back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Dumnezeu mama!

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:17

De la: ioana_dark, la data 2009-06-14 17:04:56dorine...de ce mă urmărești și nu mă lași să-mi spun și eu părerile liniștită? urăști creștinii chiar așa de tare?
nu-i suporți de nicio culoare?
Ioana, doar ma amuza crestinii, in niciun caz nu-i urasc! Apropo, peste 95% din prietenii mei sunt crestini. Eu totusi sper sa ne intalnim la Moeciu cu Adam sa ne lamureasca cum este cu taticul lui.

Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:49

De la: ioana_dark, la data 2009-06-14 16:47:49domnule danubianknight...v-am citit mesajele și pe alte topicuri și am o părere foarte bună despre dumneavoastră...mi-ați atras atenția în mod deosebit...

referitor la subiectul topicului...voiam să povestesc și eu ceva...
ce se mai întâmplă la nivel academic și cum încearcă unii să rescrie istoria după canoanele corectitudinii politice...
o anumita *doamnă* ,mare academiciană (rebecca lynn) a găsit un document în care un împărat bizantin (anastasius) se roagă lui dumnezeu înaintea unei bătalii numindu-l *tată* și *părinte al nostru* și spunând ceva de genul *ție îți incredințăm viețile noastre*...etc (rugăciunea e mai lungă..o pot căuta pe net dacă interesează pe cienava)...
tipa a luat rugăciunea și a reinterpretat-o din punct de vedere al corectitudinii politice și a spus că anastasius se vede pe el în acea rugaciune...că de fapt el își face un portret în fata soldatilor prin care se arată ca un părinte al lor....
și asta doar pentru că din punct de vedere al corectitudinii politice nu este permis nimănui să spună că dumnezeu este bărbat...dar...culmea...au dus asta așa de departe încât au început să interpreteze documente de sec 5 din punct de vedere al mentalității secolului 21...
îmi pare rău...dar asta nu e istorie!!!...
asta e doar politică și atât...
însuși rolul istoriei (acela de a-i face pe oameni să cunoască și alte civilizații) dispare....practic..unii încearcă să spună că alte civilizații nu au mai existat și că de la începutul timpului oamenii gândeau *politically correct*....
asta e...feminismul a mers mult prea departe....

spuneți....**Dincolo de asta, este evident ca omul si Dumnezeu nu au cum sa fie similari fizic, pentru ca natura divina difera fundamental de cea animala, careia cu sau fara suflet nemuritor ii apartine omul, iar acele cosmologii antice, cu straturi suprapuse populate de diverse fiinte- zei in paganism, ingeri si demoni in crestinism- avand pamantul oamenilor undeva pe la mijloc, au fost demult dovedite ca niste fantezii.**

nu este adevărat...omul (adica adam) a fost creat de dumnezeu după chipul și asemănare lui...deci..asemănarea este inclusiv fizică...
și..pentru ca dumnezeu l-a facut pe adam barbat...inseamna că și dumnezeu e la fel....problema este însă alta...la inceput când dumnezeu l-a creat pe om nu exista noțiunea de *bărbat* ci doar cea de *om*...noțiunea de *bărbat* a apărut deabea în momentul în care a apărut femeia...
iar femeia a fost făcută după bărbat ...deci...nu putem spune că dumnezeu e femeie...
(nu știu dacă reușesc să mă fac înțeleasă)...

oricum...mi-am spus și eu părerea cu privire cu privire la acest subiect...

în rest....

numai bine!!!....:)

Cică întâi a fost matriarhatul.Dar nu mai știu exact când înainte de a-l crea Dumnezeu pe Adam sau după ce l-a creat Dumnezeu pe Adam.
Oricum,știu sigur că prima dată a fost matriarhatul.Oare cum să fie făcută femeia după barbat,dacă întâi a fost matriarhatul ?
Și te mai întreb ceva:cum se face că acum femeia e cea care dă naștere unui viitor bărbat și atunci a fost creată după bărbat.Eu nu zic să nu fii credincioasă,dar tu chiar crezi în tâmpenia asta.Și dacă da,cum poți să crezi așa ceva?Dumnezeu e impersonal,e divinul,nu un om care a creat un alt om și anume pe Adam.Aste-as vrăjeli.Dar,mă rog nu vreau să intru în polemici cu nimeni,numai că vreau să știu când a fost matriarhat,înainte sau după crearea femeii upă bărbat?

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:52

lizuca..societăți matriarhale au existat...

și evident că au existat după ce a apărut femeia...doar că....asta ce demonstrează?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 18:02

buna ;)
cine poate vb si cu mine ? sunt un tip foarte de treaba si-mi place sa am prieteni si prietene daca dorete cineva ar putea sa-mi lase un sms sau pe messenger yahoo: "vysul_meu_tu_esty" va multumesc !!!!!!

Fosta membra 9am.ro

964 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 18:05

De la: 9am074907, la data 2009-06-14 18:02:17buna ;)cine poate vb si cu mine ? sunt un tip foarte de treaba si-mi place sa am prieteni si prietene daca dorete cineva ar putea sa-mi lase un sms sau pe messenger yahoo: "vysul_meu_tu_esty" va multumesc !!!!!!
ok! da-i pe add :,,vysul_meu_nu_esti_tu"
multumesc.

Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare. Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
royan32

291 mesaje
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 18:29

De la: DanubianKnight, la data 2009-06-14 15:43:05Nu n-am citit tot ce s-a scris pe aici, dar stiu despre ce e vorba din alte surse, si tot o aberatie teologico-politica mi se pare.

Si nu inteleg cum cand am facut o apreciere negativa la adresa unui grup extremist american am jignit toate femeile?! E ca si cum eu m-as supara acum daca dumneavoastra ati spune ca majoritatea absoluta a violatorilor sunt barbati; pai este evident ca sunt, de ce sa ma supar?!?

Stimata doamna, eu nu am jignit nici femeile, nici nu am criticat in vreun fel egalitatea juridica, sociala si politica intre sexe, cu care sunt 200% perfect de acord. Eu am o problema cu o miscare feminista actuala, in principal din America, care nu mai are nicio treaba cu sufragetele de acum 100 de ani si cu lupta pentru obtinerea egalitatii; pentru simplul motiv ca egalitatea a fost obtinuta. Este vorba de acele extremiste sexiste ramase fara obiectul legitim al muncii care incearca pe de o parte incearca sa nege orice diferente intre sexe, desi e clar ca ele exista (atentie, nu inegalitati, ci diferente!), dar pe de alta parte incearca sa-i acuze pe barbati de toate relele planetei si istoriei si viseaza la un soi de matriarhat care nu ar insemna egalitate, ci inversarea rolurilor cu barbatii subordonati femeilor.

scuze! insa aceasta mentiune nu chiar atat de explicita cred ca trebuia facuta in textul initial! nu de alta, dar am inteles altceva si am intalnit intr-un alt context legat de acesta...miscare extrapolarea la intreaga societate feminina si drepturi! d'aia am si pus atatea semne de intrebare pt ca din text nu am inteles ideea-care extremism, care drepturi, samd!

Dorulet

7896 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 18:36

De la: diavolita_40, la data 2009-06-14 17:49:12
De la: ioana_dark, la data 2009-06-14 16:47:49domnule danubianknight...v-am citit mesajele și pe alte topicuri și am o părere foarte bună despre dumneavoastră...mi-ați atras atenția în mod deosebit...

referitor la subiectul topicului...voiam să povestesc și eu ceva...
ce se mai întâmplă la nivel academic și cum încearcă unii să rescrie istoria după canoanele corectitudinii politice...
o anumita *doamnă* ,mare academiciană (rebecca lynn) a găsit un document în care un împărat bizantin (anastasius) se roagă lui dumnezeu înaintea unei bătalii numindu-l *tată* și *părinte al nostru* și spunând ceva de genul *ție îți incredințăm viețile noastre*...etc (rugăciunea e mai lungă..o pot căuta pe net dacă interesează pe cienava)...
tipa a luat rugăciunea și a reinterpretat-o din punct de vedere al corectitudinii politice și a spus că anastasius se vede pe el în acea rugaciune...că de fapt el își face un portret în fata soldatilor prin care se arată ca un părinte al lor....
și asta doar pentru că din punct de vedere al corectitudinii politice nu este permis nimănui să spună că dumnezeu este bărbat...dar...culmea...au dus asta așa de departe încât au început să interpreteze documente de sec 5 din punct de vedere al mentalității secolului 21...
îmi pare rău...dar asta nu e istorie!!!...
asta e doar politică și atât...
însuși rolul istoriei (acela de a-i face pe oameni să cunoască și alte civilizații) dispare....practic..unii încearcă să spună că alte civilizații nu au mai existat și că de la începutul timpului oamenii gândeau *politically correct*....
asta e...feminismul a mers mult prea departe....

spuneți....**Dincolo de asta, este evident ca omul si Dumnezeu nu au cum sa fie similari fizic, pentru ca natura divina difera fundamental de cea animala, careia cu sau fara suflet nemuritor ii apartine omul, iar acele cosmologii antice, cu straturi suprapuse populate de diverse fiinte- zei in paganism, ingeri si demoni in crestinism- avand pamantul oamenilor undeva pe la mijloc, au fost demult dovedite ca niste fantezii.**

nu este adevărat...omul (adica adam) a fost creat de dumnezeu după chipul și asemănare lui...deci..asemănarea este inclusiv fizică...
și..pentru ca dumnezeu l-a facut pe adam barbat...inseamna că și dumnezeu e la fel....problema este însă alta...la inceput când dumnezeu l-a creat pe om nu exista noțiunea de *bărbat* ci doar cea de *om*...noțiunea de *bărbat* a apărut deabea în momentul în care a apărut femeia...
iar femeia a fost făcută după bărbat ...deci...nu putem spune că dumnezeu e femeie...
(nu știu dacă reușesc să mă fac înțeleasă)...

oricum...mi-am spus și eu părerea cu privire cu privire la acest subiect...

în rest....

numai bine!!!....:)

Cică întâi a fost matriarhatul.Dar nu mai știu exact când înainte de a-l crea Dumnezeu pe Adam sau după ce l-a creat Dumnezeu pe Adam.
Oricum,știu sigur că prima dată a fost matriarhatul.Oare cum să fie făcută femeia după barbat,dacă întâi a fost matriarhatul ?
Și te mai întreb ceva:cum se face că acum femeia e cea care dă naștere unui viitor bărbat și atunci a fost creată după bărbat.Eu nu zic să nu fii credincioasă,dar tu chiar crezi în tâmpenia asta.Și dacă da,cum poți să crezi așa ceva?Dumnezeu e impersonal,e divinul,nu un om care a creat un alt om și anume pe Adam.Aste-as vrăjeli.Dar,mă rog nu vreau să intru în polemici cu nimeni,numai că vreau să știu când a fost matriarhat,înainte sau după crearea femeii upă bărbat?

Așa gândesc și eu!!! Lizi!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 18:41

De la: ioana_dark, la data 2009-06-14 17:52:34lizuca..societăți matriarhale au existat...
și evident că au existat după ce a apărut femeia...doar că....asta ce demonstrează?

Ioana, nu ai de unde să știi 100% sigur că a fost bărbatul sau femeia
Dar logic, primul om (mă refer la homo sapiens), ar trebui să fie femeia și nu bărbatul, având în vedere că este singura care poate naște, respectiv perpetua specia.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 18:49

De la: Dorulet, la data 2009-06-14 18:41:11
De la: ioana_dark, la data 2009-06-14 17:52:34lizuca..societăți matriarhale au existat...

Dar logic, primul om (mă refer la homo sapiens), ar trebui să fie femeia și nu bărbatul, având în vedere că este singura care poate naște, respectiv perpetua specia.

da, dar referitor la ce a spus lizuca...nu avea nicio legătură matriahatul cu crearea omului....
societățile matriarhale au apărul mai târziu , nu au existat din momentul în care dumnezeu a făcut omul...

în rest...eu nu cred în evoluționism...ci în creația divină...cred că omul a fost creat de dumnezeu și că , ceea ce scrie în biblie este adevărat...eu sunt sută la sută convinsă de asta....
nu are însă rost să dezbatem aici pasaje din biblie..pentru asta există topicul lui adi ...
eu doar mi-am spus părerea cu privire la ideea dumnezeu-femeie...și anume..că ideea asta este o idioțenie inventată de niște tâmpite feministe....

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 18:53

De la: ioana_dark, la data 2009-06-14 18:49:25

da, dar referitor la ce a spus lizuca...nu avea nicio legătură matriahatul cu crearea omului....
societățile matriarhale au apărul mai târziu , nu au existat din momentul în care dumnezeu a făcut omul...

în rest...eu nu cred în evoluționism...ci în creația divină...cred că omul a fost creat de dumnezeu și că , ceea ce scrie în biblie este adevărat...eu sunt sută la sută convinsă de asta....
nu are însă rost să dezbatem aici pasaje din biblie..pentru asta există topicul lui adi ...
eu doar mi-am spus părerea cu privire la ideea dumnezeu-femeie...și anume..că ideea asta este o idioțenie inventată de niște tâmpite feministe....

Ufff! Ioana, nu pot să uit nici o clipă faptul că Geneza din Biblie, a fost scrisă de UN BĂRBAT !!!!!
Chiar nu pot.....deci în consecință este subiectivă!!!!

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 01:47

Ioana_dark, multumesc pentru exemplul care confirma foarte exact chestiunea la care ma refeream.

Acum, in ce priveste ideea pe care am expus-o fata de interpretarea pasajului biblic al crearii omului, aceea este opinia mea, nu cea a bisericii. Dincolo de asta, eu nu iau oricum Geneza ad litteram pentru simplu motiv ca sunt un foarte convins darwinist. Si, ca sa raspund putin si unei alte opinii de mai sus, personal nu cred ca la inceputa fost nici femeia, nici barbatul, ci o bacteria primitiva asexuata care s-a inmultit prin mitoza, iar mai apoi prin meioza.

In ce priveste matriarhatul, foarte putine societati in istorie si doar pe cateva perioade scurte au fost intr-adevar dominate de femei. De fapt, teoria matriarhatului se bazeaza pe descoperiri arheologice din neoliticul european, care indica o preeminenta a cultului Zeitei Mama a Pamantului la primele triburi de agricultori, si implicit un rol predominant al femeii in zona religioasa, precum si pe analiza unor societati tribale de genul celei irocheze. In organizarea federatiei irocheze femeile jucau intr-adevar un rol foarte important, in primul rand in plan religios, dar si politic, unde formau un fel de camera decizionala a parlamentului. Totusi, puterea era impartita cu barbatii, sefii de triburi si consilierii lor- puterea executiva- fiind barbati. Vazut mai ales de istoricii marxisti ca o etapa generala si absoluta a evolutieie societatii, matriarhatul neolitic nu a fost de fapt nici atat de absolut si nici atat de general. Ca si la irochezi, descopeririel arheologice mai recente indica ca rolul femeilor la agricultorii sedentari neolitici era predominant in sfera religioasa- care evident ca influenta si politicul- dar barbatii dominau din punct de vedere militar si politic.In schimb triburile de pastori nomazi neolitici s-au organizat din start pe o structura patriarhala.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 11:12

De la: DanubianKnight, la data 2009-06-16 01:47:16Ioana_dark, multumesc pentru exemplul care confirma foarte exact chestiunea la care ma refeream.

Acum, in ce priveste ideea pe care am expus-o fata de interpretarea pasajului biblic al crearii omului, aceea este opinia mea, nu cea a bisericii. Dincolo de asta, eu nu iau oricum Geneza ad litteram pentru simplu motiv ca sunt un foarte convins darwinist. Si, ca sa raspund putin si unei alte opinii de mai sus, personal nu cred ca la inceputa fost nici femeia, nici barbatul, ci o bacteria primitiva asexuata care s-a inmultit prin mitoza, iar mai apoi prin meioza.

In ce priveste matriarhatul, foarte putine societati in istorie si doar pe cateva perioade scurte au fost intr-adevar dominate de femei. De fapt, teoria matriarhatului se bazeaza pe descoperiri arheologice din neoliticul european, care indica o preeminenta a cultului Zeitei Mama a Pamantului la primele triburi de agricultori, si implicit un rol predominant al femeii in zona religioasa, precum si pe analiza unor societati tribale de genul celei irocheze. In organizarea federatiei irocheze femeile jucau intr-adevar un rol foarte important, in primul rand in plan religios, dar si politic, unde formau un fel de camera decizionala a parlamentului. Totusi, puterea era impartita cu barbatii, sefii de triburi si consilierii lor- puterea executiva- fiind barbati. Vazut mai ales de istoricii marxisti ca o etapa generala si absoluta a evolutieie societatii, matriarhatul neolitic nu a fost de fapt nici atat de absolut si nici atat de general. Ca si la irochezi, descopeririel arheologice mai recente indica ca rolul femeilor la agricultorii sedentari neolitici era predominant in sfera religioasa- care evident ca influenta si politicul- dar barbatii dominau din punct de vedere militar si politic.In schimb triburile de pastori nomazi neolitici s-au organizat din start pe o structura patriarhala.

Tu ai clar ceva cu femeile,ca sa nu zic altfel.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 11:20

De la: ioana_dark, la data 2009-06-14 18:49:25

Ioana,faptul ca societatile matriarhale au exista,demonstreaza ca femeia poate sa conduca si ca nu e neaparat nevoie sa traim intr-o lume a barbatilor,numai ca asa suntem educate de societate,de religie,etc.
Si aici ar fi multe de spus,dar nu mai am timp de povesti lungi si plictisitoare.Mai mult decat atat,nu vreau sa te contrazic,e bine sa crezi in ceva,dar clar Dumnezeu nu are chip de om,nu l-a creat pe Adam,nici femeia nu a fost facuta din coasta lui Adam.Acestea sunt mituri,legende,daca vrei.Dar tu ramai cu credinta ta.Apropo daca ai vazut filmul cu Moise,as vrea sa evidentiez faptul ca lui Moise nu i se arata nimini cand vorbea cu Dumnezeu.El sustinea doar ca il aude pe Dumnezeu si ceea ce ii indica sa faca.Chiar il ruga sa i se arate,sa ii spuna ceva.

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 16 Iunie 2009, ora 22:13

De la: diavolita_40, la data 2009-06-16 11:12:58

Imi scapa logica mirobolanta a acestei afirmatii.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 17 Iunie 2009, ora 21:49

De la: DanubianKnight, la data 2009-06-16 22:13:42
De la: diavolita_40, la data 2009-06-16 11:12:58

Imi scapa logica mirobolanta a acestei afirmatii.

O să găsești tu logica la un moment dat.Mai caut-o,dacă îți scapă.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 03:08

Societatile matriarhale nu s-au dovedit prin ceea ce e in biblie. Prin descoperiri arheologice, care arata clar acest lucru. Probabil multe bigudiuri sau etichete de cosmetice.
Si in India, era un matriarhat puternic, pina a venit eroul civilizator Rama cu ai lui, din Carpati si s-a razboit cu acele triburi. A instituit democratia apoi.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
vizual_art

41 mesaje
Oras: Sinaia

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 10:13

v-ati putea raspunde mai bine cine a fost primul oul sau gaina?

dcmauto

46 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 13:43

De la: vizual_art, la data 2009-06-18 10:13:53 v-ati putea raspunde mai bine cine a fost primul oul sau gaina?
Probabil...Cocos-ul !?

9am061032

13 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 19:48

Dumnezeu....este Tatal ceresc nu Mama!. Dumnuzeu.EL este primun fir de iarba.. ce vesteste primavara.prima frunza ...aurie a toamnei..primunl fulg de nea.
Dumnezeu este lumina, puterea si mai ales IUBIRE......El este inceputul si sfarsitul....speranta si taria noastra...indiferent ca credem sau nu credem in EL.
Lilina

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 18 Iunie 2009, ora 21:53

De la: diavolita_40, la data 2009-06-17 21:49:59
O să găsești tu logica la un moment dat.Mai caut-o,dacă îți scapă.

Intr-adevar. Abisal.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 01:02

Mamaaaa. ce de dileme pe aici.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

118 mesaje
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 13:17

Pentru ca tot sunt la moda tampitii, ma intreb cine este mai tampit, acela care a pus intrebarea sau acela care a afisato pe site.

alexandru_revnic

115 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 15:38

SE SPUNE CA DUMNEZEU A FACUT CERUL SI PAMANTUL , DAR CINE L-A FACUT PE DUMNEZEU .DUMNEZEU ESTE OMUL CREAT DE NATURA ACIDENTAL. NATURA A FOST CREATA SE SOARE ADICA VIATA =VERDELE . SOARELE ARE 7 LUMINI DIN CARE UNA ESTE ALBA SI SLABA, CA DOVADA CA ESTE RASPPANDITA IN UNIVERS, LA CARE NOI II SPUNEM CER DECI CERUL = LUMNIA ALBA A ASTRULUI = LUMINA ALB-ASTRALA - ADICA A SOARELUI. DUMEZEU = VIATA, ENERGIA CREATOARE DE VIATA SI INTRETUINEREA EI. DUMNEZEU NU ESTE O PERSOANA ,CI O STARE DE SPIRIT POTI SA TE ROGI SAU NU, CA NU VEI REUSI DACA NU CREZI IN CEEA CE FACI. DUMNEZEU =CREDINTA ,SA CREZI CA EL EXISTA, ACEASTA TE AJUTAIN VIATA. DUMNEZEU NU ESTE NUMIA LA BISERICA CI PESTE TOT, ESTE O PREZENTA VIE CU NOI SAU VIE PREZENTA PESTE TOT UNDE MERGEM. EL ESTE INGERUL NOSTRU PAZITOR, TATAL NOSTU, ADICA NASUL,CARE NE-A BOTEZAT. DUMEZEU A FOST TATAL CERESC = STEAUA APOI VA FI MAMA CREASCA = TERRA =RETA RAma. = EVA

9am047994

5 mesaje
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 15:57

Loredana pe mine mă iteresează tema în mod special ,fără glumă trimite ce știi la sin_dumitru2001@yahoo.com sau deschide comentariu pe Blogul meu la link-ul silethismillennium.blog

9am047994

5 mesaje
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 16:10

Red Sexton mulțimesc am primit articolul !

9am047994

5 mesaje
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 16:12

De la: royan32, la data 2009-06-14 18:29:00
De la: DanubianKnight, la data 2009-06-14 15:43:05Nu n-am citit tot ce s-a scris pe aici, dar stiu despre ce e vorba din alte surse, si tot o aberatie teologico-politica mi se pare.

Si nu inteleg cum cand am facut o apreciere negativa la adresa unui grup extremist american am jignit toate femeile?! E ca si cum eu m-as supara acum daca dumneavoastra ati spune ca majoritatea absoluta a violatorilor sunt barbati; pai este evident ca sunt, de ce sa ma supar?!?

Stimata doamna, eu nu am jignit nici femeile, nici nu am criticat in vreun fel egalitatea juridica, sociala si politica intre sexe, cu care sunt 200% perfect de acord. Eu am o problema cu o miscare feminista actuala, in principal din America, care nu mai are nicio treaba cu sufragetele de acum 100 de ani si cu lupta pentru obtinerea egalitatii; pentru simplul motiv ca egalitatea a fost obtinuta. Este vorba de acele extremiste sexiste ramase fara obiectul legitim al muncii care incearca pe de o parte incearca sa nege orice diferente intre sexe, desi e clar ca ele exista (atentie, nu inegalitati, ci diferente!), dar pe de alta parte incearca sa-i acuze pe barbati de toate relele planetei si istoriei si viseaza la un soi de matriarhat care nu ar insemna egalitate, ci inversarea rolurilor cu barbatii subordonati femeilor.

scuze! insa aceasta mentiune nu chiar atat de explicita cred ca trebuia facuta in textul initial! nu de alta, dar am inteles altceva si am intalnit intr-un alt context legat de acesta...miscare extrapolarea la intreaga societate feminina si drepturi! d'aia am si pus atatea semne de intrebare pt ca din text nu am inteles ideea-care extremism, care drepturi, samd!

marian_luca

1 mesaj
Oras: Zalau

Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 16:20

Pentru cei care inca au dubii cu privire la credinta in Dumnezeu le recomand cu caldura o carte care sper ca le va schimba gandirea , poate chiar si viata, daca tin la ea, in aceasta carte va gasi raspunsuri la multe intrebari la care sa fiu sincer eu le-am gasit. Aceasta carte se numeste " MARTURII CARE CER UN VERDICT" de JOSH McDOWELL. Daca nu cred in Biblie care este cuvantul lui Dumnezeu inspirat de Duhul sfant, si ceea ce este scris in aceasta carte, atunci drumul lor duce spre pierzare

9am076684

2 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 16:30

Aveti perfecta dreptate.Din Biblie putem sa aflam tot ce ne intereseaza chiar si despre viata care va urma dupa moarte.

9am072406

1 mesaj
Oras: Hunedoara

Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 17:32

:Ne meritam soatra, sa ajungem sa spunem asemenea prostii ... MAMA, Dumnezeu Mama - numai cineva care nu si-a pus intrebarea: cu ce scop suntem pe pamant. Chiar nu ai vazut niciodata interventia lui Dumnezeu in viata ta? Singura CARTE care i-ti da raspuns la toate intrebarile vietii este BIBLIA. Dumnezeu a existat dintotdeauna. Cand Dumnezeu a pasit in timp, spune in evanghelia dupa Ioan in capitolul 1: la inceput, (a fost un inceput), la inceput a fost Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era DUMNEZEU. Tot ce iese din Dumnezeu este putere, divinitate, maretie, o energie nebanuit de mare. Ori daca asa este Dumnezeu, ar trebui atunci cand vorbim de El sa ne fie frica sa nu spunem ceva nepotrivit. Dumnezeu este Dragoste, El ne iubeste, dar asta nu inseamna ca noi ne putem permite sa vorbim orice despre El. O sa va spun o intamplare reala: Dupa revolutie, a iesit lumea in strada si strigau EXISTA DUMNEZEU!!! I-mi aduc aminte ca se transmiteau slujbe oficiate de preoti in aier liber, se faceau evanghelizari de cultele neoprotestante SI Dumnezeu a privit spre poporul roman si a binecuvantat Romania, ne-au venit ajutoare din toate tarile, pamantul si-a dat rodul ... la maximum. I-mi povestea un prieten din Oltenia ca asa mare recolta de porumb a avut ca nu mai incapea in cotarca, in hambar si a inceput sa-l bage in foc. Dupa trei ani cu totii am uitat ... de Dumnezeu. Am fost la prietenul meu si tatal lui m-a dus in lanul de porumb si mi-a aratat, unde si unde era cate un stiulete si ala cu cateva boabe si mi-a spus foarte suparat ca o sa-l dea in judecata pe inginerul agronom ca le-a vandut samanta rea. In vremea aceea uitaseram de Dumnezeu,, se lucra duminica mai mult ca in alte zile, injuram de Dumnezeu (ca popor zic). Ne meritam soarta si acum cand vedem ca a intrat CRIZA in lume, solutia de a iesi din criza - Un respect pentru Dumnezeu, si daca vrem ceva mai mult, o viata de rugaciune si traire in voia lui Dumnezeu. Nemtii sunt binecuvantati de Dumnezeu, ei Il respecta. La ei in orice sala publica din scoala, primarie, politie, gradinita, spital vezi crucea cu Domnul Isus, in centrele satelor, comunelor. In Bayern aul scolar incepe mergandu-se la Biserica si preotul se roaga pentru toate cadrele didactice si pentru toti elevii. Sa ne ajute Dumnezeu sa intelegem si sa traim viata dupa VOIA LUI DUMNEZEU. ISUS SI-A DAT VIATA PENTRU IERTAREA PACATELOR NOASTRE. SA APRECIEM LUCRUL ACESTA ....

dark_storm24

22 mesaje
Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 00:00

Reprezint zona zoster....

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Dumnezeu Mama!
Mergi la: