alehin
2584 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 22:32
Indiferent cât de corupt ar putea fi un monarh, paguba pe care o poate face în folosul propriului buzunar este mult mai mică decât paguba pe care o pot face conducătorii unei țări democratice (președinții), aleși pentru o perioadă limitată de timp, pentru a fi apoi înlocuiți de altul care va face același lucru.
Un conducător ales pentru patru sau cinci ani va face tot posibilul ca în această perioadă să își poată asigura un câștig cât mai mare, știind că greșelile sale de guvernare vor fi plătite de succesorul său.
|
|
|
futeadinc
7 mesaje
|
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 22:32
De la: alehin, la data 2009-10-23 22:27:10Confundarea instituției cu persoana care o reprezintă a fost elementul pe care s-au bazat aceste atacuri pentru a putea câștiga susținerea maselor în cadrul revoluțiilor.
Conform acestei confuzii ar însemna că România ar trebui să renunțe la regimul "democratic" post decembrist pentru că nici una dintre persoanele care a avut puterea nu a fost în stare să aducă România pe drumul cel bun (nu neapărat ce al integrării în NATO și UE)!
Deci, dacă un rege este rău, nu înseamnă că monarhia nu este bună.
În România se poate vorbi despre o monarhie în adevăratul sens al cuvântului abia după proclamarea, la 10 mai 1866, a lui CAROL I ca domn al României (acesta având mai întâi titlul de Alteță Regală).
Războiul României pentru cucerirea independenței l-a avut în frunte pe Carol I. După aceea abia a urmat de încoronarea lui (1878), iar la 14 martie 1881 România a fost proclamată Regat. România modernă de atunci a început să existe.
De la Războiul de Independență și până la abdicarea forțată a lui Mihai I (1947), România a traversat o perioadă dificilă din punct de vedere al contextului internațional, cunoscând două războaie mondiale și numeroase conflicte interne. Dar în ciuda numeroaselor și marilor dificultăți întâmpinate în această perioadă, Marea Unire s-a produs sub pecetea regală a regelui FERDINAND
Împotriva monarhiei s-au adus diverse critici, mai bine sau mai puțin bine fondate și argumentate.
În acest context îmi permit să formulez întrebarea: președinții pe care i-am avut până acum (oricare dintre ei) au adus mai mult bine țării decât monarhia?
Si Basescu prefera confuzia !
|
Fosta membra 9am.ro
5243 mesaje
|
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 22:45
De la: alehin, la data 2009-10-23 22:32:07Indiferent cât de corupt ar putea fi un monarh, paguba pe care o poate face în folosul propriului buzunar este mult mai mică decât paguba pe care o pot face conducătorii unei țări democratice (președinții), aleși pentru o perioadă limitată de timp, pentru a fi apoi înlocuiți de altul care va face același lucru.
Un conducător ales pentru patru sau cinci ani va face tot posibilul ca în această perioadă să își poată asigura un câștig cât mai mare, știind că greșelile sale de guvernare vor fi plătite de succesorul său.
Bai,tu esti cu gandul la Basescu -ala e cu halbele de bere !
O fi buna monarhia insa dupa parerea mea ce mai bine ar fi sa nu fie nimic !
Seful unui stat intotdeauna a produs mai mult rau decat bine
Poate ar trebui regandita forma de administrare a unui stat !
Poate puterea ar trebui sa fie descentralizata !
Fiecare localitate sa se conduca singura si sa existe un comitet care sa imparta banii echitabil in toate localitatile !
E normal ca in unele regiuni sa apara un surplus ,acel surplus va aduce un plus de confort respectivilor iar cei mai putin dotati vor fi nevoiti sa migreze spre cei care stiu sa produca bani .
Statul nu este bun-e un parazit,o capusa -are un rol nefast in societate -rareori statul este constant in decizii -degeaba exista statul-crizele economice oricum apar -nu le-a prevazut nimeni desi rolul in a le prevede ii revenea statului .
Statul ne capuseaza -nu avem nevoie de politicieni -sunt incompetenti-daca erau competenti faceau afaceri nu se transformau in propagandisti de partid !
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 22:54
|
|
|
Fosta membra 9am.ro
1572 mesaje
|
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 13:48
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 16:57
Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 21:01
|
|
|
9am066140
7 mesaje
|
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 21:32
"monarhie" ? ce este asta ??? bufonul tomnatic "charlie" din UK sau "regele soare" de la Versailles ??? Trezirea, copii ai Europei si iubitori ai "licuriciului" de peste Ocean ! inca o gashka de "lipitori" care sa suga de la BUGETul Tarii ?!? Sa nu ne miram prea mult... neamul de slugi vrea un "stapan" sa-i pupe ... p-...la ! ... despot, voda, "rege" ... nu conteaza ... doar sa pupe ceva ! democratia este o lectie prea grea pentru sufletele de sclavi ! Ce greu este sa mergi la "vot", mai bine cu "stapanul"... degeneratilor, dar chiar nu pricepeti nimic ?!?
|
|
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 24 Octombrie 2009, ora 22:09
De la: 9am066140, la data 2009-10-24 21:32:10"monarhie" ? ce este asta ??? bufonul tomnatic "charlie" din UK sau "regele soare" de la Versailles ??? Trezirea, copii ai Europei si iubitori ai "licuriciului" de peste Ocean ! inca o gashka de "lipitori" care sa suga de la BUGETul Tarii ?!? Sa nu ne miram prea mult... neamul de slugi vrea un "stapan" sa-i pupe ... p-...la ! ... despot, voda, "rege" ... nu conteaza ... doar sa pupe ceva ! democratia este o lectie prea grea pentru sufletele de sclavi ! Ce greu este sa mergi la "vot", mai bine cu "stapanul"... degeneratilor, dar chiar nu pricepeti nimic ?!?
..Degeneratule ..daca tot nu spui nimic memorabil ...fa bine si adu farasu' sa stragem gunoiul asta ca uite ce lasi in urma ta....
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 17:11
astazi, MJ Regele MIHAI a implinit 88 ani : LA MULTI ANI, Majestate !
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 19:38
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 20:00
Astăzi este și Ziua Armatei Române.
În urmă cu vreo treizeci de ani, în plin regim comunist, efectuîndu-mi stagiul militar obligatoriu într-o școală de ofițeri de rezervă, am fost uimit să aflu la cursuri strînsa legătură dintre cele două aniversări: Ziua Armatei și Ziua Regelui.
Atunci am aflat că 25 octombrie este și Ziua Regelui. În acea zi am depus și jurămîntul militar și am beneficiat de prima mea permisie nu înainte de a primi și 50 de grame de coniac la masa festivă, care ne-a fost servită în acea zi la popota ofițerilor.
Atunci am aflat că acțiunea de la 23 august a Regelui a provocat un puternic val de simpatie în Armata Română, uzată și demoralizată de înfrîngerlie de pe frontul antisovietic. Continuarea războiului antisovietic nu oferea miltarilor de pe front sau din rezervă decît perspectiva suferinței, morții și distrugerii Țării! "Întoarcerea armelor" a reprezentat o imensă ușurare a sufletelor pentru marea majoritate a comabatanților români.
Așa am aflat, că la 25 august, Armata Română s-a anagajat ca de Ziua Regelui să ofere Poporului și Majestății Sale "ultima brazdă de pămînt eliberată" din cea sfîrtecată din trupul Țării prin odiosul Dictat de la Viena.
Și Armata Română a știut să-și țină făgăduiala!
|
eugenb
1794 mesaje
|
Postat pe: 25 Octombrie 2009, ora 21:59
De ce nu veniti cu toate datele pe care le detineti, cum ar fi :
- ce scoala militara de ofiteri in rezerva ati facut si in ce an (in care ati aflat de aceasta "sarbatoare");
- cine v-a spus acest lucru (ca fostul Rege s-a nascut in aceasta zi - 25 oct);
- Cine v-a spus ca Armata Romana a jurat sa elibereze Romania de nemti in 25 oct ;
- Ce aport a avut si "Divizia Todor Vladimirescu" in acea operatiune din 25 oct.
Si astfel de intrebari ar mai putea curge, dar macar la aceste intrebari sper ca veti putea raspunde, deoarece dupa cum sustineti, ati foast unul dintre "impricinati", domnule "mihai5_2".
P.S.
Dupa o simpla socoteala, luand in calcul anul de 1952 ca an al dumneavoastra de nastere, am inteles ca ati facut cam tarziu in acea Sc.Mil.Of.(Rz). Dupa terminarea unei facultati, se vede, asa ca domnul RD, care se vroia "Presedinte al Romaniei". De aceea sunteti atat de "aproape" de el ... Aveti multe lucruri ... comune. Daca gresesc cumva va rog sa-mi primiti scuzele anticipate, dar trebuieste sa ma convingeti mai intai.
|
Fosta membra 9am.ro
549 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 07:41
Din inimile celor 86 de membri inregistrati pana in prezent si din pieptul tot mai multor sustinatori si simpatizanti, asociatia civica MISCAREA ROMANIA ALTFEL ii ureaza Majestatii Sale Regele Mihai sanatate deplina, dragoste neconditionata si un vibrant LA MULTI ANI!
Traiasca Regele
În pace si onor
De tara iubitor
Si-aparator de tara!
Fie Domn glorios
Fie peste noi,
Fie-n veci norocos
În razboi, razboi.
O! Doamne Sfinte,
Ceresc parinte,
Sustine cu a Ta mâna
Coroana Româna!
Traiasca Patria
Cât soarele ceresc,
Rai vesel pamântesc
Cu mare, falnic nume.
Fie-n veci el ferit
De nevoi,
Fie-n veci locuit
De eroi, eroi.
O! Doamne Sfinte,
Ceresc Parinte,
Întinde a Ta mâna
Pe Tara Româna!
|
eugenb
1794 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 10:12
Cu cat va plateste ca sa-i faceti RECLAMA, ca de altceva ... nu sunteti bun ?
Poate lamuriti, odata pentru totdeauna, ce s-a intamplat cu subofiterul care a murit in timp ce era de serviciu la Palatul Elisabeta si erau de fata si ... Altele Regale. Ca variantele : "moarte accidentala" sau "sinucidere" s-au dovedit ca nu sunt bune ca sa pacaliti Justitia Romana. Asa ca ati "ascuns" Dosarul respectiv ...
|
Fosta membra 9am.ro
5843 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 10:29
|
Fosta membra 9am.ro
549 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 14:11
De la: eugenb, la data 2009-10-26 10:12:41Cu cat va plateste ca sa-i faceti RECLAMA, ca de altceva ... nu sunteti bun ?
Poate lamuriti, odata pentru totdeauna, ce s-a intamplat cu subofiterul care a murit in timp ce era de serviciu la Palatul Elisabeta si erau de fata si ... Altele Regale. Ca variantele : "moarte accidentala" sau "sinucidere" s-au dovedit ca nu sunt bune ca sa pacaliti Justitia Romana. Asa ca ati "ascuns" Dosarul respectiv ...
Coane EugeneB,
Zaaat motane de pe topic daca nu iti prieste smantana prin care dai iama cu ghearele dumitale republicane!
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 15:15
De la: tutenes, la data 2009-10-24 16:57:01
Te contrazic, politicienii romani nu fac afaceri ci fac JAF LEGALIZAT .
Sunt mai rai ca ciuma lui Caragea !!!
Te contrazic, politicienii romani nu fac afaceri ci fac JAF în DISPREȚUL oricăror legi.
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 16:19
De la: eugenb, la data 2009-10-25 21:59:44De ce nu veniti cu toate datele pe care le detineti, cum ar fi :
- ce scoala militara de ofiteri in rezerva ati facut si in ce an (in care ati aflat de aceasta "sarbatoare");
Secret militar. Cum după obținerea gradului de sublocotenent (rez), nu am mai fost "concentrat", nici nu am fost dezlegat de acel jurămînt.
De la: eugenb, la data - cine v-a spus acest lucru (ca fostul Rege s-a nascut in aceasta zi - 25 oct); Profesorul de Strategie și Tactică Militară la cursul de IRM (cum notam eu prescurtat crezînd că înseamnă "Istoria celui de-al doilea Război Mondial", cînd de fapt se numea "Învățămintele celui ... 2.. RM"), capitolul "Actul de la 23 August 1944 și consecințele sale".
De la: eugenb, la data - Cine v-a spus ca Armata Romana a jurat sa elibereze Romania de nemti in 25 oct ; Armata nu a Jurat ci s-a angajat (a făgăduit), și nu era atît vorba de nemți cît de unguri, că aceștia ocupaseră nordul Transilvaniei, nu nemții.
De la: eugenb, la data - Ce aport a avut si "Divizia Todor Vladimirescu" in acea operatiune din 25 oct. După cîte-mi amintesc ea nu a prea participat la luptele din Transilvania, fiind staționată în București sau prin preajmă, făcînd mai degrabă parte din trupele de ocupație sovietcă. A intrat efectv în luptă doar pe teritoriul Ungariei și Cehoslovaciei, ca parte componentă a armatei sovietice, în cadrul Frontului Doi Ucrainean.
De la: eugenb, la data
P.S.Dupa o simpla socoteala, luand in calcul anul de 1952 ca an al dumneavoastra de nastere, am inteles ca ati facut cam tarziu in acea Sc.Mil.Of.(Rz). Dupa terminarea unei facultati, se vede, asa ca domnul RD, care se vroia "Presedinte al Romaniei". De aceea sunteti atat de "aproape" de el ... Aveti multe lucruri ... comune. Daca gresesc cumva va rog sa-mi primiti scuzele anticipate, dar trebuieste sa ma convingeti mai intai.
De la început m-am declarat susuținător al Principelui, așa că avem multe lucruri comune, în special cele ce privesc modul de cîrmuire mai sănătoasă a României. E posibil ca și faptul că am urmat fiecare o "Sc.Mil.Of.(Rz)". să fi contribuit la aceasta.
P.S. "Referitor la vagoanele cu aur" cu care a plecat Regele după abdicare, iată ce spun surse sovietice:
În documentele care relatează despre întâlnirea lui Petru Groza cu Molotov și Stalin din luna februarie 1948, poate fi observat interesul viu al conducătorilor sovietici față de modul cum a fost pregătit actul abdicării și cum a decurs această procedură. Petru Groza a spus: Totul s-a petrecut foarte repede și nedureros, fapt pentru care Mihai și mai ales mama lui și anturajul lor ne-au fost recunoscători și mulțumiți.
Apoi Stalin a întrebat: Este adevărat că pentru bunurile care au revenit statului, lui Mihai i s-au plătit 3 milioane de dolari?. Groza a răspuns că doar parțial. Noi am cumpărat de la el 300 tone de vin și am plătit 1 milion de franci elvețieni, însă i-am dat regelui doar o jumătate din această sumă: pe de o parte pentru a-i asigura bunăstarea, iar pe de altă parte pentru ca el să nu se simtă independent, a răspuns Petru Groza.
|
gabigabi
12108 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 16:25
De la: mihai5_2, la data 2009-10-25 20:00:07Astăzi este și Ziua Armatei Române.
În urmă cu vreo treizeci de ani, în plin regim comunist, efectuîndu-mi stagiul militar obligatoriu într-o școală de ofițeri de rezervă, am fost uimit să aflu la cursuri strînsa legătură dintre cele două aniversări: Ziua Armatei și Ziua Regelui.
Atunci am aflat că 25 octombrie este și Ziua Regelui. În acea zi am depus și jurămîntul militar și am beneficiat de prima mea permisie nu înainte de a primi și 50 de grame de coniac la masa festivă, care ne-a fost servită în acea zi la popota ofițerilor.
Atunci am aflat că acțiunea de la 23 august a Regelui a provocat un puternic val de simpatie în Armata Română, uzată și demoralizată de înfrîngerlie de pe frontul antisovietic. Continuarea războiului antisovietic nu oferea miltarilor de pe front sau din rezervă decît perspectiva suferinței, morții și distrugerii Țării! "Întoarcerea armelor" a reprezentat o imensă ușurare a sufletelor pentru marea majoritate a comabatanților români.
Așa am aflat, că la 25 august, Armata Română s-a anagajat ca de Ziua Regelui să ofere Poporului și Majestății Sale "ultima brazdă de pămînt eliberată" din cea sfîrtecată din trupul Țării prin odiosul Dictat de la Viena.
Și Armata Română a știut să-și țină făgăduiala!
pe alt topic le-am urat LA MULTI ANI tuturor celor care si-au servit tara cu Cinste si Onoare si ,recunosc ,iti revine cinstea de a fi punctat aceasta legatura intre Ziua Regelui si Armata romana....tocmai de aceea nu pot pricepe cum au ajuns ofiteri ai armatei romane sa urasca Monarhia si sa ridice-n slavi republica, desi este evident ca acestui popor ii lipseste Liantul in jurul caruia sa-nceapa sa construiasca !
|
sirboby
1972 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 16:35
Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți
Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți
Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri
Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri!
Parazitii (Noi vrem respect)
|
eugenb
1794 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 19:52
De ce domnule "horiaradu" nu vreti sa raspundeti la cele doua intrebari pe care vi le-am pus ?
Nu v-au cazut prea bine si cautati sa le uitati se pare ...
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 20:08
De la: sirboby, la data 2009-10-26 16:35:27...Poate mai vezi paguba lasata de Carol II-lea!
Cum-necum, perioada domniei lui Carol al doilea a fost perioada de maximă prosperitate economică și culturală, care în termeni relativi la dezvoltarea generală a Europei (și a lumii în general) nu a mai fost atinsă de țara noastră. Și azi-mîine s-a scurs un secol deatunci.
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 20:18
De la: mihai5_2, la data 2009-10-26 15:15:45De la: tutenes, la data 2009-10-24 16:57:01
Te contrazic, politicienii romani nu fac afaceri ci fac JAF LEGALIZAT .
Sunt mai rai ca ciuma lui Caragea !!!
Te contrazic, politicienii romani nu fac afaceri ci fac JAF în DISPREȚUL oricăror legi.
Ba te contrazic eu ca si-au dat legi care sa permita "jaful legalizat" fara a se teme de repercursiuni !
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 20:22
De la: mihai5_2, la data 2009-10-26 16:19:46De la: eugenb, la data 2009-10-25 21:59:44De ce nu veniti cu toate datele pe care le detineti, cum ar fi :
Secret militar. Cum după obținerea gradului de sublocotenent (rez), nu am mai fost "concentrat", nici nu am fost dezlegat de acel jurămînt.
De la: eugenb, la data - cine v-a spus acest lucru (ca fostul Rege s-a nascut in aceasta zi - 25 oct); Profesorul de Strategie și Tactică Militară la cursul de IRM (cum notam eu prescurtat crezînd că înseamnă "Istoria celui de-al doilea Război Mondial", cînd de fapt se numea "Învățămintele celui ... 2.. RM"), capitolul "Actul de la 23 August 1944 și consecințele sale".
De la: eugenb, la data - Cine v-a spus ca Armata Romana a jurat sa elibereze Romania de nemti in 25 oct ; Armata nu a Jurat ci s-a angajat (a făgăduit), și nu era atît vorba de nemți cît de unguri, că aceștia ocupaseră nordul Transilvaniei, nu nemții.
De la: eugenb, la data - Ce aport a avut si "Divizia Todor Vladimirescu" in acea operatiune din 25 oct. După cîte-mi amintesc ea nu a prea participat la luptele din Transilvania, fiind staționată în București sau prin preajmă, făcînd mai degrabă parte din trupele de ocupație sovietcă. A intrat efectv în luptă doar pe teritoriul Ungariei și Cehoslovaciei, ca parte componentă a armatei sovietice, în cadrul Frontului Doi Ucrainean.
De la: eugenb, la data
P.S.Dupa o simpla socoteala, luand in calcul anul de 1952 ca an al dumneavoastra de nastere, am inteles ca ati facut cam tarziu in acea Sc.Mil.Of.(Rz). Dupa terminarea unei facultati, se vede, asa ca domnul RD, care se vroia "Presedinte al Romaniei". De aceea sunteti atat de "aproape" de el ... Aveti multe lucruri ... comune. Daca gresesc cumva va rog sa-mi primiti scuzele anticipate, dar trebuieste sa ma convingeti mai intai.
De la început m-am declarat susuținător al Principelui, așa că avem multe lucruri comune, în special cele ce privesc modul de cîrmuire mai sănătoasă a României. E posibil ca și faptul că am urmat fiecare o "Sc.Mil.Of.(Rz)". să fi contribuit la aceasta.
P.S. "Referitor la vagoanele cu aur" cu care a plecat Regele după abdicare, iată ce spun surse sovietice:
În documentele care relatează despre întâlnirea lui Petru Groza cu Molotov și Stalin din luna februarie 1948, poate fi observat interesul viu al conducătorilor sovietici față de modul cum a fost pregătit actul abdicării și cum a decurs această procedură. Petru Groza a spus: Totul s-a petrecut foarte repede și nedureros, fapt pentru care Mihai și mai ales mama lui și anturajul lor ne-au fost recunoscători și mulțumiți.
Apoi Stalin a întrebat: Este adevărat că pentru bunurile care au revenit statului, lui Mihai i s-au plătit 3 milioane de dolari?. Groza a răspuns că doar parțial. Noi am cumpărat de la el 300 tone de vin și am plătit 1 milion de franci elvețieni, însă i-am dat regelui doar o jumătate din această sumă: pe de o parte pentru a-i asigura bunăstarea, iar pe de altă parte pentru ca el să nu se simtă independent, a răspuns Petru Groza.
petru groza i-a dat niscaiva gologani,pe care nu i-a refuzat.
stalin i-a dat o decoratie pe care nu a refuzat-o de asemenea .
|
Fosta membra 9am.ro
1671 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 20:26
De la: mihai5_2, la data 2009-10-26 20:08:52De la: sirboby, la data 2009-10-26 16:35:27...Poate mai vezi paguba lasata de Carol II-lea!
Cum-necum, perioada domniei lui Carol al doilea a fost perioada de maximă prosperitate economică și culturală, care în termeni relativi la dezvoltarea generală a Europei (și a lumii în general) nu a mai fost atinsă de țara noastră. Și azi-mîine s-a scurs un secol deatunci.
Nicolae Steinhardt despre carol al doilea:
"Pe Carol al II-lea îl atacă Lecca. Pe Antonescu îl critică Bentoiu. Carol
pentru mine este cel mai pustiitor flagel care s-a abătut vreodată asupra
Țării Românești; mai rău decât hunii, avarii, gepizii, pecenegii,
podghiazurile tătărești și șleahticii polonezi, decât potopul, grindina,
seceta, invazia lui Carol-Robert, ciuma lui Caragea, incursiunile lui
Pazvantoglu, expedițiile punitive turcești, pașa din Silistra, cazacii,
dragostea puterii ocrotitoare după 1774, incendiile, cutremurele,
lăcustele, despăduririle, revărsările de apă, răpirile de teritorii, prăvălirile
de morene, fumăritul, surpările de terenuri, ruperile de zăgazuri, filoxera,
gărgărița, ocupațiile austriece și rusești, decât puțurile otrăvite, femeile
siluite de năvălitori, copiii luați ca ieniceri, decât prăbușirile de turnuri,
decât bisericile pângărite, decât Muhamad, Baiazid, Suleiman și Fuad,
decât orice."
|
mihai5_2
291 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 20:45
De la: tutenes, la data 2009-10-26 20:26:35 Nicolae Steinhardt despre carol al doilea:
"....... Carol pentru mine este cel mai pustiitor flagel care s-a abătut vreodată asupra
Țării Românești; mai rău decât hunii, avarii, gepizii, pecenegii,.....decât orice."
Această exprimare nu dovedește decît existența unei profunde antipatii personale (ca evreu?, ca filozof?...) față de Carol al doilea..... dar....De altfel Steinhardt manifestă o ciudată admirație față de antisemitul Antonescu, despre care afirmă (nu tocmai în spiritul adevărului) că a salvat mii de evrei, cînd de fapt acesta doar nu le-a făcut la toți răul maxim... ceea ce e cu totul altceva...."Cum-necum, perioada domniei lui Carol al doilea a fost perioada de maximă prosperitate economică și culturală....."
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 20:56
În continuare, vă prezentăm un fragment din discuția purtată de fostul mitropolit, Tit Simendrea, în anul 1937, cu profesorul de metafizică, Nae Ionescu, cu ocazia demiterii lui Mircea Eliade din postul de asistent al lui Nae Ionescu sub motiv că scrie și publică literatură pornografică, cu referințe la romanul Maitreyi. Detronarea lui Eliade a fost o lovitură indirectă dată profesorului Nae Ionescu, care, din carlist (susținător al regelui Carol al II-lea al României), devenise anticarlist. Se știe că Nae Ionescu jucase un rol important la întoarcerea în țară și întronarea ca rege a ex-prințului Carol. Acesta, ajuns rege, n-a mai vrut să asculte de sfaturile filozofului.
Mitropolitul întrebându-l pe Nae Ionescu ce gânduri are în relațiile cu regele, profesorul i-a răspuns:
- Să-l izgonesc.
- Dar cum ai să faci?
- Eu l-am adus, eu îl voi alunga.
- Bine, dar cum? N-ai partid, n-ai armată. Pe ce te bazezi? a întrebat Mitropolitul.
- Voi utiliza pe legionari.
- Dar legionarii nu te recunosc ca pe șeful lor. Ei îl au pe Codreanu.
- Codreanu va face ce vreau eu. Voi ști eu cum să-l manevrez.
- Bine, dar nu tu l-ai adus pe Carol și nu tu ai făcut atâta tam-tam în gazetă pentru aducerea lui? Ce o să zică opinia publică atunci cînd te-o vedea făcând azi contrariul celor ce ai scris?
- Opinia publică n-are memorie. Mă va aplauda, sunt sigur. Ba chiar va fi încântată de alungarea unui monarh curvar și speculant, pus pe căpătuială.
|
alehin
2584 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 21:02
De la: sirboby, la data 2009-10-26 16:35:27De la: alehin, la data 2009-10-23 22:32:07Indiferent cât de corupt ar putea fi un monarh, paguba pe care o poate face în folosul propriului buzunar este mult mai mică decât paguba pe care o pot face conducătorii unei țări democratice (președinții), aleși pentru o perioadă limitată de timp, pentru a fi apoi înlocuiți de altul care va face același lucru.
Poate mai vezi paguba lasata de Carol II-lea!
Ai dreptate ..insa asta nu inseamna ca daca au existat ,,monarhi derapati ,, ...monarhia ca institutie ..e defecta...  .
Sigur nu merge sa facem aceeasi comparatie cu republica pt ca sistemul e total diferit mai ales ca e vorba de instabilitatea ..economica ...politica sociala ...din 4 in 4 ani ...
|
tonsberg
24 mesaje
|
Postat pe: 26 Octombrie 2009, ora 21:32
pentru cei care latra toata ziua ,,CE A FACUT PRESEDINTELE'' sunt 2 variante ----1-sunteti platiti de cei care au jefuit romania sa vb ceia ce vb ,---2-sunteti prosti facuti gramada inhalind si crezind ce spun cei de la IREALITATEA si ANTENELE lui voiculescu .Va intreb ce fel de republica avem ,PARLAMENTARA sau PREZIDENTIALA . Conform constitutiei ROMANIA este republica parlamentara , deci conduc cei care sunt alesi de natiune ,(parlamentul romaniei este cuibul MAFIOTILOR (65%)cei care sunt constienti ca daca va fi o schimbare vor ajunge acolo unde le este locul si trebuie sa plateasca pt GENOCIDUL care lau facut in romania(voiculescu,patriciu,VINTU,tariceanu si gasca lui ,iliescu ,nastase,.Cind acesti nenorociti vor dispare in romania va fi liniste.Fii cu capul pe umeri romane si nu te lasa dus in dezastru de acesti nenorociti fii lucid si da verdictul
|
|
|