gabigabi
12108 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 10:12
bravos @galactica ! dupa pseudonimul ales,as fi zis ca ti-ai aruncat ochii spre stele si stii sa visez,caci mintea ta este deschisa noului,indiferent de unde apare si sub ce forma....si astrologul isi arunca ochii spre stele si le interpreteaza-nu viseaza- nu de azi si nici de ieri,ci decind e lumea-lume ! ca in ziare sunt date diferit predictiile, e normal ! si masinile au , toate, la modul general 4 roti,o capota,aripi,motor,volan,etc.etc.... dar abia cind te intereseaza una ,incepi sa ceri si sa-i afli carecteristicile principale,strict diferentiate de la un tip sau altul de masina !....nu mai dati cu parul asa de repede,jignindu-i pe ceilalti ....e vina voastra cu nu stiti ce stiu ei ,iar ei,stiind ceva mai mult au ingaduinta cu cei ce nu stiu,iertindu-i ! de unde voi deduceti c-ar fi o slabiciune din partea lor...ori,nu e absolut de loc!
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 11:28
@gabigabi,...frumoasa pledoarie -si de inteles- nu spun mai mult pentru ca aici nu-si are locul si-acum daca tot ati starnit furnicie scormnind cu batul in musuroi, aveti onoarea din partea mea penru deschiderea unui topic p-aceasta tema.-astai una la mana-
Doi la mana, chiar daca-l deschidti-si chiar va invit s-ao faceti,tare curios sunt sa vad variantele combatantilor intr-o confruntare atat de controversata ce tine de protoistoria religiilo-avand in vedere ca-n textele biblice chiar si-n cele masoretice-interpretarile semnelor divine-se pierd in negura tipului de peste 1400 ani de scrierile lui Moise.
Trei la mana, ele sunt de neatins si de neinterpretat de mintea omeneasca , iar ciclicitatea lor din 2000 in 2000 de ani, c-un semn d-aducere aminte, este o referire spre cu totul altceva decat la om.
Patru la mana, sunt o groza de indivizii, care daca n-au o lege, isi sunt singuri lege si d-aici nu ramane decat un pas pana la gasirea naivitatii unora.
O zi placuta stimata doamna G.....cat si @galacticii pentru ca ridicand ochii spre cerul noptii a vazut stralucirea astrelor dar a si inteles ca ele nu pot lumina pamantul in lipsa LUNII.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 16:34
 mytcor - deschide-l tu,te rog ,caci este ideea ta si voi participa- dupa puteri- cu mare placere !
P.S tot apare o eticheta aiurea,cu ultimile stiri din forum,deranjindu-ma foarte tare ...dar,iata, tocmai am vazut scris catre tine un raspuns cel putin ciudat : cica unicornul si pasarea pheonix ar fi simboluri new age !!!!....unde se poarta discutia asta ?!?
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 17:26
...discutia se poarta exact acolo de unde v-ati retras -cum de altfel am facut-o si eu- acum nu fac altceva decat a le posta informatii utile--daca vor tine cont de ele- daca nu, eu cel putin mi-am facut o datorie de constinta.
o seara placuta D-na G.
|
|
|
Tycu
3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 14:26
Printul Duda ?: poate impostorul Duda.! Monarhia este " balta cu mocirla intr-o gradina cu flori "!
Ticu
|
Fosta membra 9am.ro
1055 mesaje
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 19:00
De la: ticu, la data 2009-01-14 14:26:35 Printul Duda ?: poate impostorul Duda.! Monarhia este " balta cu mocirla intr-o gradina cu flori "!
da ! corect !
tipul in cauza este un...impostor !
si electronica !
|
Fosta membra 9am.ro
9751 mesaje
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 22:56
De la: AZAZEL, la data 2009-01-14 19:00:28De la: ticu, la data 2009-01-14 14:26:35 Printul Duda ?: poate impostorul Duda.! Monarhia este " balta cu mocirla intr-o gradina cu flori "!
da ! corect !
tipul in cauza este un...impostor !
...n-ar fi unicul,... presedintia, parlamentul , justitia , administratia, politia, societatea....geme !..pana si-n "muzee" ne-au mai ramas cateva geme iliesciene, vor fi datate cu C14 si-n curat (de porc)...speram sa se duca cu tontii de unde au venit., adica pe drumu'lu' Shushu 'nainteeee 'arsh. destinatia Oatu !
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
763 mesaje
Oras: Buzau
|
Postat pe: 14 Ianuarie 2009, ora 23:00
Monarhie sau republica?
Republica .
 Dana P
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
|
valentin_vasiu
1 mesaj
Oras: Sibiu
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 16:56
Inca din 1990 am sustinut si sutin si acum, ca cel mai bine pentru noi toti ar fi revenirea la monarhia constitutionala.
|
Fosta membra 9am.ro
4 mesaje
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 17:41
monarhie constitutionala.odata la4 ani statul roman cheltuie multi banipt alegeri prezidentiale
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 18:18
degeaba vorbim noi pe diverse topicuri despre acest lucru ! aseara l-am auzit cu toti pe dl.presedinte cum gindeste schimbarea constitutiei,fara-i da nici macar o clipa-n gind sa-ntrebe acest popor ce-si doreste : republica sau monarhie ? indiferent de raspunsul dat - intrebarea trebuie pusa !
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 15 Ianuarie 2009, ora 23:24
Argumentele in favoarea monarhiei constitutionale in Romania sunt cel putin 3:
1. Regele este Unsul lui Dumnezeu, prin urmare reprezentantul Lui. Prin Rege esti ca natiune mai aproape de Dumnezeu. Republica este un concept ateu.
Intr-un stat 99% crestin, republica nici nu ar trebuie sa intre in discutie
2. Regele este independent prin definitie. Presedintele nu poate fi. El este ales din randul unui partid, prin urmare va tine partea unei anumite parti a esicherului politic. Singura republica care functioneaza este cea americana, unde de fapt presedintele este un fel de pim ministru fiind seful guvernului. Sa constatam ca celalat exemplu rasunator de republica, adica Franta, nu functioneaza. De fapt, aceasta tara care reprezinta modelul absolut pentru Romania (drept, adminsitratie, justitie, armata etc) nu si-a revenit inca dupa Revolutia din 1789.
3. Mentalitatea poporului roman vorbeste pentru monarhie. Mergeti oriunde si intrebati si veti vedea ca peste trei sferturi din populatie se raporteaza la presedinte mai mult sau mai putin ca la un fel de "parinte" al natiunii. Oamenii nu voteaza idei si partide, ci oameni, Va contraargumenta cineva ca ascest ultim argument vorbeste pentru republica prezidentiala. Dimpotriva: o republica prezidentiala ar aluneca in autoritarism.Regele ar asigura echilibrul si ar permite ca lupta politica sa se dea intre idei.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 07:59
@ dc-
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 08:15
De la: mytcor, la data 2009-01-12 16:39:25liv_xxxx
28 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2009, ora 15:5
...asa si ?...
....nu pot spune decat ca ai aburit-o suficient, e cazul sa stai jos !...
daca-mi "prezici astral" cat va fi cursul Leu-€ in iunie si culmea culmilor l-ai si spune exact,... atunci eu ma declar cu mana-mi pe inima ca sunt un sfertodoct, iar dv. un/o dr.doc.
ok ?..
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 08:20
Mytcor,nu sunt vreun oracol din balcesti sau de aiurea dar conform ultimelor evenimente desfasurate incerc s-o fac pe profetul,iata previziunea mea:raportul leu-euro in luna iunie va fi 4,5-4,6,iar in urma interventiei B.N.R. se va reduce undeva in jurul valorii de 3,9-4,0.Sper ca este un concurs intrebarea ta si sper ca dai si premii?S-auzim numai de bine!
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 08:22
De la: dc, la data 2009-01-15 23:24:52Argumentele in favoarea monarhiei constitutionale in Romania sunt cel putin 3:
1. Regele este Unsul lui Dumnezeu, prin urmare reprezentantul Lui. Prin Rege esti ca natiune mai aproape de Dumnezeu. Republica este un concept ateu.
2. Regele este independent prin definitie. Presedintele nu poate fi. El este ales din randul unui partid, prin urmare va tine partea unei anumite parti a esicherului politic. Singura republica care functioneaza este cea americana, unde de fapt presedintele este un fel de pim ministru fiind seful guvernului. Sa constatam ca celalat exemplu rasunator de republica, adica Franta, nu functioneaza. De fapt, aceasta tara care reprezinta modelul absolut pentru Romania (drept, adminsitratie, justitie, armata etc) nu si-a revenit inca dupa Revolutia din 1789.
3. Mentalitatea poporului roman vorbeste pentru monarhie. Mergeti oriunde si intrebati si veti vedea ca peste trei sferturi din populatie se raporteaza la presedinte mai mult sau mai putin ca la un fel de "parinte" al natiunii. Oamenii nu voteaza idei si partide, ci oameni, Va contraargumenta cineva ca ascest ultim argument vorbeste pentru republica prezidentiala. Dimpotriva: o republica prezidentiala ar aluneca in autoritarism.Regele ar asigura echilibrul si ar permite ca lupta politica sa se dea intre idei.
|
necunoscut
1 mesaj
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 08:25
dc este regele unsul lui DUMNEZEU[eu credeam ca doar feliile de paine se pot unge!?]si ce inseamna acest concept,atat din punct de vedere religios cat si laic?intrebari mai sunt dar explica-mi te rog atat,mersi,s-auzim numai de bine!
|
nike20ro
2 mesaje
|
Postat pe: 16 Ianuarie 2009, ora 15:40
ideea era buna in 90 sa se ajunga la monarhie constitutionala. in momentul de fata si in criza economica ne-ar costa prea mult!!!
|
thor
50 mesaje
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 11:28
De la: dc, la data 2009-01-15 23:24:52Argumentele in favoarea monarhiei constitutionale in Romania sunt cel putin 3:
THOR
Unsi din astia am mai vazut noi......vezi ca ideea e absurda...in ce an traiesti tu de poti crede asa ceva?
2. Vezi ca inaintea lui Antonescu a existat un regim dictatorial apropiat de al lui Ceausescu.....condus de Rege....nu erau pionieri, erau cutezatori.....cu stadioana si tot tacamul...asa ca lasa gargara, stimabile.....
3. In toate sondajele apare ca Republica este forma dorita de guvernamant...Personal prefer un Presedinte pe care il aleg si pe care sa il pot schimba..decat o familie ...o dinastie care isi lasa urmasii pe tron...asa cum sunt ei....mai mult sau mai mutini intregi.....la cap sau nu.....Te rog sa citesti ce scria Gheba, profesorul de matematica, despre asa- zis-ul rege al Romaniei....o sa te lamuresti
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 15:25
De la: thor, la data 2009-01-17 11:28:45De la: dc, la data 2009-01-15 23:24:52Argumentele in favoarea monarhiei constitutionale in Romania sunt cel putin 3:
3. Mentalitatea poporului roman vorbeste pentru monarhie. Mergeti oriunde si intrebati si veti vedea ca peste trei sferturi din populatie se raporteaza la presedinte mai mult sau mai putin ca la un fel de "parinte" al natiunii. Oamenii nu voteaza idei si partide, ci oameni, Va contraargumenta cineva ca ascest ultim argument vorbeste pentru republica prezidentiala. Dimpotriva: o republica prezidentiala ar aluneca in autoritarism.Regele ar asigura echilibrul si ar permite ca lupta politica sa se dea intre idei. Regele, adica fosila istorica este unsul lui Dumnezeu ? ;prin el suntem mai aproape de Dumnezeu? mentalitatea romanilor este pentru monarhie ? Sa fim seriosi si sa o luam ca o gluma !Monarhia reprezinta primitivismul unei tarii, indiferent cat e de dezvoltata !
THOR
Unsi din astia am mai vazut noi......vezi ca ideea e absurda...in ce an traiesti tu de poti crede asa ceva?
2. Vezi ca inaintea lui Antonescu a existat un regim dictatorial apropiat de al lui Ceausescu.....condus de Rege....nu erau pionieri, erau cutezatori.....cu stadioana si tot tacamul...asa ca lasa gargara, stimabile.....
3. In toate sondajele apare ca Republica este forma dorita de guvernamant...Personal prefer un Presedinte pe care il aleg si pe care sa il pot schimba..decat o familie ...o dinastie care isi lasa urmasii pe tron...asa cum sunt ei....mai mult sau mai mutini intregi.....la cap sau nu.....Te rog sa citesti ce scria Gheba, profesorul de matematica, despre asa- zis-ul rege al Romaniei....o sa te lamuresti
Ticu
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 15:25
De la: thor, la data 2009-01-17 11:28:45De la: dc, la data 2009-01-15 23:24:52Argumentele in favoarea monarhiei constitutionale in Romania sunt cel putin 3:
3. Mentalitatea poporului roman vorbeste pentru monarhie. Mergeti oriunde si intrebati si veti vedea ca peste trei sferturi din populatie se raporteaza la presedinte mai mult sau mai putin ca la un fel de "parinte" al natiunii. Oamenii nu voteaza idei si partide, ci oameni, Va contraargumenta cineva ca ascest ultim argument vorbeste pentru republica prezidentiala. Dimpotriva: o republica prezidentiala ar aluneca in autoritarism.Regele ar asigura echilibrul si ar permite ca lupta politica sa se dea intre idei. Regele, adica fosila istorica este unsul lui Dumnezeu ? ;prin el suntem mai aproape de Dumnezeu? mentalitatea romanilor este pentru monarhie ? Sa fim seriosi si sa o luam ca o gluma !Monarhia reprezinta primitivismul unei tarii, indiferent cat e de dezvoltata !
THOR
Ticu
|
florescu_vasile2001_2
326 mesaje
|
Postat pe: 17 Ianuarie 2009, ora 20:26
 Daca stai sa te uiti in urma si compari cu ce s-a intamplat decand s-au inscaunat comunistii ,pana in prezent,este evident ca monarhia constitutionala are castig.Ca pe acest pamant nimic din ceea ce este facut de om nu este perfect....,este alta tema.Daca esti antimonarhic nu este bine sa faci abstractie de rezolvarile pozitive ce le-a avut Romania din 1866 pana in 1947.Ca au fost si erori si inca grave,nu numai regii sunt vinovati .Partidele politice din acele vremuri se asemanau cu cele de astazi...Poate ca ereu cava mai stilate,dar interesul bancar ...Asa ca din doua .... ,sa fim de acord cu cea mai putin negativa.
|
mariusr78
26 mesaje
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 14:20
cine dreaq e Gheba asta de trebuie crezut si mai e si profesor de matamatica auzi...
|
pusy_55
283 mesaje
Oras: Ploiesti
|
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 17:26
REPUBLICA PARL:AMENTARA!
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 08:19
si Ceausescu era roman 100 %- de ce l-am dat jos ? de ce a trebuit sa fie impuscat de exact astia care ne conduc si azi ?aud ?
|
Tycu
3787 mesaje
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 14:58
Pe Ceausescu l-au impuscat criminalii ca Voican .Popa Ghe. si tot acel ordinar fals tribunal ca sa ajunga asa zisii democrati, in realitate escroci si parveniti, lingaii regelui,imbogatitii fara munca !
Ticu
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 18:00
@ticu- n-am inteles ! de ce-ai bagat chestia cu lingaii regelui ? de unde si pina unde ?parca cei care au dat si profitat de lovitura de stat din ' 89 sunt Iliescu si toti ai lui,reuniti azi in frumoasa coalitie PDL +PSD ....
|
galactica
55 mesaje
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 18:46
@thor, strasnic le zici nene ,bravos, scurt si la obiect ce s-o mai dam pe dupa deget,avem Constitutie votata ,suntem legitimi,haide la treaba ,ca uita americanii se bucura pentru presedintele lor doua trei zile si gata .Saracii de ei cum nu le- a dat Domnul un rege ,sa vezi ce bine o duceau!
costelini
|
gigilipianu
443 mesaje
Oras: Tg Jiu
|
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 00:36
Iertati-ma dar nu pot intelege nicicum acest maraton de discutii fara obiect pentru o situatie ipotetica care nu are nici-o sansa sa devina realitate, in schimb alte discutii pe teme mai aproape de realitatile noastre nu depasesc 2 - 3 pagini. In general este curioasa orientarea unora spre visuri desarte, spre cazuri izolate, spre particularul de senzatie speculat cu obstinatie de mass media, spre orice necunoscut in dauna oricarui apropiat, spre un viitor confuz in dauna unui prezent prea neglijat s.a.m.d. Sa nu credeti ca nu as putea ignora aceste pareri nepotrivite, dar nimeni nu-si poate permite sa nu-i pese de opinia celor din jur. Pentru ca noi nu existam decat prin imaginea celorlalti despre noi si nu putem spera la o lume mai buna decat daca o construim impreuna. De ce nu vin cu niste argumente in sprijinul unei parti ? Pentru ca sunt ferm convins ca nu ar avea rost. Nimeni nu vrea sa asculte. Nimeni nu doreste sa creada altceva decat ceea ce stie el. Sunt prea putini care sunt dispusi sa se supuna unei analize cinstite si cu atat mai mult unor argumente pertinente. Majoritatea spun ca ciorba nu este buna fara sa bage lingura in ea. Prea putini sunt dispusi sa faca analiza unei pareri contrare conceptiei sale, prea putini sunt dispusi sa asculte iar cand sunt depasiti de argumente atunci injura, scuipa, jigneste, scoate parul. Deci ? Hai sa nu mai pierdem timpul si sa discutam ce facem noi ca sa ne opunem raului de acum folosind alegerile din anul acesta. Logos.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 20 Ianuarie 2009, ora 08:39
cam ai dreptate @gigilipianu ! dar pornind de la sondajul discutat ieri pe la diverse posturi tv.,cum ca nu stiu citi la suta dintre romani isi doresc o mina forte ,ba chiar un regim militar si dorinta de o monarhie care sa conduca tara,se inscrie in aceleasi dorinti : ordine,disciplina; respect fata de Stat si Lege si de un conducator care sa nu permita derapaje de la ea ( lege ) !
|
|
|