Info
x
Diferente:americani-romani.se pot compara?
|
Lyria 9 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:11
De la: gigi_braicovici, la data 2009-04-27 18:44:36De la: dora_visinescu, la data 2009-04-27 01:19:40pai cred ca cea mai mare lupta a fost intre ei nu???? cu spiritul american mai bine spus !!!! o tara care abia si-a ales primul presedinte negru ????? cam greu !!!!!! dar cati din cetatenii planetei cunosc unde este alaska si cati dintre ei stiu unde este romania??????De la: gigi_braicovici, la data 2009-04-22 20:23:39 Draga de tine:) americanii sunt mai indoctrinati si mai manipulati dec�t ne putem inchipui iar libertatea lor e o simpla iluzie.
Lidia
|
|
Dorulet 7896 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 27 Aprilie 2009, ora 22:21
Lydia, tu de fapt cui te adresezi?!
C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
|
|
Fosta membra 9am.ro 303 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 18:56
De la: Lyria, la data 2009-04-27 22:04:40draga a copia o lege simpla precum poluarea nu este o prostie a copia ce este bun este indicat mai rau este ca noi nu ne dam seama de diferente care este buna care este reaDe la: gigi_braicovici, la data 2009-04-21 18:58:43ma crucesc cand citesc remarci atat de acide asupra poporului american ,se vede treaba ca multi din cei ce au scris lucruri atat de rautacioase nu au visat macar odata sa emigreze in state nu zic sa mai si ajunga americanii prosti sau buni reprezinta niste idealuri ale europenilor ce au plecat acum 2-300 de ani (si unii si-au indeplinit o idealurile) ar trebui sa ai copiem nu sa ne comparam cu ei !!!!!!!!
|
|
Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 19:22
Draga mona simona mi-a placut asa de mult comentariul tau de pe un alt topic in cat am vrut sa il fii postat tu dar te ajut eu cu ingaduinta ta sa vada ce comenteaza un om un roman in america despre americani
mona_simona2002384 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE Postat pe: 28 Aprilie 2009, ora 17:53Citeaza Raspunde De la: ione2380, la data 2008-12-30 16:00:34 AMERICANILOR NU LE A PASAT NICIODATA DE CONSUM SAU DE POLUARE PENTRU CA SUNT NISTE OBEZI RETARDATI CRESCUTI CU MANCARE MODIFICATA GENETIC, MAREA MAJORITATE A POPULATIEI NU ARE NICI O VINA, DOAR CA S A NASCUT! Am ras cu lacrimi citind ce ai postat aici. Mi-am imaginat cum ai arata tu romanul suplu si bine facut, inteligent, hranit sanatos cu mancare organica, pe o sosea americana intr-un Logan ultimul ragnet si-n jurul tau numai "obezi retardati crescuti cu mancare modificata genetic, marea majoritate" ...in Cadillac-uri decapotabile, Corvette-uri galbene si rosii, Chevrolet-uri de toate formele si dimensiunile, Ford-uri SUV, Mustang-uri tunate, truck-uri GMC, Buick-uri, Lexus-uri si Mercury s.a.m.d. Merci mult pentru distractie, am ras ca la o comedie. Cred ca nu realizezi cat esti de penibil, ar trebui sa incerci faza asta, asa cum arati tu (fotomodel banuiesc) sa vii aici si sa iesi pe autostrada cu Logan-ul. |
|
Fosta membra 9am.ro 534 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: ALTA LOCALITATE |
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 02:38
De la: gigi_braicovici, la data 2009-04-28 19:22:02Draga mona simona mi-a placut asa de mult comentariul tau de pe un alt topic in cat am vrut sa il fii postat tu dar te ajut eu cu ingaduinta ta sa vada ce comenteaza un om un roman in america despre americani Multumesc Gigi pentru ajutor. Ideea era ca fiecare se mandreste cu ce are, noi cu fizicul, cu inteligenta si cu Loganurile si ei... cu ce au ei, normal. si eu. Noapte buna. |
|
broscuta_super_verde 1273 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 29 Aprilie 2009, ora 16:37
Dora said
am January 15 2009 @ 7:01 pm Stind de vorba sau schimbind emailuri cu mai multe persoane care au emigrat, am constatat ca ei de fapt iubesc Romania. Daca nu ar iubi-o atunci nu i-ar interesa de ceea ce se intimpla in Romania. Dar daca o iubesc, de ce au parasit-o? Putini dintre ei sint cei care recunosc, da, mi-e dor de Romania si ori de cite ori am ocazia ma urc in avion si vin in Romania. Si mai putini recunosc ca ACUM sint someri din cauza crizei si se gindesc cu groaza ca daca nu vor gasi job cit de curind va fi greu sa faca fata cu ratele pe care le au la banca pentru casa pe inca 20 de ani de acum inainte iar daca 3 luni nu platesc banca le ia casa.
Do the right thing or state the obvious and the 'pen will be mightier than the Sword.' The truth will set you free. It's the principle of the thing
|
|
sirius_zegetina 808 mesaje Membru din: 28/01/2009 Oras: Resita |
Postat pe: 1 Mai 2009, ora 18:38
Gigi baiete, chiar esti dus cu pluta ori nu stii sa citesti decat cel mult o pag. in urma? Dac-ai fi citit de la-nceput tot topicu` puteai vedea si singur, fara sa te trag de-atentie , ca i-am criticat, pe-unde meritau, pe fiecare-n parte, si romani si-americani, desteptule, iar ce-mi spui tu stiu si-am fumat demult, paseaza-le altora "noutatile" tale. La cele spuse de tine, as putea adauga inca f. multe si-unele chiar f. urate - valabil pt. ambele natii - dar, mai intai ar fi cazul sa cam parcurgi postarile anterioare. Si-nca ceva - nu-s nici baiat, nici fecior, ci femeie si cred ca mai "veche"-n lumea asta decat tine; cunosc realitatile americane, cu bune si rele, cam de pe vremea cand buchiseai primele litere din abecedar.
|
|
9am044905 125 mesaje Membru din: 5/05/2009 Oras: Ploiesti |
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 13:23
DA, pentru ca din cauza crizei, diferentele vor fi din ce in ce mai mici...
|
|
|
|
|
Postat pe: 7 Mai 2009, ora 15:30
am dreptul de a pomeni de tot ce imi place pe lumea asta si daca repet cateva lucruri care mi-au placut , ei ce ????!!!!!!!! este adevarat ca au si americanii defecte dar la realizari nu se uita nimeni??????imi place america asa ca se intelege alegerea mea si ce daca am venit cu pluta ?????? pluta mea draga in cel mai mic caz a fost de 5000DWT ----adica metal draga si am colindat zic eu suficient sa pot face comparatii nu am nimic cu tine dar a nega realizarile lor si mai rau sa contraataci un om care cei drept nu -tia zis nici buna ziua nu este prea placut .Te rog sa consideri postarile mele subiective si in nici un caz tendentioase la adresa ta .
|
|
liviu_doru2008 87 mesaje Membru din: 17/04/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 22 Mai 2009, ora 17:49
ALOO..alooooo... hai sa continuam comparatiile :naveta spatiala - planoare / ULM daca se m-ai fac, AVIATIE miltara , civila - intreprinderi goale , cercetare - dispret , sosele - ulite cu praf, noroi f(anotimp), ORGANIZARE-haos mic si moale, P.NOBEL - inginfare s.a.m.d. Oameni buni am lucrat pentru amercani la BAGDAD in vechea ambasada a lor si am pregatit-o pe cea noua , incaodata ne c. in mijlocul drumului, NU se poate face comparatie inrte noi si USA, NU, noi sintem niste tiritoare fara vaz iar ei niste vulturi ,la ce semanam este ca bagam pe gura si scoatem prin dos!Suparati-va care vreti, daca v-ati pierdut mintile si vreti sa va comparati cu americanii o sa patiti ca broasca din fabula .TOATE BUNE si un pic de ECHILIBRU !
CREDINTA SI CALITATE !!!
|
|
Postat pe: 23 Mai 2009, ora 14:04
De la: 9am033287, la data 2009-05-22 17:49:32
|
|
Postat pe: 23 Mai 2009, ora 23:02
nu as fii revenit asa curand dar ficamea mi-a impus o revelatie ! se facea ca in curiozitatile ei specifice sa intrebe din fata calculatorului : tata ce este asta ???? si am
intrebato daca vrea sa ai arat minunea ???si asa mi-am dat seama care este diferenta dintre noi si ei , adica noi nu avem nici o statuie a liberatii dar ei au si voi spuneti ca nu sant liberi .acum inchei nu stiu ce emotionuri a inserat ficamea dar ai dau drumul la mesaj macar asa sa va dati seama de situatie
|
|
Postat pe: 23 Mai 2009, ora 23:04
oooops ce a bagat !!!
|
|
Fosta membra 9am.ro 118 mesaje Membru din: 21/02/2009 |
Postat pe: 30 Mai 2009, ora 15:03
Americanii se ocupa de problemele lor. Oricare ar fi ele (problemele) sunt ale lor. N-o sa-i auziti niciodata sa fie preocupati de romani, doar daca nu vor sa ne ia ceva. Noi romanii ne ocupam tot de problemele lor oricat de multe probleme am avea noi. Merita sa va ganditi la asta si poate schimbam ceva in acest secol. Daca nu, merge si asa.
|
|
sirius_zegetina 808 mesaje Membru din: 28/01/2009 Oras: Resita |
Postat pe: 1 Iunie 2009, ora 11:44
Buuuuun... si, pe langa asta, sa nu ne mai spalam chilotii jegosi in piata sfatului, ca nici ei n-o fac... au si ei asemenea "produse", nicio grija, da` si-i spala acas`...
|
|
pafsico 5 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 06:45
Ca sa poti compara cele doua popoare trebuie sa te uiti putin in istoria lor. Romanii vechi (cei de dinainte de 47) erau mari iubitori de libertate. Aceasta dorinta de libertate a dus la marele moment 1918 cand toate categoriile de romani intai s-au eliberat si abia apoi au dorit alipirea la Romania (din pacate cei din Muntenia inca si acum considera ca ei au cucerit Ardealul si celelalte "provincii" romanesti. In razboiul de independenta al americii a luptat un general roman (nu stiu exact daca in armata lui au fost sau nu romani), in sudul Argentinei a existat un "regat" condus de un Popper inainte de al doilea razboi mondial. George Bush se pare ca se trage din Muntii Apuseni (nu radeti - similitudinea dintre antropomorfismul lor si a celor din munti este mult prea izbitoare si pana si numele este acelasi...) Multe sunt exemplele ... Problema este alta (cum spunea un savant barbatii cu prea mult testoteron duc razboaie si lupte de tot felul iar ceilalti stau acasa si fac copii): cei car au si au avut curajul sa lupte pentru o cauza (personala sau universala) au cam plecat din tara, chiar si lovitura de stat din 1989 a fost una facuta de foarte putini oameni desi multi erau cei care vroiau o schimbare. Conditiile grele de a pleca din tara inainte de 1989 au facut ca doar cei mai isteti si mai tenace sa poata pleca, apoi a urmat valul doi (Adrian Nastase) cand au plecat multi si doar cei mai tenace si isteti dintre ei au ramas afara ceilalti s-au intors cu coada intre picioare. Deci in concluzie am ramas doar noi cei care ne dam barbati doar intre noi (ca poate avem pilele mai mari decat celalalt - vezi faimoasele vorbe de ocara: "Cine estu ma... de te dai la mine") iar in fata "organelor" statului si a strainilor suntem blanzi mielusei gata de taiat (nu sacrificat ci doar taiat). Pana nu vom reusi sa iesim din letargia aceasta nu ne putem compara cu nimeni, iar cei plecati daca nu au curajul sa lupte din interiorul tarii sa faca bine sa nu dea lectii de moralitate. Tinerii scoliti in Franta si Germania au venit inapoi in 1848 si au incercat sa modernizeze Romania cu pretul vietii si al sanatatii lor, rezultatul luptei lor se va vedea peste cativa ani in 1866 la venirea unui rege german. Cei scoliti acum pe afara de ce nu se intorc... E simplu sa stai pe peluza la aer curat si sa strigi ca trebuie facut ceva in interiorul circului aglomerat.... pune mana si deschide o fereastra si apoi sa incepi sa critici... Acum nu mai e mare lucru sa pleci "afara" si sa incepi o viata mai buna ... dar daca ar fi patrioti adevarati ar trebui sa vina toti inapoi si sa faca ceva cu noi adormitii de mici beri si manele si sa ne trezeasca caci iar am adormit (nu degeaba a fost scris cantecul respectiv intr-o epoca de mari framantari sociale - si nu afost scris de unul dintre noi ci tot de un fost studinte scolit prin strainataturi)... Nu avem ce sa comparam americanii cu noi pentru ca ei sunt produsul luptei stramosilor nostri pentru libertate iar noi inca visam la acea libertate... Intai trebuie sa ne trezim din reverie sa ne dam seama ca nu suntem buricul lumii desi traim in el sa ne suflecam manecile si sa punem osul la treaba... micii, berea, burta mare, lantul gros de la gat, manelele si numele tarii de Rromania vor deveni realitatea noastra cotidiana dac anu o vom face la timp (desi sunt multi care deja ne vad astfel).....
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 11 Iunie 2009, ora 07:51
De la: pafsico, la data 2009-06-11 06:45:16 Ca sa poti compara cele doua popoare trebuie sa te uiti putin in istoria lor. Romanii vechi (cei de dinainte de 47) erau mari iubitori de libertate. Aceasta dorinta de libertate a dus la marele moment 1918 cand toate categoriile de romani intai s-au eliberat si abia apoi au dorit alipirea la Romania (din pacate cei din Muntenia inca si acum considera ca ei au cucerit Ardealul si celelalte "provincii" romanesti. In razboiul de independenta al americii a luptat un general roman (nu stiu exact daca in armata lui au fost sau nu romani), in sudul Argentinei a existat un "regat" condus de un Popper inainte de al doilea razboi mondial. George Bush se pare ca se trage din Muntii Apuseni (nu radeti - similitudinea dintre antropomorfismul lor si a celor din munti este mult prea izbitoare si pana si numele este acelasi...) Multe sunt exemplele ... Problema este alta (cum spunea un savant barbatii cu prea mult testoteron duc razboaie si lupte de tot felul iar ceilalti stau acasa si fac copii): cei car au si au avut curajul sa lupte pentru o cauza (personala sau universala) au cam plecat din tara, chiar si lovitura de stat din 1989 a fost una facuta de foarte putini oameni desi multi erau cei care vroiau o schimbare. Conditiile grele de a pleca din tara inainte de 1989 au facut ca doar cei mai isteti si mai tenace sa poata pleca, apoi a urmat valul doi (Adrian Nastase) cand au plecat multi si doar cei mai tenace si isteti dintre ei au ramas afara ceilalti s-au intors cu coada intre picioare. Deci in concluzie am ramas doar noi cei care ne dam barbati doar intre noi (ca poate avem pilele mai mari decat celalalt - vezi faimoasele vorbe de ocara: "Cine estu ma... de te dai la mine") iar in fata "organelor" statului si a strainilor suntem blanzi mielusei gata de taiat (nu sacrificat ci doar taiat). Pana nu vom reusi sa iesim din letargia aceasta nu ne putem compara cu nimeni, iar cei plecati daca nu au curajul sa lupte din interiorul tarii sa faca bine sa nu dea lectii de moralitate. Tinerii scoliti in Franta si Germania au venit inapoi in 1848 si au incercat sa modernizeze Romania cu pretul vietii si al sanatatii lor, rezultatul luptei lor se va vedea peste cativa ani in 1866 la venirea unui rege german. Cei scoliti acum pe afara de ce nu se intorc... E simplu sa stai pe peluza la aer curat si sa strigi ca trebuie facut ceva in interiorul circului aglomerat.... pune mana si deschide o fereastra si apoi sa incepi sa critici... Acum nu mai e mare lucru sa pleci "afara" si sa incepi o viata mai buna ... dar daca ar fi patrioti adevarati ar trebui sa vina toti inapoi si sa faca ceva cu noi adormitii de mici beri si manele si sa ne trezeasca caci iar am adormit (nu degeaba a fost scris cantecul respectiv intr-o epoca de mari framantari sociale - si nu afost scris de unul dintre noi ci tot de un fost studinte scolit prin strainataturi)... Nu avem ce sa comparam americanii cu noi pentru ca ei sunt produsul luptei stramosilor nostri pentru libertate iar noi inca visam la acea libertate... Intai trebuie sa ne trezim din reverie sa ne dam seama ca nu suntem buricul lumii desi traim in el sa ne suflecam manecile si sa punem osul la treaba... micii, berea, burta mare, lantul gros de la gat, manelele si numele tarii de Rromania vor deveni realitatea noastra cotidiana dac anu o vom face la timp (desi sunt multi care deja ne vad astfel)..... Mai fato ai luat-o razna. am citit doar inceputul si sfirsitul. Nu am auzit pe nimeni sa spuna ce timpenie spui tu. Nimeni nu spune ca cei din sud au cucerit pe cei din nord, la noi in tara. Numai tu spui timpenia asta. Americanii au cucerit un teritoriu de la indieni. Ptr ce libertate au luptat ei. Sa fi avut la granite nspe imperii lacome cum am avut noi si atunci sa se vorbeasca de libertate cucerita. A, ca e vorba de libertati individuale, asta da. Mai citeste, documenteaza-te. Chiar ei americanii spun de armata romina, paradoxala, neinvinsa. Si o armata mica fata de a altora. Rominii, ca natiune, stiu cind trebuie facut ceva, si cind nu. Oricum, nu la indemnul neavenitilor, care ne tot indeamna la timpenii. Oricum acum se construieste o societate mai deschisa, universala, nu concentrationara, bazata pe nu stiu ce utopii patriotice. Cei care ramin in afara tarii nu au nevoie de sfatul nimanui cind sa se intoarca sau nu. Fiecare e liber sa faca si sa stea unde vrea.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
Fosta membra 9am.ro 116 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Tecuci |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 07:36
Se uita un lucru de o importanta colosala.O societate umana se dezvolta pe baza unui sistem socio-economico-politic creat.Americanii au creat sistemul lor, acum 200 de ani si de atunci l-au perfectionat mereu, dar tinand cont de Constitutia lor de acum 200 de ani.In Romania odata cu era industriala, se crease un sistem de acesta, care si-a atins apogeul in 1938. Cati dintre romani stiu ca atunci noi produceam automobile, trenuri, avioane etc. inclusiv pistoale mitraliera. Dar acest sistem l-a distrus razboiul. Au venit comunistii si au incercat sa faca si ei un sistem.Se vede ce au facut.La pregatirea si educatia pe care o aveau, doar atat le-a iesit.Au venit acum in 1989 comunisto-capitalistii, care in loc sa preia un sistem de la o tara vestica care merge, incearca de 20 de ani sa-l resapeze pe ala comunist. Ce a iesit, vedeti in fiecare zi. Trebuie mentionat ca sistemul american se bazeaza pe consum.Chiar si educatia se bazeaza pe asta.Automobilele au fost create mari si late, pt ca in fata, sa stea familia americana, care era prezentata ca avand mama, tata si doi copii.Iar ca sunt grasi, este normal, daca ai, mananci daca nu rabzi.Cea mai buna dovada sunt politicienii nostri, care vin la putere cu 80 kg si pleaca peste 4 ani cu 120 kg.Vreti sa spuneti ca nu vedeti?! Iar marea finanta are sediul in state, de acolo se da tonul, pentru ca ei conduc lumea.Acolo a fost locul liber la conducere, in restul lumii locurile din loja, erau ocupate de altii mai vechi. Ar putea spune cineva ca de ce nu este in Europa! Pai pentru ca aici era deja o gasca la conducerea treburilor si nu putea sa vina una nou formata, ca in state, sa ia ei conducerea! Asa ca terenul era virgin acolo si dupa ce s-au rupt de regatul englez, au facut ce au vrut.Iar Statuia Libertatii americanii, o au cadou de la francezi, sa nu creada cineva ca si-au creat-o ei.A adus-o cu vaporul si au montat-o acolo. Iar desteptii din state, nu sunt desteptii lor, au venit de pe alte meleaguri ale planetei. Acestia au venit la un castig mai mare. Iar facultatile lor bune, cum ati vrea sa fie, proaste. Pai dupa ce dau pentru fiica-mea 350.000 de dolari pe anii ei de studiu, sa iasa o proasta?! Pai le pun bomba sau le trag un glonte in cap cu luneta la decan si la alti profesori! Deci nu pot exista comparatii pro sau contra, intre doua tari care au sisteme diferite.
|
|
nastasemihail 47672 mesaje Membru din: 3/11/2008 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 07:46
De la: dorudascalu, la data 2009-06-14 07:36:51Se uita un lucru de o importanta colosala.O societate umana se dezvolta pe baza unui sistem socio-economico-politic creat.Americanii au creat sistemul lor, acum 200 de ani si de atunci l-au perfectionat mereu, dar tinand cont de Constitutia lor de acum 200 de ani.In Romania odata cu era industriala, se crease un sistem de acesta, care si-a atins apogeul in 1938. Cati dintre romani stiu ca atunci noi produceam automobile, trenuri, avioane etc. inclusiv pistoale mitraliera. Dar acest sistem l-a distrus razboiul. Au venit comunistii si au incercat sa faca si ei un sistem.Se vede ce au facut.La pregatirea si educatia pe care o aveau, doar atat le-a iesit.Au venit acum in 1989 comunisto-capitalistii, care in loc sa preia un sistem de la o tara vestica care merge, incearca de 20 de ani sa-l resapeze pe ala comunist. Ce a iesit, vedeti in fiecare zi. Trebuie mentionat ca sistemul american se bazeaza pe consum.Chiar si educatia se bazeaza pe asta.Automobilele au fost create mari si late, pt ca in fata, sa stea familia americana, care era prezentata ca avand mama, tata si doi copii.Iar ca sunt grasi, este normal, daca ai, mananci daca nu rabzi.Cea mai buna dovada sunt politicienii nostri, care vin la putere cu 80 kg si pleaca peste 4 ani cu 120 kg.Vreti sa spuneti ca nu vedeti?! Iar marea finanta are sediul in state, de acolo se da tonul, pentru ca ei conduc lumea.Acolo a fost locul liber la conducere, in restul lumii locurile din loja, erau ocupate de altii mai vechi. Ar putea spune cineva ca de ce nu este in Europa! Pai pentru ca aici era deja o gasca la conducerea treburilor si nu putea sa vina una nou formata, ca in state, sa ia ei conducerea! Asa ca terenul era virgin acolo si dupa ce s-au rupt de regatul englez, au facut ce au vrut.Iar Statuia Libertatii americanii, o au cadou de la francezi, sa nu creada cineva ca si-au creat-o ei.A adus-o cu vaporul si au montat-o acolo. Iar desteptii din state, nu sunt desteptii lor, au venit de pe alte meleaguri ale planetei. Acestia au venit la un castig mai mare. Iar facultatile lor bune, cum ati vrea sa fie, proaste. Pai dupa ce dau pentru fiica-mea 350.000 de dolari pe anii ei de studiu, sa iasa o proasta?! Pai le pun bomba sau le trag un glonte in cap cu luneta la decan si la alti profesori! Deci nu pot exista comparatii pro sau contra, intre doua tari care au sisteme diferite. Sistemul ala comunist de care spui nu afost unul unitar. A fost format din 2: -unul comunisto-sovietic -unul comunisto-socialist Cel de-al doilea, creat dupa gindirea lui ceausu, se incearca a se reinstaura, dar mai mult fara sa se stie asta. E ca o normalitate, care se impune.. Sint multe elemente din anii 65-66 pina in 89 care sint reactualizate, dar fiindca nu e alta solutie. Acela nu a fost comunism, ci socialism. Rusii nu au fost de acord un acei ani cu ceausu, dar si ei fac ceea ce se facea in acei ani, la noi.
Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
|
|
VAM_CIURUIT 426 mesaje Membru din: 11/11/2008 Oras: Satu Mare |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 10:14
Americanii,TOATA VIATA TRAIESC PE DATORIE SI CIND MOR ,DATORIA ESTE PRELUATA IN SARCINA EMIGRANTILOR.aMERICANII SINT BUNI PENTRU PRODUCEREA GRIPEI PORCINE
|
|
Fosta membra 9am.ro 118 mesaje Membru din: 21/02/2009 |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 19:29
Nu vreu sa te dezamagesc dar cine a citit mesajul tau nu avea nevoie, iar cei care aveau nevoie este sigur ca nu l-au citit
|
|
BOBITA 638 mesaje Membru din: 8/06/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 20:25
De acord,reflecta stricta realitate,tote mizeriile vin din America,toate relele din lume se propaga din America,cei mai multi idioti din lume sint in America,etc.
Si totusi tata va pacaleste inca odata ca romanii uita repede !
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 22:57
De la: 9am070302, la data 2009-06-14 20:25:42De acord,reflecta stricta realitate,tote mizeriile vin din America,toate relele din lume se propaga din America,cei mai multi idioti din lume sint in America,etc. Esti blonda? Recent s-a publicat o lista cu 100 de tari cu cele mai profitabile economii. Cu toata criza, SUA a ramas pe primul loc. Pe locul doi este Hong Kong. Ghici de ce? Iti mai dau un singur exemplu - Albert Einstein. El a ales la un moment data in viata sa devina cetatean american. De ce oare?Albert Einstein este considerat una dintre cele mai inteligente persoane din toate timpurile si una dintre figurile marcante ale secolului XX. A fost numit "Person of the Century" intr-un top mondial in care este urmat de Franklin D. Roosevelt si Mahatma Gandhi. Daca negi meritele acestui om chiar ca nu-ti mai raspund pentru ca inseamna ca esti omplet idioata! De origine evreu, Einstein s-a nascut in Germania si a ales sa traiasca in SUA la Princeton New Jersey (una dintre cele mai prestigioase universitati din lume). Einstein a cerut cetatenie americana. De ce oare? Voia sa apartina unei natiuni care propaga toate rele din lume si in care traiesc cei mai multi idioti din lume? Este doar un exemplu, putem vorbi ani in sir despre cetateni americani remarcabili, de diferite etnii, nativi americani sau naturalizati in America. Cred ca n-are sens sa mai dezvoltam subiectul in aceasta directie. Mai bine pune mana si mai citeste cate ceva! Se spune ca oamenii cei mai inteligenti din lume sunt foarte discreti si modesti. Cu cat inveti mai mult si cu cat citesti mai mult realizezi cat de mic si neinsemnat esti TU ca persoana si cat de multe lucruri pe lumea asta iti sunt necunoscute. Era si un proverb la tema:" Prostul daca nu-i fudul parca nu e prost destul" Inchei cu un breviar de filosofie de buzunar: Mai intai Moise a spus "Totul este Dumnezeu", mult dupà aceea a venit Iisus Hristos, care a spus "Totul este iubire ", mai tarziu a venit Marx care a zis "Totul este capital si plus valoare", apoi a fost Lenin, care a spus "Totul este luptà de clasà", iar undeva mai la urmà a venit unul zburlit, Einstein, care a concentrat totul �ntr-o concluzie: "- Totul e relativ"... |
|
Fosta membra 9am.ro 964 mesaje Membru din: 7/05/2009 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 23:00
De la: mona_simona2002, la data 2009-06-14 22:57:12Mai intai Moise a spus "Totul este Dumnezeu", mult dupà aceea a venit Iisus Hristos, care a spus "Totul este iubire ", mai tarziu a venit Marx care a zis "Totul este capital si plus valoare", apoi a fost Lenin, care a spus "Totul este luptà de clasà", iar undeva mai la urmà a venit unul zburlit, Einstein, care a concentrat totul �ntr-o concluzie: "- Totul e relativ"...si dupa aceia a venit nea Caisa si a spus ... da trenul de Caracal cat mai intarzie?
Religia este o r�m�i�� a copil�riei inteligen�ei noastre, ea se va stinge pe m�sur� ce adopt�m ra�iunea �i �tiin�a ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 23:16
De la: buldogul, la data 2009-06-14 10:14:21Americanii,TOATA VIATA TRAIESC PE DATORIE SI CIND MOR ,DATORIA ESTE PRELUATA IN SARCINA EMIGRANTILOR.aMERICANII SINT BUNI PENTRU PRODUCEREA GRIPEI PORCINE deci... Diferente Americani - Romani. Se pot compara? Asemanari: romanii si americanii viseaza, in principiu, la acelasi lucruri: - sanatate - o pozitie sociala respectabila - o casa frumoasa - o masina buna - excursii si vacante exotice - copii realizati profesional si material - o viata frumoasa, fara griji si lipsuri Americanii isi realizeaza aceste visuri imediat. Cum? Pe datorie, pe credite. Da, traiesc viata pe care si-o doresc, au tot ceea ce isi doresc. Toata viata platesc rate, traiesc pe datorie. Au tot ce viseaza si se bucura de toate aceste lucruri pe care si le doresc. Sunt fericiti. A fi dator la banci nu este nici o tragedie in SUA pentru ca sistemul american este o societate de consum. Aceasta inseamna ca se incurajeaza consumul prin orice mijloace, pe debit sau pe credit, consum sa fie! Romanii incep sa stranga bani ca sa-si poata realiza aceleasi vise. - Doresc o masina la 20 de ani si reusesc sa o cumpere peste 5-10 ani... unii nu reusesc sa cumpere masina visurilor lor niciodata - Doresc sa aiba o casa frumoasa, viseaza la ea 10 - 20 de ani, muncesc in draci si aduna bani pentru acest vis. Unii reusesc ... pe la 50 sau 60 de ani, altii nu reusesc niciodata sa aiba casa visurilor lor. - Vacante exotice... aduna romanul bani un an intreg pentru 7 zile in Grecia, Egipt, Turcia... pe urma lucreaza inca un an intreg ca sa plateasca rata la banca pt. ca si-a permis luxul sa isi ia o vacanta exotica sau... si mai trist, stiu romani care lucreaza 4-5 ani fara concediu ca sa-si permita o vacanta cu familia la mare s.a.m.d. Concluzia mea este ca romanii traiesc o viata plina de frustrari si privatiuni cu speranta ca odata ...mai devreme sau mai tarziu isi vor vedea visele cu ochii. Majoritatea acestor vise raman vise... oamenii se resemneaza sau se enerveaza, se cearta fara motiv, dau in depresie sau pur si simplu nu mia au puterea sa se bucure atunci cand visul devine realitate. Pana la urma se duc cu totii in acelasi loc ...si romanii si americanii, nu duc cu ei nimic in pamant ...pleaca toti intre 4 scanduri... Pana la urma ce conteaza? Care sistem e cel mai bun? Cel romanesc... traitul pe debit, ai bani ok, n-ai bani mori de foame sau iti ucizi visele? ...sau sistemul american - ai bani iti cumperi visele cu bani cash, n-ai bani iti cumperi visele pe credit? E o chestiune de alegeri pana la urma. Tu ce alegi? |
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 23:23
De la: mona_simona2002, la data 2009-06-14 23:16:27 ...Simona, mai vine odata trenul de Caracal?
Religia este o r�m�i�� a copil�riei inteligen�ei noastre, ea se va stinge pe m�sur� ce adopt�m ra�iunea �i �tiin�a ca principii directoare.
Am ceva mai bun de oferit in locul religiei: propria vointa, libera alegere si increderea in propriile puteri.
|
|
lorduljohn 499 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 23:27
De la: mona_simona2002, la data 2009-06-14 22:57:12De la: 9am070302, la data 2009-06-14 20:25:42De acord,reflecta stricta realitate,tote mizeriile vin din America,toate relele din lume se propaga din America,cei mai multi idioti din lume sint in America,etc. Mona ! Gresit ! Albert Einstein nu a ales sa fie cetatean american ! A fost rapit ! pentru ca aveau nevoie de el sa fabrice bomba atomica ! |
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 23:29
De la: lorduljohn, la data 2009-06-14 23:27:13Mona ! Gresit ! Albert Einstein nu a ales sa fie cetatean american ! A fost rapit ! pentru ca aveau nevoie de el sa fabrice bomba atomica !Jonh! Gresit! Albert Einstein a ales sa fie cetatean american ca nu a avut incotro!
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 23:37
De la: mona_simona2002, la data 2009-06-14 23:16:27 ...Simona, stii care este greseala judecatii tale?! Banii pentru tine au fost un profesor prost! Ei te �mping s� crezi c� esti infailibil�!
|
|
Postat pe: 14 Iunie 2009, ora 23:56
De la: Dorin_Ilie, la data 2009-06-14 23:00:24De la: mona_simona2002, la data 2009-06-14 22:57:12Mai intai Moise a spus "Totul este Dumnezeu", mult dupà aceea a venit Iisus Hristos, care a spus "Totul este iubire ", mai tarziu a venit Marx care a zis "Totul este capital si plus valoare", apoi a fost Lenin, care a spus "Totul este luptà de clasà", iar undeva mai la urmà a venit unul zburlit, Einstein, care a concentrat totul �ntr-o concluzie: "- Totul e relativ"...si dupa aceia a venit nea Caisa si a spus ... da trenul de Caracal cat mai intarzie? Trenul de Caracal intarzie 20 de minute (daca era iarna intarzia o ora), iar daca erai la Tokyo cineva din partea cailor ferate isi cerea scuze pentru cele 7 minute cat au intarziat toate trenurile din japonia intr-un an de zile... dar nu face obiectul discutiei. Era si un banc pe tema asta, cu nea Caisa care cere la Tokyo un bilet pana la Vintu si este intrebat la ghiseu "care Vintu? Vintu de Jos sau de Sus?" Cam la de-astea ma refer eu cand vorbesc despre civilizatie, a recunoaste ca avem lipsuri si a incerca sa le compensam cu altceva decat ingamfare, scandaluri si invidii. |
|
|
|

CATI DINTRE VOI DE PE ACEST TOPIC DE PE ACEST FORUM SAU CATI DINTRE VECINII VOSTRII AU UN DRAPEL TRICOLOR IN CASA????????????????????????????SA INTELEG CA SANT PROSTI AMERICANII ????????????SANT SI EU DE ACORD CA AU INDUSTRIA
mona_simona2002
Gigi baiete, chiar esti dus cu pluta ori nu stii sa citesti decat cel mult o pag. in urma? Dac-ai fi citit de la-nceput tot topicu` puteai vedea si singur, fara sa te trag de-atentie , ca i-am criticat, pe-unde meritau, pe fiecare-n parte, si romani si-americani, desteptule, iar ce-mi spui tu stiu si-am fumat demult, paseaza-le altora "noutatile" tale. La cele spuse de tine, as putea adauga inca f. multe si-unele chiar f. urate - valabil pt. ambele natii - dar, mai intai ar fi cazul sa cam parcurgi postarile anterioare. Si-nca ceva - nu-s nici baiat, nici fecior, ci femeie si cred ca mai "veche"-n lumea asta decat tine; cunosc realitatile americane, cu bune si rele, cam de pe vremea cand buchiseai primele litere din abecedar.
ALOO..alooooo... hai sa continuam comparatiile :naveta spatiala - planoare / ULM daca se m-ai fac, AVIATIE miltara , civila - intreprinderi goale , cercetare - dispret , sosele - ulite cu praf, noroi f(anotimp), ORGANIZARE-haos mic si moale, P.NOBEL - inginfare s.a.m.d. Oameni buni am lucrat pentru amercani la BAGDAD in vechea ambasada a lor si am pregatit-o pe cea noua , incaodata ne c. in mijlocul drumului, NU se poate face comparatie inrte noi si USA, NU, noi sintem niste tiritoare fara vaz iar ei niste vulturi ,la ce semanam este ca bagam pe gura si scoatem prin dos!Suparati-va care vreti, daca v-ati pierdut mintile si vreti sa va comparati cu americanii o sa patiti ca broasca din fabula .TOATE BUNE si un pic de ECHILIBRU !