Fosta membra 9am.ro
182 mesaje
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 07:42
Nu poti.....la ora actuala....sa gandesti obiectiv despre creatie si desprea oameni din simplul motiv ca esti om si ai un creier alimentat cu informatii primite tot de la oameni. Obiectiv ai putea analiza ce se intampla aici pe pamant sau in univesrs daca creierul ti-ar deveni parte a unui "hardisk" mult mai amplu cu "procesor" de alta fabricatie .......deabia atunci sa zicem.....ca ar putea cineva incerca sa emita idei comparative.....deocamdata suntem prizonierii propriei noastre minti umane....obisnuti
augustus...crezi ca Tao Te Ching este o creatie umana?
|
|
|
lorduljohn
499 mesaje
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 14:16
De la: cristianbalan1, la data 2009-01-07 18:37:02PENTRU LERODANA SI TELL:
Raspuns dat Lerodanei:
Cand Biblia, la Facere, scrie: "Sa-l facem pe om dupa chipul si asemanarea noastra", nu se refera neaparat la chipul unui Tata si al unei Mame , ci la Trinitate, adica dupa chipul Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Si, intr-adevar, chipul lui Adam, imediat dupa creaarea lui, era mult mai predominant spiritual decat fizic. La fel si al Evei. Caracteristicile lor spirituale s-au diminuat imediat dupa savarsirea "pacatului adamic"...
Raspuns dat lui Tell:
Iubite domnule Tell, din fericire, imensa majoritate a europenilor, dar si a romanilor, sunt crestini (credinta in Dumnezeu avand intensitati diferite: 50%, ^60%....90%... 100% - dar sunt crestini). Doar o mica minoritate sunt atei, iar acesti, desigur, se considera oameni intru totul superiori crestinilor, pe care, de obicei, ii considera inferiori, daca nu chiar o turma de animale ignorante sau - cum le mai place lor sa zica - de-a dreptul...cretini (desi multi dintre ei au fost genii in diferite domenii. Nu este cazul sa-ti dau exemple, fiind sigur ca ii stii). Dar altceva vreau sa-ti spun: nu stiu cum se face ca am cunoscut patru persoane (dintre care unul era o mare personalitate) care, pe patul mortii, il strigau in gura mare pe Dumnezeu, cerandu-I iertare pentru necredinta lor. Stiu ca si Voltaire, un mare ateu si batjocoritor al divinitatii a procedat astfel (au mai fost si multi altii ca el care au facut la fel), insa eu iti vorbesc aici de patru oameni (una era o femeie tanara) pe care ii cunosteam personal, dintre care doi imi erau destul de apropiati. Absolut toti au procedat la fel: inainte de a muri: ei si-au cerut, cu teama de necunoscut, cu umilinta si cu lacrimi in ochi, iertare de la Acel Dumnezeu pe care toata viata Il negasera cu inversunare. Cum iti explici D-ta acest lucru? Pe trei dintre ei (pe cand erau sanatosi) ii avertizasem deja ca isi vor cere iertare de la Dumnezeu Tatal si de la Iisus Hristos Fiul (proiectia materializata a lui Dumnezeu pe Terra), cand se vor apropia de tarmul final, dar, din pacate, toti trei mi-au ras in nas si mi-au spus cu convingere: Niciodata! Adica niciodata ei nu se vor "injosi" intr-atata incat sa-si ceara iertare de la...nimeni! Erau de neconvins.
Ei bine, dragul meu, acum te rog sa ma scuzi si sa nu ma confunzi nici cu Mafalda, nici cu Nostradamus, nici cu vreun sectant, dar astazi este o zi mare pentru dumneata. Este o zi mare, deoarece ITI FAC O PREVIZIUNE DE O EXACTITATE COVARSITOARE: SI DUMNEATA CA SI TOTI CEILALTI , ITI VEI CERE CU LACRIMI IN OCHI IERTARE MARETULUI NOSTRU DUMNEZEU CARE A FACUT CERURILE SI PAMANTUL , INAINTE DE A-TI DA OBSTESCUL SFARSIT!! Esti, deci, a cincea persoana din aceasta categorie si nu-i aici vorba de vreun blestem, ci de un final firesc. Deci, noteaza-ti, rogu-te, pe vreo bucata de hartie aceasta data (astazi 7 ian. 2009, de Sf. Ion), data cand ai primit o asemenea instiintare, pe care poti sa o numesti cum vrei: prezicere stupida, amenintare (desi nu este), intimidare etc. Ea insa te va urmari toata viata si nu te va lasa sa traiesti in liniste pana ce nu vei descoperi pe Dumnezeu care, totusi, te iubeste, chiar daca mandria pe care o ai insuflata de duhurile murdare te face sa te consideri apartinand "nobilei" elite ateist...stiintifice. ASADAR, 7 IANUARIE, 2009, ZI MARE... La multi ani!).
Se pare ca nu prea esti documentat !
Numai in statistici sunt atatia credinciosi !
iar credinciosi practicanti sun foarte putini!
Nu asta este important!
Important este sa ne repectam intre noi , sa ne respectam ca oameni si sa ne repsectam ideile , idiferent de credinta(crestin, musulman, iudeu,etc.), iar discutiile pe care le avem sa fie purtate in respect reciproc si constructiv !
In ceeace ma priveste sunt ateu convins dar niciodata nu voi insulta religia cuiva si nu il voi considera ignorant , din acest motiv consider ca ai jignit (inclusiv pe mine) nemotivat si nemeritat pe toti cei care au o alta viziune
decat ata despre lume si viata , Chiar crezi ca insultand pcei care au alte pareri, iti impui ideile .Eu nu cred !
Sa auzim de bine !
|
gabigabi
12108 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 16:39
cam tirziu m-am trezit si eu sa intru pe acest topic ,dar @the Mole ,as vrea sa-ti povestesc ceva : era in anul de gratie 1990 si stateam de vorba cu sotul meu despre exact acest subiect,pe care-l dezbateam intens ; la un moment dat,sotul meu a pus intrebarea pusa si de tine : de ce sa fi construit Dumnezeu lumea ? atunci mi s-antimplat ceva uluitor : ca un fulger de lumina mi-a patruns prin crestetul capului, a trecut prin ochiul sting,direct in inima m-a lovit si ,din lumina imensa ce mi-a cuprins inima si capul,a sosit raspunsul pe care l-am soptit infiorata : CA SA SE CUNOASCA MAI BINE !... e "proiectul 'lui imaginat,gindit in fiecare dataliu si apoi pus in practica si care,evident,il defineste ! ce suntem noi ? detaliile acestui proiect si ca orice proiect care trebuie sa ajunga pe un santier ,sunt si niste norme de santier;de executie;de exploatare...
|
symy1
4661 mesaje
Oras: Zalau
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 16:50
Gaby....cine iese din planul lui Dumnezeu.....merge la  Cine face VOIA SA merge la  ALEGEREA ITI APARTINE....ASTA-I FRUMUSETEA LUI DUMNEZEU....DRAGOSTE CU SILA NU SE POATE!!!!
symy-apocalipsa.blogspot.ro
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 16:56
devreme ce suntem parte componenta a "proiectului " SAU- sau planul ,cum spui tu ,nici nu putem face altfel@simy....dar,vin cu o adaugire : cred ca si "ratacirea" cite unuia face parte din plan,intocmai ca-n pilda fiului risipitor! intoarcerea lui va fi defintiva si totala,caci a INTELES !
|
symy1
4661 mesaje
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 17:02
Gaby...nu-i chiar asa...citeste in Apocalipsa 13/8....citeste cu MARE ATENTIE...!!!!
PLANUL....a fost facut dela INCEPUTUL LUMII....NOI SANTEM ACTORII CARE JUCAM IN PIESA...SAU MA INSEL??????
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 17:10
proiect- plan- piesa = tot una ! inseamna acelasi lucru ! da, suntem actorii acestei scene care-i Lumea - asa a zis si Shakespeare si,ca orice actor jucam dupa un scenariu facut de la bun inceput (si de la care nu ne putem abate !.)...adica de la inceputul lumii si,in rolul unora incape tradarea; a altora necredinta; a altora sacrificiul....adica,mai in clar : eu nu cred in liberul arbitru ! asa ne este dat- asa functionam !
|
|
|
symy1
4661 mesaje
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 18:27
Ciudat....care-i CREDINTA TA...?????  Detaliaza daca nu-ti cer prea mult..!!!
|
|
|
florinpetrepreda
197 mesaje
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 18:31
|
florinpetrepreda
197 mesaje
|
Postat pe: 14 Februarie 2009, ora 18:33
prostu' familiei,mai bine un liber cugetator cu simtul ratiunii decat un crestin indoctrinat si alienat,martor al prostiei din capul lor sau ostean al domnului prostea cel mare
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 05:45
Zeu străin
Nu vă-nchinați la acel zeu,
la efemera-i mântuire.
El n-a salvat poporul său.
Cum te va mântui pe tine?
Tânjeam să trăim-n fericire,
el ne-a făcut sângele greu.
A adus sabia-n omenire.
E-acesta fiul lui Dumnezeu?
Să alungăm frica de năluci,
natura ne e Dumnezeul viu.
Salvarea noastră este aici
nu-n cel ce vine din pustiu.
Priviți istoria ce-a urmat
din vrajba cu poporul său,
dâra de sânge ce-a lăsat
cel ce-i crezut că-i Dumnezeu.
În venerarea credincioșilor,
an după an el se "renaște".
Sângele curge-n măcelul mieilor,
când e uscat sunt "sfinte" moaște.
De ce grupările creștine
Trăiesc continuă învrăjbire?
E răul ce le întreține.
"Salvarea" le e rătăcire.
Dar zeul nostru e pe stânci,
nu-i este foame și nici sete.
Nimeni nu-l poate răstigni,
are picioarele în pietre.
Ne-ați luat altarele de foc,
pe ele biserici înălțând.
De-atunci nu mai avem noroc,
sângerăm cu omul sângerând.
N-avem nimica cu Avram
și zeul lui ce sânge cere.
Căci venerăm izvor și ram.
Ele ne-or duce la-nviere.
Cuțitul lui Avram străin ne este,
să creadă alții c-aduce mântuire.
La noi mioara ne vorbește,
Treimea sfântă? Flori, ape și iubire.
Noi credem în sânziana cântând,
în glasu-i ce ne mângâie-n noapte,
ascultăm pădurea, un râu susurând.
"Iubire!" zâna ne spune în șoapte.
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 05:46
De la: 9am000273, la data 2009-02-27 05:45:04Zeu străin
la efemera-i mântuire.
Tânjeam să trăim-n fericire,
el ne-a făcut sângele greu.
A adus sabia-n omenire.
E-acesta fiul lui Dumnezeu?
Să alungăm frica de năluci,
natura ne e Dumnezeul viu.
Salvarea noastră este aici
nu-n cel ce vine din pustiu.
Priviți istoria ce-a urmat
din vrajba cu poporul său,
dâra de sânge ce-a lăsat
cel ce-i crezut că-i Dumnezeu.
În venerarea credincioșilor,
an după an el se "renaște".
Sângele curge-n măcelul mieilor,
când e uscat sunt "sfinte" moaște.
De ce grupările creștine
Trăiesc continuă învrăjbire?
E răul ce le întreține.
"Salvarea" le e rătăcire.
Dar zeul nostru e pe stânci,
nu-i este foame și nici sete.
Nimeni nu-l poate răstigni,
are picioarele în pietre.
N-avem nimica cu Avram
și zeul lui ce sânge cere.
Căci venerăm izvor și ram.
Ele ne-or duce la-nviere.
Cuțitul lui Avram străin ne este,
să creadă alții c-aduce mântuire.
La noi mioara ne vorbește,
Treimea sfântă? Flori, ape și iubire.
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 05:47
e frumoasa poezia da' nu ne spui si autorul?
Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 05:53
Un zamolxian, roman trezit la lumina adevarului despre cine suntem si cine ne sunt strabunii, geto-dacii zamolxieni nu zeii importati din pustiuri.
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 05:55
De la: 9am000273, la data 2009-02-27 05:53:13Un zamolxian, roman trezit la lumina adevarului despre cine suntem si cine ne sunt strabunii, geto-dacii zamolxieni nu zeii importati din pustiuri.
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 05:55
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 05:56
este vorba cumva de PAVEL CORUT?
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 06:09
Autorul este necunoscut. Poezia este cunoscuta printre zamolxieni. Este cu adevarat indrazneata. Se pare ca a sosit timpul sa spunem lucrurilor pe nume, sa ne trezim si treptat sa dispara agonia in care traim de secole. Va lua timp, dar vom avea rabdare. Zeii nostri sunt in Carpati nu la Marea Moarta.
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 06:11
De la: 9am000273, la data 2009-02-27 06:09:19Autorul este necunoscut. Poezia este cunoscuta printre zamolxieni. Este cu adevarat indrazneata. Se pare ca a sosit timpul sa spunem lucrurilor pe nume, sa ne trezim si treptat sa dispara agonia in care traim de secole. Va lua timp, dar vom avea rabdare. Zeii nostri sunt in Carpati nu la Marea Moarta.
|
Fosta membra 9am.ro
16019 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 06:11
sunt perfect de acord,s-auzim propuneri
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 06:24
Mie mi-a placut cand spune ca poporul roman sangereaza urmandu-l pe omul sangerand. Este deosebit de relevant. Nu numai ptr noi ci si ptr alti crestini care sunt marcati de sabia adusa in omenire. Te intrebi pe buna dreptate cine a fost acel om, caci diavolul aduce sange si durere nu Dumnezeu.
Sfarsitul poeziei este frumos. Ne defineste ca popor.
Merita sa o facem cat mai cunoscuta.
|
Fosta membra 9am.ro
207 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 06:38
De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-27 06:11:31sunt perfect de acord,s-auzim propuneri
Poezia anterioara are valoare literara, dar sa nu uitam ce jertfe omenesti au adus
Dacii lui Zamolxes.Cit au fost ajutati? Romanii i-au batut si pentru 300 de ani au dat tribut. In schimb, moldovenii, nu au fost cuceriti, si ii putem considera, ca purtatori ai genelor pure dacice. Eu nu sint moldovean.
Considerind ca traim in democratie, fiecare are dreptul sa-si spuna parerea.
Da, este preluata ideea lui Mircea Cel Batrin: riul, ramul etc., si ca urmare are valoare patriotica.
De asemenea, aceasta poezie incearca sa distanteze poporul roman de credinta crestina, chiar si cea ortodoxa.
Apreciez STRIGATUL de alarma, care vesteste dicordia intre crestini.Da este timpul ca societatea crestina sa-si dea seama ca trebuie sa se uneasca.
Totusi , aceasta poezie are un iz antisemitic, cam puternic.
Nu putem face nimic impotriva faptului ca Dumnezeu a ales pe Evrei, ca popor sfint.
Dar sa nu uitam ca Apostolul Pavel, in final a fost trimis la noi, Neamurile.
Deci Dumnezeu si-a intors fata de la evrei pentru, mai bine de 2000 de ani ca sa ne dea noua o sansa.
CE FACEM CU ACEASTA OFERTA?
|
Fosta membra 9am.ro
207 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 06:56
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:08
Este posibil ca in trecut sa se fi adus jertfe omenesti la geto-daci. Dar acela este trecutul. In prezent la romani se practica obiceiuri populare care amintesc de religia geto-dacilor. Nu se observa intentii ca ar exista tendinte in popor de a face astfel de sacrificii.
Cat despre distantare de credinta crestina, este si firesc sa fie asa. Este un import care lasa urme de sange pe oriunde ajunge. Mostenirea ei este in gestul lui Avram de a-si omora fiul. Ei bine, aceasta mostenire s-a pastrat de-a lungul timpului. Salvatorul pe care il astepta poporul evreu nu i-a salvat asa cu ei doreau. Pavel umbla la inceput numai prin sinagogile acelor timpuri, dar apoi s-a suparat ca oamenii il alungau. S-a hotarat atunci sa propage la neamuri. Paradoxul este ca salvarea omenirii nu poate avea loc fara sa aiba loc mai intai salvarea poporului ales. Prin urmare cel care s-a erijat in salvator a fost nimeni din moment ce poporul care il astepta nu l-a acceptat.
Nu avem nimic in comun cu Avram și zeul lui ce ii cere sânge. Este un fapt din Biblie, ca Avram a devenit placut lui Dumnezeu pentru a vrut sa ofere ca sacrificiu pe fiul sau. In mod logic acel zeu caruia I se inchina Avram era doritor de sange.
Cat despre unirea romanilor ea nu se va face vreodata in jurul unui zeu sangeros care a adus sabia omenirii, ci in jurul muntilor Carpati.
Oferta facuta de Dumnezeu de a salva lumea este prin poporul evreu dupa ce v-a fi salvat el mai intai. Fara salvarea poporul evreu nu poate exista salvarea omenirii, aceste lucruri sunt cunoscute din Biblie. Deci daca cel care s-a erijat in mesia nu a salvat poporul lui, cum poate oare sa salveze pe cineva? Primul vers este sugestiv:
la efemera-i mântuire.
De altfel sange si moarte ne-a adus sabia, in loc de mantuire, celui care trebuia sa vina cu ramura de maslin, adica cu pacea intre oameni.
|
Fosta membra 9am.ro
637 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:22
Daca Dumnezeu era , asa cum spui tu, cu adevarat doritor de sange, il lasa pe Avram sa-si omoare fiul. Faptul ca Dumnezeu a impiedicat uciderea fiului lui Avram demonstreaza ca ceea ce spui tu acolo este o aberatie.
Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
|
Fosta membra 9am.ro
637 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:24
Si apropo de versurile:
la efemera-i mântuire.
Zamolxe i-a salvat pe Daci ????
Caracterul fără înțelepciune poate mult, dar inteligența fără caracter nu valorează nimic - Cicero
|
Fosta membra 9am.ro
207 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:26
De la: The, la data 2009-02-27 07:22:40Daca Dumnezeu era , asa cum spui tu, cu adevarat doritor de sange, il lasa pe Avram sa-si omoare fiul. Faptul ca Dumnezeu a impiedicat uciderea fiului lui Avram demonstreaza ca ceea ce spui tu acolo este o aberatie.
Scriitorul poeziei, intetionat distorsioneaza adevarul, atinge coarda patriotica a romanului de rind, ca sa-l traga intr-o erezie cumplita!
|
Fosta membra 9am.ro
637 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:29
Asa este , emrreno, ai dreptate
|
Fosta membra 9am.ro
207 mesaje
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:29
Domnule 9am, citeste Biblia mai atent!
Si nu da crezare oricarui duh sa te insele!
|
viorel_2007_relu
2 mesaje
Oras: Galati
|
Postat pe: 27 Februarie 2009, ora 07:38
arata un preot cinstit toti sint hoti, homosexuali, violatori betivi si curvari oare nu vezi cite cazuri se arata la televizor despre acesti preoti pe carei sustii?
|
|
|