back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Monarhie sau republica?

Pagini: << 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 >> Sari la pagina:

alehin

2584 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 21:52

Aaaaa! acum inteleg bre, matale esti Romanita, alias Alehin,sau invers! ,,,

BREEE ...!!! nea Ticule ..ca sa-ntelegi si mata si altii care sufera de mania persecutiei si dezvolta ..tot felul de teorii ale conspiratiei .....eu sunt si Horus si Florin si Karpov ...si IC3 si ,.......si cine te mai deranjeaza si nu,, gandeste ,,ca mata ....(am personalitate multipla...).

E mai bine asa ????

E mai simplu ...nu ce atatea caractere ...atatea nuante ...!!!.da-i in ma-sa ....!cred ca s-au inteles cu totii ?!! nu-i asa ...parca mai vii de-acasa ...acum e simplu ...nu mai ai atatia adversari ...ai doar unul(gandurili ...breee)???!!!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 7 Octombrie 2009, ora 22:43

De la: sirboby, la data 2009-10-07 21:40:20
Mihai 5_2 OI FI EU PROST (CUM SPUNE MYTCOR)

....n-am spus niciodata asa ceva !...iar daca ai vreo banuiala, c-am avut in intentie de ati raspune com-urilor de asa maniera incat sa poti deduce asa ceva, atunci fi sigur@Sirboby,.. ca te-ai inselat !..nu -mi inchei acest raspuns inainte a-mi cere scuze, pt. a nu exista vreo urma de incertitudine in ceea ce ma priveste.

....

Tycu

3787 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 8 Octombrie 2009, ora 15:26

De la: alehin, la data 2009-10-07 21:52:24Aaaaa! acum inteleg bre, matale esti Romanita, alias Alehin,sau invers! ,,,

BREEE ...!!! nea Ticule ..ca sa-ntelegi si mata si altii care sufera de mania persecutiei si dezvolta ..tot felul de teorii ale conspiratiei .....eu sunt si Horus si Florin si Karpov ...si IC3 si ,.......si cine te mai deranjeaza si nu,, gandeste ,,ca mata ....(am personalitate multipla...).
E mai bine asa ????
E mai simplu ...nu ce atatea caractere ...atatea nuante ...!!!.da-i in ma-sa ....!cred ca s-au inteles cu totii ?!! nu-i asa ...parca mai vii de-acasa ...acum e simplu ...nu mai ai atatia adversari ...ai doar unul(gandurili ...breee)???!!!

Foarte bine ca matale reprezinti mai multe personaje de valoare ! poti sa fii si Tycu, dar eu o vreau pe Romanita,unde e Romanita, mi-e dor de Romanita !!!

Ticu
sirboby

1972 mesaje

Postat pe: 9 Octombrie 2009, ora 18:56

De la: mytcor, la data 2009-10-07 22:43:34
De la: sirboby, la data 2009-10-07 21:40:20
Mihai 5_2 OI FI EU PROST (CUM SPUNE MYTCOR)

....n-am spus niciodata asa ceva !...iar daca ai vreo banuiala, c-am avut in intentie de ati raspune com-urilor de asa maniera incat sa poti deduce asa ceva, atunci fi sigur@Sirboby,.. ca te-ai inselat !..nu -mi inchei acest raspuns inainte a-mi cere scuze, pt. a nu exista vreo urma de incertitudine in ceea ce ma priveste.

....

Cred ca am inteles gresit!

Sugeți un corn cu lapte, dacă n-aveți dinți Și numărați-mi ouăle, că mi-am ieșit din minți Băi animalule, nu vezi? Voi n-aveți interesuri Iarna nu-i ca vara, vă dorim succesuri! Parazitii (Noi vrem respect)
Fosta membra 9am.ro

549 mesaje

Postat pe: 15 Octombrie 2009, ora 09:35

MONARHISTI SI REPUBLICANI DIN TOATE FORMATIUNILE, UNITI-VA!

MISCAREA ROMANIA ALTFEL VA ASTEAPTA

tashy.ro/miscarea-romania-altfel/

mihaelaiza

2 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 06:18

FELICITARI !
E o idee f inteligenta,doar ca...de ce n-ai spus pana acum?Poate reuseam sa evitam cei...20 ani de cand ne tot balabanim"pe cine sa alegem?care altul e mai bun?"

Fosta membra 9am.ro

6780 mesaje
Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 09:31

Monarhie sau republica?...

Monarhie dom'le ,nu va mai certati ca nu-i frumos !

21goot

103 mesaje

Postat pe: 16 Octombrie 2009, ora 18:44

buna , ca sa scapam de toate javrele astea care se lupta pt pozitia lor .......nu pentru binele romaniei
DORESC MONARHIE ,mie scarba de toti rusine in europa santem in criza economica ei se joaca de-a cine ia capra si cine ia varza RUSINE
numai bine

cristal
9am069607

3 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 11:56

MONARHIE PENTRU O ROMANIE MARE CUM ERA ODATA...

9am150337

1 mesaj
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 13:53

La felul cum dorm in senat si parlament pe fffffffffff multi bani,cred ca monarhia este solutia actuala.Sunt satul de atatea certuri pt.colac intre politicieni.

111dinu

1317 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 14:24

Dacă susțineți monarhia, Traian Băsescu va spune că este voința poporului și se va înscăuna Traian-Udrea Întâiul.

Nici clătita cu brânză nu se diferențiază de celelalte clătite politice. Găoaza este un desert prezidențial. "Daltonistul de urechi" aude în "blondă" și negru. Cine se scoală "prea" de dimineață, rămâne cu "noaptea în cap".
Fosta membra 9am.ro

549 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 16:49

MISCAREA ROMANIA ALTFEL
Comunicat

Membrii fondatori ai Grupului de Initiativa anunta constituirea asociatiei civice Miscarea România Altfel, prescurtat Mi.R.A., având scopul de a promova generosul proiect „România Altfel” si programul strategic „România. O viziune pe 30 de ani” prin care Casa Regala a României propune propriul parteneriat istoric tuturor mediilor – politic, economic, administrativ, mass-media si civic - pentru o dezvoltare durabila a României. In acest sens, Miscarea România Altfel si-a stabilit urmatoarele obiective:

Constientizarea si unificarea ideatica a tuturor asociatiilor, aliantelor, formatiunilor, organizatiilor si a membrilor societatii civile, indiferent de orientarile politice, pentru reformarea, purificarea morala si reconstructia din temelii a României moderne, europene.
Mobilizarea energiilor pozitive ale natiunii române si polarizarea valorilor traditionale si contemporane în jurul celor mai morali si reprezentativi militanti pentru educarea si pregatirea congenerilor nostri, a tinerilor mai ales, în vederea reafirmarii fiintei nationale, a demnitatii si prosperitatii României.
Adresa electronica Mi.R.A. este:tashy.ro/miscarea-romania-altfel/

APEL catre membrii si simpatizantii MISCARII ROMANIA ALTFEL
Stimati prieteni,
A trecut o luna de cand existam in spatiul virtual. Dar a venit timpul sa ne intalnim in fapt, sa notificam formarea Colegiului Director provizoriu al miscarii., sa adoptam STATUTUL si ACTUL DE CONSTITUIRE si sa incepem demersurile pentru inregistrarea juridica. Este primul pas pe care trebuie sa il parcurgem. Va invitam sa participati la acest eveniment.
Pentru mai multe detalii accesati: tashy.ro/miscarea-romania-altfel/
Va multumim.
INTALNIREA VA AVEA LOC LUNI, 19 OCT.2009, ORA 16.00 IN PIATA UNIVERSITATII, LA FANTANA ARTEZIANA.

ovidiu_metes

2 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 17:16

da intradevar sar parea ca numai monarhia salveaza romania cand vezi ca si tigani candideaza de ingrozesti te uiti ca candideaza unul ca becali unul ca natti te ingrozesti aceasta tara se duce de ripa haideti sa o salvam cumva sint un roman sarac cu datori dar as vrea sa vad inca odata o romanie la care sa nui pese de europa sintem o tara bogata noua nu ne trebuia ue am avut si avem de toate numai minte si conducatori nu avem

eugenb

1794 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 19:51

Fara "datorii externe" eram inainte de 1989, dar ... nu aveam ce doream adica DEMOCRATIA adevarat.

Acuma ne facem datorii singuri si ... DEMOCRATIE adevarata TOT NU AVEM.

Concluzia puteti sa o trageti singuri !

Se pare ca avem nevoie sa facem o ADEVARATA REVOLUTIE in care sa fim mai atenti pe cine ii punem sa ne conduca. Ce ziceti ... !?

Celina

180 mesaje
Oras: Baia Mare

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 20:38

MONARHIA!!!! SCAPA ROMANIA!! DE SARACIA DE AZI!!!

-
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 20:42

De la: 9am130394, la data 2009-10-17 20:38:49 MONARHIA!!!! SCAPA ROMANIA!! DE SARACIA DE AZI!!!

Ai mare dreptate !!!
Ne scapa de toate , asa cum ne-a scapat de comunisti pe 23 august 1944 !
ps-ne scapa de toate, adica ne face sa nu mai vrem nimic

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
Fosta membra 9am.ro

1671 mesaje
Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 20:45

De la: eugenb, la data 2009-10-17 19:51:12Fara "datorii externe" eram inainte de 1989, dar ... nu aveam ce doream adica DEMOCRATIA adevarat.

Acuma ne facem datorii singuri si ... DEMOCRATIE adevarata TOT NU AVEM.

Concluzia puteti sa o trageti singuri !

Se pare ca avem nevoie sa facem o ADEVARATA REVOLUTIE in care sa fim mai atenti pe cine ii punem sa ne conduca. Ce ziceti ... !?

Eu nu prea sunt de acord cu ce spune baselu,dar una i-a scapat bine .
De grupurile de interese de pe masa guvernului-in fapt o confirmare a ideii de factura occidentala ca economicul conduce politicul .
In consecinta,trebuie sa reanalizam toata viata socio-politica prin prisma profitului !

Ioan 8 ,32. Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi.
9am116766

3 mesaje

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 21:26

Unde nu e cap, ploua-n gat! a intra intr-o controversa republica sau monarhie, inseamna sa reiteram istoria liberului arbitru! cu respectul cuvenit, a vorbi de monarhie AZI mi se pare o nerozie!

m_nastasiu

10 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 17 Octombrie 2009, ora 21:36

De acord cu monarhia; dar de unde s-o iei si si s-o asezi pe tron?! Regele Mihai e pe duca iar printesa Margareta nu cred ca mai poate face ceva pentru tara. Contradictiile politice din ultimii 20 de ani au transformat Romania intr-o tara unde toti se joaca de-a baba oarba. In anii premergatori importului de monarhie (1866) conflictele dintre politicieni erau identice cu cele de acum. Ca sa mai facem o noua revolutie, adica o revolutie adevarata (nu cum a fost in '89 care pute si acum a lovitura de stat), este imposibil de infaptuit. S-a demonstrat de-a lungul istoriei ca romanii nu sunt in stare de asa ceva pentru ca "mamaliga de pe la noi nu explodeaza" numai din cauza lasitatii. In ultimii 20 de ani am dovedit ca nu putem coexista in democratie decat prin ... dictatura. Un popor intreg asista neputincios la conflictele deja cronicizate dintre sacalii politici motivati de tentatia ciolanului puterii si atat. Si totusi, mamaliga trebuie sa explodeze; cat mai curand, cu atat mai bine pentru a scapa de noua ciocoime care nu are pic de respect pentru populatia acestei tari care a devenit rusinea Europei din cauza saraciei, mizeriei si a sperantei de viata printre cele mai scazute - dupa ultimele statistici !

Fosta membra 9am.ro

549 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 09:58

R?spuns: Raspuns: Sunteti de acord ca un membru al Familiei Regale sa candideze la Presedentie?

Urmarind diferitele discursuri ale principelui Radu Duda, mi-am dat seama, ca dansul a pierdut legatura cu tara sau nu cunoaste de loc mentalitatea acestui popor. Dansul are un limbaj elevat, demn de un membru al Casei Regale. Puncteaza subiectele si le trateaza foarte natural si eficient, dar din pacate, mesajele dansului sunt foarte alambicate pentru oamenii lui Brucan, pentru ca acestora daca le pui creierul sa functioneze, te parasesc imediat. Excelenta Sa, a avut mesaje pe intelesul a doar 2-3% din populatia acestei tari. Este foarte bine ca s-a retras, pentru ca intina prin aceasta candidatura, ceea ce reprezinta regalitatea, adica corectitudine, bun simt, educatie si respect pentru supusi. Intrand in cloaca politicii romanesti, Casa Regala, pierdea din maiestuozitatea sa. Sunt convins, ca implicat fiind in viata romanilor, in perioada care va trece pana in 2014, sunt sanse ca romanii sa inteleaga mesajele si dorintele excelentei sale, pentru Romania si romani in special.

R?spuns: Raspuns: Sunteti de acord ca un membru al Familiei Regale sa candideze la Presedentie?

Remarcile dumneavoastra sunt obiective si indreptatite. Principele Radu pare sa apartina altor vremuri: ori celor trecute, ori celor viitoare, in niciun caz celor de acum in care politicinismul, oportunismul, caragialismul, imoralitatea, demagogia, coruptia,jaful, balacarismul,etc. reprezinta apendixurile postcomunismului, tarele totalitarismului, reminiscentele despotismului poststalinist...Se prea poate ca, tentativa de candidatura a Principelui Radu si retragerea inainte de campania electorala, sa fi fost un gest premeditat, strategic pentru a atrage atentia lumii asupra indepartarii - cu riscul ruperii legaturii definitiv - de valorile reale, istorice, morale ale Regatului Romaniei adevarate, de dinaintea impunerii si importului cu tancurile sovietice a "republicii populare" si abdicarii prtin santaj si forta a Monarhiie . Mesajele Principelui, intradevar, sunt parca adresate numai partii elevate, constiente, instruite si cultivate din societatea contemporana, componenta minoritara morala, nevalorificata a rezervorului uman romanesc din de in ce mai secatuit. Aceasta componenta inca sanatoasa este singura care poate furniza oamenii, tinerii mai ales, de care natiunea romana are mare nevoie spre a se salva. Principele Radu, ca model, ori a aparut prea tarziu, ori prea devreme...In aceasta a doua varianta incercam sa credem noi, cei care am format comunitatea Mi.R.A., spre a pregati drumul spre viitorul falnic trecand (cu mintea si inima) prin bucla trecutului mare, ceea ce-I dorim noi, Ei, dulcei Romanii(!).

Raportează acest text unui moderator 92.81.8.50

Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 15:00

De la: horiaradu, la data 2009-10-18 09:58:16

Urmarind diferitele discursuri ale principelui Radu Duda, mi-am dat seama, ca dansul a pierdut legatura cu tara sau nu cunoaste de loc mentalitatea acestui popor. Dansul are un limbaj elevat, demn de un membru al Casei Regale. Puncteaza subiectele si le trateaza foarte natural si eficient, dar din pacate, mesajele dansului sunt foarte alambicate pentru oamenii lui Brucan, pentru ca acestora daca le pui creierul sa functioneze, te parasesc imediat. Excelenta Sa, a avut mesaje pe intelesul a doar 2-3% din populatia acestei tari. Este foarte bine ca s-a retras, pentru ca intina prin aceasta candidatura, ceea ce reprezinta regalitatea, adica corectitudine, bun simt, educatie si respect pentru supusi. Intrand in cloaca politicii romanesti, Casa Regala, pierdea din maiestuozitatea sa. Sunt convins, ca implicat fiind in viata romanilor, in perioada care va trece pana in 2014, sunt sanse ca romanii sa inteleaga mesajele si dorintele excelentei sale, pentru Romania si romani in special.

Remarcile dumneavoastra sunt obiective si indreptatite. Principele Radu pare sa apartina altor vremuri: ori celor trecute, ori celor viitoare, in niciun caz celor de acum in care politicinismul, oportunismul, caragialismul, imoralitatea, demagogia, coruptia,jaful, balacarismul,etc. reprezinta apendixurile postcomunismului, tarele totalitarismului, reminiscentele despotismului poststalinist...Se prea poate ca, tentativa de candidatura a Principelui Radu si retragerea inainte de campania electorala, sa fi fost un gest premeditat, strategic pentru a atrage atentia lumii asupra indepartarii - cu riscul ruperii legaturii definitiv - de valorile reale, istorice, morale ale Regatului Romaniei adevarate, de dinaintea impunerii si importului cu tancurile sovietice a "republicii populare" si abdicarii prtin santaj si forta a Monarhiie . Mesajele Principelui, intradevar, sunt parca adresate numai partii elevate, constiente, instruite si cultivate din societatea contemporana, componenta minoritara morala, nevalorificata a rezervorului uman romanesc din de in ce mai secatuit. Aceasta componenta inca sanatoasa este singura care poate furniza oamenii, tinerii mai ales, de care natiunea romana are mare nevoie spre a se salva. Principele Radu, ca model, ori a aparut prea tarziu, ori prea devreme...In aceasta a doua varianta incercam sa credem noi, cei care am format comunitatea Mi.R.A., spre a pregati drumul spre viitorul falnic trecand (cu mintea si inima) prin bucla trecutului mare, ceea ce-I dorim noi, Ei, dulcei Romanii(!).

Principele Radu ? Poate falsul principe, de cand un actor fara sange regal in el e principe ??? fals !!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 15:07

De la: m_nastasiu, la data 2009-10-17 21:36:06De acord cu monarhia; dar de unde s-o iei si si s-o asezi pe tron?! Regele Mihai e pe duca iar printesa Margareta nu cred ca mai poate face ceva pentru tara. Contradictiile politice din ultimii 20 de ani au transformat Romania intr-o tara unde toti se joaca de-a baba oarba. In anii premergatori importului de monarhie (1866) conflictele dintre politicieni erau identice cu cele de acum. Ca sa mai facem o noua revolutie, adica o revolutie adevarata (nu cum a fost in '89 care pute si acum a lovitura de stat), este imposibil de infaptuit. S-a demonstrat de-a lungul istoriei ca romanii nu sunt in stare de asa ceva pentru ca "mamaliga de pe la noi nu explodeaza" numai din cauza lasitatii. In ultimii 20 de ani am dovedit ca nu putem coexista in democratie decat prin ... dictatura. Un popor intreg asista neputincios la conflictele deja cronicizate dintre sacalii politici motivati de tentatia ciolanului puterii si atat. Si totusi, mamaliga trebuie sa explodeze; cat mai curand, cu atat mai bine pentru a scapa de noua ciocoime care nu are pic de respect pentru populatia acestei tari care a devenit rusinea Europei din cauza saraciei, mizeriei si a sperantei de viata printre cele mai scazute - dupa ultimele statistici !

Mi-a placut asta ".Regele Mihai e pe duca" se mai spune " cu un picior in groapa," sau " si-a trait traiul, si-a mancat malaiul ", mi-a placut !!!

Ticu
Tycu

3787 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 15:10

De la: horiaradu, la data 2009-10-18 09:58:16

Fereasca Dumnezeu !

Ticu
Fosta membra 9am.ro

273 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 15:26

..sa candideze la presedintie..un membru al familiei regale...dar cine ii impiedica sa nu o faca??..ar fi o imagine politica frumoasa in plan extern...dar cred ca nu ar rezolva problemele Romaniei cu adevarat..aceasta chestiune...nu conteaza chiar atat de mult fata care apare oficial la pozitia conducatorului...cred ca mai mult conteaza ce se face cu adevarat...dar aici vorbim de o tara...cum poate conduce o mana de oameni...o alta multime..de oameni??pentru ca mi se pare ca in tara asta fiecare face cam ce vrea dar mai ales ce poate...si nu ma refer numai la cei aflati in functii de conducere...asta fac si oamenii obisnuiti...nu stiu de ce in propria mea minte nu incap in categoria oamenilor obisnuiti si aceia care nu stiu altceva decat sa comenteze asupra politicului in general...adica bine tre sa faca cineva si chestia asta...dar depinde si la ce mod...comentariile unora...si nu ma refer la cei de pe forum...sunt destul de rupte de realitate...sau poate ca eu sunt mai rupta de realitate decat toti....pentru ca personal nu ma intereseaza sa comentez politica...si poate ca asta e o hiba cine stie...de fapt una e politica si alta e speculatia politica...cred ca unii asta facem ..adica speculatie politica..

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 20:34

Sistemul actual are urmatoarele dezavantaje:
1. indiferent cine castiga, nici un partid nu isi poate formula un plan de bataie de lunga durata
2. neavand un plan de bataie de lunga durata, primul interes al alesilor va fi sa ii rasplateasca pe cei care i-au dus acolo. Stim desigur ca un partid are nevoie de o intreaga masina de propaganda si finantare care trebuie aparata si hranita pentru scrutinele viitoare.
3. sistemul cu partide nu promoveaza increderea oamenilor in conducator. Fara o figura stabila pe fața politica mereu vor fi nemultumiri, oamenii nu vor avea idealuri, modele la care sa aspire, etc. Societatea va merge dupa cum merge si politica: haosul va deveni normalitate, iar normalitatea va deveni absurditate.

Multe din acestea sunt rezolvate de ideea unui monarh.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 20:45

Monarhia spaniola e un exemplu de succes al restaurarii dupa republica, ce-i drept (dupa stiinta mea) singular in Europa moderna.

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 20:48

Unul din atuurile monarhiei,monarhul este neutru din punct de vedere politic,un presedinte nu!

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 18 Octombrie 2009, ora 20:57

Republica noastra nu este prezidentiala nici parlamentara nici semi-prez.Asadar avem o forma de guvernamant nedefinita.Ceea ce s-a facut in 91' este o amestecatura intre cele 3 cu un rezultat de "2 bani"...de asta suferim astazi.
Ceea ce vreau sa mai spun este ca "republica" noastra ne costa o avere..din punct de vedere economic institutia prezidentiala ne costa in jur de 11 MILIAREDE de lei pe an...aproximativ cat despre alegerile prezidentiale...nu doriti sa stiti cat costa...

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 22:27

Confundarea instituției cu persoana care o reprezintă a fost elementul pe care s-au bazat aceste atacuri pentru a putea câștiga susținerea maselor în cadrul revoluțiilor.
Conform acestei confuzii ar însemna că România ar trebui să renunțe la regimul "democratic" post decembrist pentru că nici una dintre persoanele care a avut puterea nu a fost în stare să aducă România pe drumul cel bun (nu neapărat ce al integrării în NATO și UE)!

Deci, dacă un rege este rău, nu înseamnă că monarhia nu este bună.

În România se poate vorbi despre o monarhie în adevăratul sens al cuvântului abia după proclamarea, la 10 mai 1866, a lui CAROL I ca domn al României (acesta având mai întâi titlul de Alteță Regală).

Războiul României pentru cucerirea independenței l-a avut în frunte pe Carol I. După aceea abia a urmat de încoronarea lui (1878), iar la 14 martie 1881 România a fost proclamată Regat. România modernă de atunci a început să existe.

De la Războiul de Independență și până la abdicarea forțată a lui Mihai I (1947), România a traversat o perioadă dificilă din punct de vedere al contextului internațional, cunoscând două războaie mondiale și numeroase conflicte interne. Dar în ciuda numeroaselor și marilor dificultăți întâmpinate în această perioadă, Marea Unire s-a produs sub pecetea regală a regelui FERDINAND

Împotriva monarhiei s-au adus diverse critici, mai bine sau mai puțin bine fondate și argumentate.
În acest context îmi permit să formulez întrebarea: președinții pe care i-am avut până acum (oricare dintre ei) au adus mai mult bine țării decât monarhia?

alehin

2584 mesaje

Postat pe: 23 Octombrie 2009, ora 22:30

......Cred că nu peste mult timp toți cei care din naivitate au susținut desființarea monarhiei se vor afla în situația cailor în drum spre abator.

Pagini: << 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Monarhie sau republica?
Mergi la: