alt lucru ...... acest din urma lucru exista automat ????

Cu alte cuvinte , daca eu spun despre tine :
"tell are ochi"

insa nu afirm dar nici nu neg ca :
"tell are coarne"

Inseamna ca automat "tell are coarne" deoarece in prima afirmatie nu am negat existenta coarnelor ???????

Cam asa arata logica ta draga tell

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 10:09

mai pe scurt ...sau o alta logica!
,,ceia ce e jos reflecta ceia ce e sus"
adica EXISTENTA DE LA NIVEL UMAN-PAMANT(GROSIER), REFLECTA EXISTAENTA DE LA NIVEL DIVIN-CER(SUBTIL) ;EXISTENTA DIVINA IN CARE DUMNEZEU E NEMIJLOCIT IMPLICAT.
cei care neaga posibil sa aiba ceva probleme la nivel de afectivitate materna...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 11:33

Nu putem cunoaste fiinta lui Dumnezeu nici pe calea firii, nici pe calea mai presus de fire. Fiinta lui Dumnezeu este „ascunsul” tainic, la care nu ne putem ridica cu mintea si cu care nu putem intra in legatura. Ea e mai presus de orice nume, cum spune Dionisie Pseudo-Areopagitul. Dar noi cunoastem lucrarile acelei fiinte, care coboara la noi, cum zic Sf. Parinti. Toate numele ce le dam lui Dumnezeu privesc aceste lucrari; intelepciunea lui Dumnezeu, vazuta in lume, este o astfel de lucrare; puterea Lui creatoare la fel. Aceste lucrari le mai numim si insusiri ale lui Dumnezeu, sau pe baza acestor lucrari ii dam lui Dumnezeu asa-numitele insusiri. In cunoasterea fireasca, aceste lucrari sau insusiri ale lui Dumnezeu le aflam prin analogie de la lucrarile create; in cunoasterea mai presus de fire avem o vedere mai de-a dreptul a lor.

- Dumnezeu este UNUL l. Sf. Apostol Pavel scrie corintenilor: „Totusi, pentru noi este un singur Dumnezeu-Tatal, din Care sunt toate si noi intru El; si un singur Domn Iisus Hristos, prin Care sunt toate si noi prin El” (I Cor. 8, 6). Dumnezeu este unul singur pentru ca unul singur e uni-versul pe care l-a facut75 (Origen, Contra lui Cels, 1, 23, Migne, P. G., XI, col. 701). Sf. Efrem zice: «Daca nu e un singur Dumnezeu, nu e Dumnezeu»76 (Sf. Efrem Sirul, Cuvant contra ereziilor, 3, Assemanni, 2, p. 443).

- Dumnezeu este DUH, cum o marturiseste Mantuitorul insusi femeii samarinence: „Duh este Dumnezeu, si cei ce 1 se inchina trebuie sa 1 se inchine in duh si in adevar” (Ioan 4, 24). «El e nematerial si netrupesc, spune Sf. Ioan Damaschin77 (Sf. Ioan Damaschin, Dogmatica, 2, 3, Migne, P. G., XCIV, col. 865). El e izvorul din care-si ia inceputul toata firea intelegatoare si duhul78 (Origen, Despre Principii, 1, 1, 6, Migne, P. G., XI, col. 124).

- Dumnezeu e SIMPLU, adica NECOMPUS, fiindca e NEMATERIAL. Firea Sa e necompusa si duhovniceasca79 (Didim, Despre Sf. Duh, 35, Migne, P. G., XXXK, col. 1064). El nu admite nici un fel de adaos in Sine si nu are ceva mai mare, sau mai mic, in Sine80 (Origen, Despre Principii, 1, 1, 6, Migne, P. G., XI, col. 124).

- Dumnezeu e NESCHIMBATOR, cum ne-o arata Sf. Iacov prin cuvintele: „Parintele luminilor, la Care nu e schimbare sau umbra de mutare” (1, 17).

- Dumnezeu este VESNIC, cum ne incredinteaza cuvintele Apocalipsei: „Sfant, Sfant, Sfant, Domnul Dumnezeu, Atottiitorul, Cel ce era, Cel ce este si Cel ce vine” (Apoc. 4, 8). El e inainte de timp, pentru ca timpul e de la El. Insusirea Lui vesnica e ca El este vesnic81 (Sf. Ilarie, Despre Sf. Treime, 2, 7, Migne, P. L., X, col. 54).

- Dumnezeu e NECUPRINS, pentru ca este nesfarsit si de nespus. Dumnezeu este nevazut. Cuvantul se adreseaza catre El in tacere, simtul se toceste vrand sa-L cerceteze, iar intelegerea se inchirceste vrand sa-L imbratiseze82 (Sf. Ilarie, Despre Sf. Treime, loc. cit.).

- Dumnezeu e ATOTPREZENT, cum ne spune Psalmistul: „De ma voi sui in cer, Tu acolo esti; de ma voi cobori in iad, de fata esti. De voi lua ari-pile mele de dimineata si ma voi salaslui la marginile marii, si acolo mana Ta ma va povatui si ma va tine dreapta Ta” (Ps. 138, 8-10). Fiind fara inceput si fara sfarsit, Dumnezeu este atotprezent, pentru ca nu El e in altceva, dar toate sunt in El. El e pretutindeni si e in intregime pretutindeni83 (Sf. Ilarie, Despre Sf. Treime, loc. cit.).

- Dumnezeu e ATOTPUTERNIC, cum ne incredinteaza Sf. Evanghelie: „ Cele ce nu sunt cu putinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu” (Luca 18, 27). Atotputernicia lui Dumnezeu o sustin toti Sf. Parinti, indeosebi Aristide, Teofil al Antiohiei, Sf. Irineu, Clement Alexandrinul, Sf. Chiril al Ierusalimului. Puterea lui Durnnezeu e nevazuta si ascunde o mare patrundere si simtire a Duhului84 (Sf. Irineu, Contra ereziilor, 2, 6, 1, Migne, P. G., VII, col. 724).

- Dumnezeu e ATOTSTIUTOR, cum ne spune Sf. Apostol Pavel: „O, adancul bogatiei si al intelepciunii si al stiintei lui Dumnezeu! Cat sunt de necercate judecatile Lui si nepatrunse caile Lui!” (Rom. 11, 33). Stiinta lui Dumnezeu cunoaste toate deodata: cele trecute, cele prezente, cele viitoare. El cunoaste totul din veci; El stie inainte de facerea lumii ce se va intampla pana in ultimele clipe ale acesteia. Dumnezeu nu S-a sfatuit cu nimeni despre noi, in momentul cand am fost creati, pentru ca El cunostea rostul nostru inainte de facerea pamantului si a veacurilor85 (Sf. Chiril al Alexandriei, Teza despre Sf. si cea de o fiinta Treime, 15, Migne, P. G, LXXV, col. 292). Prin prestiinta Sa, Dumnezeu nu ne obliga sa facem cele viitoare86 (Fer. Augustin, Despre liberul arbitru, 3, 4, 11, Migne, P. L., XXXII, col. 1276). Dumnezeu stie toate cate se vor intampla prin libera vointa a oamenilor, dar aceasta prestiinta nu nimiceste liberul arbitru sau libera hotarire87 (Teodoret, Comentar la Romani, 8, 30, Migne, P. G; LXXXII, col. 141). Dumnezeu priveste in inimi, stie toate si aude toate88 (Sf. Chiril al Ierusalimului, Cateheza 4-5 Migne, P. G., XXXIII, col. 460).

- Dumnezeu e DREPT, cum spune Psalmistul: „Domnul iubeste judecata si nu va parasi pe cei cuviosi ai Sai; (acestia) in veac vor fi paziti; iar cei fara-de-lege vor fi izgoniti si semintia celor necredinciosi va fi starpita” (Ps. 36, 28).

- Dumnezeu e BUN, cum declara insusi Mantuitorul: „Nimeni nu este bun decat numai unul Dumnezeu” (Matei 19, 17).

- Dumnezeu e iubire, cum ne incredinteaza Sf. Apostol Ioan (I Ioan 4, 8 si 16).

- Dumnezeu este LUMINA (I Ioan 1, 5).

- Dumnezeu este DESAVARSIT, dupa cuvantul Mantuitorului: „Fiti dar desavarsiti, precum Tatal vostru din ceruri des (Sf. Irineu, Contra ereziilor, 4, 11, 2, Migne, P. G., VII, col. 1002) savarsit este” (Matei 5, 48). Dumnezeu e desavarsit in toate, egal si asemenea cu Sine89. Nu e supus prefacerii lucrurilor, nici nasterii, nici intamplarii. El nu Se micsoreaza, nici nu creste, ci e totdeauna acelasi90 (Sf. Chiril al Ierusalimului, Cateheza 4-5, Migne, P. G., XXXIII, col. 460; Sf. Ioan Damaschin, Dogmatica, 1, 5, Migne, P. G., XCIV, col. ,801).

Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 11:34

De la: emapasaniuc, la data 2009-01-01 22:41:14 Imi cer scuze pentru modul de meu de abordare insa eu sunt o persoana care nu crede nici in Dumnezeu Tatal (care e acceptat de toti crestinii) si de asta mi se pare o mica pierdere de timp intreaga discutie. Dar uneori mai pierdem si noi timpul, ca oameni suntem nu?

Cunosti vreo alta carte pentru care oamenii au suferit prigoana,inchisoare si chiar moarte?
Citeste totusi Biblia.Chiar daca nu o crezi.Si ai sa vezi in ea lucruri care s-au implinit demult,lucruri care se implinesc acum si lucruri care sunt in curs de a se implini.
ADEVARUL NU POATE FI CONTESTAT NUMAI PENTRU CA NOI NU-L CREDEM[/quote]

Sunt multe carti (sau pur si simplu idei) pentru care oamenii au suferit.
Spre exemplu ideea ca soarele e in centru si nu Pamantul - nu de asta l-au fript pe Giordano Bruno? Si ghici cine l-au fript - unii care se considerau in posesia adevarului absolut, adica Biserica Catolica.
Asta e doar un exemplu despre cineva care a suferit si a murit pentru o idee. Dar sunt nenumarate altele. Asa ca nu exagera cu Biblia.
Fanatismul religios e cauza suferintei si a mortii a milioane de oameni de-a lungul istoriei.
Te-ai intrebat vreodata oare cum privesc arabii cruciadele?
Tot mi se dau citate din Biblie ca raspuns la necredinta mea, iar cine mi le da are impresia ca a m-a dat pe spate.
Daca contest veridicitatea Bibliei , asta nu inseamna ca nu am citit-o. Biblia e scrisa de oameni . Vreme de cateva sute de ani evangheliile au fost transmise pe cale orala si au suferit modificari diverse.
Lucruri care s-au implinit (asa cum spui tu) se regasesc si in Nostradamus si in o gramada de alte preziceri foarte vagi care pot fi aplicate oricand , in functie de interpretarea pe care vrei sa le-o dai.
Eu prezic ca pana in iunie va ploua macar de 10 ori. Daca se adevereste lucrul asta o sa ma venerezi ca pe un zeu?

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 18:22

draga cla03...esti tot pe afara de subiect!
daca nu ai nimic de spus si dai doar citate folosind copy/paste ..fa-ti un blog personal.
nu e vorba de DUMNEZEU NEMANIFESTAT CI DE MANEFESTAREA LUI DUMNEZEU IN CREATIE!
In plus....crede-ma pe cuvant(deoarece nu ai alta solutie)chiar si DUMNEZEU ATOTPUTERNIC va respecta cunosterea ta reala si nu fanatismul tau.
celor care doresc sa discute despre dogme religioase le-as recomanda sa mai iasa putin din spatiul national crestin si sa accepte o comfruntare de idei cu dogma musulmana.
...dar probabil ca ar incepe un razboi cu toate ca DUMNEZEU E UNIC!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 19:08

Parerea ta .... nu am nici o intentie de a-ti schimba ideile sau de a polemiza aiurea

Sunt departe de a fi o fanatica ..... am citat pentru a arata ca sunt altii cu mult mai presus decat mine si cu mult mai intelepti sau mai aproape de cunoasterea lui Dumnezeu .

Sustin doar ca ceea ce spui tu amestecand notiuni ca "Dumnezeu nemanifestat" si "manifestarea lui Dumnezeu in creatie" .... pentru ca din ecuatie sa-ti rezulte existenta unui Dumnezeu Mama , este absurd.

Cat despre partea cu "crede-ma pe cuvant deoarece nu ai alta solutie" ......

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 19:18

Tell, nu pot sa nu observ cat de des folosesti: fanatic, fanatism...
Eu nu am cunoscut inca nici un fanatic, am cunoscut insa doar oameni care NU cunosc nici o dogma (fie ca se numesc crestini, musulmani, atei...)
Crestinismul NU spune: da-i una in cap aluia ca este de alta religie. Esenta crestinismului este iubirea!
Ca urmare: de ce as beneficia dintr-un dialog cu un musulman? Ca sa-l cunosc mai bine si sa nu ne razboim? Dar daca as fi crestin l-as iubi (indiferent de convingerile lui).

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 19:28

Cat despre Dumnezeu mama..
Este o discutie absurda.
Sexul nu exista decat pentru reproducere (si pentru smerirea omului, care trebuie sa inteleaga ca are nevoie de celalalt, pentru invatarea iubirii etc.).
Dumnezeu este mai presus de asta!
Dumnezeu TATAL: Dumnezeu s-a revelat unei societati patriarhale si prin aceasta sintagma ilustreaza respectul, ascultarea si dragostea pe care i le datoram.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 19:39

De la: marinescuirina, la data 2009-01-05 19:28:25Cat despre Dumnezeu mama..
Este o discutie absurda.
Sexul nu exista decat pentru reproducere (si pentru smerirea omului, care trebuie sa inteleaga ca are nevoie de celalalt, pentru invatarea iubirii etc.).
Dumnezeu este mai presus de asta!
Dumnezeu TATAL: Dumnezeu s-a revelat unei societati patriarhale si prin aceasta sintagma ilustreaza respectul, ascultarea si dragostea pe care i le datoram.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Ianuarie 2009, ora 19:42

Tell ... inca un lucru ..... de ce imi reprosezi faptul ca am folosit un citat ....
ai folosit si tu unul
Al tau merge iar al meu nu merge deoarece nu sunt deacord cu tine ?

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 19:06

este regretabil sa nu vezi dincolo de strada ta,casa ta ,mintea ta,in aceasta epoca moderna!
pentru cei care considera ca DUMNEZEU e ceva mai complex decat religiile le recomand sa studieze Lao Zi -Tao Te Ching-unde vor gasi clar definit conceptul de MAMA A UNIVERSULI.
pt ceilalti care considera ca-l au pe DUMNEZEU in buzunarul mintii lor...doar sa-si faca un club propriu...daca nu-l au deja!

TAO care poate fi urmată
Nu este calea eternă
Numele care poate s-o exprime
Nu este veșnicul nume
Numit Wu (nevăzutul) reprezintă izvorul universului
Numit Yu (văzutul) reprezintă mama tuturor ființelor
De aceea prin Wu îi vom vedea esența
Prin Yu îi vom vedea suprafața
Cele două au aceeași obârșie
Însă nume diferite.

Tao naște Unul,
Unul naște Doi,
Doi naște Trei,
Trei a alcătuit toate ființele.
Orice ființă poartă pe spatele său obscuritatea și strânge în brațele sale lumina.

Când omul cu spirit superior aude vorbindu-se de reîntoarcerea la Tao, el o pune în practică.
Când omul cu spirit mijlociu aude despre Tao, când îl păstrează, când îl nesocotește.
Când omul cu spirit inferior aude despre Tao, el râde cu lacrimi.
De n-ar fi luat în râs, n-ar fi adevăratul Tao.

REGRET CA NU AM GASIT O TRADUCERE MAI BUNA..

CLA003 pt. stinta ta...traducerea textului atribuit Mariei Magdalena imi apartine!

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Dumnezeu Mama!
Mergi la: