back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Diferente:americani-romani.se pot compara?

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 17:49

Fii mandru ca incepand de azi ,nu traiesti degeaba, doar ca sa mananci si mori, da sens trairii tare, vorbeste, tipa, urla-ti durerea, spune-ne ca nu mai suporti sa muncesti o viata intreaga pentru un guvern nepasator, pentru o pensie de nimic. Exista atatea moduri prin care poti trai decent. Dar furtul e atat de mare ca te bufneste rasul si nu iti vine sa crezi cum pana acum toti au tacut !

De ce nimeni nu zice nimic ? De ce parintii nostri au permis atatea ? Generatiile ce urmeaza o sa ne blesteme , priveste in jur la ce ramane� Eu unul nu mai pot !

Romani uniti-va sub un singur nume : ROMANIA MEA, cea pura, simpla, si cea de care or sa scrie si invete viitorii tai copii.

AJUNGE CU LACOMIA, CORUPTIA, SA TRAIM BINE NOI CEI DE SUS,GATA CU CRIME DE BATRANI, GATA CU MINCIUNA , VREM TARA INAPOI !

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
dragan_sido

4 mesaje
Postat pe: 20 Iunie 2009, ora 20:44

Prietene tu nu esti nimic altceva decat un foarte mare papagal.... sunt convins ca vorbesti fara nici o baza reala de cunostinte fara sa fi informat... tu vorbeai de patriotism? noi in nici intr-un caz nu suntem patrioti..... nu cred ca exista popor mai patriot decat americani si o sa iti dau un exemplu minor pot spune si tampit....
daca esti putin atent la sfarsitul fiecarui film productie americana gen aventuri, sf, istoria apare mesajul "God bless America! dc nu apare acelasi mesaj la un film romanesc, rusesc, francez, englez sau eu mai stiu.... Acuma adevarul e ca da nu prea au ei istorie dar asta nu e important, important e ce au realizat o multime de violatori criminali si gunoaie ale societati precum erau considerati in europa inainte sa fie exilati in "lumea noua" si am observati toti ce inseamna diversitatea si libertatea. Spune-mi tu nu te simti mai bine daca sti ca bunicul tau a fost un ratat si tu esti o persoana importanta decat invers??? exact asta e treaba si cu istoria ;) Din moment ce esti cel mai puternic de foarte mult timp cu greu esti doborit... urmariti statisticile economice si observati ca e aproape aceeasi chestie... indiferent de criza economica. hai sa vorbim despre caracterul oamenilor... da are multe parti negative dar asa se intampla cand te nasti cresti si ti se spune non stop ca esti egal cu oricare om indiferent de religie rasa orientare sexuala sau stare financiara. daca nu erau americani tu prietene nu stiai ce e ala fast-fod coca cola pepsi calculator internet telefon mobil si multe altele nu ai observat pana acum ca toate marile branduri ale lumi sunt americane? Si crede-ma SUA chiar conduc lumea dc sa-i criticam referitor la razboaie si restul.... daca am fi in locul lor si noi am face la fel poate chiar mai rau! asa ca prietene mai informeaza-te!!! ;)

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 06:30

Nu exista diferente romino-americane.
Si apropo de condus lumea. Noi o conducem. Dar nu am aflat-o inca.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

116 mesaje
Oras: Tecuci

Postat pe: 21 Iunie 2009, ora 20:35

Acum 60 ani marele actor Constantin Tanase avea un cuplet la adresa guvernantilor. Din nefericire este la fel de actual si azi si mi-e teama ca va mai fi inca multi ani de aici inainte in Romania. Spun asta cu regret. Chiar imi pasa de Romania si as vrea sa aud de bine pe acolo.

"Ne-am trezit din hibernare
Si-am strigat cat am putut:
Sus Cutare! Jos Cutare!?
Si cu asta ce-am facut?

Am dorit, cu mic, cu mare,
Si-am luptat, cum am stiut,
S-avem noua guvernare?
Si cu asta ce-am facut?

Ca mai bine sa ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar traim in saracie?
Si cu asta ce-am facut?

Ia coruptia amploare,
Cum nicicand nu s-a vazut,
Scoatem totul la vanzare?
Si cu asta ce-am facut?

Pentru-a castiga o piine,
Multi o iau de la-nceput,
Ratacesc prin tari straine?
Si cu asta ce-am facut?

Traversam ani grei cu crize,
Leul iar a decazut,
Cresc intruna taxe-accize?
Si cu asta ce-am facut?

Totul este ca-nainte,
De belele n-am trecut,
Se trag sforile, se minte?
Si cu asta ce-am facut?

Se urzesc pe-ascuns vendete,
Cum nicicand nu s-a vazut,
Tara-i plina de vedete?
Si cu asta ce-am facut?

Pleaca-ai nostri, vin ai nostri!
E sloganul cunoscut;
Iarasi am votat ca prostii.
Si cu asta ce-am facut?"

[/quote]

Stimata doamna, marele Tanase descrie o realitate a vietii.El se ia de sistemul finantist care conduce omenirea.A plecat cumva acest sistem in alta galaxie si noi nu am aflat?!Sistemul socio-economic actual, in care se afla omenirea, nu duce la nimic bun.Este mentinut datorita faptului ca noi toti folosim niste hartii tiparite de catre ei , ca sa facem schimburi comerciale intre noi.Va rog sa faceti un exercitiu de imaginatie si sa considerati ca in localitatea dumneavoastra, hotarati un comitet de oameni sa va tipariti singuri banii proprii, sa-i impartiti la oameni, fara sa le cereti nimic, adica fara dobanda.Daca banii erau de argint si de aur, proslaveam acest sistem si as fi fost in stare sa ma sacrific pentru el!Dar asa pe niste hartii tiparite de ei, pe care le dau tot ei, sa-mi fie cu iertare, am si eu imprimanta(sic)!V-ati intrebat vreodata cum se creaza banii si de unde vin?!Daca ati vazut Zeitgeist Addendum, nu ati inteles nimic, daca nu l-ati vazut, vizionati-l si discutam dupa aceea despre fericire personala si despre multumirea sufleteasca ca te descurci in viata.Nu am gasit nicaieri un topic deschis care sa aiba ca subiect cele aratate in cele doua documentare, Zeitgeist si Zeitgeist Addendum.Am citit pe alte forumuri, pareri ordonate de catre boss-i, adica, de genul, combate frate, ca romanul este nascut Gica Contra si este de ajuns sa-i dai scanteia, ca el sa bata apa in piua dupa aceea.Poate imi spune si mie cineva, mai umblat si mai erudit ca mine, ce popor din lumea asta, mai are bancul acela cu "Sa moara si capra vecinului".
Succes (nu succesuri ) fara esec (nu esecuri ) in castigarea bataliei cu propria vointa.

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 00:03

De la: dragan_sido, la data 2009-06-20 20:44:27Prietene tu nu esti nimic altceva decat un foarte mare papagal.... sunt convins ca vorbesti fara nici o baza reala de cunostinte fara sa fi informat... tu vorbeai de patriotism? noi in nici intr-un caz nu suntem patrioti..... nu cred ca exista popor mai patriot decat americani si o sa iti dau un exemplu minor pot spune si tampit....
daca esti putin atent la sfarsitul fiecarui film productie americana gen aventuri, sf, istoria apare mesajul "God bless America! dc nu apare acelasi mesaj la un film romanesc, rusesc, francez, englez sau eu mai stiu.... Acuma adevarul e ca da nu prea au ei istorie dar asta nu e important, important e ce au realizat o multime de violatori criminali si gunoaie ale societati precum erau considerati in europa inainte sa fie exilati in "lumea noua" si am observati toti ce inseamna diversitatea si libertatea. Spune-mi tu nu te simti mai bine daca sti ca bunicul tau a fost un ratat si tu esti o persoana importanta decat invers??? exact asta e treaba si cu istoria ;) Din moment ce esti cel mai puternic de foarte mult timp cu greu esti doborit... urmariti statisticile economice si observati ca e aproape aceeasi chestie... indiferent de criza economica. hai sa vorbim despre caracterul oamenilor... da are multe parti negative dar asa se intampla cand te nasti cresti si ti se spune non stop ca esti egal cu oricare om indiferent de religie rasa orientare sexuala sau stare financiara. daca nu erau americani tu prietene nu stiai ce e ala fast-fod coca cola pepsi calculator internet telefon mobil si multe altele nu ai observat pana acum ca toate marile branduri ale lumi sunt americane? Si crede-ma SUA chiar conduc lumea dc sa-i criticam referitor la razboaie si restul.... daca am fi in locul lor si noi am face la fel poate chiar mai rau! asa ca prietene mai informeaza-te!!! ;)

NImic nou sub soare. Inainte au fost Anglia si Franta, mai inainte Bizantul si Arabia, si mai devreme Imperiul Roman si tot asa, pana in Egiptul antic si in Sumer. Si ca si americanii, au adus si bune, si rele. Apropo, fast foodul si colele care numai pe langa nucile de cola nu au trecut, puii crescuti cat curcanii cu hormoni, si obezitatea aia morbida care a inceput sa faca ravagii si pe la noi, toate astea tin de ceea ce neaduce rau America. Cat despre lucrurile bune, numeste te rog un singur brand american de telefon mobil, ca toate pe care le stiu eu sunt fie europene, fie japoneze, iar pana si Blackberry e canadian. Oricum, ii putem felicita pe americani de pe acum pentru pierderea razboaielor din Irak si Afganistan, ultimul extins periculos si in Pakistanul putere nucleara.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 02:21

Mai voi nici acum nu va dati seama cine urmeaza la rind?

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 23 Iunie 2009, ora 20:25

NU VREAU SA TE JIGNESC DAR DACA TE LIMITEZI DOAR LA UN TELEFON MOBIL ESTE GRAV DE TINE UITE RACHETE UITATE LA SATELITII TRIMISI IN SPATIU NENE , MORBIDUL GENERAL MOTORS , CRYSLER , FORD APROPO ESTE AMERICAN NU GERMAN COCA COLA PEPSI COLA McDONALDS ,KFC HOLLYWOOD NU BOLLYWOOD-UL INDIAN , CLAUZA NATIUNII FAVORIZATE PARCA AI SPUNEA SI LOTERIA VIZELOR CHEAR NU SANT BRAND-uri AMERICANE ???????A SI SA TRECEM LA AVIOANE : BOEING, PIPER , GOLFSTREEM IN FINE NU ESTE VORBA DE AIRBUS -UL EUROPEAN SI NICI DE .........CE SE MAI FABRICA IN ROMANIA SI UNDE???????? A ERA BAC SI YAR UITASEM BAC-UL NU SE MAI FABRICA DE FAPT NICI NU PREA SA FABRICAT SI YAR-URILE SANT PENTRU OAMENI CU VENITURI SI NICI ASA NU SANT CUNOSCUTE !!!!!!

last_but_one

70 mesaje
Oras: Suceava

Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 21:18

Motorola, Apple sunt brand-uri de telefoane mobile americane daca nu ma insel... Si PC-ul pe care il folosesti pariez ca e inventie americana, adica banuiesc ca folosesti windows si nu linux si restul componentelor crezi ca sunt europene (ca sa nu spun romanesti)? Intr-un cuvant: Microsoft.
Si in cazul talentelor, ca sa amintim de Michael Jackson (Dumnezeu sa-l ierte), ei il au pe el ca regele muzicii pop. Noi, in schimb, il avem pe Nicolae Guta ca regele manelelor.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 17:10

De la: last_but_one, la data 2009-06-28 21:18:32Motorola, Apple sunt brand-uri de telefoane mobile americane daca nu ma insel... Si PC-ul pe care il folosesti pariez ca e inventie americana, adica banuiesc ca folosesti windows si nu linux si restul componentelor crezi ca sunt europene (ca sa nu spun romanesti)? Intr-un cuvant: Microsoft.
Si in cazul talentelor, ca sa amintim de Michael Jackson (Dumnezeu sa-l ierte), ei il au pe el ca regele muzicii pop. Noi, in schimb, il avem pe Nicolae Guta ca regele manelelor.

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 29 Iunie 2009, ora 20:33

este clar americanii au cu ce se lauda

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 06:26

De la: gigi_braicovici, la data 2009-06-29 20:33:44este clar americanii au cu ce se lauda
Cum adica nu avem cu ce ne lauda. Se sperie occidentalii de noi. Si nu se intimpla nimic. Eventual le creste natalitatea.
Iar noi ii chemam si nu ne creste nimic, nici industria, nici natalitatea. Deci asta e diferenta. Lor le creste de la noi. Noua ne scade de la ei. cam toate.

Kaarrp

45 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 17:06

Gigi Braicovici,

Matale de ce scrii cu majuscule, crezi ca te ajuta la elocventa?
Cat despre ce spui...nu pot crede ca est platit pentru asta!
Inseamna ca o faci din proprie convingere, ceea ce chiar trebuie respectat!

Cat despre topic, presupun ca cine l-a initiat a vrut sa afle niste puncte de vedere exprimate inteligent si politicos...si ooops!, iar se da cu mucii in fasole de catre unii si altii, de parca am fi la derby-ul Steaua-Dinamo.

Cum zic idolii tai: "keep the good work!", ne face bine la toti, macar la adrenalina.
Si ne arata ca e periculos sa fim prea relaxati, mai avem de lucru!

Shalom!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 17:13

De la: karp, la data 2009-07-01 17:06:41Gigi Braicovici,

Matale de ce scrii cu majuscule, crezi ca te ajuta la elocventa?
Cat despre ce spui...nu pot crede ca est platit pentru asta!
Inseamna ca o faci din proprie convingere, ceea ce chiar trebuie respectat!

Cat despre topic, presupun ca cine l-a initiat a vrut sa afle niste puncte de vedere exprimate inteligent si politicos...si ooops!, iar se da cu mucii in fasole de catre unii si altii, de parca am fi la derby-ul Steaua-Dinamo.

Cum zic idolii tai: "keep the good work!", ne face bine la toti, macar la adrenalina.
Si ne arata ca e periculos sa fim prea relaxati, mai avem de lucru!

Shalom!
shalom,nene karp

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 20:38

SINCER ops iar incepusem sa scriu ,mai draga KARP sant satul sa tot incerc sa luminez pe cate cineva si nu prea dau atentie la toate detaliile unor postari si ai dau dreptate lui nastasemihail :::::::

Cum adica nu avem cu ce ne lauda. Se sperie occidentalii de noi. Si nu se intimpla nimic. Eventual le creste natalitatea.

Iar noi ii chemam si nu ne creste nimic, nici industria, nici natalitatea. Deci asta e diferenta. Lor le creste de la noi. Noua ne scade de la ei. cam toate. ...........atat, atat doar atat . imi pare rau daca par ofensator sau inocent dar declar sincer : ORICAND AS VREA SA EMIGREZ IN STATE

Kaarrp

45 mesaje

Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 22:27

Gigi, imi pare rau ca est atat de pesimist.

Pe de o parte incerc sa te inteleg, ca intr-adevar in RO "avem di tati" si nu toate sunt de lauda...

Dar sa alegi tara aia atat de nenaturala, experimentul ala in plina desfasurare si care ne afecteaza pe toti in asa masura...daca tot vrei sa pleci asa departe de tara, mai bine in Noua Zeelanda decat in USA, chiar si Canada mi se pare mai "normala clinic" decat USA. Ca sa nu mai zic de Europa, cu toate optiunile...

Eu, in vara lui '90, dupa Piata Universitatii am vrut sa plec in Africa de Sud impreuna cu cativa prieteni si nu am reusit pentru ca desi am trimis la ambasada lor din Londra documentele completate (printr-o cunostinta si nu prin Posta), peste 1 an am aflat, tot de la Londra, ca trimisesera imediat raspuns favorabil si mie si celorlalti 3 prieteni, dar prin Posta pe adresele nostre - nici unul nu a primit scrisorile.

Ironia soartei - ne-au facut sa vrem sa plecam bolsevicii si securistii si tot ei ne-au impiedicat sa plecam!

Intre timp lucrurule s-au schimbat, esti liber sa pleci incotro vezi cu ochii. e deja banal, asa ca eu am hotarat sa raman, e pacat sa pierd spectacolul in care sunt si actor si scenariul se scrie din mers...

Si apoi, fara gluma, sunt atatea de facut aici.

Eu am postat niste puncte de vedere legate de topic si am facut-o atat cu ironie la adresa yankeilor cat si cu auto ironie la adresa noastra, a urmasilor "celor mai viteji si mai drepti dintra traci."..
Ii respect si ii admir pe yankei pentru cateva calitati tot asa cum ii consider cabotini in alte privinte - si nu am chef sa intru in detalii. Dar atat; sa cad pe spate privind la realizarile lor, pe toate planurile, nu mi se pare corect, fata de toti ceilalti, cum am fi si noi, care au avut un cu totul alt traseu istoric - nu mi se pare corect. Adica nu am iesit noi pe locul 1, dar de fapt nici nu am alergat in aceeasi cursa cu ei...

La fel, incerc sa-i vad si pe ai nostri asa cum sunt, nu in imagini idilice.

Asa ca, sa doresc sa plec acolo doar pentru ca este mai bine in unele privinte sau pentru ca pe aici "dreptatea umbla cu capul spart" si "strambii i-au mancat pe drepti" si mai avem maxime din astea...

Ideea este ca problemele ne sunt date pentru a fi rezolvate, si dupa ce ca nu afisam steagul peste tot ca americanii si nici nu scriem pe toate gardurile "God bless Romania", macar sa nu ne mai vorbim singuri de rau cu atata patos, ca asta nu rezolva nimic; de asta oricum au grija altii, si chiar cu talent...

Adica, in incheiere: "Mai cu talent, Dorele!" si in sensul cel bun, mai ales!

O seara buna, chiar si ploioasa!

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 1 Iulie 2009, ora 23:49

Am citit cu multa atentie acest topic si nu-mi vine sa cred : Multi pupincuristi a mai trimis Romania in lume !

Sa le fie de bine si sa linga ,cu spor ,in continuare !

Nota ! Regret ca mi-am iesit din limitele mele normale, dar cu astfel de specimene care abia asteapta sa denigreze Romania nu ma pot purta altfel !

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 01:21

De la: karp, la data 2009-07-01 22:27:12Gigi, imi pare rau ca est atat de pesimist.

Pe de o parte incerc sa te inteleg, ca intr-adevar in RO "avem di tati" si nu toate sunt de lauda...

Dar sa alegi tara aia atat de nenaturala, experimentul ala in plina desfasurare si care ne afecteaza pe toti in asa masura...daca tot vrei sa pleci asa departe de tara, mai bine in Noua Zeelanda decat in USA, chiar si Canada mi se pare mai "normala clinic" decat USA. Ca sa nu mai zic de Europa, cu toate optiunile...

Eu, in vara lui '90, dupa Piata Universitatii am vrut sa plec in Africa de Sud impreuna cu cativa prieteni si nu am reusit pentru ca desi am trimis la ambasada lor din Londra documentele completate (printr-o cunostinta si nu prin Posta), peste 1 an am aflat, tot de la Londra, ca trimisesera imediat raspuns favorabil si mie si celorlalti 3 prieteni, dar prin Posta pe adresele nostre - nici unul nu a primit scrisorile.

Ironia soartei - ne-au facut sa vrem sa plecam bolsevicii si securistii si tot ei ne-au impiedicat sa plecam!

Intre timp lucrurule s-au schimbat, esti liber sa pleci incotro vezi cu ochii. e deja banal, asa ca eu am hotarat sa raman, e pacat sa pierd spectacolul in care sunt si actor si scenariul se scrie din mers...

Si apoi, fara gluma, sunt atatea de facut aici.

Eu am postat niste puncte de vedere legate de topic si am facut-o atat cu ironie la adresa yankeilor cat si cu auto ironie la adresa noastra, a urmasilor "celor mai viteji si mai drepti dintra traci."..
Ii respect si ii admir pe yankei pentru cateva calitati tot asa cum ii consider cabotini in alte privinte - si nu am chef sa intru in detalii. Dar atat; sa cad pe spate privind la realizarile lor, pe toate planurile, nu mi se pare corect, fata de toti ceilalti, cum am fi si noi, care au avut un cu totul alt traseu istoric - nu mi se pare corect. Adica nu am iesit noi pe locul 1, dar de fapt nici nu am alergat in aceeasi cursa cu ei...

La fel, incerc sa-i vad si pe ai nostri asa cum sunt, nu in imagini idilice.

Asa ca, sa doresc sa plec acolo doar pentru ca este mai bine in unele privinte sau pentru ca pe aici "dreptatea umbla cu capul spart" si "strambii i-au mancat pe drepti" si mai avem maxime din astea...

Ideea este ca problemele ne sunt date pentru a fi rezolvate, si dupa ce ca nu afisam steagul peste tot ca americanii si nici nu scriem pe toate gardurile "God bless Romania", macar sa nu ne mai vorbim singuri de rau cu atata patos, ca asta nu rezolva nimic; de asta oricum au grija altii, si chiar cu talent...

Adica, in incheiere: "Mai cu talent, Dorele!" si in sensul cel bun, mai ales!

O seara buna, chiar si ploioasa!

Cu tot respectul!!!!

C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
9am062697

18 mesaje
Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 09:12

De la: nastasemihail, la data 2009-06-21 06:30:08Nu exista diferente romino-americane.
eXISTA O DIFERENTA;UNII TRAG APA LA WC ,ALTII FOLOSESC COCEANUL

liviu_doru2008

87 mesaje

Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 15:23

Salut ! vad ca nu va-ti linistit , de NIMITZ AUZITARA-TI ? O chestie ce pluteste pe mari si oceane , nu fata primari de capitala , nu da presedinti , insa contine : REACTOR NUCLEAR , TEHNOLOGIE DE CEL M-AI INALT NIVEL , TOT FELUL DE JUCARII MILITARE , ORGANIZARE , OAMENI MULTUMITI SI CORECTI CARE FORMEAZA O MARE FAMILIE CARE I-SI RESPECTA PATRIA ! Ce seamana in Romania cu ceece am scris mai sus ?PORTAVION SE CHEAMA , SI E BINE CA NU AVEM CA-L VINDEA BASE LA FIER VECHI si din banii cistigati cumpara uneia din Elene, o pereghe de slapi !

CREDINTA SI CALITATE !!!
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 2 Iulie 2009, ora 15:28

De la: 9am062697, la data 2009-07-02 09:12:02
De la: nastasemihail, la data 2009-06-21 06:30:08Nu exista diferente romino-americane.

eXISTA O DIFERENTA;UNII TRAG APA LA WC ,ALTII FOLOSESC COCEANUL
Sa inteleg ca americanii inca folosesc coceanul. Ca eu trag apa la wc de cind ma stiu eu.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 01:12

De la: 9am033287, la data 2009-07-02 15:23:52 Salut ! vad ca nu va-ti linistit , de NIMITZ AUZITARA-TI ? O chestie ce pluteste pe mari si oceane , nu fata primari de capitala , nu da presedinti , insa contine : REACTOR NUCLEAR , TEHNOLOGIE DE CEL M-AI INALT NIVEL , TOT FELUL DE JUCARII MILITARE , ORGANIZARE , OAMENI MULTUMITI SI CORECTI CARE FORMEAZA O MARE FAMILIE CARE I-SI RESPECTA PATRIA ! Ce seamana in Romania cu ceece am scris mai sus ?PORTAVION SE CHEAMA , SI E BINE CA NU AVEM CA-L VINDEA BASE LA FIER VECHI si din banii cistigati cumpara uneia din Elene, o pereghe de slapi !

Da, m�i am auzit �i noi c� nu suntem suficient de ignoran�i!!!
Dar p�n� acum n-am mai v�zut at�ta prostie....�i nu este numai postarea ta...ci multe altele care denigreaz� ROM�NIA
Poate ne "luminezi" tu, �n marea ta �tiin��, s� pricepem �i noi, �tia pe care-i consideri ignoran�i �i "nelini�ti�i"...prin ce metode po�i face o compara�ie pertinent� �ntre o democra�ie SUA �i cea de la noi. ...c� eu sunt economist...dar mi-e imposibil!!!
Cum compari SUA, cu o democra�ie de peste 200 de ani, peste 300 de milioane de locuitori �i care se �ntinde aproape pe un �ntreg continent...cu ROM�NIA, care are o am�r�t� de democra�ie de vreo 20 de ani �ncoace �i 20 de milioane de locuitori (�n continu� sc�dere din p. de v. demografic) ????
�i a� mai avea o �ntrebare cam la fel de pertinent�...c� tot �i linge�i �n dos pe americani �i a�i fi �n stare s� le ridica�i statui prin spa�iul C-D-P.
S�-mi spui �i mie, �n ultima sut� de ani, c�te r�zboie s-au �inut pe teritoriul SUA????

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 01:21

Istoria Incepe in Carpati Istoria Incepe in Carpati

sorin_0_9

15 mesaje
Oras: Oradea

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 09:30

Adevarul este ca daca la noi nu s-ar ocupa conducatorii nostri " iubiti" cu furtul si marirea averilor personale,Romania ar fi fost mult mai avansata din toate punctele de vedere.
Eu am un frate in S.U.A. care a zis ca vine acasa doar in vizita 1 luna si merge inapoi pentru ca acolo munca si banul are valoare. Acolo daca ai nevoie de un act nu umbli de iti sar ochii si dai o gramada de bani in stanga si in dreapta. Daca vrei sa-ti faci o firma in doua zile ti-s gata actele si ai firma.Traiul cu tot ce cuprinde el este mai ieftin ca si la noi.
Din ce v-am zis aici vedeti daca gasiti un plus pt. care se merita sa ramai aici.Si astea sunt o mica parte din plusurile traiului in S.U.A.

Kaarrp

45 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 12:04

Sorin,

Ai dreptate. Sociatetea aia din USA chiar functioneaza.
Dar functioneaza similar si in Germania, Marea Britanie, Irlanda, Suedia, etc.
La noi nu (prea) functioneaza, si cine este de vina?

Am putea sa tragem heblul, sa punem matura in usa si sa ne carabanim care pe unde...
Dar nu o facem, nu-i asa?

Sau sa acceptam si chiar sa ii ajutam pe americani sa cucereasca toata planeta, sa vina sistemul ala minunat la noi daca noi nu putem ajunge (toti) acolo. Si oare chiar ar functiona? Americanii sunt foarte prezenti in Panama, Columbia, Brazilia, Indonesia, Filipine, etc. si se pare ca nu au exportat intregul sistem, doar componente ale lui, cum ar fi portavionum Nimitz mentionat intr-o postare de mai sus...

De fapt, o buna parte din curentul de bunastare din State si partial din UE este generata chiar de aceasta diferenta de potential...stii, intrebarea aia: ce se va intampla cu resursele planetei si clima cand toti tuciurii si galbenii vor avea frigidere, aer conditionat, masina de 100 CP, etc....sau cand toti vor manca friptane, mici, burgeri mai des decat mananca acum (adica mai deloc).

Poate eu gresesc punand problema in termenii unei solutii generale, in vreme ce oamenii se multumesc sa gaseasca si rezolvari individuale, cum ar fi sa se mute in State.

Eu cred ca americanii nu sunt pregatiti si nici dispusi sa ne primeasca pe TOTI, nici sa "forwardeze" din fluxul bunastarii catre toti (pana una alta au forwardat "cresterea economica negativa" catre TOTI!).

Iar pentru reclamantii mai nervosi (vezi arabii) exista portavionul Nimitz si alte minuni ale tehnologiei la care unii se uita cu gura cascata...

Adica, noua la ce ne foloseste?

Asa ca eu zic sa mai stam si pe acasa si sa dam cu mopul mai des si mai cu talent, sa ne respectam in primul rand pe noi si desigur si pe ceilalti si sa nu ne mai punem atata cenusa in cap; altfel, vom continua sa fim niste frustrati nevrotici dispretuiti de toti cellalti...

Politicienii poarta raspunderea lor, dar nu toata raspunderea, pana la urma sunt "emanati" cum zicea Ilici, de catre noi TOTI.

Asa ca fruntea sus si la treaba!
Eu alta solutie n-am, poate gasesc altii.

O zi super iti doresc la Oradea si oriunde!

Fosta membra 9am.ro

59 mesaje
Oras: Tecuci

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 12:21

La intrebarea daca se pot compara americanii cu romanii, eu spun ca merita sa ne uitam in geografie si vom afla ca distanta dintre cele doua tari este aceeasi, deci ne putem compara. Diferenta este ca noi, pana la iesirea din tara, circulam prin gropi. Nu numai prin cele oferite de soselele patriei ci si prin gropile economiei. Sa-i lasam pe americani sa fie cum sunt, iar noi vom putea sa ne "ratoim" la ei doar atunci cand vom astupa toate gropile, inclusiv pe cele in gandire...

liviu_doru2008

87 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 14:53

TRAIASCA si infloreasca frica de nou ce salasueste in capul romanului , sintem artisti in a crea lucruri de care nu are nevoie nimeni , tot ce s-a creea de valoare , a fost creat AFARA ! Romanii buni au fost recompensati si lucrarile lor de valoare au fost puse in practica AFARA , da doamna economist avem o academie ce nu foloseste la nimic , care este rezultatul muncii lor ? RASPUNS : intrigi inginfare si pupincurism , nu m-ar mira ca cineva din familia prezidentiala sa fi facut mare academician cum de altfel s-a m-ai intimplat ! Promovarea elementelor fara valoare , lipsa de pozitie ferma in fata prostiei , acceptarea lipsei de calitate in tot ce ne inconjoara motivind ca sintem saraci este caracteristica de baza a natiei , iar exceptiile intaresc cele spuse ! FORTE BINE CA EXISTA ASTFEL DE COMENTARII !

CREDINTA SI CALITATE !!!
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 15:56

Exista o diferenta mare intre romini si americani. Americanii nu-si injura natia......

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 16:10

De la: 9am033287, la data 2009-07-03 14:53:45 TRAIASCA si infloreasca frica de nou ce salasueste in capul romanului , sintem artisti in a crea lucruri de care nu are nevoie nimeni , tot ce s-a creea de valoare , a fost creat AFARA ! Romanii buni au fost recompensati si lucrarile lor de valoare au fost puse in practica AFARA , da doamna economist avem o academie ce nu foloseste la nimic , care este rezultatul muncii lor ? RASPUNS : intrigi inginfare si pupincurism , nu m-ar mira ca cineva din familia prezidentiala sa fi facut mare academician cum de altfel s-a m-ai intimplat ! Promovarea elementelor fara valoare , lipsa de pozitie ferma in fata prostiei , acceptarea lipsei de calitate in tot ce ne inconjoara motivind ca sintem saraci este caracteristica de baza a natiei , iar exceptiile intaresc cele spuse ! FORTE BINE CA EXISTA ASTFEL DE COMENTARII !

B�i b�iete e�ti un maaare ipocrit...�i la categoria CULTUR� GENERAL� e�ti VARZ����!!!!!
Cum po�i s� afirmi c� inven�iile rom�ne�ti nu au fost �i nu r�m�n de valoare sau c� nu are nimeni nevoie de ele??? Hai s�-�i dau c�teva mici exemple, ca s� vezi c�t e�ti de idiot c�nd faci afirma�ii gratuite...aiurea!!!
- NICOLAE TECLU - a inventat becul. Cred c� �tii ce-i �la
- HENRI COAND� - a inventat motorul cu reac�ie...�la care face avioanele s� zboare �n prezent.
- NICOLAE PAULESCU - a inventat insulina - cea care se d� la persoanele cu diabet...din �ntreaga lume.
- PETRACHE POENARU - a inventat stiloul - adic� �la cu care scrii.
- GEORGE EMIL PALADE, Premiului Nobel pentru Fiziologie �i Medicin�
- EMIL RACOVI�� - fondatorul biospeologiei
Sunt foarte mul�i...dar dac� vrei cultur� general� m� rogi frumos...�i-�i fac o list� complet�...c�-i �tiu pe to�i!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 16:16

De la: 1954ppll, la data 2009-07-03 12:21:20La intrebarea daca se pot compara americanii cu romanii, eu spun ca merita sa ne uitam in geografie si vom afla ca distanta dintre cele doua tari este aceeasi, deci ne putem compara. Diferenta este ca noi, pana la iesirea din tara, circulam prin gropi. Nu numai prin cele oferite de soselele patriei ci si prin gropile economiei. Sa-i lasam pe americani sa fie cum sunt, iar noi vom putea sa ne "ratoim" la ei doar atunci cand vom astupa toate gropile, inclusiv pe cele in gandire...

Au �i ei gropile lor...Ar trebui s� dai o rait� prin New-York...s� vezi c� nici ei nu stau mai bine la capitolul "asfalt"....iar despre gropile din g�ndire nici de alea nu duc lips�!!!
�n ce prive�te "geografia"...distan�ele cu siguran�� se vor schimba, mai ales dac� va continua �n acela�i ritm �nc�lzirea global�.....de care ghici cine este principalul vinovat?!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 3 Iulie 2009, ora 16:28

Si A E Maconski. A teoretizat existenta unor cimpuri biostructurate. Noi sintem in ele ca mierea in fagure. Dispar sau se distrug la moarte.
Ceea ce a spus el a fost vizualizat cu microscopul electronic, ca o retea de lumina, exact ca un fagure de miere hexagonala.
si intr-adevar dispare structura la oamenii morti. Corpul ramine.
E una din cele mai mari aporturi la cunoastere, dar aproape complet omisa, deocamdata.

Pagini: << 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Diferente:Americani-Romani.Se pot compara?
Mergi la: