Info
x
Dumnezeu mama!
|
Fosta membra 9am.ro 7245 mesaje Membru din: 16/10/2009 |
Postat pe: 31 Ianuarie 2010, ora 20:17
De la: nastasemihail, la data 2010-01-31 17:21:13De la: 9am147005, la data 2010-01-31 17:02:54Un barbat ca sa reguleze are nevoie sa fie mindru si sa domine. Asta ti-am spus-o asa direct fiindca feminismul nu are ce cauta in pat., Asa in viata civila, mai merge. Dar si atunci daca o duci aceasta superioritate in toate, iti cauti barbati prin arenele de gladiatori, care au disparut. esti prea mandru ca sa recunosti ca am dreptate..... nu e vorba de nicio superioritate a mea sau a femeii, ci de RESPECT..... ca tot veni vorba de regulat.. .....respectiva nu e papusa.... cu toata mandria si dominatia, trebuie sa tii cont si de ea..... nu-mi caut barbati gladiatori ci cu ceva glagorie...... iar femeile nu fac singure copii dar sunt singurele care ii fac.....mare diferenta cu toata "superioritatea" mea, recunosc ca esti un barbat mandru si orgolios si sunt capabila sa te respect pentru asta....... sa fii iubit!
" Minds are like parachutes. They only function when they are open."
Sir James Dewar, scientist (1877-1925)
|
|
Fosta membra 9am.ro 198 mesaje Membru din: 17/06/2009 |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 10:20
oare de ce relationam principii ca MAMA si TATA DOAR la sex .
cred ca e nevoie sa vedem lucrurile putin mai abstract ,pentru a accepta ca Dumnezeu poate veni pe acest pamant ca si FEMEIE/Mama. apropos...stie cineva cand Dumnezeu s-a incarnat pe Pamnt ca BARBAT/Tata ? ISUS s-a numit el insusi Fiul....deci ?!!! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Fosta membra 9am.ro 3915 mesaje Membru din: 13/01/2010 |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 10:27
Fecioara Maria a ,,fost umbrita' de Duhul Sfant" Si in alt verset, se arata ca ce s-a zamislit in ea ,,e de la Duhul Sfant'', Nu stiu sa fie scris undeva ca, Dumnezeu s-a incarnat in barbat. Stiu doar ca nici Dumnezeu, nici ingerii lui nu au sex. Cum de altfel nici noi nu vom mai avea sex atunci cand vom trece intr-o alta existenta.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 11:14
De la: 9am077225, la data 2010-02-01 10:20:01oare de ce relationam principii ca MAMA si TATA DOAR la sex . 007, pentru unii, o femeie inteligenta e o amenintare (!!!!!!!) pentru barbati...... toata ideologia asta de d-zeu, fiul, sfinti (cateva sfinte pe ici pe colo) are la baza conflictul de orgolii si superioritatea fizica.... nu contest superioritatea si inteligenta unui barbat, au contraire, o admir.....asa cum nu contest inteligenta si superioritatea unei femei........ o dovada de misoginism este si afirmatia ca femeia are o coasta de drac!!!!!!!!! cu ce drept si-a luat libertatea biserica de a face asemenea afirmatii????? in catolicism, somitatile preotesti hotarasc primii, inaintea legii, daca un cuplu sa se desparta sau nu... daca stai stramb si judeci drept, biblia are la baza lupta sexelor si nu conceptele si principiile morale.... traim intro societate in care ideea este sa ajungi sus prin orice mijloace fara sa se tina cont de ce lasi in urma....... unde este contributia bisericii in aceasta convulsie de personalitate a omului daca ea insasi iese la rampa cu preoti corupti, pedofili, discriminari si favoritisme?????????? un intelect superior nu inseamna demonstrarea superioritatii sexului ci gasirea de solutii la niste probleme ce par fara raspuns.... banuiesc ca dupa afirmatiile mele, or sa se bage pe topicul asta ceva persoane ca sa-mi demonstreze ca gresesc....
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Fosta membra 9am.ro 11272 mesaje Membru din: 21/11/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 12:14
De la: 9am147005, la data 2010-02-01 11:14:57gaseste-mi 1.000 de femei inteligente,sincere si devotate si schimb lumeaDe la: 9am077225, la data 2010-02-01 10:20:01oare de ce relationam principii ca MAMA si TATA DOAR la sex .
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 12:20
...si inteligente si sincere si devotate..nu-i cam mult ?Trei calitati in 1000 e prea mult. Putem negocia si numai cu doua?
|
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 12:23
De la: rodik_mi, la data 2010-02-01 12:20:50...si inteligente si sincere si devotate..nu-i cam mult ?Trei calitati in 1000 e prea mult. Putem negocia si numai cu doua?n-am facut nimic,inca nu am pomenit de moralitate severa sau lipsa de obsesii sau vicii,singurul viciu permis este fumatul
toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!!
Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului. (Zamolxe)
Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol.
Albert Einstein
DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE
....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 12:25
De la: rodik_mi, la data 2010-02-01 12:20:50...si inteligente si sincere si devotate..nu-i cam mult ?Trei calitati in 1000 e prea mult. Putem negocia si numai cu doua? well...de fapt sunt destule, cu mult mai multe calități...dar cine stă să le numere...că nu au loc de misogini pe nicăieri!!! Cum ajunge o femeie într-un post de conducere...cum încep "masculii" frustrați și alte femei pline de invidie să-și dea cu părerea...ba că-i curvă, ba că-i oportunistă...ba că-i lălâie sau tălâmbă! Este exact ca și în bancul cu iad-ul...unde la groapa cu foc în care erau românii, se plictiseau dracii!!!
Când toată lumea gândește la fel înseamnă că nimeni nu gândește.
|
|
|
|
|
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 12:26
De la: Dorulet, la data 2010-02-01 12:25:05Mie-mi spui... sunt trecuta prin asteaDe la: rodik_mi, la data 2010-02-01 12:20:50...si inteligente si sincere si devotate..nu-i cam mult ?Trei calitati in 1000 e prea mult. Putem negocia si numai cu doua? Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 12:29
De la: Dorulet, la data 2010-02-01 12:25:05sau baga zazanie,dezbina si conduce,n'asa??? nu vezi tu ca aia-i face ochi dulci sotului tau,tu nu vezi ca aia umbla cu ala care a furat nu's cate tone de fier vechi,ia uite tu poppeasca ce s-a ajuns,nici nu ne mai saluta ca pe vremuri,cine fa,destrabalata aia care am vazut-o-n cu.....ru gol intr-o dimineata etc etcDe la: rodik_mi, la data 2010-02-01 12:20:50...si inteligente si sincere si devotate..nu-i cam mult ?Trei calitati in 1000 e prea mult. Putem negocia si numai cu doua?
Albert Einstein
|
|
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 12:41
Deacord d-le Preda dar toate le suporti pana la o limita cand vorba cantecului iti vine sa lasi balta toate interesele! .... Si ...atunci iti cauti propriul interes desigur.
|
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 13:33
de ce-ti trebuie o mie ??
una nu e de ajuns ca sa graiasca niste adevaruri? devotate cui? sincere cu cine? florine astea sunt iarasi niste conditii ca sa ne acceptam reciproc? in primul rand trebuie sa fim sinceri cu noi insine , sa ne recunoastem greselile si sa acceptam adevarul..... ce crezi, ca-mi cad galoanele daca ar trebui sa accept o inteligenta masculina? nu vreau sa instaurez niciun sau nicio inteligenta primordiala, ci doar sa-mi lamuresc niste dileme...
|
|
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 14:32
De la: 9am147005, la data 2010-02-01 13:33:18 de ce-ti trebuie o mie ??tu crezi ca io vreau sa ma cert cu tine,n-am inteles ??? tu asta ai inteles ca io sunt in masura sa impun ceva,cuiva,nici nu mi-am propus,nu asta este scopul meu
Albert Einstein
|
|
Postat pe: 1 Februarie 2010, ora 14:34
....nici al meu.....
|
|
esperantza4ever 6 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Piatra Neamt |
Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 15:56
Poate prea tarziu -dar acum am citit parerea celui(lei)care a deschis aceasta discutie despre Dumnezeu mama- concluzia -o aberatie.Intradevar Dumnezeu spune la Geneza 1.26-27sa facem om dupa asemanarea noastra...........si apoi a facut pe om dupa chipul Sau,parte barbateasca si parte femeiasca adica nu e destul de clar ca atat femeia cat si barbatul SEAMANA CU DUMNEZEU CREATORUL DOAR NU AVEA SA SEMENE CU ALTE CREATURI. Noi din ziua de azi daca dam nastere la o fetita si seamana cu tatal ei, ea inseamna ca e mama familiei sau e ceia ce e normal a fi fetita celor doi. Mai departe facea referire ca Dumnezeu are o mireasa -dragii mei acum nu mai e ca inainte sa nu putem cerceta se spune clar ca mireasa la care se face refrire este biserica lui Dumnezeu adica grupul sau populatia care traieste dupa poruca data de Dumnezeu sau dupa felul cum a trait El cand a fost pe pamant.
|
|
Postat pe: 13 Februarie 2010, ora 20:14
......la prima vedere, ideea de d-zeu mama e analizata din punctul de vedere al sexului..... ...si asa apare efectul de orgoliu zburlit in amorul propriu...... gandit logic, cuvintele PLANETA, TERRA, GENEZA, CREATIE, REPRODUCERE, MAMA, VIATA, ENERGIE, PUTERE, REGENERARE, IDEE, ACTIUNE, CAPACITATE, sunt substantive de genul feminin...... substantivele se numara...de se numara inseamna ca apar notiunile de grup, societate, multime.....adica o multime de inteligente, mai mult sau mai putin evoluate, ce genereaza ( a genera, cuv. derivat din subst. "geneza", de genul feminin!), reproduceri genetice (copiii), idei, ( mai mult sau mai putin pacifiste!!!!!), actiuni, ( de dorit cat mai benefice!!!), etc..... IDEEA e ca fiecare individ, indiferent de orientarea sexuala, este O CREATIE CE CREAZA LA RANDUL LUI CREATII, de ordin fizic, psihic sau material...... dilema oamenilor din ziua de azi e ca nu sunt inca capabili (unii!), sa-si monitorizeze creatiile, reactiile, sa le selecteze, ca sa reduca numarul de daune....... FIECARE FORMA DE VIATA ESTE O CAPACITATE NELIMITATA......pacat ca unii refuza sa si le cunoasca......
|
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 20:19
LOCUL MAMEI ÎN SPIRITUALITATEA UNIVERSALĂ
Principiul matern a fost dintotdeauna esențial pentru evoluția spirituală a omenirii. Cele mai diferite culturi, din cele mai vechi timpuri, au venerat aspectul feminin al divinului, sub felurite forme și i-au recunoscut importanța. Cele trei mari religii monoteiste care domină viața spirituală a ultimelor două milenii, iudaismul, creștinismul și Islamul au ocultat însă, în versiunea lor oficială, instituționalizată, acest principiu de o importanță vitală. Acest lucru a cauzat dezechilibre grave în conștiința colectivă a oamenilor și, în cele din urmă, o ruptură în aspirația spre Unirea cu Divinul. Să facem mai întâi o trecere în revistă a istoricului venerării Mamei Divine, începând cu religiile epocilor paleoliticului și neoliticului, în care după toate aparențele era singura formă de venerare a Divinului, ceea ce este atestat de numeroase descoperiri arheologice care au fost scoase la iveală pe o arie extrem de vastă, de la Atlantic până-n Siberia și din Africa până-n Extremul Orient. Zeița paleoliticului și neoliticului este în același timp Mamă și fecioară, Ea protejează, hrănește, acordă fertilitatea, iluminează conștiința și girează armonia universului; armonia omului cu natura, cu universul, era o constantă a spiritualității acelor vremuri străvechi. Printre diferitele atribute ale Zeiței pe care la întâlnim în diversele reprezentări ale Ei, cele mai frecvente sunt luna (care răspândește lumina în noapte și reprezintă emotivitatea, plenitudinea și fecunditatea), șarpele (puterea Mamei, înțe-lepciunea, forță unificatoare) și porumbelul (puritatea, simbolul Harului matern care se înalță și al celei de-a doua nașteri). Aceste calități și atribute ale Mamei au fost preluate de toate religiile perioadei antice. Numeroasele Zeițe din Sumer, India, Persia, Extremul Orient, Egipt, Grecia, Roma, din religiile celtice, tracice, germanice, slave, precolumbiene, africane, personifică variatele calități ale complexității Mamei Divine. Epoca de bronz, prima perioadă a Antichității, aduce însă, odată cu migrația populațiilor nomade semite și ariene și reprezentări paterne (masculine) ale Divinului. Arienii și semiții aveau un alt mod de viață, mai aspru și mai auster decât cel al populațiilor sedentare din neolitic, a căror predominanță agrară îi lega de Pământ, care din totdeauna a fost asociat Mamei. Clima aspră din deșertul Arabiei și din platourile Asiei Centrale a dezvoltat la semiți respectiv arieni calități masculine precum combativitatea, austeritatea și a rupt armonia vieții neolitice. Omul și natura nu mai formau o unitate ci au devenit antagonici. Divinul nu mai este omniprezent în mediul în care se desfășoară viața, ci este trimis în cer, dincolo de percepția și atingerea muritorilor. Iluminarea, eliberarea, armonia erau de acum făgăduite numai după moarte. Întâlnirea acestor două concepții spirituale atât de diferite nu a fost mereu violentă și reacția nu a fost mereu de respingere reciprocă. Cele mai multe religii antice au atât zei cât și zeițe și au căutat să realizeze o sinteză a acestor două concepții despre Divin. Exemplul strălucit în acest sens este India, unde nenumărați sfinți, iluminați și înțelepți au accentuat din cele mai vechi timpuri importanța venerării atât a Tatălui, Dumnezeu transcendent (Sada-Shiva) cât și a Mamei, puterea divină omniprezentă (Adi Shakti). Reflectarea acestei puteri în noi este energia Kundalini, singura forță care ne poate da Iluminarea, Unirea cu Divinul, singura care poate trezi în noi Spiritul, reflectarea Tatălui. Deci, fără Mamă nu poate ajunge la Tată, nu există evoluție, religia este o dogmă fără viață. Energia maternă este deci cheia experienței religioase autentice, care nu poate avea loc decât în timpul vieții. Din păcate, nu la fel s-a întâmplat în cazul altor culturi, în care principiul matern a fost complet exclus din viața spirituală. Primul exemplu în acest sens este cultura asiro-babiloniană, în care războiul devine principala activitate iar zeul războiului, denumit Assur în Asiria și Marduk la Babilon, devine zeul suprem. Asirienii au fost primii care au elaborat un mit în care zeul Assur o omoară pe Zeiță (Tiamat) și obține astfel supremația. În acest mit (descris apoi la Babilon în poemul epic "Enuma Elish") șarpele, atribut al zeiței, este pentru prima dată înfățișat ca un simbol malefic. |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 20:20
Din civilizația sumeriană, de pildă, care le-a precedat pe cele asiriană și babiloniană, ni s-a transmis o frumoasă imagine a Unirii Divine, în care două ființe cerești, probabil un zeu și o zeiță, stau lângă arborele vieții (și al cunoașterii) împreună cu șarpele înțelepciunii.
Așa cum se știe, cultura iudaică, leagănul primei religii monoteiste, a fost puternic influențată de asiro-babilonieni. Tendința patriarhală a acestui popor semit a fost astfel exacerbată, iar mitul sumerian a căpătat o semnificație inversată: Adam și Eva sunt "ispitiți" de șarpele perfid să mănânce rodul arborelului oprit, și ca urmare pedepsiți. Această exacerbare a patriarhatului a devenit predominantă în Epoca de Fier și astfel a acaparat instituțiile religioase ale mozaismului, creștinismului și Islamului, deși nu este deloc în spiritul mesajului fondatorilor acestor religii, și numeroși profeți, înțelepți și mistici au căutat să repare acest dezechilibru, iar curente spirituale precum cele ale cabaliștilor, gnosticilor, templierilor sau sufilor au reconsiderat prezența divină maternă, sub forme mai explicite sau mai voalate precum Shekhina, Sophia, Sfânta Fecioară sau energia Ruh, corespondent islamic al lui Adi Shakti. Organizarea (și instituționalizarea) celor trei religii a fost însă influențată covârșitor de persoane cu o înțelegere fanatică a religiei și care respingeau aspectul matern și calitățile materne ale divinului. În excelentul său volum, Philip Verez se concentrează în special asupra creștinismului, în cadrul căruia, chiar de la începuturi, tendințe fanatice și misogine au deviat mesajul originar al lui Christos. Primii responsabili pentru această deviere sunt Pavel și Petru, care au fost departe de imaginea "sfinților apostoli" pe care ne-o prezintă Biserica. Pavel a fost inițial un persecutor al primilor creștini. Convertirea sa este un episod de o îndoielnică autenticitate (absența unor martori și relatările foarte contradictorii ale lui Pavel - a se compara Fapte 22:7-10, cu Fapte 26:13-18 și II Corintieni 12:2 - sunt probe în acest sens). Activitatea sa în cadrul creștinismului a fost aceea de preluare a autorității (împreună cu ambițiosul Petru, de multe ori criticat de însuși Domnul Iisus, pentru aroganța și slaba sa credință), și de impunere a propriilor concepții. Ideile sale despre organizarea noii biserici, despre rolul subordonat și umilitor al femeii (căreia îi refuză orice rol spiritual), despre căsătorie ca un "rău necesar" sunt în flagrantă contradicție cu mesajul lui Iisus Christos, pe care este evident că nu l-a cunoscut niciodată în mod direct. Zelul său nu s-a îndreptat numai împotriva idolatriei, ci împotriva Mamei Divine însăși, sub diferitele Sale forme în care era venerată în Antichitate. Sfintei Fecioare el nu-i acorda nici o prețuire (este amintită o singură dată sub apelativul de "femeie" în Epistola către Galateni 4:5). Urmașii lui Petru și Pavel au continuat acest zel distrugător al valorilor materne; în acest sens merită amintită prigonirea acerbă a gnosticilor, care o venerau pe Mama Divină (pentru ei Sophia a luat chipul șarpelui pentru a le da ființelor umane cunoașterea) și în societatea cărora fameile aveau un însemnat rol spiritual. În acest curent misogin un rol marcant l-a avut Augustin, pentru care "Zeița Mamă și-a depășit toți fiii în monstruozitate" iar Eva era considerată "murdăria întregii umanități", două afirmații absolut blasfemiatoare, în fond. Propria incapacitate de a-și stăpâni slăbiciunile trupești îl face să generalizeze teoria păcatului originar, care este în flagrantă contradicție cu Mântuirea și Eliberarea oamenilor de către Iisus Christos. Concepția lui Pavel a azvârlit creștinătatea într-un abis al culpabilității și al negării liberului arbitru. Înverșunarea cu care Augustin și-a prigonit adversarii ideologici va precede Inchiziția. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 15 Februarie 2010, ora 20:26
Devoțiunea simplă a oamenilor pentru Mama Divină s-a metamorfozat însă, după cre-știnare, în venerația pentru Fecioara Maria, pe care în cele din urmă Biserica a acceptat-O ca Theotokos (Maica Domnului). Cu toate acestea, teologii nu au acceptat niciodată să O considere Zeiță; mai mult, secole de-a rândul Imaculata Concepție a fost pusă la îndoială. Protestantismul, apărut inițial ca o reacție față de decăderea morală și fanatizarea Bisericii Catolice, a degenerat la rândul său într-o "religie a bărbaților care nu mai recunosc nici o reprezentare metafizică a femeii", potrivit exprimării lui C.G. Jung.
Suflete realizate, veritabili sfinți precum Sf. Francisc, Sf. Bernard sau Meister Eckhardt au avut însă o profundă înțelegere și venerație pentru Sf. Fecioară - Mamă, ca și artiștii sau scriitori iluminați (precum Dante, în al său "Paradis", una din cele mai înălțătoare apoteoze ale Fecioarei Maria). Sf. Bernard de Clarivaux a acționat neobosit spre consolidarea venerației pentru Fecioara Maria (el se află la originea construirii catedralelor "Notre Dame" din Paris, Chartres, etc. primele de aceste dimensiuni care sunt dedicate Fecioarei Maria). De asemenea, el este legat de înființarea Ordinului Cavalerilor Templieri, singura mișcare spirituală creștină care a avut cunoștință de prezența energiei Kundalini în noi (probabil prin contactele pe care le-a avut cu mistica orientală). Ordinul a fost desființat de Inchiziție în sec. al XIV-lea. Odată cu aceasta, Biserica a pierdut definitiv orice dimensiune spirituală veritabilă, rămânând o instituție formală, în care fanatismul - rod al credinței oarbe, neiluminate - și surparea valorilor morale și-au dat mâna pentru a o compromite. Mai grav este că rezultatul a fost subminarea valorilor morale și spirituale, ceea ce explică reacția inversă ce a generat în secolul nostru succesul unor ideologii antispirituale: fascismul, comunismul și teoria freudiană. Primele două, evident, au creat cele mai monstruoase sisteme social-politice din istoria omenirii, iar cea de-a treia a avut un efect mai subtil, dar cu atât mai devastator pentru conștiința oamenilor: reducerea omului la un ansamblu de afecte sexuale și murdărirea celei mai sfinte relații interumane, aceea dintre mamă și copil, prin ridicarea Complexului lui Oedip la rangul de toria științifică general valabilă (și aplicabilă). Tot mai mulți oameni de știință (începând cu proprii săi discipoli, Jung și Adler) au atacat aberațiile teoriei freudiene cu argumente solid fundamentate. Cu toate acestea, succesul ideilor lui Freud în societate se datorează pe de o parte faptului că ele apelează la instinctele cele mai josnice ale ființei umane (ori este mai ușor să cobori decât să urci), iar pe de altă parte, reacției la cealaltă poziție extremă, care a dominat până atunci societatea europeană, aceea a Bisericii. Dezvoltarea ambelor extreme nu este decât efectul suprimării, începând cu Epoca Fierului, a valorilor spirituale materne și exacerbarea celor patriarhale. Textul de mai sus reprezinta o recenzie a volumului lui Philip Verez La Mere et la Spiritualité, Ed. Publisud, Paris 1955) publicat de Dan Ratiu in revista Yoga Spontana Raporteaza abuz de limbaj |
|
gabigabi 12108 mesaje Membru din: 1/10/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 16 Februarie 2010, ora 10:26
inspirata si frumoasa postarea ta @077 -multumesc...esti un om deosebit ! am cunoscut si eu ,prin 92 cred, pe un andrei ratiu ,cu ocazia veniri in tara a shri mathadji ....inca o data, multumesc ptr. postare !
|
Postat pe: 19 Februarie 2010, ora 23:00
De la: 9am077225, la data 2010-02-15 20:26:48Devoțiunea simplă a oamenilor pentru Mama Divină s-a metamorfozat însă, după cre-știnare, în venerația pentru Fecioara Maria, pe care în cele din urmă Biserica a acceptat-O ca Theotokos (Maica Domnului). Cu toate acestea, teologii nu au acceptat niciodată să O considere Zeiță; mai mult, secole de-a rândul Imaculata Concepție a fost pusă la îndoială. Protestantismul, apărut inițial ca o reacție față de decăderea morală și fanatizarea Bisericii Catolice, a degenerat la rândul său într-o "religie a bărbaților care nu mai recunosc nici o reprezentare metafizică a femeii", potrivit exprimării lui C.G. Jung. freud nu a facut decat sa deschida o noua viziune bolnava asupra creierului uman.....provocand adevarate psihoze paranoice, subminand credibilitatea intelectului uman cu interpretari scabroase si jalnice.... 90% din doctrina religiilor induc voit discriminarea sub conceptul "crede si nu cerceta"......predicand de la tribune apocalipse, orientari politice mascate, etc. si astfel, iese omul din biserica incarcat de energii negative, satisfacut in orgoliul propriu ca barbatul e cel puternic si femeia cea care indura, alimentand cutia milei in functie de mizeriile facute caci oricum se iarta.... freud si religia, 2 mari probleme ale umanitatii care nu filtreaza bine informatiile, uitandu-se intai la haina furnizorului de informatii si nu la mesajul transmis. Raporteaza abuz de limbaj
|
|
9am137147 8 mesaje Membru din: 17/09/2009 |
Postat pe: 20 Februarie 2010, ora 10:24
Domnilor cei care nu cred in dumnezeu ca exista?Ati fost vreodata la poarta raiului si atzi vazut ca nu exista?
Ati deschis vreo usa a stiintei care va asigura ca nu exista? Oare nu suntem prea pacatosi ca avem aceast merit de al vedea pe dumnezeu? Cum puteti face asemenea afirmatii dezastroase ca nu exista dumnezeu ?.Cred domnilor ca va tulburat comunismul ceausist prea tare. Incercati sa fiti mai buni mai putin invidiosi,mai putin hapsini...si mai mult oameni si sar putea sa va apropiati mai mult de dumnezeu. Domnilor credinta e atit de reala atit de adevarat pentru ca ne invata numai de bine,nu exista nici cel mai mic paragraf sau citat in biblie sa ne invete de rau absolut deloc,...Ce rau va face posturile?Daca ati mai fi citit cite ceva din medicina alopata,homeopata,si toate studiile medicale pentru orce vindecare a bolilor duc ...unde?l REGIM ALIMENTAR.Pai ce inseamna asta>...?nu post? Deci postul e lasat de dumnezeu,ca si viata care nea dato de sute de ani.Poate stiti de ce nu e asa/ Va spun eu....pentru multi intelepti care spun ca nu e Dumnezeu...si de aici nerespectare tuturor invataturilor sfinte...desigur printre multe altele si postul (curatirea oeganismului si a sufletului) asa cum spune si credinta in dumnezeu. DECI IN CONCLUZIE ;PENTRU CA AS PUTEA SPUNE MULTE LUCRURI INTELEPTE NU VREU SA PLICTISESC..CREDETI IN DIVINITATE Caci mai e o vorba dumnezeu cu credinta itzi da...DAR NUTI BAGA IN GEANTA. cU DRGOSTE SI IUBIRE DE SEMENI VA DORESTE cORNEL. rETINETI VA ROG NU SINT UN HABODNIC,sint un om normal cu educatie si credinta in dumnezeu,asa mam nascut,si cum alti pina acum nu mia demonsrat contraru sint asa cum sint,si sint mindru de asta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 20 Februarie 2010, ora 12:37
De la: 9am137147, la data 2010-02-20 10:24:09 Domnilor cei care nu cred in dumnezeu ca exista?Ati fost vreodata la poarta raiului si atzi vazut ca nu exista? citeste biblia .....cu ochii mintii sa incepi intai cu vechiul testament si ai sa vezi ca nimeni nu e ateu..... biserica a propagat eronat si intentionat conditia de suprematie, alterand conditia umana si reducand-o la micimea unei furnici, inhiband constiinta universala......omul traieste cu himera ca are un sef real, care-l priveste si-l coordoneaza din umbra, punandu-i semne de circulatie post-mortem: spre rai ( autostrada soarelui, proaspat plombata!), spre iad ( teren accidentat, a se intra doar cu jeep!)...... fiecare fiinta este un ghem de particule energetice ce graviteaza in jurul constiintei, mama, sursa manifestarilor noastre zilnice.....uita-te in jur si spune-mi cata incredere manifesta oamenii in ei insisi..... freud a distorsionat imaginea omului, provocand adevarate daune sinelui, justificand orice reactie ca pe o anomalie, bagandu-l intro camasa de forta si indopandu-l cu xanax.... biserica a folosit alte metode , de la persecutie militara, discriminarea rasiala, sexuala, inchizitia si arderea pe rug, si cu o nerusinare agresiva, face un "bine" femeii, fecundand-o artificial si dandu-i senzatia ca a contribuit si ea cu ceva la facerea lumii.. nu stiu cat de credibila e faza cu raiul si iadul, dar de un lucru sunt sigura: ca pe pamant exista create de insusi omul prin actiunile sale si prin puterea sa de analizare analitica a informatiei receptate......
|
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 20 Februarie 2010, ora 16:20
Este stiut de mai toata lumea ca existenta ingerului alb al lui Dumnezeu are pe celalalt taler al echilibrului,ingerul negru....Dealtfel orientalii au foarte clar in religia lor albul si negru....Toata viata noastra pe acest pamant este o lupta intre alb si negru,bine si rau..Uitati-va mai adanc in urma timpului care a trecut peste mintea dumneavoastra;Veti observa ca binele are in spate raul si invers .Daca Domnul ne-a creat in doua sexe a fact-o pentru a intari albul.Cea mai apropoiata tovarasie este cea dintre un barbat si sotia lui...Domnul a realizat ca barbatul singur, sau femeia singura ar fi avut o stare foarte slaba pe acest pamant...Perechea este o unitate.Taria ei depinde numai de noi.....Este clar ca in alta lume,pr alta planeta fiintele superioare nu au sex.Stiu mult mai bine sa dezvolte albul .Pentru mintea noastra binele nu poate fi catalogat decat in comparatie cu raul..A.Bia atunci cand dupa experienta de 0 viata poti sa descifrezi cele doua stari....Atunci si nici atunci....Am observat la cei in varsta si cu mintea inca limpede cat de intelegatori sunt fata de cei tineri,cat de iertatori......Cei cu harul sfant privesc lumea cu multa bunavointa si iertare,pe care o solicita Domnului.Ca Domnul este mama sau tata....,este vorba de mintea pamanteasca a omului...Cel ce a creiat intreaga lume nu are sex.Are putere,intelegere,buna vointa.....
|
Postat pe: 20 Februarie 2010, ora 16:34
De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-02-20 16:20:35Este stiut de mai toata lumea ca existenta ingerului alb al lui Dumnezeu are pe celalalt taler al echilibrului,ingerul negru....Dealtfel orientalii au foarte clar in religia lor albul si negru....Toata viata noastra pe acest pamant este o lupta intre alb si negru,bine si rau..Uitati-va mai adanc in urma timpului care a trecut peste mintea dumneavoastra;Veti observa ca binele are in spate raul si invers .Daca Domnul ne-a creat in doua sexe a fact-o pentru a intari albul.Cea mai apropoiata tovarasie este cea dintre un barbat si sotia lui...Domnul a realizat ca barbatul singur, sau femeia singura ar fi avut o stare foarte slaba pe acest pamant...Perechea este o unitate.Taria ei depinde numai de noi.....Este clar ca in alta lume,pr alta planeta fiintele superioare nu au sex.Stiu mult mai bine sa dezvolte albul .Pentru mintea noastra binele nu poate fi catalogat decat in comparatie cu raul..A.Bia atunci cand dupa experienta de 0 viata poti sa descifrezi cele doua stari....Atunci si nici atunci....Am observat la cei in varsta si cu mintea inca limpede cat de intelegatori sunt fata de cei tineri,cat de iertatori......Cei cu harul sfant privesc lumea cu multa bunavointa si iertare,pe care o solicita Domnului.Ca Domnul este mama sau tata....,este vorba de mintea pamanteasca a omului...Cel ce a creiat intreaga lume nu are sex.Are putere,intelegere,buna vointa..... nu mai bine spuneti CEA care a creat lumea?
|
|
Postat pe: 20 Februarie 2010, ora 20:36
"....mai bine spuneti CEA care a creiat lumea.? "..........."cea"=pronume de forma femenin.....cea care a creiat lumea nu are sex....cel putin asa vad eu....Sexul ,barbat sau femeie este pentru o parte a vietuitoarelor de pe aceasta planeta.O parte;alta parte ,tot pe Pamant,are sexul masculin,femenin pe ceeasi forma.Ma refer la floarea de cais,mar,prune,pere,....plante....Deci se poate face reproducerea cu o singura fiinta....S-a demonstrat ca plantele au un simt bine definit .Stiu daca gandim despre ele pozitiv sau negativ.Vreau sa spun ca nu sexul este primordial la nivel universal...Despre plante si sistemul lor de existenta este o alta discutie....Inteligenta cu care noi oamenii-barbati sau femei-ne laudam poate fi discutata...,dar daca studiati mai mult viata albinelor,sistemul lor de inmultire,de jertfa pentru familia numit stup,intelegi ca responsabilitatea inmultirii poate avea si alta stare.Ca ele,albinele,sunt dotate cu o stare ce poate fi numita inteligenta speciala....,demonstreaza ca nu suntem noi oamenii singurii vietuitori pe Pamant,dotati....Adica se poate intelege ca in alt sistem planetar vietuitoarele nu au sex si ca inteligenta lor s-ar putea sa fie cu mult superioara noua..Tot Dumnezeu a creat tot ce vedem si inca mai mult...Forta LUI nu are sex...Asta vrem noi,pamantenii.......Asa ca CEA care a creat lumea nu este nici tata nici mama ,este Dumnezeu !!!
|
Postat pe: 20 Februarie 2010, ora 21:25
De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-02-20 20:36:08"....mai bine spuneti CEA care a creiat lumea.? "..........."cea"=pronume de forma femenin.....cea care a creiat lumea nu are sex....cel putin asa vad eu....Sexul ,barbat sau femeie este pentru o parte a vietuitoarelor de pe aceasta planeta.O parte;alta parte ,tot pe Pamant,are sexul masculin,femenin pe ceeasi forma.Ma refer la floarea de cais,mar,prune,pere,....plante....Deci se poate face reproducerea cu o singura fiinta....S-a demonstrat ca plantele au un simt bine definit .Stiu daca gandim despre ele pozitiv sau negativ.Vreau sa spun ca nu sexul este primordial la nivel universal...Despre plante si sistemul lor de existenta este o alta discutie....Inteligenta cu care noi oamenii-barbati sau femei-ne laudam poate fi discutata...,dar daca studiati mai mult viata albinelor,sistemul lor de inmultire,de jertfa pentru familia numit stup,intelegi ca responsabilitatea inmultirii poate avea si alta stare.Ca ele,albinele,sunt dotate cu o stare ce poate fi numita inteligenta speciala....,demonstreaza ca nu suntem noi oamenii singurii vietuitori pe Pamant,dotati....Adica se poate intelege ca in alt sistem planetar vietuitoarele nu au sex si ca inteligenta lor s-ar putea sa fie cu mult superioara noua..Tot Dumnezeu a creat tot ce vedem si inca mai mult...Forta LUI nu are sex...Asta vrem noi,pamantenii.......Asa ca CEA care a creat lumea nu este nici tata nici mama ,este Dumnezeu !!! CEA= pronume demonstrativ......demonstreaza geneza, in cazul de fata..... cred ca ati inteles gresit mesajul meu.....nu are nicio orientare sexuala!!!!!!!!!!!!!!!! oricate exemple de animale sau insecte mi-ati da, niciunul din acestea nu are capacitatea intelectuala superioara specifica omului, aceea de a-si modifica campul energetic si chiar propriul ADN.... nu e vorba de suprematia sexelor aici, da, inteligenta este discutabila.......omul este capabil sa gaseasca solutii ca sa iasa din impas......o albina moare daca stuparul nu protejeaza stupul de climatul aspru sau de daunatori......de aici si vorba, "trag ca mustele la miere!" cum definiti notiunea de d-zeu? (desfacut cuvantul este format prin compunere, din dumneavoastra-pronume de politete- si zeu , denumire antica a unei superioritati masculine)...... daca biserica ar fi un stup si produsul sau mierea, fiti sigur ca ar detine puterea universala..... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 20 Februarie 2010, ora 21:30
De la: 9am147005, la data 2010-02-13 20:14:40 Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 20:04
".......pronume deminstrativ" de forma feminina ......Inteligenta trebuie apreciata in functie de rezolvarea problemei si urmarile acestei rezolvari in viitorul apropiat si departat.Inteligenta omeneasca
|
Postat pe: 21 Februarie 2010, ora 20:10
De la: florescu_vasile2001_2, la data 2010-02-21 20:04:01".......pronume deminstrativ" de forma feminina ......Inteligenta trebuie apreciata in functie de rezolvarea problemei si urmarile acestei rezolvari in viitorul apropiat si departat.Inteligenta omeneasca.............................................................Suzati ,va rog.Am asternut aici argumentele mele.Ceva sau cineva mi le-a sters.Mi-e greu sa repet...Imi cer mi de scuze!Va jur ca asa s-a intamplat !.....Ma las pagubas.Pana la urma am si un castig :am corelat cunostintele mele..... Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

.....respectiva nu e papusa....