back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Tu cand crezi ca va fi sfarsitul lumii?

Pagini: << 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

1714 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 15:24

pentru Gabriela,

Esti foarte preocupata in a apara ceea ce ai. Ceea ce in principiu este bine. Daca convingerile tale sunt puternice nu vor fi zdruncinate de o lectura in plus.

Eu sunt ortodoxa (mai exact INCERC sa fiu). In familia mea extinsa exista mai exista catolici si baptisti. Dupa nasterea primului copil mi-am pus firesc intrebarea: ce-l invat? (mentionez asta ca sa intelegi seriozitatea demersurilor mele). Si am inceput sa caut.
Biblia: am mai multe editii, am cumparat una si de la Patriarhia Ortodoxa sa fiu sigura ca am o versiune acceptata. Cel putin in cazul meu am observat ca Biblia nu este suficienta: erau doar cuvinte pentru mine (si am facut cursuri la baptisti cand eram mica, eram familiarizata cu continutul).
Apoi am aflat ca pe langa Biblie exista marturia Bisericii care se numeste Sfanta Traditie, care initial s-a transmis oral. Evident ca pentru cineva din exterior acest lucru pare neinsemnat: adica daca Biblia este negata de multi pe motiv ca ar fi scrisa de oameni, cu atat mai mult nu sunt luate in serios scrierile Sfintilor Parinti.
Iti recomanda sa citesti din Sfintii Parinti deoarece iti aduc o perspectiva noua asupra Bibliei. Daca nici lor nu li s-a aratat Adevarul, atunci nu stiu cui I se arata.
Eu sunt foarte buna la interpretat texte (in general) si inca din scoala generala preferam cartile de filosofie. Dar nici azi NU INDRAZNESC SA INTERPRETEZ BIBLIA!! Este dincolo de puterile mele si daca intr-o zi as crede altceva inseamna ca este numai mandria care creste in mine, nu mintea mea mai multa. Pentru ca nu minte iti trebuie sa citesti Biblia. Ci Har de la Dumnezeu care mie imi lipseste si atunci caut ajutor la cei care intr-adevar au fost luminati: Sfintii Parinti.
Nu vreau sa crezi ca te-as critica pe tine sau ceea in ce crezi. Iti scriu cu toata prietenia.
Irina

drakossis

43 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 15:29

Toată lumea o trage ca a lui e mai tare... Preoții mint, dar predicatorii nu???? Gnosticismul are cele mai reale răspunsuri, ținând cont că ei sunt dintre creștinii primitivi (a se citi invățătura lor l-a inspirat pe Isus).. Este demonstrat că toate religiile au același adevăr, aceeași sursă, dar noi nu vrem s-o vedem... Ne lăudăm că suntem creștini (ortodocși, catolici, sau alte culte creștine) dar cum ne spune altcineva ceva deosebit de ce vrem noi, îi sărim la beregată, uităm de toate învățăturile (să îți iubești aproapele) și aruncăm cu pietre de parcă am fi cei mai imaculați și fără de păcat dintre toți...Ce s-e întâmplă cu toate persoanele necreștine când mor? Ajung în iad??? Toți musulmanii, hindușii, taoiști și budiști ajung în iadul creștinilor ??? Adică și nui vom arde în iadul lor??? (a musulmanilor...etc..) Păi în câte iaduri putem fi deodată??? Ce ne facem cu popoarele ce au fost înainte de creștinism ??? Strămoșii noștri daci sunt cu toții în iadul creștin ??? Nu prea cred că îmi place ideea... Apropo de migrarea de la o religie la alta, ce se întâmplă cu cei care de la musulmani se dă la ortodocși ??? E absolvit de orice păcat ??? Ce contează așa de mult un nume Yahve, de unde a devenit Jehova, la noi Dumnezeu, cine este dumnezeu??? Zeii au dispărut dar avem parte tot de un zeu... Dumne-ata, zeu adică oricine poate fi dumnezeu, de ce nu poate fi oricine Isus??? Și eu sunt fiul lui Dumnezeu, creat după chipul și asemănarea sa...
PS: Pt Suteu8daniel mă scuză că nu ți-am răspuns dar cu greu am încercat să nu mai răspund la provocări... Ok să începem cu începutul, ce religie a fost primordială pe teritoriul carpato-danubiano-pontic???
Hai să nu te las să îți storci creieri (n-aș vrea să faci vre-un atac cerebral)
Zamolxianismul este atestat de Herodot (sper că știi că este și numit œpărintele istorieiœ) de prin anul 500 î.e.n. (asta nu înseamnă că atunci a apărut, ci cu vreo 2500 ani înainte). Este prima formă de divinitate, mai bine zis trinitate formată din Gebeleizis, tatăl suprem, Bendis, mama divină (care în creștinism s-a androginizat, adică și-a pierdut sexualitatea, și a devenit ceva incert numit Sfântul Duh), și fiul uman Zamolxis (-es) care a făcut mult mai multe minuni și a avut mult mai mulți discipoli decât Isus, a fost îngropat și a stat mort 3 ani după care s-a arătat poporului său (nu numai fariseilor din anturaj)...
Cam asta e adevărata religie a românilor nu creștinismul iudaic, mozaismul, sau alte culte ce au apărut divagând din astea...
Oricum cine vrea să se simtă împlinit nu trebuie să călătorească până la Mecca sau Ierusalim, e destul să ajungă până la sanctuarul de la Sarmisegetuza, să se întindă pe pământ, să închidă ochii, și să asculte, să asculte foșnetul ierbii, adierea vântului și apoi....

gradinarulidia

7 mesaje
Oras: Campina

Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 16:28

urmaresc cu atentie discutia dintre Gabriela si Andrei , ce e frumos in toate astea este ca indiferent ce credinta avem , toti de aici suntem preocupati intr un fel sau altul de de a l cunoaste pe Dumnezeu . Convingerea nu ne o poate da nici un om , putem sa vorbim si sa ne contrazicem neincetat si nu o sa ajungem la nici un rezultat. Si eu sunt adventista , din bunici , dar convingerea ca merg pe drumul bun am avut o mult mai tarziu , cand cred ca l am intalnit pe Isus , l am descoperit experimental , mi a atins inima , m am indragostit de el , l am admirat si i am fost recunoscatoare ca a murit in locul meu . Si de atunci incerc sa i arat dragostea mea , ascultand de el. Eu cred ca fiecare om , daca isi doreste sincer poate sa aiva aceea intalnire miraculoasa cu Isus , in acest vartej al vietii si de aici totul vine de la sine .Dumnezeu are o are dragoste pt. totii oamenii , indiferent ca sint ortodoxi, catolici , adventisti , baptisti , hindusi , musulmuni .

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 30 Octombrie 2008, ora 21:34

PT.ANDREI,
BANUIAM EU CEVA DAR NU ERAM SIGURA ... DE FAPT PE TINE NU TE INTERESA ADEVARUL CI DOAR SA POZEZI (sa te arati ca stii teologie) DIN PACATE O TEOLOGIE FALSA.
AHAAAAAAAAAAAA, DECI ASTA ERA CU SIGURANTA ...TE-AM PRINS CU FOFARLICA.

TU consideri ca o persoana care iti aduce dovezi din scriptura e incapatinata? Satana e bun teolog nu ptr.cei care vin cu adevarul pur di scriptura adica STA SCRIS ci pt.cei care care vin cu traditiile biserici, pt.ca traditiile biserici nu vin din scriptura ci sunt invataturi si datini de origine omeneasca.
ANDREI NE-AM CONTRAZIS PUTIN SI DACA IN DISCUTIILE NOASTRE TE-AM SUPARAT CU CEVA TE ROG SA MA IERTI.
EU TOT CE-AM SCRIS AM SPUS DIN ZEL SI RAVNA PT.CAUZA LUI DUMNEZEU SI TOT CEEA CE CRED SE BAZEAZA PE SFINTELE SCRIPTURI.SI TU STII DESTUL DE BINE CA BIBLIA ESTE CUVANTUL LUI DUMNEZEU SCRISA DE OAMENI, DAR CONFORM CU TEXTUL 2PETRU 1 CU 21 ZICE ASTFEL: CACI NICI-OPROROCIE N-A FOST ADUSA PRIN VOIA OMULUI CI OAMENII AU VORBIT DE LA DUMNEZEU MANATI DE DUHUL SFANT.DECI OAMENI AU EXPRIMAT GANDUL LUI DUMNEZEU PRIN CUVINTELE LOR. N-AU ADAUGAT NIMIC LA ELE SI N-AU ELIMINAT NIMIC DIN CE A SPUS DUMNEZEU.BUNUL DUMNEZEU SA-TI DEA INTELEPCIUNE IN A ACCEPTA CUVANTUL LUI DUMNEZEU ASA CUM L-A SPUS ISUS IN IOAN 5 CU 39 SI ANUME:CERCETATI SCRIPTURILE PT.CA SOCOTITI CA IN ELE AVETI VIATA VESNICA DAR TOCMAI ELE MARTURISESC DEPRE MINE( ISUS).

DOMNUL SA TE BINECUVINTEZE.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 31 Octombrie 2008, ora 00:26

Draga Irina,

Cuvantul sfant inseamna un lucru pus deoparte de Dumnezeu pt.o lucrare deosebita.
Deci traditia nu a fost pusa de Dumnezeu deoparte pt.explicarea biblie ci conform cuvantului din Ioan 14 cu vers.26 unde spune :Dar Mangaietorul adica Duhul Sfant pe care IL v-a trimite Tatal in numele Meu va v-a invata toate lucrurile si va v-a aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Deci Tatal ne-a trimis a 3-a persoana a Dumnezeiri adica pe Duhul Sfant pt.ce a-si cauta explicatii la asa zisi sfinti parinti din traditia bisericeasca care e de origine omeneasca.
Eu iti dau un sfat cum sa citesti biblia ca sa o poti intelege pt.ca asa fac eu:
Cand ai luat biblia in mana inainte de a o deschide inalta o scurta rugaciune avand incredere ca ce a promis Isus in versetul 26 ....VA V-A INVATA TOATE LUCRURILE SI VA V-A ADUCE AMINTE DE TOT CE V-AM SPUS EU SE VA IMPLINI.
Cere-i lui Dumnezeu intelepciune caci insusi Dumnezeu prin apostolul Iacov spune ca : Cine cere intelepcine ii v-a fi data dar sa o ceara cu credinta .

Gabriela.

suteudaniel8

299 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 31 Octombrie 2008, ora 00:26

Cadeti la acord comun si incercati sa il intelegi pe celalalt... poate zice bine si poate tu zici gresit... (ma adresez tuturora care are schimb de replici).

Cum am mai zis... nu totdeuna aveti dreptate in toate cazurile asa carespectati pe ceilalti... poate alti cred sau stiu mai bine ca tine un lucru... pe baza acestui principiu m-am schimbat mult in bine.

Numai bine, intelepciune si un week-end placut.

Shaggy
hoosier

30 mesaje

Postat pe: 31 Octombrie 2008, ora 12:34

Pentru toti cei care cred ca biserica lor e "cea mai perfecta" le recomand cartea Pagan Christianity:

www.amazon.com/Pagan-Christianity-Exploring-Church-Practices/dp/...

Si, vorba cuiva de dinainte : "Sfarsitul lumii" a fost deja.....

Numai bine.

balabanandrei

335 mesaje
Oras: Bacau

Postat pe: 31 Octombrie 2008, ora 13:15

Pt Gabriela
Am zis ca nu vreau sa mai continui discutia pentru ca nu mai voiam sa intru in polemica cu tine, si nu am vrut sa ma mandresc ca stiu teologie. De fapt tu singura te-ai dat de gol ca esti cea mandra, prin faptul ca ai zis ca m-ai prins cu fofarlica, ca nu stiu teologie, si ca teologia mea e falsa, adica A TA E CEA BUNA. Scopul meu a fost si este sa te fac sa intelegi adevarul. Tu spui mereu "sta scris". Dar "scrisul" ala l-a scris cineva nu? L-au scris Sfintii Apostoli si mai departe Sfintii Parinti, luminati de Duhul Sfant. Degeaba vii tu cu texte din Biblia ta, care se regasesc si in Biblia ortodoxa, referitoare la sambata. Dar noi nu interpretam asa cum vrem, nu! Ci am primit invatatura Sfintilor Apostoli si a Sfintilor Parinti, luminati de Duhul Sfant. Marinescu Irina, colega de mai sus, spune foarte bine, daca nici Sfintii Apostoli si apoi Sfintii Parinti, nu au fost luminati de Duhul Sfant, atunci cine? Tu spui mereu ca "sta scris" ca si cum tie ti-a inmanat personal Mantuitorul Biblia. Sfintii Apostoli si apoi Sfintii Parintii prin cele 7 mari Sinoade Ecumenice, luminati de Duhul Sfant, ne-au lasat o invatatura, care dupa anul 1054, a fost modificata. Una singura nu s-a modificat: ortodoxia. Marinescu Irina, spune foarte bine mai sus, ca atunci cand incerci sa intelegi singur Bilbia, cazi in mandrie, si nu e mandrie intentionata, ci una neintentionata. E ca in celelate domenii, matematica, romana, fizica, medicina, tehnica si celelalte. Cum ai putea sa inveti tu oricare din aceste stiinte, fara sa te invete cineva? De aia exista profesori de matematica, fizica, tehnica, medicina, ca sa te invete. Asa si aici. Mergi la preot atunci cand nu intelegi ceva, sau cand intelegi gresit. Atunci cand spui ca advetismul are origini vechi, din anii 60, in care imi spui ca apostolii tineau sambata, nu ai dreptate. Pentru ca aceeasi apostoli care zici tu ca au tinut sambata, au lasat apoi o invatatura. Si sigur invatatura aia este ortodoxia de astazi. Cum poti sa spui ca adventismul are origini vechi, cand el de fapt a luat nastere asa cum am mai spus mai sus, in anul 1831. Tu unde gresesti? Poate Biblia ta e la fel ca a mea, dar ortodoxia pe langa Biblie, a mai mostenit ceva de la Sfintii Apostoli, si apoi de la Sfintii Parinti, invataurile depre Biblie, adica explicarea ei. Voi va contraziceti singuri. Credeti in Biblie dar nu credeti in explicatia celor care v-au lasat Biblia. Problema asta este foarte delicata. Vreau sa mai spun ceva. Nu din mandrie. De ce totusi, daca ortodocsii sunt pagani sau au o credinta gresita, cum ingaduie Dumnezeu ca pe locul unde el a fost ingropat si unde a inviat, sa se intample acea mare minune, cu Lumina Sfanta care coboara din cer la sarbatoarea Invierii Domnului? De ce Lumina Sfanta vine numai la ortodocsi? De ce atunci cand (nu mai stiu exact anul) catolicii au vrut sa primeasca si ei Lumina Sfanta, i-au scos afara pe ortodocsi din biserica, si Lumina Sfanta a venit afara pe acel stalp din stanga de la intrarea in Biserica, pentru ca acolo statea Patriarhul ortodox, la intrarea in biserica, pentru ca il dadusera catolicii afara. Semnul acela este vizibil si astazi. Si cate minuni se intampla in lumea asta si lumea tot nu crede. Ortodoxia nu e mandrie, ci o mare bucurie.

„Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și celelalte se vor adăuga vouă!“
balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 31 Octombrie 2008, ora 13:20

Pt Marinescu Irina
Mi-as dori sa vorbim mai des despre religie. Daca vrei, putem vorbi pe messenger, nickul meu e andrushca25. Asta numai daca vrei. Numai bine!

roberto_tiriac

2 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 31 Octombrie 2008, ora 14:48

De la: sllalu, la data 2008-08-02 12:28:47 pai... eu tocmai am citit o carte, intitulata "2012, anul apocalipsei sau marea translatie" si tipu care a scris o e foarte convins ca prin decembrie, 2012, umanitatea va atinge un punct critic...acu', are doua ipoteze: ori ca murim in mare parte, ori ca evoluam... ideea e ca multe culte spirituale sau vechi civilizatii fac referire la anul asta: dupa cum a ti auzit probabil de calendarul mayasi care se termina atunci sau vechii tibetani care pun oarecum punct vietii tot in 2012. sunt foarte multe coincidente: ciclu anului cosmic al pamantului de 25.950 ani se incheie tot atunci, o data la 13000 ani polii magnetici ai pamantului se schimba, si tot atunci se fac 13000 ani de la ultimul fenomen...bla bla...etc
de asemenea si multi oameni de stiinta, printre care si einstein au fost de acord ca la sf acestui deceniu o s o dam in bara: multe teorii si toate bat catre acelasi punct: am festelit o in 2012
dar pana atunci...
scz ca sunt

Fosta membra 9am.ro

1 mesaj
Oras: Timisoara

Postat pe: 31 Octombrie 2008, ora 15:29

Sfarsitul lumii a inceput deja..uitati-va putin in jurul vostru si ganditi-va cat vom mai supravietui in conditiile astea...noi si planeta pe care traim. Sfarsitul lumii nu presupune un boom...si gata ne-am dus cu totii. NU.Vine incet si sigur...a inceput cu dezastrele naturale care sa intampla in fiecare an , cu razboaiele care le purtam pentru petrol, suprematie sau mai stiu eu...cu planeta asta care e atat de ploluata ca nu mai poti respira aerul din orase, cu animalel pe cale de disparitie, cu lipsa produselor de consum cu adevarat naturale, va mai spun?o sa pierim cu totii...incet, incet....

lohan1974

1 mesaj
Oras: Timisoara

Postat pe: 31 Octombrie 2008, ora 18:13

bine mai prietene la o bere ne vedem atunci

NU uitati de unde ati plecat
Cappone24

5 mesaje
Oras: Constanta

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 00:45

Ce interesata e toata lumea de sf lumii.. ...Eu zic ca de venit vine el...si fara sa il asteptam si fara sa ne pregatim de venirea lui....asa ca sa stam linistiti ...poate o sa fie sf fiecaruia in parte (moartea inevitabila de batranete) pana la sf lumii asa ca ....nu te mai gandi si traieste....

suteudaniel8

299 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 15:27

De la: Cappone24, la data 2008-11-01 00:45:07Ce interesata e toata lumea de sf lumii.. ...Eu zic ca de venit vine el...si fara sa il asteptam si fara sa ne pregatim de venirea lui....asa ca sa stam linistiti ...poate o sa fie sf fiecaruia in parte (moartea inevitabila de batranete) pana la sf lumii asa ca ....nu te mai gandi si traieste....

Clar ca buna ziua... si de crezi ca sfarsitul lumii in 2012... si te paleste o masina a carui sofer ii beat (Domne fereste') prin 2010 ce importanta are ca sti cand ii sfarsitul lumii? Eu cred ca ii bine sa traiesti si sa faci tot ce se poate in viata... ca altfel cine nu isi traieste viata e o leguma care se usuca incet da sigur...

Te astept la o bere la revelionul 2012-2013 sau daca nu in 2014... Oricum dupa 2012 cand vor vedea toti ca nu o venit sfarsitul :)) vor zice... calcule gresite si de fapt nu e 2012 si 2021 si magarii.

Chiar imi doresc sa mergu cu voi la o bere in 2013... numa sa nu uit.

Shaggy
ionserban_2006

22 mesaje
Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 18:11

Nu stiu daca v-a fi sfarsirul lumii,dar,dupa marile crize vin razboaie...AMERICA trebuie sa-si gaseasca resurse.....,unde ...la cei slabi dar cu bogatii naturale....Preteste se vor gasi ,serviciile secret lucreaza...

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje

Postat pe: 1 Noiembrie 2008, ora 20:36

De la: alyssa, la data 2008-10-28 20:02:00exact sfasitul lumii este sfarsitul tau

fata taichii ,bag'sama ca nu prea inteleg ce vrei sa spui ...
adica , dupa cum zici tu, daca acolo la voi la Alba Iulia da unu' coltzu' inseamna ca a venit sfarsitul lumii ?
eu stiam de la popi ssi din cartea aia sfanta de-i zice biblie ca atunci cand dai coltu' meri sau in iad sau in rai,dupa cum te-ai comportat cand ai fost viu (betivanii,drogatii cu aurolac ,emo,rockerii ,aia care scuipa pe stada ,si ...parlamentarii merg in iad , iar popii ,politistii de la politia comunitara si babele care se roaga cat ii ziua de mare la al de sus merg in rai) ,dar asta nu inseamna ca-i sfarsitul lumii .nu-i asha ?
sa fii cuminte si sa inveti bine la scoala !

si electronica !
Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 17:07

De la: balabanandrei, la data 2008-10-30 13:00:08Te las in pace ca vad ca esti incapatanata. Doar atat vreau sa mai spun. DIAVOLUL E MARE TEOLOG!

Fosta membra 9am.ro

2192 mesaje
Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 17:10

De la: drakossis, la data 2008-10-30 15:29:07Toată lumea o trage ca a lui e mai tare... Preoții mint, dar predicatorii nu???? Gnosticismul are cele mai reale răspunsuri, ținând cont că ei sunt dintre creștinii primitivi (a se citi invățătura lor l-a inspirat pe Isus).. Este demonstrat că toate religiile au același adevăr, aceeași sursă, dar noi nu vrem s-o vedem... Ne lăudăm că suntem creștini (ortodocși, catolici, sau alte culte creștine) dar cum ne spune altcineva ceva deosebit de ce vrem noi, îi sărim la beregată, uităm de toate învățăturile (să îți iubești aproapele) și aruncăm cu pietre de parcă am fi cei mai imaculați și fără de păcat dintre toți...Ce s-e întâmplă cu toate persoanele necreștine când mor? Ajung în iad??? Toți musulmanii, hindușii, taoiști și budiști ajung în iadul creștinilor ??? Adică și nui vom arde în iadul lor??? (a musulmanilor...etc..) Păi în câte iaduri putem fi deodată??? Ce ne facem cu popoarele ce au fost înainte de creștinism ??? Strămoșii noștri daci sunt cu toții în iadul creștin ??? Nu prea cred că îmi place ideea... Apropo de migrarea de la o religie la alta, ce se întâmplă cu cei care de la musulmani se dă la ortodocși ??? E absolvit de orice păcat ??? Ce contează așa de mult un nume Yahve, de unde a devenit Jehova, la noi Dumnezeu, cine este dumnezeu??? Zeii au dispărut dar avem parte tot de un zeu... Dumne-ata, zeu adică oricine poate fi dumnezeu, de ce nu poate fi oricine Isus??? Și eu sunt fiul lui Dumnezeu, creat după chipul și asemănarea sa...
PS: Pt Suteu8daniel mă scuză că nu ți-am răspuns dar cu greu am încercat să nu mai răspund la provocări... Ok să începem cu începutul, ce religie a fost primordială pe teritoriul carpato-danubiano-pontic???
Hai să nu te las să îți storci creieri (n-aș vrea să faci vre-un atac cerebral)
Zamolxianismul este atestat de Herodot (sper că știi că este și numit œpărintele istorieiœ) de prin anul 500 î.e.n. (asta nu înseamnă că atunci a apărut, ci cu vreo 2500 ani înainte). Este prima formă de divinitate, mai bine zis trinitate formată din Gebeleizis, tatăl suprem, Bendis, mama divină (care în creștinism s-a androginizat, adică și-a pierdut sexualitatea, și a devenit ceva incert numit Sfântul Duh), și fiul uman Zamolxis (-es) care a făcut mult mai multe minuni și a avut mult mai mulți discipoli decât Isus, a fost îngropat și a stat mort 3 ani după care s-a arătat poporului său (nu numai fariseilor din anturaj)...
Cam asta e adevărata religie a românilor nu creștinismul iudaic, mozaismul, sau alte culte ce au apărut divagând din astea...
Oricum cine vrea să se simtă împlinit nu trebuie să călătorească până la Mecca sau Ierusalim, e destul să ajungă până la sanctuarul de la Sarmisegetuza, să se întindă pe pământ, să închidă ochii, și să asculte, să asculte foșnetul ierbii, adierea vântului și apoi....

Iti citesc cam toate comentariile tale! imi plac! mai vino si cu altele sa-i mai destupi si pe altii!

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 20:53

Va rog sa urmariti acest film. Se numeste "ingerul digital". Il puteti urmari direct pe net pe adresa:
video.google.com/videoplay?docid=2104042274449664707
A fost o perioada disponibil pentru download pe www.crestinism.net, dar vad ca nu mai e.
Probabil multi o sa ia in ras acest film, sau sa ma considere mai nebun. Nu ma deranjeaza. Sau o sa spuna ca sunt minciuni, sau inventii. Dar timpul le va dovedi pe toate. Doamne ajuta!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 2 Noiembrie 2008, ora 21:08

Pt.Andrei,

Din toate discutiile care le-am avut pe acest forum mi-ai vorbit numai despre traditii si sfintii parinti.
Isus in schimb a spus cercetati scripturile caci un ele socotiti ca aveti viata vesnica si tocmai ele marturisesc despre Mine. Ioan 5 cu ver.39.
Nu stiu cum ar putea fi interpretat texul acesta de cineva decat sa cercetezi scripturile.
Pe mine ma intereseaza un singur lucru sa-l iubesc si sa ascult de Isus.
Isus a spus urmatoarele: Cine are poruncile Mele si le pazeste acela ma iubeste...si cine ma iubeste v-a fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si ma voi arata lui. Daca ma iubeste cineva v-a pazi cuvantul Meu si Tatal Meu il va iubi.Noi vom veni la el si vom locui impreuna cu el.
Referitor la lumina care zici tu ca vine la mormantul Domnului Hristos ma indoiesc ca vine prezenta lui Dumnezeu acolo.Domnul Hristos are o lucrare mult mai importanta de facut (El face lucrarea de mijlocire in sanctuarul ceresc in Sfanta Sfintelor inaintea Tatalui pt.tine si mine si noi toti.)
Conform textului 2corinteni 11 cu versetul 14 ; CACI CHIAR SATANA SE PREFACE INTR-UN INGER DE LUMINA de aceea ma indoiesc ca ar fi prezenta lui Dumnezeu . Si mai cred un lucru ca acei crestini care pt.a intelege scripturile cauta sfat la sfintii parinti si la preoti in loc sa ceara iluminarea Duhului Sfant de la Dumnezeu nu pot intelege cuvantul lui Dumnezeu. Ei tot timpul (pt.ca nu au nici-o legatura cu Dumnezeu) fiind niste persoana inselate vor vorbi intodeauna despre sfinti parinti si despre preoti.
Dar cei care il iubesc pe Isus il cunosc din experienta ei tot timpul iti vor vorbi despre Isus prietenul lor.
Ti-am spus si-ti repet: nu avem o biblie a noastra , este biblia tradusa de protul ortodox Cornelescu...este exact ca biblia sinodala cu diferenta ca in biblia sinodala Sambata este ziua de odihna iar in biblia de Cornelescu este scris Sabat in rest nici-o diferenta.
Sa nu mai exprimi niciodata ca interpretam biblia dupa placul nostru, pt.ca lucrul acesta il faceti chiar voi ortodocsi.
Iti dau numai un exemplu din zecile de interpretari gresite facuta de crestinii ortodocsi.
In Matei 15 cu 1 la 20 fariseii au avut o discutie cu Domnul Hristos precum ca ucenicii mancau cu mainile nespalate... Isus le-a spus: Nu ce intra in gura (adica mancand cu mainile nespalate il spurca pe om ) ci vorbele urate etc.
La acest pasaj din biblie crestinii ortodocsi vin cu justificarea ca Isus le-a dat deslegarea sa manance carne de porc. Dar in versetul 20 spune ca a manca cu mainile nespalate nu spurca pe om. Si un alt pasaj din fap.apost.cap.10 episodul cu fata de masa cu toata animalele necurate arata-te in viziune lui Petru care nu stia ce sa creada . In vers.34 si 35 cand a fost intrebat de iudei pentru ce ai intrat in casa unui netaiat imprejur Petru raspunde: In adevar vad ca Dumnezeu nu este partinitor ci ca in orice neamcine se teme de EL si lucreaza neprihanire este primit de EL.
Iar in cap.11 cu vers.17spune : Deci daca Dumnezeu le-a dat acelasi dar ca si noua care am crezut in Domnul Isus Hristos cine eram eu sa ma impotrivesc lui Dumnezeu.
Deci iudeii ii sosoteau ca spurcatii pe ceilalti de alte nationalitati, si Dumnezeu i-a dat aceasta vedenie cu fata de masa pt.ca Petru sa inteleaga ca in ochii lui Dumnezeu toti oameni sunt egali si Isus Hristos si-a dat viata pt.toti.
Acum eu te intreb cine interpreteaza biblia gresit ?
Te las pe tine sa dai raspunsul.

drakossis

43 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 3 Noiembrie 2008, ora 18:00

... Să vezi ce aglomerație e în iad când s-or îngrămădi toți chinezi la noi la creștini că îl mănâncă pe însuși diavol (șarpele), sau or ajunge în rai... Bre, nu mai înțeleg nimic... Îmi plac la nebunie ăștia care se joacă, eu Tarzan, tu Jane, eu înger, tu diavol, eu adevăr, tu minciună... Am și eu o întrebare pt cei mai credincioși... Ce caută în peșteră din România semnul Ying-Yang lângă steaua lui David (cea cu 6 colțuri) , săpate în gresie (unde nu e prea ușor să sculptezi) , datate cu corbon de acum 3600 î.e.n. ??? Ori scrierea cuneiformă de acum 5700 ani î.e.n. cu mult înaintea celei asiro-babiloniene... Tăblițele de la Tărtăria sau cele de la Sinaia??? De ce mergem în Egipt să descifrăm mistere dar nu le elucidăm pe a noastre??? Ne pierdem în amănunte și nu vedem pădurea din cauza copacilor... Ce bogăție a luat Moise de i-au urmărit chiar cu prețul vieții egiptenii???

balabanandrei

335 mesaje

Postat pe: 3 Noiembrie 2008, ora 21:33

Pt Gabriela
Mantuitorul nu le-a lasat scris apostolilor ce sa faca. Ci le-a spus prin viu grai. Mai tarziu, a inceput sa se scrie despre activitatea Mantuitorului si a Sfintilor Apostoli. Cred ca ai auzit de Sfantul Ioan Gura de Aur. Nu pot sa cred ca Sfantul Ioan Gura de Aur nu a fost calauzit de Duhul Sfant. La fel si alti Sfinti dinaintea lui. A crede altceva decat ceea ce ti-au lasat ei, inseamna sa te crezi mai bun sau mai sfant ca ei, si atunci cazi in mandrie si de aici in ratacire. In ceea ce priveste pe preotul Cornelescu, asa este, a fost preot ortodox, dar daca ai sa cauti, ai sa vezi ca traducerea sa nu o fost aprobata de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe. Si mai tarziu el trece la protestanti. Legat de Sfanta Lumina de la Ierusalim, asa este, ai dreptate, si satana se poate preface in inger de lumina. Dar mi-e greu sa cred ca Dumnezeu ar ingadui de 2000 de ani, de cand vine Lumina Sfanta, sa faca diavolul minuni pe Sfantul Sau Mormant si pe locul unde a inviat, ca sa duca la pierzare atatea suflete.
Timpul o sa le rezolve pe toate.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 00:01

Pt.Andrei,

Eu mi-a placut mult istoria bibliei pt.ca in ea gasesc atat de frumos desris planul de mantuire prin Isus Hristos. Am studiat biblia la rand de multe ori , dar nu am gasit scris in noul testament decat despre Ioan Botezatorul, si apostolul Ioan care a scris Apocalipsa.
Eu stiu ca atat biserica catolica cat si biserica ortodoxa a declarat pe multi oameni sfinti.
Mi-aduc aminte in evul mediu biserica majoritara pt.ca sa curete pamantul de cei care studiau biblia( numiti asa zisi eretici) ii declarau sfinti pe cei mai mari criminali .
Pt.mine sfintii se impart in 2 categorii:sfintii legendari si sfintii care vorbeste sfanta scriptura despre ei.
In afara de cei 12 apostoli si cei care au fost martirizati pt.credinta prima data de Roma - pagana( Nero, Domitian si Deocletian) iar a 2-a oara de Roma -crestina timp de 1260 (din ordinul papilor).
Tu poti sa te inchini inaintea lui Ioan Gura de Aur dar eu nu a-si face-o, pt.ca am exemplu lui Petru din Fap.apostlilor cap.10 cu 25 si 26 atunci cand a intrat in casa lui Corneliu iar acesta s-a aruncat la picioarele lui Petru si i s-a inchinat. Dar Petru l-a ridicat si a zis:Scoala-te si eu sunt om . Iar in apoc.19 cu 9 si 10 ni se spune cum un inger a venit la Ioan si i-a vb.despre adevaratele cuvinte ale lui Dumnezeu iar Ioan spune ca : M-am aruncat la picioarele ingerului ca sa ma inchin dar el mi-a zis ;Fereste-te sa faci una ca aceasta caci eu sunt un impreuna slujitor cu tine si cu fratii tai care pastreaza marturia lui Isus... lui Dumnezeu inchina-te.
Andrei acum judeca tu ... daca un inger viu a refuzat inchinarea unui apostol eu pt.ce m-as inchina la un sfant mort ?
Referitor la Cornelescu in momentul cand a scris biblia era un preot ortodox( ca a trecut dupa aceea la protestanti e problema lui cu Dumnezeu).
Iar in ce priveste lumina de la mormant a-si vrea ca sa stii si banuiesc ca stii deja ca Domnul Hristos nu a avut un mormant.
In Matei 27cu 57 -60 ne spun urmatoarele: vineri cand Isus a fost rastignit spune ca spre seara a venit un om bogat din Arimatea numit Iosif...a cerut aprobarea lui Pilat sa i-a trupul Domnului de pe cruce, Pilat a aprobat si Iosif l-a infasurat intr-o panza curata de in. Versetul 60 precizeaza un lucru fff.important si anume : a pus trupul lui Isus intr-un mormant nou care era a lui Iosif pe care il sapase in stanca.
Andrei daca Isus nu si-a pregatit un mormant a lui cand era in viata ( ci altcineva i-a cedat mormantul ) arata ca important in ochii lui Isus nu era locul unde avea sa fie depus ci JERTFA CARE S-A ADUS PE GOLGOTA PT.MANTUIREA TA SI A MEA.
Eu sunt convinsa ca lumina aceea care vine acolo de atatia ani nu este de la Isus ci de la dumnezeul veacului acestuia care are tot interesul sa insele lumea .
Andrei crucea , camasa , mormantul, Domnului Hristos pe parcursul a 2000 de ani au fost cele mai bune mijloacele ale preotilor si calugarilor de a abate privirea oamenilor de la Isus si jertfa Sa si tinandu-i in intunericul datinilor si traditiilor.

mihai5_2

291 mesaje
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 02:48

Gabriela, ce zici tu acolo...Pavel sau Ioan ....sfant mort?!!
Dacă nici ei nu au dobîndit viața veșnică...atunci vai de noi!
Să înțeleg că atunci cînd zici "JERTFA CARE S-A ADUS PE GOLGOTA PT.MANTUIREA TA SI A MEA.", această mîntuire - după părerea ta - se referă la viața de acum?!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 08:44

;;;;Incetul cu incetul, ne apropiem de sfarsit! Cand va fi sa fie??? Ce-i care vor mai fi pe pamant au sa ;vada;! Pana atunci, eu cred ca ;o conversatie ;decenta , fara;; jigniri,,, celor tineri sau mai mari, ar fi binevenita! Pana la sfarsitul lumii, mai este! Pana atunci,,, sa-ncercam sa fim mai buni, mai toleranti, unii cu altii! S-auzim doar de bine!

petricaromosan

16 mesaje
Oras: Alba-Iulia

Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 21:18

dar stiti exact cand ainceput lumea (universul) si voi va ganditi la un viitor foarte indepartat

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 21:50

Pentru @ gabrielasigiornooooooo

La parintele, pastorul, predicatorul, etc... Vintila

Vine-Arvinte, cam sfios
Si se roaga: - Fie-ti mila
De un suflet pacatos!

Chiar in saptamina mare
Cind tot omul e smerit
Si posteste cu-ndurare,
Uite, am pacatuit !

-Ai furat ? intreaba popa
-Nu prea sfinte! Fara vrere
M-am dat raului si hopa
In gradina c’o muiere !

-Vai de mine, vai de mine…
Greu pacat ai savirsit…
Insa daca-mi spui cu cine,
Poate vei fi mantuit.

-Nu pot, a raspuns Arvinte
Sa-mi fac chinul si mai greu
Nu pot s-o divulg Parinte
Ca ma bate Dumnezeu !

……Era’nalta si frumoasa,
Parul blond si ochi de jar,
Gura dulce,voluptoasa,
Dintii de margaritar…

-Nu cumva ai fost cu Tantzi
Din Smirdan, de peste drum ?
-Nu pot s-o divulg ca Domnul
Ma trazneste chiar acum !

…..Si-avea flori la cingatoare,
Trup de crin imbobocit,
Mijlocel de fata mare,
Numai buna de iubit..

-Poate-ai fost cu Mitza Creatza
Cea usoara ca un fulg ?
-Cere-mi tot, ba chiar si viata,
Insa nu pot s-o divulg !

……Durdulie, ‘mbujorata,
Numai cintec, numai joc,
Cind te-a strins in brate-odata,
Ai simtit in vine foc !

-Mai Arvinte-ai fost cu Leana
Care sade pe Neptun ?
-Oh! Degeaba-mi zgindari rana,
Fiindca tot nu pot sa spun !

…..O comoara tainuita,
Fruct in dragoste scaldat,
Toata plina de ispita,
Toata plina de pacat!

- Bine,du-te ,mediteaza,
Si vii miine mai dispus,
Domnul sa te aibe-n paza!
-Sarut dreapta ! Si s-a dus .

Ajungind in colt, ca vintu’
S-a-ntilnit cu Calistrat
Care ntreba: -Ei, Prea Sfintul
De pacat te-a dezlegat ?

-Inca nu ! raspunse Arvinte
Foarte vesel si vioi,
Dar aflai de la Parinte
Inca trei adrese noi !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 21:58

Pt.Mihai,

Mihai , oameni cand mor merg in mormant si ei asteapta in mormant pana la 2-doua venire a Domnului Hristos.
Cand v-a veni Domnul Hristos pe nori cerului El v-a striga cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu , si toti acei care au fost sfinti pe pamantul acesta vor auzi glasul Domnului Hristos si vor iesi afara din morminte... si vor intampina pe Domnul in vazduh. 1Tesaloniceni 4.15-18.
Mihai,Pavel si Ioan chiar daca au fost sfinti ei sunt in mormant si asteapta impreuna cu toti sfintii morti ziua invieri.
Referitor la jertfa care a adus-o Hristos la Golgota , pt.mine si pt.tine este pt.o viata vesnica(nu pt.viata aceasta temporara de 60-70 sau 80 de ani ).
Dar pt.a avea viata vesnica trebuie sa rugam pe Dumnezeu sa ne shimbe caracterele si prin harul care actioneaza pt.fiecare om (Duhul Sfant )noi putem veni la Hristos marturisindu-i pacatele si cerandu-I iertare.
Atunci Isus ne iarta si ne da si putere ca sa nu mai pacatuim.
Aceasta este istoria mantuiri.
Dumnezeu sa te binecuvinteze.

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 5 Noiembrie 2008, ora 13:14

Sfântul Petru, Mare Paznic
Pestea-a Raiului fântână
Plictisit de-atâtea veacuri
Să tot stea cu cheia în mână
Într-o zi s-a dus la Domnul
Prea supus și prea smerit
Și îngenunchind în față-i
Petru astfel i-a grăit:

- Doamne, din străfund de vremuri
Te slujesc fără prihană
Am și eu o rugăminte
Fie-ți milă și pomană
Dă-mi concediu de odihnă
Doamne pururi lăudat
Doar o lună Nalt Prea Sfinte
Căci sunt om și sunt bărbat!

- Bine Petre! Se aprobă
Ce nu fac eu pentru tine
Treci la cadre, ia-ți cartelă
Și te du! Te du cu bine...
Ajungând în capitală
Fercheș, tânăr și cu bani
Că puteai să-i dai ca vârstă
Douăzeci și opt de ani
S-a încurcat c-o femeiușcă
Nostimă și dolofană.

Și la „Compescaria” într-una
Bea „Segarcea” și „Crăcană”
Toată lumea a ținut-o
Numai în chefuri și-n antren
Vizitând seară de seară
„Pescăruș” și „Monn Jarden”
Că îmbătat de-atâta farmec
Și de patimi juvenile
Și-a întârziat concediul
Cu vreo trei ori patru zile

-Bine Petre, nu știi oare
Că după regulament
Orice întârziere înseamnă
Cum că n-ai fost vigilent?

- Ba am fost Nalt Prea Sfinte,
Zice Petre fericit,
Însă în timpul nopții Părinte
Uite, m-am îmbolnăvit.

Două nopți și patru zile
Am zăcut în odăiță
Și mă tot hrăneam cu lapte
Doar cu lapte de căpriță
Dacă n-ar fi fost căprița
Să mă vindece de toate
Zău, muream, muream de tuse
Doamne Sfinte și Îndurate

A trecut o vreme lungă
Petre Sfântul cum vă spun
Se topea de dor săracul
După dulcineea lui.
O vedea frumoasă, durdă
Gura roșie, ochi adânci
Trupul de nimfă care zburdă
S-o tot sorbi, s-o tot mănânci...

Drept la Dumenezeu se duse
Și îi zise rugător
- Doamne, nu mai pot de tuse,
Dă-mi concediu c-am să mor!

Și dacă mă sting, cu mine
Piere ultima mlădiță...
Să mă vindec leacul este
Numai lapte de căpriță!

- Bine, îți dau o lun㠖 zise
Domnul zărilor senine
Dar când vii, aduci și capra
O aduci aici cu tine.

- O aduc, Înalt Prea Sfinte
O aduc numaidecât
Cum o știi, în patru labe
Și c-o funie de gât.

Și mâhnit, gata să-i spargă
Inimioara pătimașa
Se întreba – Și acum Petrache
Spune, pe unde scoți acum cămașa

A pornit cu ascensorul
Din eter, azur și nea
Într-o clipă nea Petrică
Sprinten, fercheș, fu la ea.
Nopți și mile delirante
De iubire nesfârșită
Petrecut-a Sfântul Petre
Cu căprița lui iubită.

Când să se termine luna
Petre își aduse aminte
De făgăduiala dată
Prea Eternului Părinte.

Și îi spuse: „fată dragă
Eu socot că-i foarte bine
Ca să nu-mi pierd slujba în ceruri
Trebuie să mergi cu mine.

Dumnezeu nici nu prea vede
Te strecori încet și atât
Goală și în patru labe
Și cu o funie de gât.

Ascensorul te așteaptă
Te îmbarcă în el frumos
Și în două- trei minute
Scumpo, vei ajunge sus.”

Ce să facă biata fată
A primit cu mult curaj
Și de ce să nu profite
De asemenea voiaj?

Dezbrăcată, e o minune
Trup de nimfă, ca-n povești
Nea Petrică, Nea Petrică
Ce pramatie îmi ești...!

S-a urcat în cer cu dânsa
Și o îndeamnă mereu
- Hai căpriță, hai cu nenea
Să te vadă Dumnezeu!

Cum ajunse în zenituri
Și-au deschis spre tron portița
Dumnezeu luă ocheanul
Și-ndelung privi căprița.

A privit-o încă o dată
Dinapoi și dinainte
Și a izbucnit năvalnic:

- Eu când zămislit-am capra
Printre vite consacrate
Avea în față țăcălia
Și avea țâțele la spate.
Dar cu capra ta Petrache
O brodiși ca Eremia
Că are țâțele în față
Și are în spate țăcălia!

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 5 Noiembrie 2008, ora 19:02

Dragi mei exista o mare lupta pe acest pamant intre bine si rau intre Satana si Hristos pe care voi n-o cunoasteti si n-aveti cum cunoaste aceasta dac nu veti citi cartea cartilor adica Biblia ca sa puteti stii ce rost aveti pe pamantul acesta si care va este identitatea. Si daca vreodata o veti citi sa nu uitati ca inainte de a deschide aceasta carte sfanta sa va rugati mult ca Dumnezeu sa va deschida ochii de a o intelege in adevarata ei semnificatie fara nici o distorsionare a a
adevarului care este scris in ea.Dumnezeu are un singur popor, un singur adevar
si doar o singura biserica aceea care pazesc poruncile lui Dumnezeu si au credinta lui ISUS nimic altceva nu recunoaste DUMNEZEU in afara de aceasta.Si mai are un singur semn intre EL si poporul sau si anume ziua sfanta de SABAT.Nu va mai inselati cu alte teorii false .

ISUS V-A VENI PE NORI CERULUI SI ORICE OCHI IL V-A VEDEA,DAR INAINTE DE REVENIREA LUI V-A AVEA LOC MULTE DEZASTRE PE PAMANT.
ASA CA DRAGII MEI SA NU NE MAI JUCAM CU MANTUIREA NOASTRA PT.CA A FOST PLATIT UN PRET SI ANUME SANGELE LUI HRISTOS DE CARE VOM FI TRASI LA RASPUNDERE PT.TOT CE-AM FACUT. NU EXISTA CALE DE MIJLOC ADICA SA FI NEUTRU ORI ESTI CU DUMNEZEU ORI VEI MURI IMPREUNA CU SATANA SI INGERII LUI.TOTUL DEPINDE DE MINE DE TINE.

Pagini: << 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Tu cand crezi ca va fi sfarsitul lumii?
Mergi la: