back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Diferente:americani-romani.se pot compara?

Pagini: << 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >> Sari la pagina:

9am080550

3 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 20:52

Tema aceasta despre diferentele dintr americani si romani mi se pare destul de absurda.Cine suntem noi ca sa hotaram cine e mai "bun" si cine e mai "rau"?Nu stiu daca realizati,dar parerea omului de rand nu mai conteaza.Suntem guvernati de clanuri invizibile,care se joaca cum vor cu mintea noastra .Este cel mai cumplit razboi pe care la avut omenirea vreodata,un razboi tacut ,tintit si fara nici un adversar.Mergem ca miei la taiere,jucam cum canta ei si apoi ne plangem ca disparem ca natiune,demnitate,valori....Ne-au transformat in sclavii consumului,fapt pentru care ne-am imprastiat in toata lumea,pierzandu-ne identitatea si inghitind umilinta de sclavi.Nu e vina noastra,noi nu am avut prea multe optiuni si ingraditi de cultul comunismului am fost o prada prea usoara.Stia Ceausescu ce stia .Eram doar o copila cand am urmarit in direct asa zisul proces si executie,dar niciodata nu pot sa uit cuvintele pe care le-a spus.."Mai copii,voi nu stiti ce faceti..."A fost acuzat de tiranie,ca a infometat un popor,ca nu traiam in stil occidental...ei bine ,acum sunt de toate dar...nu-i cu ce.E mai bine asa?Cine se face vinovat de distrugerea unui popor care a avut o identitate.o istorie de invidiat?Nu credeti ca interese meschine.invidioase si hraparete ne-au ravnit ceea ce multe popoare au vrut sa aiba.Nu am avut puterea si nici nu o sa avem niciodata ca sa impiedicam ceea ce deja e stabilit.Nu suntem singura tara in aceasta situatie si nici nu avem cum sa ne aparam.Asa ca hai sa nu ne mai comparam cu nimeni si sa incercam macar sa traim in demnitate(cei care mai pot).Cu respect Miki

MikiS
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 21:00

999www.youtube.com/v/bcectWAGNi8&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/bcectWAGNi8&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 21:02

999www.youtube.com/v/NbOubxVHpUM&hl=en&fs=1&">www.youtube.com/v/NbOubxVHpUM&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 21:04

999www.youtube.com/v/WOOl0NARtBo&hl=en&fs=1&rel=0">www.youtube.com/v/WOOl0NARtBo&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344">

Fosta membra 9am.ro

303 mesaje
Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 21:07

bine bravo tie nu este rau sa fii patriot, chear nationalist , dar de ce nu ai pus si tu o melodie romaneasca la asta cu Romania mea ????????? in rest toate felicitarile mele pentru tine dar si pentru MIKI

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 7 Iulie 2009, ora 21:20

live.stirileprotv.ro/ live ceremonia in memoria lui michael jackson

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 07:29

De la: 9am080550, la data 2009-07-07 20:52:32 Tema aceasta despre diferentele dintr americani si romani mi se pare destul de absurda.Cine suntem noi ca sa hotaram cine e mai "bun" si cine e mai "rau"?Nu stiu daca realizati,dar parerea omului de rand nu mai conteaza.Suntem guvernati de clanuri invizibile,care se joaca cum vor cu mintea noastra .Este cel mai cumplit razboi pe care la avut omenirea vreodata,un razboi tacut ,tintit si fara nici un adversar.Mergem ca miei la taiere,jucam cum canta ei si apoi ne plangem ca disparem ca natiune,demnitate,valori....Ne-au transformat in sclavii consumului,fapt pentru care ne-am imprastiat in toata lumea,pierzandu-ne identitatea si inghitind umilinta de sclavi.Nu e vina noastra,noi nu am avut prea multe optiuni si ingraditi de cultul comunismului am fost o prada prea usoara.Stia Ceausescu ce stia .Eram doar o copila cand am urmarit in direct asa zisul proces si executie,dar niciodata nu pot sa uit cuvintele pe care le-a spus.."Mai copii,voi nu stiti ce faceti..."A fost acuzat de tiranie,ca a infometat un popor,ca nu traiam in stil occidental...ei bine ,acum sunt de toate dar...nu-i cu ce.E mai bine asa?Cine se face vinovat de distrugerea unui popor care a avut o identitate.o istorie de invidiat?Nu credeti ca interese meschine.invidioase si hraparete ne-au ravnit ceea ce multe popoare au vrut sa aiba.Nu am avut puterea si nici nu o sa avem niciodata ca sa impiedicam ceea ce deja e stabilit.Nu suntem singura tara in aceasta situatie si nici nu avem cum sa ne aparam.Asa ca hai sa nu ne mai comparam cu nimeni si sa incercam macar sa traim in demnitate(cei care mai pot).Cu respect Miki

Buna, Miki!

Subiectul acesta, pe care imi facea placere sa-mi spun parerea, a degenerat urat in ultimele zile.
... se da cu parul, se vorbeste urat si argumentele au fost inlocuite de injurii si otrava.

Voiam sa te felicit pentru limpezimea ideilor pe care le-ai expus mai sus, desi in jur era o tornada? Ganduri bune de la mine si

Domnilor,

TIME OUT! ...Va rog frumos, un pic mai civilizat ...se poate?

Multumesc.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 12:17

De la: ADERP_NIROLF_ERTEP999, la data 2009-07-07 20:10:55999

Vai!!!!! N-am v�zut �n via�a mea at�ta prostie!!!!
Pare a fi mai mult o parodie de proast� calitate....l-am urm�rit stupefiat� de dou� ori �i tot mi-e greu s� cred c� sunt at�t de idio�i!!! Huh!

C�nd toat� lumea g�nde�te la fel �nseamn� c� nimeni nu g�nde�te.
Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 22:11

De la: Dorulet, la data 2009-07-08 12:17:34

Pare a fi mai mult o parodie de proast� calitate....l-am urm�rit stupefiat� de dou� ori �i tot mi-e greu s� cred c� sunt at�t de idio�i!!! Huh!

Gresesti, Dora! Asemenea emisiuni sunt si in Romania. Am vazut si eu farsele lui Buzgugan, Sukaru si altii ca ei.

Intr-o asemenea emisiune realizata in Romania cu ani in urma la Parlament am vazut raspunsuri cretine cate vrei si nu de la oricine (oameni de pe strada ca-n videoclipul de mai sus) ci de la alesii nostri, cu pretentii si scoli inalte.

Parlamentarii erau intrebati in emisiunea aceea :"Stati ca s-au facut masuratori astazi si s-a constatat ca apa potabila din Romania contine 66% hidrogen si 33% oxigen? Ce parere aveti? Cum va influenta aceasta situatie starea de sanatate a romanilor? Ce masuri propuneti pentru remedierea acestei situatii?
Parlamentarii romani care au raspuns pareau la fel de stupizi ca si americanii din clipul lui Florin, desi au invatat toti compozitia apei la chimie prin clasa a VII sau a VIII. Deci... studiati problema ceva mai profund, nu mai trageti concluzii aiurea. Si eu am venit in America exact cu aceeasi idee preconceputa ca americanii sunt prosti si stupizi, gresit!!! Au prostii si stupizii lor, exact la fel ca noi, dar in acelasi timp au mult mai multe varfuri, genii, idei si realizari remarcabile si incontestabile.

Nu va mai luati dupa aparente! Aveti o parere deformata despre SUA. Cineva acolo, in Romania are interesul sa va tina in bezna si cu ochii inchisi, exact asa cum pe vremea impuscatului cand vedeam din occident doar imagini cu oameni fara adapost si cu someri, pentru ca asta voia "taticul nostru" sa stim.

Dora si tu poti aparea la fel de stupida in ochii lor daca te invita o americanca sa va distrati impreuna o ora la "GYM"; "Cocoa"; "Early School Tea" sau la "Chevy Cheese" si tu nu sti ce sa raspunzi pentru ca habar n-ai ce sunt astea.

Diferenta dintre ea si tine este ca tu o consideri "americanca stupida", iar ea e incantata sa-ti explice ca GYM e o denumire generica in SUA pentru sala de gimnastica. Aceasta sala de GYM exista peste tot si e o distracite tipica matinala in SUA, alaturi de jogging-ul de dimineata. Poti sa-ti faci abonamanet la GYM sau sa mergi la sala din complexul tau de apartamente, de la birou, de la "HOA recreation" s.a.m.d.

Cocoa este un club de dans celebru si la mare moda in SUA. Poti sa-ti faci abonament si sa inveti dansuri de societate sau latino-americane.

Chevy Cheese daca te apuci de cautat in Wikipedia e un scriitor, actor etc. Daca te duci acolo in costum sau rochie de gala pentru ca tu ai cultura generala si ai inteles ca te-a invitat la un spectacol.... ai sa te simti ca politistul din banc ce s-a dus cu nevasta la "Nunta lui Figaro" cu flori si cadou... Pentru ca americanul care te invita la Chavy Cheese se referea la un loc d edistractii pentru copii, unde se servesc meniuri speciale pentru copii, sunt sali de jocuri pt. copii si se organizeaza petreceri cu ocazia zilei de nastere a copilului.

Pot sa-ti dau exemple cate vrei, dar nu asta e ideea. Ei au o scara de valori in care cultura generala nu e la prea mare pret pentruc a nu e practic sa ai cultura generala, practic este sa sti orice care aduce bani, distractie sau bunastare familiei tale si/sau sufletului tau.

E valabil si la birou. Cel putin o data/zi vine seful si-ti cere ceva din 3 litere. Poti fi cel mai grozav profesionist de acolo daca habar n-ai ce vrea de la tine pt. ca tu n-ai invatat la scolile inalte din Romania respectivele abrevieri. E un limbaj comun pe acolo si tu care nu-l intelegi poti parea stupid sin prima zi de munca. Daca vine seful tau si te intreaba unde e raspunsul la RFI -ul lui de ieri, iar tu stai sa te intrebi oare ce vrea de la tine... cu certitudine, ar putea crede ca esti proasta. RFI este o denumire generica si inseamna "request for information" adica detalii, informatii suplimentare despre ceva la care lucrai, indiferent de domeniul de activitate. Ai zice ca tine de cultura generala, nu? ..daca e asa uzuala in SUA. Europenii n-o folosesc si stau sa se uite ca prostii la americani intrebandu-se "oare ce o fi vrand sa zica?"

Este o alta lume, nu va mai umflati in pene aiurea. Chestii care europenilor, romanilor in speta ni se par grozave pe ei nu-i intereseaza si invers. Diferenta este ca ei ne respecta si intrebaa candizi despre Europa si obiceiurile noastre, in timp ce noi le punem scurt etichete" american stupid!"

in rest, va pup!

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 22:29

De la: mona_simona2002, la data 2009-07-08 22:11:22
De la: Dorulet, la data 2009-07-08 12:17:34

Gresesti, Dora! Asemenea emisiuni sunt si in Romania. Am vazut si eu farsele lui Buzgugan, Sukaru si altii ca ei.

Intr-o asemenea emisiune realizata in Romania cu ani in urma la Parlament am vazut raspunsuri cretine cate vrei si nu de la oricine (oameni de pe strada ca-n videoclipul de mai sus) ci de la alesii nostri, cu pretentii si scoli inalte.

Parlamentarii erau intrebati in emisiunea aceea :"Stati ca s-au facut masuratori astazi si s-a constatat ca apa potabila din Romania contine 66% hidrogen si 33% oxigen? Ce parere aveti? Cum va influenta aceasta situatie starea de sanatate a romanilor? Ce masuri propuneti pentru remedierea acestei situatii?
Parlamentarii romani care au raspuns pareau la fel de stupizi ca si americanii din clipul lui Florin, desi au invatat toti compozitia apei la chimie prin clasa a VII sau a VIII. Deci... studiati problema ceva mai profund, nu mai trageti concluzii aiurea. Si eu am venit in America exact cu aceeasi idee preconceputa ca americanii sunt prosti si stupizi, gresit!!! Au prostii si stupizii lor, exact la fel ca noi, dar in acelasi timp au mult mai multe varfuri, genii, idei si realizari remarcabile si incontestabile.

Nu va mai luati dupa aparente! Aveti o parere deformata despre SUA. Cineva acolo, in Romania are interesul sa va tina in bezna si cu ochii inchisi, exact asa cum pe vremea impuscatului cand vedeam din occident doar imagini cu oameni fara adapost si cu someri, pentru ca asta voia "taticul nostru" sa stim.

Dora si tu poti aparea la fel de stupida in ochii lor daca te invita o americanca sa va distrati impreuna o ora la "GYM"; "Cocoa"; "Early School Tea" sau la "Chevy Cheese" si tu nu sti ce sa raspunzi pentru ca habar n-ai ce sunt astea.

Diferenta dintre ea si tine este ca tu o consideri "americanca stupida", iar ea e incantata sa-ti explice ca GYM e o denumire generica in SUA pentru sala de gimnastica. Aceasta sala de GYM exista peste tot si e o distracite tipica matinala in SUA, alaturi de jogging-ul de dimineata. Poti sa-ti faci abonamanet la GYM sau sa mergi la sala din complexul tau de apartamente, de la birou, de la "HOA recreation" s.a.m.d.

Cocoa este un club de dans celebru si la mare moda in SUA. Poti sa-ti faci abonament si sa inveti dansuri de societate sau latino-americane.

Chevy Cheese daca te apuci de cautat in Wikipedia e un scriitor, actor etc. Daca te duci acolo in costum sau rochie de gala pentru ca tu ai cultura generala si ai inteles ca te-a invitat la un spectacol.... ai sa te simti ca politistul din banc ce s-a dus cu nevasta la "Nunta lui Figaro" cu flori si cadou... Pentru ca americanul care te invita la Chavy Cheese se referea la un loc d edistractii pentru copii, unde se servesc meniuri speciale pentru copii, sunt sali de jocuri pt. copii si se organizeaza petreceri cu ocazia zilei de nastere a copilului.

Pot sa-ti dau exemple cate vrei, dar nu asta e ideea. Ei au o scara de valori in care cultura generala nu e la prea mare pret pentruc a nu e practic sa ai cultura generala, practic este sa sti orice care aduce bani, distractie sau bunastare familiei tale si/sau sufletului tau.

E valabil si la birou. Cel putin o data/zi vine seful si-ti cere ceva din 3 litere. Poti fi cel mai grozav profesionist de acolo daca habar n-ai ce vrea de la tine pt. ca tu n-ai invatat la scolile inalte din Romania respectivele abrevieri. E un limbaj comun pe acolo si tu care nu-l intelegi poti parea stupid sin prima zi de munca. Daca vine seful tau si te intreaba unde e raspunsul la RFI -ul lui de ieri, iar tu stai sa te intrebi oare ce vrea de la tine... cu certitudine, ar putea crede ca esti proasta. RFI este o denumire generica si inseamna "request for information" adica detalii, informatii suplimentare despre ceva la care lucrai, indiferent de domeniul de activitate. Ai zice ca tine de cultura generala, nu? ..daca e asa uzuala in SUA. Europenii n-o folosesc si stau sa se uite ca prostii la americani intrebandu-se "oare ce o fi vrand sa zica?"

Este o alta lume, nu va mai umflati in pene aiurea. Chestii care europenilor, romanilor in speta ni se par grozave pe ei nu-i intereseaza si invers. Diferenta este ca ei ne respecta si intrebaa candizi despre Europa si obiceiurile noastre, in timp ce noi le punem scurt etichete" american stupid!"

in rest, va pup!

Mona...cred c� ai uitat c� eu am pe sor�-mea cu tot familionul acolo plus pe mama....care-mi povestesc despre tot rahatul din SUA...una o face cu idignare (mama) �i cealalt� cu admira�ie (sor-mea)
...�i totu�i Mona...10 turnuri Eiffel ????
whatever!!!
Te pupic draga mea!

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 22:51

Tot pentru Dora.

Te referi mereu la America vazuta prin ochii mamei tale si ti-ai format o parere despre SUA prin aceasta prisma. Te inteleg intr-un fel, dar vreau sa iti explic cat de subiectiva este aceasta parere. Imi permit sa fac asta pentru ca de cand stau in SUA am vazut multi parinti din Romania, in varsta de 60 -70 de ani, care vin in vizita la copii si nepoti in SUA si 99% dintre ei spun ca NU le place America si abia asteapta sa plece acasa. Se plictisesc de moarte in cele 3 sau 6 luni de sedere in SUA. Extrapoland putin, probabilc a mama ta este la fel cand vine aici. Acesta este si motivul pentru care are o parere asa proasta despre SUA.

In primul rand, romanii in varsta care vin aici nu pot comunica, nu inteleg o iota din ce se vorbeste la TV, la radio, nu inteleg nimic din ce e in jur, firme, produse, stil de viata; pe Internet nu stiu sa navigheze, pe strada nu pot iesi pentru ca e pustiu, iar fara masina n-ai unde sa mergi.

Chiar si asa, in New York unde sta sora ta si este transport in comun, sunt convinsa ca mama ta nu stie, nu poate si n-are curajul sa ia metroul sau feriboatul si sa mearga singura undeva pentru ca se pierde sau nu stie sa citeasca o harta a rutelor si orarelor, nu stie statiile, nu stie sa foloseasca automatele de bilete, sa aleaga tarifele corect etc.

Am vazut cu ochii mei bucuresteni (care au metrou acasa) si aici nu stiu sa schimbe metroul, de provincie nu mai vorbesc!

Deci... mama ta sta incuiata in casa suroii tale cand merge in SUA si se uita la 2-3 programe romanesti, gateste, spala, face curat si asteapta sa vina sora ta de la munca si/sau copiii de la scoala. (copiii stau la scoala pana la ora 3,00 sau 4,00 PM). Dupa o vreme incepe sa se plictiseaca si sa se simta neajutorata pentru ca nu poate vorbi cu nimeni si nu poate sa se duca singura nicaieri, nici macar dupa o paine. . Cand vin musafiri englezi se vorbeste in engleza, iar din timp in timp cineva isi aminteste ca ea nu intelege nimci si traduce cate ceva. Mama sta retrasa intr-un colt sau pelaca in alta camera sa vada ce fac nepotii. Copiii romanilor din SUA care merg la scoala sau la gradinita, vorbesc intre ei exclusiv in engleza, oricat de mult le atragi atentia sa vorbeasca romaneste, indiferent daca sutn nascuti in Romania sau in SUA, iar bunica se simte in plus si intre copii. Adultii vorbesc o romana impanata cu cuvinte englezesti sau romanizate pe care cei veniti din Romania n-o inteleg in totalitate.

Exemplu: Prima data cand am fost in vizita la o familie de romani in SUA s-a discutat jumate de ora despre lucrarea pe care au facut-o recent in casa, cine si cum le-a schimbat "daiuolul", ce probleme au aparut la "ruf" si cat au costat "cabinetii" N-am inteles nimic si de intrebat n-am intrebat in public despre ce e vorba ca sa nu par "stupida". Dupa ce l-am intrebat pe sotul meu in particular, am aflat ca "draiuolul" e varianta romanizata de la drywall = perete si "cabinetii" sunt corpurile de mobila de la bucatarie care in engleza = cabinets, iar ruful este acoperisul = roof.

Ma intreb la cate asemenea discutii o fi asistat mama ta la New York... de cate ori o fi intrebat nepotii care se intorceau de la scoala "ce ati facut azi la scoala?" si ei au raspuns in Rom-gleza iar ea n-a inteles nimic si n-a insistat ca sa nu para stupida.

Probabil ca pentru tine o vizita pe Wall Street sau in Times Square ar avea un alt impact si o alta relevanta - mai ales ca esti economist de profesie. A vedea New York-ul de sus, din Empire State Building e o perspectiva care tine de viziunea de ansamblu a fiecaruia dintre noi, precis mama ta a vazut orasul cu alti ochi decat l-ai vedea tu. Asa ca raman la parerea ca ar trebui sa mergi la sora ta si sa stai acolo 2-3 luni. Ai intelege America si ti-ai forma o parere proprie, diferita de cea pe car eo ai acum. Sunt convinsa.

Te sper ca nu te-ai suparat, dara sa vad eu lucrurile... dintr-o alta perspectiva.

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 8 Iulie 2009, ora 23:06

De la: mona_simona2002, la data 2009-07-08 22:51:33Tot pentru Dora.

Te referi mereu la America vazuta prin ochii mamei tale si ti-ai format o parere despre SUA prin aceasta prisma. Te inteleg intr-un fel, dar vreau sa iti explic cat de subiectiva este aceasta parere. Imi permit sa fac asta pentru ca de cand stau in SUA am vazut multi parinti din Romania, in varsta de 60 -70 de ani, care vin in vizita la copii si nepoti in SUA si 99% dintre ei spun ca NU le place America si abia asteapta sa plece acasa. Se plictisesc de moarte in cele 3 sau 6 luni de sedere in SUA. Extrapoland putin, probabilc a mama ta este la fel cand vine aici. Acesta este si motivul pentru care are o parere asa proasta despre SUA.

In primul rand, romanii in varsta care vin aici nu pot comunica, nu inteleg o iota din ce se vorbeste la TV, la radio, nu inteleg nimic din ce e in jur, firme, produse, stil de viata; pe Internet nu stiu sa navigheze, pe strada nu pot iesi pentru ca e pustiu, iar fara masina n-ai unde sa mergi.

Chiar si asa, in New York unde sta sora ta si este transport in comun, sunt convinsa ca mama ta nu stie, nu poate si n-are curajul sa ia metroul sau feriboatul si sa mearga singura undeva pentru ca se pierde sau nu stie sa citeasca o harta a rutelor si orarelor, nu stie statiile, nu stie sa foloseasca automatele de bilete, sa aleaga tarifele corect etc.

Am vazut cu ochii mei bucuresteni (care au metrou acasa) si aici nu stiu sa schimbe metroul, de provincie nu mai vorbesc!

Deci... mama ta sta incuiata in casa suroii tale cand merge in SUA si se uita la 2-3 programe romanesti, gateste, spala, face curat si asteapta sa vina sora ta de la munca si/sau copiii de la scoala. (copiii stau la scoala pana la ora 3,00 sau 4,00 PM). Dupa o vreme incepe sa se plictiseaca si sa se simta neajutorata pentru ca nu poate vorbi cu nimeni si nu poate sa se duca singura nicaieri, nici macar dupa o paine. . Cand vin musafiri englezi se vorbeste in engleza, iar din timp in timp cineva isi aminteste ca ea nu intelege nimci si traduce cate ceva. Mama sta retrasa intr-un colt sau pelaca in alta camera sa vada ce fac nepotii. Copiii romanilor din SUA care merg la scoala sau la gradinita, vorbesc intre ei exclusiv in engleza, oricat de mult le atragi atentia sa vorbeasca romaneste, indiferent daca sutn nascuti in Romania sau in SUA, iar bunica se simte in plus si intre copii. Adultii vorbesc o romana impanata cu cuvinte englezesti sau romanizate pe care cei veniti din Romania n-o inteleg in totalitate.

Exemplu: Prima data cand am fost in vizita la o familie de romani in SUA s-a discutat jumate de ora despre lucrarea pe care au facut-o recent in casa, cine si cum le-a schimbat "daiuolul", ce probleme au aparut la "ruf" si cat au costat "cabinetii" N-am inteles nimic si de intrebat n-am intrebat in public despre ce e vorba ca sa nu par "stupida". Dupa ce l-am intrebat pe sotul meu in particular, am aflat ca "draiuolul" e varianta romanizata de la drywall = perete si "cabinetii" sunt corpurile de mobila de la bucatarie care in engleza = cabinets, iar ruful este acoperisul = roof.

Ma intreb la cate asemenea discutii o fi asistat mama ta la New York... de cate ori o fi intrebat nepotii care se intorceau de la scoala "ce ati facut azi la scoala?" si ei au raspuns in Rom-gleza iar ea n-a inteles nimic si n-a insistat ca sa nu para stupida.

Probabil ca pentru tine o vizita pe Wall Street sau in Times Square ar avea un alt impact si o alta relevanta - mai ales ca esti economist de profesie. A vedea New York-ul de sus, din Empire State Building e o perspectiva care tine de viziunea de ansamblu a fiecaruia dintre noi, precis mama ta a vazut orasul cu alti ochi decat l-ai vedea tu. Asa ca raman la parerea ca ar trebui sa mergi la sora ta si sa stai acolo 2-3 luni. Ai intelege America si ti-ai forma o parere proprie, diferita de cea pe car eo ai acum. Sunt convinsa.

Te sper ca nu te-ai suparat, dara sa vad eu lucrurile... dintr-o alta perspectiva.

Nuuuu!!! Draga mea, mama este o b�g�cioas�...a v�zut toat� America...TOAT�. Nu este nici un stat �n care s� nu fi fost. A mai �i muncit, Mona...c� nu se duce doar la distrac�ie. ...�n general la persoane b�tr�ne. Evit� copiii mici!
�tie �i chiar merge �i cu trenul, metroul....vaporul...nu are nici o treab�.
Un mic secret: �i place la Dunky Donuts....merge aproape zilnic...chiar are masa ei acolo
�i-apoi engleza nu mai este un secret pentru ea de mult� vreme....ea merge �n state de 14 ani!
Cei place, este nivelul de trai. Faptul c� toate sunt ieftine �i le g�se�ti pe toate....�i ce vrei �i ce nu vrei.
Este singurul lucru l�udabil!!! Dar adev�rul este c� pentru a-�i permite o via�� decent� se munce�te dublu fa�� de Ro. Eu o v�d pe sora mea...c� pleac� diminea�� la 7 la spital �i se mai �ntoarce pe la 7 seara....
Nu spun c� la noi nu se �nt�mpl�...dac� vrei o carier�....nah, dar sunt acas�!
Adev�rul este c� acas�...�nseamn� acolo unde este inima ta! te �i o dup�-amiaz� minunat� ��i doresc!

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 00:17

misto! Mama ta e o exceptie, in acest caz.

Mai vine de cateva ori si ramane de tot aici

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 00:46

borshradu

10 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 9 Iulie 2009, ora 14:17

Nu stiu ce merite personale recunoscute international or fi avand Ceausescu, Dracula (vlad Tepes) ori Prunariu... Pe Prunariu l-a facut cunoscut faptul ca a fost trimis in cosmos de Ceusescu in acel program instituit de sovietici. Nu stiu sa fi descoperit/inventat ceva care sa marcheze civilizatia. Eu spun sa nu mai cautam ca ne facem de ras afirmand ca Ceasescu, Prunariu, Vlad Tepes si cei doi mari sportivi - Nadia si Nastase- sunt din aceiasi categorie.
Cat il priveste pe Panait Istrati, nu a avut sange romanesc nici de la tranfuzie ca sa nu spun ca prin anii 20 era infocat admirator al sovietelor. Nu stiu sa fi fost tradus in zeci de limbi straine si sa fie vreo piatra de hotar in literatura lumii. Si din ceilalti care raman in lista, care s-au inplinit profesional si au fost idoli in Romania??
Nu tin cu unchiul Sam. Am motive sa-i iubesc pe americani cum am motive sa-i iubesc pe rushi
Sa nu comparam martoaga cu calul de curse.
Avem motive sa fim mandri de faptul ca suntem romani doar ca mai vorbim o limba veche de 1500 de ani si ca mai fiintam ca natie. Restul e onanism intelectual.

Mult pot putzini buni impreuna !!!
gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 09:00

voiai merite sau 10 nume de romani cunoscuti in lume ? da' Cioran e nume romanesc ? si deh, Panait Istrati s-a lecuit rapid de iluzia comunismului ,dupa vizita facuta-n URSS,ti-aduci aminte,nu ?

borshradu

10 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 17:31

Invitam pe oricine sa gaseasca 10 romani care sa se fi afirmat in cadrul societatii noastre romanesti, oricand in istorie, care sa fie recunoscute international ca fiind autoritati de necontestat intr-un domeniu.
Ca noi gasim 10 nume pe care le credem de notorietate in lume, este o iluzie. Cand intrebi un strain despre Romania, spune Nadia, Hagi si Dracula. In stiinta si tehnologie, avem undeva ceva, dar aproape toti s-au afirmat in afara tarii. Aici e buba...
Adevarata valoare ne pleaca si nu se mai intoarce, chiar si dupa ce se realizeaza profesional si material.
Si acuma cu Panait Istrati... Cu Cioran... Sa-i intrebam pe studentii de la o universitate franceza de stiinte sociale daca stiu cine e Cioran. Acest mare om de cultura roman a marcat 2 decenii din agitatia filosofica pariziana. A scris cateva carti care au marcat o generatie de intelectuali sastisiti si cu inclinatii de stanga. A trait ca un om sarac si a murit sarac. Atata de tare s-a simti mandru ca e roman, incat nu a dorit sa fie inmormantat la Rasinari, alaturi de stramosii lui.
Nadia a ajuns o celebritate mondiala datorita talentului si tenacitatii. Este mandra ca e romanca pana la un punct. Intrebati-o daca e asa. Oamenii de stiinta enumerati sunt celebritati in domeniile lor pt. ca au descoperit sau revolutionat strict ceva. Jos palaria pt. ei. Poate ar face parte din primele 1000 de nume care au marcat istoria omenirii. Spun doar ca pt. o natiune de 22 de milioane de oameni, avem mult prea putine valori adevarate cu care sa ne mandrim. Si asta pt. ca ne lipseste tenacitatea, constiinta lucrului bine facut, temeritatea, loialitatea si demnitatea nationala. A fi demn inseamna a te respecta pe tine insuti atat de mult incat sa nu te minti, sa nu-ti furi caciula, sa nu te lauzi, sa fii moral.

gabigabi

12108 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 17:59

Radule,imi pare rau ca nu pot sa te contrazic si sa aduc contra-argumente ! intrebarea e :de ce functionam noi asa ? uita-te din curiozitate si pe forum ....de cite ori vine cineva cu un alt mod de a se pune problema, este pus la zid si i se demonstreaza metodic si nu tocmai elegant cit de timpit e ! ideea pe care a lansat-o ? idee , care idee ?!? cine are nevoie de idei ? mergem pe drumul batatorit ,ca-i mai comod !

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 10 Iulie 2009, ora 18:13

De la: borshradu, la data 2009-07-10 17:31:31Invitam pe oricine sa gaseasca 10 romani care sa se fi afirmat in cadrul societatii noastre romanesti, oricand in istorie, care sa fie recunoscute international ca fiind autoritati de necontestat intr-un domeniu.
Ca noi gasim 10 nume pe care le credem de notorietate in lume, este o iluzie. Cand intrebi un strain despre Romania, spune Nadia, Hagi si Dracula. In stiinta si tehnologie, avem undeva ceva, dar aproape toti s-au afirmat in afara tarii. Aici e buba...
Adevarata valoare ne pleaca si nu se mai intoarce, chiar si dupa ce se realizeaza profesional si material.
Si acuma cu Panait Istrati... Cu Cioran... Sa-i intrebam pe studentii de la o universitate franceza de stiinte sociale daca stiu cine e Cioran. Acest mare om de cultura roman a marcat 2 decenii din agitatia filosofica pariziana. A scris cateva carti care au marcat o generatie de intelectuali sastisiti si cu inclinatii de stanga. A trait ca un om sarac si a murit sarac. Atata de tare s-a simti mandru ca e roman, incat nu a dorit sa fie inmormantat la Rasinari, alaturi de stramosii lui.
Nadia a ajuns o celebritate mondiala datorita talentului si tenacitatii. Este mandra ca e romanca pana la un punct. Intrebati-o daca e asa. Oamenii de stiinta enumerati sunt celebritati in domeniile lor pt. ca au descoperit sau revolutionat strict ceva. Jos palaria pt. ei. Poate ar face parte din primele 1000 de nume care au marcat istoria omenirii. Spun doar ca pt. o natiune de 22 de milioane de oameni, avem mult prea putine valori adevarate cu care sa ne mandrim. Si asta pt. ca ne lipseste tenacitatea, constiinta lucrului bine facut, temeritatea, loialitatea si demnitatea nationala. A fi demn inseamna a te respecta pe tine insuti atat de mult incat sa nu te minti, sa nu-ti furi caciula, sa nu te lauzi, sa fii moral.

Ce tot �ndrugi m�i b�iete c� cei care au fost enumera�i paginile anterioare nu sunt rom�ni de notorietate???? AU FOST �I R�M�N DE NOTORIETATE �N LUMEA �NTREAG� !!!
Faptul c� unii nu au cultur� general� nici c�t o g�in� �i nu au auzit de ei... nu-i face mai pu�in valoro�i!!!
�i-apoi dac�-i p�n� acolo...americanii nici n-au auzit de Turnul Eiffel!
Pe pag. 13, este un scurt video....�ntreba�i c�te Turnuri Eiffel sunt �n Paris....unul se �ntreab� mirat ..c� 10?!
A�a c� dac� nici de �sta nu au auzit...ce s�-i mai �ntrebi de oameni de �tiin��??? Sunt varz� la capitolul �sta!!!!

DanubianKnight

746 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 14:19

De la: Dorulet, la data 2009-07-10 18:13:44
De la: borshradu, la data 2009-07-10 17:31:31Invitam pe oricine sa gaseasca 10 romani care sa se fi afirmat in cadrul societatii noastre romanesti, oricand in istorie, care sa fie recunoscute international ca fiind autoritati de necontestat intr-un domeniu.

Ce tot �ndrugi m�i b�iete c� cei care au fost enumera�i paginile anterioare nu sunt rom�ni de notorietate???? AU FOST �I R�M�N DE NOTORIETATE �N LUMEA �NTREAG� !!!
Faptul c� unii nu au cultur� general� nici c�t o g�in� �i nu au auzit de ei... nu-i face mai pu�in valoro�i!!!
�i-apoi dac�-i p�n� acolo...americanii nici n-au auzit de Turnul Eiffel!
Pe pag. 13, este un scurt video....�ntreba�i c�te Turnuri Eiffel sunt �n Paris....unul se �ntreab� mirat ..c� 10?!
A�a c� dac� nici de �sta nu au auzit...ce s�-i mai �ntrebi de oameni de �tiin��??? Sunt varz� la capitolul �sta!!!!

Eu cred ca nu ar trebui sa punem pe acelasi plan ceea ce stie occidentalul mediu cand e intrebat din senin de Romania si realitatea. Dracula, Ceausescu, Nastase, Nadia vor fi primele nume rostite pentru ca au fost cele mai agitate in presa tabloida occidentala, care nu e cu nimic mai putin populara decat la noi. De fapt, tabloidele s-au inventat in Anglia. Iar occidentalul din zilele noastre e tributar unei mentalitati 100% brand american: specializarea extrema- eu stiu la perfectie domeniul din care imi castig existenta, iar restul nu ma intereseaza. O mentalitate care, apropo, sper sa nu se generalizeze vreodata si pe la noi, pentru ca unul din lucrurile pe care expatii traitori in Romania le admira la romani este tocmai cultura generala mai comuna decat la ei.

Realitatea insa nu trebuie insa niciodata confundata cu perceptia. Enescu ramane ultimul mare autor de muzica simfonica pe plan mondial. Brancusi este poate cel mai mare sculptor al secolului 20, ale carui lucrari sunt cotate la fel de sus precum cele ale lui Dali, Picasso sau Van Gogh. George Emil Palade ramane descoperitorul ribozomilor, iar Henri Coanda ramane inventatorul motorului cu reactie si al aeronavei circulare (farfuria zburatoare). Sasul Konrad Haas este inventatorul rachetei in trei trepte. Iar exemplele pot continua. Este insa adevarat si ca multi s-au realizat in Occident, pentru ca acolo existau banii si conditiile. Aici intr-o buna zi Romania va trebui sa faca ceva, ca sa nu-si mai exporte talentele, beneficiind prea putin de pe urma lor.

Ezie dele mezenai (inscriptie pe un inel tracic, secolul V I.Ch.)
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 14:27

Cei care au actionat la realizarea celor 2 unirii. Cu toate ca a fost nevoie de acele adunari mari de oameni ptr a fi validate, au fost niste personalitati care nu au avut nevoie sa le dea respectul cei din exterior. Rominia normala, cea interbelica este si opera lor. Rominia este si meritul lor ca personalitati. Dac tu nu crezi in tara in care te-ai nascut e treaba ta.
Si in general o tara nu are nevoie sa se justifice in existenta ei si nici in a se afirma in lume. Chiar si la oameni particulari e valabil. Pur si simplu se afirma. Si cine nu e atent la acel aspect sa fie sanatos.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
vladidec

851 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 14:38

De la: gabigabi, la data 2009-07-10 17:59:19Radule,imi pare rau ca nu pot sa te contrazic si sa aduc contra-argumente ! intrebarea e :de ce functionam noi asa ? uita-te din curiozitate si pe forum ....de cite ori vine cineva cu un alt mod de a se pune problema, este pus la zid si i se demonstreaza metodic si nu tocmai elegant cit de timpit e ! ideea pe care a lansat-o ? idee , care idee ?!? cine are nevoie de idei ? mergem pe drumul batatorit ,ca-i mai comod !

Asa este, insa sa fim seriosi, idei avem, dar sa-l vad pe ala ce incearca sa lupte pentru ideea lui....traiasca forumul, la asta suntem buni, Voi repeta asta pana va avea loc o scanteie. Haide-ti sa numaram cate persoane au postat pe forum cu teme aeanatoare ? 100 ? 1000 ? UNITI-VA, sub o ideeie si apoi postati in continuare.... daca nici pe internet, in comoditatea scaunului de acasa, nu reusim sa facem asta, atunci la ce va mai petreceti timpul discutand asa ceva ? Pierdere de tim, si generatiile dinaintea ta, si generatia ta, si cele ce vor urma . UNITI-VA !!

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
vladidec

851 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 14:46

formatia ABBA : "You can take the future, even if u fail."

Astepti ca OAMENI MARI sa se nasca din partidele politice existente ? Daca nu, acorda-ne 2 minute din viata ta si vezi cum poti schimba totul ! >>www.plr.orgdominus.ro & www.orgdominus.ro
9am080550

3 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 14:54

www.zeitgeistmovie.com/add_english.htm
Imi place entuziasmul tau in incercarea de a schimba lumea.Ai calitati de lider si stii sa ti le expui in mod agresiv pe forum.Nu vreau sa-ti tai elanul si optimismul dar cred ca merita sa urmariti cu totii filmul de mai sus si abia atunci vom avea adevarate teme de discutii.Vizionare placuta!!!!

MIKI

MikiS
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 11 Iulie 2009, ora 14:57

De la: vladidec, la data 2009-07-11 14:38:36
De la: gabigabi, la data 2009-07-10 17:59:19Radule,imi pare rau ca nu pot sa te contrazic si sa aduc contra-argumente ! intrebarea e :de ce functionam noi asa ? uita-te din curiozitate si pe forum ....de cite ori vine cineva cu un alt mod de a se pune problema, este pus la zid si i se demonstreaza metodic si nu tocmai elegant cit de timpit e ! ideea pe care a lansat-o ? idee , care idee ?!? cine are nevoie de idei ? mergem pe drumul batatorit ,ca-i mai comod !

Asa este, insa sa fim seriosi, idei avem, dar sa-l vad pe ala ce incearca sa lupte pentru ideea lui....traiasca forumul, la asta suntem buni, Voi repeta asta pana va avea loc o scanteie. Haide-ti sa numaram cate persoane au postat pe forum cu teme aeanatoare ? 100 ? 1000 ? UNITI-VA, sub o ideeie si apoi postati in continuare.... daca nici pe internet, in comoditatea scaunului de acasa, nu reusim sa facem asta, atunci la ce va mai petreceti timpul discutand asa ceva ? Pierdere de tim, si generatiile dinaintea ta, si generatia ta, si cele ce vor urma . UNITI-VA !!

Ai grija cu scinteile....

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
borshradu

10 mesaje

Postat pe: 13 Iulie 2009, ora 21:41

Domnule Dorulet,
M-as bucura sa fiu "baiat". Din nefericire, ma apropii de 50 de ani si, asa cum am scris mai sus, am o experienta frumoasa cu privire la dorinta de a ma sacrifica pentru aceasta natie. Sper sa fi simtit si Dvs. acest sentiment odata macar. Ma simt roman atat de mult, incat cand citesc legende istorice cu graunte de adevar, imi dau lacrimile, cand il citesc pe Petre Tutea, in a sa monumentala "Intre Dumnezeu si Neamul meu", simt ca Romania are o uriasa vocatie istorica, chiar daca nu a avut spirit imperial. Am bunici, din nefericire morti, care au luptat la Marasesti si Oituz si in stepele ruse, am unchi care au murit la Sighet, eu insumi am vrut sa mor cand inca nu aveam 30 de ani pt. acest neam la Revolutie, cand am pus mana pe arma si m-am lasat manipulat de niste bolsevici.
Sunt moldovean de 4 generatii si ma trag din Maramures prin stra-strabunicii mei. Traiesc in Iasi, unde inca teii infloriti aduna indragostiti in superbul parc Copou, langa teiul lui Eminescu, "romanul absolut", cum ii spunea Petre Tutea. Nu-mi face cinste sa spun ca nu suport tiganeala concetatenilor mei, ca ma revolt la nesimtirea si hotia celor cu care vin in contact de cele mai multe ori, ca sapunul, pasta de dinti, vorba inteleapta si domoala sunt litere moarte din cartea bunului simt necitita inca de trei sferturi dintre conationalii mei. Ar trebui sa fiu tolerant, european si cosmopolit. Nu pot fi. Si nu ma pot schimba. Mi-as da viata ca Neamul acesta sa fie cum a visat Nicolaie Iorga, Nae Ionescu, Nichifor Crainic, Patre Tutea, Parintele Staniloaie, Emil Cioran, Mircea Eliade, Parintele Cleopa Ilie, Parintele Iustin Parvu, Parintele Paraianu, Corneliu Coposu, unchiul meu Nicolaie Bors mort la Sighet, buniciul meu Vasile Harip, luptator in cele 2 razboaie mondiale, care prin 1975 imi povestea cum vor "crapa" bolsevicii si cum lumea va redeveni crestina.
Ma simt oripilat de prefacatorie si suficienta, de minciuna si jeg moral.
Revenind, daca Parintele Iustin Parvu, de la Manastirea Petru Voda, ar fi aici pe forum, dupa 17 ani de temnita comunista, v-ar spune ca Neamul Romanesc nu are nimic de a face cu traitorii nemerniciti de astazi de pe aceste meleaguri.
Aici ii subscriu si-l admir ca a putut sa spuna asta fara ai fi teama ca va fi catalogat de oameni asemeni Dvs., care credeti in ceva ce nu ati patruns. Sa simti si sa judeci, sa traiesti si sa suferi, acestea sunt 2 conditii in a te califica sa spui daca iubesti sau dispretuiesti ceva legat de Neamul acesta.
Spun cu obida si durere ca nu suntem asemeni celor mai mari neamuri din istoria lumii. Imi doresc ca cineva sa ma convinga ca sunt in eroare.
As muri, ca Dvs. sau atcineva, sa ma convinga ca merita sa ma gandesc cu mandrie la viitorul acestui Neam, dupa ce am trait 45 de ani printre cosangenii mei romani. Va rog sa ma convingeti ca multimea asta de vorbitori de limba romana sunt asemeni mie ca si credinta, traire, responsabilitate, nazuinte, ca eu sunt in afara natiei mele, iar ei sunt curentul care va inalta Neamul.
Domnule Dorulet, va rog sa rostiti ceva, dupa ce judecati macar de doua ori.
Altfel, e pacat ca ne consumam timpul si energia unul altuia.
Multumesc,

Dorulet

7896 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 01:05

�n primul r�nd, a�a cum se vede la avatar...sunt femeie nu b�rbat!
...Pe mine m-a deranjat postarea �n care a�i afirmat c� Rom�nia nu are �i nici nu a avut cel pu�in 10 personalit��i de valoare.
Nu neg faptul c� Rom�nia �i implicit poporul rom�n trece printr-o criz�...�i de politicieni care s� aib� "coloan� vertebral�" �i de oameni de �tiin�� valoro�i care s� r�m�n� �n �ar�. ...�ns� eu cel pu�in cred c� se poate face ceva �i sper c� pe viitor ne va fi mai bine!
S� nu crede�i nici o clip� c� str�bunicii mei nu au luptat sau murit pentru viitorul nostru...nu sunte�i un caz singular. La fel, s� nu crede�i nici o clip� c� a� ezita s� iau arma �n m�n� pentru a-mi ap�ra �ara �i neamul dac� ar fi nevoie. Eu chiar �tiu s� trag cu arma, mai bine dec�t unii ofi�eri!!!
Dup� cum v�d...a�i g�sit chiar dvs. oameni de valoare care tr�iesc �n Rom�nia. Ce v� face s� crede�i c� nu mai sunt...uite, eu sunt una din cele care nu se d� �napoi de la munc� sau de la a face ceva, at�t c�t �mi st� �n putin��!
Nu cred, sub nici o form� c� un neam� sau un altul de o alt� na�ionalitate, dac� ne-ar conduce....am duce-o mai bine!
Mi se pare deasemenea (chiar am mai spus aici pe topic) o mare t�mpenie s� compare cineva democra�ia Rom�niei, care are doar 20 de ani...cu democra�ia SUA, care are 300 de ani!
Este cel mult penibil....au avut �i ei perioadele lor bune sau proaste...�i chiar nu sunt buricul p�m�ntului!
De-a lungul timpului, imperiile s-au n�scut, crescut �i murit...a�a se va �nt�mpla �i cu cele de acum....

monaramona

22 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 13:31

RAMANE CUM AM VORBIT IN LEGATURA CU MONA!
FA-I CE TI-AM ZIS, AI MANA LIBERA...!

VALABIL EXCLUSIV PENTRU TINE SI ...MULTIPLII TAI, BOLNAVULE,
SECURIST DEPRAVAT!

borshradu

10 mesaje

Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 19:28

Doamna sau domnisoara Dorulet,
In fotografia de la avatar nu se distinge clar ca ati fi femeie. Mai mult, m-a facut sa cred ca sunteti barbat faptul ca aveti o anume agresivitate specifica masculilor.
Nu mi-ati raspun la obiect si bine ati facut. Pentru ca am bagat de seama o anume celeritate in a judeca si emite verdicte.
Cum spuneam, e bine sa judeci de 2 ori si sa vobesti o data. Altfel iese ca vorbim sa ne aflam in treaba.
Cand vorbeam de mosii si stramosii mei personali, voiam sa se inteleaga ca am motive personale sa fiu mandru ca sunt roman, dar cu referire la un Neam romanesc ce s-a stins sau se stinge incet, incet.
Spuneam mai sus ca am vazut in SUA sute de case particulare cu drapelul american arborat la intrarea pe proprietate. La noi, vezi asta numai la institutii si companii. Si nu vei gasi un om cat de cat educat acolo in SUA care sa spuna ca are sila de faptul ca este american. La noi, culmea, tocmai oamenii educati cat de cat simt sila de care vorbim, atunci cand isi vad conationalii manelindu-se, duhnind a tutun si a bautura ieftina, nespalati, mincinosi, lashi, leneshi, hotzi, profitori, ingrati etc.

Fosta membra 9am.ro

1086 mesaje
Postat pe: 14 Iulie 2009, ora 19:50

De la: Dorulet, la data 2009-07-14 01:05:49 �n primul r�nd, a�a cum se vede la avatar...sunt femeie nu b�rbat!
...Pe mine m-a deranjat postarea �n care a�i afirmat c� Rom�nia nu are �i nici nu a avut cel pu�in 10 personalit��i de valoare.
Nu neg faptul c� Rom�nia �i implicit poporul rom�n trece printr-o criz�...�i de politicieni care s� aib� "coloan� vertebral�" �i de oameni de �tiin�� valoro�i care s� r�m�n� �n �ar�. ...�ns� eu cel pu�in cred c� se poate face ceva �i sper c� pe viitor ne va fi mai bine!
S� nu crede�i nici o clip� c� str�bunicii mei nu au luptat sau murit pentru viitorul nostru...nu sunte�i un caz singular. La fel, s� nu crede�i nici o clip� c� a� ezita s� iau arma �n m�n� pentru a-mi ap�ra �ara �i neamul dac� ar fi nevoie. Eu chiar �tiu s� trag cu arma, mai bine dec�t unii ofi�eri!!!
Dup� cum v�d...a�i g�sit chiar dvs. oameni de valoare care tr�iesc �n Rom�nia. Ce v� face s� crede�i c� nu mai sunt...uite, eu sunt una din cele care nu se d� �napoi de la munc� sau de la a face ceva, at�t c�t �mi st� �n putin��!
Nu cred, sub nici o form� c� un neam� sau un altul de o alt� na�ionalitate, dac� ne-ar conduce....am duce-o mai bine!
Mi se pare deasemenea (chiar am mai spus aici pe topic) o mare t�mpenie s� compare cineva democra�ia Rom�niei, care are doar 20 de ani...cu democra�ia SUA, care are 300 de ani!
Este cel mult penibil....au avut �i ei perioadele lor bune sau proaste...�i chiar nu sunt buricul p�m�ntului!
De-a lungul timpului, imperiile s-au n�scut, crescut �i murit...a�a se va �nt�mpla �i cu cele de acum....

Pagini: << 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Diferente:Americani-Romani.Se pot compara?
Mergi la: