back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 >> Sari la pagina:

anca_relu_upcmail_ro

477 mesaje
Postat pe: 11 Ianuarie 2010, ora 11:47

De la: radita09_telus_net, la data 2010-01-10 18:57:00Poate Monarhia, ajuta Romania?

Pina una alta se pare ca noi ajutam MONARHIA si nu cu putini bani....

Gandeste-te daca bani platiti Institutiei Monarhice ar intra in buzunarele pensionarilor care au muncit pentru reconstructia ROMANIEI postbelice,..a celor care au platit datorii de razboi....Ce viata ar duce???

Unde a fost monarhul "nostru" inainte de razboi...si mai ales dupa...????
Daca i-a fost bine de ce a dat fuga in ROMANIA????
De ce ficele lui nu stiu sa vorbeasca in limba romana???? Nu este limba lor materna????

Bineinteles ca nuuuuuu????

Originea lor??? Astriaca, greaca....franceza.... Adica originea lor nu este recunoscuta.... De aceea au devenit,..rege de ROMANIA,..printese de ROMANIA....

Oare ROMANII chiar nu mai stiu ce vor????

Multi au renuntat la monarhie....si NOI NE DORIM MONARHIE????

Monarhie din anul 1866....lovitura de stat...inlaturat ALEXANDRU IOAN CUZA DOMN AL TARILOR ROMANE.....

IN rest importanta era PACEA PE PAMANT si mai ales in ROMANIA o tara bogata si ravnita de toti ceilalti.....

eugenb

1794 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 01:24

Afirmati (fara jena) ca nu v-as raspunde, dar uitati subit ca nu mi-ati raspuns la intrebarile pe care vi le-am pus referitoare la "abdicarea" Monarhiei (etcetera - puteti sa cititi anterior intrebarile pe care vi le-am pus). Asa ca jignirile pe care mi le adresati ne arata cat de "incult" suteti. Daca doriti sa-mi retrag aceasta "titulatura", atunci folositi "regulile de politete" (care acum va lipsesc) si raspundeti la acele intrebari.

P.S.
Daca cititi tot ce am scris pana acum ... eu am folosit "REGULILE DE POLITETE", dar se pare ca ori ati lipsit la orele respective (si este vina Dumneavoastra pentru asta) , ori ... au lipsit din "Programa Limbii si Literaturii de Limba Romana" (si este de vina cei care erau la fruntea Ministerului de resort).
Oricum, anii crescuti langa familie ar fi trebuit sa isi lase ... urme (de politete). Sa ma insel ... ?!

Raporteaza abuz de limbaj
Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 01:59

De la: eugenb, la data 2010-01-12 01:24:40Afirmati (fara jena) ca nu v-as raspunde, dar uitati subit ca nu mi-ati raspuns la intrebarile pe care vi le-am pus referitoare la "abdicarea" Monarhiei (etcetera - puteti sa cititi anterior intrebarile pe care vi le-am pus). Asa ca jignirile pe care mi le adresati ne arata cat de "incult" suteti. Daca doriti sa-mi retrag aceasta "titulatura", atunci folositi "regulile de politete" (care acum va lipsesc) si raspundeti la acele intrebari.

P.S.
Daca cititi tot ce am scris pana acum ... eu am folosit "REGULILE DE POLITETE", dar se pare ca ori ati lipsit la orele respective (si este vina Dumneavoastra pentru asta) , ori ... au lipsit din "Programa Limbii si Literaturii de Limba Romana" (si este de vina cei care erau la fruntea Ministerului de resort).
Oricum, anii crescuti langa familie ar fi trebuit sa isi lase ... urme (de politete). Sa ma insel ... ?!

Nu ar fi mai bine sa nu va mai jigniti si stati de vb in mod constructiv si civilizat ?
Vreau sa cred ca aici se vb despre monarhie ... unde pretentiile sunt altele ...!

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 02:04

De la: Dorinel, la data 2010-01-12 01:59:05
De la: eugenb, la data 2010-01-12 01:24:40Afirmati (fara jena) ca nu v-as raspunde, dar uitati subit ca nu mi-ati raspuns la intrebarile pe care vi le-am pus referitoare la "abdicarea" Monarhiei (etcetera - puteti sa cititi anterior intrebarile pe care vi le-am pus). Asa ca jignirile pe care mi le adresati ne arata cat de "incult" suteti. Daca doriti sa-mi retrag aceasta "titulatura", atunci folositi "regulile de politete" (care acum va lipsesc) si raspundeti la acele intrebari.

P.S.

Nu ar fi mai bine sa nu va mai jigniti si stati de vb in mod constructiv si civilizat ?
Vreau sa cred ca aici se vb despre monarhie ... unde pretentiile sunt altele ...!

Se injura in republica sa spuna apoi ca e mai buna monarhia, daca va fi.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 09:20

BUNA DIMINEATA ROMANI!!!!!!!!!!!
HAIDETI CA ASTAZI AVEM MOTIV DE BUCURIE MARE: AVEM UN PRINT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FELICIT DIN TOATA INIMA PARINTII, PAUL DE ROMANIA SI FERICITA MAMA, PRINTESA LIA!!!!!!!!!!!!!!!!
II DORESC CU TOATA SINCERITATEA PROASPATULUI NOU-NASCUT, SANATATE, FORTA, INTELIGENTA SA CREASCA SANATOS SI PUTERNIC
SPER CA PESTE CATIVA ANI, POPULATIA ROMANIEI SA SE TREZEASCA SCARBITA DE MOCIRLA IN CARE TRAIESTE SI POATE SA-SI DOREASCA SA NU MAI RISTE CA DIN 5 IN 5 ANI SA AIBA ACCES LA PUTERE ANTROPOIZI VULGAROIZI SI CORUPTOIZI PANA IN MADUVA OESELOR.
DA D-NELOR SI D-LOR, O MONARHIE CONSTITUTIONALA NE-AR FERI DE RISCUL INVOLUTIEI, SI AL DEGRADARII ECONOMICE SI MORALE .
SA NE TRAIESTI MICULE PRINT!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 09:28

De la: 9am178165, la data 2010-01-12 09:20:23BUNA DIMINEATA ROMANI!!!!!!!!!!!
HAIDETI CA ASTAZI AVEM MOTIV DE BUCURIE MARE: AVEM UN PRINT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
FELICIT DIN TOATA INIMA PARINTII, PAUL DE ROMANIA SI FERICITA MAMA, PRINTESA LIA!!!!!!!!!!!!!!!!
II DORESC CU TOATA SINCERITATEA PROASPATULUI NOU-NASCUT, SANATATE, FORTA, INTELIGENTA SA CREASCA SANATOS SI PUTERNIC
SPER CA PESTE CATIVA ANI, POPULATIA ROMANIEI SA SE TREZEASCA SCARBITA DE MOCIRLA IN CARE TRAIESTE SI POATE SA-SI DOREASCA SA NU MAI RISTE CA DIN 5 IN 5 ANI SA AIBA ACCES LA PUTERE ANTROPOIZI VULGAROIZI SI CORUPTOIZI PANA IN MADUVA OESELOR.
DA D-NELOR SI D-LOR, O MONARHIE CONSTITUTIONALA NE-AR FERI DE RISCUL INVOLUTIEI, SI AL DEGRADARII ECONOMICE SI MORALE .
iara eu am alt motiv de bucurie ,bucuria de a mai avea inca un loc de munca

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 09:45

De la: 9am045616, la data 2010-01-12 09:28:14

MA BUCUR PENTRU TINE, DA` EU ZIC CA AR TREBUI SA NE MAI PESE SI DE ALTII, PE LUMEA ASTA NU E NUMAI AUGUSTA NOASTRA PERSOANA!!!!!!!!!!!

anca_relu_upcmail_ro

477 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 15:39

De la: 9am178165, la data 2010-01-12 09:45:23
De la: 9am045616, la data 2010-01-12 09:28:14

MA BUCUR PENTRU TINE, DA` EU ZIC CA AR TREBUI SA NE MAI PESE SI DE ALTII, PE LUMEA ASTA NU E NUMAI AUGUSTA NOASTRA PERSOANA!!!!!!!!!!!

FFFFFF BINE CA A MAI CRESCUT NATALITATE....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 12 Ianuarie 2010, ora 15:53

Bucureștiul va avea o statuie a regelui Carol I în Piața Palatului

După 60 de ani de cand a fost distrusă statuia Regelui Carol I, realizată de sculptorul croat Ivan Mestrovici, iată că Bucureștiul va cinsti memoria marelui monarh care a condus Romania vreme de 48 de ani printr-o nouă lucrare, creatie monumentala a lui Florin Codre.

anca_relu_upcmail_ro

477 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 12:31

De la: mytcor, la data 2010-01-12 15:53:18

După 60 de ani de cand a fost distrusă statuia Regelui Carol I, realizată de sculptorul croat Ivan Mestrovici, iată că Bucureștiul va cinsti memoria marelui monarh care a condus Romania vreme de 48 de ani printr-o nouă lucrare, creatie monumentala a lui Florin Codre.

ISORIA nu poate fi stearsa. CAROL I a luptat in razboiul pentru independenta...

Un sculptor trebuie sa traisca...

Dar nu este cazul sa ridicam in slavi ,..o monarhie care nu a fost de origine ROMANA....

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 13:11

De la: 9am178850, la data 2010-01-13 12:31:52

Dar nu este cazul sa ridicam in slavi ,..o monarhie care nu a fost de origine ROMANA....

Sculptorul, trăiește bine merci !...din căte-mi amintesc, și cred că nu mă-nșel, a trăit foarte mult timp în Franța, este milionar în € este chiar propietarul unui castel medieval pe teritoriul franței, îi plac caii, și, este autorul statuii Avran Iancu din Târgu Mureș, deci :

Mult prea stimat xxx număr, Artistul trăiește bine merci,...n-așa ?...

Da, un prinț străin Carol I, a fost un străin mai ROMÂN decât mulți dintre români, a scos țara din perioada feudală și-a construit România modernă, așezarea ROMĂNIEI în rândul statelor civilizate ale europei occidentale cu onoare și demnitate, Monarhia României a înfăptuit-o!...

Monarhiei ROMÂNEȘTI și nu numai, datorăm împlinirea visului de veacuri ale tuturor românilor de unire a tuturor teritoriilor pe care aceștia locuiau de milenii intr-un singur stat unitar și indivizidil, Regatul România.
Foarte multe s-ar putea spune dar, am să-ți spun în final o mică "picanterie" , (ce-a fost privită la timpul respectiv cu gura căscată de către diverșii trecători) știai că pe timpul
Monarhiei Românești a fost instalat primul ceas pubilic ?...dacă știi acest lucru, trebuie să știi că din ordinul Regelui Carol I a fost instalat și vî invit să aflați pe ce cladire din București a fost el amplasat.
mai mult decât atât, de pe timpul Mj.S,Regelui Carol I, punctualitatea prezentării unei persoane la o întâlnire prestabilită la o anumită oră, a devenit o cutumă, pe care dacă n-o respectai atrăgea oareșce umbre de indoială față de gradul de seriozitate al persoanei respective .

Nu. n-a fost ROMÂNEASCĂ dar, a fost BENEFICĂ ROMÂNIEI și ROMÂNILOR !...

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 13 Ianuarie 2010, ora 13:15

De la: mytcor, la data 2010-01-13 13:11:05

Sculptorul, trăiește bine merci !...din căte-mi amintesc, și cred că nu mă-nșel, a trăit foarte mult timp în Franța, este milionar în € este chiar propietarul unui castel medieval pe teritoriul franței, îi plac caii, și, este autoru statuii Avran Iancu din Târgu Mureș, deci :

Da, un prinț străin Carol I, a fost un străin mai ROMÂN decât mulți dintre români, a scos țara din perioada feudală și-a construit România modernă, așezarea ROMĂNIEI în rândul statelor civilizate ale europei occidentale cu onoare și demnitate Monarhia României a înfăptuit-o, Monarhiei ROMÂNEȘTI și nu numai, datorăm împlinirea visului de veacuri ale tuturor românilor de unire a tuturor teritoriilor pe care aceștia locuiau de milenii intr-un singur stat unitar și indivizidil, Regatul România.
Foarte multe s-ar putea spune dar, am să-ți spun în final o mică "picanterie" , știai că pe timpul Monarhiei Românești a fost instalat primul ceas pubilic ?...dacă știi acest lucru, trebuie să știi că din ordinul Regelui Carol I a fost instalat și vî invit să aflați pe ce cladire din București a fost el amplasat.
mai mult decât atât, de pe timpul Mj.S,Regelui Carol I, punctualitatea prezentării unei persoane la o întâlnire prestabilită la o anumită oră, a devenit o cutumă, pe care dacă n-o respectai atrăgea oareșce umbre de indoială față de gradul de seriozitate al persoanei respective .

Asa este, a fost benefica, iar cu conduita vulgara si desantata a actualilor guvernanti( vezi PD-L & Base), am putea avea intr-un viitor nu prea indepartat placuta surpriza de a o vedea reinstaurata. Doamne ajuta!!!!!!!!

anca_relu_upcmail_ro

477 mesaje
Postat pe: 14 Ianuarie 2010, ora 13:22

De la: mytcor, la data 2010-01-13 13:11:05

Sculptorul, trăiește bine merci !...din căte-mi amintesc, și cred că nu mă-nșel, a trăit foarte mult timp în Franța, este milionar în € este chiar propietarul unui castel medieval pe teritoriul franței, îi plac caii, și, este autorul statuii Avran Iancu din Târgu Mureș, deci :

Da, un prinț străin Carol I, a fost un străin mai ROMÂN decât mulți dintre români, a scos țara din perioada feudală și-a construit România modernă, așezarea ROMĂNIEI în rândul statelor civilizate ale europei occidentale cu onoare și demnitate, Monarhia României a înfăptuit-o!...

Monarhiei ROMÂNEȘTI și nu numai, datorăm împlinirea visului de veacuri ale tuturor românilor de unire a tuturor teritoriilor pe care aceștia locuiau de milenii intr-un singur stat unitar și indivizidil, Regatul România.
Foarte multe s-ar putea spune dar, am să-ți spun în final o mică "picanterie" , (ce-a fost privită la timpul respectiv cu gura căscată de către diverșii trecători) știai că pe timpul
Monarhiei Românești a fost instalat primul ceas pubilic ?...dacă știi acest lucru, trebuie să știi că din ordinul Regelui Carol I a fost instalat și vî invit să aflați pe ce cladire din București a fost el amplasat.

SI ISTORIA SE REPETA!!!.....

Un alt om de cultura ...fugit in afara

FRANTA ESTE MONARHIE LA ORA ACTUALA????

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 04:39

Hai sa respectam adevarul. Carol si Ferdinand au fost regi f buni ptr noi. Carol 1 chiar a dat o decizie in favoarea intrarii in razboi, deci a unificarii si impotriva lui ca german. Dar si domni romini f buni am avut.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 04:40

Eu tot la o republica cu o larga reprezentare monarhica .....

anca_relu_upcmail_ro

477 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 16:19

De la: nastasemihail, la data 2010-01-15 04:40:33Eu tot la o republica cu o larga reprezentare monarhica .....

Republica...DA...

Reprezentare MONARHICA?????

Familia HOHENTZOLERN a retras numele de familie inainte de anul 1947 , decenbrie cand regele Mihai a abdicat.

Cine ne reprezinta???? descendent al monarhiei austriece si al monarhiei grecesti??? astazi REGE DE ROMANIA, pentru ca nu mai avea nume...

Abdicare??? Inseamna renuntare la drepturile monarhice si pentru generatiile viitoare???

De unde printese,..de unde Pricipesa??? Ii platim pentru ce a facut CAROL I si pentru ce a facut FERDINAND...Dar ei nu mai sunt regi din decembrie 1947.

Au ocupat o tara prin lovitura de stat si ...au fost inlaturati prin lovitura de stat...

ROMANII au luptat pentru ROMANIA...

DIN CE TRAISC ROMANII CARE AU RECONSTRUIT ROMANIA DUPA RAZBOI????

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 16:34

De la: 9am178850, la data 2010-01-15 16:19:18
De la: nastasemihail, la data 2010-01-15 04:40:33Eu tot la o republica cu o larga reprezentare monarhica .....

Republica...DA...

Familia HOHENTZOLERN a retras numele de familie inainte de anul 1947 , decenbrie cand regele Mihai a abdicat.

Cine ne reprezinta???? descendent al monarhiei austriece si al monarhiei grecesti??? astazi REGE DE ROMANIA, pentru ca nu mai avea nume...

Abdicare??? Inseamna renuntare la drepturile monarhice si pentru generatiile viitoare???

De unde printese,..de unde Pricipesa??? Ii platim pentru ce a facut CAROL I si pentru ce a facut FERDINAND...Dar ei nu mai sunt regi din decembrie 1947.

Au ocupat o tara prin lovitura de stat si ...au fost inlaturati prin lovitura de stat...

Tie creierul plin cu răspunsurile propagandei NKVD-isto bolșevice !...stai jos, !...

9am173019

299 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 17:33

De la: tudormihai_84, la data 2008-09-01 16:16:16Deschid aceasta tema de discutie nu din plictiseala ci pentru ca sunt foarte interesat de modul in care gandesc compatriotii mei. Sunt un sustinator al monarhiei. Am auzit din presa ca se doreste revizuirea constitutiei unde se va putea opta pentru revenirea la guvernarea monarhica sau ramanerea la republica.

Asadar va provoc sa va spuneti parerea despre aceasta idee.

Persoanal vad in monarhie intoarcerea la normalitate, o reconciliere cu trecutul nostru si totodata o metoda foarte buna de a rezolva problema autoritatii institutionale care ne afecteaza in zilele astea (de vreo 20 de ani). In plus perioada in care tara a fost guvernata in sistem monarhic a fost cea mai infloritoare din istorie, sub monarhie am creat Romania Mare, am evoluat economic de la statutul de tara babaniera la cel de putere zonala si nu numai. Cei avizati cunosc fara indoiala progresele acestei tari sub conducerea germana.
Pe de alta parte revenirea regalitatii in zilele noastre va rezolva intr-o mare masura modul in care sunt percepute autoritatile. Stim cu toti care e perceptia legata de cei ce ne conduc. Din punctul meu de vedere un rege ar aduce o imbunatatire acestei situatii si cu suportul populatiei ar crea un climat firesc de intelegere intre panaramele din partide.

Asadar astept parerile voastre....

9am173019

299 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 17:35

OPERATIUNEA MATRIX

SALVATI-VA VIATA, FAMILIA SI INDENTITATEA

1. AFARA FMI DIN ROMANIA, BANI DE LA FMI SE DUC LA FIRME PARTICULARE ALE CLASEI POLITICE, DAR NU SUNT BANI PENTRU CETATEANUL ROMAN, PENTRU SALARII, MEDICAMENTE, PENSII SI ALTELE, IAR ROMANI TREBUIE SA PLATEASCA ACESTE DATORII LA FMI.
2. INDUSTRIE, CERCETARE, INVATAMANT, AGRICULTURA SI ECONOMIE DE STAT SI NU MAFIOTA SI TERORISTA
3. STOP STUDIILOR GRATUITE PENTRU CETATENI STRAINI CARE DUPA CE TERMINA STUDIILE GRATUITE SUNT ANGAJATI IN INSTITUTIILE STATULUI SI LUPTA IMPOTRIVA STATULUI SI CETATEANULUI ROMAN, VEZI CAZUL EUGEN TOMAC CETATEAN UCRAINIAN CARE A REFUZAT SA TRIMITA DOCUMENTELE DE VOTARE DIN STRAINATATE.
4. TINERII CETATENI AI ROMANIEI SA AIBA DREPTUL SA DEA EXAMEN ORI DE CATE ORI ESTE NEVOIE PENTRU ADMITERE LA LICEU SI PENTRU A OBTINE DIPLOMA DE BACALAUREAT SI STATUL SA ASIGURE SERVICIU SI SALARIU PENTRU TOTI CETATENI ROMANIEI.
5. RESURSELE ENERGETICE NATURALE ALE ROMANIEI SA TREACA DE URGENTA IN PROPRIETATEA STATULUI.
6. TOATE PERSOANELE VINOVATE DE PARTICIPARE LA DISTRUGEREA SI JEFUIREA ROMANIEI SI EXTERMINAREA POPORULUI ROMAN SA PLATEASCA.
7. ROMANIA DUPA 1990 NU MAI ARE INDUSTRIE SI ECONOMIE, DAR SUNT FUNDATII, ASOCIATII SI ONG-URI PARTICULARE,(VEZI, MASONERIA CONSIDERATA DE UTILITATE PUBLICA) CARE SUNT FINANTATE DIN BANII POPORULUI ROMAN SI NU PRODUC NIMIC, SA FIE FINANTATE DE PERSOANELE INTERESATE SI NU DE POPORUL ROMAN SARACIT SI INFOMETAT.
8. STOP REGIONALIZARII ROMANIEI, DESMEMBRAREA ROMANIEI LA ORDIN EXTERN: SUA-ISRAEL RUSIA, FRANTA, UNGARIA SI ALTELE.
9. AFARA NATO DIN ROMANIA PENTRU CA AU VENIT SA APERE CE FURA SI JEFUIESC EVREII IN ROMANIA DUPA 1989 SI NU NE APARA DE RUSIA, DEOARECE SUNT IMPREUNA LA FURAT SI JEFUIT IN ROMANIA.
10. STOP CIP-URILOR SI VACCINARILOR CRIMINALE EVREIESTI-SIONISTE PENTRU EXTERMINAREA POPORULUI ROMAN.

TINERI CETATENI ROMANI TREBUIE SA INTELEGETI CA SCHIMBARILE DUPA 1989 AU FOST FACUTE IN URMA UNEI LOVITURI DE STAT, ORGANIZATA DE SUA- ISRAEL SI RUSIA SI LA CARE AU PARTICIPAT TOATE TARILE MEMBRE NATO SI NIMENI DIN CLASA POLITICA NU A FACUT REFERENDUM SA INTREBE POPORUL ROMAN DACA ESTE DE ACORD SA INSTRAINEZE RESURSELE NATURALE ENERGETICE ALE ROMANIEI, SA DISTRUGA INDUSTRIA SI ECONOMIA ROMANIEI, AU DISTRUS SI VANDUT INTEREPRINDERI PE DOI LEI, LA FIARE VECHI SI AU ARUNCAT ROMANI IN STRADA FARA SERVICIU, SALARIU SI PENSIE.

TINERI CETATENI ROMANI NU IESITI ACUM IN STRADA, DUPA TERMINAREA STUDIILOR SUNTETI SOMERI, PUTREZITI DE VII PE STRADA, FARA SERVICIU, SALARIU SI PENSIE SI ALTI IN ACEASTA PERIOADA VA FURA SI JEFUIESC IN NUMELE VOSTRU.

ROMANI IN STRADA ESTE SOLUTIA.
ACTIUNI DE PROTEST ZILNICE IN STRADA LA TOATE INSTITUTIILE STATULUI.
ROMANI IN INSTITUTIILE STATULUI SI STRAINI AFARA DIN ROMANIA.

SINGURA LUPTA ADEVARATA ESTE STRADA, ASA CUM FAC MERCENARII SI TERORISTII STRAINI IN ROMANIA DE 20 DE ANI, CEI DE LA EUROPA LIBERA, PRIN GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL SI ALTE ASOCIATII, (VEZI, 16 DECEMBRIE 1989, TIMISOARA, 21 DECEMBRIE 1989 BUCURESTI, 15 MARTIE 1990 LA TARGU MURES PENTRU AUTONOMIE MAGHIARA, 13-15 IUNIE 1990 INCERCARE DE LOVITURA DE STAT) AU IESIT IN STRADA IMPOTRIVA NOASTRA SI STRIGAU:

LIBERTATE
JOS COMUNISMUL
FARA COMUNISTI, CAND EI SUNT COMUNISTI SAU FII DE TORTIONARI COMUNISTI, VEZI VLADIMIR TISMANEANU, CETATEAN DE ORIGINE SOVIETICA SI AGENT CIA.

SI IN SPATE ATACAU INSTITUTIILE STATULUI ROMAN CU STICLE INCENDIARE, PRIVATIZAU-VINDEAU INTREPRINDERI, ARUNCAU IN STRADA CETATENI ROMANI, PRIN RESTRUCTURARI SI DISPONIBILIZARI ILEGALE SI ABUZIVE.

ALEGERI ANTICIPATE, NU POLITICA MERCENARILOR - TRASEISTI

STOP DISTRUGERII ROMANIEI
STOP EXTERMINARII POPORULUI ROMAN

CEI CARE CITESC ACEST MESAJ SI DORESC SA-SI SALVEZE VIATA, CASA, FAMILIA, COPII SI INDENTITATEA SUNT RUGATI SA TRIMITA MAI DEPARTE ACEST MESAJ CARE TREBUIE SA AJUNGA LA CAT MAI MULTI CETATENI ROMANI.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 15 Ianuarie 2010, ora 17:36

Nu voi uita niciodată acel spectacol unic în felul său. Între-acestea ungurii
devenise nesuferiți. Bănuiala și adeseori nici aceea era destul pentru ca cineva să fie
spânzurat orăiî împușcat. Moartea devenise starea cea normală, viața — starea cea
anormală a omului. Ei prădau satele cele românești în modul cel mai barbar, omorau
fără mizericordie femeile și copiii, păreau a se-ntrece care pe care în cruzime și-n
grozăvie. Ce era dar mai natural decât ca românii, împinși de răzbunare, să ceară dinte
pentru dinte, ochi pentru ochi. Ungurii nu pusese-n scenă pe-atâta o revoluțiune, pe
cât un brigandagiu, o hoție ca să zic privilegiat㠗 și o hoție cu-atât mai scuzată, cu
cât ea se exersa asupra unei națiuni de paria — asupra românilor. Numai că-și găsise
oamenii! Dinte pentru dinte, ochi pentru ochi! Asta era și deviza lăncerilor — și ei
măsurau cu măsura cu care li se măsurase lor. Românii nu prădau, ei ucideau.
Oamenii nu se numărau după ranguri, ci după capete, căci coasa nu știa diferență între
capul creț și negru al magnatului și-ntre capul de câine al honvedului. Era teribil acest
popor când își scutura lanțurile lui de fier, teribil ca varga lui Dumnezeu. Și oare nu
sunt toate popoarele așa? Blânde și pacifice în timp de pace, fizionomia bonomă, ochii
sinceri, statura aplecată de sarcina cea grea a vieții. Dar vezi-le în revoluțiune! Vezi
profunditatea acelui suflet teribil care zăcea sub masca bonomiei, vezi cum presupune,
de nu știe, injuriile trecutului, vezi cum aruncă lanțurile mâinilor sale în fața stăpânilor
fără de suflet. Și se tem stăpânii fără de suflet și-și dau averile ca să-și scape viața. Ci
omul din popor nu vrea averile, geaba l-ai umplea cu aur, geaba l-ai îmbrăca în
mătase. Pâinea ce i-ai luat-o de la gura copilului i-ai cântări-o cu aur, lacrimile lui de
venin și sudorile lui de sânge i le-ai răscumpăra cu surele mărgăritare ale Orientului;
ci el nu vrea aurul și mărgăritarul tău, el vrea viața ta! Și cine-ar găsi-o nedrept, cine
rău? E o lege în natură care să nu scuze? E o lege în natură care să nu-ți dea drept
când tu ucizi pe cel ce ți-a biciuit secoli pe părinții tăi, pe cel ce ți-a ars în foc pe
străbunii tăi, pe cel ce umple fântânile și râurile cu copilul sufletului tău? Legile care
compun fundamentul eticii chiar te-ndreptățesc de-a cere cât ți s-a luat, de-a face cât ți
s-a făcut, pentru că numai așa se poate restitui echilibrul, dreptul pe pământ. Dar
virtutea ar cere să nu-l ucizi. Nimeni nu-i obligat să fie virtuos, fiecine să fie drept —
și când sentința acelui drept nu găsește carnefice, fă-te singur carneficele ei. Un om
ucis, o literă necitită; un oraș de ars, o pagină de-ntors — iată cartea de legi a
revoluțiunilor, a dreptății lui D-zeu!
MIHAI EMINECU

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 20:59

Domnule "mytcor" sunteti ... ori "rau intentionat" ... ori stati "slab cu intelectul", de faceti asemenea "gafa".

Va dati ... mare "monarhist (roman)", dar vorbiti de lucruri petrecute sub o alta "monarhie" (straina - Austro-Ungara, cred - nu dati date concrete deloc, asa ca se pot face diferite prezumtii).

Intrebari (la textul prezentat) :
1) Cine este "autorul" pe care il prezinti "MIHAI EMINECU" ?
Asa il cheama cu adevarat pe autorul prezentat (date concrete despre acest autor nu ati adus deloc pentru identificare si nici de unde putem accesa aceasta "scriere" ... nemaipomenita) ?
2) Era vorba de ... MIHAI EMINESCU (fost EMINOVICI) - marele "poet national roman") ?
Desi nu a fost ... participant la vreo Revolutie, a avut si unele "studii ... istorice". Le-ati scos cumva din CONTEX pentru ca sa ne demonstrati ... "anume" ceva (de parca sunteti ... maghiar - ori chiar sunteti si noi va credeam roman ?!), dar nu vreti sa ne spuneti si ce doriti sa demonstrati.
3) Ce vreti sa demonstrati cu "citatul" respectiv ? Ca au fost romani care au omorat ... alti romani (sau oameni de alta nationalitate) ? Doar si in 1907 (sub "monarhie" la noi au omorat romanii pe alti romani si vad ca nu v-a deranjat asa de tare, desi aveam ... Rege atunci. Sa va dau si alte exemple ?

Deci mai multa atentie cand faceti afirmatii sau cand dati ... exemple, daca doriti sa le bage cineva in seama. Si poate veti reusi, totusi, sa raspundeti si la ... "intrebarile" pe care vi le-am adresat (mai sus).

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 21:04

De la: eugenb, la data 2010-01-16 20:59:38

Eugene, stai jos măi și ia viteză!...

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 22:33

Concluzie :

Nu puteti pune baza celor spuse (postate) de domnul "mytcor" - el este ... "neserios" de loc (este cumva "narcisist" - in varianta ca "numai ar stie adevarul" ?!). Se vede ca doreste sa isi vada (numai) postarile lui din cauza ca acestea nu-l ... contrazic (cand greseste). Are un "precursor" pe care inceaca sa-l imite ... pe nume Basescu (care crede si el, ca numai el are dreptate), dar se pacalesc, cred, amandoi.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 22:42

De la: eugenb, la data 2010-01-16 22:33:02Concluzie :

Eugene, inepțiile tale-s bune de vaccinat experimental zombi !...clar?...hai scutește-mă

dacă nici măcar acel text de pe 15 IANUARIE nu i-ai pricipit sensul postării sale, ce să mai....
tu nu observi că-ți tragi singur palme, vezi-ți de treabă că te faci p-aici de toată obiala cazonă!....

Fosta membra 9am.ro

3915 mesaje
Postat pe: 16 Ianuarie 2010, ora 22:54

Consider ca fiecare oranduire sociala si formatiune statala isi are locul sau in istorie Si cum viata evolueaza, nici tipul de formatiune statala nu poate involua Referindu-ne la noi monarhia a avut timpul sau, momentan suntem republica si probabil vom evolua spre o federatie Europeana, (o Uniune Europeana ceva mai mare)

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 11:22

De la: 9am180342, la data 2010-01-16 22:54:54... momentan suntem republica si probabil vom evolua spre o federatie Europeana, (o Uniune Europeana ceva mai mare)
Asa e ! Cu certitudine ne indreptam acolo ....
Sa le intre bine in tartacute unora, ce inca mai cred in basme si traiesc din nostalgii ....
Nu neg contributia monarhiei in constructia statului modern roman sau a altor state -uneori si eu sunt nostalgic dupa valoriel ei- insa sa cred ca mai poate avea viitor, nu pot. Viitorul este al federatiilor .... politice si economice.
Sa vina berea ! ! !

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
anca_relu_upcmail_ro

477 mesaje
Postat pe: 17 Ianuarie 2010, ora 15:28

De la: mytcor, la data 2010-01-15 16:34:50
De la: 9am178850, la data 2010-01-15 16:19:18

Republica...DA...

Tie creierul plin cu răspunsurile propagandei NKVD-isto bolșevice !...stai jos, !...

O sa stau eu jos cand o sa te trezesti tu din COSMAR...

Asa se explica de ce conducatorii nostri au fost fyrati de unguri.. IANCU DE HUNEDOARA,...IANOS DE HUNEDOARA la unguri,.. MATEI CORVINUL....MATEIAS CORVIN la unguri,...
STEFAN CEL MARE...la basarabeni,.. MIHAI EMINESCU,..nascut la Iepuresti,..intre SUCEAVA si IASI

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 09:34

TU ESTI MIRCEA?

anca_relu_upcmail_ro

477 mesaje
Postat pe: 18 Ianuarie 2010, ora 16:21

De la: 9am045616, la data 2010-01-18 09:34:00 TU ESTI MIRCEA?

Da imparate...

Cat vom fi insa pe pace...Eu iti spun bine ai venit...

Dar nu iti doresc vreodata sa ajungi sa ne cunosti,..
Nici ca Dunarea sa inece spumegand a tale osti...

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 19 Ianuarie 2010, ora 14:09

De la: 9am178850, la data 2010-01-18 16:21:22
De la: 9am045616, la data 2010-01-18 09:34:00 TU ESTI MIRCEA?

Da imparate...
AM VENIT SA MI TE-N CHIN ....DE NU SCIMB ACEST TOPIC INT-O RAMURA DE SPIN
Cat vom fi insa pe pace...Eu iti spun bine ai venit...

Dar nu iti doresc vreodata sa ajungi sa ne cunosti,..
Nici ca Dunarea sa inece spumegand a tale osti...

Pagini: << 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: