back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Credeti ca merita sa mergem la vot?

Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 11:43

Spun asta ca un fost dusman inversunat al celor care nu voteaza. Este prima oara cand ma gandesc sa nu merg la vot. Sincer, sunt total dezamagita si derutata. Pana acum se pare ca am tot votat pentru a sanctiona o anumita parte a clasei politice, care nu si-a facut datoria cat a fost la putere, si mai putin pentru a-i rasplati pe cei re(alesi) pentru tinerea promisiunilor electorale. Nici unii dintre cei se inghesuie sa ne castige voturile nu o fac pentru a construi ceva in tara asta. O fac pentru ca au nevoie de functii pentru a castiga bani cat mai multi. Exemplele se tin lant, nu stiu cine poate sa ma convinga ca nu este asa si tot ce se intampla in jurul nostru arata cat de multa nepasare exista fata de cetatenii acestei tari. Ii rog pe toti cei care mai au entuziasm si mai cred ca se poate schimba ceva prin vot sa lase cate comentarii / argumente pro votare aici pe forum. Sunt unii care chiar au nevoie de asa ceva..

NESIMTITUL

786 mesaje
Oras: Cluj

Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 22:20

MERGETI LA VOT ! NUMAI VOTIND VA DATI SEAMA CIT DE DESTEPTI SAU PROSTI SINTETI,INDURIND CEI 4 ANI CU ASUPRIREA CELUI CARE LA-TI VOTAT.aSTFEL SE FORMEAZA INTUITIA SI CONSTIINTA Spusele mele va obliga la meditatie

littlekyttykat

6 mesaje
Postat pe: 16 Noiembrie 2008, ora 15:12

ikemaua un lucru e sigur daca nu mergi la vot apoi sa nu le spui celorlalti : asa va trebuie voi i-ati ales, sa-si bata joc de voi! Daca nu te prezinti la vot nu cred ca are rost sa-ti dai cu parerea despre ce se va intampla dupa. Votul tau conteaza e adevarat nu te poti regasii in totalitate in lista de promisiuni a unui candidat dar meriti sa-ti exprimi punctul de vedere! Totul merge rau in tara noastra dar nu putem sa ne lasam condusi de americani sau rusi, trebuie sa ne indreptam singuri si sa lasam conceptia de "Romania tara tuturor posibilitatilor" sau "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul". Merita sa mergi mai pe seara sa verifici ca nu cumva cineva sa fi votat in locul tau pt ca atunci poti sa faci scandal depinde de tine ce vrei si ce iti doresti pt viitor. Poate te razgandesti si poate le dai o seansa candidatilor... de ex Ontanu a facut cate ceva pt sectorul 2 in Bucuresti la fel si Basescu cand a fost Primar (unii au salutat ideea strangerii cainilor comunitari altii nu dar barem a facut ceva...)si Vanghelie a facut cate ceva la inceput pt sectorul 5 ... si chear daca mergi la vot poti sa pui stampila pe mai multe foi astfel incat sa se considere buletin nul dar sa fii impacata cu ideea ca ai pus tu stampila pe ce ai vrut si nu ti-a furat cineva votul ;) SUCCES

stdanonim

3 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 17 Noiembrie 2008, ora 21:59

PSDul e un partid semi-comunist, depasit si mult prea pro-rus pentru gusturile mele. PNL-ul s-a dovedit slab si incompetent. PD-L ul e prea parsiv. PRM-ul er prea extremist, dar pentru a combate UDMR ma duc sa pun stampila pe PRM! Pentru fratii din Ardeal! Sa moara Marko de ciuda! Pentru ei votul meu chiar poate avea valoare!

alexandru_stancovici

2 mesaje
Oras: Vaslui

Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 09:20

@ikemaua: Intrutotul de acord cu tine deoarece sunt in aceiasi situatie si intotdeauna am indemnat indiferentii sa voteze. Rationamentul e simplu: Spus in limbaj de stanga ar fi: Exercitarea dreptului la vot este atat un drept cat si o obligatie! La modul laic: Un drept pe care nu ti-l exerciti ti se ia. Pacat ca nu se numara buletinele de vot pe care au fost la modul intentionat si premeditat puse atatea stampile incat sa fie anulate. In felul asta s-ar stii cati dintre noi mai au constiinta civica (de a vota) dar sunt complet scarbiti (de jegoasa patura politica). Ar putea sa isi ia buletinele anulate si sa si le vâre pe unde or putea.

MAMITZA

119 mesaje

Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 16:22

DA ! VOTUL ESTE UN DREPT AL NOSTRU, DAR, IN ACELASI TIMP, AVEM SI OBLIGATIA DE A NE EXERCITA ACEST DREPT ! TREBUIE SA NE ASUMAM SI RESPONSABILITATI IN TARA NOASTRA PENTRU A SPERA CA LUCRURILE VOR MERGE DIN CE IN CE MAI BINE ! SI VA FI MAI BINE ! DACA NU PUNEM PERSONAL STAMPILA "VOTAT" ACOLO UNDE CREDEM CA TREBUIE, DUPA ACEEA, DEGEABA "CARAIM" SI TRANSFORMAM "GREVELE" IN SPORT NATIONAL ! VOTAND CU CONSTIINCIOZITATE, SIMT DE RASPUNDERE SI IN CUNOSTINTA DE ...CANDIDAT, AJUTAM DIRECT CA IN FUNCTIILE DE DECIZIE ALE ALE TARII SA AJUNGA CEI DE CARE AVEM NEVOIE ! VA DORESC TUTUROR SANATATE, GAANDURI BUNE SI SA ALEGETI CU NOROC PE CEI MAI BUNI POLITICIENI, DINTRE CEI BUNI !

DDR
expert_bereanu

4 mesaje
Postat pe: 19 Noiembrie 2008, ora 21:45

Trebuie alesi!
Altfel vine criza peste ei si vor duce o viata amarata ca noi .

Fosta membra 9am.ro

2 mesaje
Oras: Zalau

Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 09:04

Sigur ca merita sa mergem la vot , acum ca e uninominal. In alte tari doar asa se voteaza de zeci de ani , si sistemul merge al naibii de bine. In USA de peste 100 de ani se voteaza prin alegeri uninominale ... si ei nu pun toti politrucii senatori , se orienteaza in urmatoarele feluri :

Sa vorbeasca frumos , sa nu ii faca de rusine
Sa aiba experienta manageriala ( patron, director, manager )
SA aiba habar de spectrul politic
Sa stie exact ce vreau alegatorii lui si sa actioneze in consecinta

Un senator din US , isi facea o campanie electorala in genul : Timp de 20 de ani am dus o firma de la 0 la profituri de milioane. Ca senator , toti puteti beneficia de experienta acumulata.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 17:49

,,, Normal, ca ;este de datoria noastra sa mergem cu totii la vot!

Fosta membra 9am.ro

9751 mesaje
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 18:05

De la: radujohn, la data 2008-11-21 09:04:37Sigur ca merita sa mergem la vot , acum ca e uninominal. In alte tari doar asa se voteaza de zeci de ani , si sistemul merge al naibii de bine. In USA de peste 100 de ani se voteaza prin alegeri uninominale ... si ei nu pun toti politrucii senatori , se orienteaza in urmatoarele feluri :

Sa vorbeasca frumos , sa nu ii faca de rusine
Sa aiba experienta manageriala ( patron, director, manager )
SA aiba habar de spectrul politic
Sa stie exact ce vreau alegatorii lui si sa actioneze in consecinta

Un senator din US , isi facea o campanie electorala in genul : Timp de 20 de ani am dus o firma de la 0 la profituri de milioane. Ca senator , toti puteti beneficia de experienta acumulata.

razvan77

91 mesaje
Postat pe: 21 Noiembrie 2008, ora 23:31

De ce as mai merge la vot ? Am incercat tote tipurile de vot: am votat partidul pe care il simpatizam, am votat schimbarea, am votat pe cel mai putin rau din cei rai, fara a vedea vreo schimbare in bine. Ce asi mai putea sa incerc ? Cred ca o Duminica frumoasa alaturi de familie e mult mai interesanta decat sa imi stampilez condamnarea la inca 4 ani de asteptari zadarnice in speranta ca se va intampla ceva bun. Sloganul meu pentru toti candidatii este "HAI MARS"

Tu sa taci cand vorbesti cu mine!!!
istoria

57 mesaje
Oras: Petrosani

Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 06:28

CLOACA POLITICA IN ROMANIA MIROASE URIT INSUPORTABIL.Ar trebui reluata situatia de la data de 22 Decembrie 1989 ora 22;00 CU INFIINTAREA ESAFODULUI IN PIATA VICTORIEI.

PE CINE SA VOTEZI ???Babuinii care ne mint de 18 ani au creerul inghetat si numai neuronul specializat pe JAF functioneaza ;

POLITRUCII TINERI ??? unii au privit la TVR in 1989 crezind ca lanseaza Sergiu Nicolaescu o NOUA PARODIE !!!!???nu stiu ce a fost ,dar nici acum nu stiu cum se numesc cu buletinul in mina,VOR SA FIE ALESI,CA O MESERIE NU MAI RENTEAZA ,UNDE SA O APLICI?? DAR LA CIRMA ROMANIEI MERGE SI FARA !!!

madalinaaus

3 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 10:44

da categoric,nu-i lasati pe altii sa aleaga in locul vostru!

CEZAR18

5 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 12:16

TREBUIE SA MERGEM IN PRIMUL RAND PENTRU CA SUNTEM ROMANI SI PENTRU AL SPRIJINI PE DOMNUL TRAIAN BASESCU LA URMATORUL MANDAT.MERGAND LA VOT SI VOTAND PE CINE TREBUIE SE VOR SCHIMBA MULTE LUCRURI IN TARA.

Fosta membra 9am.ro

54 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 12:32

Am fost la fiecare votare cu speranta ca de fiecare data votul meu va avea efect in eradicarea hotiei si a oamenilor politci care nu se mai satura in a jefui acest popor,si chiar si pe mine,am crezut in BASE dar incet incet si el o cam da cotita,pe sticla din nou se inghesuie aceiasi hoti si dame de consum ieftine care fac politica la Bamboo si Gaia,de ce m-as mai duce la vot,pentru pensionari,pentru hoti si anagramati stil Dumitru Dragomir,Vanghelie si multi ca ei,sa fim seriosi,ii las dracului pe toti sa se manance intre ei ca si fara votul meu tot ei ies.P/S:vezi emisiunea cu avocata beata,care ne ride in nas si ne transmite prin sticla,genul:ciocul mic ca tot noi suntem la putere si tot noi vom fi PROSTILOR.

Fosta membra 9am.ro

1055 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 13:13

eu nu ma duc la vot !
alea jacta est ! adica ,oricum jocurile sunt deja facute ! softul creeat "va alege" pe cine trebuie ?!
oh tu tara saraca si plina de humor !

si electronica !
wind27gis

39 mesaje
Oras: Focsani

Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 13:33

Am lucrat ca grafician in tipografie, acum lucrez in media-publicitate. E o nesimtire totala ceea ce se intampla: vorbesc de PSD, care aici in Vrancea, au cheltuit milioane de euro pentru campanie, vorbesc de PDL care si-a ales niste oameni care sunt cunoscuti in tot judetul drept niste sarlatani si niste hoti, vorbesc de PNL care are niste candidati inculti si lista poate continua... Toti si-au facut materialele publicitare la firma la cre lucrez, i-am vazut pe toti, am vorbit cu toti, TOTI SUNT PRAF-TANDARI ! Sa ma duc sa votez? Vorba lui Agamita..."Eu cu cine votez?" Cu Mitrea, Tilvar, Sorina Placinta, baiatu' lu' tata Razvan Mustea???? Sunt toti niste oameni care ar fi in stare sa o vanda si pe ma-sa pentru a face un leu... Cum sa ma duc la vot? Pe cine sa pun stampila?

alinalauracan

3 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 14:32

Multumesc pentru ca ati deschis topicul asta!!!
Tot ce se intimpla in perioada asta de "campanie electorala" mi se pare o incercare ieftina si lamentabila. Ei stiu ca oricum nimeni nu-i crede, noi stim ca votam ca sa se imbogateasca ei.... samd. Totul e ca o petrecere de prost gust unde mergi ca sa dai plicul si deabia astepti sa se termine si sa te intorci acasa.
Cu mici si foarte putine exceptii pe toti i-as arunca la cosul de gunoi....
Dar la vot merg si sa vedem....

Fosta membra 9am.ro

4 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 15:08

Merita sa mergem la vot, dar pentru asta trebuie sa stim pe cine votam. Dar daca nu avem habar, ce rost are sa mergem, doar ca sa punem stampila aiurea, ca sa zicem ca ne-am facut datoria? Atata vreme cat nu vom fi hotariti, nimic nu se va schimba si vom merge sau nu la vot, de dragul de a ne lauda ca am votat si noi pe cineva, in nici un caz pe cine trebuia, sau am votat pe cel care ne-a stimulat cu cate ceva in campania electorala. Ar trebui sa ne fie rusine, ca in felul acesta, in loc sa mergem inainte, sa prosperam, ne vom intoarce in timp cu 20 de ani si vom ajunge acolo de unde am plecat, numai ca vom fi din ce in ce mai saraci.

Xtremul

30 mesaje

Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 15:10

Lipsa optiunilor cit de cit viabile (oameni in care sa se puna macar minime sperantze) e mare problema aproape irezolvabila in Romanica, din simplul motiv ca si ascensiunea in cadrul partidelor e conditionata de aceeasi antiselectie ca-n viata reala. :( Nu-s deci de acuzat cei care nu merg la vot.
Parerea mea-i oricum aceeasi: nu merita mers la vot, nimic nu se poate schimba prin votul nostru (mai ales ca - atentei !!! - s-au masluit in plus intr-o veselie voturi, la toate alegerile de pina acum). :-(((

banceanuvasile

105 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 19:15

Da se merita obligatoriu de a merge la vot. Daca crezi ca merita sa votezi vreun candidat de bine , daca nu , tot bine. Insa daca nu te prezinti la vot , sa fii sigur ca votul tau va fi masluit intre smecheri. Deci nu lasa mafia sa te lucreze. Da-i peste bot cu votul tau.Foloseste puterea pe care o ai sa opresti cit de cit dezmatul acestor turbati dupa putere si inavutire fara munca.

edy_sword

166 mesaje
Postat pe: 22 Noiembrie 2008, ora 22:55

sincer am sa merg la vot pentru ca este dreptul meu , cum a spus cineva aci si daca nu i l exerciti il pierzi ,dar am sa votez cu toti pt ca aceasta clasa politica trebuie sa dispara pentru ca ne au spulberat visele de dupa revolutie pe care le aveam ,fratilor nu mai merge asa cum este acum trebuie sa schimbam ceva ca daca nu astia ne distrug definitiv va doresc o ROMANIEmai frumoasa ca cea de acum ,adica cea pe care am sperat sa o avem dupa 89

tivmar

2 mesaje
Postat pe: 23 Noiembrie 2008, ora 11:22

popor de origine latina amestecat cu balcanism si stropit din belsug cu tiganie. doamne, de ce m-am nascut aici?

luminadestele

4 mesaje
Oras: Galati

Postat pe: 23 Noiembrie 2008, ora 14:32

Eu cred ca fiecare dintre noi (oameni care inca mai facem parte dintr-un grup social - care ar trebui sa fie mai unit) ar trebui sa fim mai atenti, mai responsabili, mai intelepti, sa meditam si sa avem o atitudine ferma in alegerea viitorului nostru si a copiilor nostri.
Dumnezeu ne-a dat liberul arbitru, iar capacitatea de a-l folosi depinde in orice clipa doar de fiecare in parte.
Pe de alta parte, consider ca nimeni nu ar trebui sa ne impuna sa alegem dintr-o "lista" bine "aranjata" pe cineva pe care nici macar nu-l cunoastem ca om, ca atitudine, ca invatat, pt. ca sa ne reprezinte dorintele in fata intregii natiuni.
Ce ne-ar putea atunci indemna sa alegem ceva?!?
Sigur ca fiecare ne dorim mereu sa fim fericiti.
Acum vine intrebarea reala, la care, poate, am cautat mereu un raspuns in adancul nostru:
"In ce consta fericirea mea, a noastra, a tuturor?"
Toti suntem un intreg...
Intre toti se nasc mereu legaturi virtuale sau obiective, ideale, fascinante...
... o intrebare la care dorim mereu sa obtinem, parca de la altcineva, din exteriorul nostru, un raspuns cat mai obiectiv...
Nu credeti ca cel mai obiectiv raspuns il gasim inauntrul nostru???
Ce alegem, deci?
Alegem sa stam, sa ramanem indiferenti la darul facut de Dumnezeu?!?
Alegem sa ne lasam folositi, condusi ca niste roboti, sau slugi???...
Sau alegem sa actionam?
Macar, daca nu va convine nici unul dintre participantii la alegeri (postati in listele respective), atunci nu-i deloc greu sa scoateti un pix si sa scrieti pe lista respectiva ca nu sunteti de acord cu nici unul dintre ei.
In felul acesta sunteti si dvs.multumiti ca v-ati exprimat dorinta reala si nu o minciuna impusa de altii (pe care o puteti plati mai tarziu).
Daca multi dintre noi si-ar trezi astfel CREZUL si ATITUDINEA interioara, precum si VOINTA ACTIUNII JUSTE, RESPONSABILE, atunci putem face mult mai mult impreuna, mereu AICI..., ACUM...
Ramane doar sa alegem ce ar putea fi mai bine...
Si inca ceva deosebit: inainte de asta SA NE RUGAM.

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 23 Noiembrie 2008, ora 17:22

SIGUR CA MERITA ! CE FACE OMUL CU MINA LUI SE CHIAMA ; LUCRU MANUAL si nu mai poti injura pe nimeni 4 ani

gigilipianu

443 mesaje
Oras: Tg Jiu

Postat pe: 23 Noiembrie 2008, ora 20:05

Sigur ca trebuie mers la vot pentru ca altfel nu este mai bine. Dar in fata dilemei de a nu sti pe cine sa votezi exista totusi un rationament: 1. Prin votul meu ma apropii de ceea ce doresc chiar daca nu-mi ating scopul; 2. Daca cunosc un candidat bun pot sa-l votez pe acesta indiferent la ce partid ar fi; 3. Daca nici-un candidat nu este bun atunci atunci dau voturi negative partidelor care au condus pana acum sau au oameni care au condus in trecut- votand partidele care nu au fost niciodata la guvernare dar au sanse sa intre in parlament cum ar fi : PNG, PRM.. etc Parerea mea este ca cel mai potrivit ar fi PRM care ofera cateva avantaje: - nu au guvernat; - au o componenta nationala pe care nu au avut-o nici-un partid pana acum si se pare ca din aceasta motiv, respectiv din cauza desconsiderarii interesului national politica romaneasca a gresit cel mai mult in comparatie cu alte tari si de unde pleaca tot raul; - au sansa de a intra in Parlament. Deci eu merg la vot si voi vota PRM pentru a mai taia din infatuarea celor care fac planuri pentru banchet inca de pe acum indiferent ce candidati ar avea.

Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 23 Noiembrie 2008, ora 22:14

Credeti ca merita sa mergem la vot ?

CONSTITUÞIA ROMÂNIEI

CAPITOLUL II - DREPTURILE ºi libertãþile fundamentale

ARTICOLUL 22 - Dreptul la viaþã ºi la integritate fizicã ºi psihicã
ARTICOLUL 23 - Libertatea individualã
ARTICOLUL 24 - Dreptul la apãrare
ARTICOLUL 25 - Libera circulaþie
ARTICOLUL 26 - Viaþa intimã, familialã ºi privatã
ARTICOLUL 27 - Inviolabilitatea domiciliului
ARTICOLUL 28 - Secretul corespondenþei
ARTICOLUL 29 - Libertatea conºtiinþei
ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare
ARTICOLUL 31 - Dreptul la informaþie
ARTICOLUL 32 - Dreptul la învãþãturã
ARTICOLUL 33 - Accesul la culturã
ARTICOLUL 34 - Dreptul la ocrotirea sãnãtãþii
ARTICOLUL 35 - Dreptul la mediu sãnãtos
ARTICOLUL 36 - Dreptul de vot
ARTICOLUL 37 - Dreptul de a fi ales
ARTICOLUL 38 - Dreptul de a fi ales în Parlamentul European
ARTICOLUL 39 - Libertatea întrunirilor
ARTICOLUL 40 - Dreptul de asociere
ARTICOLUL 41 - Munca ºi protecþia socialã a muncii
ARTICOLUL 42 - Interzicerea muncii forþate
ARTICOLUL 43 - Dreptul la grevã
ARTICOLUL 44 - Dreptul de proprietate privatã
ARTICOLUL 45 - Libertatea economicã
ARTICOLUL 46 - Dreptul la moºtenire
ARTICOLUL 47 - Nivelul de trai
ARTICOLUL 48 - Familia
ARTICOLUL 49 - Protecþia copiilor ºi a tinerilor
ARTICOLUL 50 - Protecþia persoanelor cu handicap
ARTICOLUL 51 - Dreptul de petiþionare
ARTICOLUL 52 - Dreptul persoanei vãtãmate de o autoritate publicã
ARTICOLUL 53 - Restrângerea exerciþiului unor drepturi sau al unor libertãþi

CAPITOLUL III - ÎNDATORIRILE FUNDAMENTALE

ARTICOLUL 54 - Fidelitatea faþã de þarã
ARTICOLUL 55 - Apãrarea þãrii
ARTICOLUL 56 - Contribuþii financiare
ARTICOLUL 57 - EXERCITAREA DREPTURILOR ºi a libertãþilor
Cetãþenii români, cetãþenii strãini ºi apatrizii trebuie sã-ºi exercite drepturile ºi libertãþile constituþionale cu bunã-credinþã, fãrã sã încalce drepturile ºi libertãþile celorlalþi.

Deci, fiecare dintre noi trebuie sa se prezinte la vot si sa-si exprime direct, secret si liber votul .
TREBUIE SA MERGEM LA VOT pentru a ne exprima votul .

NUMAI CARE SE PREZINTA LA VOT AU DREPTUL SA CEARA SA LE FIE RESPECTATE SI CELELALTE DREPTURI .

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
Fosta membra 9am.ro

763 mesaje
Oras: Buzau

Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 09:10

Copy-Paste

Un ... nesimtit
Liviu Plesoianu
13.06.2008

"In aceste clipe, cand cititi acest editorial, este posibil ca alegerile locale sa fi trecut deja. Daca nu, cu atat mai bine! Oricum, acest lucru este mai putin important. Pentru ca astazi va voi vorbi despre un nesimtit, care va ramane nesimtit si dupa ce alegerile se vor fi terminat. Nu numai cele din vara anului 2008, nu numai cele din toamna anului 2008, ci si cele din 2009, si cele din 2012, si cele din 2013, ba chiar si cele din 2313!

In 2313, nesimtitul despre care va voi vorbi in acest editorial nu va mai trai, asa cum nici eu nu voi mai trai. El insa va ramane, chiar si atunci, un nesimtit, prin introducerea acestui editorial intr-un Almanah al Istoriei Nesimtitilor.

Mai intai de toate insa, pentru a sti despre ce vorbim, sa citam din nesimtit:

“Cand intr-un oras macinat de probleme precum Bucurestiul iese la vot doar putin peste o treime dintre locuitori, nu mai e o chestiune de protest mut, nici de lehamite, nici de fronda si nici macar de nepasare. Absenteismul in acest caz se numeste nesimtire si, spre deosebire de Liviu Negoita, eu imi permit s-o rostesc fie si numai pentru faptul ca n-am de jucat nici un meci politic.”.

In paragraful imediat urmator, nesimtitul mai zice ca:

“O curtoazie exagerata a politicienilor fata de un electorat cazut in nesimtire, precum si iluzia ca ne aflam in zorii unei noi revolutii dictate de maturizarea democratiei romanesti ne-au adus in situatia deplorabila de a vedea cum o telenovela spulbera la audienta tv orice urma de interes pentru rezultatul scrutinului.”.

Prin urmare, conform gandirii domnului ziarist “100%”, daca – scarbit fiind peste masura de toti politicienii si de toate promisiunile lor demagogice – nu te prezinti la vot, inseamna, pur si simplu, ca esti “nesimtit”. Nu am voie sa fiu suprasaturat de toate tocshourile si tocshouletzele unde mari interpreti ai partiturilor politice isi dau, superior, cu parerea. Nu am voie sa-mi doresc altceva decat sa-l aud de dimineata pana seara pe Vasile Blaga tinand-o langa cu fraza: “Cine voteaza Oprescu voteaza Iliescu!”. Nu am voie sa am ceva mai bun de facut – orice, chiar si sa ma uit la desene animate! – decat sa-l urmaresc pe Sorin Oprescu vorbind despre esenta programului sau pentru Bucuresti si zicand asa: “Blaga si Mitrea – mi-au spus unii (sic!) – au negociat capul lui Oprescu (…) au pus un fel de Yalta pe un servetel de restaurant!”. Nu, n-am voie!

Am spus-o de mi s-au tocit tastele calculatorului si mi s-au uscat pixel-ii monitorului: “Nu cred, neam, in politica!”. Ca specie responsabila cu buna circulatie circulara a planetei asteia, va trebui, la un moment dat, sa inventam altceva. Nu stiu exact ce, cu toate ca idei alternative ar fi destule. Asa ca, daca il tin balamalele scartaitoare, il provoc oricand pe nesimtitul despre care vorbesc la o discutie despre relatia dintre politichie si ontologie. Si-asa o da domnia-sa in cugetari adanc filosofice in multe dintre editoriale.

Ei bine, cu toate ca nu cred, in general, in politica, am mers si am votat absolut de fiecare data pana in prezent. Uneori am crezut in persoana pe care am girat-o prin votul meu (si rau am facut). Alteori, am votat “negativ”. Cert este ca, de fiecare data, am votat. Motivele pentru care am facut-o au fost de fiecare data altele, insa ce pot sa spun cu maximum de siguranta este ca n-am votat in viata mea “din datorie civica”, “din obligatie de citadin”. Nu! Nu consider ca a vota tine de vreo obligatie morala sau de vreo responsabilitate care s-ar agata de fustele notiunii de “cetatean”. De ce sa votezi atunci cand nu crezi in nici unul dintre candidati? De ce sa te adaugi caramida (sau bordura, pentru cunoscatori) la soclul unui nene care, in cel mai fericit caz, nu iti spune nimic?

Oricum, stiu ca am putea polemiza la infinit pe aceasta tema. Si as face-o cu placere, cu atat mai mult cu cat iubesc polemicile si le consider singurul mod sigur de a-ti pipai contururile la atingerea cu alte contururi. Insa nu despre asta intentionam sa vorbesc aici. Singura mea intentie, astazi, este sa spun ca, din aceasta clipa, pentru mine nu mai exista nici ziaristul, nici omul despre care scriu. Nu mai exista decat un… nesimtit. Un nesimtit care, prin ceea ce a scris la adresa romanilor care nu au votat, si-a dat singur (direct in capul proiectat in linii drepte) “bila neagra”. Un nesmitit care nu mi-a placut niciodata, care a incercat mereu sa para mult mai mult decat, in realitate, este. Un nesimtit care, atunci cand s-a lansat si-a inceput sa alunece seara de seara pe sticla, cu tot cu bilele sale, si-a construit un personaj – un personaj care se sforta inutil sa-l copieze pe Cristian Tudor Popescu. Un personaj care se voia “dur, logic, neiertator si taios precum un varf de cristal”. Un personaj, pana la urma, ilar si gaunos. …Ca si bilele sale.

Adio, nesimtitule!

Liviu Plesoianu
(Nu eu… )

P.S. Test de cultura generala inutila: despre ce nesimtit am vorbit? "

Dana P

Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
diaconuedy

10 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 13:23

Un senator din US , isi facea o campanie electorala in genul : Timp de 20 de ani am dus o firma de la 0 la profituri de milioane. Ca senator , toti puteti beneficia de experienta acumulata.[/quote]

In Romania nu exista asa ceva. Nu exista manageri de succes care sa fe atrasi de politica. Exista doar cei care au facut profit FURAND DE LA STAT. Pentru noi aceste criterii sunt imposibile de pus in aplicare.
Maxim ar fi

ALEG PE CINEVA CARE A REUSIT SA LUCREZE PE MESERIE IN AFARA ROMANEI MACAR 3 ANI.

Dar cum ajunge unul ca asta sa fie pe liste cand societatea Romana ii considera CAPSUNARI chiar daca sunt medici, ingineri s lucreaza ca atare in tara respectiva? Se vrea indepartarea celor care ar mai putea sa ii dea jos de la PUTERE.

Din fericire sunt in afara tarii si pentru noi alegatorii ,candidatii chiar daca nu ne reprezinta (nu au lucrat in afara ) sunt totusi decenti.

razvan77

91 mesaje
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 16:40

De la: pasadro, la data 2008-11-23 22:14:03Credeti ca merita sa mergem la vot ?

CONSTITUÞIA ROMÂNIEI

CAPITOLUL II - DREPTURILE ºi libertãþile fundamentale

ARTICOLUL 22 - Dreptul la viaþã ºi la integritate fizicã ºi psihicã
ARTICOLUL 23 - Libertatea individualã
ARTICOLUL 24 - Dreptul la apãrare
ARTICOLUL 25 - Libera circulaþie
ARTICOLUL 26 - Viaþa intimã, familialã ºi privatã
ARTICOLUL 27 - Inviolabilitatea domiciliului
ARTICOLUL 28 - Secretul corespondenþei
ARTICOLUL 29 - Libertatea conºtiinþei
ARTICOLUL 30 - Libertatea de exprimare
ARTICOLUL 31 - Dreptul la informaþie
ARTICOLUL 32 - Dreptul la învãþãturã
ARTICOLUL 33 - Accesul la culturã
ARTICOLUL 34 - Dreptul la ocrotirea sãnãtãþii
ARTICOLUL 35 - Dreptul la mediu sãnãtos
ARTICOLUL 36 - Dreptul de vot
ARTICOLUL 37 - Dreptul de a fi ales
ARTICOLUL 38 - Dreptul de a fi ales în Parlamentul European
ARTICOLUL 39 - Libertatea întrunirilor
ARTICOLUL 40 - Dreptul de asociere
ARTICOLUL 41 - Munca ºi protecþia socialã a muncii
ARTICOLUL 42 - Interzicerea muncii forþate
ARTICOLUL 43 - Dreptul la grevã
ARTICOLUL 44 - Dreptul de proprietate privatã
ARTICOLUL 45 - Libertatea economicã
ARTICOLUL 46 - Dreptul la moºtenire
ARTICOLUL 47 - Nivelul de trai
ARTICOLUL 48 - Familia
ARTICOLUL 49 - Protecþia copiilor ºi a tinerilor
ARTICOLUL 50 - Protecþia persoanelor cu handicap
ARTICOLUL 51 - Dreptul de petiþionare
ARTICOLUL 52 - Dreptul persoanei vãtãmate de o autoritate publicã
ARTICOLUL 53 - Restrângerea exerciþiului unor drepturi sau al unor libertãþi

CAPITOLUL III - ÎNDATORIRILE FUNDAMENTALE

ARTICOLUL 54 - Fidelitatea faþã de þarã
ARTICOLUL 55 - Apãrarea þãrii
ARTICOLUL 56 - Contribuþii financiare
ARTICOLUL 57 - EXERCITAREA DREPTURILOR ºi a libertãþilor
Cetãþenii români, cetãþenii strãini ºi apatrizii trebuie sã-ºi exercite drepturile ºi libertãþile constituþionale cu bunã-credinþã, fãrã sã încalce drepturile ºi libertãþile celorlalþi.

Deci, fiecare dintre noi trebuie sa se prezinte la vot si sa-si exprime direct, secret si liber votul .
TREBUIE SA MERGEM LA VOT pentru a ne exprima votul .

NUMAI CARE SE PREZINTA LA VOT AU DREPTUL SA CEARA SA LE FIE RESPECTATE SI CELELALTE DREPTURI .

Dana P
Astea sunt drepturi nu obligatii ; iar odata ce am un drept trebuie sa fie respectat , nu trebuie sa cer sa-mi fie respectat

Tu sa taci cand vorbesti cu mine!!!
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Credeti ca merita sa mergem la vot?
Mergi la: