eugenb
1794 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 19:03
De la: pusy_55, la data 2009-01-28 17:51:13REPUBLICA
Sunt de acord cu ce a zis "pusy_55".
Cei cu "monarhia" se vede ca au "sperante desarte" ca au sa aiba si ei un "os de ros", dar nicio speranta de acest fel nu mai are un "final fericit" in Romania. Asa ca mai bine s-ar apuca de treaba. Iar cine sunt iesiti la pensie (ca numai cei care au avut "avantaje" de pe urma "monarhiei" pot spera, desi multi numai sunt in viata, au trecut 60 de ani de acuma) sa-si caute de batraneti, ca-si fac "sange rau" degeaba. Copiii "monarhistilor" (desi la 60 de ani nu mai sunt "copiii" in gandire) ar trebui sa-si dau seama ca "se bat cu morile de vant" si ca ar trebui sa nu mai viseze la "cai morti". Dar cand este ceva nemuncit, mai drag le este unora decat sa-l castige din munca cinstita ...
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
440 mesaje
Oras: Tg Jiu
|
Postat pe: 1 Februarie 2009, ora 21:34
De la: eugenb, la data 2009-02-01 19:03:16De la: pusy_55, la data 2009-01-28 17:51:13REPUBLICA
Sunt de acord cu ce a zis "pusy_55".
Cei cu "monarhia" se vede ca au "sperante desarte" ca au sa aiba si ei un "os de ros", dar nicio speranta de acest fel nu mai are un "final fericit" in Romania. Asa ca mai bine s-ar apuca de treaba. Iar cine sunt iesiti la pensie (ca numai cei care au avut "avantaje" de pe urma "monarhiei" pot spera, desi multi numai sunt in viata, au trecut 60 de ani de acuma) sa-si caute de batraneti, ca-si fac "sange rau" degeaba. Copiii "monarhistilor" (desi la 60 de ani nu mai sunt "copiii" in gandire) ar trebui sa-si dau seama ca "se bat cu morile de vant" si ca ar trebui sa nu mai viseze la "cai morti". Dar cand este ceva nemuncit, mai drag le este unora decat sa-l castige din munca cinstita ... Normal ca nu ne place munca bai idiotule!De cand e munca o distractie?Tu esti din aia 59% care l-ar vota maine pe base!
|
pusy_55
283 mesaje
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 14:39
REPUBLICA
|
Tycu
3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:18
 Datorita acestei odioase forme de guvernare , monarhia, am pierdut castelul Bran .!
Ticu
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
46 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 15:37
nu draguta, castelul bran a fost nationalizat ( in traducere libera daca ti-ar fi apartinut vreodata... din mostenire sau luat pe bani personali) ar fi venit unu cu o lopata si ti-ar fi zis ca daca nu il dai la stat, iti da in cap.. sau prima data ti-ar fi dat si dupa aia tot tzi l-ar fi luat.
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 2 Februarie 2009, ora 19:55
Castelul Bran , trebuie sa apartina statului roman ,si nu unei aratari , neam de dusmani ai Romaniei, fantomaticul Habsburg . Monarhia asta fosilizata , in trecut a pus fundul pe el si l-a dat Habsburgilor !
Ticu
|
Fosta membra 9am.ro
440 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 00:13
De la: ticu, la data 2009-02-02 15:18:40 Datorita acestei odioase forme de guvernare , monarhia, am pierdut castelul Bran .! Si datorita republicii am pierdut restul.....
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
440 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 00:15
De la: ticu, la data 2009-02-02 15:18:40 Datorita acestei odioase forme de guvernare , monarhia, am pierdut castelul Bran .! Rectific,tot datorita republicii ai pierdut tu castelul..
|
|
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 07:12
eh,@ticule, datorita monarhiei si lui Carol I romanii au lepadat turbanul si salvarii !
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 13:18
...unii-l mai poarta s-acum !...numai ca nu-l mai poarta pe cap ci ,..in cap !...
...altora, ...dupa ce le-au altoit un ciocan in cap le-au luat gatul cu secera,..acestia isi tin capul sub brat si le flencane mandibula numai prostii !...
Si cand nu-i cap, vai de ........ ?...n-asa ?...
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 14:34
De la: crist_che, la data 2009-02-03 00:15:34De la: ticu, la data 2009-02-02 15:18:40 Datorita acestei odioase forme de guvernare , monarhia, am pierdut castelul Bran .! Rectific,tot datorita republicii ai pierdut tu castelul.. : sml-mad0225:  Nuu, datorita republicii , romanii nu au pierdut nimic, ba au castigat. Ajuns pe mainile unei aratari Habsburgice, acest castel "al nostru" nu mai e al nostru !
Ticu
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 14:40
De la: gabigabi, la data 2009-02-03 07:12:35eh,@ticule, datorita monarhiei si lui Carol I romanii au lepadat turbanul si salvarii ! : sml-cool0016: Nuuuu, nu, nu, nu datorita monarhiei si a lui Carol avem independenta . Independenta o avem datorita vitejiei, eroismului care ii caracterizeaza pe romani. Putea sa fie si Cuza , sau Dej , sau Ceausescu,sau cine vrei tu, tot asa se intampla . !!
Ticu
|
Fosta membra 9am.ro
46 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 14:49
inteleg ca iti doreai tu pe acasa in pat sa se intample asha. dar nu iti fa griji fantomaticul habsburg nu a avut parte de Romania, pe vremea aia se numea Transylvania, nu avea de impartit nica cu Romania zilelor noastre.
Si branul pana una alta a fost construit de teutoni, alungati de Arpad etc etc.. oriunde o sa incerci sa gasesti statul Roman implicat in posesia respectivei Vami, cetati pana in 1945-1948 tot nu vei intalni statul roman sau pe tien personal posesor al respectivului asezamant.
si sunt convins ca o sa imi spui imediat si de cat de vrednic viteaz si cum mai vrei tu sa ii spui a fost Vlad ( adica Vladicus stranepot al lui Ginghishan pe linie masculina directa si fiu a Doamnei din Secuime Tolmay).
esti scumpic cand ai imaginatie atat de bogata, cu independenta etc. Banuiesc ca nu ai o imagine exacta cu modul in care se invart lucrurile dincolo de scena televizorului si a cinematografului.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 16:29
putea sa fie,dar n-a fost ! regele Carol a pus capat peschesului milenar si obedientei fata de marea poarta !....cit despre vitejia romanilor : lasa-ma,lasa-ma !  cum se schimba emoticonul asta la fata, tot asa si noi
|
pusy_55
283 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 18:13
REPUBLICA
|
Fosta membra 9am.ro
440 mesaje
|
Postat pe: 3 Februarie 2009, ora 20:25
De la: ticu, la data 2009-02-03 14:34:23De la: crist_che, la data 2009-02-03 00:15:34De la: ticu, la data 2009-02-02 15:18:40 Datorita acestei odioase forme de guvernare , monarhia, am pierdut castelul Bran .! Rectific,tot datorita republicii ai pierdut tu castelul.. : sml-mad0225: Nuu, datorita republicii , romanii nu au pierdut nimic, ba au castigat. Ajuns pe mainile unei aratari Habsburgice, acest castel "al nostru" nu mai e al nostru ! Monarhia nu a facut retrocedari in ultimii 60 de ani!Altcineva a facut...
|
wingsof3dom
31 mesaje
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 04:32
MONARHIE SAU REPUBLICA? MONARHIE, SI FATA REGELUI SA FIE REGINA, IAR CU LEGEA AIA VECHE CARE NU MAI EXISTA NICAIERI IN EUROPA SA SE SCHIMBE SILA NOI. DAR VA TREBUI SA INLATURAM CU FORTA PE ACTUALII TIRANI DE LA CONDUCERE.
|
benko_janos
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 09:03
Pentru monarhie.Monarhia nu permite sa ajunga la putere comunisti,securisti,alti nesimtiti cu 4 clase
|
razvan77
91 mesaje
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 11:05
Tu sa taci cand vorbesti cu mine!!!
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 16:10
De la: benko_janos, la data 2009-02-04 09:03:01Pentru monarhie.Monarhia nu permite sa ajunga la putere comunisti,securisti,alti nesimtiti cu 4 clase : sml-happy0158: Crezi ca monarhii au mai mult de 4 clase ? astia sunt in plus in itreaga lume .
Ticu
|
Fosta membra 9am.ro
23 mesaje
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 16:26
Sa ii intrebam pe cei care au trait inainte de 1949? Sa vedem. Baronul Neuman din Arad propietarul fostelor Uzine Textile Arad si a echipei de forbal cu acelasi nume avea mii de hectare de padure in Bucovina. Si atunci trebuia obtinuta o licenta pentru taierea copacilor. S-a dus la ministrul silviculturii (prin 1936-1938) si i-a spus: "Dati-mi o licenta pentru 2.000 ha si va dau 1.000.000 lei si nu spun la nimeni". Ministrul a raspuns: "Dati-mi 2.000.000 lei si puteti spune oricui!". Un milion pe aceea vrema insemna cam 2 miliarde lei vechi.
Daca as fi de acord cu monarhia cu ce ar fi mai buna Margareta decat Traian. Prefer sa ramana Traian si cel ce ii va lua locul! Sa nu ne facem iluzii. Un monarh ar fi o simpla figura buna de taiat panglici la inaugurari. Ce mare branza face regina Angliei? Mananca banii degeaba!
|
pusy_55
283 mesaje
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 17:48
REPUBLICA
|
Doctor_Cupidon
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 18:36
Imm da interesant subiectul...dar poate ca mai interesant este faptul ca eu pariez ca Boc isi scrie deja demisia si ca Basescu nu vrea sa o accepte...
Ca toti suntem luati de fraieri adunati de prin pesteri preitorice si ca latram la usa cui nu trebuie.
Vocea poporului roman nu este auzita de nimeni, nu este ascultata de nimeni...si ce este cel mai rau este ca nici macar nu stim ce vrem....nu stim ce sa cerem sau ce ne doare....toti avem facultate si dam cu matura dupa cate un Europarlamentar sau cine stie ce mare Inginer cu patru clase...
Un singur lucru ar putea schimba legile, sistemul, si carnatii de la PUTERE... O REVOLUTIE ...asta intradevar ar speria si pe vecinii nostrii veseli care ne pastreaza insula serpilor si o ingrijesc pentru noi, sau pe cei din sud care ne-au furat Cadrilaterul, sau pe Smecherii Rusi care au furat Basarabia...sau si mai tare Pe Maimutele alea vorbitoare de Magheara care Doresc Autonomie pe teritoriul Romaniei....
Voi nu vedeti ca suntem hartuiti de toti ...toate legile noastre sunt calcate in picioate de toti mai intai de cei de la putere si mai apoi de toate tarile din jur...
Legislatia astazi in vivoare chiar si codul penal sunt invechite, legi prea blande pentru cei ce omoara oameni...pentru cei ce falimenteaza banc si lasa pe drumuri sute de oameni...oameni ca Maria vlass sau Ovidiu vantu...ar trebui inchisi pe viata ...
In China astfel de persoane sunt Executate prin Spanzurare,daca si la noi dreptatea eda cu adevarat dreptate atunci cautam ca astfel de persoane sa nu mai reprezinte exemple de succese in AFACERI, ca de altfel Adrian Nastase cu Imunitatea Politica numita Matusa Tamara a reusit sa fure milioane de euro...si este in perfecta legalitate...
|
wingsof3dom
31 mesaje
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 21:24
Intradevar, un monarh pregatit din copilarie sa conduca tara ar rezolva multe dintre problemele actuale din conducere: lipsa de pregatire, lipsa de cultura si, punct decisiv, coruptia. El, ramanand la putere toata viata, nu ar incerca sa se imbogateasca de pe urma puterii sale, si ar controla si actiunile celorlalti politicieni, caci nu ar avea interesul de a-si ascunde propriile pacate. Sa nu mai vorbim de legaturile diplomatice pe care le asigura un monarh, inrudit prin sange cu alte case regale.
Din pacate, multi romani au ramas cu imaginea negativa impusa de comunisti asupra monarhiei, si nimeni nu a facut vreun efort substantial de indreptare a minciunilor comuniste.
da e drept ce spui.
dar noi cetatenii romini de traba care am mai ramas tot vorbim si nu facem nimic, lipsesc faptele, gindurile noastre cele bune nu le punem in aplicatie, comunistii insingeratzi tot fura cu miliardele, hai sa facem revolutie si sai capturam pe toti cei care au fost la conducere din 89 incoace si sai inchidem, confiscat averile obtinute prin furt, si bagati la inchisoare pe vecie, si sa punem regele inapoi, VRETI?????????? CURAJ!!!!!!
|
wingsof3dom
31 mesaje
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 21:40
Sa ii intrebam pe cei care au trait inainte de 1949? Sa vedem. Baronul Neuman din Arad propietarul fostelor Uzine Textile Arad si a echipei de forbal cu acelasi nume avea mii de hectare de padure in Bucovina. Si atunci trebuia obtinuta o licenta pentru taierea copacilor. S-a dus la ministrul silviculturii (prin 1936-1938) si i-a spus: "Dati-mi o licenta pentru 2.000 ha si va dau 1.000.000 lei si nu spun la nimeni". Ministrul a raspuns: "Dati-mi 2.000.000 lei si puteti spune oricui!". Un milion pe aceea vrema insemna cam 2 miliarde lei vechi.
Daca as fi de acord cu monarhia cu ce ar fi mai buna Margareta decat Traian. Prefer sa ramana Traian si cel ce ii va lua locul! Sa nu ne facem iluzii. Un monarh ar fi o simpla figura buna de taiat panglici la inaugurari. Ce mare branza face regina Angliei? Mananca banii degeaba!
--------------
esti de legat!!! ce te caci pe gura???
traiesc de 11 ani in anglia, regina angliei e si regina scotiei, tara galilor, irlandei de nord, canadei, australiei, noua zeelanda,
daca regina nu are importanta atunci de ce dracu nu navalesc cetatenii acestor tari in tara lui traian al tau sa cerseasca sa fure si sa caute o viata mai buna????????????????????????????????????????????
de aia rominia e o tara de cicat ca majoritatea gindesc ca tine!!!!!!!!!!!!!!! comunistilor!!!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 22:06
De la: fsfasie, la data 2009-02-04 16:26:35Sa ii intrebam pe cei care au trait inainte de 1949? Sa vedem. Baronul Neuman din Arad propietarul fostelor Uzine Textile Arad si a echipei de forbal cu acelasi nume avea mii de hectare de padure in Bucovina. Si atunci trebuia obtinuta o licenta pentru taierea copacilor. S-a dus la ministrul silviculturii (prin 1936-1938) si i-a spus: "Dati-mi o licenta pentru 2.000 ha si va dau 1.000.000 lei si nu spun la nimeni". Ministrul a raspuns: "Dati-mi 2.000.000 lei si puteti spune oricui!". Un milion pe aceea vrema insemna cam 2 miliarde lei vechi.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 22:09
in anii 30 in romania se putea cumpara un bou si-o vaca la pretul de 5bani asa ca mai revizuieste totusi calculul,mai pune unul sau doua zerouri si mai putem sta de vorba,restul este adevarat din povestea ta,s-auzim numai de bine!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 22:11
zerourile trebuiesc puse la miliardele cele vechi=sute de mii in zilele noastre unde unde un bou si-o vaca le cumperi cu 600-700lei,s-auzim numai de bine!
|
galactica
55 mesaje
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 22:14
Dur limbaj!Credeam ca monarhistii sunt mai stilati,au un limbaj mai elevat mai ales dupa 11 ani traiti intr-un regat unit care scartaie pe ici pe colo.Australienii urmeaza sa faca un referedum pe tema asta, canadienii pro monarhisti au 1-2%in plus fata de republicani,iar tendinta este in scadere despre Irlanda de Nord ce sa mai vorbim.Tanti Margareta are un fiu care nu se stie daca va mai fi rege,dupa atatea scandaluri,iar nepotelul tocmai s-a drogat putin sub aripa unei prostituate de lux asa de sanchi sa cunoasca si el chinurile societatii adormite sub umbrela palatului regal Cat priveste navalirea englezilor sa stiti ca ei chiar fac lucrul acesta ,dar pe drum se opresc putin prin Franta,dupa o saptamana pleaca iar si ajung in Italia si dupa alta saptamana terminanduli-se concediul sunt nevoiti sa se intoarca mirati de faptul ca aceste tari cu monarhii de mii de ani o duc asa de bine si sub Republica..Pensionarii ,merg totusi mai departe si ajungand pe meleagurile noastre ne fac sa credem ca viata in Regat este formidabila si ne ofera cu bunavointa locuri de munca onorabile ,care ne invata un comportament civilizat,onest incat dupa 11 ani de munca si educatie sa putem dialoga cu maniere elegante si stilate asa cum i-ar sta bine unui supus regal!
costelini
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 22:16
inca ceva,la acea vreme un leu romanesc era cotat ca fiind egal cu doi franci elvetieni,patru franci francezi sau sapte guldeni olandezi,despre dolar,marca germana sau alte monede existente la acea vreme nici nu merita amintit,s-auzim numai de bine!
|
|
|