Tycu
3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 09:59
De la: nastasemihail, la data 2010-07-24 02:10:39Republica albastra, fratilor, ne trebuie.
Sau chiar violet spre azuriu.
 E bine albastra ca si situatia de la noi tot albastra e, nu violet ca ..cica ii ataca pe unii care mai cred in tampenia asta !!sml-confused0067:
Ticu
|
|
|
9am178165
4580 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 10:15
De la: Tycu, la data 2010-07-24 01:10:43De la: 9am178165, la data 2010-07-23 16:49:30De la: Tycu, la data 2010-07-23 15:02:33De la: 9am178165, la data 2010-07-23 08:38:40De la: Tycu, la data 2010-07-22 23:58:29De la: 9am178165, la data 2010-07-22 15:09:00De la: Tycu, la data 2010-07-22 13:34:10De la: 9am178165, la data 2010-07-21 21:40:08De la: Tycu, la data 2010-07-21 13:29:17De la: 9am178165, la data 2010-07-21 10:33:43De la: Tycu, la data 2010-07-21 10:25:33De la: vasile_vali, la data 2010-07-20 21:39:06De la: Tycu, la data 2010-07-20 20:30:38De la: 9am188648, la data 2010-07-20 15:21:54
In istoria Romaniei stim bine ca monarhia a jucat un rol important. In intregirea tarii , eliberarea
de su turci ,in renasterea Romaniei. Romania are o traditie monarhica ,inca dela geto daci .
Sunt cu totul de acord cu monarhia constitutionala. :
sml-confused0006: Nu, nu te grabii bre , ca nu-i asa , nu monarhia a reantregit tara ci poporul , apoi nu monarhia ne-a scapat de tuci ca nu aveam atunci monarhie si nici pe timpul Getodacilor nu aveam monarhie. Monarhia in Romania a fost introdusa in 1877 cand Carol I a fost numit rege, pana atunci tarile romane erau voevodate , dar nu asta conteaza, conteaza ca monarhia nu a facut nimic bun , a adus saracie si razboaie !!!
Domn Tycu, mata nu urmaresti postarile anterioare? Ti s-a explicat ceea ce mata nu vrei sa pricepi: domnii romani, ca s-a numit fiecare ba principe, ba voievod, voda, domnitor sau rege tot MONARHI erau! Ia si mata o data in viata o carte serioasa si vezi ce erau monarhii, nu te mai chinui sa reinventezi roata! De asta n-o sa-i ajungem vreodata pe vestici macar in gandire, daca nu si la nivelul de trai, pentru ca oameni ca mata se leaga de fleacuri=denumiri, si nu vor sa accepte realitatea: Romani nu a fost republica decat din 30 dec. '47! Inainte a fost Monarhie, intr-o forma mai despotica - vezi Al. Lapusneanu, sau mai democratica = vezi Carol I !
Panimal, tavariscii Tycu {sa nu incepi sa-mi turui ca erau republici Tarile Romane...ca te dau pe mana profesorului matalutza de istorie!!!} ?
"Nihil sine Deo!" :
sml-confused0006: Nu vreau sa pricep , ca o sa zica istoricii " uite aia de la malul Dunarii nu cunosc formele de guvernamant !"..Retine asta : in lume sunt ;Republica-;Monarhia[ regat, imperiu , sultanat ] -;Vasalitatea !! Formele de Republica si Monarhie o au numai statele INDEPENDENTE si obligatoriu sa aiba constitutie bre !! Apoi , voievod si voda sunt functii ale statelor vasale si este acelasi lucru, domnitor si principe sunt denumiri [arata calitatea , nu functii ] date conducatorilor statelor vasale !! Romania a fost monarhica din1877 [ cand a fost razboiul de independenta ] , pana in 1947 ! Cand un grup de tradatori si vanzatori de tara l-au gonit pe marele Cuza si a avenit Carol I , nu aputut sa fie inca rege, era voievod ca Romania era vasala turcului. Dacia cu toate ca avea rege nu era monarhie ca atunci nu exista constitutia ! A zis bine cineva de aici ca nu o sa vezi un monarh inchinandu-se la o alta mare putere statala cum erau turcii ! Problema insa se pune ca fosta monarhie a adus poporului saracie , mizerie , boli si razboaie,ei traiau in lux la palate , erau indiferenti de starea sociala a poporului.
Problema insa se pune ca fosta monarhie a adus poporului saracie , mizerie , boli si razboaie,ei traiau in lux la palate , erau indiferenti de starea sociala a poporului.
Ati spus foarte bine, FOSTA!!!!! Adica de cea cu peste 60 de ani in urma vorbiti!!!
Domnule, inca o data, suntem la anul Domnului doua mii zece, acum chiar si cand vorbim de un subiect atat de conservator precum monarhia, o facem deja in termeni moderni....!
Asa este, eu m-am referit la fosta monarhie, dar cum va fii acum daca se va instaura monarhia nu comentez, poate sa fie foarte bine pentru ca si lumea are o alta viziune in comparatie cu cea din trecut , ! E adevarat ca fostii regi, Mihai, Carol, Ferdinand ,ca oameni { trebuie sa recunoastem }ca au fost patrioti , au avut dragoste de popor si tara , nu au tradat si vandut tara, cum face ordinarul asta de PDL-UDMR in frunte cu terminator Boc si banda lui ,dar monarhia in esenta ei trebuie modernizata daca se vrea asa ceva acum !!!
D-le Tycu, sunt perfect de acord ca nu mai putem resuscita astazi odata cu reinstalarea Casei Regale Romane la locul sau firesc, Constitutia de la 1923. Nu trebuie sa uitam ca lumea s-a schimbat fundamental in ultimii 60 de ani, asa ca multe proceduri regale firesti la vremea lor in Romania au devenit desuete si cu siguranta Casa Regala va avea forta si diplomatia sa accepte schimbarile. Sa nu uitam ca inteligenta este definita ca si capacitatea de a ne adapta cat mai rapid la schimbari!!
Va asigur insa ca singura cale de a scapa de clientela politica prezidentiala care roade ca un cancer din bugetul si din capacitatea Romaniei de a se moderniza, care roade din orice ar putea fi investit in dezvoltarea tarii, este monarhia constitutionala.
Orice v-ar spune republicanii, fiti sigur ca , dincolo de avantajele firesti ale unui stat monarhic, monarhia constitutionala COSTA MULT MAI PUTIN DECAT REPUBLICA PREZIDENTIALA SAU SEMIPREZIDENTIALA.
Si nu uitati, investitorii straini ne-ar lua altfel in serios, ma refer la marile corporatii, nu ne-ar mai privi ca pe niste comunisti travestiti in capitalisti.
Monarhia constitutionala AR REDA EUROPEI INCREDEREA PIERDUTA IN NOI, pentru ca in acest moment suntem marginalizati ca stat si considerati cei mai neseriosi oameni de pe acest continent.
Pai toate casele regale din lume au acceptat schimbarea si s-au adaptat schimbarii,problema se pune daca la randul ei poate schimba in bine si viata romanilor ! daca aceasta clientela mafiotica prezidentiala roade din bugetul si capacitatea tarii, [ si asa este ], cum crezi matale ca o sa schimbe monarhia ? Sincera , il vezi matale pe rege, schimbandu-i pe terminator Boc si toata banda lui ? il vezi pe rege interzicand PDL-ului sa mai candideze si sa nu mai minta electoratul ?Il vezi pe rege condamnandu-i pe excrocii ca Videanu, Berceanu ca nu si-au declarat averile ?il vezi pe rege oprind hotia[coruptia ] din justitie??? Nuu, mai ales ca monarh constitutional care are putere simbol ! Atat timp cat electoratul e pacalit , "legat la ochi" ademenit cu galeti, pixuri , brichete, [ metoda PDL ]sa-i voteze, si regele se conformeaza , de au ajuns oamenii asa disperati sa regrete comunismul ! Ai spus aici o fraza frumoasa.."Monarhia constitutionala AR REDA EUROPEI INCREDEREA PIERDUTA IN NOI, pentru ca in acest moment suntem marginalizati ca stat si considerati cei mai neseriosi oameni de pe acest continent..." Teoretic asa e, dar ai vazut matale sa ne faca observatie forurile europene ca nu avem monarhie ???? nuuu, pe ei nu asta ii intereseaza ci situatia de la noi, coruptia, saracia , nerespectarea unor drepturi ,nerealizarea sarcinilor ce ni le-au dat ....! Eu ii inteleg pe cei cu monarhia si le respect opinia,e o opinie inteligenta , o fii buna si ea , dar pana nu starpim " buba" [PDL-UDMR cu gasca lor } , nu vad alta salvare !!!
Sunt pregatita sa va ofer raspunsuri la nenorocirile prin care trecem cu totii:
1. In primul rand, monarhia constitutionala, LASA INDURERATA, FARA SURSA PERMANENTA DE ROTUNJIRE A CONTURILOR a acestei blestemate clientele politice prezidentiale. Monarhul nu are mandat, deci o cheltuiala URIASA indepartata ( stiti ca si in ziua de azi guvernul basescu nu are bani pentru ca "sponsorii prezidentiali" trebuie saturati);
2. Regele NU TREBUIE SA SCHIMBE NICI UN boc, regele d-le Tycu NU DESEMNEAZA SI NU REVOCA PRIM-MINISTRUL ( nu cadeti in greseala pe care o fac republicanii care nu pot sau nu vor sa priceapa ca monarhul NU are atributii de acest gen). Acest atribut apartine PARLAMENTULUI si aici NU INCAP DISCUTII DE NICI O CULOARE, nu exista ca monarhul sa se amestece in treaba unei alte puteri a statului ( numai un securist ca basescu incurca lingura cu furculita si cutitul);
3. Iar daca TOATE PUTERILE STATULUI SUNT INDEPENDENTE SI CU ADEVARAT LIBERE SA-SI EXERCITE ATRIBUTIILE CONSTITUTIONALE ( FARA NICI UN FEL DE IMIXTIUNI DICTATORIALE SI GROTESTI GEN BASESCU), atunci nu trebuie sa va fie teama de PD-L nici dvs, si nimanui, pentru ca: primul ministru ales de PARLAMENT este improbabil sa fie sub comanda politica, si chiar daca se descopera asa ceva, hrsttttt, tot PARLAMENTUL II FACE FOAIE DE DRUM.
Si trebuie sa avem in vedere ca tertipul propus de basescu cu votul uninominal SE VA INTOARCE IMPOTRIVA LUI SI A CLICII LUI atat in 2012 cat si intr-un stat monarhic. Asta inseamna ca VIITORII PARLAMENTARI , ACEIA DE PE LISTA RUSINII, VOR CAPATA BOLOVANI FRUMOSI IN FREZA DE LA ALEGATORII LOR IN LOC DE VOTURI. Va asigur ca voi milita continuu in acest sens. Si NU UITATI, pe lista aceia sunt cam toti parlamentarii PD-L, fireste ca nu singuri;
4. In ceea ce priveste, blaga, berceanu, videanu si udrea ACESTIA VOR RAPOSA POLITIC ODATA CU PIERIREA PD-L, sper sa apucam sa ii judecam si sa ii condamnam dupa faptele lor inainte de a disparea pe undeva printr-o insula tropicala;
5. In ceea ce priveste coruptia din justitie, daca politica romaneasca va intra in convalescenta odata cu revenirea Casei Regale Romane, justitia va lua o gura strasnica de oxigen, pentru ca stiti cat de santajati politic sunt astazi magistratii !!!!
6. Sa nu ma intelegeti gresit, forurile europene nu "impun" republicilor sa devina monarhii, in nici un caz, republicile sunt forme de guvernamant respectabile, in special cele parlamentare. Daca NU AM INCREDERE IN CEVA, APOI EU NU AM INCREDERE SUB NICI O FORMA CA IN TARILE DIN EUROPA CENTRALA SI DE EST, REPUBLICA PREZIDENTIALA SAU SEMIPREZIDENTIALA "E IN SIGURANTA" DIN PUNCT DE VEDERE AL DEMOCRATIEI. Vedeti, d-le Tycu, romanii sunt nemaipomenit de tentati de autoritarism ma refer in primul rand la cei care ajung la putere, si ma mai refer chiar la cei din popor carora a ajuns sa le placa sa fie tratati dur si sa li se ordone. Intre noi fie vorba: pe topic sunt persoane care adora forma de adresare " ti s-a spus"!! Adica ce, nici macar nu sunt respectata sa mi se adreseze cu " v-am spus" ori "va voi spune", nu, trebuie sa se adreseze cu arogantul "ti s-a spus". NU ADMIT DIALOGUL PE POZITII DE FORTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Revenind, Franta e o republica prezidentiala si nu e nimic rau in asta, DAR........, Franta intelege sa respecte jocul si principiile demcratice intocmai. Occidentalii, s-au vindecat de foarte multa vreme de boala autoritarismului!!!!!!
7. Si cand am spus ca monarhia constitutionala ar ajuta rapid Romania m-am referit mai ales la relatiile internationale, unde in lumea marilor corporatii un stat monarhic este o garantie in plus de respectabilitate si de seriozitate a acelei tari. Si marile corporatii sunt acelea care au puterea financiara sa vina la noi sa deschida fabrici pentru a incepe si noi in fine SA PRODUCEM CEVA. Eu spun ca altfel ar fi primita o delegatie mixta de juristi, economisti si manageri de catre consiliul de adminstratie al unei multinationale DACA VINE CU RECOMANDAREA CASEI REGALE ROMANE ( NU UITATI CA ASR MARGARETA E INRUDITA CU MARILE MONARHII EUROPENE, PRINTUL CHARLES ARE STRAMOSI INGROPATI IN ROMANIA) si desigur mult mai modest daca e trimisa de vreun presedinte care mai e si cunoscut ca fiind un dictator destul de labil ( surse, CNN). Nu credeti ca totusi cuvantul de onoare al palariei are ascendent in fata celui al bastii?
Domnita imi place optimismul lu'matale bre , eu nu pot sa fiu asa, eu intotdeuna pun raul inainte , matale te bazezi pe constiinta umana, eu ma bazez pe aplicarea legilor chiar cu forta daca e nevoie, ma refer la constiintele parlamentului si ale partidelor ! El ar fii frumos sa fie asa cum spui matale aici in cele 7 puncte, dar eu nu am incredere in politicieni La punctul [1] conturile tot de guvern vor fii administrate, la punctele [2] si [3] aici e problema cu alesul premierului si guvernului, eu vad ca cel mai indicat este sa o faca regele, el fiind neutru politic ar alege un bun premier, pe cand parlamentul ar alege tot din partidul de la putere ca si acum !! Si in cazul premierului corect este ca el sa fie neutru politic ! La punctul [3] matale spui ca...."TOATE PUTERILE STATULUI SUNT INDEPENDENTE SI CU ADEVARAT LIBERE SA-SI EXERCITE ATRIBUTIILE CONSTITUTIONALE..."Pai asa e si acum si nu Basescu influenteaza cu ceva, numai ca exercitarea asta la unele partide [opozitia ] e teoretica din cauza organizarii parlamentului , adica indiferent ce ar vota opozitia ca nr de oameni tot cei de la putere castiga , si asa va fii organizarea si in timpul regelui si atunci, ce am facut ?La punctul [5] e mare optimismul ! Domnita , nici eu nu sunt pentru autoritarism , dar totusi o autoritate impusa romanilor, chiar politicienilor pentru aplicarea legilor trebuie sa existe [ e o exprimare mai ciudata } nu se poate lasa chiar "de capul" ei democratia ca facem anarhie !! La [7] daca matale zici ca monarhia ar ajuta Romania in relatiile internationale , asa o fii ca pana acum cu acest guvern a scazut mult credibilitatea peste hotare !! !!!! Eu asa vad , intai trebuie schimbate multe prin parlament si guvern si apoi forma de guvernamant !
Regret d-le Tycu dar NICI MACAR REGELE NU TREBUIE SA AIBA VOIE SA DESEMNEZE PRIMUL MINISTRU. SUB NICI O FORMA!!!!!!!!!! PENTRU CA PANA LA URMA SI REGELE ESTE OM , SI POATE DESEMNA PE CINEVA IN MOD SUBIECTIV ( nu uitati de influenta d-nei Lupescu). Este de esenta democratiei d-le Tycu, ca premierul sa fie desemnat de PARLAMENT. Am multa incredere in PARLAMENT deoarece cu 300 de parlamentari de orientari politice diferite si cu interese politice diferite care se vor framanta destul pentru a se pune de acord in privinta premierului, E MULT MAI GREU SA FIE NUMITA O MARIONETA.
O PERSOANA CARE DESEMNEAZA INDIFERENT DE TITULATURA SA, POATE S-O FACA PENTRU MOTIVE GRESITE, 300 DE PERSOANE ,MULT MAI GREU SI ORICUM MAI VIZIBIL.
TOATE PUTERILE STATULUI SUNT INDEPENDENTE SI CU ADEVARAT LIBERE SA-SI EXERCITE ATRIBUTIILE CONSTITUTIONALE..."Pai asa e si acum si nu Basescu influenteaza cu ceva.
Nu d-le Tycu, nici o putere a statului roman din prezent NU ESTE LIBERA sa-si exercite prerogativele constitutionale, toate sunt cu "fundul in sus" iar cel care nu le lasa sa-si faca treaba si care le perturba vesnic activitatea este....................., ati ghicit, chiar basescu.
Argumente? Cate vreti:
1. De ce basescu a anuntat masurile de austeritate ca in nici un caz nu era de competenta sa sa anunte asa ceva?
2. De ce perturba activitatea tuturor ministerelor, ca nu mai stiu ministrii ce decizii sa ia, ca n-au nici o putere in acest sens? Ce treaba are el cu sanatatea, cu invatamantul, cu agricultura ( subventiile de la UE pentru agricultori despre care pretinde cu nerusinare ca NU SUNT DE LA UE desi chiar sunt, si deci poate taia si de acolo), in afara unor opinii personale?
3. De ce sefii DNA, DIICOT, de ce procurorul general al Romaniei nu sunt numiti de CSM asa cum este firesc, normal si democratic? De ce trebuie sa-i numeasca presedintele Romaniei? Ca sa poata controla el totul? OARE ACEASTA NU ESTE O IMIXTIUNE IN ACTIVITATEA JUSTITIEI CA PUTERE A STATULUI? De ce d-na Laura Codruta Kovesi a fost numita de basescu in postul de procuror general al Romaniei, DACA CV-UL DUMNEAEI NU-I DADEA DREPTUL SA OCUPE O ASEMENEA FUNCTIE?
D-le nu comparati activitatea basesciana de cumparare si santajare a parlamentarilor opozitiei, cu cea IPOTETICA, ca chipurile si monarhul ar face la fel. V-am spus, monarhul NU GUVERNEAZA, si oricum nu putem face comparatii intre fapte si prezumtii!!!!
NU AVEM NEVOIE DE AUTORITARISM, ci scurt si strict de APLICAREA FERMA A LEGII FARA NICI O EXCEPTIE PENTRU NIMENI. D-le Tycu, de ce pisici mai avem Codurile de legi, cel civil, cel penal, cel de procedura civila cel de procedura penala, cel fiscal, asa ca sa ne uitam la ele cat sunt de frumoase? Le putem da foc daca nu sunt aplicate, devin doar niste hartoage inutile. Eu cred ca le avem CA SA LE FOLOSIM, si ca institutiile PUTERNICE, INDEPENDENTE SI NEINFLUENTATE POLITIC ALE ROMANIEI ( IN SPETA, INSTANTELE), SA LE PUNA IN APLICARE!!! De ce ne trebuie noua un individ factotum, "multilateral dezvoltat" care se pretinde expert in toate domeniile, care sa faca "garagata", sa ne frece "ridichea", sa ne "ironizeze" la necaz ( vedeti inundatiile)? Asa, ca ne-am invatat in timpul comunistilor ca trebuie sa exista o "gramada mare" de săf in fata caruia sa tremuram? Nu d-le Tycu, mie nu-mi trebuie nesimtiti de genul lui basescu in fata carora sa tremur si care sa-mi spuna ce am de facut!!! Eu vreau ca justitia, politia, fiscul, Directia de Sanatate Publica, ANI, DNA-ul, DIICOT, ca in general toate autoritatile statului SA FIE FUNCTIONALE, SA-SI EXECUTE ATIBUTIILE FARA COMANDA POLITICA, FARA INFLUENTE STRAINE. Sa stiti ca se poate intr-o societate normala, dar neaparat numai cu schimbarea formei de guvernamant, monarhie constitutionala sau repoblica parlamentara!!!!!!!!!!
Si sa stiti ca relatiile internationale primeaza, poate ati constatat ca suntem in anticamera falimentului de tara, prin urmare daca nu atragem de urgenta investitori straini care sa se constituie intr-un balon de oxigen pentru economia romaneasca, sucombam ca stat, ajungem dezmembrati si nu numai ca se schimba forma de guvernamant, dar vom fi desfiintati ca stat. Fara panica d-le Tycu, Romania poate inceta sa mai existe ca stat daca mai lancezeste astfel din punct de vedere economic.
Iar dupa schimbarea formei de guvernamant si atragerea DE URGENTA A INVESTITORILOR PANA MAI EXISTAM SI AVEM CE CONSUMA, putem din mers regla destule in guvern si parlament. Ganditi-va bine, timpul palavragelii a trecut chiar daca politicienii nu pricep inca asta ( eu personal as fi un premier excelent, as sti sa fac din Romania o adevarata democratie de tip occidental, nimeni n-ar mai pleca din tara). :
sml-confused0067: Domnita, matale vezi in politica tarii totul ca un scenariu frumos, cu toate ca eu sunt mai putin interesat de forma de guvernare fiind nationalist, dar cum vezi matale sincer imi place sa fie asa, dar eu sunt mai sceptic si crede-ma ca daca parintii meii care au murit de cand eram mic, ar invia si ar ajunge in guvern sau parlament , nici in ei nu as avea incredere ! Asa este , conducatorul tarii nu are voie sa aleaga premierul ,el sa fie ales de parlament ; bine, dar sa fie neutru politic ,un premier cu coloratura politica ar insemna toate avantajele partidului lui si adeptilor lui [cazul Boc ]si la restu nimic! Domnita trebuie sa intelegi si matale ca parlamentul actual nu este organizat cum trebuie,ca partidul la conducere are intotdeuna voturile la el , ca sunt dictatori in legi [ le voteaza sau nu opozitia , ele oricum ies } si ca premierul numit va fii omul lor, nu omul tarii ! Si un parlament cu mai multi oameni si mai multe partide inseamna o babilonie.Toate puterile statului sunt libere, numai ca organizarea parlamentului le face sa nu poata sa-si manifeste libertatea !Este adevarat ca Basescu si-a depasit unele atributiuni , e adevarat ca si in justitie si DNA sunt neregului, e adevarat ca avem coduri si legi frumoase, le respect eu , matale, si toti oamenii de rand , dar cei "mari" in functii nu le respecta,ca n-o sa admita PDL-UDMR safie arestat un ministru sau senator de al lor , matale spui ca ai in credere in parlament , eu in asta nu !
Premier neutru politic nu vom avea niciodata si nu pentru ca nu vreau eu, ci pentru ca este o utopie. In nici unul din statele democratice nu exista asa ceva. Intr-adevar partidul aflat la putere guverneaza, ce putem face daca tot discutam despre echitate in materie de lege electorala, atunci putem reglementa ca parlamentarii plecati din grupurile parlamentare in care au fost alesi de cetateni, SA-SI PIARDA LOCURILE IN PARLAMENT. Uite, chiar acum cei 30 de parlamentari plecati din partidele de opozitie mai ales la incropitura acea nereusita de UNPR, N-AR TREBUI SA FIE REPRIMITI INAPOI IN PARTIDELE DIN CARE AU PLECAT, pana in 2012 nu mai este foarte mult. Ar fi un exemplu frumos de integritate si asa ar mai putea intelege unii parlamentari ca EXISTA O LIMITA DE CARE NU SE POATE TRECE IN TOATE. Prea s-au obisnuit ca pot face orice ticalosie ca lasa "c-o dregem noi". SUNT LUCRURI D-LE TYCU CARE NU SE POT SI CARE NU TREBUIE SA FIE DRESE SI IN MATERIE DE CARE TREBUIE SA FIM IMPLACABILI CA MORMANTUL.
Si daca se fac aceste modificari necesare in legea electorala, ATUNCI, partidul aflat la putere nu-si mai impune proiectele de lege. Oricum, premierul si guvernul sau nu poate emite decat ordonante de urgenta, intr-un stat DEMOCRATIC PARLAMENTUL ESTE ORGANUL LEGISLATIV AL TARII, nu se amesteca administratorul in treaba legiuitorului.
Si un parlament cu mai multi oameni si mai multe partide inseamna o babilonie
D-le Tycu, DAR ASA TREBUIE SA FIE PARLAMENTUL, "O BABILONIE"!!!!!!
Va rog sa nu uitati nici o secunda ca PARLAMENTUL reflecta in cea mai mare masura vointa natiunii deoarece parlamentarii au fost trimisi acolo de INTREAGA POPULATIE CU DREPT DE VOT DIN ROMANIA spre deosebire de presedinte care este votat intotdeauna de mult mai putina populatie, iar vointa natiunii este intr-adevar o babilonie. Ce-ati vrea? Sa fim toti trasi la xerox dupa modelul "marelui erou national"? Asta este democratia, o diversitate!!!! Inca o societate alcatuita din indivizi identici nu s-a inventat. Nu uitati va rog, PARLAMENTUL ASA CUM VI SE PARE DVS, O BABILONIE, REPREZINTA VOINTA POPORULUI, PRIN URMARE ACESTA ESTE ASA CUM ESTE POPORUL ROMAN. Cred ca si aici am clarificat.
Iar ca "cei mari" nu respecta legile si acestea nu li se aplica si lor, ca nu poate fi arestat un ministru PD-L sau UDMR, aici pur si simplu e devina slabiciunea si supusenia autoritatilor romane. De ca sa nu fie acestia arestati? Ca urla seful la angajatii care au indraznit sa-i strice gheseftul cu basescu? DE VINA SUNT SEFII ACESTOR AUTORITATI CARE SE GUDURA SA FIE NUMITI IN FUNCTIE!!!
UITE SPUNETI-MI SI MIE CUM O SA ACCEPTE LAURA CODRUTA KOVESI, STITI SCLAVA LUI BASESCU, D-NA PROCUROR GENERAL A ROMANIEI SA SE DECLANSEZE URMARIREA PENALA IMPOTRIVA LUI BERCEANU , VIDEANU, UDREA, BOC IN CAZUL IN CARE EXISTA SUSPICIUNI DE CORUPTIE DACA BASESCU ESTE CEL CE A NUMIT-O IN FUNCTIE? Intelegeti d-le Tycu ca avem de-a face in cazul Romaniei cu un stat mafiot, si ca RAUL trebuie smuls de la radacina, de la forma de guvernamant.
Si ce le face d-le Tycu basescu la sefii acestia daca indraznesc sa ii ancheteze oamenii ? Ce le face? Ii haituieste ca pe Nastase? Pai n-are decat, ei trebuie sa-si faca treaba chiar impotriva ministrilor PDL. Le e teama ca vor fi executati in stil mafiot, cu masini explodate, etc.? Spuneti-mi ce le face? Ii ingroapa politic? Sa-i ingroape, daca sunt profesionisti buni pot reveni la profesiile lor de baza. Le omoara familia, ii santajeaza? Pai eu i-as face nemernicului "bucata" declansand o investigatie impotriva lui udrea si daca e sa plec din functie plec, ca nu m-am nascut pe functia aceea si nici nu o sa mor pe ea.
Vreau sa va mai spun un lucru important d-le Tycu: LEGEA trebuie sa se sustina prin ea insasi, prin propriile ei proceduri si NIMENI nu trebuie sa garanteze pentru ea. Nu exista institutia ASUMARII RASPUNDERII, si de ce ar exista? Ca sa aiba dictatorul inca un instrument sa-si impuna vointa? Pai premierul si ministrii nu pleaca oricum daca nu-si fac treaba? Si apoi spuneti-mi ce se intampla cand moare garantul national? Nu se mai aplica legile? Se suspenda totul? Romania dispare ca stat pentru ca dictatorul a murit si se va reinfiinta cand va apare alt dictator? NU MERGE ASA D-LE TYCU, NUUU! Tara asta trebuie sa mearga inainte si sa se dezvolte chiar daca mor eu, chiar daca muriti dvs., chiar daca moare basescu, si stiti de ce? PENTRU CA TARA ASTA ARE LEGI CARE ACOPERA INTREG SPECTRUL VIETII NOASTRE DE ZI CU ZI , si care nu trebuie decat sa fie puse in aplicare de institutii, care exista si ele. Totul e ca politicul sa-si vada de treburile sale si sa nu se mai bage acolo unde "nu este treaba lui" de nici o culoare.
Sa nu cumva sa credeti ca militez pentru un sistem perfect, asa ceva nu exista! Stiti si dvs. ca coruptia nu a disparut nicaieri in lume definitiv, aceasta poate fi limitata cat mai mult nu sa ajungem sa functionam ca stat, pe baza de coruptie.
Scenariul meu nu stiu daca e frumos dar utopic cu siguranta ca nu este! Poate fi aplicat daca se intrunesc o serie de factori: vointa poporului in primul rand, revenirea Casei Regale, revizuirea Constitutiei de asa maniera incat NIMENI DAR NIMENI sa nu mai poata vreodata manipula institutiile statului roman asa cum o face in acest moment basescu. :
sml-confused0067: Da, in problema "navetistilor" din parlament sunt de acord cu pierderea locurilor, am mai discutat asta noi ! Apoi matale spui..."Premier neutru politic nu vom avea niciodata......In nici unul din statele democratice nu exista asa ceva."...aici este o greseala la multi cu care nu pot sa fiu de acord cand vor ca "obligatoriu ", "musai" sa fim ca celelalte state democratice . ! Daca un stat democratic isi pun belciuge in nas , musai sa ne punem si noi !! Matale chiar crezi ca premierii de acolo sunt ''devotati " intregului popor??nuuu, si in acele state premierii tot cu cei din partidele lor tin dandu-le avantaje , si in parlamentele lor sunt bube !! Apoi spui ca parlamentul reflecta vointa natiunii !!!vaaai saracii parlamentari cat se framanta ei de necazurile noastre !!! Asa ar trebuii sa fie domnita, dar asa va fii cand vom vota oamenii si nu partidele ! De geaba votez eu partidul, castiga si vine cu niste ciurucuri ,oameni pentru propriul interes ,afaceristi care ii dor in sezut de alegatori ! Ex . a fost chiar PRM care a numit parlamentari pe Dolanescu,pe Buruiana, pe Arghezii, pe Irina Loghin , pe Madalin Voicu si altii habarnaisti , oameni in plus cu politica care papau salarii de geaba !si asa fac si acum partidel !! Faptull ca nu sunt arestati oameni mari in functii, nu autoritatile sunt de vina ci partidul respectivului vinovat prin parlamentarii sai , iar in cazul cand vinovatul este din PDL mai intervine si Basescu ! Domnita , normal ca o lege ca sa fie respectata ar trebuii sa mai existe o alta lege si alti juristi care sa urmareasca si sa cotroleze aplicarea acestei legi ! O data am intrebart pe directorul meu, daca pe muncitor il ponteaza maistru, pe maistru il ponteaza inginerul , care si el e pontat de director , dar pe director cine il ponteaza ,? si mi-a respuns clar .. constiinta si salariu mare il ponteaza pe director ! Salarii mari sunt si in politica si justitie , dar constiinta ????nu !!! Si eu merg pe varianta sa vedem ce o mai fii dupa alegeri !!  [/quote]
Bine, sa analizam propunerea dvs. in ceea ce priveste premierul neutru politic. Va rog sa aveti in vedere ca am patrunde pe nisipuri miscatoare deoarece asa ceva nu a mai fost incercat si parca m-as teme sa fac experiente pe propria tara. Dar sa mergem inainte!! Si cu ministrii ce facem? Ca premierul isi formeaza echipa! Si ei trebuie sa fie neutri politic? E foarte greu ce propuneti si totusi cred ca in cea mai evoluata tara din punct de vedere politic, daca chiar se doreste, premierul si echipa sa pot sa nu se inscrie in vreun partid, dar poate garanta cineva ca nu vor urmari implinirea intereselor acelui partid? Asa, angajati politic fiind, macar stim cum stam ( oarecum si asa) si cam pe linie vor merge!
Iar in ceea ce priveste PARLAMENTUL d-le Tycu, n-avem ce face, pe acesti oameni i-au trimis romanii la elaborat legi! Bucurati-va ca avem votul uninominal ( cu toate ca la acel moment as fi optat pentru votul preferential pe liste cu posibilitatea alegătorului de alege singur ordinea pe o listă de partid), a facut si basescu cava bun la viata lui ( desi nu asta a urmarit cu siguranta), si astfel putem alege deja omul. Mizez pe faptul ca actualii parlamentari vor candida si in 2012 ( stiti ca la noi exista boala functiei, ai ajuns pe functie trebuie sa traiesti si sa mori acolo), si astfel ma bucur de pe acum de huiduielile si "baschetii uzi" pe care ii vor lua in "mecla" cei aflati acum pe lista rusinii. Sa stiti ca de pe acum imi frec mainile de incantare stiind ca vor pati cei care au sfidat pe proprii alegatori.
Permiteti-mi sa va contrazic d-le Tycu, "politicul" ar trebui sa stea in coltul sau si sa lase AUTORITATILE STATULUI (AUTORITATILE SI INSTITUTIILE STATULUI SUNT SINGURUL "DICTATOR" PE CARE ADMIT CA TREBUIE SA FUNCTIONEZE, a fost o gluma sper ca m-ati inteles) SI INSTITUTIILE ACESTUIA SA ACTIONEZE!!!!!
Daca parchetul, DNA-ul ( nenumit insa de basescu nooooo, ci de Parlament pentru ca avem acolo si parlamentarii partidului la putere si ai opozitiei, de ce sa practice coruptia oamenii partidului la putere) atunci cand prin denunt sau PRIN ZVONUL PUBLIC ( CANALELE TV, RADIOUL) are suspiciuni ca Videanu incalca legea, SA DECLANSEZE URMARIREA PENALA IMPOTRIVA LUI VIDEANU FARA NICI UN AREST PREVENTIV DACA NU E VORBA DE PERICOL PUBLIC CA PROSTIA ASTA CU ARESTUL PREVENTIV PENTRU ORICE, A DEVENIT RIDICOLA. Intelegeti? Nu trebuie sa sune speriat DNA-ul sau d-na Kovesi la Cotroceni, si sa spuna: aloooo, dl. presedinte, stiti, permiteti, cum sa spun, vaaai, imi dati voie sa...sa...sa, dar nu va suparati nu, sa...., sa declansez urmarirea penala impotriva lui Videanu sau a lui udrea? Nu dom`le, NOI N-AVEM NEVOIE DE INSTITUTII EMOTIONATE, CI DE INSTITUTII CARE ACTIONEAZA IN VIRTUTEA ATRIBUTIILOR CONFERITE DE LEGE, SI DE ANGAJATI AI ACESTORA CARE NU SUNA PE NIMENI SA INTREBE CUM SA-SI FACA TREABA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sunt de acord cu dvs. ca in materie de constiinta noi romanii stam prost, adica n-o avem!! Avem chiar si proverbe care justifica hotia: "Hotul neprins e negustor cinstit". Si sa stiti ca tocmai de aceea ne merge prost, PENTRU CA AM DEVENIT MAESTRII IN ARTA COMPROMISULUI, SI ASTA A DEVENIT PERICULOS, PENTRU CA DE LA COMPROMIS PANA LA COMPLICITATE LA SAVARSIREA UNEI INFRACTIUNI SI APOI PANA LA ASOCIEREA IN VEDEREA SAVARSIRII UNOR INFRACTIUNI mai sunt doar niste pasi destul de marunti. De ce d-le Tycu am spus oare ca sunt lucruri fata de care trebuie sa ramanem implacabili ca mormantul? Printre altele ma refer la integritatea teritoriala a tarii noastre. Ma gandesc acum si la obraznicia fara margini a episcopului Tokes Laszlo care ar trebui sa stea intr-o celula la racoare nu la Bruxelles cu binecuvantarea lui basescu si a PDL.
Nu le plac romanilor occidentalii ( mai ales germanii si austriecii) ca nu sunt simpatici si distractivi ci rigizi si inflexibili. Da, dar cum arata tarile lor? Vedeti la ce este buna ordinea, rigiditatea si inflexibilitatea? Pur si simplu nu face cu ei oricine ce vrea, nici la nivel de individ, nici la nivel de stat. Nu tine cu guduratul si "hai sa facem sa fie bine" ( urasc din suflet aceste cuvinte). Ganditi-va bine d-le Tycu, REFORMA TREBUIE SA INCEAPA CU FORMA DE GUVERNAMANT SI CU REVIZUIREA SERIOASA A CONSTITUTIEI ARTICOL CU ARTICOL PENTRU CA NIMENI, NICIODATA SA NU MAI CONSIDETE ROMANIA FEUDA SA PERSONALA ( vezi, basescu). PARLAMENTUL ESTE CEEA CE VOTEAZA POPULATIA CU DREPT DE VOT A ROMANIEI, CLAR O BABILONIE, ASA E SI FIRESC.
|
9am178165
4580 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 10:38
De la: eugenb, la data 2010-07-23 21:52:20Imi pare rau dar ... trebuie sa va contrazic ! Desi majoritatea era aproximativ cam asa cum o descrii dumneata, unele nu au fost cum ai descris dumneata. Intr-un fel s-a trait in unele sate si altfel in altele, si implicit intr-un s-a trait in unele orase si in altfel in altele.
De ex. intr-un fel s-a trait intr-un sat de pe valea Bahluiului din Moldova (unde era pamantul arid) si altfel intr-un sat din Mures (unde aveai mai multe posibilitati - si de aproviziona si de cultiva), si altfel s-a trait in alt sat din valea Ialomitei sau a Argesului (in Baragan unde erau "mutati disciplinar" dusmanii Comunismului - si erau pamanturile uscate vara si pline de zapada iarna). Sau, de ex. intr-un fel s-a trait in Bucuresti chiar, spre deosebire de cei care traiau ... in Valea Motrului, unde se gaseau ... de toate - lipsa banilor era problema, sau daca erau nu aveai ce cumpara cu ei - nu gaseai ce vedeai la TV strain, ca se gaseste in tarile invecinate.
Daca doriti pot sa va dau exemple concrete, pentru ca eu prin meseria pe care am practicat-o aproape 40 de ani ... "nu mi-a scapat" aproape nici un oras mai principal din Romania, de Municipii nu mai vorbesc. Pana in dec. 1989 le-am "vizitat" pe toate, dar am mai fost prin unele si dupa aceea. Problema era alta : in unele gaseai mancare sau bunuri de larg consum pe care nu le gaseai in altele si asta din cauza ca aprovizionarea se facea alandala. Se aduceau marfuri in exces care la un moment dat prisoseau ... si nu erau duse acolo unde lipseau. De ex. in Bucuresti daca stateai la coada puteai sa faci rost de "mezeluri" si sa nu ai nevoie de acest produs alimentar, dar in Resita era o ... "marfa rara" pentru care oamenii de acolo ti-ar fi dat orice aveai nevoie. Si se producea "trocul": eu iti dau "aprobarea" respectiva dar tu imi aduci ... "mezel". Sau un alt ex. In Bucuresti se gasea la vanzare ... unt. Mai greu dar daca stateai la coada, gaseai sa-l cumperi (nu era pe "cartela", ca laptele "Humana" pentru copiii mici, de ex. Dar nu se gaseau citrice si portocale sau banane. Si asta nici cand era ... vara, ca iarna de "Mos Gerila" (nu exista "Mos Craciun" pe vremea aia. Daca aveai treaba in Oltenia (zona Motru sau Lupeni) erai un om ... fericit. Dadeai un telefon la uzina cucare aveai treaba, cei de acolo iti spuneau ce doresc si nu se gasea la ei, tu le spuneai ce iti trebuia si ... "trocul" era facut. De fapt se face la fel si astazi. Produsele ... mai bune se gaseau peste tot in Municipiile de Judet, dar trebuia sa ... participi la "marele Troc". Comunistii stiau asta ... dar "o mana spala pe alta si sapunul Cheia pe amandoua" (era o reclama din timpuri pe care dorim sa nu se mai intoarca - nu conteaza ca era facut din "grasime animala", de fapt din "praf" de oase de cal amestecat cu Soda caustica). Se gaseau sapun sau alti detergenti, dar era "importat" de la polonezi (tot de la ei era adus si ... prezervativele), se gaseau si tigari BT de la bulgari, dar nu lipseau in restaurantele de pe langa Hoteluri, impreuna cu tigarile "Mallboro" de ex. Stiti ca cei care faceau parte din Aparatul de Partid (de la Secretarii de Partid BOB in sus) aveau posibilitatea sa cumpere cu aproape 60% mai ieftin decat "muritorii" de rand, din Magazinele Speciale (numai de ei stiute) ? Sau alt ex. in Bucuresti se dadea Faina alba de grau sau cea de porunb (Malaiul) se dadeau la ... liber (puteai sa cumperi cat doreai), in schimb in Brasov era un aliment pe cartela si zaharul care in Bucuresti era pe cartela in Brasov ... nu era "cartelat". Si exemple de acest fel va mai pot da. De ex. in Sibiu ... painea era pe cartela si riscai sa ramai fara paine la masa daca iti venea o ruda care nu aducea ... "adeverinta de la Primarul" localitatii unde domiciliai ca nu primesti si acolo paine. Si lipsa asta de paine din Sibiu s-a perpetuat din 1962 (pe vremea lui Gh.Gheorghiu-Dej) si in timpul lui Ceausescu dupa 1965. Este buna nu ?! Dar cate de acest fel se petreceau si noi ... "rabdam".
In concluzie, cred ca trebuia sa explicati celorlalti, care era situatia ADEVARATA in acele vremuri. Poate nu ati avut suficiente date. Poate ati crezut ca doar enumerate este suficient ! Sper ca acuma poate veti intelege de ce am spus ca a trebuit "sa va contrazic" ! Datele respective erau ... incomplete, dupa mine. Produsele, de multe erau ... dar lipseau exact acolo unde trebuiau sa fie. Si asta din cauza ca ori printr-o "aprovizionare" defectuoasa combinata cu ... sa trimitem la EXPORT (ca sa scapam de "datoriile" tarii), ori ... se duceau in MAGAZINELE PARTIDULUI in care aveau acces numai "elita comunista".
Nu seamana aceasta situatie cu cea care este acuma in Romania ?
Dar cu situatia din timpul ... Monarhiei (de la Carol I incoace) ?
Nu cumva s-a perpetuat aceasta situatie de pe timpul Monarhiei, fiind luata ca exemplu si de ... comunisti (ca ei mai mult au "copiat" cei rau decat ce a fost bun) ?
Intrebari ... intrebari ... intrebari ...
P.S. Ce ma surprinde este ca domnul "Tycu" si doamna "9am178165" vorbesc de acelasi lucru (schimbarea lui Basescu) dar nu se pot intelege. De ce oare ?! Sa fie din cauza ca dansul este "Republican" si dansa "Monarhista"
Nu domnule Eugen, chiar ca nu din cauza asta! Si dl Tycu si eu suntem oameni suficient de rezonabili sa intelegem ca nu noi vom hotari schimbarea formei de guvernamant ci poporul roman prin referendum. Atunci, de ce sa nu avem un schimb constructiv de idei? E obligatoriu sa ne certam? Eu zic totusi ca nu are rost! Pur si simplu, dl. Tycu considera prioritare pentru binele natiunii unele schimbari (in ceea ce priveste Parlamentul), iar eu consider prioritara altele (schimbarea formei de guvernamant, monarhie constitutionala sau republica parlamentara) si mai ales revizuirea articol cu articol a Constitutiei in scopul unei mai mari clarificari si claritati a textului de lege ( rezolvarea chestiunilor tinand de atributiile puterilor statului lasate in "coada de peste"). Parlamentul ( insa cu eliminarea posibilitatii de navetism a parlamentarilor) trebuie lasat sa se "framante" in comisiile de specialitate si cu ocazia votarii legilor pentru ca asa functioneaza un Parlament, cu convulsii si lupte interne ( e vina populatiei ca e atat de eterogena).
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 10:58
De la: eugenb, la data 2010-07-23 21:52:20Imi pare rau dar ... trebuie sa va contrazic ! Desi majoritatea era aproximativ cam asa cum o descrii dumneata, unele nu au fost cum ai descris dumneata. Intr-un fel s-a trait in unele sate si altfel in altele, si implicit intr-un s-a trait in unele orase si in altfel in altele.
De ex. intr-un fel s-a trait intr-un sat de pe valea Bahluiului din Moldova (unde era pamantul arid) si altfel intr-un sat din Mures (unde aveai mai multe posibilitati - si de aproviziona si de cultiva), si altfel s-a trait in alt sat din valea Ialomitei sau a Argesului (in Baragan unde erau "mutati disciplinar" dusmanii Comunismului - si erau pamanturile uscate vara si pline de zapada iarna). Sau, de ex. intr-un fel s-a trait in Bucuresti chiar, spre deosebire de cei care traiau ... in Valea Motrului, unde se gaseau ... de toate - lipsa banilor era problema, sau daca erau nu aveai ce cumpara cu ei - nu gaseai ce vedeai la TV strain, ca se gaseste in tarile invecinate.
Daca doriti pot sa va dau exemple concrete, pentru ca eu prin meseria pe care am practicat-o aproape 40 de ani ... "nu mi-a scapat" aproape nici un oras mai principal din Romania, de Municipii nu mai vorbesc. Pana in dec. 1989 le-am "vizitat" pe toate, dar am mai fost prin unele si dupa aceea. Problema era alta : in unele gaseai mancare sau bunuri de larg consum pe care nu le gaseai in altele si asta din cauza ca aprovizionarea se facea alandala. Se aduceau marfuri in exces care la un moment dat prisoseau ... si nu erau duse acolo unde lipseau. De ex. in Bucuresti daca stateai la coada puteai sa faci rost de "mezeluri" si sa nu ai nevoie de acest produs alimentar, dar in Resita era o ... "marfa rara" pentru care oamenii de acolo ti-ar fi dat orice aveai nevoie. Si se producea "trocul": eu iti dau "aprobarea" respectiva dar tu imi aduci ... "mezel". Sau un alt ex. In Bucuresti se gasea la vanzare ... unt. Mai greu dar daca stateai la coada, gaseai sa-l cumperi (nu era pe "cartela", ca laptele "Humana" pentru copiii mici, de ex. Dar nu se gaseau citrice si portocale sau banane. Si asta nici cand era ... vara, ca iarna de "Mos Gerila" (nu exista "Mos Craciun" pe vremea aia. Daca aveai treaba in Oltenia (zona Motru sau Lupeni) erai un om ... fericit. Dadeai un telefon la uzina cucare aveai treaba, cei de acolo iti spuneau ce doresc si nu se gasea la ei, tu le spuneai ce iti trebuia si ... "trocul" era facut. De fapt se face la fel si astazi. Produsele ... mai bune se gaseau peste tot in Municipiile de Judet, dar trebuia sa ... participi la "marele Troc". Comunistii stiau asta ... dar "o mana spala pe alta si sapunul Cheia pe amandoua" (era o reclama din timpuri pe care dorim sa nu se mai intoarca - nu conteaza ca era facut din "grasime animala", de fapt din "praf" de oase de cal amestecat cu Soda caustica). Se gaseau sapun sau alti detergenti, dar era "importat" de la polonezi (tot de la ei era adus si ... prezervativele), se gaseau si tigari BT de la bulgari, dar nu lipseau in restaurantele de pe langa Hoteluri, impreuna cu tigarile "Mallboro" de ex. Stiti ca cei care faceau parte din Aparatul de Partid (de la Secretarii de Partid BOB in sus) aveau posibilitatea sa cumpere cu aproape 60% mai ieftin decat "muritorii" de rand, din Magazinele Speciale (numai de ei stiute) ? Sau alt ex. in Bucuresti se dadea Faina alba de grau sau cea de porunb (Malaiul) se dadeau la ... liber (puteai sa cumperi cat doreai), in schimb in Brasov era un aliment pe cartela si zaharul care in Bucuresti era pe cartela in Brasov ... nu era "cartelat". Si exemple de acest fel va mai pot da. De ex. in Sibiu ... painea era pe cartela si riscai sa ramai fara paine la masa daca iti venea o ruda care nu aducea ... "adeverinta de la Primarul" localitatii unde domiciliai ca nu primesti si acolo paine. Si lipsa asta de paine din Sibiu s-a perpetuat din 1962 (pe vremea lui Gh.Gheorghiu-Dej) si in timpul lui Ceausescu dupa 1965. Este buna nu ?! Dar cate de acest fel se petreceau si noi ... "rabdam".
In concluzie, cred ca trebuia sa explicati celorlalti, care era situatia ADEVARATA in acele vremuri. Poate nu ati avut suficiente date. Poate ati crezut ca doar enumerate este suficient ! Sper ca acuma poate veti intelege de ce am spus ca a trebuit "sa va contrazic" ! Datele respective erau ... incomplete, dupa mine. Produsele, de multe erau ... dar lipseau exact acolo unde trebuiau sa fie. Si asta din cauza ca ori printr-o "aprovizionare" defectuoasa combinata cu ... sa trimitem la EXPORT (ca sa scapam de "datoriile" tarii), ori ... se duceau in MAGAZINELE PARTIDULUI in care aveau acces numai "elita comunista".
Nu cumva s-a perpetuat aceasta situatie de pe timpul Monarhiei, fiind luata ca exemplu si de ... comunisti (ca ei mai mult au "copiat" cei rau decat ce a fost bun) ?
P.S. Ce ma surprinde este ca domnul "Tycu" si doamna "9am178165" vorbesc de acelasi lucru (schimbarea lui Basescu) dar nu se pot intelege. De ce oare ?! Sa fie din cauza ca dansul este "Republican" si dansa "Monarhista" :
sml-confused0067: Domnu Eugen ,daca zici matale care ai mai multa experienta cum era in regimul trecut inseamna ca asa a fost,dar eu stiu ca era siguranta zilei de maine, industria era dezvoltata, spitale, scoli moderne ,securitatea omului era asigurata, numai cine nu voia nu lucra, salariul si pensia se ajungeau ,atunci se construia acum se darama! In legatura cu doamna 9Am, pot sa spun ca la dansa imi place cum gandeste, despre situatia de la noi,vede cum ar fii normal sa fie foarte inteligent si eu sunt de acord cu asta, numai ca dansa pune tot ce e frumos si normal la timpul prezent, adica "asa este"; eu vin si spun ca nu este asa frumos si bun , ci asa "ar trebuii sa fie "cum zice dansa , si nu are rost sa sarim direct la rege sau presedinte pana nu "vindecam bubele" din parlament si guvern ! Aceste "bube" nu forma de guvernamant le vindeca , ci noi alegatorii !!
Raporteaza abuz de limbaj
Ticu
|
|
|
click_cont
1644 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 11:08
De la: Tycu, la data 2010-07-24 10:58:20De la: eugenb, la data 2010-07-23 21:52:20Imi pare rau dar ... trebuie sa va contrazic ! Desi majoritatea era aproximativ cam asa cum o descrii dumneata, unele nu au fost cum ai descris dumneata. Intr-un fel s-a trait in unele sate si altfel in altele, si implicit intr-un s-a trait in unele orase si in altfel in altele.
P.S. Ce ma surprinde este ca domnul "Tycu" si doamna "9am178165" vorbesc de acelasi lucru (schimbarea lui Basescu) dar nu se pot intelege. De ce oare ?! Sa fie din cauza ca dansul este "Republican" si dansa "Monarhista" :
sml-confused0067: Domnu Eugen ,daca zici matale care ai mai multa experienta cum era in regimul trecut inseamna ca asa a fost,dar eu stiu ca era siguranta zilei de maine, industria era dezvoltata, spitale, scoli moderne ,securitatea omului era asigurata, numai cine nu voia nu lucra, salariul si pensia se ajungeau ,atunci se construia acum se darama! In legatura cu doamna 9Am, pot sa spun ca la dansa imi place cum gandeste, despre situatia de la noi,vede cum ar fii normal sa fie foarte inteligent si eu sunt de acord cu asta, numai ca dansa pune tot ce e frumos si normal la timpul prezent, adica "asa este"; eu vin si spun ca nu este asa frumos si bun , ci asa "ar trebuii sa fie "cum zice dansa , si nu are rost sa sarim direct la rege sau presedinte pana nu "vindecam bubele" din parlament si guvern ! Aceste "bube" nu forma de guvernamant le vindeca , ci noi alegatorii !!
Da domnule Ticu, industria era dezvoltata si depasita in acelasi timp... performana de sclavagism!!
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 13:21
De la: click_cont, la data 2010-07-24 11:08:25De la: Tycu, la data 2010-07-24 10:58:20De la: eugenb, la data 2010-07-23 21:52:20Imi pare rau dar ... trebuie sa va contrazic ! Desi majoritatea era aproximativ cam asa cum o descrii dumneata, unele nu au fost cum ai descris dumneata. Intr-un fel s-a trait in unele sate si altfel in altele, si implicit intr-un s-a trait in unele orase si in altfel in altele.
Da domnule Ticu, industria era dezvoltata si depasita in acelasi timp... performana de sclavagism!! :
sml-confused0067: Nuuu, nu era depasita,era dezvoltata, era moderna si exportul nostru pe baza industriei era . Romania exporta produse industriale in toata lumea si era bine vazuta in lume in ramura industriala !!! e mai bine acum ca nu mai avem nimic ?
Ticu
|
9am178165
4580 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 16:42
D-le Tycu , aveti grija ca exista o practica pe aici pe topice, aceea de a se deturna subiectul unei discutii serioase spre derizoriu. Aveti grija sa nu va lasati antrenat in discutii despre strampi de dama sau despre surubelnite.
|
|
|
vasile_vali
2835 mesaje
Oras: Galati
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 18:09
:Domnu Vasile, inca nu-l cunosti pe Vadim,omul acesta e cel mai cinstit politician, e omul care isi iubeste neamul si tara , mai repede cred ca o sa sece Marea Neagra decat ca Vadim e necinstit ! Cum sa nu-si cunoasca poporul istoria ? De multe ori istoria noastra e amenintata si deformata de puroiul Romaniei,naparcile bozgorilor UDMR-istosecuiste, cu infectia de Tokes ! De ce nu sunt in puscarie aceste plosnite bozgoresti ?Vadim acolo ii baga , curata tara de asa infectii! Nu, nu-l cunosti .!Nu inteleg ce tot ai bre cu comunistii !! Matale spui ca nu era voie sa tai vitelul,asa este dar aveam cea mai buna zootehnie,agricultura , e mai bine acum ca e totul distrus ? Nu mai exagera cu CAP-urile, nu stiu daca ai avut ocazia sa vezi,un exemplu in Balta Brailei,ceapistii de acolo ce case mari,limuzine in curte si castigau cat un director de combinat , sau ceapistii din Baragan ce castiguri mari aveau!! Si nu ii tineau pe cei de la oras pe degeaba , ca cele "doua Dacii din curte " care le aveau , la oras erau facute ! E adevarat ca alimentatia era rationala, dar ce preturi aveau ? ca si cel mai sarac pensionar avea cu ce sa cumpere, e mai bine acum cu preturile astea ? atunci nu se sinucideau oamenii din cauza saraciei ca acum !! In nicio postare nu am vazut bre la matale ca arati greul de acum sub ordinarul asta de PDL-cu neofascismul UDMR. E o vorba romaneasca ;... Tot era mai bine cand era mai rau ...!  [/quote]
Nene Ticu, nu ti-au placut integralele in liceu, se vede de la o posta! In precedenta postare am scris si cauzele raului de acum: pcr2 este azi la putere, prin basescu cu "nicusor c, in fustita"=eba, cu activisti de partid = bideanu care anunta ca si stalin in pravda rezultatul "alegerilor", cu sri-ul pe post de Securitate - vezi vizita premergatoare turului II a lui geoana la SOV..., cu baroni portocalii pe post de prim-secretari etc. ce e greu de inteles pt. mata? Am zis: este greu acus, dar toate au o cauza: pcr de dinainte de '89, care si-a bagat puii=tovarasii in partidele din Romania! Apucaturile [era sa scriu manierele, dar era prea academic cuvantul..] tovarasilor de la Putere sunt aceleasi ca si atunci! Constitutia Romaniei, un fleac si atunci si acus, o jucarie buna de bagat adversarii politic in parnaie, caci CCR-ul este format tot din tovarasei, scoliti la Stefan Gheroghiu, nu?, iar prima dragoste nu se uita niciodata, inclusiv in politica! Mata nu vrei sa pricepi, ca pt. a ne fi mai bine tb sa plece slahta comunistoida din toata esaloanele puterii? Ca de-aia Legea lui C-tin Ticu Dumitrescu, cea a lustratiei, nu a fost aprobata asa cum a conceput-o initiatorul ei, tocmai pt a permite peceroilor sa supravietuiasca politic/economic! Hai, fa o flotare logica si vezi adevarul gol-golut!
Vezi ca despre vadim, te-ai facut ca ploua, n-ai suflat un cuvant vis-a-vis de aspectul sesizat de mine: participarea lui vadim la guvernarea Vacaroiu - 1992-1996, cand au fost celebrele cutremure bancare! Ce reactie a avut atunci "Alcibiade" la devalizarea bancilor romanesti si la scurgerile de devize catre paradisurile fiscale? Mucles? Aaa, am inteles era la Putere, explicabil...!!!
"Nihil sine Deo!"
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
834 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 18:15
De la: 9am178165, la data 2010-07-24 16:42:45D-le Tycu , aveti grija ca exista o practica pe aici pe topice, aceea de a se deturna subiectul unei discutii serioase spre derizoriu. Aveti grija sa nu va lasati antrenat in discutii despre strampi de dama sau despre surubelnite.
Cititi primul congres al-PCR!
|
Fosta membra 9am.ro
117 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 18:41
...,,,,,Vezi ca despre vadim, te-ai facut ca ploua, n-ai suflat un cuvant vis-a-vis de aspectul sesizat de mine: participarea lui vadim la guvernarea Vacaroiu - 1992-1996, cand au fost celebrele cutremure bancare! Ce reactie a avut atunci "Alcibiade" la devalizarea bancilor romanesti si la scurgerile de devize catre paradisurile fiscale? Mucles? Aaa, am inteles era la Putere, explicabil...!!!'''''  Vai , cum puteti spune ca tovarasul Vadim a stiut de devalizarea bancilor ??? In perioada cu pricina am avut o cunostinta care lucra la Bancorex. Atunci cand dobanzile pentru prosti urcau si la 80%-100% , domnii politicieni , politisti ,magistrati si restul smecherilor ,luau credite cu doar 18%. Multi au scos sume uriase pe care au uitat sa le mai restituie si printre ei au fost si multi fruntasi PRM. Credeti ca domnul Vadim a pierdut aceasta ocazie, mai ales ca doar se afla la guvernare?Atunci s-au facut primii pasi pentru cumpararea celor care acum sunt in pozitii cheie in armata, justitie, politie etc. Tot atunci a fost formata mafia care conduce tara.
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 19:55
De la: vasile_vali, la data 2010-07-24 18:09:19
:Domnu Vasile, inca nu-l cunosti pe Vadim,omul acesta e cel mai cinstit politician, e omul care isi iubeste neamul si tara , mai repede cred ca o sa sece Marea Neagra decat ca Vadim e necinstit ! Cum sa nu-si cunoasca poporul istoria ? De multe ori istoria noastra e amenintata si deformata de puroiul Romaniei,naparcile bozgorilor UDMR-istosecuiste, cu infectia de Tokes ! De ce nu sunt in puscarie aceste plosnite bozgoresti ?Vadim acolo ii baga , curata tara de asa infectii! Nu, nu-l cunosti .!Nu inteleg ce tot ai bre cu comunistii !! Matale spui ca nu era voie sa tai vitelul,asa este dar aveam cea mai buna zootehnie,agricultura , e mai bine acum ca e totul distrus ? Nu mai exagera cu CAP-urile, nu stiu daca ai avut ocazia sa vezi,un exemplu in Balta Brailei,ceapistii de acolo ce case mari,limuzine in curte si castigau cat un director de combinat , sau ceapistii din Baragan ce castiguri mari aveau!! Si nu ii tineau pe cei de la oras pe degeaba , ca cele "doua Dacii din curte " care le aveau , la oras erau facute ! E adevarat ca alimentatia era rationala, dar ce preturi aveau ? ca si cel mai sarac pensionar avea cu ce sa cumpere, e mai bine acum cu preturile astea ? atunci nu se sinucideau oamenii din cauza saraciei ca acum !! In nicio postare nu am vazut bre la matale ca arati greul de acum sub ordinarul asta de PDL-cu neofascismul UDMR. E o vorba romaneasca ;... Tot era mai bine cand era mai rau ...!
Nene Ticu, nu ti-au placut integralele in liceu, se vede de la o posta! In precedenta postare am scris si cauzele raului de acum: pcr2 este azi la putere, prin basescu cu "nicusor c, in fustita"=eba, cu activisti de partid = bideanu care anunta ca si stalin in pravda rezultatul "alegerilor", cu sri-ul pe post de Securitate - vezi vizita premergatoare turului II a lui geoana la SOV..., cu baroni portocalii pe post de prim-secretari etc. ce e greu de inteles pt. mata? Am zis: este greu acus, dar toate au o cauza: pcr de dinainte de '89, care si-a bagat puii=tovarasii in partidele din Romania! Apucaturile [era sa scriu manierele, dar era prea academic cuvantul..] tovarasilor de la Putere sunt aceleasi ca si atunci! Constitutia Romaniei, un fleac si atunci si acus, o jucarie buna de bagat adversarii politic in parnaie, caci CCR-ul este format tot din tovarasei, scoliti la Stefan Gheroghiu, nu?, iar prima dragoste nu se uita niciodata, inclusiv in politica! Mata nu vrei sa pricepi, ca pt. a ne fi mai bine tb sa plece slahta comunistoida din toata esaloanele puterii? Ca de-aia Legea lui C-tin Ticu Dumitrescu, cea a lustratiei, nu a fost aprobata asa cum a conceput-o initiatorul ei, tocmai pt a permite peceroilor sa supravietuiasca politic/economic! Hai, fa o flotare logica si vezi adevarul gol-golut!
Vezi ca despre vadim, te-ai facut ca ploua, n-ai suflat un cuvant vis-a-vis de aspectul sesizat de mine: participarea lui vadim la guvernarea Vacaroiu - 1992-1996, cand au fost celebrele cutremure bancare! Ce reactie a avut atunci "Alcibiade" la devalizarea bancilor romanesti si la scurgerile de devize catre paradisurile fiscale? Mucles? Aaa, am inteles era la Putere, explicabil...!!!
"Nihil sine Deo!"[/quote] :
sml-confused0067: Cu doar doua precizari, sunt de acord cu matale in postarea asta ! 1] tocmai ca mi-au placut integralele, in general matematica si fizica , fiind si materile cu care am luat la politehnica !. - 2] Am o rugaminte, lauda pe cine vrei in postari , dar nu pe Ticu Dumitrescu,acest legionar a facut mult rau tarii si semenilor lui !!! - in rest de acord cu matale !!!!
Ticu
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 20:00
De la: klm, la data 2010-07-24 18:41:33...,,,,,Vezi ca despre vadim, te-ai facut ca ploua, n-ai suflat un cuvant vis-a-vis de aspectul sesizat de mine: participarea lui vadim la guvernarea Vacaroiu - 1992-1996, cand au fost celebrele cutremure bancare! Ce reactie a avut atunci "Alcibiade" la devalizarea bancilor romanesti si la scurgerile de devize catre paradisurile fiscale? Mucles? Aaa, am inteles era la Putere, explicabil...!!!''''' Vai , cum puteti spune ca tovarasul Vadim a stiut de devalizarea bancilor ??? In perioada cu pricina am avut o cunostinta care lucra la Bancorex. Atunci cand dobanzile pentru prosti urcau si la 80%-100% , domnii politicieni , politisti ,magistrati si restul smecherilor ,luau credite cu doar 18%. Multi au scos sume uriase pe care au uitat sa le mai restituie si printre ei au fost si multi fruntasi PRM. Credeti ca domnul Vadim a pierdut aceasta ocazie, mai ales ca doar se afla la guvernare?Atunci s-au facut primii pasi pentru cumpararea celor care acum sunt in pozitii cheie in armata, justitie, politie etc. Tot atunci a fost formata mafia care conduce tara. :
sml-confused0067: Cand bre a vost Vadim la guvernare ? ar fi fost bine , dar cum pe el mereu il fura la voturi... !! Nu stiu , nu am dovezi ca Vadim a devalorizat banci, e prea cistit ca sa o faca !!!
Ticu
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 24 Iulie 2010, ora 23:50
De la: Tycu, la data 2010-07-24 20:00:30De la: klm, la data 2010-07-24 18:41:33...,,,,,Vezi ca despre vadim, te-ai facut ca ploua, n-ai suflat un cuvant vis-a-vis de aspectul sesizat de mine: participarea lui vadim la guvernarea Vacaroiu - 1992-1996, cand au fost celebrele cutremure bancare! Ce reactie a avut atunci "Alcibiade" la devalizarea bancilor romanesti si la scurgerile de devize catre paradisurile fiscale? Mucles? Aaa, am inteles era la Putere, explicabil...!!!''''' Vai , cum puteti spune ca tovarasul Vadim a stiut de devalizarea bancilor ??? In perioada cu pricina am avut o cunostinta care lucra la Bancorex. Atunci cand dobanzile pentru prosti urcau si la 80%-100% , domnii politicieni , politisti ,magistrati si restul smecherilor ,luau credite cu doar 18%. Multi au scos sume uriase pe care au uitat sa le mai restituie si printre ei au fost si multi fruntasi PRM. Credeti ca domnul Vadim a pierdut aceasta ocazie, mai ales ca doar se afla la guvernare?Atunci s-au facut primii pasi pentru cumpararea celor care acum sunt in pozitii cheie in armata, justitie, politie etc. Tot atunci a fost formata mafia care conduce tara. :
sml-confused0067: Cand bre a vost Vadim la guvernare ? ar fi fost bine , dar cum pe el mereu il fura la voturi... !! Nu stiu , nu am dovezi ca Vadim a devalorizat banci, e prea cistit ca sa o faca !!!
Un absolvent de Politehnica, inainte de a face o tehnologie tb sa se documenteze ca sa nu iasa piesele strambe, dar nu e cazul la dumneata! Cum, dupa atatea postari nu te-ai sinchisit sa vezi daca perorez sau nu, in legatura cu participarea PRM la Patrulaterul Rosu PDSR-PDAR-PUNR-PRM? In acest caz, dialogul dintre noi se inchide...nu are rost, vorbesc la pereti!
PS: Nu l-am laudat pe Ticu Dumitrescu, ci am pomenit de Legea lui, care crea [daca era lasata asa "virgina"] premisele unei noi Romanii, cu alti oameni, nepatati de comunism si de "mapele profesionale", alea cu care se santajeaza acus unii pe altii fostii toarrasi peceristi, caci isi stiu unul altuia si numarul de sutien al nevestelor [Securitatea , deh, "lucra" in toate domeniili!]!
"Nihil sine Deo!"
|
9am178165
4580 mesaje
|
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 11:09
De la: Tycu, la data 2010-07-24 10:58:20De la: eugenb, la data 2010-07-23 21:52:20Imi pare rau dar ... trebuie sa va contrazic ! Desi majoritatea era aproximativ cam asa cum o descrii dumneata, unele nu au fost cum ai descris dumneata. Intr-un fel s-a trait in unele sate si altfel in altele, si implicit intr-un s-a trait in unele orase si in altfel in altele.
Bine ar fi sa vindecam aceste "bube" noi alegatorii!! Va spun, sansa noastra a alegatorilor este votul uninominal si MEMORIA VESNIC IMPROSPATATA a celor mai obijduiti dintre oameni: copiii, batranii, bolnavii. De noi depinde SA NU MAI TRIMITEM ATATA VREME CAT TRAIM in Parlament ticalosi care voteaza impotriva intereselor noastre a celor care i-am trimis acolo!!!!!
In privinta formei de guvernamant cugetati adanc d-le Tycu, ma bizui pe dorinta dvs. sincera ca Romania sa devina o tara puternica si prospera, ganditi-va bine, CATI CLIENTI POLITICI CARE CAPUSEAZA BUGETUL STATULUI ISI VOR PIERDE SURSA DE IMBOGATIRE daca renuntam la republica si devenim stat monarhic. Ganditi-va bine, monahul, premierul sau parlamentul NU ARE DE CE sa-i hraneasca pe acesti paraziti.
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 12:19
De la: vasile_vali, la data 2010-07-24 23:50:40De la: Tycu, la data 2010-07-24 20:00:30De la: klm, la data 2010-07-24 18:41:33...,,,,,Vezi ca despre vadim, te-ai facut ca ploua, n-ai suflat un cuvant vis-a-vis de aspectul sesizat de mine: participarea lui vadim la guvernarea Vacaroiu - 1992-1996, cand au fost celebrele cutremure bancare! Ce reactie a avut atunci "Alcibiade" la devalizarea bancilor romanesti si la scurgerile de devize catre paradisurile fiscale? Mucles? Aaa, am inteles era la Putere, explicabil...!!!''''' Vai , cum puteti spune ca tovarasul Vadim a stiut de devalizarea bancilor ??? In perioada cu pricina am avut o cunostinta care lucra la Bancorex. Atunci cand dobanzile pentru prosti urcau si la 80%-100% , domnii politicieni , politisti ,magistrati si restul smecherilor ,luau credite cu doar 18%. Multi au scos sume uriase pe care au uitat sa le mai restituie si printre ei au fost si multi fruntasi PRM. Credeti ca domnul Vadim a pierdut aceasta ocazie, mai ales ca doar se afla la guvernare?Atunci s-au facut primii pasi pentru cumpararea celor care acum sunt in pozitii cheie in armata, justitie, politie etc. Tot atunci a fost formata mafia care conduce tara. :
Un absolvent de Politehnica, inainte de a face o tehnologie tb sa se documenteze ca sa nu iasa piesele strambe, dar nu e cazul la dumneata! Cum, dupa atatea postari nu te-ai sinchisit sa vezi daca perorez sau nu, in legatura cu participarea PRM la Patrulaterul Rosu PDSR-PDAR-PUNR-PRM? In acest caz, dialogul dintre noi se inchide...nu are rost, vorbesc la pereti!
PS: Nu l-am laudat pe Ticu Dumitrescu, ci am pomenit de Legea lui, care crea [daca era lasata asa "virgina"] premisele unei noi Romanii, cu alti oameni, nepatati de comunism si de "mapele profesionale", alea cu care se santajeaza acus unii pe altii fostii toarrasi peceristi, caci isi stiu unul altuia si numarul de sutien al nevestelor [Securitatea , deh, "lucra" in toate domeniili!]!
"Nihil sine Deo!"
 Nu , inca nu mai inteles,poate cu Ticu D.am exagerat , scuza-ma .Domnu Vasile ,am inteles ca matale esti adeptul politicii de dreapata ,eu fiind un nationalist convins sunt adeptul politicii de stanga ! e adevarat ca imi place si de PNL fiind un partid al corectitudinii , dar...! Cand m-am inscris in PRM l-am studiat eu sa vad daca e ceva stramb , fisurat , dar nu am gasit nimic ,totul era STAS.Domnu Vasile matale ca un roman [ vad dupa nume ca e romanesc ] ar trebuii sa cunosti ca : fostul PUNR, care din pacate nu mai e,a fost adevaratul si cel mai cinstit patid al poporului,adevaratul partid al romanilor ,daca nu era el cu sfanta "Vatra Romaneasca" pierdeam Ardealul ,ii depasea si pe PRM,dar dusmanii tarii mai ales bozgorimea nu l-a vrut si cu ajutorul americanilor l-au desfintat , asa ca acel patrulater nu era "rosu" ci era un patrulater de care aveam nevoie .Daca matale ii urasti asa de rau pe comunisti, e parere personala, nu inseamna sa fiu si eu deacord cu asta !!!!! !
Ticu
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 12:51
De la: 9am178165, la data 2010-07-25 11:09:55De la: Tycu, la data 2010-07-24 10:58:20De la: eugenb, la data 2010-07-23 21:52:20Imi pare rau dar ... trebuie sa va contrazic ! Desi majoritatea era aproximativ cam asa cum o descrii dumneata, unele nu au fost cum ai descris dumneata. Intr-un fel s-a trait in unele sate si altfel in altele, si implicit intr-un s-a trait in unele orase si in altfel in altele.
Bine ar fi sa vindecam aceste "bube" noi alegatorii!! Va spun, sansa noastra a alegatorilor este votul uninominal si MEMORIA VESNIC IMPROSPATATA a celor mai obijduiti dintre oameni: copiii, batranii, bolnavii. De noi depinde SA NU MAI TRIMITEM ATATA VREME CAT TRAIM in Parlament ticalosi care voteaza impotriva intereselor noastre a celor care i-am trimis acolo!!!!!
In privinta formei de guvernamant cugetati adanc d-le Tycu, ma bizui pe dorinta dvs. sincera ca Romania sa devina o tara puternica si prospera, ganditi-va bine, CATI CLIENTI POLITICI CARE CAPUSEAZA BUGETUL STATULUI ISI VOR PIERDE SURSA DE IMBOGATIRE daca renuntam la republica si devenim stat monarhic. Ganditi-va bine, monahul, premierul sau parlamentul NU ARE DE CE sa-i hraneasca pe acesti paraziti. :
sml-love0049:  Asa este, matale ai perfecta dreptate, sunt intr-u totul de acord numai ca matale spui aici ..' Ganditi-va bine, monahul, premierul sau parlamentul NU ARE DE CE sa-i hraneasca pe acesti paraziti ".. Domnita intr-un parlament cu mai multe partide fiecare cu conceptiile lor ,cu ideile lor , care niciodata nu vor coincide,nu vad cum sa se respecte aceasta dorinta a noastra din fraza de mai sus ,dar se poate respecta numai daca exista o mana forte, [stil vadimian ] adica conducatorul tarii sa fi neutru politic si investit cu mai multa autoritate,putere,asta e foarte important, sa nu fie un simbol ,adica acel monarh sau ce o fii el , sa aiba puterea sa "taie si sa spanzure "in parlament [metaforic vorbind ] altfel vom avea iar si iar cate un Boc sau PDL si cu asta ce-am facut ?Nu, monarhul sau presedintele, sau voievod , niciodata numai prin exemplu lor nu vor schimba nimic in Romania !!
Ticu
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 15:00
" Nu , inca nu mai inteles,poate cu Ticu D.am exagerat , scuza-ma .Domnu Vasile ,am inteles ca matale esti adeptul politicii de dreapata ,eu fiind un nationalist convins sunt adeptul politicii de stanga ! e adevarat ca imi place si de PNL fiind un partid al corectitudinii , dar...! Cand m-am inscris in PRM l-am studiat eu sa vad daca e ceva stramb , fisurat , dar nu am gasit nimic ,totul era STAS.Domnu Vasile matale ca un roman [ vad dupa nume ca e romanesc ] ar trebuii sa cunosti ca : fostul PUNR, care din pacate nu mai e,a fost adevaratul si cel mai cinstit patid al poporului,adevaratul partid al romanilor ,daca nu era el cu sfanta "Vatra Romaneasca" pierdeam Ardealul ,ii depasea si pe PRM,dar dusmanii tarii mai ales bozgorimea nu l-a vrut si cu ajutorul americanilor l-au desfintat , asa ca acel patrulater nu era "rosu" ci era un patrulater de care aveam nevoie .Daca matale ii urasti asa de rau pe comunisti, e parere personala, nu inseamna sa fiu si eu deacord cu asta !!!!! "
Am inteles ca nu vrei sa faci legatura dintre PRM si Bancorex, ok , esti membru PRM...Dar unde sunt PUNR-istii azi? Jumate la PRM si cealalta jumatate la PD, numele lui Valeriu Tabara iti spune ceva, asta ca sa dau doar 1 exemplu...? La fel si Vatra, ce s-a ales de ea, unde-s "corectii si adevaratii vatristi"? Aaaa, au pus botu' la ciolan, deci erau cam falsi, au luat o tema onesta - Nationalismul transilvanean firesc - in brate, insa doar pentru a se procopsi si ei cu vreun comitz/ciolan/oscior...Si daca ar fi doar ei , dar mai sunt si alti "idealisti", gen Croitoru, Mitrea et. comp., care au starnit valuri cat erau jos, ca mai apoi sa-i vedem in masini cu sirena...De asta am zis ca Legea Lustratiei, conceputa de C-tin T. Dumitrescu ar fi "separat apele", impartind "politicienii" in 2 cete: "smintitii si miseii" de-o parte, oamenii onesti de cealalta!
"Nihil sine Deo!"
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 15:30
"Asa este, matale ai perfecta dreptate, sunt intr-u totul de acord numai ca matale spui aici ..' Ganditi-va bine, monahul, premierul sau parlamentul NU ARE DE CE sa-i hraneasca pe acesti paraziti ".. Domnita intr-un parlament cu mai multe partide fiecare cu conceptiile lor ,cu ideile lor , care niciodata nu vor coincide,nu vad cum sa se respecte aceasta dorinta a noastra din fraza de mai sus ,dar se poate respecta numai daca exista o mana forte, [stil vadimian ] adica conducatorul tarii sa fi neutru politic si investit cu mai multa autoritate,putere,asta e foarte important, sa nu fie un simbol ,adica acel monarh sau ce o fii el , sa aiba puterea sa "taie si sa spanzure "in parlament [metaforic vorbind ] altfel vom avea iar si iar cate un Boc sau PDL si cu asta ce-am facut ?Nu, monarhul sau presedintele, sau voievod , niciodata numai prin exemplu lor nu vor schimba nimic in Romania !! :"
E posibil ca prin exemplul personal un monarh/presedinte/voievod sa nu "traga" dupa el Societatea, care are si ea doza ei de inertie - "sa se revizuiasca primesc, dar sa nu se schimbe nimic"- insa cine imi garanteaza mie ca Dictatorul - cine'o fi ala- va sti cand sa se retraga si, mai ales, sa nu-si creeze propria dinastie dictatoriala? Ca si Ceausescu a fost la inceput un dictator "luminat" aplaudat de Occident, dar ce a devenit el mai apoi? Domnule Ticu, va cred ca sunteti bine intentionat, insa nu stiti cat de imbatatoare e Puterea, cat de ushor te face sa te crezi "cel mai iubit fiu al poporrulu'", "vrednic carmaci" si "ctitorr", daca nu ai si un dram de cultura istorico-filosofica+echilibru+simt al masurii!!! Deci, ai avea curajul mata sa-ti amanetezi viitorul mataluta si al copiilor si nepotilor mata unui Dictator, fie el si luminat AZI, stiind ce experiente traumatizante a patit acest popor, nu mai departe de acus 20 de ani? Ca sa nu mai pomenesc de toarrashu Dictator Traian, ajuns la Putere nu pe baza unor merite personale evidente, ci pe un val de antipatie populara vis-a-vis de Adrian Nastase//Ion Iliescu/Matusa Tamara/etc....
"Nihil sine Deo!"
|
eugenb
1794 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 15:32
De la: vasile_vali, la data 2010-07-25 15:00:50 La fel si Vatra, ce s-a ales de ea, unde-s "corectii si adevaratii vatristi"? Aaaa, au pus botu' la ciolan, deci erau cam falsi, au luat o tema onesta - Nationalismul transilvanean firesc - in brate, insa doar pentru a se procopsi si ei cu vreun comitz/ciolan/oscior...Si daca ar fi doar ei , dar mai sunt si alti "idealisti", gen Croitoru, Mitrea et. comp., care au starnit valuri cat erau jos, ca mai apoi sa-i vedem in masini cu sirena...De asta am zis ca Legea Lustratiei, conceputa de C-tin T. Dumitrescu ar fi "separat apele", impartind "politicienii" in 2 cete: "smintitii si miseii" de-o parte, oamenii onesti de cealalta"
Imi pare rau, dar ... din nou nu sunt de acord cu dumneavoastra !
Majoritatea celor care erau initial cu cei de la "Vatra" erau ... militarii. In 1990 cand RSSMoldoveneasca a iesit din "sfera directa" a URSS - ului si si-a "proclamat" independenta fata de URSS, militarii romani care erau de origine ... moldoveni asteptau numai ordinul sa treaca Prutul (atat cei care lucrau in infanterie, cat si cei din "motorizate" sau cei din Fortele aeriane). Ordinul nu a venit, in schimb a venit ordinul de a nu face ... politica cat timp porti haina militara (asa a ramas Armata romana si fara de ... Sindicat care sa le apere interesele, culmea este ca Politia au avut voie - de ce oare ?!). S-a urmarit pe de o parte ca Armata sa fie doar "carne de tun" - vezi mortii din "Teatrele de Operatiuni" (ca sunt chiar ... "teatre" este un alt subiect de discutiat - credeti ca daca aveam un ... "rege" numai mergeau ostasii romani acolo ?! Aiurea ! Mergeau chiar mai multi.). Iar pe de alta parte, s-a dorit de catre unii, ca sa "dispara" acea ... "Vatra" pentru ca UDMR -ul ... trebuia sa apara la ordinul Occidentalilor, care nu aveau cu ce sa ne aiba ... "la mana". Asa am schimbat o "stapanire" (rusa) cu alta "stapanire" (capitalista - ca inca se bat "americanii cu germanii pe cascaval"). Sper ca am fost destul de clar de ce nu pot fi de acord cu dumneavoastra in problema "Vatra" !
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 16:50
De la: eugenb, la data 2010-07-25 15:32:28De la: vasile_vali, la data 2010-07-25 15:00:50 La fel si Vatra, ce s-a ales de ea, unde-s "corectii si adevaratii vatristi"? Aaaa, au pus botu' la ciolan, deci erau cam falsi, au luat o tema onesta - Nationalismul transilvanean firesc - in brate, insa doar pentru a se procopsi si ei cu vreun comitz/ciolan/oscior...Si daca ar fi doar ei , dar mai sunt si alti "idealisti", gen Croitoru, Mitrea et. comp., care au starnit valuri cat erau jos, ca mai apoi sa-i vedem in masini cu sirena...De asta am zis ca Legea Lustratiei, conceputa de C-tin T. Dumitrescu ar fi "separat apele", impartind "politicienii" in 2 cete: "smintitii si miseii" de-o parte, oamenii onesti de cealalta"
Imi pare rau, dar ... din nou nu sunt de acord cu dumneavoastra !
Majoritatea celor care erau initial cu cei de la "Vatra" erau ... militarii. In 1990 cand RSSMoldoveneasca a iesit din "sfera directa" a URSS - ului si si-a "proclamat" independenta fata de URSS, militarii romani care erau de origine ... moldoveni asteptau numai ordinul sa treaca Prutul (atat cei care lucrau in infanterie, cat si cei din "motorizate" sau cei din Fortele aeriane). Ordinul nu a venit, in schimb a venit ordinul de a nu face ... politica cat timp porti haina militara (asa a ramas Armata romana si fara de ... Sindicat care sa le apere interesele, culmea este ca Politia au avut voie - de ce oare ?!). S-a urmarit pe de o parte ca Armata sa fie doar "carne de tun" - vezi mortii din "Teatrele de Operatiuni" (ca sunt chiar ... "teatre" este un alt subiect de discutiat - credeti ca daca aveam un ... "rege" numai mergeau ostasii romani acolo ?! Aiurea ! Mergeau chiar mai multi.). Iar pe de alta parte, s-a dorit de catre unii, ca sa "dispara" acea ... "Vatra" pentru ca UDMR -ul ... trebuia sa apara la ordinul Occidentalilor, care nu aveau cu ce sa ne aiba ... "la mana". Asa am schimbat o "stapanire" (rusa) cu alta "stapanire" (capitalista - ca inca se bat "americanii cu germanii pe cascaval"). Sper ca am fost destul de clar de ce nu pot fi de acord cu dumneavoastra in problema "Vatra" !
Domnule Eugen, nu trebuie sa va para rau: foarte bine ca nu sunteti de acord cu mine, e opinia dvs. si v-o respect, dupa cum respect si opiniile altor- dar argumentate! Pe de alta parte, stiu foarte bine ca Vatra a stat la baza crearii PUNR-ului, iar ce a devenit el, s-a vazut in timp: rezervorul de cadre al PRM si PD [cativa is si la PSD]! Ca acus fostii peuneristi se injura vartos, nu vi se pare dubios, ca sa nu spun hilar? Ce a facut don' fost vatrist Tabara cand actualul sau partid l-a votat pe Tokes vicepres. al PE? Nimic, nothing, rien, nicevo! Daca era cu adevarat animat de idealurile Vetrei, tb sa-si dea demisia de onoare, dar...ce spuneam intr-o postare anterioara?: osciorul de la masa Puterii e bun, mai ales cu oleaca de maduviora...Despre ce idealuri vorbim?, alea-s pt fraierii "ciuruiti"!
"Nihil sine Deo!"
"Nihil sine Deo!"
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 18:23
De la: vasile_vali, la data 2010-07-25 15:00:50" Nu , inca nu mai inteles,poate cu Ticu D.am exagerat , scuza-ma .Domnu Vasile ,am inteles ca matale esti adeptul politicii de dreapata ,eu fiind un nationalist convins sunt adeptul politicii de stanga ! e adevarat ca imi place si de PNL fiind un partid al corectitudinii , dar...! Cand m-am inscris in PRM l-am studiat eu sa vad daca e ceva stramb , fisurat , dar nu am gasit nimic ,totul era STAS.Domnu Vasile matale ca un roman [ vad dupa nume ca e romanesc ] ar trebuii sa cunosti ca : fostul PUNR, care din pacate nu mai e,a fost adevaratul si cel mai cinstit patid al poporului,adevaratul partid al romanilor ,daca nu era el cu sfanta "Vatra Romaneasca" pierdeam Ardealul ,ii depasea si pe PRM,dar dusmanii tarii mai ales bozgorimea nu l-a vrut si cu ajutorul americanilor l-au desfintat , asa ca acel patrulater nu era "rosu" ci era un patrulater de care aveam nevoie .Daca matale ii urasti asa de rau pe comunisti, e parere personala, nu inseamna sa fiu si eu deacord cu asta !!!!! "
Am inteles ca nu vrei sa faci legatura dintre PRM si Bancorex, ok , esti membru PRM...Dar unde sunt PUNR-istii azi? Jumate la PRM si cealalta jumatate la PD, numele lui Valeriu Tabara iti spune ceva, asta ca sa dau doar 1 exemplu...? La fel si Vatra, ce s-a ales de ea, unde-s "corectii si adevaratii vatristi"? Aaaa, au pus botu' la ciolan, deci erau cam falsi, au luat o tema onesta - Nationalismul transilvanean firesc - in brate, insa doar pentru a se procopsi si ei cu vreun comitz/ciolan/oscior...Si daca ar fi doar ei , dar mai sunt si alti "idealisti", gen Croitoru, Mitrea et. comp., care au starnit valuri cat erau jos, ca mai apoi sa-i vedem in masini cu sirena...De asta am zis ca Legea Lustratiei, conceputa de C-tin T. Dumitrescu ar fi "separat apele", impartind "politicienii" in 2 cete: "smintitii si miseii" de-o parte, oamenii onesti de cealalta!
"Nihil sine Deo!"
 In legatura cu Bancorex si celelalte banci nu prea cunosc ce a fost cu ele de asta nu am comentat , dar cunoscandu-l pe Vadim cat e de cinstit nu cred ca a avut vreun rol in falimentarea lor !! Asa este cu PUNR, din pacate jumate sunt la PD, dar la desfintarea lui si a "Vetrei romanesti "au contribuit neofascistii maghiari cu americanii! Fara acest nationalism transilvanean , azi intrai in Ardeal cu pasaport eliberat de la Budapesta ! Si eu sunt de acord ca azi unii merg cu masini cu sirena !
Ticu
|
eugenb
1794 mesaje
|
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 19:01
Despre Bancorex (din sursa ... proprie - am avut si eu bani la ei o perioada) :
A fost Banca ... Partidului Comunist Roman pana la caderea comunistilor. Dupa aceea s-a dat "liber" (muritorilor de rand - in special ... Armatei, ca sa mascheze "jongleria" cu banii care se transferau peste hotare). Dupa ce au ramas doar banii ... "muritorilor" s-a falimentat. Deci n-a fost falimentata de cei de la "Vatra" pentru ca multi militari au luat ... "teapa" cu banii depusi la ea (eu am reusit sa-mi scot banii de la ei "pe ultima suta" - intamplarea a facut ca eu sa am pe un vecin care lucra acolo si m-a anuntat la timp, de fapt el ma "impinsese" la aceasta Banca ca sa tin banii pana luam ... "Dacia").
Despre Banca Internationala a Religiilor : O alta "smecherie" a ... nu nu mai spun nimica ca iar ma acuza unii ca sunt impotriva unor etnii. Atunci a pierdut multi bani ... BOR (nu mai spun de cat au pierdut Catolicii "mititei", ca aia mari ... au fost informati din vreme pentru cine se "infiintase".
Cat priveste "plimbaretii" de la un partid sau altul eu nu am avut incredere ! De fapt veti observa ca cele mai "tradatoare" partide sunt PC si UDMR (de fapt ei sunt un "fals partid", dar se fac ca nu observa celelalte partide ca au nevoie de ... voturile lor. Acum au aparut si cei de la UNPR care sunt ... "tradatorii" individuali ai celorlalte partide si care nu ar merita increderea nimanui.
I-as intreba pe MONARHISTI : Ce ar face acel Rege (pe care ar spera sa-l aduca la conducerea Romaniei) cu acesti TRADATORI in PARLAMENTUL Romaniei (si cu "viitorii tradatori", binenteles) ? Parerea mea este ca ... s-ar folosi de ei (fara nici o jena), indiferent de ce ar declara acuma ! Multi dintre cei care se dau cu ... MONARHIA acum, de abia asteapta ca sa-si ceara ... "osiciorul" la o adica (daca ar ajunge Rege cineva) !
|
CIPRIOTU
1445 mesaje
Oras: Odorheiul Secuiesc
|
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 20:01
De la: Tycu, la data 2010-07-24 19:55:24De la: vasile_vali, la data 2010-07-24 18:09:19
:Domnu Vasile, inca nu-l cunosti pe Vadim,omul acesta e cel mai cinstit politician, e omul care isi iubeste neamul si tara , mai repede cred ca o sa sece Marea Neagra decat ca Vadim e necinstit ! Cum sa nu-si cunoasca poporul istoria ? De multe ori istoria noastra e amenintata si deformata de puroiul Romaniei,naparcile bozgorilor UDMR-istosecuiste, cu infectia de Tokes ! De ce nu sunt in puscarie aceste plosnite bozgoresti ?Vadim acolo ii baga , curata tara de asa infectii! Nu, nu-l cunosti .!Nu inteleg ce tot ai bre cu comunistii !! Matale spui ca nu era voie sa tai vitelul,asa este dar aveam cea mai buna zootehnie,agricultura , e mai bine acum ca e totul distrus ? Nu mai exagera cu CAP-urile, nu stiu daca ai avut ocazia sa vezi,un exemplu in Balta Brailei,ceapistii de acolo ce case mari,limuzine in curte si castigau cat un director de combinat , sau ceapistii din Baragan ce castiguri mari aveau!! Si nu ii tineau pe cei de la oras pe degeaba , ca cele "doua Dacii din curte " care le aveau , la oras erau facute ! E adevarat ca alimentatia era rationala, dar ce preturi aveau ? ca si cel mai sarac pensionar avea cu ce sa cumpere, e mai bine acum cu preturile astea ? atunci nu se sinucideau oamenii din cauza saraciei ca acum !! In nicio postare nu am vazut bre la matale ca arati greul de acum sub ordinarul asta de PDL-cu neofascismul UDMR. E o vorba romaneasca ;... Tot era mai bine cand era mai rau ...!
"Nihil sine Deo!" :
sml-confused0067: Cu doar doua precizari, sunt de acord cu matale in postarea asta ! 1] tocmai ca mi-au placut integralele, in general matematica si fizica , fiind si materile cu care am luat la politehnica !. - 2] Am o rugaminte, lauda pe cine vrei in postari , dar nu pe Ticu Dumitrescu,acest legionar a facut mult rau tarii si semenilor lui !!! - in rest de acord cu matale !!!!  [/quote]
tov kklakmak,abereaza,vadim a fost in parlament,dar putere avea doar de vorbit si scris atat el a dezvaluit toate matrapazlacurile din banci,intreprinderi,absolut toate excrocheriile au fost ,scrise in revistele lui.
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 20:11
De la: vasile_vali, la data 2010-07-25 15:30:38
"Asa este, matale ai perfecta dreptate, sunt intr-u totul de acord numai ca matale spui aici ..' Ganditi-va bine, monahul, premierul sau parlamentul NU ARE DE CE sa-i hraneasca pe acesti paraziti ".. Domnita intr-un parlament cu mai multe partide fiecare cu conceptiile lor ,cu ideile lor , care niciodata nu vor coincide,nu vad cum sa se respecte aceasta dorinta a noastra din fraza de mai sus ,dar se poate respecta numai daca exista o mana forte, [stil vadimian ] adica conducatorul tarii sa fi neutru politic si investit cu mai multa autoritate,putere,asta e foarte important, sa nu fie un simbol ,adica acel monarh sau ce o fii el , sa aiba puterea sa "taie si sa spanzure "in parlament [metaforic vorbind ] altfel vom avea iar si iar cate un Boc sau PDL si cu asta ce-am facut ?Nu, monarhul sau presedintele, sau voievod , niciodata numai prin exemplu lor nu vor schimba nimic in Romania !! :"
E posibil ca prin exemplul personal un monarh/presedinte/voievod sa nu "traga" dupa el Societatea, care are si ea doza ei de inertie - "sa se revizuiasca primesc, dar sa nu se schimbe nimic"- insa cine imi garanteaza mie ca Dictatorul - cine'o fi ala- va sti cand sa se retraga si, mai ales, sa nu-si creeze propria dinastie dictatoriala? Ca si Ceausescu a fost la inceput un dictator "luminat" aplaudat de Occident, dar ce a devenit el mai apoi? Domnule Ticu, va cred ca sunteti bine intentionat, insa nu stiti cat de imbatatoare e Puterea, cat de ushor te face sa te crezi "cel mai iubit fiu al poporrulu'", "vrednic carmaci" si "ctitorr", daca nu ai si un dram de cultura istorico-filosofica+echilibru+simt al masurii!!! Deci, ai avea curajul mata sa-ti amanetezi viitorul mataluta si al copiilor si nepotilor mata unui Dictator, fie el si luminat AZI, stiind ce experiente traumatizante a patit acest popor, nu mai departe de acus 20 de ani? Ca sa nu mai pomenesc de toarrashu Dictator Traian, ajuns la Putere nu pe baza unor merite personale evidente, ci pe un val de antipatie populara vis-a-vis de Adrian Nastase//Ion Iliescu/Matusa Tamara/etc....
"Nihil sine Deo!"
 Da, se poate intampla si asa,dar un "dictator" fara securitatea in spatele lui se poate inlatura mai usor, ca si in regimul comunist , nu Ceausescu era problema ,el putea fii inlaturat oricand , ci problema era securitatea , noi am avut cea mai buna securitate din tot lagarul comunist !Eu sunt cam rezervat in a crede in constiinta umana,mai ales in parlamentari si cand sunt in mai multa coloratura politica , asa ca din doua rele o aleg varianta cea mai putina rea , adica prefer un "dictator ca sef de tara , decat parlamentari care sa ii intereseze doar interesul lor !!
Ticu
|
9am178165
4580 mesaje
|
Postat pe: 25 Iulie 2010, ora 21:31
De la: eugenb, la data 2010-07-25 19:01:05Despre Bancorex (din sursa ... proprie - am avut si eu bani la ei o perioada) :
A fost Banca ... Partidului Comunist Roman pana la caderea comunistilor. Dupa aceea s-a dat "liber" (muritorilor de rand - in special ... Armatei, ca sa mascheze "jongleria" cu banii care se transferau peste hotare). Dupa ce au ramas doar banii ... "muritorilor" s-a falimentat. Deci n-a fost falimentata de cei de la "Vatra" pentru ca multi militari au luat ... "teapa" cu banii depusi la ea (eu am reusit sa-mi scot banii de la ei "pe ultima suta" - intamplarea a facut ca eu sa am pe un vecin care lucra acolo si m-a anuntat la timp, de fapt el ma "impinsese" la aceasta Banca ca sa tin banii pana luam ... "Dacia").
Despre Banca Internationala a Religiilor : O alta "smecherie" a ... nu nu mai spun nimica ca iar ma acuza unii ca sunt impotriva unor etnii. Atunci a pierdut multi bani ... BOR (nu mai spun de cat au pierdut Catolicii "mititei", ca aia mari ... au fost informati din vreme pentru cine se "infiintase".
Cat priveste "plimbaretii" de la un partid sau altul eu nu am avut incredere ! De fapt veti observa ca cele mai "tradatoare" partide sunt PC si UDMR (de fapt ei sunt un "fals partid", dar se fac ca nu observa celelalte partide ca au nevoie de ... voturile lor. Acum au aparut si cei de la UNPR care sunt ... "tradatorii" individuali ai celorlalte partide si care nu ar merita increderea nimanui.
I-as intreba pe MONARHISTI : Ce ar face acel Rege (pe care ar spera sa-l aduca la conducerea Romaniei) cu acesti TRADATORI in PARLAMENTUL Romaniei (si cu "viitorii tradatori", binenteles) ? Parerea mea este ca ... s-ar folosi de ei (fara nici o jena), indiferent de ce ar declara acuma ! Multi dintre cei care se dau cu ... MONARHIA acum, de abia asteapta ca sa-si ceara ... "osiciorul" la o adica (daca ar ajunge Rege cineva) !
Va voi raspunde eu.
Regele nu va face nimic in ceea ce priveste navetismul parlamentar pentru ca nu are atributii constitutionale sa se amestece in asa ceva.
Poate va amintiti ca v-am prezentat faptul ca eu consider prioritare pentru Romania schimbarea formei de guvernamant si REVIZUIREA CONSTITUTIEI ARTICOL CU ARTICOL PENTRU A EVITA PE VIITOR CEEA CE SE INTAMPLA ASTAZI IN POLITICA.
EI BINE, EU PLEDEZ PENTRU INTERZICEREA PRIN INSASI LEGEA FUNDAMENTALA A TARII A NAVETISMULUI POLITIC. DACA PRIN VOTUL UNINOMINAL ALEGATORII AU TRIMIS O PERSOANA APARTINAND UNUI GRUP PARLAMENTAR IN PARLAMENT, ACEA PERSOANA FIE ACTIVEAZA IN CADRUL ACELUI GRUP, FIE PLEACA DIN POSTUL DE PARLAMENTAR.
Altfel d-le Eugen, noi alegatorii putem suspecta pe drept cuvant ca acesti inselatori cauta cai de a ne "trage pe sfoara".
Lucrurile sunt limpezi si mai precizez inca o data: monarhul constitutional nu trebuie sa aiba "nici in clin nici in maneca" cu aceasta revizuire. Principiul separatiei puterilor in stat functioneaza foarte bine si intr-un stat monarhic.
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 09:03
De la: 9am178165, la data 2010-07-25 21:31:54De la: eugenb, la data 2010-07-25 19:01:05Despre Bancorex (din sursa ... proprie - am avut si eu bani la ei o perioada) :
Va voi raspunde eu.
Regele nu va face nimic in ceea ce priveste navetismul parlamentar pentru ca nu are atributii constitutionale sa se amestece in asa ceva.
Poate va amintiti ca v-am prezentat faptul ca eu consider prioritare pentru Romania schimbarea formei de guvernamant si REVIZUIREA CONSTITUTIEI ARTICOL CU ARTICOL PENTRU A EVITA PE VIITOR CEEA CE SE INTAMPLA ASTAZI IN POLITICA.
EI BINE, EU PLEDEZ PENTRU INTERZICEREA PRIN INSASI LEGEA FUNDAMENTALA A TARII A NAVETISMULUI POLITIC. DACA PRIN VOTUL UNINOMINAL ALEGATORII AU TRIMIS O PERSOANA APARTINAND UNUI GRUP PARLAMENTAR IN PARLAMENT, ACEA PERSOANA FIE ACTIVEAZA IN CADRUL ACELUI GRUP, FIE PLEACA DIN POSTUL DE PARLAMENTAR.
Altfel d-le Eugen, noi alegatorii putem suspecta pe drept cuvant ca acesti inselatori cauta cai de a ne "trage pe sfoara".
Lucrurile sunt limpezi si mai precizez inca o data: monarhul constitutional nu trebuie sa aiba "nici in clin nici in maneca" cu aceasta revizuire. Principiul separatiei puterilor in stat functioneaza foarte bine si intr-un stat monarhic.
 Domnita,sa clarificam putin, am observat cam in toate postarile lu'matale ca vrei monarhie ! bineeee fie si monarhie zic eu,dar tot matale vad ca nu-i dai nici un rol regelui , monarhiei , ba mai mult dai toate rolulile si obligatile parlamentului, asta inseamna o republica , sau monarhie parlamentara! pai daca regele nu are voie sa se amestece nicaieri ,atunci ce rost mai are forma de guvernamant monarhica ?-facem o Romanie parlamentara si gata ! Si eu sunt pentru a se mai modifica constitutia,cu exceptia ca sa ramana "Romania este stat unitar,national si indivizibil . ca altfel pierdem Ardealul, dar domnita trebuie date ceva puteri sefului tarii ce o fii el ,ca altfel nu o sa mearga ,si ce spui matale ca monarhia doar prin exemplu sa schimbe in bine situatia, asta pe nicaieri nu se intampla si nici nu se va intampla . Domnita, matale spui ca alegatorii sa controleze totul,....care alegatori ? PDL-istii pe PDL, PSD-istii pe PSD,maghiari pe UDMR,..? Domnita , am mai spus si repet, e frumos si corect sa fie asa ce spui matale, dar atunci rolul cel mare il va avea constiinta umana si eu sunt rezervat cand e vorba de constiinta, pentru ca la fiecare interesul e deasupra constiintei !!!
Ticu
|
eugenb
1794 mesaje
|
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 11:21
Si domnule "Tycu" o sa vedeti ca, ori or sa schimbe ... subiectul (tema), ori or sta in "stend-bay" (sper ca am scris corect) Monarhisti, pana or sa te "atace" altcineva pe o tema care le vine la indemana. Eu am trecut prin asta ! Ca nu m-am "potolit" ... asta este alta idee !
|
9am178165
4580 mesaje
|
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 12:27
De la: Tycu, la data 2010-07-26 09:03:29De la: 9am178165, la data 2010-07-25 21:31:54De la: eugenb, la data 2010-07-25 19:01:05Despre Bancorex (din sursa ... proprie - am avut si eu bani la ei o perioada) :
Va voi raspunde eu.
Domnita,sa clarificam putin, am observat cam in toate postarile lu'matale ca vrei monarhie ! bineeee fie si monarhie zic eu,dar tot matale vad ca nu-i dai nici un rol regelui , monarhiei , ba mai mult dai toate rolulile si obligatile parlamentului, asta inseamna o republica , sau monarhie parlamentara! pai daca regele nu are voie sa se amestece nicaieri ,atunci ce rost mai are forma de guvernamant monarhica ?-facem o Romanie parlamentara si gata ! Si eu sunt pentru a se mai modifica constitutia,cu exceptia ca sa ramana "Romania este stat unitar,national si indivizibil . ca altfel pierdem Ardealul, dar domnita trebuie date ceva puteri sefului tarii ce o fii el ,ca altfel nu o sa mearga ,si ce spui matale ca monarhia doar prin exemplu sa schimbe in bine situatia, asta pe nicaieri nu se intampla si nici nu se va intampla . Domnita, matale spui ca alegatorii sa controleze totul,....care alegatori ? PDL-istii pe PDL, PSD-istii pe PSD,maghiari pe UDMR,..? Domnita , am mai spus si repet, e frumos si corect sa fie asa ce spui matale, dar atunci rolul cel mare il va avea constiinta umana si eu sunt rezervat cand e vorba de constiinta, pentru ca la fiecare interesul e deasupra constiintei !!!
Pai normal d-le Tycu, de ca sa acord drepturi UNEI SINGURE PERSOANE, rege sau presedinte ? Nu, v-am spus ispita autoritarismului este foarte puternica in Romania si nici tatalui meu daca ar fi presedinte nu i-as ingadui-o!!!!
Monarhul insa, este foarte important ca imagine, poate face lobby pentru Romania afara si poate obtine foarte mult, poate media in cazul conflictelor aparute intre puterile statului. Nici nu stiti cat a militat Dr. Otto von Habsburg, Mostenitorul Tronului Austriac si al Regatului Ungar pentru Ungaria si cate avantaje a obtinut pentru aceasta. Sigur aceste tari nu cred ca vor mai reveni la monarhie, dar acest mostenitor nu a incetat nici o clipa sa lupte pentru ca Ungaria sa obtina avantaje cat mai mari. Oare membrii Casei Regale Romane, nu pot ajuta si ei in acest mod Romania? Chiar ne permitem sa nu luam in considerare acest aspect?
Binenteles ca si eu doresc ca Romania sa devina "stat unitar, national si indivizibil", pe asa ceva nici macar nu incape discutie, frontierele actuale nu se pot modifica (decat eventual in sensul extinderii  ).
Nu d-le Tycu, nu ma bizui doar pe constiinta umana, pentru metehnele romanesti e mult prea nesigur sa te bizui pe asa ceva. Eu ma bizui pe pragmatismul uman si pe interesele fiecarui partid, si pe discordia umana si STIU ca din toate acestea pot rezulta lucruri bune. Stiti ca minus cu minus da plus, deci folosind discordia umana, adica "cearta" ( civilizata totusi) intre grupurile parlamentare, POSIBILITATEA DE FRAUDA SI SANTAJ POLITIC, in privinta alegerii premierului este totusi redusa.
In plus, justitia are instrumente suficiente prin codurile de legi, asa ca nu mai are nevoie de indicatii pretioase din partea nimanui.
Si atunci de ce insarcinam "cu puteri" monarhul sau presedintele? Lasati-l domnule Tycu sa joace rolul elegant ce-i este rezervat prin Constitutie.
Si da, alegatorii sa controleze totul pentru ca democratia ( "demos" - popor si "kratos" - putere) asta inseamna, alegerea noastra a poporului, sa alegem noi cetatenii nu sa fim sfidati de niste inselatori imbogatiti peste noapte ( vezi mausoleul lui Videanu).
Deci avem parghia votului uninominal, informandu-ne vom trimite in Parlament pe cei pe care ii consideram vrednici, aceia desemneaza premierul care isi formeaza echipa, fara nici o idiotenie de institutie a "asumarii raspunderii", si daca face tampenii jos cu el si alegem alt premier ca "nimeni nu e batut in cuie pe postul sau". Monarhul face lobby serios in materie de atragere a marilor companii in Romania si gaseste forme de a transforma Romania intr-o tara super atractiva pentru turisti ( poate colabora neoficial cu ministrul de externe si cu ministrul turismului in acest sens).
Nu ma bazez numai pe constiinta d-le Tycu, nu sunt atat de naiva sa fac o asemenea greseala, dar sa stiti ca se poate si democratic cu numai cu indivizi despotici. Stiti ca germanii dupa razboi au muncit vreme de trei ani pentru o cartela pentru mancare si haine, pentru ca TOTI AU AVUT IN FATA OCHILOR INTERESUL NATIONAL SI AU VRUT INTR-ADEVAR SA-SI CLADEASCA O TARA.
|
9am178165
4580 mesaje
|
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 12:30
De la: 9am178165, la data 2010-07-26 12:27:05De la: Tycu, la data 2010-07-26 09:03:29De la: 9am178165, la data 2010-07-25 21:31:54De la: eugenb, la data 2010-07-25 19:01:05Despre Bancorex (din sursa ... proprie - am avut si eu bani la ei o perioada) :
Va voi raspunde eu.
Pai normal d-le Tycu, de ca sa acord drepturi UNEI SINGURE PERSOANE, rege sau presedinte ? Nu, v-am spus ispita autoritarismului este foarte puternica in Romania si nici tatalui meu daca ar fi presedinte nu i-as ingadui-o!!!!
Monarhul insa, este foarte important ca imagine, poate face lobby pentru Romania afara si poate obtine foarte mult, poate media in cazul conflictelor aparute intre puterile statului. Nici nu stiti cat a militat Dr. Otto von Habsburg, Mostenitorul Tronului Austriac si al Regatului Ungar pentru Ungaria si cate avantaje a obtinut pentru aceasta. Sigur aceste tari nu cred ca vor mai reveni la monarhie, dar acest mostenitor nu a incetat nici o clipa sa lupte pentru ca Ungaria sa obtina avantaje cat mai mari. Oare membrii Casei Regale Romane, nu pot ajuta si ei in acest mod Romania? Chiar ne permitem sa nu luam in considerare acest aspect?
Binenteles ca si eu doresc ca Romania sa devina "stat unitar, national si indivizibil", pe asa ceva nici macar nu incape discutie, frontierele actuale nu se pot modifica (decat eventual in sensul extinderii ).
Nu d-le Tycu, nu ma bizui doar pe constiinta umana, pentru metehnele romanesti e mult prea nesigur sa te bizui pe asa ceva. Eu ma bizui pe pragmatismul uman si pe interesele fiecarui partid, si pe discordia umana si STIU ca din toate acestea pot rezulta lucruri bune. Stiti ca minus cu minus da plus, deci folosind discordia umana, adica "cearta" ( civilizata totusi) intre grupurile parlamentare, POSIBILITATEA DE FRAUDA SI SANTAJ POLITIC, in privinta alegerii premierului este totusi redusa.
In plus, justitia are instrumente suficiente prin codurile de legi, asa ca nu mai are nevoie de indicatii pretioase din partea nimanui.
Si atunci de ce insarcinam "cu puteri" monarhul sau presedintele? Lasati-l domnule Tycu sa joace rolul elegant ce-i este rezervat prin Constitutie.
Si da, alegatorii sa controleze totul pentru ca democratia ( "demos" - popor si "kratos" - putere) asta inseamna, alegerea noastra a poporului, sa alegem noi cetatenii nu sa fim sfidati de niste inselatori imbogatiti peste noapte ( vezi mausoleul lui Videanu).
Deci avem parghia votului uninominal, informandu-ne vom trimite in Parlament pe cei pe care ii consideram vrednici, aceia desemneaza premierul care isi formeaza echipa, fara nici o idiotenie de institutie a "asumarii raspunderii", si daca face tampenii jos cu el si alegem alt premier ca "nimeni nu e batut in cuie pe postul sau". Monarhul face lobby serios in materie de atragere a marilor companii in Romania si gaseste forme de a transforma Romania intr-o tara super atractiva pentru turisti ( poate colabora neoficial cu ministrul de externe si cu ministrul turismului in acest sens).
Nu ma bazez numai pe constiinta d-le Tycu, nu sunt atat de naiva sa fac o asemenea greseala, dar sa stiti ca se poate si democratic cu numai cu indivizi despotici. Stiti ca germanii dupa razboi au muncit vreme de trei ani pentru o cartela pentru mancare si haine, pentru ca TOTI AU AVUT IN FATA OCHILOR INTERESUL NATIONAL SI AU VRUT INTR-ADEVAR SA-SI CLADEASCA O TARA.
Scuze, doresc ca Romania sa ramana "stat unitar, national si indivizibil"( este deja!!).
|
vasile_vali
2835 mesaje
|
Postat pe: 26 Iulie 2010, ora 13:10
De la: eugenb, la data 2010-07-26 11:21:10Si domnule "Tycu" o sa vedeti ca, ori or sa schimbe ... subiectul (tema), ori or sta in "stend-bay" (sper ca am scris corect) Monarhisti, pana or sa te "atace" altcineva pe o tema care le vine la indemana. Eu am trecut prin asta ! Ca nu m-am "potolit" ... asta este alta idee !
Corect e "stand by"..Dl. Eugen, monarhistii nu-si fac iluzii, sunteti mult mai multi...Ca mai stam in expectativa la unele commenturi, asta e!, nu toate merita un raspuns, multe dintre ele sunt doar impresii personale, dorinte sau refulari...La "ba, pe-a ma-ti", "fonful", "vanzatorul Romaniei" etc. eu, unul, nu am ce comenta, stiu cauza acestora....
Dvs. si altora daca aveti o opinie argumentata sau doar o nedumerire, va voi raspunde mereu, cu mentiunea ca nu vreau sa va fac monarhist si nici pe altii! In fond, monarhistii pot bine-merci trai in Republica, nu stiu cati "rrepublicani di la Ploiesti" ar mai avea aceleasi "rezultati marietzi" intr-un regim monarhic...
"Nihil sine Deo!"
|
|
|