back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

18 mesaje
Oras: Alba-Iulia

Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 11:30

crist che suntem republica democrata de 19 ani, nu de 60.... fa diferenta.... poate ai auzit de "povestea unui rege schiop care ii placea sa danseze", daca nu.. ti-am pus un link unde o poti gasi.. www.psihoterapie.net/povesti/poveste-despre-un-rege-schiop-carui...... gandesti exact ca aia din poveste... un proverb romanesc desre regi suna cam asa: "cine sa te apere daca, regele vrea sa te spanzure "

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 14:39

De la: gabigabi, la data 2009-01-19 18:00:43 @ticu- n-am inteles ! de ce-ai bagat chestia cu lingaii regelui ? de unde si pina unde ?parca cei care au dat si profitat de lovitura de stat din ' 89 sunt Iliescu si toti ai lui,reuniti azi in frumoasa coalitie PDL +PSD ....
: [sml-happy0180: Lovitura de stat ' 89 [ ca lovitura de stat a fost ], a fost inceputa de ungurime sub comanda uni tradator de patrie, pericol public si dusmanul nr. unu al Romaniei , satana in sutana,episcopul returnat Laszlo Teokes cu ajutorul Austriei ,cu scopul de a lua Ardealul. Si l-ar fi luat daca nu interveneau romani patrioti. De acest prilej s-au folosit Iliescu si ai lui,[cum bine ai zis] si in haosul acela s-au pus in "fruntea tarii", cu toate avantajele.
Din pacate in 1947 nu au fost starpiti toti fostii chiaburi,mosieri,burghezi , [azi mosnegi] acesti vampiri ai taranului si muncitorului roman, au crezut ca e momentul sa puna in fruntea tarii acea fosila monarhica care-i "tinea in brate " numai ca nu le-a tinut figura .Acestia sunt lingaii regelui , de care am vorbit.

Ticu
pusy_55

283 mesaje
Oras: Ploiesti

Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 17:01

REPUBLICA

costi_51_2005

27 mesaje
Oras: Piatra Neamt

Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 20:16

DA DAR PE LUMEA CEALALTA....

constantin
ioltean2005

5 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 20:40

CATEGORIC, CATEGORIC REPUBLICA m-am mai pronuntat candva in acest sens, acum chiar NU am timp de un comentariu mai pe larg, dar EU si multi altii ca si mine doresc o REPUBICA pentru Romania. NU o republica formala ci una adevarata cu o democratie puternica.

gabigabi

12108 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 08:02

@ticule,deci "lingaii regelui" n-au avut nici o legatura cu dec. '89, e clar asta ! dar ce parere ai despre noii chiaburi si mosieri - ciocoii zilelor noastre ? ai vazut mosia lui Capsusuneanu - sau cum l-o chema ! ai vazut masina aia de 1 ,2 mil de euroi cu care suntem sfidati de fiuu-su ? iti plac mai mult astia cu averile lor nesimtite facute din ce-am muncit noi o viata-ntreaga ? cel putin ailaltii erau BOIERI,mai Ticu ,nu niste parveniti de 2 bani!

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 08:33

Republica parlamentara sau Monarhie constitionala....tot una!Intr-un sistem conteaza calitatea oamenilor.Cum la noi n-a fost bine nici cu monarhia,nici cu republica,inseamna ca nu denumirea formei de guvernamant conteza,ci cat de dobitoci sunt oamenii care compun si sustin un sistem!

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 08:37

Inca ceva:feriti-va de Laszlo!El e cel mai mare dusman al poporului roman,nu mintile noastre inguste!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 15:03

@puisor mic si frumos -sa-ti traiasca , che ! cel mai mare dusman al poporului roman este el insusi !

vincenzo_696

41 mesaje
Oras: Deva

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 16:06

vad ca unii dau copii-paste din constitutie si fel de fel de legi ... altii fac acelasi lucru cu poezii ... si pana acum nu am inteles daca Gheorghe si Ion au reusit sa se ridice sau i-a impiedicat osteoporoza si nici daca acea constitutie mult citata va fi vre-o data respectata de cineva.

Treziti-va copii Monarhie nu va mai fi in veci , nu mai este momentul si nici locul geo-politic pt asa ceva ... poate stat prezidential sau inapoi la semi comunism sau corporatocratie .

E o intrebare fara sens crimele nu le face nici un sistem singur asa cum nici o arma nu poate trage singura ci are nevoie de un grup de interese respectiv un om care sa actioneze .

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 16:31

De la: gabigabi, la data 2009-01-21 08:02:09@ticule,deci "lingaii regelui" n-au avut nici o legatura cu dec. '89, e clar asta ! dar ce parere ai despre noii chiaburi si mosieri - ciocoii zilelor noastre ? ai vazut mosia lui Capsusuneanu - sau cum l-o chema ! ai vazut masina aia de 1 ,2 mil de euroi cu care suntem sfidati de fiuu-su ? iti plac mai mult astia cu averile lor nesimtite facute din ce-am muncit noi o viata-ntreaga ? cel putin ailaltii erau BOIERI,mai Ticu ,nu niste parveniti de 2 bani!
: sml-happy0144: gabgabi , lovitura din '89 a fost "aranjata" de ungurime condusa de reincarnarea satanicomalefica, reformatul Teokes,cu scopul de a lua Ardealul ! In ianuarie s-a infiintat partidu monarhic si pe posturile TV care erau atunci au cerut repunerea regelui pe tron , cu un tupeu de parca toti trebuia sa fim de acord ! Boierii de atunci " storceau vlaga taranului si muncitorului, ; boierii de azi, sunt niste parveniti, hoti, put de excrocism, imbogatiti de pe munca altora ! locul lor e in puscarii cu lanturi la picioare ! dar sunt tinuti de politicieni "in brate" plini de imunitati,care pot sa cumpere legea . Pentru ei justitia e oarba !

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 21 Ianuarie 2009, ora 16:36

De la: vincenzo_696, la data 2009-01-21 16:06:41vad ca unii dau copii-paste din constitutie si fel de fel de legi ... altii fac acelasi lucru cu poezii ... si pana acum nu am inteles daca Gheorghe si Ion au reusit sa se ridice sau i-a impiedicat osteoporoza si nici daca acea constitutie mult citata va fi vre-o data respectata de cineva.

Treziti-va copii Monarhie nu va mai fi in veci , nu mai este momentul si nici locul geo-politic pt asa ceva ... poate stat prezidential sau inapoi la semi comunism sau corporatocratie .

E o intrebare fara sens crimele nu le face nici un sistem singur asa cum nici o arma nu poate trage singura ci are nevoie de un grup de interese respectiv un om care sa actioneze .
: sml-happy0065: vicenzo, in legatura cu poza din avatar , daca ai pus-o in serios , te felicit, esti cu mine!

Ticu
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 07:48

m-au trecut fiori reci privind avatarul lui vicenzo- intrebarea mea este : ce sens dai tu ,@ticu acestui semn sau tu @vicenzo? caci s-ar putea sa nu va fi gindit la acelasi lucru si,ca atare,sa apara o neintelegere in legatura cu simbolul lui ! astept lamuriri !

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 14:53

De la: gabigabi, la data 2009-01-22 07:48:50 m-au trecut fiori reci privind avatarul lui vicenzo- intrebarea mea este : ce sens dai tu ,@ticu acestui semn sau tu @vicenzo? caci s-ar putea sa nu va fi gindit la acelasi lucru si,ca atare,sa apara o neintelegere in legatura cu simbolul lui ! astept lamuriri !
: sml-happy0065: In oricare stat din lumea asta, isi iubeste tara, poporul neamul .cu adevarat numai un nationalist si ala e simbolul nostru. Prin ala aratam ca vrem o Romanie curata fara impuritati straine !

Ticu
mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 16:36

De la: ticu, la data 2009-01-22 14:53:57 In oricare stat din lumea asta, isi iubeste tara, poporul neamul .cu adevarat numai un nationalist si ala e simbolul nostru. Prin ala aratam ca vrem o Romanie curata fara impuritati straine !
.
Parcã dãdeai de exemplu bun "republica" americanã.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 17:54

@ ticu - exact de asta m-au trecut acei fiori reci : din convingerea ca ,de la nazisti incoace, simbolul zvasticii a fost denaturat si ca tu, la asta te-ai gindit ! Eroare,dragul meu domn! simbolul lui este luminos; de nastere a universului in care, draga Ticu ,avem loc cu toti ! de unire in renastere ,daca vrei ! de adunare a fortelor pozitive pentru a construi si nu a darima !...asadar,mai gindeste-te ! nu exista popor "pur" in lumea asta ! suntem un amestec extraordinar asa ca, eliminarea de impuritati ar insemna sa-mi reneg stramosii din care s-a nascut acest popor si toate celelale,la urma-urmei !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 18:17

Draga GABI si TICU,acel simbol este un simbol solar[de foc]din vechea simbolistica hindusa preluat de nazisti si de hitler pe filiera sionisto-masonica in care au fost indoctrinati in cadrul gruparii masonice din care faceau parte,cat despre rasa pura asa ceva nu mai exista demult decat in anumite creiere infierbantate de alcool,religii sau ura nejustificata,nu avem voie sa luam viata nici unui om[exceptie violatorii,criminalii,hotii de tipul lui base,tradatorii de tara],deoarece orice om este parte din universul creat de DUMNEZEU si numai el poate decide asupra vietii si mortii,restul panglicarilor,hotilor,escrocilor,elementelor neproductive[vezi tiganii]se vor elimina singuri ,mai devreme sau mai tarziu datorita capacitatii reduse de adaptare la conditiile de viata si morala ale societatii noastre,aflata in plin proces de transformare si reformare,s-auzim numai de bine!

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 20:00

@florinas ! ai confirmat ce-am spus ! sanatate multa si o seara frumoasa iti doresc ! G

pusy_55

283 mesaje

Postat pe: 22 Ianuarie 2009, ora 21:07

REPUBLICA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

440 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 08:47

De la: gabigabi, la data 2009-01-21 15:03:26 @puisor mic si frumos -sa-ti traiasca , che ! cel mai mare dusman al poporului roman este el insusi !
Multumesc,multumesc!Sper ca va veni si ziua in care vom putea fi mai putin vehementi cu altii,ziua in care sa ne analizam si pe noi insine!Stau,citesc si ma intreb daca suntem in 2009 sau in 1990!Or fi oamenii atat de indarjiti si hotarati si cand e vorba de munca?

pusy_55

283 mesaje

Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 19:11

republica

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 12:54

De la: gabigabi, la data 2009-01-22 17:54:58 @ ticu - exact de asta m-au trecut acei fiori reci : din convingerea ca ,de la nazisti incoace, simbolul zvasticii a fost denaturat si ca tu, la asta te-ai gindit ! Eroare,dragul meu domn! simbolul lui este luminos; de nastere a universului in care, draga Ticu ,avem loc cu toti ! de unire in renastere ,daca vrei ! de adunare a fortelor pozitive pentru a construi si nu a darima !...asadar,mai gindeste-te ! nu exista popor "pur" in lumea asta ! suntem un amestec extraordinar asa ca, eliminarea de impuritati ar insemna sa-mi reneg stramosii din care s-a nascut acest popor si toate celelale,la urma-urmei !
: sml-innocent0002: zvastica era purtata de fascisti ca semn ca rasa lor ariana era superioara celor lalte rase, si o doreau pura [ se refereau mai mult la evrei, numindu-i "ciuperci otravitoare "] In univers avem toti loc, dar pamantul fata de univers este ca o boaba de strugure in mijlocul oceanului,si daca pe acea boaba sunt doua muste, sigur una cade in apa .Asa si cu noi pamantenii, e bine ca fiecare sa stea [sa comande] la el acasa, sa iasa din cap tampenia asta de idee ca "patria este acolo unde te simti mai bine " ; fals, fals , patria este acolo unde te nasti ! Se spune corect : DIN PACATE nu exista popor pur , in legatura cu stramosii , pentru roman stramosii lui sunt romani. si n-au ce renega. , dar necunoscandu-ti nationalitatea nu comentez !Daca tot locuiesc pe pamantul nostru , sa-si cam cunoasca "lungul nasului " Nu vezi ca a inceput si U.E. sa incerce sa comande la noi sa schimbe obiceiurile si traditile noastre ?; sa ne dea ei lectii ? In rest toate bune .

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 24 Ianuarie 2009, ora 12:59

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-01-22 18:17:08Draga GABI si TICU,acel simbol este un simbol solar[de foc]din vechea simbolistica hindusa preluat de nazisti si de hitler pe filiera sionisto-masonica in care au fost indoctrinati in cadrul gruparii masonice din care faceau parte,cat despre rasa pura asa ceva nu mai exista demult decat in anumite creiere infierbantate de alcool,religii sau ura nejustificata,nu avem voie sa luam viata nici unui om[exceptie violatorii,criminalii,hotii de tipul lui base,tradatorii de tara],deoarece orice om este parte din universul creat de DUMNEZEU si numai el poate decide asupra vietii si mortii,restul panglicarilor,hotilor,escrocilor,elementelor neproductive[vezi tiganii]se vor elimina singuri ,mai devreme sau mai tarziu datorita capacitatii reduse de adaptare la conditiile de viata si morala ale societatii noastre,aflata in plin proces de transformare si reformare,s-auzim numai de bine!
Eesti de acord cu legea asta timpita ca s-a scos pedeapsa cu moartea ?

Ticu
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 09:41

ei,dragule @ticu ; asa cum am spus ,acest popor -si nu numai el- este o combinatie din tot ce-a trecut pe aici, am un pic de singe grec ;un pic bulgar; un pic unguresc; cu alte cuvinte :sunt romanca get-beget !...cit despre UE,fenomenul de globalizare se manifesta-n toata lumea si numai de noi depinde sa ne respectam traditiile si istoria ! dar ai vazut in ce hal arata hotelul Concordia,acolo unde in noaptea de 23-24 ian 1859 s-a infaptuit unirea tarii ? ai vazut cita lipsa de consideratie este fata de tot ce avem mai scump ? eu cred ca ideile astea de asa zisa purificare,sunt idei neproductive si imposibile si decit sa-mi pierd energia cu ceva inutil,mai bine ne-am uni cu adevarat si ne-am redefini ca popor si neam !

Fosta membra 9am.ro

191 mesaje
Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 16:32

gabigabi... ai dreptate in ce priveste originea zvasticii si a simbolisticii de la inceput... insa... semnificatia simbolurilor se schimba de la o epoca la alta si din pacate zvastica a devenit un simbol al nazismului, un simbol negativ...
Crucea la romani era un istrument pentru tortura si moarte... Crestinii (ortodocsi si catolici) vad in cruce un simbol de mantuire, caci pe cruce a murit Cristos. De aceea cred ca simbologia anumitor obiecte se schimba in decursul timpului.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 26 Ianuarie 2009, ora 17:51

@eclau mda,s-ar putea sa fie ceva aici si odata ce s-a schimbat simbolul respectiv sa nu mai functioneze in vibratia anterioara?....adica, daca actuala vibratie e mai puternica s-o anihileze pe cealalta?.... te pomenesti!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 12:13

...nu d'le simbolistica ramane aeeasi, numai atunci cand se modifica reprezentarea grafica- in cazul zvasticii zaziste ea fiind rotita la 45 grade si elminandui-se cele patru puncte-se poate schimba simbolistica unui insemn.
originala reprezentarea grafica hindusa ramanand a-si pastra atat simbolistica cat si reprezentarea in comparatie cu zvastica nazista pe care o consider un kitchi.cu pretentii.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 27 Ianuarie 2009, ora 16:07

asa-i @mytcor,uitasem de chestia cu rotirea ei....

pusy_55

283 mesaje

Postat pe: 28 Ianuarie 2009, ora 17:51

REPUBLICA

Romanian_Translator

4 mesaje

Postat pe: 31 Ianuarie 2009, ora 20:00

Bineinteles, Monarhie constitutionala!

Romanian Creative Translator
Pagini: << 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: