back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Dumnezeu mama!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 12:22

De la: Subredul, la data 2009-04-16 00:54:09
De la: craigdavidro, la data 2009-04-14 21:35:03
De la: lerodana, la data 2008-11-24 23:27:20Toti crestinii cred in Dumnezeu Tatal,de aceea ne si rugam "Tatal nostru care esti in ceruri..."iar noi suntem considerati copii in Biblie dar oriunde exista un tata si copii automat trebuie sa existe ce?...mama!!!Biblia atesta existenta Mamei ceresti in fiecare pagina a ei.Motivul pentru care nimeni nu a auzit de Dumnezeu Mama e faptul ca acesta e ultimul mister care trebuia dezvaluit inainte de Apocalipsa.Fara a il cunoaste pe Dumnezeu adevarat nimeni nu poate fi salvat!De aceea va rog,orice e interesat sa stie mai mult trimite-ti e-mail si eu voi incerca sa va raspund la orice intrebare.Multumesc!

Stii...eu vreau sa stiu de unde ai convingerea ca Dumnezeu exista. Si daca ai un argument verificabil...spune-mi mai mult de atat...de ce nu pot si eu sa am o transa in care sa scriu un ultim testament..unul updated. Ce te face sa crezi ca Biblia e obiectiva...gandeste-te la un singur luru...se spune: fa bine pe pamant ca sa ai parte in ceruri nu?...majoritatea cand fac ceva pozitiv automat se gandesc la asta,ca o sa aiba parte in ceruri. Deci tot ce facem e sa jucam monopoly...facem fapte bune din interes...explica asta.si fara versete si povestioare...vreau sa vad ce cultura ai tu...nu cat de mult ai memorat din Biblie.

Da, este un mod de a pune problema. Dar daca n-ar fi, asa cum sugerezi tu, facerea asta de bine din interes, daca Dumnezeu n-ar exista cum insinuezi, ar trebui sa nu mai facem biine nici din interes ? Ar disparea si notiunea de bine ?
Pana si despre asta se poate discuta indelung: cine stabileste ce e bine si ce nu e ?

De unde are cineva convingerea ca Dumnezeu exista ?
N-are !
Nimeni n-are !
E simplu de tot: crezi sau nu !
Nu stiu ce-o sa se intample in ceruri atunci cand ma voi prezenta acolo... Poate nimic.
Dar daca va fi ce cred acum ca va fi, o sa am ceva de furca sa-i conving pe cei sau cel care ma va judeca de faptul ca am fost un om de treaba. Ma straduiesc in fiecare zi sa fiu cat mai de treaba si cea mai mare lupta o dau cu mine insumi...
Nu crezi, sa fi sanatos ! N-ai de dat socoteala nimanui pentru asta. E modul tau de a trece prin viata. Daca iti traiesti viata fara sa crezi in Dumnezeu, dar esti un om bun, vei fi placut surprins, la judecata de apoi. Dumnezeu nu e atat de usor de pacalit precum sunt oamenii. Nici nu lesina de placere sa i se ridice osanale cum pretinde biserica. Pe Dumnezeu nu-l intereseaza adulatia desantata, slava nemarginita. El stie cine este si ce poate, mai mult decat orice fiinta din universul cunoscut. Oamenii au perceptia ca daca se prosterneaza cu obedienta in fata lui Dumnezeu, gata, l-au imbunat, s-au scos, si-au asigurat un loc in fata, mai in fata...
Crezi sau nu. Asta e problema.
Poate de aceea a devenit atat de celebra intrebarea marelui Will:
A fi, sau a nu fi ? aceasta e intrebarea.

Noapte buna !

Dumnezeu nu e atat de usor de pacalit precum sunt oamenii....pai cum sa fie usor de pacalit cand tocami ca El stie tot timpul ce se petrece in noi!
si eu am mult de furca cand voi ajunge sa dau socoteala...la EL

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 19:22

si chiar daca ai gresit si te iarta , caci Dumnezeu nu sta cu parul dupa noi sa ne altoiasca ,nu inseamna ca acea greseala nu trebuie corectata ; sau mai clar : ma duc la tata si-i spun ca am gresit -la la la si am furat niste bani de la cineva ....si daca tatal ma iarta,nu trebuie sa dau banii innapoi si sa-mi recunosc fapta ,suportind consecintele ?...

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 19:27

...Parca dicutia era despre ''Dumnezeu Mama''...de unde pana unde ati ajuns iar la aceleasi vechi si rasuflate elucubratii pseudo-religioase repetate maniacal pe toate articolele??

Apropo...de ce nu ar exista si Dumnezeu Matusa, sau Dumnezeu Varul ?!? Ce, verii nu pot fi si ei rude de gradul intai cu altii?? In mod clar,matusa cuiva poate fi mama altcuiva,so....

Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 16 Aprilie 2009, ora 22:17

De la: lerodana, la data 2008-11-24 23:27:20Toti crestinii cred in Dumnezeu Tatal,de aceea ne si rugam "Tatal nostru care esti in ceruri..."iar noi suntem considerati copii in Biblie dar oriunde exista un tata si copii automat trebuie sa existe ce?...mama!!!Biblia atesta existenta Mamei ceresti in fiecare pagina a ei.Motivul pentru care nimeni nu a auzit de Dumnezeu Mama e faptul ca acesta e ultimul mister care trebuia dezvaluit inainte de Apocalipsa.Fara a il cunoaste pe Dumnezeu adevarat nimeni nu poate fi salvat!De aceea va rog,orice e interesat sa stie mai mult trimite-ti e-mail si eu voi incerca sa va raspund la orice intrebare.Multumesc!

Stii...eu vreau sa stiu de unde ai convingerea ca Dumnezeu exista. Si daca ai un argument verificabil...spune-mi mai mult de atat...de ce nu pot si eu sa am o transa in care sa scriu un ultim testament..unul updated. Ce te face sa crezi ca Biblia e obiectiva...gandeste-te la un singur luru...se spune: fa bine pe pamant ca sa ai parte in ceruri nu?...majoritatea cand fac ceva pozitiv automat se gandesc la asta,ca o sa aiba parte in ceruri. Deci tot ce facem e sa jucam monopoly...facem fapte bune din interes...explica asta.si fara versete si povestioare...vreau sa vad ce cultura ai tu...nu cat de mult ai memorat din Biblie.

Da, este un mod de a pune problema. Dar daca n-ar fi, asa cum sugerezi tu, facerea asta de bine din interes, daca Dumnezeu n-ar exista cum insinuezi, ar trebui sa nu mai facem biine nici din interes ? Ar disparea si notiunea de bine ?
Pana si despre asta se poate discuta indelung: cine stabileste ce e bine si ce nu e ?

N-are !
Nimeni n-are !
Nu stiu ce-o sa se intample in ceruri atunci cand ma voi prezenta acolo... Poate nimic.
Dar daca va fi ce cred acum ca va fi, o sa am ceva de furca sa-i conving pe cei sau cel care ma va judeca de faptul ca am fost un om de treaba. Ma straduiesc in fiecare zi sa fiu cat mai de treaba si cea mai mare lupta o dau cu mine insumi...
Nu crezi, sa fi sanatos ! N-ai de dat socoteala nimanui pentru asta. E modul tau de a trece prin viata. Daca iti traiesti viata fara sa crezi in Dumnezeu, dar esti un om bun, vei fi placut surprins, la judecata de apoi. Dumnezeu nu e atat de usor de pacalit precum sunt oamenii. Nici nu lesina de placere sa i se ridice osanale cum pretinde biserica. Pe Dumnezeu nu-l intereseaza adulatia desantata, slava nemarginita. El stie cine este si ce poate, mai mult decat orice fiinta din universul cunoscut. Oamenii au perceptia ca daca se prosterneaza cu obedienta in fata lui Dumnezeu, gata, l-au imbunat, s-au scos, si-au asigurat un loc in fata, mai in fata...

Noapte buna !

Atata timp cat constinta fiintei uman se situaeza in zona fortelor contrare(bine/rau) omul va acorda naturii relative(timpul,trecut/viitor) valore de absolut si sufletului existenta duala(emotionla sau/si mentala) .
Timpul este doar o iluzie iar esenta sufletului uman reflecta constinta absoluta si nu are o compunenta duala-doar exista !
Daca vom situa sufletul uman la nivelul absolutului si nu al dualului cu siguranta vom face un pas inspre realitate.

Mentalul uman…
Vesnica dilema ,,a fii sau a nu fii » reflecta incapacitatea mentalului umana de a iesi din zona relativa si deci nu putem cunoste absolutul prin intelect,asa cum se incerca in prezent.
Intelectul este doar un instrument in lumea materiala,relativa.

Zona emotionla…
E adevarat ca ne apropie mult de ,,realitatea inimi » .Cei creativi reusesc sa transfere emotia in poezie si toti suntem sensibilizati !
Dar canalul emotional ne lega si de dorinte…si asfel intram intr-o zona a constintei umane destul de tulbure.
In cunosterea lui Dumnezeu nu se pot sari etape asa cum nu se pot sari nici in viata .
Si nici Isus nu a transformat apa direct in vin(alcool)ci in suc de struguri…dar se sustine contrariul cu toate ca nici in prezent evreii nu consuma alcool la nunta !

Etapa urmatore a fiintei nu cred ca este cunosterea lui Dumnezeu…ci cunosterea absolutului din sufletul uman –SPIRITUL !
Dar CUM ?
Aceasta e intrebarea !

Despre acest topic..
Este regretabil ca cea/cel care l-a deschis nu la si sustinut!
Nu este vorba despre tata ..mama…unchi…rude…
Este vorba despre principi ce au expresie clara in creatie si functioneza in armonie.
A nu accepta/cunoste unul dintre ele indeparteaza constinta de armonia necesara arucand-o in zona influentelor contrare …iar in final…in zona ,,fara anotimpuri » !

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 17 Aprilie 2009, ora 04:31

Pentru Voronin, Iisus este primul comunist

Președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a afirmat că "Iisus Hristos a fost primul comunist". Declarația a fost făcută la o întâlnire recentă pe care șeful statului a avut-o cu mai mulți lideri religioși din Moldova.

Totodată, Voronin a declarat că singurul partid care a ajutat biserica a fost cel comunist, iar "comuniștii de acum nu-s acei care au persecutat biserica, ci cu totul altfel de comuniști". "Nicăieri în Vechiul sau în Noul Testament nu veți găsi nimic de rău despre comuniști", a mai argumentat Voronin.

Liderul politic de la Chișinău a mai spus că "între ideologia comunistă și doctrina creștină sunt foarte multe asemănări și după părerea noastră, a comuniștilor, Iisus Hristos a fost primul comunist".

Aprecierea președintelui a stârnit stupefacție printre capii bisericii Moldovei prezenți la întâlnire, de la care a lipsit Mitropolitul Basarabiei Petru. Cotidianul "Flux" relatează că în biserică s-a lăsat o liniște de mormânt. Mitropolitul Vladimir a zâmbit, unii preoți au făcut o grimasă neplăcută, dar nimeni nu a îndrăznit să spună vreun cuvânt.

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
craigdavidro

33 mesaje
Postat pe: 21 Aprilie 2009, ora 14:22

Mai spun doar atat si ai las pe soarecii de biblioteca sa rontaie...Dumnezeu e numele pe care l-am gasit noi potrivit sa defineasca o forta creatoare. Nu stie nimeni ce este, cum este, daca este ...de ce este..s.a.m.d. Toata lumea presupune...de cand a dat focul si roata peste noi nu ne mai oprim din intrebari...la dracu! traiti sa va ia naiba si nu va mai f*teti mintea cu asta.poti sa fii bun si fara Biserica (in zilele noastre chiar mai bun as zice). Trebuie sa faceti bin ele, dezinteresat, punct. Pa!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 16:27

aceasta intrebare mi-am pus-o si eu si negasind raspuns te rog mult sa-mi impartasesti si mie secretul.multumesc,adrian

craigdavidro

33 mesaje
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 16:26

De la: 9am26150, la data 2009-04-27 16:27:36aceasta intrebare mi-am pus-o si eu si negasind raspuns te rog mult sa-mi impartasesti si mie secretul.multumesc,adrian

Adriane, Daca Dumnezeu ne-a creat cu libertatea de a alege, si ne-a dat liberul albitru...se asteapta ca intr-un mediu atat de bolnav sa gresim destul de mult nu?...si daca el ne-a daruit inteligenta nu o sa se supere daca o si folosim nu?...indiferent ca facem bombe sau tratam cancere...ideea e ca suntem constienti ca traim doar o data (nimeni nu poate spune cu certitudine ce e Dincolo, sau daca exista un dincolo) eu am incetat sa ma mai chinui sa gasesc raspunsuri pt ca viata asta dusa in intrebari nu te face sa te simti implinit in nici un fel. Eu la fiecare raspuns pe care l-am gasit am observat ca mi-a adus si mai multe intrebari o data cu el. Asa ca noi avem raspunsurile in insasi ceea ce suntem, adica avem posibilitatea sa ne perpetuam specia, si sa ne dezvoltam din toate punctele de vedere, sa evoluam. Asta este cred raspunsul. Sa ne urmam indemnele firesti care ne fac ceea ce suntem, fiinte rationale. M-ar bucura orice completare sau opinie in legatura cu ceea ce am spus.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 06:48

exact din acest motiv ne punem intrebari : ptr.ca am fost dotati cu ratiune ! ptr.ca drumul umanitatii a inceput cu dorinta Cunoasterii ! si daca tot ne-am dorit acest lucru,atunci : sa cercetam; sa ne "chinuim' sa aflam raspunsul la multele intrebari care apar ,uneori ,spontan de te si miri ce ti se nazari ! dar cred ca exista un timp ptr.toate : si ptr.intrebari si ptr.raspunsurile care-ti pot veni si ele fulgerator si-ti pui ,iar, intrebarea : dar de unde vin ele ? exista,intradevar, un inconstient colectiv -ca o banca de date ? dar cum,in ce conditii o poti accesa ? ....intrebari,intrebari care-ti fac viata ceva mai interesanta,daca nu cumva,mai rodnica !

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 30 Aprilie 2009, ora 07:23

De la: craigdavidro, la data 2009-04-21 14:22:00Mai spun doar atat si ai las pe soarecii de biblioteca sa rontaie...Dumnezeu e numele pe care l-am gasit noi potrivit sa defineasca o forta creatoare. Nu stie nimeni ce este, cum este, daca este ...de ce este..s.a.m.d. Toata lumea presupune...de cand a dat focul si roata peste noi nu ne mai oprim din intrebari...la dracu! traiti sa va ia naiba si nu va mai f*teti mintea cu asta.poti sa fii bun si fara Biserica (in zilele noastre chiar mai bun as zice). Trebuie sa faceti bin ele, dezinteresat, punct. Pa!

royan32

291 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 09:49

citatul este luat la intamplare, nu am citit tot ce scrie in atatea pagini- insa privitor la existenta sau inexistenta lui dumnezeu, cum arata, bla, bla, in vt mi se pare ca este descrisa aparitia lui si activitatea pe terra pe o perioada de cateva mii de ani! cum adica nu l-a vazut nimeni? prin vt scrie ca l-au vazut suficiente persoane. chiar iacov s-a si luptat cu el! intrebarea care mi-o pun eu este cine erau "dumnezeu", dar bineanteles asta tine de alta ramura a sf-ului. a citit careva cartea lui enoch? si daca nu ma insel are o descriere foarte detaliata in apocalipsa.

cat despre mama divina vorbeste chiar isus in ev. apocrifa "evanghelia pacii lui isus dupa ioan" - multi poate ar trebui sa-si puna intrebarea de ce irineu a ales doar 4 evanghelii care seamana intre ele si spun aprox acelasi lucru, iar episcopul atanasiu prin sec 4 en a dat ordin sa fie arsa orice scriere care nu intra in codexul canonic hotarat de el, determinand astfel ascunderea scrierilor cunoscute azi drept "apocrife"- pana si denumirea e ciudata "evanghelia apocrifa"-pt intelegere vezi dex.

9am001880

85 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 11:52

De la: tell, la data 2009-04-16 22:17:30

N-are !
Nimeni n-are !

Noapte buna !

Atata timp cat constinta fiintei uman se situaeza in zona fortelor contrare(bine/rau) omul va acorda naturii relative(timpul,trecut/viitor) valore de absolut si sufletului existenta duala(emotionla sau/si mentala) .
Timpul este doar o iluzie iar esenta sufletului uman reflecta constinta absoluta si nu are o compunenta duala-doar exista !
Daca vom situa sufletul uman la nivelul absolutului si nu al dualului cu siguranta vom face un pas inspre realitate.

Mentalul uman…
Vesnica dilema ,,a fii sau a nu fii » reflecta incapacitatea mentalului umana de a iesi din zona relativa si deci nu putem cunoste absolutul prin intelect,asa cum se incerca in prezent.

Zona emotionla…
E adevarat ca ne apropie mult de ,,realitatea inimi » .Cei creativi reusesc sa transfere emotia in poezie si toti suntem sensibilizati !
Dar canalul emotional ne lega si de dorinte…si asfel intram intr-o zona a constintei umane destul de tulbure.
In cunosterea lui Dumnezeu nu se pot sari etape asa cum nu se pot sari nici in viata .
Si nici Isus nu a transformat apa direct in vin(alcool)ci in suc de struguri…dar se sustine contrariul cu toate ca nici in prezent evreii nu consuma alcool la nunta !

Etapa urmatore a fiintei nu cred ca este cunosterea lui Dumnezeu…ci cunosterea absolutului din sufletul uman –SPIRITUL !
Dar CUM ?
Aceasta e intrebarea !

Despre acest topic..
Este vorba despre principi ce au expresie clara in creatie si functioneza in armonie.
A nu accepta/cunoste unul dintre ele indeparteaza constinta de armonia necesara arucand-o in zona influentelor contrare …iar in final…in zona ,,fara anotimpuri » !

9am001880

85 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 11:53

Frumos raspuns D-le TELL, parca ne-am citat RECIPROC!!

Oricum , ai fost PRIMUL!!
FELICITARI!!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 2 Mai 2009, ora 13:13

11:28 5/2 Dumnezeu a dat din cap și a iesit rock-ul...A dat din mana și a iesit rap-ul...A început să danseze și a iesit house-ul si dance-ul... La sfârsit s-a pișat și a iesit maneaua !!
sorry de mass lam primit>>>>>>>>massuk>>>>>>>>

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
9am001880

85 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 14:09

De la: 9am001880, la data 2009-05-02 11:53:56Frumos raspuns D-le TELL, parca ne-am citat RECIPROC!!

Oricum , ai fost PRIMUL!!
FELICITARI!!

royan32

291 mesaje
Postat pe: 2 Mai 2009, ora 15:37

"

Mentalul uman…

Zona emotionla…

Dar CUM ?

Aceasta e intrebarea !

Despre acest topic..

[/quote]

""

cunoasterea de sine nu-ti spune nimic? sau altfel spus"cunoaste-te pe tine insuti" . cineva imi zicea ca si "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti" tot la asta se refera- iti iubesti/cunosti prima data sinele pt ca el iti este cel mai aproape, apoi tot ceea ce te inconjoara, pentru ca tot iti este aproape. e foarte bine spusa faza cu armonia.

fiecare nu se poate "trezi" decat pe sine si nu poate evolua decat prin sine tocmai de aceea nu exista o "reteta" ar fi prea simplu, nu ?!!

si da, nu se pot sari etape-unul le parcurge mai usor, altul mai greu.

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:08

,,fiecare nu se poate "trezi" decat pe sine si nu poate evolua decat prin sine tocmai de aceea nu exista o "reteta" ar fi prea simplu, nu ?!!"

pai reteta exista si e unica,paradoxal, tocmai dataorita faptului ca acel ,,sine"este de fapt colectiv!

A nu se confunda SINELE cu ego-ul care este personal,personalizat si greu de dezlipit de posesorul lui fiind principala bariera in ,,realizarea Sinelui".
Nu exista nimeni ,in istoria spirituala,sa fii realizat Sinele printr-o alta metoda decat ceilalti!
Poate au numit-o diferit...insa esenta este identica!
Si aceasta dovedeste unicitatea Sinelui in colectivitatea fiintelor umane.
Iarasi...aceasta nu inseamna ca cei ce si-au realizat Sinele si-au pierdut si individualitate.
Dimpotriva,idividualitatea creata in procesul evolutiv devine parte din Sine.

Si este destul de simplu de realizat atunci cand ai ajuns in pragul acelui nivel....doar trebuie sa accepti!
Dar a accepta poate fii destul de complicat!

TREBUIE sa fie simplu de realizat deorece ,la un moment dat, realizarea Sinele reprezinta un proces natural si colectiv in evolutia spirituala fara de care Creatia si Creatorul nu-si au sens.

Pt. cei ce nu au o definitie (ne)academica a realizarii Sinelui....
Realizarea Sinele=contactul cu esenta ta insasi, eterna si univesala, prin tine insuti.

royan32

291 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 20:53

"sinele colectiv" sau "constiinta colectiva" (acuma nu stiu, poate nu sunt unul si acelasi lucru) este prezent la toate fiintele. de altfel amercanii si incearca sa demonstreze prezenta acestei constiinte colective sperand sa determine posibilul interval de timp cand apar probleme. se pare ca in preajma unor evenimente majore aceasta constiinta colectiva se resimte, ca un fel de premonitie colectiva. numai ca oamenii nu-si dau seama. poate si sentimentul de ingrijorare aparut din senin are o astfel de manifestare.

" Nu exista nimeni ,in istoria spirituala,sa fii realizat Sinele printr-o alta metoda decat ceilalti" aici poate detaliezi, devine interesant.

"Si este destul de simplu de realizat atunci cand ai ajuns in pragul acelui nivel....doar trebuie sa accepti!

Dar a accepta poate fii destul de complicat" - poate apar niste pastile intre timp!

"TREBUIE sa fie simplu de realizat deorece ,la un moment dat, realizarea Sinele reprezinta un proces natural si colectiv in evolutia spirituala fara de care Creatia si Creatorul nu-si au sens" asa o fi, dar ce te faci ca nu e toata lumea la fel de evoluata spiritual, asa cum nu este la fel de evoluata in plan material, mental, intelectual, mai bine de atat nu stiu sa spun. chestia asta cu evolutia sprituala, constientizarea sinelui, etc. apar cand esti "copt" si le vezi sau le stii! altfel e ca si cum ai explica ceva foarte complicat unui copil mic! pur si simplu nu intelege, pana la momentul cand a acumulat suficienta experienta!

royan32

291 mesaje
Postat pe: 3 Mai 2009, ora 21:07

din intamplare am mai citit niste texte scrise de tine mai tell!
pai tu vorbesti de lucruri grele, filozofie chineza, evanghelia apostolului apostolilor (maria) si altele - pai pt o discutie de acest gen iti trebuie cunostinte nu gluma si mai ales o buna vedere "peste gard"

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 12:16

"sinele colectiv" sau "constiinta colectiva" (acuma nu stiu, poate nu sunt unul si acelasi lucru) este prezent la toate fiintele. de altfel amercanii si incearca sa demonstreze prezenta acestei constiinte colective sperand sa determine posibilul interval de timp cand apar probleme. se pare ca in preajma unor evenimente majore aceasta constiinta colectiva se resimte, ca un fel de premonitie colectiva. numai ca oamenii nu-si dau seama. poate si sentimentul de ingrijorare aparut din senin are o astfel de manifestare.

atata timp cat avem atentia prinsa cu lumea egotica si materiala nu putem dezvolta capacitatea de a ,,simtii"constinta colectiva.
Si la nivel mental se poate intelege...dar trebuie sa-i gasest pe cei ce pot explica intr-un limbaj simplu.
Lumea moderna insa veneraza complicatia labirintului si nu uciderea Minotaurului !
Astfel ,omul este impresionat de intelectul complicat si egotic tip OSHO;FREUD nemaivand timp de frumusetea si profunzimea gandirii simple a lui Gibran;Jung....
Iar comerciantii abili ne vand ,,literataura de taraba” la greu profitand de conditionarile nostre.

Sper sa aveti timp sa cititi pana la capat...

Atunci unul dintre judecatorii cetatii zise: „Vorbeste-ne despre Crima si despre Pedeapsa.”
Si el raspunse, zicand:
„Aceasta se intampla cand judecata voastra rataceste in vant,
Fiindca numai din nesocotinta aduceti prejudicii altora si, deci, voua insiva,
Iar pentru aceste prejudicii trebuie apoi sa bateti la usile dregatorilor si sa asteptati in dispret.
Precum oceanul este eul vostru divin:
El ramane pururi imaculat
Si asemenea etherului, el nu-si desfasoara decat aripile.
Ca soarele este eul vostru divin;
El nu cunoaste drumurile cartitei, nici nu cauta ascunzatorile sarpelui.
Dar eul divin nu e singur in firea voastra:
Multe in voi sunt omenesti, dar multe nu sunt inca ale omului
Ci arata asemenea unui pigmeu diform, care merge buimac, prin ceata, in cautarea propriei sale desteptari.
Acum, despre omul din voi as vrea sa vorbesc,
Fiindca omul, iar nu eul vostru divin si nici pigmeul ratacit in ceata, e cel care cunoaste crima si pedepsirea crimei.
Adesea v-am auzit vorbind despre cel care comite un lucru rau ca si cand n-ar fi unul dintre ai vostri, ci un strain printre voi, un intrus in lumea voastra.
Ci eu va spun ca, precum cel sfant si cel drept nu pot sa se inalte deasupra a ceea ce este mai inaltator in fiecare din voi,
Tot astfel, cel rau si cel slab nu pot cadea mai jos decat ceea ce aveti mai josnic fiecare dintre voi,
Si precum o singura frunza nu se ofileste decat cu tacuta invoire a intregului arbore,
Tot astfel raufacatorul nu poate sa comita crima decat cu consimtamantul secret al vostru, al tuturor.
Fiindca, asemenea unei procesiuni, inaintati impreuna spre eul vostru divin;
Voi sunteti drumul dar si drumetii.
Iar cand unul dintre voi cade, aceasta-i pentru cei care sunt in urma lui, prevenindu-i ca o piatra le-mpiedica trecerea.
Da, dar el cade si pentru cei aflati inaintea lui, care, cu toate ca au pasul mai iute si mai sigur, nu au inlaturat piatra din cale.
Si iata inca de ce cuvantul trebuie sa apese greu pe cugetele voastre:
Cel ucis nu ramane nevinovat fata de propria-i moarte,
La fel cum cel pradat nu-i nevinovat ca a fost jefuit,
Si cel drept nu-i nestiutor de faradelegile celui rau,
Iar cel ce are mainile curate, nu ramane nepatat de fapta tradatorului.
Da, vinovat este uneori victima ofensei
Si, mai adesea, condamnatul suporta pedeapsa si pentru cel nevinovat ca si pentru cel fara de cusur,
Fiindca nu puteti desparti pe cel drept de cel nedrept, nici pe cel bun de cel rau;
Amandoi stau in fata soarelui asemenea firelor, alb si negru, intretesute,
Iar cand firul negru s-a rupt, tesatorul controleaza intreaga tesatura si, de asemenea, razboiul de tesut.
Daca unul dintre voi incearca sa judece o sotie infidela,
Sa puna atunci in balanta si inima barbatului acesteia si, astfel, sa-i masoare cu grija sufletul,
Si, la fel, cel care vrea sa-l biciuiasca pe ofensator, sa priveasca si in sufletul celui ofensat,
Iar daca cineva dintre voi pedepseste in numele dreptatii, implantand securea in copacul raului, sa ia aminte si la radacini;
Va gasi, acolo-n adanc, radacinile binelui si al raului, ale purtatorului de fructe si ale celui sterp, imbratisandu-se in inima tacuta a pamantului.
Iar voi, judecatori, care vreti sa fiti drepti,
Ce judecata veti pronunta impotriva celui care, cu toate ca cinstit cu trupul, este hot in sufletul sau?
Ce pedeapsa veti hotari celui care rapune trupeste pe cineva atunci cand el insusi este vatamat sufleteste?
Si cum veti urmari pe cel care prin faptele sale se arata a fi de rea credinta si opresor,
Dar el insusi, la randu-i, este jignit si batjocorit?
Si, cum veti pedepsi pe cei a caror remuscare e deja mai mare decat raul comis?
Remuscarea nu-i oare pedeapsa data, astfel, chiar de legea careia voiti a-i sluji?
Totusi, nu puteti pune remuscarea pe seama celui vinovat, nici sa o scoateti din inima vinovatului.
Fiindca, de la sine, remuscarea va tipa, in tacerea noptii, pentru ca oamenii sa se trezeasca si sa se priveasca in fata.
Iar voi, care voiti a intelege dreptatea, cum veti reusi aceasta, daca nu veti privi toate faptele in plina lumina?
Atunci numai veti pricepe ca cel drept si cel decazut nu sunt decat un singur om stand drept in crepusculul dintre noaptea eului-pigmeu si ziua eului-divin,
Si ca piatra unghiulara a templului nu-i cu nimic mai presus decat cea din adancul temeliei

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 4 Mai 2009, ora 12:29

Si este destul de simplu de realizat atunci cand ai ajuns in pragul acelui nivel....doar trebuie sa accepti!

Dar a accepta poate fii destul de complicat" - poate apar niste pastile intre timp!

Vad ca ai umor royan32...in acest caz este cam negru!

ACCEPTAREA ,in acest caz,este egala cu,,LIBERUL ARBITRU"...adica cu ceia ce deosebeste fiinta umana de orice altceva in acest univers!

Sper ca ,,pastila"sa nu apra niciodata!

" Nu exista nimeni ,in istoria spirituala,sa fii realizat Sinele printr-o alta metoda decat ceilalti" aici poate detaliezi, devine interesant.

Regret...nu e un subiect,,interesant".

royan32

291 mesaje
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 14:24

"Regret...nu e un subiect,,interesant". " te cam grabesti sa ma tragi de urechi! exprimarea respectiva mai poate insemna si faptul ca mi-ai captat atentia si starnit curiozitatea! ar fi putin jenant sa zic ca inteleg ce-ai scris doar ca sa par inteligenta, iar cine intreaba are mai putine sanse sa ramana prost! :)))))))) dupa cum bine ai observat, umorul si uneori sarcasmul imi este specific.
normal ca pastila nu o sa apara, asta ar contraveni legii liberului arbitru si nu ai mai avea propria decizie ci ai fi un simplu executant-robot.

pasajul de mai sus este foarte frumos expus, printre altele si legea actiunii si reactiunii. cel putin asa am inteles eu!

"Si precum o singura frunza nu se ofileste decat cu tacuta invoire a intregului arbore,
Tot astfel raufacatorul nu poate sa comita crima decat cu consimtamantul secret al vostru, al tuturor"
la chestia asta ma gandeam si eu odata si este perfect adevarata! in societatea actuala mai ales, se foloseste tactica "intoarcerii capului in alta parte" sau "ce ma intereseaza ce face altul"etc. infractiunea sau actiunea aducatoare de prejudicii este un efect si nu cauza! cu alte cuvinte, raufacator/criminal/agresiv etc., savarseste o infractiune sau alta pt simplul motiv ca poate. atat societatea cat si legea ii permit. asta extrapolandu-se la orice fel de comportament ce are efect asupra mediului social.

apropo de constiinta colectiva- ca si cunoastere a ei indirecta la nivel material si acceptat de toata lumea, chiar daca nu este constientizat in mod special, este faptul ca doua persoane care se afla la distante mari, au aceleasi idei intr-un anumit domeniu. precum si "coincidentele".

Fosta membra 9am.ro

618 mesaje
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 14:29

De la: tell, la data 2009-05-03 20:08:16,,fiecare nu se poate "trezi" decat pe sine si nu poate evolua decat prin sine tocmai de aceea nu exista o "reteta" ar fi prea simplu, nu ?!!"

pai reteta exista si e unica,paradoxal, tocmai dataorita faptului ca acel ,,sine"este de fapt colectiv!

A nu se confunda SINELE cu ego-ul care este personal,personalizat si greu de dezlipit de posesorul lui fiind principala bariera in ,,realizarea Sinelui".
Nu exista nimeni ,in istoria spirituala,sa fii realizat Sinele printr-o alta metoda decat ceilalti!
Poate au numit-o diferit...insa esenta este identica!
Si aceasta dovedeste unicitatea Sinelui in colectivitatea fiintelor umane.
Iarasi...aceasta nu inseamna ca cei ce si-au realizat Sinele si-au pierdut si individualitate.
Dimpotriva,idividualitatea creata in procesul evolutiv devine parte din Sine.

Dar a accepta poate fii destul de complicat!

TREBUIE sa fie simplu de realizat deorece ,la un moment dat, realizarea Sinele reprezinta un proces natural si colectiv in evolutia spirituala fara de care Creatia si Creatorul nu-si au sens.

Pt. cei ce nu au o definitie (ne)academica a realizarii Sinelui....
Realizarea Sinele=contactul cu esenta ta insasi, eterna si univesala, prin tine insuti.

Osho ?

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 5 Mai 2009, ora 16:05

Tell, am citit chiar atent ceea ce ai postat. Sper ca "atentie" nu inseamna acceptare necritica

Asa, ideile expuse asa filosofic suna frumos si au parfum de roze...
DAR:
1. in realitate RELATIVIZEZI binele, raul si adevarul. Aceasta idee este profund anticrestina si profund new age!!
2. victima vinovata??? Oau!! Orice violator va imbratisa aceasta teorie (pt ca aceasta este IN ESENTA teoria celui care abuzeza sexual)
3. Ca sa va vindecati de "constiinta colectiva" va propun sa cititi:
-Gustave le Bon
- cazul Kitty Genovese si toata literatura aferenta

Refuz sa topesc binele, raul si responsabilitatea individuala intr-o masa amorfa in care orice fapta este deculpabilizata!! De la Nietzsche incoace ne tot chinuim sa reinventam morala (ca ce sa spun, cea care a condus europa aproape 2000 ani nu a fost buna!!!)

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 5 Mai 2009, ora 16:12

Aaaa, sa nu va grabiti sa-mi spuneti ca nu am inteles ce e aia constiinta colectiva, ca am citit freu, jung si alte..
Doar ca hmm, realitatea contrazice ff clar "esenta eterna si universala din noi"!!! Majoritatea oamenilor pe pamant traiesc in teroare si suferinta... putini sunt cei care au confortul psihologic necesar pt a debita asemenea idei!!!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 5 Mai 2009, ora 16:47

De la: Sunny, la data 2009-05-05 16:12:32Aaaa, sa nu va grabiti sa-mi spuneti ca nu am inteles ce e aia constiinta colectiva, ca am citit freu, jung si alte..
Doar ca hmm, realitatea contrazice ff clar "esenta eterna si universala din noi"!!! Majoritatea oamenilor pe pamant traiesc in teroare si suferinta... putini sunt cei care au confortul psihologic necesar pt a debita asemenea idei!!!

Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 16:58

..uitati-va-ti fratilor la Irinuca (fosta)...cat p-acilea sa se reuseasa convertirea ei la materialismul dialectico-transcedental strafulgerat de absolutul prezentului universal !... ma-maaaaaaaaaa !..nu ma-ntreba de une am scos-o ca nu stu pe unde-am gasit-o !....atentie c-o-ncurcati rau di tat cu Tell !....asa-i Tel ?...

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 5 Mai 2009, ora 18:14

De la: mytcor, la data 2009-05-05 16:58:03..uitati-va-ti fratilor la Irinuca (fosta)...cat p-acilea sa se reuseasa convertirea ei la materialismul dialectico-transcedental strafulgerat de absolutul prezentului universal !... ma-maaaaaaaaaa !..nu ma-ntreba de une am scos-o ca nu stu pe unde-am gasit-o !....atentie c-o-ncurcati rau di tat cu Tell !....asa-i Tel ?...

Da, Mytcor.. dar cred ca puteai sa te exprimi ceva mai alambicat (ghninionul tau ca ti-au luat-o altii inainte si au inventat dada-ismul.. "I shall be reading poems that are meant to dispense with conventional language, no less, and to have done with it. Dada Johann Fuchsgang Goethe. Dada Stendhal. Dada Dalai Lama, Buddha, Bible, and Nietzsche. Dada m'dada. Dada mhm dada da. It's a question of connections, and of loosening them up a bit to start with. I don't want words that other people have invented. All the words are other people's inventions. I want my own stuff, my own rhythm, and vowels and consonants too, matching the rhythm and all my own. " - Hugo Ball)

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 5 Mai 2009, ora 18:42

De la: Sunny, la data 2009-05-05 18:14:37
De la: mytcor, la data 2009-05-05 16:58:03..uitati-va-ti fratilor la Irinuca (fosta)...cat p-acilea sa se reuseasa convertirea ei la materialismul dialectico-transcedental strafulgerat de absolutul prezentului universal !... ma-maaaaaaaaaa !..nu ma-ntreba de une am scos-o ca nu stu pe unde-am gasit-o !....atentie c-o-ncurcati rau di tat cu Tell !....asa-i Tel ?...

Da, Mytcor.. dar cred ca puteai sa te exprimi ceva mai alambicat (ghninionul tau ca ti-au luat-o altii inainte si au inventat dada-ismul.. "I shall be reading poems that are meant to dispense with conventional language, no less, and to have done with it. Dada Johann Fuchsgang Goethe. Dada Stendhal. Dada Dalai Lama, Buddha, Bible, and Nietzsche. Dada m'dada. Dada mhm dada da. It's a question of connections, and of loosening them up a bit to start with. I don't want words that other people have invented. All the words are other people's inventions. I want my own stuff, my own rhythm, and vowels and consonants too, matching the rhythm and all my own. " - Hugo Ball)

... Asa o fi Sunny, numai ca vezi tu cum sta treb'soara p-aci pe la mine prin batatura ? asa-i ca nu !? ...am si eu "un dinte" impotriva ISM-elor asa cum are Adi unul impotriva tehnocratilor,....
Din pacate "voi "...aveti o "carja", ,,,"noi",... o unealta !...

Serios , ...chiar nu le vrei ? ...da' le combini al naibii de bine, ("carjele") !...si pe deasupra-mi folosesti si uneltele-mi pt. a le raspandi !...

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje

Postat pe: 5 Mai 2009, ora 19:16

Dupa ce-am stat pe-aici pe forum.. am zis ca o carte despre coduri e tot ce-mi trebuie.
Lasa carja si .. unealta

Care noi, care voi??? Iar deturnezi subiectul!
(apropo, eu nu am carje.. doar niste sunt andrele!!)

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Dumnezeu Mama!
Mergi la: