back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 00:39

mytcor , tu nu ai citit nici o postare de-a mea , se vede !! Don`t worry !! Am sabia intinsa, arcu` ascutit si tolba plina de pistoale...Ii mananc in tigaie , numa` sa miste unu`....

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 00:43

Are tata socru niste vecini si rude cu media de varsta 85 de ani , care inca mai spera sa vina regele...
Io ce sa zic , amin !!

Raporteaza abuz de limbaj
nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 00:45

Nu va mai impacientati. Va fi republica parlamentara cu larga reprezentare. Acum nu e larga reprezentare.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 00:51

De la: nastasemihail, la data 2010-01-05 00:45:21Nu va mai impacientati. Va fi republica parlamentara cu larga reprezentare. Acum nu e larga reprezentare.

Mihăiță, fă bine și schimbă-ți avatarul !...

....parcă ai fi o cocotă ce umblă cu sorcova !... Fi Leu !..

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 00:56

De la: camioneros70, la data 2010-01-05 00:43:47Are tata socru niste vecini si rude cu media de varsta 85 de ani , care inca mai spera sa vina regele...
Io ce sa zic , amin !!
La anu' si la multi ani !

Ori suntem capitalisti, ori nu mai suntem.
Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 01:04

Atata timp cat Romania va fi o pepiniera de corupti si mafioti politici, nu vom putea ridica ochii spre alte orizonturi si mai ales nu suntem demni de loialitatea si franchetea unui rege. Parere personala.

Fosta membra 9am.ro

11272 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 01:19

De la: camioneros70, la data 2010-01-05 00:39:08mytcor , tu nu ai citit nici o postare de-a mea , se vede !! Don`t worry !! Am sabia intinsa, arcu` ascutit si tolba plina de pistoale...Ii mananc in tigaie , numa` sa miste unu`.... [/quote ba da' ce foame ai in glanda,vezi sa nu faci incurcareala de mate cand musti din vreunu;

toti avem dreptate,toti aveti dreptate,toti stim adevarul,toti stiti adevarul,fiecare are dreptate,fiecare cunoaste adevarul,FIECARE ARE DREPTATEA SI ADEVARUL SAU- TRAIASCA DREPTATEA si ADEVARUL !!! Nu scuipa niciodata in oglinda!!! Intotdeauna poti face mai mult decat ai facut pana acum,niciodata nu e prea tarziu !!! Tot mai multi oameni ne vor binele,d'aia ne merge rau !!! "Orice adevar trece prin 3 faze:mai intai este ridiculizat, apoi trezeste o opozitie violenta,si in sfarsit este acceptat ca fiind evident de la sine"-Avicena. Daca nu stiu ca nu stiu, atunci mi se pare ca stiu. ANUNT UMANITAR :Rog Prostii si Cretinii,sa stea departe de mine !!! “Nu poti sa tratezi ochiul fara sa tii cont de cap, nu poti sa tratezi capul fara sa tii cont de minte si nu poti sa tratezi mintea fara sa tii cont de sufletul si spiritul omului.” (Zamolxe) http://www.youtube.com/watch?v=tNu44XzTnLY Sunt doua feluri de a-ti trai viata... Unul - de a crede ca nu exista miracole. Altul - de a crede ca totul este un miracol. Albert Einstein DACA N-AM AVEA DEFECTE,NU NE-AR FACE PLACERE SA LE VEDEM PE ALE CELORLALTI,TOTI SUNTEM DEFECTI DESI NOI NE VEDEM NUMAI CALITATILE ....Barbatii conduc lumea. Femeile ii conduc pe barbati.....Caracterul fara inteligenta poate mult, dar inteligenta fara caracter nu valoreaza nimic. (CICERO )...Un om singur nu are nici o putere,puterea i-o dau cei care-l sustin...Vorba multa,saracia omului...Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost ...Un snob este un om care a fost educat mai mult decat ii permitea inteligenta.....Este bine sa lasi bautura....insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.....
Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 01:20

De la: Dorinel, la data 2010-01-05 01:04:44Atata timp cat Romania va fi o pepiniera de corupti si mafioti politici, nu vom putea ridica ochii spre alte orizonturi si mai ales nu suntem demni de loialitatea si franchetea unui rege. Parere personala.

Subscriu

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 01:22

De la: florinpreda999, la data 2010-01-05 01:19:57
De la: camioneros70, la data 2010-01-05 00:39:08mytcor , tu nu ai citit nici o postare de-a mea , se vede !! Don`t worry !! Am sabia intinsa, arcu` ascutit si tolba plina de pistoale...Ii mananc in tigaie , numa` sa miste unu`.... [/quote ba da' ce foame ai in glanda,vezi sa nu faci incurcareala de mate cand musti din vreunu;

Dom` comandat , pirmititi sa raportez , fara ordin eu nu misc in front....!!

anca_relu_upcmail_ro

477 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 12:10

De la: Dorinel, la data 2010-01-04 23:57:32
De la: 9am178850, la data 2010-01-04 13:19:07
De la: tudormihai_84, la data 2008-09-01 16:16:16Deschid aceasta tema de discutie nu din plictiseala ci pentru ca sunt foarte interesat de modul in care gandesc compatriotii mei. Sunt un sustinator al monarhiei. Am auzit din presa ca se doreste revizuirea constitutiei unde se va putea opta pentru revenirea la guvernarea monarhica sau ramanerea la republica.

Asadar va provoc sa va spuneti parerea despre aceasta idee.

Persoanal vad in monarhie intoarcerea la normalitate, o reconciliere cu trecutul nostru si totodata o metoda foarte buna de a rezolva problema autoritatii institutionale care ne afecteaza in zilele astea (de vreo 20 de ani). In plus perioada in care tara a fost guvernata in sistem monarhic a fost cea mai infloritoare din istorie, sub monarhie am creat Romania Mare, am evoluat economic de la statutul de tara babaniera la cel de putere zonala si nu numai. Cei avizati cunosc fara indoiala progresele acestei tari sub conducerea germana.
Pe de alta parte revenirea regalitatii in zilele noastre va rezolva intr-o mare masura modul in care sunt percepute autoritatile. Stim cu toti care e perceptia legata de cei ce ne conduc. Din punctul meu de vedere un rege ar aduce o imbunatatire acestei situatii si cu suportul populatiei ar crea un climat firesc de intelegere intre panaramele din partide.

Asadar astept parerile voastre....

Si ce stii tu despre Monarhie????

Ai auzit macar cum arata ROMANIA dupa abdicarea Monarhiei???
Arata ... parca sa zic .... exact ca dupa cel de-al doilea razboi mondial ....

Si inainte de al doilea razboi mondial ...o sa-mi spui ca arata ca dupa primul razboi mondial,...

Si ianite de primul razboi mondial???? Criza economica in toata lumea.....

Cine era regele???? Un rege scapatat din Austria si fara regat????

A luptat pentru independenta Romaniei....dar nici familia Hohentzolern nu-i mai recunoaste.

Rege??? Monarhie????

Cu ce sunt mai fericiti englezii....????... ca platesc impozite si in numele curtii regale????

Si noi platim....pentru Regii de ROMANIA....

BAFTA ITI DORESC.....

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 12:38

De la: 9am178850, la data 2010-01-05 12:10:41
Si inainte de al doilea razboi mondial ...o sa-mi spui ca arata ca dupa primul razboi mondial,...

A luptat pentru independenta Romaniei....dar nici familia Hohentzolern nu-i mai recunoaste.

Rege??? Monarhie????

Cu ce sunt mai fericiti englezii....????... ca platesc impozite si in numele curtii regale????

BAFTA ITI DORESC.....
Ai gresit doar momentul ....
Mai corect era: ''Ai auzit macar cum arata ROMANIA inainte de al doilea razboi mondial?"

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 13:37

De la: Dorinel, la data 2010-01-05 12:38:31

Rege??? Monarhie????

BAFTA ITI DORESC.....
Mai corect era: ''Ai auzit macar cum arata ROMANIA inainte de al doilea razboi mondial?"

Nu vezi lucrurile in ansamblul lor!!!! Pai sti cat bine poate face un monarh in exterior?! Razi de monarhie, dar in lumea afacerilor, monarhia reprezinta o anumita garantie de serozitate si stabilitate interna, pe care republica nu o poate oferi, mai ales daca presedintele sa exprima in fraze de trei nuiele, trei surcele. Imi pare rau daca te deziluzionez, dar in lumea politico-diplomatica externa si la nivelul actionarilor majoritari daca vrei sa inchei contracte, sa atragi investitori puternici( ex., deschiderea unei fabrici cu productie macar de subansamble auto Mercedes), e bine sa reprezinti in calitate de negociator o monarhie, trebuie sa fi extrem de titrat si cu tot comportamentul unei persoane pragmatice, profesioniste si nu in ultimul rand, cu alura unui domn. Ori imi dati un exemplu de negociator roman adevarat gentleman, reprezentandu-l adecvat pe gentlemanul Basescu? In Romania totul e orgoliu, violenta si misto!!!!!! Si mai ziceti ca nu ne-ar ajuta o monarhie, sa fim seriosi!!!!!!

Fosta membra 9am.ro

5843 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 14:40

De la: 9am178165, la data 2010-01-05 13:37:21

Rege??? Monarhie????

BAFTA ITI DORESC.....

Nu vezi lucrurile in ansamblul lor!!!! Pai sti cat bine poate face un monarh in exterior?! Razi de monarhie, dar in lumea afacerilor, monarhia reprezinta o anumita garantie de serozitate si stabilitate interna, pe care republica nu o poate oferi, mai ales daca presedintele sa exprima in fraze de trei nuiele, trei surcele. Imi pare rau daca te deziluzionez, dar in lumea politico-diplomatica externa si la nivelul actionarilor majoritari daca vrei sa inchei contracte, sa atragi investitori puternici( ex., deschiderea unei fabrici cu productie macar de subansamble auto Mercedes), e bine sa reprezinti in calitate de negociator o monarhie, trebuie sa fi extrem de titrat si cu tot comportamentul unei persoane pragmatice, profesioniste si nu in ultimul rand, cu alura unui domn. Ori imi dati un exemplu de negociator roman adevarat gentleman, reprezentandu-l adecvat pe gentlemanul Basescu? In Romania totul e orgoliu, violenta si misto!!!!!! Si mai ziceti ca nu ne-ar ajuta o monarhie, sa fim seriosi!!!!!!
SERIOZITATE,EDUCATIE,CULTURA!!!SUNT INLOCUITE CU MANELISME,TEATRU DE 2 BANI IN PRESA SCRISA SI VORBITA SI CARAGIALELISMUL DIN VIATA DE ZI CU ZI

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 15:20

De la: mytcor, la data 2010-01-05 00:19:28
De la: mytcor, la data 2010-01-02 21:32:06...D-lui Eugen b dar nu numai, adesez acest mesaj tuturor opozanților regimului monarhist de pe acest topic, tuturor susținătorilor înverșunați ai republicanismului din România.

A susține republicanismul românesc, -având în vedere de către cine și cum a fost instaurat în Romania,- denotă o crasă lipsa de patriotism din partea celor care nu fac altceva decât să manipuleze informațional o perioadă istorică cu vădită tendențiozitate, rea voință și dispreț total față de adevăratele repere morale ale societății românești și-n defavoarea adevarurilor istorice cât și direct în contra intereselor de neam și de țară ale românilor.

Dacă toți acești indivizi ce susțin republicanismul românesc, ar face bine și ar posta adevărurile istorice privitoare la singurul partid politic din istoria umanității ce a militat declarativ și faptic în contra intreselor poporului Român și pentru dezmembrarea statului Român ca stat unitar și indivizibil, atunci altfel ar privi Românii actuala stare de fapt a REPUBLICII ROMÂNIA.

Domnilor susținători ai republicanismului românesc ( strict românesc) de ce vă ascundeți în spatele monitoarelor sau TFT-urilor și nu postați aici pe acest topic ceea ce vă determină a susține atât de vehement valorile republicanismului românesc, sunteți voi cumva urmașii urmașilor bolșevici ce-au instaurat republicanismul în România la umbra tancurilor sovietice?
Sunteți voi oare urmașii urmașilor, acelei supe nomenklaturiste a fostului P.C.R. ce prin orice mijloace, de la înființarea sa și până la scoaterea sa în afara legii și, chiar și după, luptă cu abnegație in defavoarea poporului Român, în contra Statului Român și chiar urmărește dezmembrarea sa teritorială ?...

D-le Sirboy, aveați pe un alt topic laude la adresa unui ADEVĂRAT GENERAL al ARMATEI ROMÂNE din timpul celor din Dec. 1989, dacă-i așa cum spuneți, de ce nu i-ați rostit numele, vă este jenă?
Nu merita acel GENERAL al ARMATEI ROMĂNE, favoarea din partea Dv. de a-i rosti numele având în vedere că nu a permis intrarea trupelor rusești pe TERITORIUL ROMÂNIEI în Dec. "89 ?...

Am să-l numes eu în locul Dv. d-le Sirboy, Generalul ȘTEFAN GUȘĂ seful marelui stat major al ARMATEI ROMÂNE, D-le Sirboy., reproduc din memorie (aprox) " nu trece nimeni, dacă-i nevoie muriți toți pe brazdă "...

Așa se face istorie domnilor, prin fapte nu prin vorbe , cât despre susținătorii republicanismului romanesc de paradă și fanfaronadă mediatică, am să-i invit a posta ADEVĂRUL, adevărul despre cum s-a instaurat republicanismul în România și de către cine.

Aveți la dispoziție 3 zile să vorbiți, altfel va trebui să tăceți pentru todeauna.

Un singur lucru-l uteți face-n viitor domnilor repubicaniști fervenți, să manipulați informația dar, de fiecare dată voi aduce în contra voastră ADEVĂRUL, ADEVĂRUL AȘA CUM A FOST !...

Voi n-aveți decât o singură speranță, să reușiți o manipulare numai asupra acelor slab informați, numai pentru acei ce sunt rău voitori sau needucați, ori numai asupra celor ce sunt lipsiți de principii și-un caracter profund patriotic românesc , succes !...

Eu, am să vă combat până-n pânzele albe și dincolo de ele !...

v-aștept, 3 zile,...nu mai mult !...

Bună seara !...TOVĂRĂȘEILOR, văd că timpul a expirat, și, după cum era de așteptat v-ați fofilat de-așa manieră încât să transcedeți pentru încă o dată în ilegalitate, într-o zonă submersibilo-subversivă, v-ați ascuns precum potârnichile, no problem !...

Atunci când o să vă ițiți la orizont, am pregătit pentru voi, documente PCR -ului. pe care le-ați tiparit conform comenzii de partid Nr. XXXXXX la Editura PXXR -1928.
Vă atrag atenția, că lucrez cu materialul clientului, adică cu ceea ce vă aparține, dar se află în fondul arhivei documentaristice din cadrul Bibliotecii Academiei Roamâne secția Arhiva Istorică, cota A XvII- 3-37 inventariată la Nr. XXX122.

Pe mâine !...

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 15:56

Tot ce-am scris mai sus ... nu era la misto. Repet si pentru tine: nu suntem demni de de loialitatea si franchetea unui rege ...!
Insa faci o greseala cu afirmatia : '' daca vrei sa inchei contracte, sa atragi investitori puternici '' ... esti mai credibil daca ai un monarh sef de stat ... Esti credibil daca ai o legislatie fiscala si administrativa corespunzatoare, o piata credibila ... si prin asta inglobez cam tot ce depinde de mecanismele unei economii functioanale ... si forta de munca calificata.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 17:17

Rege??? Monarhie????

BAFTA ITI DORESC.....

tocmai, asa zic si eu si nu numai eu : poporul asta TREBUIE macar o data intrebat ce vrea : MONARHIE sau Republica ? desi dupa experienta tocmai trecutelor alegeri prezidentiale,unde am vazut cum se fura si oul de sub closca,nu ne mai putem astepta la un raspuns Adevarat !

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 17:58

Ce să-ți povestesc, te roade neîntrebata opțiune apoporului român, parcă- "48 a întrebat cineva pe poporul român dacă dorește instaurarea republicii.
ce hazoasă ești Găbeazo, mai hazoasă decăt actuala constituție a Ro ( la cea din 2003 fac trimitere) poate-mi spui și mie cât a durat referendumul, pe unde s-a alergat cu urnele mobile pentru strângerea numărului de voturi necesar validării referendumului și poate dacă ți-aș spune că legea de validare n-a fost publicată-n mo.of. al Ro. atunci chiar ai întelege că actuala se află-n ilegalitate de facto,de iure și de drept.
Apoi am să-ți mai spun una, știai că-n aceasta fițuică iorgovaniano-iliesciană s-au scos de sub autoritatea statului Ro. tot ceea ce-nseamna resurse naturale ale Ro. ?...așa a reușit a se vinde rezervele de petrol a Ro. către OMV Găboanțo, așa au putut dobândi proprietăți finciare toți acei vântură lume ce se preumblă prin mirificul tteritoriu C-D-P în scop de jaf și imbogățire rapidă pe spinarea unor nîtăfleți ce cască gura la cele manipulanta mass-media din Ro îi servește zi-de-zi ca știre ori informații de mâna "en"-șpea.

--------

...nu , nu greșește Dorinele !...sistemul monarhic reprezintă mai înâi un sistem de administrare al statului și mai apoi unul de referință ca valoare intrinsecă a legii naturale umane, este net superior oricărei republici de la "879 încoace, evident, orcărei "firme" ce nu are zugrăvit pe frontispiciu "republică" dar care se administrează conform unui sistem pur monarhic, ba mai mult decăt atât, unele se auto denumesc republici dar sistemul lor de administrare a statului a performat trecând de la cel monarhic la cel de tip imperial, vezi S.U.A. , R.F.G. etc , etc...despre C.S.I ?...nu vrei să ne povestești nimic Dorinele ?...S-a comportat vreodata ea ca stat de pe alte poziții decăt de pe cele imperiale ?...

Privește către Republica China, o țară două sisteme, apoi mai vedem ce și cum vorbim despre calitățile sistemului de administrare a unui stat din punct de vedere monarhic.

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 18:26

Domnule "mytcor" sa inteleg ca ... nu aveti raspuns la intrebarile pe care vi le-am postat ca raspuns la cererea expresa pe care ati postat-o anterior ? Sau nu ati citit-o ...

V-o reiau din nou :

Domnului "mytcor" :
M-ati facut sa rad (desi eram suparat din cauza unei probleme personale). Va credeti cumva ... intr-o Biserica (neortodoxa), cand Prelatul spune ca "sa vorbeasca cineva daca are ceva impotriva unei casatorii sau sa taca pentru totdeauna" ? S-ar putea sa vina mai tarziu raspunsul unor Forumisti din cauza ca au intrat tarziu pe acest topic, asa ca "amenintarea" nu mai are efect.

- Mai intai ar trebui sa ne spuneti ce parere aveti dumneavoastra despre ABDICAREA lui Alexandru I Ioan Cuza.
- A fost SILIT Alexandru I sa abdice sau nu ?
- A ABDICAT Regele Carol al II-lea de "buna voie" sau nu ?
- Despre cum a ABDICAT Mihai se cunoaste, dar este ABDICAREA sa similara cu ABDICAREA lui ... ALEXANDRU I sau nu ?
- Sta scris in ACTELE Constitutiei vremii (si in cea din 1859, precum si in cea din 1866, precum si in cea din 1923, ca RENUNTAREA la TRONUL ROMANIEI impiedica reintoarcerea cuiva (din acea Casa Regala) fara sa se organizeze un REFERENDUM in care POPULATIA ROMANIEI sa hotareasca daca vrea sa aiba un PRESEDINTE sau un REGE la conducerea tarii ... sau nu ?

Credeti ca puteti sa ne dati niste RASPUNSURI (documentate - asa cum va place) la intrebarile de mai sus ? Sau veti tacea in continuare ? Asa cum ati procedat si anterior ...

Deocamdata (din 1989 si pana astazi) POPULATIA ROMANIEI NU A FOST DE ACORD cu schimbarea SISTEMULUI REPUBLICAN (daca o sa cautati in ARHIVA PERSONALA poate o sa gasiti ca a fost o ... "INCERCARE" pe timpul cand Taranistii aveau un CUVANT de spus, dar ... nu a reusit. .

Asa ca inainte de a da ... VERDICTE FALSE ar trebui sa va puneti de comun de acord cu ISTORIA ROMANIEI pe care ... incercati sa o prezentati numai spre folosul dumneavoastra ! Oare ... nu asa au facut si COMUNISTI cand au falsificat istoria nationala ?! Se vede ca ati avut "profesori" Activisti Comunisti si de aceea pierdeti in credibilitate ... Pacat !

Se pare ca domnul "Sirboy" a punctat niste idei care nu v-au fost pe plac si de aceea il acuzati pe acest topic despre probleme discutate in alta parte. Daca era pusa problema ca Generalul Gusa a ... sustinut sau nu a sustinut Monarhia in acele vremuri se accepta afirmatiile facute de dumneavoastra acuma dar asa sunteti ... total " ". Mai multa ATENTIE, va rog !

Si inca ceva ! Daca dati exemple de ADEVARURI ADEVARATE am rugamintea sa postati si pe ce va bazati (idei personale sau DOCUMENTE - ce pot fi cercetate sau ... nu). Asta ca sa avem o baza de discutie ... CREDIBILA

P.S.
Sunteti de credinta "neo" ... protestanta ? Ca numai acolo am intalnit ... lipsa de raspuns cand trebuia sa dea un raspuns fara "ocolisuri". Sau poate sunteti ... evreu (ca si ei se poarta la fel).

Deci nu sunteti CREDIBIL deloc in clipa de fata. Daca nu aveti ce comenta CREDIBIL puteti tace pentru totdeauna (asta ca sa fiu in concordanta cu dorinta dumneavoastra).

9am178165

4580 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 19:43

De la: Dorinel, la data 2010-01-05 15:56:15
Tot ce-am scris mai sus ... nu era la misto. Repet si pentru tine: nu suntem demni de de loialitatea si franchetea unui rege ...!
Insa faci o greseala cu afirmatia : '' daca vrei sa inchei contracte, sa atragi investitori puternici '' ... esti mai credibil daca ai un monarh sef de stat ... Esti credibil daca ai o legislatie fiscala si administrativa corespunzatoare, o piata credibila ... si prin asta inglobez cam tot ce depinde de mecanismele unei economii functioanale ... si forta de munca calificata.

Sunt perfect de acord ca si republica parlamentara este o optiune vrednica de analizat. In privinta referendumului pentru sau impotriva monarhiei, nu am nici cea mai mica incredere ca acesta oglindeste cu adevarat vointa poporului, poate doar vointa presedintelui actual si a cainilor lui de paza: SRI, SIE, SPP, STS,etc.( sunt si foarte bine platiti pentru asta, poporul poate crapa linistit).

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 20:23

Și eu mă alătur celor care cred că revenirea la normalitate în țara noastră este MONARHIA .Nu am avut niciodată , în decursul istoriei noastre , vocația de republică . Republica ne-a fost impusă de bolțevici.
Aceștia vor deveni din ce în ce mai mulți . Trebuie o informare competentă a populației .

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 21:54

De la: eugenb, la data 2010-01-05 18:26:48Domnule "mytcor" sa inteleg ca ... nu aveti raspuns la intrebarile pe care vi le-am postat ca raspuns la cererea expresa pe care ati postat-o anterior ? Sau nu ati citit-o ...

V-o reiau din nou :

Domnului "mytcor" :
M-ati facut sa rad (desi eram suparat din cauza unei probleme personale). Va credeti cumva ... intr-o Biserica (neortodoxa), cand Prelatul spune ca "sa vorbeasca cineva daca are ceva impotriva unei casatorii sau sa taca pentru totdeauna" ? S-ar putea sa vina mai tarziu raspunsul unor Forumisti din cauza ca au intrat tarziu pe acest topic, asa ca "amenintarea" nu mai are efect.

- Mai intai ar trebui sa ne spuneti ce parere aveti dumneavoastra despre ABDICAREA lui Alexandru I Ioan Cuza.
- A fost SILIT Alexandru I sa abdice sau nu ?
- A ABDICAT Regele Carol al II-lea de "buna voie" sau nu ?
- Despre cum a ABDICAT Mihai se cunoaste, dar este ABDICAREA sa similara cu ABDICAREA lui ... ALEXANDRU I sau nu ?
- Sta scris in ACTELE Constitutiei vremii (si in cea din 1859, precum si in cea din 1866, precum si in cea din 1923, ca RENUNTAREA la TRONUL ROMANIEI impiedica reintoarcerea cuiva (din acea Casa Regala) fara sa se organizeze un REFERENDUM in care POPULATIA ROMANIEI sa hotareasca daca vrea sa aiba un PRESEDINTE sau un REGE la conducerea tarii ... sau nu ?

Credeti ca puteti sa ne dati niste RASPUNSURI (documentate - asa cum va place) la intrebarile de mai sus ? Sau veti tacea in continuare ? Asa cum ati procedat si anterior ...

Deocamdata (din 1989 si pana astazi) POPULATIA ROMANIEI NU A FOST DE ACORD cu schimbarea SISTEMULUI REPUBLICAN (daca o sa cautati in ARHIVA PERSONALA poate o sa gasiti ca a fost o ... "INCERCARE" pe timpul cand Taranistii aveau un CUVANT de spus, dar ... nu a reusit. .

Asa ca inainte de a da ... VERDICTE FALSE ar trebui sa va puneti de comun de acord cu ISTORIA ROMANIEI pe care ... incercati sa o prezentati numai spre folosul dumneavoastra ! Oare ... nu asa au facut si COMUNISTI cand au falsificat istoria nationala ?! Se vede ca ati avut "profesori" Activisti Comunisti si de aceea pierdeti in credibilitate ... Pacat !

Se pare ca domnul "Sirboy" a punctat niste idei care nu v-au fost pe plac si de aceea il acuzati pe acest topic despre probleme discutate in alta parte. Daca era pusa problema ca Generalul Gusa a ... sustinut sau nu a sustinut Monarhia in acele vremuri se accepta afirmatiile facute de dumneavoastra acuma dar asa sunteti ... total " ". Mai multa ATENTIE, va rog !

Si inca ceva ! Daca dati exemple de ADEVARURI ADEVARATE am rugamintea sa postati si pe ce va bazati (idei personale sau DOCUMENTE - ce pot fi cercetate sau ... nu). Asta ca sa avem o baza de discutie ... CREDIBILA

P.S.
Sunteti de credinta "neo" ... protestanta ? Ca numai acolo am intalnit ... lipsa de raspuns cand trebuia sa dea un raspuns fara "ocolisuri". Sau poate sunteti ... evreu (ca si ei se poarta la fel).

Deci nu sunteti CREDIBIL deloc in clipa de fata. Daca nu aveti ce comenta CREDIBIL puteti tace pentru totdeauna (asta ca sa fiu in concordanta cu dorinta dumneavoastra).

D-le Eugen, indiferent cât de certificate academic ar fi răspunsurile mele la-ntrebările dv....și indiferent de veridicitatea, obiectivitatea și forța lor juridică pe care le-ar poseda, răspunsurile mele la-ntrebările formulate de căter dv, ar fi răspunsuri superflue pt. Dv.

Dv. deja aveți !...atât răspunsurile acelor întrebări cât și convigerile derivate din spețele respective, le-ați primit, însușit și v-ați convins de autenticitatea lor în cadrul restrâns și organizat al cursurilor de propagandă anti-românească ce se preda și practica în carul internaționalei respective și-n rândurile acelei forțe conducătoare ale clasei muncitoare în aliianță cu țăranimea și intelectualitatea, recte activiști ai defuntului P.C.R....D-le Eugenb, ...n-așa ?..

așa că...vă rog să mă scuzați, în cazul dv. consider că ar fi pur și simplu, o pierdere de vreme.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 23:23

De la: mytcor, la data 2010-01-05 17:58:03
...nu , nu greșește Dorinele !...sistemul monarhic reprezintă mai înâi un sistem de administrare al statului și mai apoi unul de referință ca valoare intrinsecă a legii naturale umane, este net superior oricărei republici de la "879 încoace, evident, orcărei "firme" ce nu are zugrăvit pe frontispiciu "republică" dar care se administrează conform unui sistem pur monarhic, ba mai mult decăt atât, unele se auto denumesc republici dar sistemul lor de administrare a statului a performat trecând de la cel monarhic la cel de tip imperial, vezi S.U.A. , R.F.G. etc , etc...despre C.S.I ?...nu vrei să ne povestești nimic Dorinele ?...S-a comportat vreodata ea ca stat de pe alte poziții decăt de pe cele imperiale ?...

Privește către Republica China, o țară două sisteme, apoi mai vedem ce și cum vorbim despre calitățile sistemului de administrare a unui stat din punct de vedere monarhic.

Eu vb de bunul mers al lucrurilor intr-o economie ... Acestea nu au nimic in comun cu monarhia ... ci doar cu piata. Atat republica cat si monarhia pot influenta piata in mod egal ...
Cat despre sistemul de administrare a statului de tip imperial, cu exemplele date, asa putem vb si despre Marea Britanie ...
Totusi sunt de acord ca monarhia are si anumite avantaje ... De exemplu: exista un Centru de Putere Unic care este deasupra jocurilor politice, sau a jocurilor grupurilor de interese, nu da socoteala cu adevarat niciunui partid sau grup, ca n-are de ce: e ales de popor si e ales pe viata. Pe de alta parte, regele nu poate sa faca nimic ... de unul singur. Regelui trebuie sa i se asigure o echipa de conducere a Statului ... ori .... daca aducem in discutie doar ideea de monarhie fara necesitatea de a restabili o scara de valori bazata pe competenta in functiile de conducere ... vb, nu neaparat noi doi, sa ne aflam in treaba.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 5 Ianuarie 2010, ora 23:45

De la: Dorinel, la data 2010-01-05 23:23:16
De la: mytcor, la data 2010-01-05 17:58:03

Eu vb de bunul mers al lucrurilor intr-o economie ... Acestea nu au nimic in comun cu monarhia ...
.

te-nșeli, chiar are !....

sis. de administrare al statului are la bază insuși regimul fiscal, politica sa monetară, și nu numai.

Te afli într-o mare eroare Dorinele, un sistem de administrare al statului de tip monarhic se bazează pe meritrocrație, pe ordinea naturală a capitalului, etc, etc...pe principii net superioare de administrare a statului comparativ sis. de adm. a statului de tip republican.

Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 00:07

De la: Dorinel, la data 2010-01-05 23:23:16
sis. de administrare al statului are la bază insuși regimul fiscal, politica sa monetară, și nu numai.
Te afli într-o mare eroare Dorinele, un sistem de administrare al statului de tip monarhic se bazează pe meritrocrație, pe ordinea naturală a capitalului, etc, etc...pe principii net superioare de administrare a statului comparativ sis. de adm. a statului de tip republican.
Mytcor ... intr-o oarecare masura inclin sa-ti dau dreptate ... difera sis. de administrare ...
Totusi discutia era si despre performanta economiei/economiilor vs de sistemul administrativ adus in discutie .... Putem da exemple negative si pozitive din ambele tabere.
Ca o completare la spusele tale .... meritocratia, ca termen, ca ideologie si forma de guvernamant, suna bine, dar ea nu poate veni, mai ales in Romania, fara o reformare din temelii a criterilor de a accede pe anumite functii in Stat ...
Sunt si exemple de monarhii, de exemplu cea spaniola, unde nu putem vb de punerea in practica a criterilor aduse in discutie, de meritocratie. Si da, aduc si un exemplu pozitiv: Singapore.
Concluzie: depinde si despre ce gen de monarhie constitutionala aducem in discutie.

BOBITA

638 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 00:28

[Numele quote = 'Data tudormihai_84' = '2008-09-01 16:16:16 '] deschid aceasta tema de discutie nu din Plictiseala ci pentru ca sunt mult interesat foarte mult de modul în Ingrijirea gandesc compatriotii mei. Sunt sustinator al ONU monarhiei Al. Am auzit din presa ca se doreste revizuirea Constitutiei unde se va putea opta pentru Revenirea la guvernarea monarhica sau ramanerea la Republica.

Asadar va provoc sa va spuneti parerea despre aceasta idee.

Persoanal vad in monarhie Intoarcerea la normalitate, o reconciliere cu trecutul nostru si Totodată O metoda foarte buna de a rezolva problema Autoritatii de ingrijire institutionale ne afecteaza la Zilele astea (de vreo 20 de ani). In perioada plus in Tara de servicii medicale ONU guvernata fost într-Sistem fost ONU monarhic cea mai infloritoare din istorie,, sub monarhie am creat România Mare, am evoluat economice de la Statutul de tara babaniera la cel de putere zonala si nu numai. Cei avizati cunosc Fara indoiala Progresele acestei tari de sub conducerea Germana.
Pe de altă parte Revenirea regalitatii, în zilele noastre va rezolva intr-Modul O mare masura la autoritatile sunt percepute de ingrijire. Stim cu toti care e Perceptia legata de cei ce ne conduc. Din punctul meu de vedere al ONU Rege ar aduce o imbunatatire acestei situatii si cu Suportul populatiei ar Crea ONU climat firesc de intelegere intre panaramele din partide.

Asadar astept parerile voastre ....[/ quote]
VA Tata se confruntă cu o monarhie Prezidențială: SML-happy0065:

Si totusi tata va pacaleste inca odata ca romanii uita repede !
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 00:40

Vom avea un rege dac cu caciula pe tambac, si parchet laminat.

Cred ca nu sinteti zdraveni cu monarhia. Schimbarea presedintelui la 5 ani este garantia modernizarii tarii. Schimbarea periodica in functia suprema duce la dinamizarea tarii.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Dorinel

3855 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 00:55

De la: nastasemihail, la data 2010-01-06 00:40:45Vom avea un rege dac cu caciula pe tambac, si parchet laminat.

Cred ca nu sinteti zdraveni cu monarhia. Schimbarea presedintelui la 5 ani este garantia modernizarii tarii. Schimbarea periodica in functia suprema duce la dinamizarea tarii.
Mihai, presedintele este vremelnic propus de un partid. Nici Basescu, nici Iliescu, nici altul ... n-o sa uite ca a fost propulsat in functia de presedinte de catre o structura (un partid sau mai multe) careia trebuie, macar din convingere, sa-i fie fidel, si s-o promoveze in dauna celorlalte.
Partidul/partidele de opozitie îi va critica orice mișcare. De obicei partidul/partidele de opozitie au mulți simpatizanți.
Cam din acest motiv si nu numai, nu va putea un presedinte sa lanseze un mesaj catre populatie și ... sa obtina reacție pozitiva (sau negativa) din partea tuturor.
Avem acum un exemplu mai clar ca oricand: Băsescu susține prin tot ceea ce face ... PDL-ul.
Impotriva lui sunt liberalii, pesediștii...
Un președinte divizeaza o tara ... nu reușește sa o uneasca.
Un rege iti da garantia (uneori poate iluzorie) ca e al tuturor romanilor si e obligat sa lupte pentru interesele ... tarii.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 08:38

De la: nastasemihail, la data 2010-01-06 00:40:45Vom avea un rege dac cu caciula pe tambac, si parchet laminat.

cred c-ai vrut sa spui DINAMITAREA tarii !

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 08:50

Domnule "mytcor" ai dovedit ca atunci cand ti se cere sa vii cu date concrete refuzi sa o faci pentru a nu dovedi ca dreptatea este de partea altuia. Daca citeai mai atent postarea mea anterioara vedeai ca erau si intrebari care se refereau la ... modul de a gandi sau la credinta dumitale. Asta deoarece si din raspunbsul la acele intrebari se poate afla de ce aveti o anumita parere, dar se vede ca nu stiati acest lucru. Mai invatati ! Si mai invatati ca nu tot ce scrieti (dumneavoastra) este automat si ... real. Cit priveste "educatia comunista" sunt nevoit sa va contrazic : Nu am fost membru de partid comunist si nici nu am de gand sa fiu, nici acum, membru al vreunui unui Partid.

Nu sunteti de loc ... CREDIBIL, asa ca tot ce spuneti ridica un mare semn de intrebare referitor la nivelul de pregatire pe care sustineti ca il aveti.

P.S.
Ascunderea sub un "pseudonume" nu iti acorda prea multa ... CREDIBILITATE si nici prea multa PUTERE DE CONVINGERE asa cum doriti dumneavoastra. A propos, cand veti treceti mai multe date personale (de ex. varsta, localitate, studii) in "casuta personala" atunci veti fi luat mai in serios, deocamdata ... veti fi considerat un tanar care vrea sa se dea ... "mare", desi este un ... simplu "pustiulica". Ce ziceti ? Veti veni cu date care sa infirme aceasta parere sau nu ? Eu m-as bucura sa aflu ca stau de vorba cu cineva care merita mai mult ...

Fosta membra 9am.ro

2700 mesaje
Postat pe: 6 Ianuarie 2010, ora 09:21

Bai , nene , eu v-am mai spus !! Sunt persoane interesate sa vina regele !! Adica , regele , regina , printii si printesele + cativa loiali....Eh , la noi in romania mai sunt cativa loiali dar au de la 85 de ani in sus...HAAAAALLOOOOOOO !! Nu se aude !!! Imi vine cam greu sa cred ca cei ce posteaza pro monarhie , au aceasta varsta si satu pe forumu` asta .... , sa ne induca noua cum ca monarhia este viitorul... Asa crede si geoana saracu`,... ca el e viitoru` luminos al ......CUI????

Pagini: << 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: