Info
x
Credeti ca merita sa mergem la vot?
|
razvan77 91 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 16:47
pasadro cu gandirea asta ai fi un bun politician oricum pentru ei contam doar la vot , restul timpului existam doar in statistici
Tu sa taci cand vorbesti cu mine!!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 24 Noiembrie 2008, ora 22:03
Credeti ca merita sa mergem la vot?
Da, cred ca trebuie sa mergem la vot. Trebuie sa ne prezentam la vot , fie pentru a vota o persoana, fie pentru a anula votul. Cei care au impresia ca prin neprezentarea la vot vor "boicota" alegerile , gresesc . Este o expresie populara romaneasca care, apreciez eu, caracterizeaza cel mai bine situatia neprezentarii la vot : "S-a suparat ca vacarul pe sat". Deci, daca vacarul se supara pe sat , va pierde toata lumea, atat vacarul cat si satul . Numai bine, Dana P
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
marian_bd_rotaru 1883 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Barlad |
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 10:53
A merge si a vota , nu este un drept , este o obligatie . Cine nu merge sa voteze , dovedeste ca nu - l intereseaza aceasta tara . Din pacate sunt multi care sunt mai interesati de Italia sau Spania decat de Romania . Plece acolo si sa se reintoarca , cand am sa - i chem eu !
|
|
alinushy 119 mesaje Membru din: 2/08/2008 Oras: Brasov |
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 12:24
si cu cine sa voteze ? cu umflatii astia dupa liste? cu milionarii astia in euro? il doare pe vreunul burta de noi? ei cu lumea lor - noi cu lumea noastra ! as merge sa anulez votul , atat !
|
|
stoian_stefan_2007 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 14:30
de ce nu ?dar pe cine sa alegem?la inceput toti par a fii interesati de problemele tarii dar la sfarsit descoperim ca am fost mintiti si furati inca o data nu avem oameni capabili sa conduca aceasta tara nu stiu cand se va schimba ceva in romania
|
|
Fosta membra 9am.ro 1055 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 25 Noiembrie 2008, ora 15:55
De la: CEZAR18, la data 2008-11-22 12:16:37TREBUIE SA MERGEM IN PRIMUL RAND PENTRU CA SUNTEM ROMANI SI PENTRU AL SPRIJINI PE DOMNUL TRAIAN BASESCU LA URMATORUL MANDAT.MERGAND LA VOT SI VOTAND PE CINE TREBUIE SE VOR SCHIMBA MULTE LUCRURI IN TARA. bai cezarica ! da' ce esti tu baiatule ? agent electoral ? da' cat iti dau astia de la partidul orange ? zici ca vor schimba ipochimenii lu' basescu multe lucruri in tara ? da' nu vezi cate au schimbat ,de 4 ani incoace ? tot mai bine zici ? pai ,de binele asta sa aveti toti parte (ma referi la voi astia coloratii in orange !)pana la adanci batraneti ,in frunte cu seful vostru ...omu' cu fesu' , omu' cu plansu' , omu' cu blonda , etc etc
si electronica !
|
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 01:08
De la: marian_bd_rotaru, la data 2008-11-25 10:53:41A merge si a vota , nu este un drept , este o obligatie . Cine nu merge sa voteze , dovedeste ca nu - l intereseaza aceasta tara . Din pacate sunt multi care sunt mai interesati de Italia sau Spania decat de Romania . Plece acolo si sa se reintoarca , cand am sa - i chem eu ! [/quote Sa spunem ca tine domnule Rotaru ca este o obligatie a noastra , a votantilor desi nu este asa , dar cei votati cand isi vor respecta obligatiile fata de noi? (sigur nu in aceasta viata). Sa spunem ca tine domnule Rotaru ca "Cine nu merge sa voteze dovedeste ca nu - l intereseaza aceasta tara " - arata-mi politicianul caruia ii pasa de aceasta tara fara a pune in prim plan interesul propriu HAI MARS
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 01:37
DA MERITA SA VOTAM CANDIDATII PNL si PSD
|
|
|
|
|
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 01:53
Totusi o sa merg la vot ..........cand o zbura...basescu...sau geoana ...sau tariceanu....sau porcul (tot una)
|
|
VAM_CIURUIT 426 mesaje Membru din: 11/11/2008 Oras: Satu Mare |
Postat pe: 26 Noiembrie 2008, ora 02:41
oricum PDL ul nu are sansa ,ne pleaca toti membrii la PSD
|
|
Fosta membra 9am.ro 1055 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 Noiembrie 2008, ora 00:27
De la: cordeluta, la data 2008-11-26 01:37:24 mah ,tu esti bulangiu ...ca dupa curu' din avatar ala esti ...eu prefer gagici !
si electronica !
|
|
moa_gabor 10 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Mures |
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 16:18
mie deja sila,.. de cand am dept de vot am fost de vreo 3 ori la aalegeri, am votat cu toate deja, si surpriza e din ce in ce mai rau, deci de data asta nu mam dus, sunt convins ca nu se va schimba ninik, doamne de as aavea bani as pleca din tara asta infectata de prea multe rele..... trist ft trist
|
|
adrbtgms04 23 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 15:41
Pe unde stau eu se numeste spalare de ..."Personalitate"-ceea ce "cuvintezi".Mergand la vot incontinuare pentru o clasa politica care se apropie foarte tare de tigani(la fapte),consider o pierdere de vreme,plus o favoare deosebita celor ce te aburesc zi de zi,an de an...GUVERNUL. Personal imi guvernez viata cum doresc si nu am nici o nevoie de Ei.DO YOU?!
|
|
hercules67 14 mesaje Membru din: 10/11/2008 Oras: Galati |
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 16:15
da e vital tarii pe care o respectam si pt care am luptat
|
|
banceanuvasile 105 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 17:37
De la: cifra66, la data 2008-11-06 22:20:41 Absolut deloc nu mai este valabila prezenta la vot in romania . Cu smenariile acestor mafioti , care sunt in stare sa se aleaga singuri chiar daca nu vine nimeni la vot , nu mai are nici un rost prezenta noastra a cetatenilor. Ce valori politice are clasa romaneasca am vazut cu totii . Niste mitomani bagati in fata pe post de latratori iar in spatele lor imediat marii smenari si mafioti care gindesc planurile de spoliere a poporului si de marire a bogatiilor celor parveniti in jilturi parlamentare cu imunitate unicat in lumea civilizata. Poporul roman a ajuns atit de tembel si dement incit inghite absolut orice aberatie. |
|
leuceaemil 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 17:46
Nu se poate face nimic.Democratia este suprematia mai multor dictatori ratati.
Basescu incearca acum sa fie dictatorul suprem. El incearca sa impuna tarii prostiile din capul sau de dobitoc. Tara asta are parte numai de personalitati primare , fara cultura, inzestrati de acelasi spirirt de conservare pa care il are un cerb, ei nu au legatura cu poporul , sau ceva asemanator. |
|
andrei_g_ilie 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 1 Ianuarie 2009, ora 18:08
Fie ca ne convine,fie ca nu, acest tip de democratie, al economiei de piata, cu tot ceea ce implica el, inclusiv promisiunile care nu au cum sa sa indeplineasca, este mai bun decat orice alta conducere poiltica, si ma refer la diferitele tipuri de dictatura, caci asta este alternativa. Totul se poate reduce si la aceasta: pana la urma dorim democratie occidentala sau dictatura de tip oriental? Daca dorim liberalism atunci trebuie sa ne asumam si riscurile inerente. Unul din ele este sa fim dezamagiti de cei care ne conduc. Ar trebui sa ne gandim foarte bine insa, daca nu cumva cei care ne conduc nu sunt altceva decat maximum din ceea ce poate oferi acest popor, la ora aceasta. Cu alte cuvinte, politicienii nostri sunt exponentii nostrii, conducatorii nostri sunt oglinda condusilor!
|
|
florescu_vasile2001_2 326 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 08:58
O.K.,d-le Andrei,alesii reprezimta votantii.Ce s-a dovedit de 20 de ani incoace?Ca habar n-avem de ei.Pentu 2kg. zahar si 3 de ulei toate satele de la Giurgiu pana la Zimnicea votau cu liberalii...si nu numai acolo...Este clar ca romanii,ca natiune,nu-si cunosc interesele;O demonstreaza Caragiale clar.Ca in comunism a fost dictatura proasta,si asta este adevarat.Defapt din 1946 incoace platim gresala de a-l ucide pe maresal...dictator militar dar cu vederi largi,intelepte,intr-un context istoric important.Nici astazi nu recunoastem ,pt.ca nu ni se da voie...Si atunci,...vom merge bucurosi la vot,din patru in patru ani,pt. un kg. de zahar si un l. de ulei."Noi cu cine votam?"...
|
|
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 14:04
e un drept cistigat nu se duc cei care ignora realitatea ar trebui sa mergem ca la unirea cea mare si sa votam ce nu se asteapta politicienii de catifea va doresc un an nou cu multe realizari sanatate si bucurie in suflet sunteti cel mai cool sait
|
|
andrei_g_ilie 8 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Ianuarie 2009, ora 20:26
Stimate domnule Florescu aveti si dumneavoastra dreptate. Eu nu cred insa ca ar trebui sa privim problema la modul ca mergem sa votam pentru cateva kile de ulei sau zahar. Ma vor injura multi, dar am s-o spun, in astia 19 ani s-au facut si lucruri bune. Imi amintesc de viata gri si atmosfera sumbra dinainte de revolutie. Le-am uitat, memoria selectiva functioneaza bine.Sau poate asa am receptat eu viata atunci. In ceea ce priveste nostalgia dupa dictatori si dictaturi care hotarasc in locul tau in toate aspectele vietii, nu o consider benefica. Cineva (CT Popescu,parca) a spus ceva interesant. Poporul, atunci cand voteaza, nu se poate insela, instinctul sau de conservare functioneaza perfect si ia decizia ideala pentru supravietuirea sa. Mai or fi si exceptii, dar putine. Eu nu prea judec politicienii deoarece ma intreb de multe ori- oare eu ce as face daca as fi in locul lor? M-as purta eu mai bine? As fi incoruptibil? As fi eu demn si cinstit?Ma tot intreb si nu stiu sigur. Sa ridic piatra?
|
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 13 Ianuarie 2009, ora 20:35
Imi pare rau sa sa amintesc unor colegi de pe FORUM ce rationament faceam in legatura cu exercitarea dreptului de vot si anume sa votam partidele mai mici pentru a oferi un echilibru politic. Nici nu s-a incheiat bine anul si alesii in euforia succesului s-au si grabit sa surprinda neplacut pe cei care i-au votat. Si cate surprize neplacute vor mai urma datorita infatuarii, prostiei dar si ingramadelii la masa de bucate, toti vrand sa-si satisfaca poftele fara sa le pese de promisiunile catre cei care i-au votat. Mai sunt sperante pentru mintea romanului de pe urma la europarlamentare si prezidentiale in a asigura un oarecare echilibru macar in raport cu UE si celelate organisme internationale desi acum este mult mai greu. Daca noi n-am actiona decat manipulati de altii facandu-le jocul si am judeca la rece fiecare cu mintea noastra limpede am reusi sa iesim din aceasta anestezie generala, am da ceata la o parte si am am vedea cum trebuie sa votam. Daca nu vom intelege la timp unele subtilitati ale manipularii vom avea ceea ce meritam si mai mult decat atat. Dar sper ca dusurile reci care vor mai urma vor reusi sa trezeasca macar pe unii, intre acestia fiind si cei care nu au votat, permitand aceste scoruri electorale exagerate si care le permit acum acestor politicieni sa-si bata joc nu numai de cei care i-au votat dar si de cei care au lipsit de la vot. Mai multa atentie in acest an la alegeri. Nu va spun cum caci puteti deduce si singuri daca judecati la rece si cu intelepciune. Logos.
|
|
Fosta membra 9am.ro 5 mesaje Membru din: 6/12/2008 |
Postat pe: 23 Ianuarie 2009, ora 20:42
DA se merita.Asta ar trebui sa faca orice cetatean.Toti se plang de societatea in care traim de legile date impotriva noastra dar multi uita ca nu au fost la vot.Oameni buni!!! am fost in sectia de votare ca si membru si credetima ca voturile se numara cinnstit,trebuie doar sa mergeti sa votati
|
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 25 Ianuarie 2009, ora 08:50
Oleg Dombrovschi
"Nu-mi place felul în care aratã România azi, dar ºtiu cã nu se putea altfel dupã 60 de ani de îndobitocire. Am fost mereu la vot, n-am lipsit niciodatã, cum sã lipsesc? Face parte din libertatea mea, generaþiile tinere trebuie sã ºtie cã ãsta e un drept câºtigat cu greu. Eu mã duc la vot, chiar dacã n-am cu cine vota. Altfel, n-aº îndrãzni sã mã plâng dupã aia de unul sau de altul" "Rãzboaiele nu rezolvã nimic, aduc doar urã ºi moarte" www.evz.ro/articole/detalii-articol/836908/quotRazboaiele-nu-rez...# Vlad Stoicescu Andrei Crãciun Duminicã, 25 Ianuarie 2009 EXCLUSIV. Evz.ro încheie astãzi epopeea incredibilã a lui Oleg Dombrovschi, veteran al celei mai sângeroase conflagraþii din istorie, prizonier în lagãrele ruseºti ºi în puºcãriile comuniste din România. Finalul este, ca în orice poveste adevãratã, fãrã artificii. Basarabeanul Oleg rãmâne cu ºansa de a fi supravieþuit celui mai criminal secol din istorie. ªi, ca un ultim mohican, are ceva important de spus celor care vin. Odessa, Rezina, Cernãuþi, aºezãri uitate ale Poloniei ºi, în sfârºit, pãmântul românesc de la Sighet. Sãptãmâni întregi într-un tren, repetând experienþa drumului spre lagãr, de data asta cu direcþia niciodatã rostitã cu voce tare în anii odiseei carcerale sovietice: acasã. Oleg Dombrovschi se întorcea dupã ºapte ani în þara pentru care luptase ºi suferise, încãrcat de amintirile negre ale unui trecut ce avea sã-l bântuie încã mult timp. România nu mai pãstra însã nimic din osatura perioadei interbelice. Basarabia nu mai exista, exista o republicã sovieticã moldoveneascã, pe care Dombrovschi n-a acceptat-o niciodatã, Regele fugise, iar domnii deveniserã tovarãºi. Suspiciunea era la cote la maxime. Trenul cu prizonieri români, acum oameni liberi prin voia stãpânului sovietic, a fost imediat oprit la graniþã. Oleg ºi camarazii sãi au fost din nou arestaþi ºi duºi în cel mai mare secret la Bucureºti. Nimic nu îi recomanda pe aceºti oameni în faþa unui regim care voia doar sã taie legãturile cu "vechea gardã" a României Mari. Pentru basarabeanul Dombrovschi o nouã aventurã dureroasã stãtea sã înceapã. Puºcãriile româneºti, mai dure ca lagãrele sovietice Viaþa lui Oleg are ceva dintr-o pildã biblicã. Dupã ºapte ani de lagãr au urmat ºapte ani de pace, apoi alþi ºase ani de închisoare. În 1951, întors în þarã, Oleg avea 32 de ani ºi nicio certitudine. Fratele lui, Igor, supravieþuise ºi el rãzboiului ºi lagãrelor sovietice. S-au întâlnit o singurã datã, într-o închisoare în buza Siberiei. Apoi, vântul dezastrului i-a purtat spre alte ºi alte celule. Dupã ce s-a întors din anticamera morþii, Dombrovschi s-a cãsãtorit ºi a fost bine. A lucrat ca inginer la Institutul de proiectãri din industria lemnului (IPROIL) care era condus de un alt fost ofiþer. "De ce-am ajuns inginer? Pãi, eu mã pricepeam la cifre, fãcusem ºcoala de ofiþeri, ºtiam ce înseamnã sã arunci un pod în aer, ºtiam cum sunt fãcute drumurile, ºtiam proiectare...", povesteºte Oleg. În 1951 nu existau mulþi specialiºti, abia atunci se formau. Dombrovschi a fãcut studii de inginerie, a încercat sã uite prin ce-a trecut ºi sã trãiascã. În primii ani de dupã experienþa lagãrului nu putea sã doarmã. Nopþile erau reîntâlniri macabre cu propriile drame. Stãteau ºase oameni în casa socrilor sãi. Se culca pe jos, se trezea urlând ºi plângea cu genunchii la gurã, ca un copil cãruia nu ai ce sã-i spui. Cum a trecut peste? "S-au adunat alte amintiri care le-au luat locul celor din lagãr, am fost plecat mult cu diverse proiecte de la institut". Viaþa nu stã în loc nici mãcar sã-i lase sã plângã ºi sã se liniºteascã pe ei, veteranii care ºi-au vãzut camarazii dându-ºi ultima suflare. Din perioada rãzboiului, lui Oleg Dombrovschi i-a rãmas o singurã fotografie, format mic. A fost fãcutã la Chiºinãu, în 1942. Acum stã pe noptierã, lângã patul în care cu greu s-a reobiºnuit sã doarmã. Dintre rame zâmbeºte un tânãr chipeº. Lustragiul ajunge un om important Fericirea lui Oleg s-a terminat dupã Revoluþia Maghiarã din 1956. În tot timpul acesta fusese suspect ºi interogat des de Securitate, însã, dupã întâmplãrile de la Budapesta, paranoicul regim comunist român a început o nouã vânãtoare de vrãjitoare. "A avut loc o 'defascizare a aparatului de stat'. Pe mine m-au luat în 1958", îºi aminteºte Dombrovschi. A fost condamnat la 15 ani pentru uneltire în vederea rãsturnãrii regimului cu mânã armatã. Numai cã Oleg Dombrovschi nu uneltise nimic. Era doar un inginer care plãtea pentru cã în tinereþe fusese mai naþionalist (naþionalist, nu antisemit!) decât trebuia ºi-n lagãr refuzase sã se întoarcã triumfãtor, cãlare pe un tanc sovietic eliberator. N-a fost singur, toþi ofiþerii români care fuseserã prizionieri în URSS ºi nu se convertiserã la religia roºie au fost arestaþi. A fost ca o reuniune de clasã a lor, a oamenilor învãþaþi sã supravieþuiascã dupã gratii. "Am fost în toate puºcãriile, la Jilava, la Galaþi, Braºov, m-au mutat peste tot. M-am eliberat de la Aiud." Dombrovschi lasã privirea în jos ºi recunoaºte cã anii ãºtia au fost mai grei chiar decât prizonieratul sovietic. "Ne bãteau cu o bestialitate cum n-am crezut cã poate fi posibil..." Tratament cu vânã de bou Torþionarii nu erau decât niºte brute care-ºi dãdeau importanþã: "Veneau cu o mãsuþã pe roþi, învelitã cu o pânzã albã. Sub pânzã erau instrumentele de torturã". La mare preþ era vâna de bou, cu care Dombrovschi a fost bãtut nu o datã pânã când a leºinat. Lumea româneascã se schimbase mult, ºi se schimbase în rãu. Ierarhiile se inversaserã într-un univers rãmas fãrã repere. "Am fost coleg de divizie cu Nanu ºi Cernãianu, foºti prefecþi înainte de rãzboi. Când s-au întors din lagãr, cei doi au fost luaþi în primire de cel care le fãcea pantofii înainte sã intre în clãdirea prefecturii." Lustragiul ajunsese mare securist. INTRANSIGENT O promisiune respectatã: nici un rus nu i-a trecut pragul Târziu, la sfârºitul anilor '70, Oleg a fost oprit pe stradã. "Îmi pare bine cã te vãd, ce mai faci?", i-a spus senin bãrbatul din faþa sa. Dombrovschi îl ºtia bine. Nici nu ar fi avut cum sã-l uite. "Domnule, nu te cunosc", a încercat sã rãspundã scurt ºi sã plece. "Cum nu mã cunoºti?", a venit pe neaºteptate rãspunsul. "Lasã-mã în pace. Dacã trebuie sã te cunosc, te scuip ºi te calc în picioare", a reacþionat nervos Oleg. Torþionarul a plecat, grãbind pasul. Într-unul dintre anii anoºti ai regimului Ceauºescu, Oleg s-a întâlnit într-o unitate poºtalã cu doi ruºi. Ei ar fi avut nevoie de cineva care sã le intermedieze comunicarea, el ºtia rusa. Schimb de amabilitãþi, politeþea obiºnuitã a unui om pe care regimul carceral nu l-a transformat într-un animal ºi, la final, o confesiune - Oleg era filatelist. Ruºii s-au oferit sã-l ducã cu maºina lor pânã acasã, doar pentru a-i vedea colecþia de timbre. Basarabeanul s-a crispat din senin. "Eu am fost prizonier la voi în lagãr timp de ºapte ani ºi mi-am jurat în anii aceia cã nici un rus nu va cãlca vreodatã în casa mea, dacã mã voi mai întoarce. Nu vã pot invita." Avea o promisiune de respectat. EPILOG Doi salcâmi, un securist fumãtor ºi o revoluþie care n-a fost În 1964, porþile puºcãriilor s-au deschis pentru deþinuþii politici. Dombrovschi a îmbrãcat iar haina de inginer ºi-a schimbat Institutul de proiectãri în industria lemnului pe unul de proiectãri miniere. Oleg a mers toatã viaþa cu tramvaiul la serviciu, pe Calea Griviþei. Pânã la sfârºit, cu el în tramvai, mergea ºi securistul care-l urmãrea. Vizavi de casa familei Dombrovschi erau doi salcâmi. Oleg vedea noapte de noapte cum iese fum din spatele unuia. Un securist suda þigãrile. L-au urmãrit mereu, i-au "vegheat" somnul ºi au distrus ºansa ca povestea aceasta tulburãtoare ºi crudã sã ajungã vreodatã în faþa publicului. Dombrovschi avea, la începutul anilor '70, cinci caiete studenþeºti pline cu întâmplãri de pe front ºi din puºcãrii. Când un securist a bãtut intempestiv la uºã, soacra basarabeanului, speriatã cã iadul se întoarce, a fugit la bibliotecã, a luat caietele ºi le-a aruncat pe foc. Din ziua aceea, Dombrovschi n-a mai scris nimic. "Da, eu sunt ultimul mohican..." S-au adunat anii ºi s-a fãcut Revoluþia din 1989. Oleg a ieºit ºi el pe strãzi, însã a înþeles repede ce se întâmplã. "Fiecare filã are douã pagini. Dacã pe una e scris cu o cernealã proastã, se imprimã pe cealaltã parte ºi nu se mai înþelege nimic. Aºa a fost revoluþia noastrã. Eu nu m-am entuziasmat uºor, viaþa m-a învãþat sã fiu sceptic", încheie bãtrânul. Nu vrea sã-ºi ia dosarele de la CNSAS. Abia a reuºit sã-ºi uite torþionarii. Astãzi, Oleg e un bãtrân tãcut care merge de trei ori pe sãptãmânã la Uniune, la veterani, face gimnasticã în fiecare dimineaþã ºi se plimbã mult prin parc, apãsat de amintirile pe care nu i le ºtie nimeni. Soþia i-a murit de zece ani, singurul sãu fiu a decedat într-un accident, pe când avea 24 de ani. Oleg Dombrovschi a trãit. Între colegii sãi de arme a rãmas cel din urmã supravieþuitor: "Da, eu sunt ultimul mohican...". κi poartã bãtrâneþea ca pe o medalie, a înþeles cã singurii învingãtori din rãzboaie sunt supravieþuitorii. De zeci de ani citeºte cãrþi de istorie, cautã sã priceapã cum au fost posibile ororile secolului trecut. κi desface atlasul, se uitã pe hãrþi, reconstituie bãtãlii cu cãrþi groase pe post de tancuri. Mereu ajunge la aceeaºi concluzie, ceva important de spus celor care vin: "Rãzboaiele nu rezolvã niciodatã nimic, aduc doar urã ºi moarte". "Nu-mi place felul în care aratã România azi, dar ºtiu cã nu se putea altfel dupã 60 de ani de îndobitocire. Am fost mereu la vot, n-am lipsit niciodatã, cum sã lipsesc? Face parte din libertatea mea, generaþiile tinere trebuie sã ºtie cã ãsta e un drept câºtigat cu greu. Eu mã duc la vot, chiar dacã n-am cu cine vota. Altfel, n-aº îndrãzni sã mã plâng dupã aia de unul sau de altul" Dana P
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 29 Ianuarie 2009, ora 14:38
Daca nu votezi, a-ti vazut ce se intimpla, iese PSD si gasca sa, TREBUIE MERS LA VOT
|
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 18:55
Da. Trebuie mers neaparat la vot. Si pentru ca sa dam o mica palmuta celor care se cred acum inamovibili sa votam partidele mici, care nu au fost la guvernare iar presedinte pe oricine altcineva decat pe Basescu, cu toate aparentele lui de pocait pentru ca el este in spatele a tot ce ati vazut si veti mai vedea la executiv. Sper ca pana atunci sa se lamureasca multa lume de pe acest FORUM. Logos.
|
|
Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 16:25
este un drept cistigat pe care trebuie sa l exercitam dar nu poti cere la toata lumea sa fie sinceri cu ei insisi asa ca nici sai convingi sa vina la vot fiecare incearca sa fie cu turma lui anume cu gasca din care face parte
|
|
lmarciana 1 mesaj Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 24 Februarie 2009, ora 14:49
NU,NU EXISTA PERSOANE IN ROMANIA CARE SA MERITE VOTATE .
LA NOI SE SCHIMBA DOAR PERSOANELE IN REST TOTUL DECURGE LA FEL SI ATUNCI PENTRU CE MAI MERGI LA VOT??????????????????
|
|
ioanvirgilsavu 143 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 25 Februarie 2009, ora 14:27
litlekity:ai o judecata de parlamentar:adica :lipsa de judecata!ce daca io aud ca te a batut cineva io nu mi pot da cu parerea?nu ai minte de loc!adica daca p vremea dictaturii comuniste era 1 pe lista iar acu sant 3 joti io treb sa aleg ce hot vreau io sa ma fure?daca tu esti p o insula cu maica ta si sora ta pe cine alegi sa fie mama copiilor tai?
|
|
trucami 60 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 15:26
Eu sunt convinsa ca mergand la vot ne putem exprima puterea de-a conduce cum vrem noi aceasta tara.Daca mergi la vot doar a sanctiona pe unii sau altii asta nu inseamna ca se va construi ceea ce vrei tu sa construiesti aici in tara noastra.Asa ca cel mai bine este sa-i cunosti pe cei care ii votezi.este la fel ca si in alegerea unui prieten sau sot.Te-ai gandit vreodata sa-ti faci prieteni doar asa stiindu-le doar numele scris pe o hartie sau orice altceva.Te intalnesti cu el pana il cunosti bine si vezi singura ce are in cap .Daca acele convingeri ale lui se potrivesc cu ale tale veti ramane prieteni .Asa gandesc eu.A te inscrie intr-un partid nu inseamna in primul rand sa faci politica sau sa apari la televizor facandu-te de ras.Dar in mijlocul partidului ii vei cunoaste si vei fi perfect informata ce vei sau pe cine ii vei alege.
Uite poate aici vei gais ceva care sa-ti convina www.partidulfortacivica.ro |
|
gabymarinescu_pulsar 375 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Martie 2009, ora 16:44
ABSOLUT!!Cine nu voteaza nu are dreptul sa critice!!Daca ai ceva in cap stii ce vrei si votezi,apoi judeci!Nu ai dreptul sa-i judeci pe cei votati de altii cand tu la vot nu ai avut nimic de spus!Daca ai ceva de spus,atunci trebuie s-o faci,nu sa cartesti dupa ce voteaza altii.
|
|
|
|

Dana P
DA MERITA SA VOTAM CANDIDATII PNL si PSD
Daca nu votezi, a-ti vazut ce se intimpla, iese PSD si gasca sa, TREBUIE MERS LA VOT