Info
x
Dumnezeu mama!
|
Fosta membra 9am.ro 1714 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 6 Mai 2009, ora 18:09
De la: tell, la data 2009-05-06 17:18:36tocmai am gasit pt d-voastra.. un catolic cazut in apostazie. Nu am urmarit inca pana la capat, dar filmul acesta convinge doar pe cei care nu cunosc crestinismul. 1. pregatirea teologica a celui care vorbeste NU POATE FI UN ARGUMENT pentru "ADEVARUL" religiei new age prezentate. 2. crestinii fac diferenta intre cunoastere intelectuala si traire. Ortodoxia este o religie TRAITA, nu este cunoastere academica!!!! Cunoasterea NU ITI ASIGURA NIMIC, in nici un caz mantuirea!!! 3. Individul acela spune ca adeptii crestinismului ar fi trebuit sa faca minuni. Da. De fapt minunile sunt facute de Dumnezeu, nu de credinciosi. In al doilea rand, ele exista in vietile sfintilor!4. Pana acum nu vad decat un film in cel mai pur spirit new age: il ridica pe om la rang de dumnezeu. Or, vezi, asta eu nu pot sa accept.. ia o statistica unicef si vezi care este realitatea cu omenirea.. omul nu este un zeu nedescoperit. Este o fiinta mandra, cazuta, violenta, rea, lipsita de iubire etc... |
|
Fosta membra 9am.ro 182 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 14:28
,,Or, vezi, asta eu nu pot sa accept.. ia o statistica unicef si vezi care este realitatea cu omenirea.. omul nu este un zeu nedescoperit. Este o fiinta mandra, cazuta, violenta, rea, lipsita de iubire etc..."
Parerea mea este total opusa in ceia ce priveste Omul! ,,tot ce traieste este sfant"...citat din W. Blake. Divinul s-a incarnat ca fiinta umana de foarte multe ori ;deasemenea demonicul. Depinde de care parte ai ales sa te situezi...deci cine si-a transferat personalitatea asupra ta. Ar trebui citit,,Sfaturile unui diavol batran spre unul mai tanar" cel putin, pt. a ingelege ca exista extrem de multe stari pe care noi le cosideram pozitive si sunt in fapt demonice. Filmul inca nu am avut timp sa-l vad tot si cu atentie. Si daca ar fii asa cum zice Unicef despre omenire?!! ... Noi inca suntem AICI! |
|
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 15:00
Am citit cartea lui Lewis..
Este destul de buna (ca Lewis peda literatura engleza, parca, nu?), dar nu se compara cu cea a lui Ignatie Briancianinov (Despre inselare). Dar cu greu as putea sa consider cartea lui ca un argument pentru relativizarea binelui si raului Binele si raul nu sunt doua fete ale aceleiasi monede. Crestinismul afirma clar ca binele este voia lui Dumnezeu, iar raul este tot ce se afla in afara voii Lui!! De aceea in rugaciune spui "faca-se voia Ta"!! Prin opozitie, vine neosatanismul care afirma: fa ce vrei!! Bineinteles ca pentru a trece drept buna o asftel de lege, trebuie relativizat binele si raul!! Iar despre omenire.. am facut trimitere la statisticile unicef pentru o imagine a suferintei si mortii celor mai nevinovati - copiii. Eu nu pot sa vad binele in oameni pe acest pamant.. nu-l vad!!! Daca binele si raul ar fi hmmm. relative, ar trebui sa existe un fel de echilibru.. Dar vad doar raul!! De aceea cred ceea ce scrie in Biblie: Și suindu-L diavolul pe un munte înalt, I-a arătat într'o clipă toate împărățiile lumii. Si I-a zis diavolul: Tie îți voi da toată stăpânirea aceasta și slava lor, căci mie mi-a fost dată și eu o dau cui vreau. Așadar, dacă te vei închina înainte-mi, a ta va fi toată. Și, răspunzând, Iisus i-a zis: Mergi înapoia Mea, Satano, că scris este: Domnului Dumnezeului tău să I te închini și numai Lui să-I slujești. (Luca 4:5-8) Biblia afirma ca pamantul este stapanit de satana.. Iar oamenii sunt in robie. Atunci, ceea ce spune Iisus capata sens: "Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi. Ei însă I-au răspuns: Noi suntem sămânța lui Avraam și nimănui niciodată n-am fost robi. Cum zici Tu că: Veți fi liberi? Iisus le-a răspuns: Adevărat, adevărat vă spun: Oricine săvârșește păcatul este rob al păcatului. " (Ioan, cap8) |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 15:26
De la: Sunny, la data 2009-05-06 18:09:28De la: tell, la data 2009-05-06 17:18:36tocmai am gasit pt d-voastra..
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 16:07
Dora, poate ca pt tine au fost credibile pentru ca le-ai vazut cu alti ochi..
De aceea spun ca un crestin nu le-ar crede. Din pacate sunt putini crestini care-si cunosc dogma (si eu am enorm de invatat). Dar filmele sunt in conflict flagrant cu invatatura crestina (nu are rost sa incerc sa explic). Mie mi s-a parut ca filmul incearca sa adapteze fortat invatatura crestina la cea orientala.. de fapt sa o "includa". Eu sunt constienta ca ff putini vor avea rabdare sa inteleaga doctrina crestina. Din perspectiva new age, omul il are pe dumnezeu in sine. Este o idee fff seducatoare! Orice reprezentant new age spune ca omul poate singur sa faca, sa dreaga... sa-si atinga potentialitatea maxima etc!! Dimpotriva, crestinismul cere smerenie (mie mi se pare mai plauzibil sa impaci iubirea cu smerenia decat sa iubesti si pe ceilalti si pe tine. Iubirea adevarata implica sacrificiu de sine, renuntare la sine... In fine, nu-si bat multi capul cu acest aspect!). De aceea crestinismul autentic va deveni din ce in ce mai nepopular... Un reprezentant new age considera ca un crestin e un fel de retardat mintal, fixat in Era Pestilor , care nu poate sa treaca dincolo de ideile stricte despre bine, rau si adevar absolut. Fii tu sigura, Dora, ca New Age nu va aduce iubirea altruista! No way! Nu are CUM! Doar iubirea de sine si domnia bunului plac. |
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 16:29
De la: Sunny, la data 2009-05-07 16:07:51Dora, poate ca pt tine au fost credibile pentru ca le-ai vazut cu alti ochi.. Cu ceea ce am fost de acord în filme, am specificat! Este adevărat că le-am privit cu alți ochi. Mai precis, am avut o minte deschisă și le-am tratat echidistant. Tu spui: "Mie mi s-a parut ca filmul incearca sa adapteze fortat invatatura crestina la cea orientala.. de fapt sa o "includa"." Corect, așa este.....prctic este o încercare, destul de puerilă de a unifica religiile....zic eu! Sunt destul de familiarizată cu fenomenul "New Age"...dar nu-l agreez...așa cum nu agreez multe dintre dogmele religioase...și nu din lipsă de studiu! "....De aceea crestinismul autentic va deveni din ce in ce mai nepopular..." Irina, vezi tu...cu alte cuvinte, același lucru l-am spus și eu ca și tine și sper că m-ai înțeles când am afirmat că 98%, de fapt nu sunt creștini autentici...încă mai tremură de frica lui D-zeu! Cine iubește cu adevărat, nu cere sacrificiu, iartă fără bariere, dă totul...inclusiv pe sine! Cine iubește cu adevărat, nu este capabil să facă rău! Ce vreau să spun despre filmele astea două, este că seamănă cu orice altceva făcut de om: " în orice rău există ceva bun, așa cum orice bun ascunde un rău" Pentru că suntem loviți de subiectivism, tindem să acceptăm mai ușor ceea ce ne ajută pe noi, ca persoane în mod concret, în lumea fizică pe care o trăim....decât să ne intereseze binele comun.
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 20:29
Religia crestina s-a transformat in politica crestina o data cu primul papa(care o fii fost).
In acest moment traieste prin,, mitul reanvierii"....mortii vor fii treziti din mormant...sau cam asa ceva! Nu exista nici un fel de cunostere divina in acest mit...si este o sfidare a bunului simt. Pe de alta parte,exista secrete despre spiritualitate accesibile doar elitei preotiilor...ceia ce creiaza irarhie si elitism,incompatibile cu mesajul lui Isus. Omul creiat este fructul unei religii si nu ideile din carti. Ceia ce s-a transferat in om prin venirile(advent) ale divinului nici nu trebuia sa fie scris in cartii pana in prezent deoarece scopul transferului este conectiv,vizeaza umanitatea in ansamblu,si nu destinat celor doar celor ce detin puterea...care ar putea fii si demoni. Cu exceptia ,,venirilor" din epoca moderna exista extrem de putine cartii scrise de fondatorii religilor...dar se sustine ca acolo este cuvantul lui Dumnezeu. Nu este asa! |
|
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 20:57
Religia crestina s-a transformat in politica crestina o data cu primul papa(care o fii fost). In acest moment traieste prin,, mitul reanvierii"....mortii vor fii treziti din mormant...sau cam asa ceva! Nu exista nici un fel de cunostere divina in acest mit...si este o sfidare a bunului simt. Pe de alta parte,exista secrete despre spiritualitate accesibile doar elitei preotilor...ceia ce creaza irarhie si elitism,incompatibile cu mesajul lui Isus. Omul creiat este fructul unei religii si nu ideile din carti. Ceia ce s-a transferat in om prin venirile(advent) ale divinului nici nu trebuia sa fie scris in carti pana in prezent deoarece scopul transferului este colectiv,vizeaza umanitatea in ansamblu,si nu e destinat doar celor ce detin puterea...ce ar putea fii si demoni. Cu exceptia ,,venirilor" din epoca moderna exista extrem de putine carti scrise de fondatorii religilor...dar se sustine ca acolo este cuvantul lui Dumnezeu. Nu este asa! am atins o tasta si s-a salvat fara sa revad si fara sa termin ideia... continuam.. Atunci cand Dumnezeu doreste sa fie ceva scris cu siguranta va scrie El insusi ! Cred ca lumea moderna este infuentata prea mult de ceia ce este scris hranindu-si doar intelectul si neglijandu-si total inima. Iar transferul religios s-a dorit spre inima omului de unde se poate raspandii in jurul lui ca parfumul unei flori si nu spre mentalul lui ce are rolul doar de a discerne in lumea materiala a actiunii si reactiuni(sau binelui si raului ;cum preferati). |
|
|
|
|
Fosta membra 9am.ro 16019 mesaje Membru din: 13/02/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 21:06
cine a inviat,poate papa pius,doar prostii si incultii mai pot crede in secolul XXI ca un om poate invia sau sa se nasca dintr-o femeie nefecundata[fie si in vitro]
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
|
victorinb 2 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 9 Mai 2009, ora 19:14
Dar oare vrei cu adevarat sa stii adevarul Bibliei,inainte de ai respinge aprioric veridicitatea sfanta ?Incearca sa te rogi poate ca vei fi surprins
|
|
Postat pe: 10 Mai 2009, ora 15:09
de obicei lumea se roaga pt. sanatate...banii...sotii/sotii/familie...suprematiea religie lui...si binele tarii.
victorinb mai exista si altceva? |
|
9am045588 4 mesaje Membru din: 6/05/2009 Oras: Cluj |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 14:35
Geneza cap.2 versetul 7: Domnul Dumnezeu a facut pe om din țărâna pământului. Deci statuile facute de oricare din sculptorii masculini de pe Terra, au mama?.
|
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 14:41
De la: 9am045588, la data 2009-06-04 14:35:04Geneza cap.2 versetul 7: Domnul Dumnezeu a facut pe om din țărâna pământului. Deci statuile facute de oricare din sculptorii masculini de pe Terra, au mama?.Uite ce mi-a zis Adam cand m-am intalnit cu el saptamana trecuta in "paradis", eu la un picnic, el asa in treacat; pe cuvantul meu daca te mint : ,,- Sînt om ca si tine și mă numesc Adam. Se pare că asta înseamnă, pentru că am fost făcut din tarana, ca un urcior oarecare. - Bine Adame, zau ca te cred, i-am raspuns."
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
grecu_maryn 16 mesaje Membru din: 5/12/2008 |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:18
NU VREAU SA RASPUND LA ACEATA INTREBARE PT. CA EU GANDESC INAINTE DE A VORBI....(STAI IN CUMPANA GANDIRII INAINTE DE A VORBI)..ASTFEL DE INTREBARI SE NASC DINTR-O MINTE BOLNAVA...RECOMAND ACESTUI BOLNAV UN PSIHIATRU MAMA SI DUPA CE SE VINDECA NU VA MAI AVEA NEVOIE DE D-ZEU MAMA,,(DACA SE VA VINDECA)..AM CITIT CATEVA COMENTARII REMARCABILE ALE UNOR ATEI SAU SATANISTI,,VEZI ID-UL( ADERP NIROLF ERTEP 999)...DACA INVERSAM LITERELE AFLAM IDENTITATEA LUI, DAR INVERSAND CIFRELE AFLAM GRUPAREA DIN CARE FACE PARTE..DE ACEEA II SPUN ACESTEI PERSOANE CA ESTE ORB SI MERGE PE O CALE GRESITA ,IAR IN FINAL AJUNGE IN IAD..PRIETENE,,DACA VREI SA AFLI DRUMUL ADEVARAT SI VREI SA MERGI PE EL,,CITESTE NOUL TESTAMENT SI VEI AFLA MULTE RASPUNSURI LA INTREBARILE CARE LE PUI...EX..CINE A INVIAT? LA JUDECATA VEI VEDEA PE CEL CE A INVIAT SI -TI VA DA SENTINTA..E MAI BINE SA TE IMPACI CU EL INAINTE DE A TE JUDECA...
|
|
grecu_maryn 16 mesaje Membru din: 5/12/2008 |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:21
De la: grecu_maryn, la data 2009-06-04 18:18:56NU VREAU SA RASPUND LA ACEATA INTREBARE PT. CA EU GANDESC INAINTE DE A VORBI....(STAI IN CUMPANA GANDIRII INAINTE DE A VORBI)..ASTFEL DE INTREBARI SE NASC DINTR-O MINTE BOLNAVA...RECOMAND ACESTUI BOLNAV UN PSIHIATRU MAMA SI DUPA CE SE VINDECA NU VA MAI AVEA NEVOIE DE D-ZEU MAMA,,(DACA SE VA VINDECA)..AM CITIT CATEVA COMENTARII REMARCABILE ALE UNOR ATEI SAU SATANISTI,,VEZI ID-UL( ADERP NIROLF ERTEP 999)...DACA INVERSAM LITERELE AFLAM IDENTITATEA LUI, DAR INVERSAND CIFRELE AFLAM GRUPAREA DIN CARE FACE PARTE..DE ACEEA II SPUN ACESTEI PERSOANE CA ESTE ORB SI MERGE PE O CALE GRESITA ,IAR IN FINAL AJUNGE IN IAD..PRIETENE,,DACA VREI SA AFLI DRUMUL ADEVARAT SI VREI SA MERGI PE EL,,CITESTE NOUL TESTAMENT SI VEI AFLA MULTE RASPUNSURI LA INTREBARILE CARE LE PUI...EX..CINE A INVIAT? LA JUDECATA VEI VEDEA PE CEL CE A INVIAT SI -TI VA DA SENTINTA..E MAI BINE SA TE IMPACI CU EL INAINTE DE A TE JUDECA... |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Iunie 2009, ora 18:27
NOI, NOI, NOI, NOI.
Au fost 2. Va rog nu fiti misogini sau homo. 2 au fost.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
vladidec 851 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 10:54
Dumnezeu "MAMA", ce mama naibii o sa mai inventati si scormoniti in continuare ? Lasa Biblia asa cu este, s-a trezit lumea din comunism si evul mediu si acum cauta in tot si toate !
Biblia e scrisa sa mentina masele intr-o ordine, controlata. Papa de la Roma controleaza mai multe suflete decat orice al Hitler sau Ceausescu la un loc. Indiferent de tara, religie sau alt crieteriu. Acum imagineaza-ti o lume fara credinta (fie ea crestina sau pagana),... ce haos ar fi !!! Ce opreste mai mult un om sa dea in cap la altul ? LEGEA SAU RELIGIA ?
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
|
royan32 291 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 12 Iunie 2009, ora 15:04
De la: vladidec, la data 2009-06-12 10:54:38Ce opreste mai mult un om sa dea in cap la altul ? LEGEA SAU RELIGIA ? nici una, nici alta! dupa cum vezi cu ochiu' liber! ba din contra! |
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 09:40
De la: vladidec, la data 2009-06-12 10:54:38Ce opreste mai mult un om sa dea in cap la altul ? LEGEA SAU RELIGIA ?Lipsa bitei sau ca e prea scumpa...
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
anabogza 4 mesaje Membru din: 13/12/2008 |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 11:53
religia e un mod antic de a echilibra mintea omului si de a stabili niste limite atunci cand legea era doar vorbita dar totusi sant lucruri inexplicabile care numai ceva supraomenesc putea sa le realizeze
Eu nu cred in viata de apoi blesteme alte tampenii dar viata mia dem ca totusi ex dzeu |
|
Gracchus 1 mesaj Membru din: 4/06/2009 |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 12:24
Inainte de a va apuca sa comentati pe aceasta tema, mai studiati
|
|
vladidec 851 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 15:26
Colegu....alooo.....colegu... alooooo ....ce vrei sa zici.......
Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ?
Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul !
>>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
|
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 13 Iunie 2009, ora 18:14
Povestea cu Dumnezeu Mama nu are nimic de a face cu mesajele codificate in Biblie, ci cu frustrarile de secol 20-21 ale unor feministe radicale, in special din America, care dupa ce au obtinut egalitatea vor sa instaureze matriarhatul. A vorbi in termeni de Dumnezeu Mama sau Dumnezeul Tatal altfel decat in termeni metaforici este ca si cum ai spune ca Dumnezeu are cocosel sau pasarica.
Este adevarat ca Biblia spune ca Dumnezeu l-a creat pe om "dupa chipul si asemanarea Sa" dar a interpreta asta la modul cel mai fizic, a ramane fidel acelei viziuni stravechi a mosneagului artagos care, asemenea paganului Zeus, traieste printre nori de unde fulgera oamenii pacatosi, este un primitivism. Inainte de orice Dumnezeu este Creatorul Universului, iar la o scara mult mai mica omul este singurul animal, pe Pamant cel putin, care creaza la randul sau, intr-un constient, intentionat si inovator. Si alte animale creeaza, dar ele o fac la un nivel instinctiv, autocopiindu-se la infinit, sau strict utilitar, pe cand omul creaza la un nivel superior, spiritual, si asta il face "asemenea" lui Dumnezeu (atentie, nu un Dumnezeu, ci doar o fiinta care prin atributele sale reprezinta o reproducere la scara micro a marelui Creator). Dincolo de asta, este evident ca omul si Dumnezeu nu au cum sa fie similari fizic, pentru ca natura divina difera fundamental de cea animala, careia cu sau fara suflet nemuritor ii apartine omul, iar acele cosmologii antice, cu straturi suprapuse populate de diverse fiinte- zei in paganism, ingeri si demoni in crestinism- avand pamantul oamenilor undeva pe la mijloc, au fost demult dovedite ca niste fantezii. Mosneagul tafnos cu barba si aureola triunghiulara din cer nu exista, pentru ca nici cerul asa cum il intelegeau anticii nu exista, iar ceea ce exista, daca exista, este dincolo de puterea de intelegere a omului. In Creatia iudeo-crestina nu exista insa nicio componenta sexuala, asadar ar fi mai corect sa vorbim de Dumnezeu Parintele, sau de Dumnezeu Creatorul, decat de chiar si de Dumnezeu Tatal, doar ca ultimul apelativ e consacrat de traditie, dar si de relatia Dumnezeu Tatal- in sensul de Dumnezeu Creatorul- Dumnezeu Fiul- in sensul de Dumnezeu incarnat in om, pentru a mantui pacatele umanitatii sau pentru a revela mantuirea printr-o cunoastere secreta (depinde care secta crestina este intrebata)- si Sfantul Duh- in sensul de esenta a Divinului- pe scurt, Sfanta Treime.
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
Fosta membra 9am.ro 116 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tecuci |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 07:52
Cine l-a creat pe Dumnezeu?
E timpul să revendicăm unitatea. E timpul să spunem adevărul. Sistemele noastre sociale sunt depășite. Instituțiile care ne modelează viața nu dau doi bani pe tine sau familia ta. Am fost și suntem în continuare mințiți de toate instituțiile care ne conduc. Ce te face să crezi că instituția religioasă e singura care nu a fost atinsă de acest flagel? Instituția bisericească este la fundul acestei mocirle, pentru că unicul scop al oricărei instituții este autoconservarea, iar biserica nu face excepție. La baza acestui instinct de autoconservare stă sistemul monetar. Banul este singurul mijloc de a obține putere. Necesitatea paralizantă de a conserva o instituție este strâns legată de nevoia de bani și profit. Autoconservarea, profitul și puterea acestea sunt, au fost și vor fi mereu țelurile bisericii. Religia este campionul absolut al falselor promisiuni. Ea chiar a reușit să ne convingă că Dumnezeu e un bărbat invizibil care trăiește în ceruri și care te urmărește în fiecare clipă din viața ta. El are o listă specială cu anumite lucruri, numite porunci, pe care El nu vrea ca tu să le faci. Iar dacă greșești, vei fi trimis într-un loc plin de foc și fum, tortură și chinuri, să suferi pentru totdeauna. În schimb, dacă ești supus, umil, nu pui întrebări și contribui vei fi trimis într-un loc minunat unde curge laptele și mierea. Și cu cât e mai mare contribuția ta financiară, cu atât mai fericit vei fi în viața de apoi. Pentru că El te iubește dar are nevoie de bani. Dumnezeul pe care ni-l bagă ei pe gât este atotștiutor, atotputernic și înțelept. Unica problemă pe care o are sunt banii. Începând cu indulgențele și terminând cu toate tarifele impuse azi de biserică pentru orice ritual, religia încasează milioane, nu plătește taxe și are nevoie mereu de mai mult. La începuturi oamenii nu cunoșteau foarte mult despre mediul înconjurător, despre cum funcționează lucrurile și despre natură. Așa că au inventat propriile lor povestioare și l-au creat pe Dumnezeu după chipul și asemănarea lor. Cineva care tună și fulgeră atunci când nu ne comportăm cum trebuie și generează potopuri sau cutremure. Astăzi realizăm că conceptul de Dumnezeu este de fapt o metodă de a explica natura lucrurilor. Natura este un sistem unificat de variabile interdependente care există doar ca un întreg. Biserica a reușit de-a lungul secolelor să oprească cunoașterea acestei interdependențe și schimbări continue prin distorsionarea psihologică a credinței. Fiind totdeauna în contradicție cu știința, biserica a acționat totdeauna ca o frână în dezvoltarea tehnologiei. Logica și noile informații au fost și sunt în continuare respinse în favoarea credințelor tradiționale depășite. Religia face oamenii să se simtă vinovați pentru înclinațiile lor naturale. Căci, paradoxal, fiecare religie pretinde că oferă unica, singura cale spre iertare și mântuire. Astfel biserica a cauzat de-a lungul secolelor mai multă fragmentare și conflict decât orice altă ideologie. Să ne amintim doar de Cruciade și Inchiziție. Cartea sfântă, fie ea Coran, Biblie sau Talmud este foarte interpretabilă. Numai creștinismul are peste 34 000 de subgrupuri diferite. Diviziunea este o caracteristică tuturor religiile teiste. Ceea ce ne duce la ideea greșită de separare și diviziune și respingerea relației simbiotice a vieții. Viziuni globale dominante în lume, precum e religia teistă, operează cu noțiunea de irelevanță socială. Islamismul, creștinismul, iudaismul, hinduismul și toate celelalte sisteme funcționează ca bariere pentru dezvoltarea personală și socială. Pentru că fiecare grup promovează și perpetuează o viziune globală închisă, fiecare din ele pretinzând că oferă unica și adevărata religie. Această înțelegere a lumii este limitată și nu este posibilă într-un univers în continuă schimbare. Toate sistemele naturale sunt schimbătoare, o schimbare care presupune o dezvoltare continuă a noțiunilor realității. Pe deasupra, este foarte important să înțelegem că toate sistemele sunt de fapt fragmente inventate doar de dragul conversației. Bucăți de puzzle care, plasate în locul corespunzător, formează împreună o imagine generală. Nu există independență în natură. O scurtă analiză a istoriei suprimate a religiei ne arată că însăși miturile fundamentale ale religiilor reprezintă povestiri schimbătoare dezvoltate prin influență de-a lungul timpului. Atunci când încetăm să mai credem că faptele descrise de religia creștină, iudaică, indusă sau islamică sunt adevărate și fac parte din istorie, și începem să le percepem ca ceea ce sunt ele cu adevărat expresii pur alegorice derivate din multitudinea de credințe existente la începuturi vedem că toate religiile au un fir comun necesitatea vieții. Și anume acest imperativ unificator este cel care trebuie recunoscut și apreciat. Dacă teoria Big Bang-ului este adevărată, atunci noi toți provenim din acel miez stelar inițial. Fiecare atom din noi este din miezul acelei stele. Fie că este vorba de o ființă sau un obiect, toți provenim din acel praf stelar care a fost reciclat de mii și mii de ori. Prin urmare noi toți suntem același lucru. Suntem cu toții totul în același timp. Suntem parte integrantă a universului care face parte din noi. Am fost pur și simplu separați la naștere de acea UNITATE inițială. Ni s-a dat un nume, o identitate. Și oamenii simt nevoia să facă parte din nou din acea unitate, să creadă în ceva și anume acest lucru este folosit de către religie. Ei o numesc Dumnezeu și spun că El are reguli pe care trebuie să le urmăm, iar acest lucru este o cruzime. Suntem praf stelar contemplând stelele și evoluția naturii, încercând să reconstituim acel drum lung care a însemnat apariția conștiinței în universul nostru local numit planeta Pământ. De aceea obligația noastră supremă este de a ne proteja universul, de a supraviețui și de evolua ca specie. Suntem o specie. Suntem praf stelar care culege lumina stelelor. (Carl Sagan ) Unele idei și date folosite în acest articol au fost preluate din filmele Zeitgeist, Zeitgeist Addendum și The Corporation.. |
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 09:37
De la: DanubianKnight, la data 2009-06-13 18:14:08Povestea cu Dumnezeu Mama nu are nimic de a face cu mesajele codificate in Biblie, ci cu frustrarile de secol 20-21 ale unor feministe radicale, in special din America, care dupa ce au obtinut egalitatea vor sa instaureze matriarhatul. A vorbi in termeni de Dumnezeu Mama sau Dumnezeul Tatal altfel decat in termeni metaforici este ca si cum ai spune ca Dumnezeu are cocosel sau pasarica. ceea ce scrii imi intareste banuiala nu numai ca nu ai citit ce s-a scris p'aici cu privire la aceasta idee, dar si ca habar nu ai ce au sustinut feministele alea radicale si frustrate, "care dupa ce au obtinut egalitatea"???(scuze, dar chestia asta pt mine suna ca o ofensa adusa tuturor femeilor)-nu e ideea de dumnezeu mama! dar e mai simplu sa aruncam cu noroi ! culmea ca ceea ce sustineau ele cu privire la dumnezeu, in parte, mentionezi tu in ultimul paragraf!
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 09:48
.....................................
|
|
DanubianKnight 746 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 15:43
De la: royan32, la data 2009-06-14 09:37:09 Nu n-am citit tot ce s-a scris pe aici, dar stiu despre ce e vorba din alte surse, si tot o aberatie teologico-politica mi se pare. Si nu inteleg cum cand am facut o apreciere negativa la adresa unui grup extremist american am jignit toate femeile?! E ca si cum eu m-as supara acum daca dumneavoastra ati spune ca majoritatea absoluta a violatorilor sunt barbati; pai este evident ca sunt, de ce sa ma supar?!? Stimata doamna, eu nu am jignit nici femeile, nici nu am criticat in vreun fel egalitatea juridica, sociala si politica intre sexe, cu care sunt 200% perfect de acord. Eu am o problema cu o miscare feminista actuala, in principal din America, care nu mai are nicio treaba cu sufragetele de acum 100 de ani si cu lupta pentru obtinerea egalitatii; pentru simplul motiv ca egalitatea a fost obtinuta. Este vorba de acele extremiste sexiste ramase fara obiectul legitim al muncii care incearca pe de o parte incearca sa nege orice diferente intre sexe, desi e clar ca ele exista (atentie, nu inegalitati, ci diferente!), dar pe de alta parte incearca sa-i acuze pe barbati de toate relele planetei si istoriei si viseaza la un soi de matriarhat care nu ar insemna egalitate, ci inversarea rolurilor cu barbatii subordonati femeilor.
Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 16:47
domnule danubianknight...v-am citit mesajele și pe alte topicuri și am o părere foarte bună despre dumneavoastră...mi-ați atras atenția în mod deosebit...
referitor la subiectul topicului...voiam să povestesc și eu ceva... ce se mai întâmplă la nivel academic și cum încearcă unii să rescrie istoria după canoanele corectitudinii politice... o anumita *doamnă* ,mare academiciană (rebecca lynn) a găsit un document în care un împărat bizantin (anastasius) se roagă lui dumnezeu înaintea unei bătalii numindu-l *tată* și *părinte al nostru* și spunând ceva de genul *ție îți incredințăm viețile noastre*...etc (rugăciunea e mai lungă..o pot căuta pe net dacă interesează pe cienava)... tipa a luat rugăciunea și a reinterpretat-o din punct de vedere al corectitudinii politice și a spus că anastasius se vede pe el în acea rugaciune...că de fapt el își face un portret în fata soldatilor prin care se arată ca un părinte al lor.... și asta doar pentru că din punct de vedere al corectitudinii politice nu este permis nimănui să spună că dumnezeu este bărbat...dar...culmea...au dus asta așa de departe încât au început să interpreteze documente de sec 5 din punct de vedere al mentalității secolului 21... îmi pare rău...dar asta nu e istorie!!!... asta e doar politică și atât... însuși rolul istoriei (acela de a-i face pe oameni să cunoască și alte civilizații) dispare....practic..unii încearcă să spună că alte civilizații nu au mai existat și că de la începutul timpului oamenii gândeau *politically correct*.... asta e...feminismul a mers mult prea departe.... spuneți....**Dincolo de asta, este evident ca omul si Dumnezeu nu au cum sa fie similari fizic, pentru ca natura divina difera fundamental de cea animala, careia cu sau fara suflet nemuritor ii apartine omul, iar acele cosmologii antice, cu straturi suprapuse populate de diverse fiinte- zei in paganism, ingeri si demoni in crestinism- avand pamantul oamenilor undeva pe la mijloc, au fost demult dovedite ca niste fantezii.** nu este adevărat...omul (adica adam) a fost creat de dumnezeu după chipul și asemănare lui...deci..asemănarea este inclusiv fizică... și..pentru ca dumnezeu l-a facut pe adam barbat...inseamna că și dumnezeu e la fel....problema este însă alta...la inceput când dumnezeu l-a creat pe om nu exista noțiunea de *bărbat* ci doar cea de *om*...noțiunea de *bărbat* a apărut deabea în momentul în care a apărut femeia... iar femeia a fost făcută după bărbat ...deci...nu putem spune că dumnezeu e femeie... (nu știu dacă reușesc să mă fac înțeleasă)... oricum...mi-am spus și eu părerea cu privire cu privire la acest subiect... în rest.... numai bine!!!....:) |
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 16:54
De la: ioana_dark, la data 2009-06-14 16:47:49omul (adica adam) a fost creat de dumnezeu după chipul și asemănare lui...deci..asemănarea este inclusiv fizică...Ioana poate ne intalnim cu Adam la Moeciu sa ne spuna el cum arata taticul!!!
Religia este o rămășiță a copilăriei inteligenței noastre, ea se va stinge pe măsură ce adoptăm rațiunea și știința ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6987 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 17:04
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-14 16:54:56De la: ioana_dark, la data 2009-06-14 16:47:49omul (adica adam) a fost creat de dumnezeu după chipul și asemănare lui...deci..asemănarea este inclusiv fizică...Ioana poate ne intalnim cu Adam la Moeciu sa ne spuna el cum arata taticul!!! dorine...de ce mă urmărești și nu mă lași să-mi spun și eu părerile liniștită? urăști creștinii chiar așa de tare? nu-i suporți de nicio culoare? |
|
|
|

in vietile sfintilor!
, care nu poate sa treaca dincolo de ideile stricte despre bine, rau si adevar absolut.
,,- Sînt om ca si tine și mă numesc Adam. Se pare că asta înseamnă, pentru că am fost făcut din tarana, ca un urcior oarecare. - Bine Adame, zau ca te cred, i-am raspuns."