Info
x
Diferente:americani-romani.se pot compara?
|
Fosta membra 9am.ro 46 mesaje Membru din: 4/11/2008 Oras: Oradea |
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 04:19
Cel mai tampit popor,care poate sa traiasaca in zilele noastre pe Pamant,ce reprezinta S.U.A? Romanii:cultura,frumusete,intelepciune nativa,bun simt,patriotism,mandrie si nu in ultimul rand sarmale; Americanii:fast food,Oprah.televizor,razboaie,inchisori vestite,minciuni nationale[11 septembrie,Irak,C.I.A.etc.]incultura,obezitate,imprumuturi bancare care ii incatuseaza la o viata pe un butoi cu pulbere,patriotism putred,droguri.Astept si parerile voastre.
|
|
Kaarrp 45 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 4 Noiembrie 2008, ora 15:53
De acord. Cam asa sunt americanii, cum zici; si noi, tot cam asa, poate oleaca prea idilic prezentati - cat despre sarmale: sunt bune, inventie turco-libaneza.
Ce nu inteleg este de ce se intampla ca in bancul cu neamtzu si romanu: la noi 10% sunt tampiti si 90% destepti, la nemtzi e invers, dar si la noi si la ei conduc aia 10%! Cu americanii - similar. Daca ar avea calitatile noastre, ar fi cucerit deja Galaxia! Dar asa modesti cum sunt - nu conduc, sau, ma rog, incearca sa conduca, decat Terra. Oricum, si ei la randul lor sunt condusi de cineva, si nu par a fi americani cei care ii conduc, ca nu se explica altfel reusitele lor cu un popor asa de kk. Sau poate ca suntem doar rautaciosi, si am uitat sa mai mentionam - atat la americani cat si la daco-romani - unele trasaturi "minore": ei- disciplinati, noi-shmekeri, ei-tenaci, noi-delasatori, ei-ipocriti, noi-de-a dreptul mincinosi, ei-combativi, noi-''adaptabili'', .....si daca mai cautam, poate mai gasim cateva. Dar sa nu ne intristam prea tare, nici eu nu as da mititeii pe burgeri si nici socata pe Cola. Cat despre gagicile noastre, comparativ cu balenele lor spalacite care halesc inghetata cu galeata, mi se face pielea de gaina pe mine numa' cand ma gendesc... Daca stau bine sa ma gandesc, chiar incep sa ma simt bine la gandul ca sunt Roman, sau Dac, sau...ce conteaza; bine ca nu sunt American! Un subiect fain, chiar ma simt mai bine... |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
Postat pe: 5 Noiembrie 2008, ora 04:18
CEL MAI PROST OM DIN LUME ESTE AMERICANUL,DAR NU FACEM EXCEPTIE NICI NOI DE LA PROSTIE ATATA TIMP CAT AM FOST CONDUSI SI SUNTEM CONDUSI SI IN CONTINUARE INSISTAM SA-I VOTAM TOT PE ACEEASI SMECHERI PROSTI SI RAI CARE NE-AU FURAT SI NE-AU VANDUT,NEGOCIIND TOTUL IN GENUNCHI SI IN DEFAVOAREA POPORULUI ROMAN,IN FINAL GAOZARILOR,SA TRAITI BINE,DOMNULE,HA,HA,HA!
|
|
Fosta membra 9am.ro 46 mesaje Membru din: 4/11/2008 Oras: Oradea |
Postat pe: 5 Noiembrie 2008, ora 14:09
Daca ii vorba despre cei pe care i-am votat,nu ai de ales,nu este unul mai bun ca celalalt,nu ai pe cine sa alegi,din doua rele alegi una,daca nu mergi la vot se aleg singuri,dar avem un atu in concordanta cu americanii,avem mai multe partide,la ei sunt doar doua.Sunt mandru ca sunt roman,dar din pacate traiesc in Italia,nevoia
|
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 15:44
Henry, ai dreptate, trebuie mers la vot si votat macar pentru a alege din 2 rele pe cea mai putin rea - imi amintesc de ziua cand l-am votat pe Iliescu presedinte, doar atunci, ca sa nu iasa Vadim; intre timp Vadim mi-a devenit simpatic, dar locul lui oricum nu e in politica.
Ca fata de americani am mai avea un atu - mai multe partide - se rezolva in toamna asta: raman 2, in sensul ca raman in carti...ca PNL, PC, UDMR se duc evident la vale...a...mai e si Becali, era sa uit...din categoria: mi-e rusine ca sunt roman numa' cand il vad pe el, nu ca exista, ca mai sunt multi, nu! ca apare la TV si-si face numarul asa cum vedem... florin_bad_boy, repet ce-am zis mai inainte: daca americanii sunt atat de tolomaci, de ce conduc lumea? sau incearca... Si daca noi suntem asa de "bravi" de ce, asa cum bine spui, ne fura toti shmekerii, ne mulg toti "baietii destepti" E drept ca americanii au dat-o in bara la ei acasa, vezi criza financiara penibila pe care au generat-o, dar chiar faptul ca ne influenteaza pe toti, ma pune pe ganduri... |
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 15:49
De la: karp, la data 2008-11-06 15:44:40Henry, ai dreptate, trebuie mers la vot si votat macar pentru a alege din 2 rele pe cea mai putin rea - imi amintesc de ziua cand l-am votat pe Iliescu presedinte, doar atunci, ca sa nu iasa Vadim; intre timp Vadim mi-a devenit simpatic, dar locul lui oricum nu e in politica. |
|
Postat pe: 6 Noiembrie 2008, ora 15:53
este prea mult spus ca americanii conduc lumea,nu sunt decat un buchet bine garnisit cu tot felul de monstri,care sunt mai mult sau mai putin americani care au in mana puterea efectiva,restul marea masa a populatiei americane sunt cum am spus eu:cei mai prosti oameni din lume
|
|
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 21:46
americanii - adunatura de idioti care au incercat sa conduca lumea ... dar acum ei sunt condusi de arabi ... de ce criza a venit odata cu noul presedinte ? vedeti voi ?! se cam intampla ceea ce scrie in Cartile Sfinte ...trebuie sa fim mandrii ca suntem romani (pacat ca am ales un guvern de "...." , oricum orice am alege sunt tot ei la putere , e un cerc vicios care nu se rupe , doar trebuie inlocuit) HAI ROMANIA !!!!
dar cu alti oameni la guvernare ca astia sunt prosti ca americanii
|
|
|
|
|
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 10:18
doar la coeficientul de inteligenta; mai redus decit la romani cu 89 % dar mai ridicat instinctul criminal terorist.Acesta este motivul pentru care toti cei care au scornit ceva bun au mers in America UNDE PROSTII AU CUMPARAT INTELIGENTA.
|
|
Fosta membra 9am.ro 534 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 17:04
De la: karp, la data 2008-11-04 15:53:09De acord. Cam asa sunt americanii, cum zici; si noi, tot cam asa, poate oleaca prea idilic prezentati - cat despre sarmale: sunt bune, inventie turco-libaneza. Vreau sa adaug la imensa "prostie americana" numeroasele universitati cunoscute si apreciate in lumea intreaga, multimea de medalii olimpice si cam jumatate dintre premiile Nobel acordate pana acum. Ce ar mai fi? Faptul ca au calcat pe Luna si romanii nu sau poate ...ceea ce vedem de doua luni si ceva - pe wall Street stranuta cineva si la Bucuresti toatas bursa e racita! P.S. Sunt mandra ca sunt romanca, dar am ales sa traiesc in SUA. Henry, ghiceste de ce?! P.S.S. Referitor la alegerile din noiembrie: Asemenarea este ca si la ei si la noi s-a votat in noimebrie. Diferenta este ca ei au ales pentru prima data un presedinte de culoare si un partid de stanga care a venit la putere in locul partidului de dreapta. Noi am ales asa de bine incat ne va conduce stanga-centru-dreapta. Concluzie: fiecare popor isi merita conducatorii. |
|
ramona_anghel2 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 04:41
Nu stiu de unde atata ingamfare si mandrie pe noi, romanii. Imi iubesc tara, sunt patrioata, insa sunt constienta de situatia in care ne aflam si din care nu vad scapare. Traiesc in SUA, am calatorit un pic prin lume, asa ca pot spune ca stiu despre ce vorbesc cand nu va dau dreptate celor care sustineti sus si tare ca romanii, in comparatie cu americanii, sunt cei mai cei. Da, exista ignoranta cu nemiluita in America, insa daca e sa o raportez la indicele de populatie al Romaniei, parca tot romanii inving. Dar acesti ignoranti americani o duc, culmea, mult mai bine decat noi. Noi suntem indopati in scoala de teorie, pe care o uitam dupa cativa ani. Ei insa pun accentul pe practica, iar asta ii ajuta foarte mult atunci cand ies pe pragul scolii, si nu se trezesc ca noi, dupa ce am terminat o facultate si suntem bata de carte, ca nu stim incotro sa o apucam. Ar fi foarte multe de zis.. Obezi? Da, sunt, insa obezii sunt cei saraci, cei care nu au bani sa mearga la restaurant si aleg mancarea fast-food. Iar aici restaurantele sunt accesibile majoritatii, ca pret. Falsi? Poate ca da, insa eu una ma bucur cand intru intr-un magazin si toti vanzatorii iti zambesc, iti dau un "Buna ziua" si sunt gata sa te ajute cu ce pot. In Romania te iau vanzatoarele la injuraturi daca le ceri sa iti arate ceva.
Bineinteles ca, fiind pamant nou, nu au istorie, insa stiu sa promoveze ceea ce au si sunt mandri de asta. recent am fost in New Orleans, un oras plin de istorie, si am ramas placut impresionata de faptul ca orice persoana pe care am abordat-o, de la ospatar pana la valet, imi raspundea la intrebarile mele despre oras, colonii si arhitectura. Si se citea mandria lor pe fata. Si am sa va povestesc o intamplare care spune totul despre americani, dupa parerea mea. Eram cu prietenii in restaurant la cina si un batranel a facut atac de cord. Toata lumea, dar absolut toata lumea din restaurant a sarit sa il ajute. Si pana cand a venit salvarea, toti s-au adunat in jurul lui, s-au tinut de mana si au spus rugaciuni. Am fost impresionata pana la la lacrimi si nu am sa uit asta niciodata. Nu stiu daca mai are rost sa spun ca nimeni nu s-a mai atins de mancarea comandata, cu toate ca era un restaurant destul de scump. Asa cum am spus, sunt multe de zis, astea sunt generalitati. Nu ii proslavesc pe americani, insa exista un motiv pentru care ei sunt unde sunt, iar noi abia ne taram. |
|
eclauditza_20 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 10:43
Doamne, am citit ce au spus incultii de mai sus, care se cred deasupra tuturor, dar m-am linistit dupa ce am avzut ce ai postat tu. E bine ca mai sunt si romani care gandesc...
Da, si eu am o parere buna despre americani (nu despre toti), dar oricum, in general, sunt cu mult deasupra noastra, cat despre bun simt si politete , nu se pune problema... Ai dat f bine exemplul cu magazinele si cum se poarta vanzatoarele la noi si la ei. Iar exempleleld e felul asta sunt nenumarate... Mai e ceva, legat de asa zisa prostie de la ei. daca te duci la noi la tara, habar n-au sa spuna cien ne sunt vecinii Romaniei, americanii si eu au oamenii lor simpli, cva si noi, Diferenta e ca la 300 mil de locuitori, pot avea oameni simpli cat toata populatia Romaniei, dar asta nu inseaman ca ei sunt mai prosti... dar se vede ingamfarea romaneasca de popor frustrat, care se crede deasupra tuturor dintr-un coomplex de inferioritate... daca eram mai buni ca ei, o duceam si noi putin mai bine... ah si nu locuiesc in America, asa ca ceea ce spun, spun pt ca vizitez SUA frecvent, iar logonicul meu e american.... asta ca pana si barbatii lor au mai mult bun simt si finete decat mitocanii de la noi... |
|
eclauditza_20 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 10:45
De la: florin_bad_boy2006, la data 2008-11-05 04:18:54CEL MAI PROST OM DIN LUME ESTE AMERICANUL,DAR NU FACEM EXCEPTIE NICI NOI DE LA PROSTIE ATATA TIMP CAT AM FOST CONDUSI SI SUNTEM CONDUSI SI IN CONTINUARE INSISTAM SA-I VOTAM TOT PE ACEEASI SMECHERI PROSTI SI RAI CARE NE-AU FURAT SI NE-AU VANDUT,NEGOCIIND TOTUL IN GENUNCHI SI IN DEFAVOAREA POPORULUI ROMAN,IN FINAL GAOZARILOR,SA TRAITI BINE,DOMNULE,HA,HA,HA! ca fapt divers prietene, ca tot ii faci pe americani prosti - "aceiasi prosti" asa se scrie corect, nu "aceeasi prosti" - asta ca sa vezi ce destept esti tu, romanasule... |
|
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 14:17
De la: eclauditza_20, la data 2008-12-17 10:45:17De la: florin_bad_boy2006, la data 2008-11-05 04:18:54CEL MAI PROST OM DIN LUME ESTE AMERICANUL,DAR NU FACEM EXCEPTIE NICI NOI DE LA PROSTIE ATATA TIMP CAT AM FOST CONDUSI SI SUNTEM CONDUSI SI IN CONTINUARE INSISTAM SA-I VOTAM TOT PE ACEEASI SMECHERI PROSTI SI RAI CARE NE-AU FURAT SI NE-AU VANDUT,NEGOCIIND TOTUL IN GENUNCHI SI IN DEFAVOAREA POPORULUI ROMAN,IN FINAL GAOZARILOR,SA TRAITI BINE,DOMNULE,HA,HA,HA! |
|
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 14:18
mersi,sarut mana daca nu existai tu cine oare ma mai tragea de atentie?s-auzim numai de bine!
|
|
gigilipianu 443 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tg Jiu |
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 19:36
Evident ca sunt mari diferente si in favoarea dar si in defavoarea noastra. De pilda daca am incerca sa facem o competitie spectacol pe teme de muzica si dans popular ei intr-o zi n-ar avea ce prezenta si noi intr-un an nu am termina si multe alte exemple. In schimb la crime pe strada sau in orice alt loc ei ne depasesc cu mult. Bineinteles aceasta intr-o nota simplista si putin rautacioasa dar totusi este greu de facut o paralela fara a avea niste criterii obiective. Important este ca de pe unde ne ducem sa invatam ceea ce este mai bun la altii si sa aplicam la noi. Logos.
|
|
ramona_anghel2 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 02:48
Gigilipianu, bine punctat, sa luam de la fiecare ce e mai bun. Poate ca la o competitie spectacol am castiga in fata lor, dar viata nu e un spectacol. Nimeni nu neaga existenta valorilor romanesti - fizice si spirituale. Insa, nu stiu cum se face, ca astea nu prea ne dau de mancare. Si ce facem? O apucam spre alte zari.. Cat despre nivelul de criminalitate, unde traiesc eu, in afara de accidente de masina, cred ca politia nu are alte batai de cap, sincer va spun. Lumea care sta la casa isi lasa garajele deschise chiar si noaptea fara probleme. Bineinteles ca exista, in orasele mari, cartiere si suburbii rau famate. Dar ce, in tara nu exista? Si care e diferenta? Ca in loc sa te injunghie romanul, te impusca americanul, ca el e mai dotat, are pistol.
La inceputul subiectului, Henry zicea: "Romanii:cultura,frumusete,intelepciune nativa,bun simt,patriotism,mandrie si nu in ultimul rand sarmale; Americanii:fast food,Oprah.televizor,razboaie,inchisori vestite,minciuni nationale[11 septembrie,Irak,C.I.A.etc.]incultura,obezitate,imprumuturi bancare care ii incatuseaza la o viata pe un butoi cu pulbere,patriotism putred,droguri." Nu inteleg ce fel de comparatie e asta, dar hai sa fac si eu una relationala cat de cat: America: patriotism inversunat, frumuseti naturale, infrastructura, birocratie redusa la minim, necunoscutul care iti zambeste pe strada si tu stai si te miri de ce oare, statuia Libertatii, Obama presedinte etc. Romanii: paine si cartofi cu orice, Pro Tv si OTV, Vadim, SRI, cainii vagabonzi, cersetorii, coruptia, FNI, PSD, spitalul in care trebuie sa iti aduci de acasa pat etc. Fiecare padure cu uscaturile ei. Nici noi, nici ei nu sunt perfecti. Am avut de a face cu americani care ma intrebau daca eu am energie electrica acasa, dar si cu americani care se imbracau modest, dar isi sacrificau ultimul banut pentru a-si achizitiona un obiect de arta. Noi insa suntem imbracati dupa ultima moda, dar avem inca covoare de iuta acasa si n-avem ce manca. De la a ne considera superiori lor, e mult spus, dupa parerea mea. E un fel de "strugurii sunt acri". Filmele sunt filme, nici Hollywood-ul nu e cum se vede in lume, nici Romania nu e cum e reprezentata in majoritatea regizorilor autohtoni. |
|
Fosta membra 9am.ro 618 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 13:59
..Americanii..inculti?dobitoci?cretini?..wowPai se vede treaba ca nu stiti cum stau lucrurile pe la noi.Trei sferturi dintre romani habar nu au sa isi vorbeasca corect propria limba,dar sa o mai si scrie.. La sate,starea de coma alcoolica de la revarsatul zorilor pana la lasarea noptii este starea naturala a lucrurilor.Femeile noastre,desi acceptat ca unele dintre cele mai frumoase, sunt considerate printre cele mai usuratice din lume,dupa rusoaice si ucrainience.Barbatii ,considerati printre cei mai urati din Europa,dupa albanezi.Am fost singura tara al carei ministru al educatiei era atat de idiot incat a fost contrazis de copii de clasa intai ref. la numarul de stele de pe steagul Uniunii si,tot el,l-a scos din programa de invatamant pe Darwin,de s-au crucit toti invatatii Europei. Americanii sunt idioti si romanii super-destepti??? Pai,stiti ce?!Parerea mea,personala,este ca ar trebui sa fim si noi mai idioti,asa,ca ei,si mai putin destepti,..asa,ca noi,daca vrem sa avem o economie care sa ne permita tot ce isi permit ei sa aiba.''Idiotii'' de americani au construit din nimic cel mai puternic imperiu al vremurilor noastre,in timp ce noi, ''desteptii'' de romani,abia ne putem duce zilele de pe o zi pe alta si parasim tara in masa,dupa 20 de ani de ''democratie''.. Raspunsurilor din topicul asta li se potriveste o zicala vesnic de actualitate: ''Prostul daca nu este fudul,parca nu e prost destul''
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
|
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 14:19
De la: dark1secret, la data 2008-12-19 13:59:33 |
|
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 14:24
darkone stii ca te simpatizez,stiu ca intr-o oarecare masura ai dreptate,dar totusi nu esti prea dur cu noi cei ce sustinem contrariul celor afimate de tine?incearca,te rog sa-ti mai nuantezi un pic pozitia,citeste si ce am scris eu mai sus si poate........ce zici?batem palma?facem pace?nu de alta dar pe mine ma doare sufletul de romanasii mei,nu de americani[ma doare inima sa recunosc ca ai dreptate si incerc totusi sa mai schimb pe ici pe colo cate ceva]s-auzim numai de bine!
|
|
Fosta membra 9am.ro 618 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 15:14
De la: florin_bad_boy2006, la data 2008-12-19 14:24:13darkone stii ca te simpatizez,stiu ca intr-o oarecare masura ai dreptate,dar totusi nu esti prea dur cu noi cei ce sustinem contrariul celor afimate de tine?incearca,te rog sa-ti mai nuantezi un pic pozitia,citeste si ce am scris eu mai sus si poate........ce zici?batem palma?facem pace?nu de alta dar pe mine ma doare sufletul de romanasii mei,nu de americani[ma doare inima sa recunosc ca ai dreptate si incerc totusi sa mai schimb pe ici pe colo cate ceva]s-auzim numai de bine! Florine,ceea ce am postat eu mai sus nu a fost scris cu rautate,sau cu intentia de a jigni,ci cu amaraciune.Problema cu noi,romanii,este ca desi avem un potential care depaseste cu mult media celorlaltor tari,nu il folosim deloc. In principiu,mesajul meu(poate neclar),era ca ar trebui sa ne abtinem sa ii mai caracterizam pe altii,care,asa cum sunt ei(americanii de rand sunt intr-adevar inculti)au totusi succes,in timp ce noi ne taram de azi pe maine. Trebuie sa incetam cu vechea traditie romaneasca de a sta la poarta,spargand seminte si facand mistouri de vecinul de peste gard.In loc de asta,mai bine ne-am uita cu atentie in curtea lui pentru a vedea ce a facut mai nou si mai bun,pentru a face si noi.Zeflemeaua si batjocura tipic romaneasca nu ne-au ajutat niciodata cu nimic.Practic,ne descurajam unii pe altii zilnic,cu critici de babornitze rautacioase,in loc sa realizam ca,sprijinindu-ne reciproc,vom urca cu totii si nu doar cei care avand suficienta nesimtire,rautate si prostie, au stiut sa dea din coate si sa se ridice calcand pe noi...cei care ramanem in continuare la poarta,criticand,zeflemisind si..spargand seminte pe sunet de manele. Pur si simplu,nu mi se pare corect sa criticam pe cineva care are succes,atat timp cat noi nu suntem nici macar 5% din ce sunt ei si laudandu-ne in acelasi timp( cu ce?!nu se stie..).Oricum,ideea e ca nu am vrut sa jignesc pe cineva in mod direct,ci sa punctez caracterul nostru invidios,de vulpe care declara strugurii acri pentru ca nu poate ajunge la ei. Nu avem de ce sa ne impacam,pentru ca,macar din punctul meu de vedere,nu ne-am certat niciodata ,si avand in vedere ca amandoi gandim cam la fel,ar fi si greu.Numai de bine si tie(si nu-l slabi pe sotul scroafei )
Legio tertia decima Gemina (13th Twin Legion),
|
|
gabilove26 3 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Decembrie 2008, ora 15:26
buna,ca sa nu mai faceti atat de multe opinii separate va rog sa va uitati la documentarul ZEIGEIST respectiv ZEIGEIST ADENDUM( ESTE PARTEA A DOUA ) a apraut deja pe net ca si prima parte cu subtitrare si veti vedea acolo tot ce veti vrea sa stiti de americani de europeni si de altii.....este un documentar extraordinar care a cam zguduit lumea ...va doresc vizionare placuta.
|
|
PaharCuPai 10 mesaje Membru din: 9/01/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 08:23
Domnule karp .. cu riscul de a deturna topicul .. mentionez ca SUA nu are tendinta proprie de a domina lumea .. nu in 2009 .. iar daca urmaresti scena politica actuala vei constata ca SUA in momentul de fata e aproape transparenta in relatia cu Israelul(raul ce-shi are cuibul in SUA/CIA..iar numitorul comun Mossad'ul)..
SUA e "arma mare" a Israelului .. iar expansiunea sionista "aprobata" de Natiunile Unite incepe sa-shi arata adevaratele efecte... "impotentza si shantaj" la nivel de comunitate internationala .. Acum ca shi comparatie .. .. intre Romania si SUA sunt multe similitudini .. prostia fiind prezenta peste tot ... Americanii au avut neshansa sa fie "mentinuti" cu foarte mare tact in ignoranta si necunoastere a unor lucruri care pentru multi europeni sunt "traditie" sau "bun simt" .. fiind programatzi sa sustina un corupt patriotism .. spre deosebire de romani ,care asociaza patriotismul cu "o prostie" .. ceea ce iar e aiurea .. asta semnifica pierderea demnitatii si a identitatii nationale .. Bat apa in piua... acum vb dar nu prea spun mare lucru..shtiu asta . :) dar sa fim seriosi .. A spune ca romanii sunt destepti nu e o gresala ... dara a caracteriza "natiunea romana" ca fiind inteligenta sau realista ...este o greshala.. Avem multe "valori" culturale. ..multe "talente" in shtiintze sau tehnologie care uimesc prin performantza .. dar fitzi realisti.. cei care ne decid soarta si ne mentin in stadiul asta de "incultura" vizibila peste tot .. sunt pana la urma majoritari ,deci reprezentativi in ceea ce priveste "inteligenta" romanului.. Si noi devenim aceeasi societate "moderna" insensibila ..agitata..ignoranta ..sa shi SUA .. si o facem foarte bine :)) Superficialitatea primeaza in toate aspectele existentei sociale.. iar ipocrizia nu are limite ..ci sustine indecentza si imoralitatea ce candva credeam ca ne e caracteristica de baza a natziei..
http://www.youtube.com/user/PaharCuPai
|
|
VAM_CIURUIT 426 mesaje Membru din: 11/11/2008 Oras: Satu Mare |
Postat pe: 9 Ianuarie 2009, ora 15:53
Se pricep mai bine la vaci !
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 18 Ianuarie 2009, ora 16:28
Bineinteles ca nu. Cind ei dorm, noi sintem sculati. Se vede pe webcamuri. Sau invers? Oricum ei nu au avut un Terente. Au acum. La noi urmeaza dupa ce dispare al lor. Chestie de fus orar.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 19:50
Domnule karp .. cu riscul de a deturna topicul .. mentionez ca SUA nu are tendinta proprie de a domina lumea .. nu in 2009 ..
ce sa inteleg? stim ca nu este o tendinta "proprie", adica proprie populatiei SUA, ci a guvernului SUA, care insa nu reprezinta populatia ci angajamentele luate in "cluburi" private, nu in fata poporului american... ca ne iarta pentru 2009, wow, time out! salam alecum! iar daca urmaresti scena politica actuala vei constata ca SUA in momentul de fata e aproape transparenta in relatia cu Israelul(raul ce-shi are cuibul in SUA/CIA..iar numitorul comun Mossad'ul).. Eu cred ca Israelul si Mossadul, ca institutie a acelui stat, au mult mai putine in comun cu cele ce vin de la Washington DC decat cred unii...prontre evrei sunt si oameni care cred sincer ca-si servesc patria (nu va suna cunoscut? nu este o lozinca ceaushista, este un vechi concept indoeuropean, in care credeau si grecii, si romanii, si germanii....adica evreii nu au voie sa fie patrioti?)...atata doar, ca evreii au lipsit fo 2000 de ani de acasa si cand s-au intors...ooops! mai erau unii pe acolo! Repet: unele lucruri duc de la joint la Israel, alte lucruri care se urzesc in Washington DC nu au nici o legatura cu statul Israel. SUA e "arma mare" a Israelului .. iar expansiunea sionista "aprobata" de Natiunile Unite incepe sa-shi arata adevaratele efecte... "impotentza si shantaj" la nivel de comunitate internationala .. Nu e o expansiune sionista, baietii "blonzi", anglo-saxoni, celti, germani si alti arieni au inceput ceva fara sa inteleaga prea bine ce au inceput si ce au de facut in continuare (ma refer la masonerie) si baietii ceva mai slinoshi, ma refer la semiti, au inteles cu 3 mutari inainte ce oportunitate minunata au si acum, pe topic, noi facem mishto de rednecks, in timp ce sforile le trag urmasii lui Karl Marx, Rotschild, Rockfeller, si altii - doar citeste genericul celor mai multe productii Hollywood si vezi cine sunt "formatorii de opinie'. Acum ca shi comparatie .. .. intre Romania si SUA sunt multe similitudini .. prostia fiind prezenta peste tot ... Amu, daca te apuci de facut statistici, poti demonstra orice: ca in orice laborator stiintific, la masuratori, pot aparea erori sistematice (de principiu aplicat), erori de masurare (dupa aparat, conditi, etc.).....ma intelegi, se poate demonstra orice, mai greu e sa gasesti idiotii care sa te creada! Americanii au avut neshansa sa fie "mentinuti" cu foarte mare tact in ignoranta si necunoastere a unor lucruri care pentru multi europeni sunt "traditie" sau "bun simt" .. fiind programatzi sa sustina un corupt patriotism .. spre deosebire de romani ,care asociaza patriotismul cu "o prostie" .. ceea ce iar e aiurea .. asta semnifica pierderea demnitatii si a identitatii nationale .. Ai dreptate! eu cred ca in America a avut si inca are loc un experiment initiat si condus si controlat de catre baietii aia slinoshi de care vorbeam mai sus. Ne-ar durea in cot de verii nostri arieni in postura de rednecks, in definitiv s-au dus acolo ca sa faca o lume noua ( dar habar nu aveau cum o sa iasa pana la urma...) daca gluma nu s-ar fi ingroshat dupa 1945 incoace si baietii lor destepti nu si-ar fi propus si chiar lucra la greu in acest sens ca sa exporte sistemul ala "minunat" all over the world!!! Bat apa in piua... acum vb dar nu prea spun mare lucru..shtiu asta . :) dar sa fim seriosi .. A spune ca romanii sunt destepti nu e o gresala ... dara a caracteriza "natiunea romana" ca fiind inteligenta sau realista ...este o greshala.. Acuma, asa este topicul, sa comparam pe daco-romani (mai crede cineva ca suntem si latini ???) cu americani.....si a iesit asa cum poti citi pe forum...unii patrioti carpatini, altii promoveaza calitatile americanilor, vrand sa-i ajute pe carpatini sa nu se mai imbete cu apa rece ci cu Coke, sa renunte la tzuika in favoarea bourbon-ului, minune mare! pasiuni dezlantuite, jigniri in exprimari, ma rog, ca pe forum cand unii au primit suficienta educatie cat sa citeasca si (eventual) sa si scrie, dar nu suficienta cat sa inteleaga ca cea mai im portanta componenta a educatiei este bubul simtz... adica sa nu mai faca remarci cu caracter personal vis a vis de ceilalti participanti la dezbatere - adica sa nu o transforme in disputa - stii de unde vine cuvantul latin disputa? de la a scuipa!-, etc. Avem multe "valori" culturale. ..multe "talente" in shtiintze sau tehnologie care uimesc prin performantza .. dar fitzi realisti.. cei care ne decid soarta si ne mentin in stadiul asta de "incultura" vizibila peste tot .. sunt pana la urma majoritari ,deci reprezentativi in ceea ce priveste "inteligenta" romanului.. Da, avem di tati, cum zic moldovenii; si totusi mai lipsesc atat de multe!!! ai dreptate! Si noi devenim aceeasi societate "moderna" insensibila ..agitata..ignoranta ..sa shi SUA .. si o facem foarte bine :)) De fapt, in asta sta adevaratul pericol: in sensul in care mergem, vom deveni ca ei? ne-o dorim? e bine? e bine sa ramanem "ca noi"? Cred ca de aici trebuia sa inceapa topicul... Superficialitatea primeaza in toate aspectele existentei sociale.. iar ipocrizia nu are limite ..ci sustine indecentza si imoralitatea ce candva credeam ca ne e caracteristica de baza a natziei.. Acuma, lumea n-o fo perfecta niciodata - poate doar in momentul t+ 0,001 secunde dupa Creatie (unele "religii" o numesc "Big Bang" !!!). Repet: hai sa nu mai constatam doar, hai sa identificam sensul evolutiei noastre (sau involutiei, dupa caz) si sa gasim solutii la orientarea pe aceasta cale, atat de neclara, de dificila, de...discutata, inclusiv pe forumuri! O seara buna pentru toti oamenii buni! |
|
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 20:02
bogdanos bob,
am incercat sa-ti raspund inserand raspunsurile printre randurile tale, nu prea mi-a reusit, dar cred ca te poti orienta in text. m-am considerat dator sa raspund pentru ca mi s-a parut ca esti cam abatut... si m-am gandit ca e bine sa-ti reamintesc ca nu mor caii cand vor cainii.... cu cat avem mai multe probleme de rezolvat, cu atat suntem mai vii... adica, daca ai reusit: continua!, daca nu ai reusit: continua! Seara buna! |
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 20:20
De la: dark1secret, la data 2008-12-19 15:14:32De la: florin_bad_boy2006, la data 2008-12-19 14:24:13darkone stii ca te simpatizez,stiu ca intr-o oarecare masura ai dreptate,dar totusi nu esti prea dur cu noi cei ce sustinem contrariul celor afimate de tine?incearca,te rog sa-ti mai nuantezi un pic pozitia,citeste si ce am scris eu mai sus si poate........ce zici?batem palma?facem pace?nu de alta dar pe mine ma doare sufletul de romanasii mei,nu de americani[ma doare inima sa recunosc ca ai dreptate si incerc totusi sa mai schimb pe ici pe colo cate ceva]s-auzim numai de bine! NOI SUNTEM ROMANI ! Prostul moare de grija altuia, iar cainele de prea multa fuga. Lina - Las-o ba ca merge asa ! Marfar feat Tanti www.trilulilu.ro/CLEOPATRA/d5dafc5625ed65 'E noapte in Madagascar Si intreaga jungla face nani Sunt linistiti hipopotamii Sub raza lunii de clestar...' Mestere, arunca bre si mie chibritul ala ! Ce parerea ai ma, tu, a ? Parerea mea... Ce parerea ai ma, tu ? Parerea mea...parerea mea... Las-o ba ca merge asa ! I: Am un prieten din Berlin Orice repara, merge lin El intr-o zi m-a vizitat Si avea chef de reparat N-auzea, nici nu vedea Cred ca nici nu respira Da' las-o ba, las-o ba, Las-o ba ca merge asa ! Refren: Las-o....bai las-o... Las-o ba ca merge asa ! Ne-am obisnuit cu ea... Las-o....bai las-o... Las-o ba ca merge asa ! Ne-am indragostit de ea... I-auzi ma.... I-auzi, i-auzi ,i-auzi ia... I-auzi cainii cum latra La femeia vagaboanta Las-o....bai las-o... Las-o ba ca merge asa ! Refren:.. II: La mine in bloc intamplator Se face foarte mult amor Vecinul meu iar s-a scuzat Ca face dragoste pe geam Oare ce se intampla Ca dormeza ii scartaia ? Da' las-o ba, las-o ba, Las-o ba ca merge asa ! Refren:.. Las-o ba ca merge asa ! Imi place fasolea zeama Vreau s-o ?? ?? (Merge ! La fix !) Las-o ba ca merge asa ! Refren:.. U-e, u-ia, Asta e parerea mea U-e, u-ia Las-o ba ca merge asa ! Las-o...las-o... Las-o sa merge asa Ne-am obisnuit cu ea... Las-o....las-o... Las-o sa merge asa Ne-am indragostït de ea... Refren:.. Dana P
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
Fosta membra 9am.ro 763 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Buzau |
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 20:42
Horia, fiul meu (are 13 ani), mi-a spus ca "Las-o ba ca merge asa !" este o caracteristica a poporului roman.
Dana P
Insusirea este numita perseverenta cand este folosita pentru o cauza buna si incapatanare daca e pusa in slujba unei cauze rele. (Lawrence Sterne)
|
|
obliografic 1094 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 19 Ianuarie 2009, ora 21:29
De la: dark1secret, la data 2008-12-19 13:59:33 Dark, tu chiar nu vrei sa intelegi un lucru ca suntem prea mici sai judecam pe cei mari ( ceasul are trei ace orar, minutar si secundar ) orarul este sua, minutarule este rusia, secundarule este china, si daca sua era un nimeni atunci de ce este afectata toata lumea de aceasta criza financiara, ca totul a pornit de la ei ( chiar ai stat putin si ai urmarit cauza acestei crize si care sector economic este afectat ) daca tot iti dai cu parerea.
CELUI MAI BUN PRIETEN
Cand tu razi, rad si eu.
Cand tu privesti soarele,simt si eu caldura lui.
Cand tu plangi, plang si eu.
Cand tu hotarasti sa lupti,lupt si eu.
Cand tu te arunci in cap...
O sa imi fie tare dor de tine , DESTEPTULE!
|
|
|
|

dar cu alti oameni la guvernare ca astia sunt prosti ca americanii
doar la coeficientul de inteligenta; mai redus decit la romani cu 89 % dar mai ridicat instinctul criminal terorist.Acesta este motivul pentru care toti cei care au scornit ceva bun au mers in America UNDE PROSTII AU CUMPARAT INTELIGENTA.
..Americanii..inculti?dobitoci?cretini?..wow
cu ce?!nu se stie..).
,si avand in vedere ca amandoi gandim cam la fel,ar fi si greu.Numai de bine si tie(si nu-l slabi pe sotul scroafei
Dana P