back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Dumnezeu mama!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 19:16

Da ... asa cum spui tu .... traducerea iti apartine ...... traducerea unui text atribuit Mariei Magdalena.
Deci, textul - tradus de tine - apartine unei alte persoane .... adica ai folosit si tu, ca si mine, un text al altei persoane pentru a ilustra mai bine parerea ta.
Cu alte cuvinte tu ai folosit un text al Mariei Magdalena, iar eu am citat un text din Catehismul Ortodox.
Nu vad de ce te deranjeaza asta
In concluzie tu esti cel fanatic ce nu accepta ca o alta persoana poate avea o alta credinta sau convingeri diferite de ale tale.

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 6 Ianuarie 2009, ora 19:47

Cla, mie mi-a placut ce-ai scris despre insusirile lui Dumnezeu, am salvat in calculator.
Catehismul Ortodox? Gasesc pe net?

cristianbalan1

20 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 18:37

PENTRU LERODANA SI TELL:

Raspuns dat Lerodanei:
Cand Biblia, la Facere, scrie: "Sa-l facem pe om dupa chipul si asemanarea noastra", nu se refera neaparat la chipul unui Tata si al unei Mame , ci la Trinitate, adica dupa chipul Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Si, intr-adevar, chipul lui Adam, imediat dupa creaarea lui, era mult mai predominant spiritual decat fizic. La fel si al Evei. Caracteristicile lor spirituale s-au diminuat imediat dupa savarsirea "pacatului adamic"...

Raspuns dat lui Tell:
Iubite domnule Tell, din fericire, imensa majoritate a europenilor, dar si a romanilor, sunt crestini (credinta in Dumnezeu avand intensitati diferite: 50%, ^60%....90%... 100% - dar sunt crestini). Doar o mica minoritate sunt atei, iar acesti, desigur, se considera oameni intru totul superiori crestinilor, pe care, de obicei, ii considera inferiori, daca nu chiar o turma de animale ignorante sau - cum le mai place lor sa zica - de-a dreptul...cretini (desi multi dintre ei au fost genii in diferite domenii. Nu este cazul sa-ti dau exemple, fiind sigur ca ii stii). Dar altceva vreau sa-ti spun: nu stiu cum se face ca am cunoscut patru persoane (dintre care unul era o mare personalitate) care, pe patul mortii, il strigau in gura mare pe Dumnezeu, cerandu-I iertare pentru necredinta lor. Stiu ca si Voltaire, un mare ateu si batjocoritor al divinitatii a procedat astfel (au mai fost si multi altii ca el care au facut la fel), insa eu iti vorbesc aici de patru oameni (una era o femeie tanara) pe care ii cunosteam personal, dintre care doi imi erau destul de apropiati. Absolut toti au procedat la fel: inainte de a muri: ei si-au cerut, cu teama de necunoscut, cu umilinta si cu lacrimi in ochi, iertare de la Acel Dumnezeu pe care toata viata Il negasera cu inversunare. Cum iti explici D-ta acest lucru? Pe trei dintre ei (pe cand erau sanatosi) ii avertizasem deja ca isi vor cere iertare de la Dumnezeu Tatal si de la Iisus Hristos Fiul (proiectia materializata a lui Dumnezeu pe Terra), cand se vor apropia de tarmul final, dar, din pacate, toti trei mi-au ras in nas si mi-au spus cu convingere: Niciodata! Adica niciodata ei nu se vor "injosi" intr-atata incat sa-si ceara iertare de la...nimeni! Erau de neconvins.
Ei bine, dragul meu, acum te rog sa ma scuzi si sa nu ma confunzi nici cu Mafalda, nici cu Nostradamus, nici cu vreun sectant, dar astazi este o zi mare pentru dumneata. Este o zi mare, deoarece ITI FAC O PREVIZIUNE DE O EXACTITATE COVARSITOARE: SI DUMNEATA CA SI TOTI CEILALTI , ITI VEI CERE CU LACRIMI IN OCHI IERTARE MARETULUI NOSTRU DUMNEZEU CARE A FACUT CERURILE SI PAMANTUL , INAINTE DE A-TI DA OBSTESCUL SFARSIT!! Esti, deci, a cincea persoana din aceasta categorie si nu-i aici vorba de vreun blestem, ci de un final firesc. Deci, noteaza-ti, rogu-te, pe vreo bucata de hartie aceasta data (astazi 7 ian. 2009, de Sf. Ion), data cand ai primit o asemenea instiintare, pe care poti sa o numesti cum vrei: prezicere stupida, amenintare (desi nu este), intimidare etc. Ea insa te va urmari toata viata si nu te va lasa sa traiesti in liniste pana ce nu vei descoperi pe Dumnezeu care, totusi, te iubeste, chiar daca mandria pe care o ai insuflata de duhurile murdare te face sa te consideri apartinand "nobilei" elite ateist...stiintifice. ASADAR, 7 IANUARIE, 2009, ZI MARE... La multi ani!).

cristianbalan1

20 mesaje
Oras: Sibiu

Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 18:49

PENTRU LERODANA SI THE MOLE:

Raspuns dat Lerodanei:
Cand Biblia, la Facere, scrie: "Sa-l facem pe om dupa chipul si asemanarea noastra", nu se refera neaparat la chipul unui Tata si al unei Mame , ci la Trinitate, adica dupa chipul Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Si, intr-adevar, chipul lui Adam, imediat dupa creaarea lui, era mult mai predominant spiritual decat fizic. La fel si al Evei. Caracteristicile lor spirituale s-au diminuat imediat dupa savarsirea "pacatului adamic"...

Raspuns dat lui The Mole:
Iubite domnule The Mole, din fericire, imensa majoritate a europenilor, dar si a romanilor, sunt crestini (credinta in Dumnezeu avand intensitati diferite: 50%, ^60%....90%... 100% - dar sunt crestini). Doar o mica minoritate sunt atei, iar acesti, desigur, se considera oameni intru totul superiori crestinilor, pe care, de obicei, ii considera inferiori, daca nu chiar o turma de animale ignorante sau - cum le mai place lor sa zica - de-a dreptul...cretini (desi multi dintre ei au fost genii in diferite domenii. Nu este cazul sa-ti dau exemple, fiind sigur ca ii stii). Dar altceva vreau sa-ti spun: nu stiu cum se face ca am cunoscut patru persoane (dintre care unul era o mare personalitate) care, pe patul mortii, il strigau in gura mare pe Dumnezeu, cerandu-I iertare pentru necredinta lor. Stiu ca si Voltaire, un mare ateu si batjocoritor al divinitatii a procedat astfel (au mai fost si multi altii ca el care au facut la fel), insa eu iti vorbesc aici de patru oameni (una era o femeie tanara) pe care ii cunosteam personal, dintre care doi imi erau destul de apropiati. Absolut toti au procedat la fel: inainte de a muri: ei si-au cerut, cu teama de necunoscut, cu umilinta si cu lacrimi in ochi, iertare de la Acel Dumnezeu pe care toata viata Il negasera cu inversunare. Cum iti explici D-ta acest lucru? Pe trei dintre ei (pe cand erau sanatosi) ii avertizasem deja ca isi vor cere iertare de la Dumnezeu Tatal si de la Iisus Hristos Fiul (proiectia materializata a lui Dumnezeu pe Terra), cand se vor apropia de tarmul final, dar, din pacate, toti trei mi-au ras in nas si mi-au spus cu convingere: Niciodata! Adica niciodata ei nu se vor "injosi" intr-atata incat sa-si ceara iertare de la...nimeni! Erau de neconvins.
Ei bine, dragul meu, acum te rog sa ma scuzi si sa nu ma confunzi nici cu Mafalda, nici cu Nostradamus, nici cu vreun sectant, dar astazi este o zi mare pentru dumneata. Este o zi mare, deoarece ITI FAC O PREVIZIUNE DE O EXACTITATE COVARSITOARE: SI DUMNEATA CA SI TOTI CEILALTI , ITI VEI CERE CU LACRIMI IN OCHI IERTARE MARETULUI NOSTRU DUMNEZEU CARE A FACUT CERURILE SI PAMANTUL , INAINTE DE A-TI DA OBSTESCUL SFARSIT!! Esti, deci, a cincea persoana din aceasta categorie si nu-i aici vorba de vreun blestem, ci de un final firesc. Deci, noteaza-ti, rogu-te, pe vreo bucata de hartie aceasta data (astazi 7 ian. 2009, de Sf. Ion), data cand ai primit o asemenea instiintare, pe care poti sa o numesti cum vrei: prezicere stupida, amenintare (desi nu este), intimidare etc. Ea insa te va urmari toata viata si nu te va lasa sa traiesti in liniste pana ce nu vei descoperi pe Dumnezeu care, totusi, te iubeste, chiar daca mandria pe care o ai insuflata de duhurile murdare te face sa te consideri apartinand "nobilei" elite ateist...stiintifice. ASADAR, 7 IANUARIE, 2009, ZI MARE... La multi ani!).

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 18:55

De la: tell, la data 2009-01-05 18:22:38draga cla03...esti tot pe afara de subiect!
daca nu ai nimic de spus si dai doar citate folosind copy/paste ..fa-ti un blog personal.
nu e vorba de DUMNEZEU NEMANIFESTAT CI DE MANEFESTAREA LUI DUMNEZEU IN CREATIE!
In plus....crede-ma pe cuvant(deoarece nu ai alta solutie)chiar si DUMNEZEU ATOTPUTERNIC va respecta cunosterea ta reala si nu fanatismul tau.
celor care doresc sa discute despre dogme religioase le-as recomanda sa mai iasa putin din spatiul national crestin si sa accepte o comfruntare de idei cu dogma musulmana.
...dar probabil ca ar incepe un razboi cu toate ca DUMNEZEU E UNIC!

dogma musulmana cu cea crestina prea putin are ca traim dupa aceleasi legi dar nu uita ca la ei e mahomed ,iar acest profet cum ii zic ei a venit dupa Iisus pe pamant si la ei coranul e parte din vechiul testament si scrierile lui mahomed,deci mahomed pt ei ii ca si Iisus hristos pt noi crestinii.La ei Iisus hristos e un simplu profet trimis de dumnezeu in momentul in care omenirea uitase de dumnezeu si sa le arate ca intradevar exista calea dreapta.A doua venire a lui hristos la ei e ca in lume se zice e un diavol cu un singur ochi care este intemnitat in lanturi dar nu se stie unde ,dar acesta cand va scapa atata putere are ca si apa il urmeaza si la musulmani se spune ca de acea va fi a doua venire a lui hristos pt a se lupta cu el.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 7 Ianuarie 2009, ora 23:26

De la: marinescuirina, la data 2009-01-06 19:47:27Cla, mie mi-a placut ce-ai scris despre insusirile lui Dumnezeu, am salvat in calculator.
Catehismul Ortodox? Gasesc pe net?

Irina eu am gasit aici savatie.trei.ro/ multe link-uri catre site-uri ortodoxe

lerodana

14 mesaje
Postat pe: 8 Ianuarie 2009, ora 17:29

Domnule Cristian,

Daca in Geneza 1:26 se vorbeste de Tatal,Fiul si Sfantul Duh,atunci in versetul 27 ar trebui sa apara trei imagini ale lui Dumnezeu,caci in vers.26 Dumnezeu a spus:"...Sa facem om dupa chipul Nostru,dupa asemanarea Noastra".Insa cand Dumnezeu a creat om dupa chipul sau ce a facut?"parte barbateasca si parte femeiasca"!Asadar,barbat si femeie sunt copia lui Dumnezeu,imaginea sa.Deci daca copia e barbat si femeie,originalul nu e la fel? Iar Sfanta Treime:Tata,Fiu si Duhul sfant reprezinta unul si acelasi Dumnezeu-pana la urma 'treime' asta inseamna,3 in 1.Insa chiar de ar fi asa cum spuneti,in versetul 27 ar trebui sa vedem trei lucruri create dupa chipul lui Dumnezeu,insa nu e asa.Ci Dumnezeu a creat barbat si femeie in asemanarea sa.
2 Petru 3:15-16 "...In ele sunt unele lucruri grele de inteles pe care cei nestiutori si nestatornici le rastalmacesc ca si pe celelalte Scripturi,spre pierzarea lor."

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 19:27

REGRET CA TREBUI SA DAU COPY/PASTE LA PROPRIA MEA POSTARE...
DRAGILOR...EXPLICATI-MI....DEORECE AM RENUNTAT SA CRED CA ATI PUTEA POSTA IN LEGATURA CU SUBIECTUL....EXPICATI-MI DE UNDE A REZULTAT CA AS FII ATEU?!!
CINEVA CHIAR MI-A DAT UN SFAT...TOTAL NEFOLOSITOR DEORECE NU AM DE GAND SA MOR NICIODATA IAR LUI DUMNEZEU -MAMA;TATA SI FIU-MA ROG IN FIECARE ZI!
ALCINEVA...SI MAI AMUZANT-HABAR NU ARE DESPRE RELIGA MUSULMANA...DAR SCRIE DESPRE ASTA.
IN RELIGIA MUSULMANA ,ISUS CHRISTOS(OARE CUM DE MAMA LUI A ALES TOCMAI ACEST NUME)ESTE NUMIT ,,CEL MAI PUR DINTRE PROFETI" .
CU ALTE CUVINTE....CEL MAI APROPIAT DE DUMNEZEU,SAU UNICUL...SAU DACA DUMNEZEU AR AVEA UN FIU-CEIA CE NU ESTE POSIBIL FARA O MAMA-ATUNCI ACEL FIU AR FII ISUS CRISTOS.
ESTE CEIA CE SUSTINE RELIGIA MUSULMANA....SI CREDETI-MA TOT PE CUVANT SAU STUDIATI-O.

SE PARE CA CRESTINII NU MAI POT SPUNE,,,IARTA-NE DOAMNE CA NU STIM CE FACEM"...SAU INCA MAI POT?!!!

este regretabil sa nu vezi dincolo de strada ta,casa ta ,mintea ta,in aceasta epoca moderna!
pentru cei care considera ca DUMNEZEU e ceva mai complex decat religiile le recomand sa studieze Lao Zi -Tao Te Ching-unde vor gasi clar definit conceptul de MAMA A UNIVERSULI.
pt ceilalti care considera ca-l au pe DUMNEZEU in buzunarul mintii lor...doar sa-si faca un club propriu...daca nu-l au deja!

TAO care poate fi urmată
Nu este calea eternă
Numele care poate s-o exprime
Nu este veșnicul nume
Numit Wu (nevăzutul) reprezintă izvorul universului
Numit Yu (văzutul) reprezintă mama tuturor ființelor
De aceea prin Wu îi vom vedea esența
Prin Yu îi vom vedea suprafața
Cele două au aceeași obârșie
Însă nume diferite.

Tao naște Unul,
Unul naște Doi,
Doi naște Trei,
Trei a alcătuit toate ființele.
Orice ființă poartă pe spatele său obscuritatea și strânge în brațele sale lumina.

Când omul cu spirit superior aude vorbindu-se de reîntoarcerea la Tao, el o pune în practică.
Când omul cu spirit mijlociu aude despre Tao, când îl păstrează, când îl nesocotește.
Când omul cu spirit inferior aude despre Tao, el râde cu lacrimi.
De n-ar fi luat în râs, n-ar fi adevăratul Tao.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 09:10

Te repeti tell ..... ai mai spus asta intr-un mesaj anterior
De ce nu explici punctul tau de vedere fara formule misterioase si alambicate si fara sa ataci pe cei ce nu sunt de aceeasi parere cu tine ?

Vai ..... dar am uitat ..... dupa cum spui tu omule "superior" ..... sunt prea marginita pentru a intelege profunzimea gandirii tale ......

Yorick

1014 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 21:37

De la: cristianbalan1, la data 2009-01-07 18:49:58

Raspuns dat lui The Mole:
Iubite domnule The Mole, din fericire, imensa majoritate a europenilor, dar si a romanilor, sunt crestini (credinta in Dumnezeu avand intensitati diferite: 50%, ^60%....90%... 100% - dar sunt crestini). Doar o mica minoritate sunt atei, iar acesti, desigur, se considera oameni intru totul superiori crestinilor, pe care, de obicei, ii considera inferiori, daca nu chiar o turma de animale ignorante sau - cum le mai place lor sa zica - de-a dreptul...cretini (desi multi dintre ei au fost genii in diferite domenii. Nu este cazul sa-ti dau exemple, fiind sigur ca ii stii). Dar altceva vreau sa-ti spun: nu stiu cum se face ca am cunoscut patru persoane (dintre care unul era o mare personalitate) care, pe patul mortii, il strigau in gura mare pe Dumnezeu, cerandu-I iertare pentru necredinta lor. Stiu ca si Voltaire, un mare ateu si batjocoritor al divinitatii a procedat astfel (au mai fost si multi altii ca el care au facut la fel), insa eu iti vorbesc aici de patru oameni (una era o femeie tanara) pe care ii cunosteam personal, dintre care doi imi erau destul de apropiati. Absolut toti au procedat la fel: inainte de a muri: ei si-au cerut, cu teama de necunoscut, cu umilinta si cu lacrimi in ochi, iertare de la Acel Dumnezeu pe care toata viata Il negasera cu inversunare. Cum iti explici D-ta acest lucru? Pe trei dintre ei (pe cand erau sanatosi) ii avertizasem deja ca isi vor cere iertare de la Dumnezeu Tatal si de la Iisus Hristos Fiul (proiectia materializata a lui Dumnezeu pe Terra), cand se vor apropia de tarmul final, dar, din pacate, toti trei mi-au ras in nas si mi-au spus cu convingere: Niciodata! Adica niciodata ei nu se vor "injosi" intr-atata incat sa-si ceara iertare de la...nimeni! Erau de neconvins.

Amuzant...

Cateva precizari:

1. Faptul ca eu sunt ateu nu insemna ca nu as respecta pe cei care cred. Am prieteni care cred si ma contrazic si cu ei , insa nu ma consider superior lor
2. Daca sunt cateva exemple de oameni care au procedat asa (Voltaire e de notorietate in priviinta asta), asta nu inseamna o generalitate , cum sugerezi tu. Inseamna atat: cateva exemple. Exista suficiente exemple si in sens contrar.
3. Daca si eu voi face la fel precum cei mentionati , asta iar nu insemna nimic.
Insemna doar ca oamenii au frica de moarte . Sau ca se mai senilizeaza la batranete, deh.... Poate ca si eu o sa devin senil la batranete , cine stie...
4. motivul pentru care eu nu cred este faptul ca CREATIA (cea divina , desigur) nu are sens. De ce ar fi creat Dumnezeu lumea? Si de ce ar fi trasat niste reguli?

vpisi

246 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 22:11

mole,tu nu stiiii nimik:)) sa citez p cineva..."nefericitu----leeee":))

Toate religiile sunt la fel de sublime pentru ignorant, folositoare pentru politician și ridicole pentru filosof
Yorick

1014 mesaje

Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 23:10

De la: vpisi, la data 2009-01-14 22:11:04mole,tu nu stiiii nimik:)) sa citez p cineva..."nefericitu----leeee":))

Merci ca mi-ai spus! si felicitari pentru argumentatie.

DERANJARE

9 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 21:37

TELL-ce varsta ai,ce studii ai finalizat?

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 23:09

da...de ce a a creat Dumnezeu lumea!
cel mai bun raspuns il gasesti privindu-te in oglinda!
TU ESTI CEL CREAT !
si esti creat dupa chipul si asemnarea LUI!
e adevarat ca ar trebui sa ai si o oglinda a sufletului...si atunci vei stii cu certitudine.
in fapt,oglinda exista!
problema e doar daca ai lumina suficienta pt. ca reflectarea sa aiba efect in oglinda interiora!

stejerean_vasile

672 mesaje
Oras: Bistrita

Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 01:24

MULTE MISTERE MAI AU DE DESCOPERIT OAMENII!!! Mai ales de ce s-a apucat Britnutza si Madona de Kaballah???!!! O fi fost o inspiratie divina.
Dumnezeu din cate stiu eu nu are sex... pentru ca nu este o fiinta materiala. Dar acum cu emanciparea sex-ului frumos de abia astept noi dezbateri palpitante despre secretele Divinitatii.

Omerta Vision
Fosta membra 9am.ro

13 mesaje
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 14:36

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 14:37

De la: The_Mole, la data 2008-11-25 12:21:19Hmm....
Dumnezeu Mama?
Presupun ca de vina e societatea moderna care ne obliga sa alocam o gramada de timp maruntisurilor cotidiene si sa uitam de cele divine.
Asa se face ca ne complacem in credinta invechita in Dumnezeu Tatal si ignoram pe Dumnezeu Cuscrul, Dumnezeu Ginerele, Dumnezeu Soacra si Dumnezeu Consilierul Marital.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 14:37

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 14:38

De la: stejerean_vasile, la data 2009-02-04 01:24:31MULTE MISTERE MAI AU DE DESCOPERIT OAMENII!!! Mai ales de ce s-a apucat Britnutza si Madona de Kaballah???!!! O fi fost o inspiratie divina.
Dumnezeu din cate stiu eu nu are sex... pentru ca nu este o fiinta materiala. Dar acum cu emanciparea sex-ului frumos de abia astept noi dezbateri palpitante despre secretele Divinitatii.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 14:38

Fosta membra 9am.ro

13 mesaje
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 14:44

Dumnezeu experimenteaza cu noi .............Iar de venit am venit pe lumea asta,pe pamant,ptr. a evolua.Si se poate evolua,doar prin IUBIRE si IERTARE.Sa ne iertam unii pe altii ptr. greseli,ca nimeni nu-i mai presus de altul si mai ales mai presus de DUMNEZEU

Fosta membra 9am.ro

13 mesaje
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 14:57

CUM VORBESTI........ASA SI PRIMESTI.SA NU TE MAI IRI DE CE TOATE-TI MERG PE DOS..........................ESTE O VORBA IN POPOR"GURA BATE C................."

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 19:12

De la: tell, la data 2009-01-06 19:06:17este regretabil sa nu vezi dincolo de strada ta,casa ta ,mintea ta,in aceasta epoca moderna!
pentru cei care considera ca DUMNEZEU e ceva mai complex decat religiile le recomand sa studieze Lao Zi -Tao Te Ching-unde vor gasi clar definit conceptul de MAMA A UNIVERSULI.
pt ceilalti care considera ca-l au pe DUMNEZEU in buzunarul mintii lor...doar sa-si faca un club propriu...daca nu-l au deja!

TAO care poate fi urmată
Nu este calea eternă
Numele care poate s-o exprime
Nu este veșnicul nume
Numit Wu (nevăzutul) reprezintă izvorul universului
Numit Yu (văzutul) reprezintă mama tuturor ființelor
De aceea prin Wu îi vom vedea esența
Prin Yu îi vom vedea suprafața
Cele două au aceeași obârșie
Însă nume diferite.

Tao naște Unul,
Unul naște Doi,
Doi naște Trei,
Trei a alcătuit toate ființele.
Orice ființă poartă pe spatele său obscuritatea și strânge în brațele sale lumina.

Când omul cu spirit superior aude vorbindu-se de reîntoarcerea la Tao, el o pune în practică.
Când omul cu spirit mijlociu aude despre Tao, când îl păstrează, când îl nesocotește.
Când omul cu spirit inferior aude despre Tao, el râde cu lacrimi.
De n-ar fi luat în râs, n-ar fi adevăratul Tao.

REGRET CA NU AM GASIT O TRADUCERE MAI BUNA..

CLA003 pt. stinta ta...traducerea textului atribuit Mariei Magdalena imi apartine!

Felicitari !
Nu stiu ce pregatire ai dar cunostiinte de istoria religiilor ai !
Daca vor continua discutiile pe acest topic e posibil sa apara un nou curent neocrestin sau poate o noua religie care sa aiba ca personaj central pe "Mama Dumnezeu ", asa cum, probabil s-a propus "feminista" care a deschis acest topic !
Sa auzim de bine !

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje
Oras: Craiova

Postat pe: 10 Februarie 2009, ora 19:50

Mai tell,te pun secretar,la MInisterul Povestilor Lungi si Plictisitoare.Se pare ca si tie i-ti plac.:::))).Domnule si mie mi se pare ca vorbesti cam mult,dar e ok,ca e interesant.Ai noroc ca-mi plac povestile lungi si plictisitoare.

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 00:27

De la: , la data 2009-01-05 19:39:31
De la: marinescuirina, la data 2009-01-05 19:28:25Cat despre Dumnezeu mama..
Este o discutie absurda.
Sexul nu exista decat pentru reproducere (si pentru smerirea omului, care trebuie sa inteleaga ca are nevoie de celalalt, pentru invatarea iubirii etc.).
Dumnezeu este mai presus de asta!
Dumnezeu TATAL: Dumnezeu s-a revelat unei societati patriarhale si prin aceasta sintagma ilustreaza respectul, ascultarea si dragostea pe care i le datoram.

Ce ti-as smeri eu tie una.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 00:43

De la: lizucaus, la data 2009-02-11 00:27:10
De la: , la data 2009-01-05 19:39:31
De la: marinescuirina, la data 2009-01-05 19:28:25Cat despre Dumnezeu mama..
Este o discutie absurda.
Sexul nu exista decat pentru reproducere (si pentru smerirea omului, care trebuie sa inteleaga ca are nevoie de celalalt, pentru invatarea iubirii etc.).
Dumnezeu este mai presus de asta!
Dumnezeu TATAL: Dumnezeu s-a revelat unei societati patriarhale si prin aceasta sintagma ilustreaza respectul, ascultarea si dragostea pe care i le datoram.

Ce ti-as smeri eu tie una.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 00:47

irina,uite ca pe asta n-o stiam,daca as fi un nesimtit ti-as propune sa ne smerim impreuna,dar cum pot fi orice sub luna si sub soare,numa' nesimtit nu, iti zic : mai reconsidera-ti opiniile despre sex,s-auzim numai de bine!

Fosta membra 9am.ro

182 mesaje
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 12:45

lizucaus pana ajungi tu acel ministru ai putea sa postezi povestea ta in legatura cu subiectul...care nu e inutil si plictisitor!

Multumesc lorduljohn!
Religia exista deja...posibil e doar o chestiune de timp...

Dar nu cred ca e importanta fundamentarea unei noi religii ci a unei noi viziuni umane asupra divinului...asupra relatiei dintre STAREA divina si cea umana!
Asupra Sinelui in ansamblu...

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 12:58

Nu poti.....la ora actuala....sa gandesti obiectiv despre creatie si desprea oameni din simplul motiv ca esti om si ai un creier alimentat cu informatii primite tot de la oameni. Obiectiv ai putea analiza ce se intampla aici pe pamant sau in univesrs daca creierul ti-ar deveni parte a unui "hardisk" mult mai amplu cu "procesor" de alta fabricatie .......deabia atunci sa zicem.....ca ar putea cineva incerca sa emita idei comparative.....deocamdata suntem prizonierii propriei noastre minti umane....obisnuti-va cu ideea.....

Fosta membra 9am.ro

975 mesaje

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 13:11

De la: tell, la data 2009-02-11 12:45:38lizucaus pana ajungi tu acel ministru ai putea sa postezi povestea ta in legatura cu subiectul...care nu e inutil si plictisitor!

Multumesc lorduljohn!
Religia exista deja...posibil e doar o chestiune de timp...

Dar nu cred ca e importanta fundamentarea unei noi religii ci a unei noi viziuni umane asupra divinului...asupra relatiei dintre STAREA divina si cea umana!
Asupra Sinelui in ansamblu...

Nu pot sa o fac,pentru ca sunt om,de aceea nici nu intelegeam.Imi cer scuze tuturor celor carora le-am dat replici rautacioase.Cei care au puterea sa ma ierte,sa o faca,cei care nu,nu.

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Dumnezeu Mama!
Mergi la: