back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Diferente:americani-romani.se pot compara?

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 02:06

De la: florin_bad_boy2006, la data 2009-02-11 01:57:36ti-am citit toate comentariile si pot spune cu mana pe inima ca ai dreptate99,99%din ceea ce afirmi,totusi ai vreo solutie concreta pt.biet popor roman,cum incepem transformarea,cine face primul pas,cine si cand isi va asuma raspunderea de a schimba fata acestei tari,cine va incerca sa scrie pagini de istorie care sa nu fie pline de sangele romanilor sau cel putin daca se varsa sange sa fie pt.mai binele natiunii,al poporului?s-auzim numai de bine!

Ar trebui sa incepem prin a merge la vot ! Sa alegem noi !
Si sa alegem in cunostiinta de cauza , nu dupa CV-urile de partid ,sau dupa pachetele cu mancare oferite nevoiasilor !
Sau ... si mai sigur... o REVOLUTIE ADEVARATA !
In 1989 a fost o Lovitura de stat bine regizata !
Si poate ar trebuie inceput cu CONFISCAREA anumitor averi castigate "cinstit" in mai puti de 20 de ani !
Toate cele bune !

sirius_zegetina

808 mesaje
Oras: Resita

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 02:28

Florine, nu stiu cui ai adresat ultima intrebare, poate lordului John, poate altcuiva, poate mie, poate e doar o intrebare retorica; solutia? NOI, noi - daca nu toti, macar intr-o covarsitoare majoritate, trebuie sa incepem sa ne schimbam, incepand cu noi insine, cu forul interior; sa nu mai lacrimam la "suferintele" reale sau imaginare ale unui personaj, daca nu in totalitate imaginar, macar inzestrat cu insusiri imaginare si c-un atribut ofensator pt. ratiune si bun simt - acela de "mantuitor". A suferit pe cruce? Si Spartacus a fost rastignit; cu ce etalon masuram suferinta? Strabunii nostri cum au murit? Decebal, Doja, Vlad Tepes, Mihai Viteazul, Horea, Avram Iancu, Constantin Brancoveanu - ce fel de sfarsit au cunoscut, nu cumva mai crunt decat cel al "mantuitorului"? Cine-i plange? Schimbarea e in noi si trebuie savarsita de fiecare in parte, din interior catre exterior. Si la nivel de tara, la fel; niciun "mare politician" (mai degraba politruc) n-o s-o faca decat silit de multime. "Marele mut" trebuie sa stie sa vorbeasca si sa actioneze inteligent; am depus candva un juramant - tarii, nu lui Ceausescu. Sunt mandra ca l-am depus si n-am sa ma dezic niciodata de acel juramant. Probabil s-or gasi destui care sa-mi interpreteze postarea, s-o ia in deradere, s-o ironizeze; mi-e perpendicular pe bordul de atac. Sentimentul de apartenenta la un neam nu-i vorba goala, il ai sau nu; nu-l urli la megafon, nu te bati cu el pe bicepsi, nici nu-l afisezi pe toate gardurile ca sa aiba maidanezii unde ridica un picior si se usura. Cu duhul blandetii si cu rugaciuni nu rezolvi nimic, nu schimbi nimic; la fel - nici cu izbucniri necontrolate, violente si izolate. E clar care-i calea?

marianarosca61

24 mesaje
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 13:57

visul america. de cand ne-am nascut traim cu el in noi . trece vata si realizam ca ganeratiilor viitoare le vor trebui 400 de ani sa devina ca ei: liberi, nonconformisti si in acelasi timp decenti. iar stiinta lor cine sa o egaleze?

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 16:03

De la: marianarosca61, la data 2009-02-11 13:57:00visul america. de cand ne-am nascut traim cu el in noi . trece vata si realizam ca ganeratiilor viitoare le vor trebui 400 de ani sa devina ca ei: liberi, nonconformisti si in acelasi timp decenti. iar stiinta lor cine sa o egaleze?

UNDE VEZI DECENTA LA AMERICANI ???
POATE IN DISTRUGEREA UNOR TARI CARE AU NOROCUL SA FIE BOGATE IN PETROL?
DECENTA ? DECENTA CELUI BOGAT FATA DE CEL SARAC?
STII CA PANA SI AUROLACUL AMERICAN SE CONSIDERA SUPERIOR ORICARUI ALT CETATEAN AL LUMII?
STII CA ACEIASI MENTALITATE O AVEAU SI MUJICI RUSI PE VREMEA TARILOR , SI CHIAR IN ZILELE NOASTE ???
STII ACEST LUCRU??
STIITA AMERICANA??
AIUREA !
SPUNE MAIBINE DESPRE SPIONAJUL STIINTIFIC AMERICAN , CARE ESTE CEA MAI PUTERNICA INDUSTRIE A LOR !
DEASEMENEA , AI AUZIT DE FIRTUL DE CREIERE ?
OAMENI FOARTE BINE PLATITI , INCHISI IN COLIVII DE AUR !
STII CE SE INTAMPLA CU ACESTI OAMENI CAND DORESC SA INCHEIE COLABORAREA ???
NIMENI NU STIE ! PUR SI SIMPLU AU UN ACCIDENT DE CIRCULATIE ....!
VISUL AMERICAN...
AI VAZUT PREA MULTE FILME SI AI CITIT PREA MULTE CARTI PROASTE !
DIXIT !!!

iulcar

152 mesaje
Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 17:09

CIP-uri pasaport biometrice . CITESTE CU ATENTIE.!!!!!!!!!!
Ian 23, 2009 12:20 pm

Exista doua tipuri de motive pentru care nu ar trebui sa acceptam pasapoartele cu cipuri:
1. Din p.d.v. laic: datele (atit de) personale pe care le contin aceste cipuri nu sint criptate- cu alte cuvinte oricine are un scanner (care pe moment are o raza de actiune de pina la 90 de metri, dar care mai tirziu va putea fi marita), poate avea acces la datele noastre din acel cip pentru ca nu exista nici un password care sa impiedice accesarea lor. Pe de alta parte, dupa cum se stie, cipurile pot fi clonate, cu alte cuvinte reproduse. Exista destul de multi indivizi care ar putea avea acces la o astfel de tehnologie. Deci te poti trezi cu crime si jafuri puse in seama ta, de catre cineva care ti-a furat indentitatea, tot asa cum, in functie de cum vor evolua lucrurile (foarte probabil se va merge si pe BULETINUL cu cip, dupa cum o arata dezbaterile din Parlamentul European din 14 ianuarie a.c.), te poti trezi deposedat de bunuri, de bani, de catre "sosia" ta de ID. Asta pe linga faptul ca nimeni nu-ti garanteaza bunacredinta a angajatilor statului care au acces la aceste date.

Este inutil de spus ca acest gen de initiative cuplat cu legile de ascultare a convorbirilor nu sint decit niste pasi spre controlul total, mult mai rau decit cel comunist pentru ca este mult mai intim si mai bine pus la punct tehnologic)

2. Din punct de vedere religios- aici cred ca s-a vorbit destul de mult pe tema asta, si n-am sa spun decit ca: cipul contine intr-adevar 666, dar dincolo de asta el este evident o faza premergatoare pentru implantul de cip. Nu o spun eu ci chiar ei, vezi de ex: www.youtube.com/watch?v=JZHAI409uqo - NBC- prezinta America in 2017, toata lumea este "cipata" (dar sint multe materiale pe tema asta).

Care este problema cipului in corp pina la urma? Se reduce toata problema numai la numarul 666? De ce este Biblia atit de radicala: cei care primesc cip-ul nu mai au nici o sansa la minturire?

Problema este ca cipul care se vrea a ne fi implantat in corp, sub diverse pretexte (gen identificare mai usoara, nu-l pierzi, terorism si alte prostii), va fi un mod de supraveghere nu numai fizica (adica unde esti si ce faci), nu numai ca va fi o modalitate foarte usoara de a controla si elimina persoanele care nu sint "political correct" prin simpla inchidere a cipului care nu-i mai permite accesul nici macar la mincare, dar cel mia grav, activitatea cerebrala, cu alte cuvinte acei centri nervosi care sint responsabili de tot ceea ce inseamna comportament si gindire, de ceea ce reprezinta insasi esenta umana vor fi controlati si ajustati. La ora actuala sub pretextul imbunatatirii memoriei sau a sanatatii se face propaganda la "ultimul racnet" cipurile din creier:
daca cautati pe internet, veti vedea [b]www.wired.com/medtech/health/news/2004/10/65422
www.livescience.com/health/060327_neuro_chips.html;
www.rsc.org/AboutUs/News/PressReleases/2006/brainchips.asp
[/b]
Ori asta inseamna ca odata primit acel cip, iti pot ajusta frecventa electromagnetica in asa fel incit sa gindesti numai cum vor ei (foarte probabil doar munca si distractie)- adica nu vei mai putea sa te rogi, nici nu vei mai vrea macar sa te rogi , si sa ai in general, o gindire de tip reflexiv- meditativ, de intoarcere in sine.... prin urmare libera vointa iti este anulata si te pui complet la discretia celor care conduc aceasta lume- care asa cum stim si o vedem la fiecare pas nu-i slujesc lui Dumnezeu ci diavolului. In consecinta odata primit cip-ul.... adio mintuire, nici nu te mai poti gindi la ea macar.

Prin urmare pasaportul cu cip trebuie respins mai ales pentru ca el este un pas premergator si pregatitor implantului de cip!
Vizionati pe internet: verichip.xhost.ro/index.html : video.acasa.ro/view_video/2448a933a050d60ff2bc/666-dovezile-ca-l... : si filmul Ingerul Digital: bisericadincasa.wordpress.com/2008/07/18/ingerul-digital/

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 17:15

Lord John, cred ca-mi dai voie sa te completez intru "scolirea" duduii care viseaza la America precum milogu` la friptura. "Maretul oncle Sam" e cam in postura "maretei maici Rusia", adica, niciun cetatean al respectivelor "mari super-puteri" n-are habar cine-i mana ca pe-o turma in directia dorita; ca nu cel ales de ei ii conduce spre "democratia" visata. Aia din fruntea statelor amintite stiu, dar se fac ca ploua ca, deh, e convenabil sa fii bine platit, sa ai la discretie tot ce vor muschii tai, sa tai, sa spanzuri (la figurativ vorbind), sa-i "descanti cu plumb fierbinte" pe cei ce indraznesc sa faca ceva contra vantului (asta-i la propriu). Despre U.S.A. se pare ca duduia n-a reusit sa citeasca nici macar ce si cat au postat cei dinaintea ei; ori "cestiunea" nu i-a intrat in dovlecel fiind un subiect prea complex pt. dimensiunile acestuia. Nu numai c-au "cumparat" si ademenit creiere din intreaga lume cu fel de fel de promisiuni (bineinteles, neonorate), dar le-au si exploatat la maxim; partea urata-i ca , dupa ce le "creaza conditii de trai si munca speciale" si oamenii semneaza un contract - ei fiind de buna credinta - se trezesc in adevarate "lagare ale tehnologiei", muncind cate 10 ore sau mai mult pe zi intr-un laborator sau incinta pazita de gorobeti cu mutre patratoase, cu freza-perie, inarmati pana-n maseaua de minte cu scule imprumutate parca din "Terminator"; acolo muncesc, acolo mananca, acolo-si au locuinta - de iesit din perimetrul securizat - nici vorba! Daca vreunul clacheaza, adica incep sa i se urce nervii pe pereti si s-o ia la plimbare pe tavan, de-atata izolare de-o societate normala, devine indezirabil. In cel mai bun caz e bagat la ospiciu, dar, de regula, se "trezeste sinucis" sau "bolnav de deces cronic acut". Tin sa-i informez pe toti cei care-si fac un titlu de onoare din a fi "Gica contra", ca ceea ce-am postat nu-i din zvonistica sau din propagandistica "democratiei proletare" , ci din sursa directa; cu ceva timp in urma mai aveam si eu o ruda pe-acolo ce lucra intr-un "domeniu delicat al stiintei" Ei, intre timp, din cauza unui "defect major si impardonabil" pe care-l avea (gura mare, mai manca si el carne de porc si uita sa se mai spele uneori pe dinti), s-a imbolnavit de maladia amintita mai sus; deh, maladia respectiva tinde sa ia forme de reala epidemie pe mosia "unchiului"! Asa ca, inainte de-a va topi de admiratie, mai cautati surse de informare. Posibil, insa, sa faceti parte din categoria preferata a unchiesului, si-anume "cei saraci cu duhul"; in cazul asta, chiar ca n-aveti probleme, cel mult sa va treziti inregimentati in vreo "turma" sau "oaste"! Dar si 0 sanse de-a va vedea portmoneul doldora de "money"!

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 17:31

Tipului cu subiectul "pasapoarte biometrice":
1. e off-topic;
2." ... nu-i slujesc lui Dumnezeu, ci diavolului..." - diavol=Satan (cuvant avandu-si originea in Sheittan-verificati-i originea si sensul); inventie crestina tarzie, din perioada Evului Mediu timpuriu (1100-1200)!!!

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje
Oras: ALTA LOCALITATE

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 21:28

De la: lorduljohn, la data 2009-02-11 00:42:55
De la: mona_simona2002, la data 2008-12-11 17:04:52
De la: karp, la data 2008-11-04 15:53:09De acord. Cam asa sunt americanii, cum zici; si noi, tot cam asa, poate oleaca prea idilic prezentati - cat despre sarmale: sunt bune, inventie turco-libaneza.

Ce nu inteleg este de ce se intampla ca in bancul cu neamtzu si romanu: la noi 10% sunt tampiti si 90% destepti, la nemtzi e invers, dar si la noi si la ei conduc aia 10%!

Cu americanii - similar. Daca ar avea calitatile noastre, ar fi cucerit deja Galaxia!
Dar asa modesti cum sunt - nu conduc, sau, ma rog, incearca sa conduca, decat Terra. Oricum, si ei la randul lor sunt condusi de cineva, si nu par a fi americani cei care ii conduc, ca nu se explica altfel reusitele lor cu un popor asa de kk.

Sau poate ca suntem doar rautaciosi, si am uitat sa mai mentionam - atat la americani cat si la daco-romani - unele trasaturi "minore": ei- disciplinati, noi-shmekeri, ei-tenaci, noi-delasatori, ei-ipocriti, noi-de-a dreptul mincinosi, ei-combativi, noi-''adaptabili'', .....si daca mai cautam, poate mai gasim cateva.

Dar sa nu ne intristam prea tare, nici eu nu as da mititeii pe burgeri si nici socata pe Cola. Cat despre gagicile noastre, comparativ cu balenele lor spalacite care halesc inghetata cu galeata, mi se face pielea de gaina pe mine numa' cand ma gendesc...

Daca stau bine sa ma gandesc, chiar incep sa ma simt bine la gandul ca sunt Roman, sau Dac, sau...ce conteaza; bine ca nu sunt American!

Un subiect fain, chiar ma simt mai bine...

Vreau sa adaug la imensa "prostie americana" numeroasele universitati cunoscute si apreciate in lumea intreaga, multimea de medalii olimpice si cam jumatate dintre premiile Nobel acordate pana acum. Ce ar mai fi? Faptul ca au calcat pe Luna si romanii nu sau poate ...ceea ce vedem de doua luni si ceva - pe wall Street stranuta cineva si la Bucuresti toatas bursa e racita!

P.S. Sunt mandra ca sunt romanca, dar am ales sa traiesc in SUA. Henry, ghiceste de ce?!

P.S.S. Referitor la alegerile din noiembrie: Asemenarea este ca si la ei si la noi s-a votat in noimebrie. Diferenta este ca ei au ales pentru prima data un presedinte de culoare si un partid de stanga care a venit la putere in locul partidului de dreapta. Noi am ales asa de bine incat ne va conduce stanga-centru-dreapta. Concluzie: fiecare popor isi merita conducatorii.

De ce ai ales sa traiesti in USA???
Simplu !
Iti place statutul de servitor !
Iti place sa fii batjocorita de unii care nu au nici pe jumatate cultura ta si nici pregatirea ta profesionala !
DE AIA...Si din oportunism !!!
Esti de acord???
Asta-i adevarul, dar nu-l vei recunoaste niciodata !
Dixit !

Pentru John (lord nu prea cred ca esti!)

Vad ca ai destul de multe idei preconcepute. Am mai vazut de-astia ca tine care-i trateaza pe americani cu aere de superioritate si condescendent.

Eu am scris in mai multe locuri de ce am ales sa traiesc in SUA si eu si alti romani, de ce se emigreaza in general, nu doar in Lumea Noua. Vezi subiectul "Emigrarea Pro sau Contra?"

Deocamdata din atitudinea ta eu vad un singur lucru: "strugurii sunt acrii cand nu ajungi la ei"

Iti recomand, cu cele mai bune intentii, niste articole si subiectul meu "emigrarea pro sau contra" Sper sa te lamuresti si sa incepi sa vezi America asa cum este, nu din auzite, asa cum ti-o imaginezi sau ti-au livrat-o unii de la Hollywood.

www.mondonews.ro/Emigrarea-postdecembrista--ca-forma-de-protest+...
- cine sunt emigrantii si car esunt motivele pentru care pleaca din tara

www.mondonews.ro/Curs-de-management-pentru-conducatorii-Romaniei...
- ce asteptam de 20 de ani de la conducatorii Romaniei si nu se intampla

www.mondonews.ro/Ce-spun-romanii-despre-Statele-Unite-ale-Americ...
- interviuri si ganduri - oameni care au fost in SUA si s-au intors, oameni care au ramas in SUA, oameni care au reprezentat cu cinste Romania peste ocean s.a.m.d.

Mai am o ultima rugaminte, stimabile: abtine-te de la jigniri si atacuri la persoana, respectiv tot felul de tampenii la adresa mea.

Promit sa te ignor.

Am inteles ca dumneata ai mintea odihnita, nu mai insista.

popescuernest

12 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 11 Februarie 2009, ora 21:44

Nu mai bate-ti campii, ca americanii sunt tot europeni, care acum ceva mai multi ani cam 200-300 sa zicem au plecat pe pamantul fagaduintei cam asa se spunea in acele vremuri.Doar acum ne uitam la ei ca la extraterestii gresim total ei s-au dezvoltat noi europenii ne-am batut ca chiorii.Acolo este diferenta fratilor.

Edi
Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 20:02

De la: sirius_zegetina, la data 2009-02-11 17:15:30

... Nu numai c-au "cumparat" si ademenit creiere din intreaga lume cu fel de fel de promisiuni (bineinteles, neonorate), dar le-au si exploatat la maxim; partea urata-i ca , dupa ce le "creaza conditii de trai si munca speciale" si oamenii semneaza un contract - ei fiind de buna credinta - se trezesc in adevarate "lagare ale tehnologiei", muncind cate 10 ore sau mai mult pe zi intr-un laborator sau incinta pazita de gorobeti cu mutre patratoase, cu freza-perie, inarmati pana-n maseaua de minte cu scule imprumutate parca din "Terminator"; acolo muncesc, acolo mananca, acolo-si au locuinta - de iesit din perimetrul securizat - nici vorba! Daca vreunul clacheaza, adica incep sa i se urce nervii pe pereti si s-o ia la plimbare pe tavan, de-atata izolare de-o societate normala, devine indezirabil. In cel mai bun caz e bagat la ospiciu, dar, de regula, se "trezeste sinucis" sau "bolnav de deces cronic acut". Tin sa-i informez pe toti cei care-si fac un titlu de onoare din a fi "Gica contra", ca ceea ce-am postat nu-i din zvonistica sau din propagandistica "democratiei proletare" , ci din sursa directa; cu ceva timp in urma mai aveam si eu o ruda pe-acolo ce lucra intr-un "domeniu delicat al stiintei" Ei, intre timp, din cauza unui "defect major si impardonabil" pe care-l avea (gura mare, mai manca si el carne de porc si uita sa se mai spele uneori pe dinti), s-a imbolnavit de maladia amintita mai sus; deh, maladia respectiva tinde sa ia forme de reala epidemie pe mosia "unchiului"! Asa ca, inainte de-a va topi de admiratie, mai cautati surse de informare.

Foarte interesant ce spui si-mi pare rau ca trebuie sa te contrazic. Eu cred in continuare ca sunt basme, filme sau ca ruda ta de peste ocean avea imaginatia bogata.

Intamplator si noi (eu, sotul meu si alti romani de aici) avem proiecte guvernamentale, in baze militare si obiective strategice (inclusiv la Pentagon) si totusi suntem ok, nu ne tine nimeni inchisi, legati sau rupti de lume.

Eu nu neg ca s-o fi intamplat si asa cum spui tu, dar cred ca sunt exceptii si extreme, nu e un fenomen de masa. In ce priveste plata, pot sa-ti spun ca si-au onorat contractele si pe deasupra ne mai fac si surprize placute gen picnic pentru toti angajatii si familiile lor, petrecere de Craciun ultrasofisticata si luxoasa, prime, zile libere platite s.a.m.d.

Eu zic sa nu mai tot cautati nod in papura. Mai bine recunoasteti odata pentru totdeauna ca ei sunt mai buni ca noi. Va legati mereu de metoda lor = importul de inteligenta. Uite ca asa prosti cum ii credeti voi, au gasit o solutie sa rezolve problema, daca n-au avut destule valori in tara au adus de afara.

Numai la noi desteptii, in Romania, vedem ca lucrurile merg din rau in si mai rau, ca dupa 50 de ani de comunism si generatii de sacrificii au mai venit inca 20 de ani de "pseudodemocratie" in care lucrurile au degenerat si tot nu facem nimic.

pana si din acest punct de vedere, prostii de americani s-au descurcat mai bine decat desteptii de romani.

Mai bine apucati-va de treaba cei care ati ramas acasa, ca doar asa-i putem ajunge si depasi pe occidentali, chiar si pe americani. Avem potential, avem romani destepti, avem idei, dar ce folos!

Thomas Edison spunea ca: ' o idee, oricat de valoroasa, nu face nici cat o ceapa degerata daca nu o pui in practica" Americanii au inteles mesajul si tot ce vad in jur imi demonstreaza ca ei sunt oameni practici.

Noi, romanii suntem tot la faza de teorie si discutii sterile; am vrea, dar sa faca altii! Iar daca e musai sa ne asumam responsabilitati si sa punem mana sa muncim serios, incepem sa dam inapoi cu scuze:"lasa ca merge si asa"

Asta este o alta diferenta intre noi si ei.

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 20:27

Madam, habar n-am in ce U.S.A. traiesti; probabil, intr-una care, dintr-un motiv oarecare pe care ma abtin sa-l comentez, te-a cocotat ori intr-un turn de fildes din care nu vezi mai nimic si, presupun ca, din moment ce nu te "doare" nimic, nu stii si nici nu vrei sa stii adevarul si preferi sa vezi doar pana la varful nasului, ori intr-o colivie spoita auriu din care, iarasi nu vezi realitatea urata care colcaie in jur. Ruda mea nu are cum sa aiba imaginatie bogata, in primul rand fiindca-i MOARTA, UCISA, ce naiba e atat de greu de inteles? A lucrat ca electronist la configurarea vectorilor de lansare si modificare a directiei de "target" a rachetelor militare, fiind angajat civil in cadrul Pentagonului. Am primit anuntul oficial al mortii lui si suficiente detalii ca sa stiu ca cel care l-a lichidat n-a fost un descreierat oarecare; a fost cea de-a treia tentativa de lichidare si ultima, fiindca au reusit. Iar cu niste ani in urma, cand a fost pt. ultima oara in Romania, mi-a ARATAT destule ca sa pricep cum se traieste acolo; nu-s venita cu pluta, nici nu m-am nascut alaltaieri si nici in puf n-am trait. Asa ca, fii amabila, cat timp ma pot abtine sa nu-ti raspund dupa cum ai merita, lasa elogiile, lasa superlativele si caderea in extaz ca devii ridicola; nu te-a inzestrat mama-natura cu simtul acesta? Am rabdare sa citesc si ineptii, unele ma amuza chiar, dar toate trebuie sa aiba o masura - pe aceasta ai depasit-o in momentul in care ai afirmat ca un mort poate avea imaginatie bogata. E sau nu culmea ridicolului???!!!

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 20:59

De la: sirius_zegetina, la data 2009-02-12 20:27:40 Madam, habar n-am in ce U.S.A. traiesti; probabil, intr-una care, dintr-un motiv oarecare pe care ma abtin sa-l comentez, te-a cocotat ori intr-un turn de fildes din care nu vezi mai nimic si, presupun ca, din moment ce nu te "doare" nimic, nu stii si nici nu vrei sa stii adevarul si preferi sa vezi doar pana la varful nasului, ori intr-o colivie spoita auriu din care, iarasi nu vezi realitatea urata care colcaie in jur. Ruda mea nu are cum sa aiba imaginatie bogata, in primul rand fiindca-i MOARTA, UCISA, ce naiba e atat de greu de inteles? A lucrat ca electronist la configurarea vectorilor de lansare si modificare a directiei de "target" a rachetelor militare, fiind angajat civil in cadrul Pentagonului. Am primit anuntul oficial al mortii lui si suficiente detalii ca sa stiu ca cel care l-a lichidat n-a fost un descreierat oarecare; a fost cea de-a treia tentativa de lichidare si ultima, fiindca au reusit. Iar cu niste ani in urma, cand a fost pt. ultima oara in Romania, mi-a ARATAT destule ca sa pricep cum se traieste acolo; nu-s venita cu pluta, nici nu m-am nascut alaltaieri si nici in puf n-am trait. Asa ca, fii amabila, cat timp ma pot abtine sa nu-ti raspund dupa cum ai merita, lasa elogiile, lasa superlativele si caderea in extaz ca devii ridicola; nu te-a inzestrat mama-natura cu simtul acesta? Am rabdare sa citesc si ineptii, unele ma amuza chiar, dar toate trebuie sa aiba o masura - pe aceasta ai depasit-o in momentul in care ai afirmat ca un mort poate avea imaginatie bogata. E sau nu culmea ridicolului???!!!

Draga mea, ma refeream strict la momentul in care ruda ta ti-a povestit despre activitatile pe care le presta in SUA, moment la care, cu siguranta era viu.

Am scris in limba romana, ar fi trebuit sa intelegi. Ineptiile... iti apartin. Eu nu sufar de "teoria conspiratiei"

Daca citeai atent mai sus, vedeai ca am scris - nu neg ca s-ar putea ca ruda ta sa fi murit din motivele prezentate de tine, iar daca s-a intamplat asa ceva sunt sigura ca este un caz izolat, nu un fenomen de masa.

Oricum, iti recomand sa traiesti cativa ani in occident, nu neaparat in SUA si mai vorbim dupa aceea. Sunt sigura ca vei vedea lucrurile cu totul altfel.

Mie nu mi-e teama ca voi muri din cauza muncii pe care o prestez aici pentru Pentagon, guvern si baze militare.

Am inteles ca este mort, stai linistita nu sunt tampita!

Singura chestie pe care n-o inghit este asta cu datul sfaturilor din auzite. Se apuca sa faca comparatii intre Romania si SUA tot felul de destepti care n-au calcat in viata lor in SUA.

Este exact ca atunci cand aveam copil mic si se trezeau tot felul de fetiscane binevoitoare sa-mi dea sfaturi despre cum se creste un copil.

Merci frumos, de sfaturi de-astea n-am nevoie!

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 12 Februarie 2009, ora 23:42

De la: mona_simona2002, la data 2009-02-11 21:28:31
De la: lorduljohn, la data 2009-02-11 00:42:55
De la: mona_simona2002, la data 2008-12-11 17:04:52
De la: karp, la data 2008-11-04 15:53:09De acord. Cam asa sunt americanii, cum zici; si noi, tot cam asa, poate oleaca prea idilic prezentati - cat despre sarmale: sunt bune, inventie turco-libaneza.

Ce nu inteleg este de ce se intampla ca in bancul cu neamtzu si romanu: la noi 10% sunt tampiti si 90% destepti, la nemtzi e invers, dar si la noi si la ei conduc aia 10%!

Cu americanii - similar. Daca ar avea calitatile noastre, ar fi cucerit deja Galaxia!
Dar asa modesti cum sunt - nu conduc, sau, ma rog, incearca sa conduca, decat Terra. Oricum, si ei la randul lor sunt condusi de cineva, si nu par a fi americani cei care ii conduc, ca nu se explica altfel reusitele lor cu un popor asa de kk.

Sau poate ca suntem doar rautaciosi, si am uitat sa mai mentionam - atat la americani cat si la daco-romani - unele trasaturi "minore": ei- disciplinati, noi-shmekeri, ei-tenaci, noi-delasatori, ei-ipocriti, noi-de-a dreptul mincinosi, ei-combativi, noi-''adaptabili'', .....si daca mai cautam, poate mai gasim cateva.

Dar sa nu ne intristam prea tare, nici eu nu as da mititeii pe burgeri si nici socata pe Cola. Cat despre gagicile noastre, comparativ cu balenele lor spalacite care halesc inghetata cu galeata, mi se face pielea de gaina pe mine numa' cand ma gendesc...

Daca stau bine sa ma gandesc, chiar incep sa ma simt bine la gandul ca sunt Roman, sau Dac, sau...ce conteaza; bine ca nu sunt American!

Un subiect fain, chiar ma simt mai bine...

Vreau sa adaug la imensa "prostie americana" numeroasele universitati cunoscute si apreciate in lumea intreaga, multimea de medalii olimpice si cam jumatate dintre premiile Nobel acordate pana acum. Ce ar mai fi? Faptul ca au calcat pe Luna si romanii nu sau poate ...ceea ce vedem de doua luni si ceva - pe wall Street stranuta cineva si la Bucuresti toatas bursa e racita!

P.S. Sunt mandra ca sunt romanca, dar am ales sa traiesc in SUA. Henry, ghiceste de ce?!

P.S.S. Referitor la alegerile din noiembrie: Asemenarea este ca si la ei si la noi s-a votat in noimebrie. Diferenta este ca ei au ales pentru prima data un presedinte de culoare si un partid de stanga care a venit la putere in locul partidului de dreapta. Noi am ales asa de bine incat ne va conduce stanga-centru-dreapta. Concluzie: fiecare popor isi merita conducatorii.

De ce ai ales sa traiesti in USA???
Simplu !
Iti place statutul de servitor !
Iti place sa fii batjocorita de unii care nu au nici pe jumatate cultura ta si nici pregatirea ta profesionala !
DE AIA...Si din oportunism !!!
Esti de acord???
Asta-i adevarul, dar nu-l vei recunoaste niciodata !
Dixit !

Pentru John (lord nu prea cred ca esti!)

Vad ca ai destul de multe idei preconcepute. Am mai vazut de-astia ca tine care-i trateaza pe americani cu aere de superioritate si condescendent.

Eu am scris in mai multe locuri de ce am ales sa traiesc in SUA si eu si alti romani, de ce se emigreaza in general, nu doar in Lumea Noua. Vezi subiectul "Emigrarea Pro sau Contra?"

Deocamdata din atitudinea ta eu vad un singur lucru: "strugurii sunt acrii cand nu ajungi la ei"

Iti recomand, cu cele mai bune intentii, niste articole si subiectul meu "emigrarea pro sau contra" Sper sa te lamuresti si sa incepi sa vezi America asa cum este, nu din auzite, asa cum ti-o imaginezi sau ti-au livrat-o unii de la Hollywood.

www.mondonews.ro/Emigrarea-postdecembrista--ca-forma-de-protest+...
- cine sunt emigrantii si car esunt motivele pentru care pleaca din tara

www.mondonews.ro/Curs-de-management-pentru-conducatorii-Romaniei...
- ce asteptam de 20 de ani de la conducatorii Romaniei si nu se intampla

www.mondonews.ro/Ce-spun-romanii-despre-Statele-Unite-ale-Americ...
- interviuri si ganduri - oameni care au fost in SUA si s-au intors, oameni care au ramas in SUA, oameni care au reprezentat cu cinste Romania peste ocean s.a.m.d.

Mai am o ultima rugaminte, stimabile: abtine-te de la jigniri si atacuri la persoana, respectiv tot felul de tampenii la adresa mea.

Promit sa te ignor.

Am inteles ca dumneata ai mintea odihnita, nu mai insista.

EU PERSONAL NU AM FACUT NICI O REFERIRE LA TINE PERSONAL, CI LA TOTI CE-I CARE NU VOR SA RECUNOASCA ADEVARUL !
TU NU VEI FI RECUNOSCUTA DREPT AMERICNACA DECAT PROBABIL URMASII TAI DE A SAPTEA GENERATIE.
ASA CA LAS-O MAI USOR CU LAUDA , ASA LA GRAMADA, A AMERICII !
TU , NU AI DE UNDE SA STII , UNDE UNT EU, DACA VORBESC SAU NU DIN AUZITE !
ORICUM NU VOI FI DE ACORD ,NICIODATA CU CEI CARE VOR SA FIE, SI SE CRED, STAPANII LUMII !
SI INCA CEVA!
CREZI CA DTII MONOPOLUL ADEVARULUI?
DAU ESTI PLATITA SA LAUZI AMERICA??
DACA-I ASA, SA-TI FIE DE BINE !
POTI SA SCRII CE DORESTI , DAR NU INSULTA PE ALTII CARE AU ALTE IDEI SI PARERI , DESPRE AMERICA (NU DESPRE AMERICANII DE RAND) , DECAT ALE TALE !
SA-TI FIE DE BINE , ACOLO ,IN USA, SAU ORI UNDE VEI FI !
DIXIT !

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 13 Februarie 2009, ora 00:09

Monasimona, multumesc pt. sfatul de-a trai cativa ani in occident; nu "consum", iar daca in prezent traiesc in "Cracanatii de Jos" nu inseamna ca-s "umblata precum closca-n jurul parului". N-ai de unde sa stii cat si pe-unde-am umblat si ce-am vazut amestecandu-ma (intentionat) printre cei neavuti si dispretuiti; stii de ce? Ca sa percep realitatea in forma ei bruta, nu "machiata" si ca sa nu-mi poata face"capu` mare" orice parpanghel interesat sa-mi prezinte meleagurile lui drept "cele mai, dintre cele mai", aratandu-mi numai aspectele favorabile lor. Ineptii nu debitez nici la ordin, iar daca faci parte dintre cei care, pt. un ban in plus, canti strict dupa cum ii e pe plac celui care tine in mana "painea si cutitul" (adica, mai-marele sef al tau) sa fi sanatoasa, inseamna c-ai suferit inca din tara de-o anumita deformare, numita slugarnicie, iar in U.S.A.asemenea specimene ce nu vor deveni niciodata "incomode" sunt apreciate pana la un anumit punct; big boss stie ca astia n-o sa-i dea dureri de cap, prin urmare ii si "rasplateste marinimos" (dupa cum singura ai recunoscut). Ce nu vrei sa spui, se poate citi printre randuri, asa ca nu te mai osteni sa-ti faci o "imagine", e vizibila si din elicopter!

Fosta membra 9am.ro

54 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 14:28

De la: henry, la data 2008-11-04 04:19:19 Cel mai tampit popor,care poate sa traiasaca in zilele noastre pe Pamant,ce reprezinta S.U.A? Romanii:cultura,frumusete,intelepciune nativa,bun simt,patriotism,mandrie si nu in ultimul rand sarmale; Americanii:fast food,Oprah.televizor,razboaie,inchisori vestite,minciuni nationale[11 septembrie,Irak,C.I.A.etc.]incultura,obezitate,imprumuturi bancare care ii incatuseaza la o viata pe un butoi cu pulbere,patriotism putred,droguri.Astept si parerile voastre.

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:40

Pentru lorduljohn:

1. Pe pagina 2 a acestui topic am scris:

� ...nu sunt adepta invaziei englezismelor in vocabularul limbii romane.

Nu-mi place nici atitudinea pupincurista pe care o au romanii fata de americani, inclusiv autoritatile.

Urasc deopotriva si extrema cealalta in care devenim grandomani si-i facwem pe americani inculti, stupizi si prosti, in timp ce noi asa mari si tari n-avem ce manca si de destepti ce suntem si plini de diplome si titluri asistam neputinciosi la punerea pe butuci a industriei romanesti, agriculturii, turismului, comertului si ce o mai fi ramas intreg pe acolo.

Adevarul este undeva la mijloc si este obiectiv, nu exista adevarul meu si adevarul tau... doar ADEVARUL.

Sa auzim de bine ca de rau suntem satui.�

2. Sunt cetatean roman, nu sunt americanca si nici nu am intentia sa solicit cetatenie sau sa fiu perceputa in acest fel. Intr-o tara ca SUA in care nationalismul este una dintre cele mai importante valori, a vorbi urat despre tara ta de origine echivaleaza cu a-ti taia craca de sub picioare. Atata timp cat minoritatea mancatoare de lebede n-a ajuns aici sa fure si sa cerseasca, noi romanii suntem respectati in SUA ca cetateni europeni. Romani din America fac eforturi pentru a promova imaginea Romaniei in SUA, de cele mai multe ori fara nici un fel de sprijin din pareta autoritatilor care sunt platite din bani publici ca sa faca asta.

Lipsa de implicare a autoritatilor romane si o politica externa coerenta, plus perceptia eronata a romanilor de acasa vis-a-vis de cetatenii romani cu domiciliul in strainatate, ne pun in inferioritate fata de alte popoare europene (germanii, francezii, elvetieni sau britanicii de exemplu) care sunt perceputi ca popoare europene de rangul intai, in timp ce noi suntem cetateni europeni de rangul doi sau, cel mai des, habar n-au ca Romania se afla in Europa.

3. Emigrarea postdecembrista este o forma de protest. Cel mai dureros lucru pentru un emigrant, indiferent de unde vine si care este tara sa adoptiva, este sa se simta respectat, iubit si apreciat de straini, mai tare decat a fost sau va fi vreodata, in tara lui.

In SUA am cunoscut romani remarcabili care au venit aici tocmai pentru ca sunt speciali, iar strainii au nevoie de cunostintele, talentul si inteligenta lor. Am cunoscut oameni care au avut cariere stralucite in Romania si totusi au renuntat si au plecat.... cei mai multi pentru ca n-au mai suportat sistemul corupt, ignoranta, snobismul, pupincurismul, pilele, relatiile, prostii care ocupa functii importante. Am cunoscut romani absolventi de Harvard, Princeton si UCLA, dar si mai multi, infinit mai multi, absolventi de universitati romanesti care lucreaza aici pentru ca acasa n-au loc de altii.

Cine sunt emigrantii? Sunt cercetatorii stiintifici carora li s-au taiat fondurile si li s-au inchis institutele de cercetari, sunt inginerii, profesorii si doctorii pe care i-a pregatit invatamantul romanesc dar de care Romania n-are nevoie! Sunt disponibilizatii de ieri, oamenii pe care tara lor n-a dat doi bani. Ce vina au ei? Ca au murit pe strazi in iarna lui '89 cerand libertate si democratie? Sau poate ca sunt vinovati ca nu s-au nascut in alta tara�

Sunt tineri din generatia care n-a mai primit o locuinta de serviciu, un apartament cu chirie de la stat cand s-au casatorit. Sunt oameni care n-au mai apucat sa cumpere �cutia de chibrituri� construita de Ceausescu pe post de casa, dupa 1990, pe bani de nimic si ca atare, nu au acum proprietati imobiliare de sute de mii de euro. Majoritatea n-au putut sa plateasca la banca rate de minim 300 Euro/luna pentru un credit ipotecar si nici n-au asteptat sa le moara parintii ca sa primeasca o mostenire pe care sa o dea avans la prima locuinta.

Sunt somerii de acasa, disponibilizatii, carora niste directori imbecili, transformati peste noapte in manageri dupa Revolutia din 1989, le-au ras in nas. Marii moguli care au falimentat intreprinderi profitabile cu ajutorul firmelor capusa infiintate tot de ei si inregistrate pe numele unor �matusi Tamara�, nu le-au dat sansa specialistilor romani sa dovedeasca ce stiu, sa-si profeseze meseria, sa castige bani in tara lor, i-au dat deoparte ca pe o masea stricata.

...etcetera

VAM_CIURUIT

426 mesaje
Oras: Satu Mare

Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:47

americanii din ciobani-vacari au devenit teroristi mondiali,la romani ciobani spala bani si se fac parlamentari,atita

Fosta membra 9am.ro

534 mesaje

Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 17:53

De la: lorduljohn, la data 2009-02-11 01:42:19
De la: gigilipianu, la data 2009-01-29 19:49:31M-am lasat si eu antrenat in niste discutii care poate nu erau potrivite cu ceea ce se astepta din tema si anume: 1. Se poate gandi o diferenta matematica cu + sau - pe anumite criterii care insa nu au fost enuntate, de altfel e si greu s-o faca cineva; 2. Daca interpretam tema strict pe niste valori, mai ales valorile care ne convin noua si se pare ca asta am facut pana acum, este cu totul altceva si de aceea s-au iscat si atatea discutii in contradictoriu pe acest topic
De altfel ne permitem noi aici sa facem aceste aprecieri care din alte puncte de vedere nici nu sunt potrivite si nici productive. Aceste consideratii le-am facut tocmai pentru ca noi, romanii, avem foarte putine puncte comune cu americanii. De aceea au si reiesit niste concluzii ce par putin deplasate. In orice caz politica americana nu este tot una cu nivelele moral-crestine de care discutam. Ca sa mai putem discuta coerent trebuie sa precizam planurile la care ne referim, respectiv, etnic, religios, moral, social, econumic etc. Altminteri nu se intelege nimic. Logos.

Trebuie sa spun ca nu aveti dreptate !
In USA nu exista moralitate sinci moralitate crestina !La ei exista doar cultul banului si despretul pentru tot ce nu-i american !
Va amintesc ceva: In anumite "vremuri" ,in toate filmele pe care aveam voie sa le vedem , soldatul sovietic era cel mai bun, cel mai frumos , cel mai uman, ce mai viteaz, acum a fost inlocuit de soldatul american !
Asta e ! Dar sw va schimba !

Din punct de vedere lingvistitc sintagma de �morala� cuprinde asamblul normelor comportamentale individuale fata de propria constiinta cat si fata de colectivitate, in asa fel ca aceste relatii sa nu provoace distorsiuni in normele stabilite de societatea in care traieste individul.... onestitatea, cinstea, devotamentul s.a.m.d.

"Adev�rata moralitate nu const� �n a urma c�rarea b�t�torit�, ci �n a descoperi adev�rata cale pentru noi �n�ine �i a o urma f�r� team�." spunea Mahatma Gandhi.

Mi se pare deplasat sa vorbesti despre lipsa de morala si/sau morala crestina a unui popor care are ca principala trasatura devotamentul fata de patrie. Toata lumea stie ca americanii mor in orice razboi li se cere si sunt mandrii ca jertfa lor este in folosul tarii.

Majoritatea firmelor si organizatiilor caritabile din SUA au ca membrii fondatori si membri marcani clasa de sus, bogatii care construiesc spitale, scoli, ofera burse si fac donatii pentru persoane defavorizate, cu disabilitati sau probleme sociale ...chiar si prin alte tari. Altruismul, din cate stiu, este o trasatura a crestinilor, sau ar trebui sa fie.

In timp ce la noi, la romani, legea se aplica exact ca-n fabula lui La Fontaine:"noi vrem egalitate, dar nu pentru catei", la ei nimeni nu este mai presus decat legea.

Si... sa nu uitam ca pe continentul nord american convietuiesc oameni care provin de pe toate continentele, din toate rasele, culturile si religiile lumii. Daca nu ma insel, asta se cheama toleranta si respect fata de traditiile si obiceiurile celor care sunt altfel decat noi.

Da, exista un cult al banilor si un respect profund pentru proprietatea intelectuala si proprietatea privata. Mie mi se pare un lucru bun. Mai exista ceva - respectul pentru individul care exceleaza in ceva, indiferent unde anume (scoala, sport, profesie) = respectul fata de varfuri nu fata de diplome, scoli si functii.

lorduljohn

499 mesaje
Postat pe: 17 Februarie 2009, ora 22:11

De la: mona_simona2002, la data 2009-02-17 17:53:47
De la: lorduljohn, la data 2009-02-11 01:42:19
De la: gigilipianu, la data 2009-01-29 19:49:31M-am lasat si eu antrenat in niste discutii care poate nu erau potrivite cu ceea ce se astepta din tema si anume: 1. Se poate gandi o diferenta matematica cu + sau - pe anumite criterii care insa nu au fost enuntate, de altfel e si greu s-o faca cineva; 2. Daca interpretam tema strict pe niste valori, mai ales valorile care ne convin noua si se pare ca asta am facut pana acum, este cu totul altceva si de aceea s-au iscat si atatea discutii in contradictoriu pe acest topic
De altfel ne permitem noi aici sa facem aceste aprecieri care din alte puncte de vedere nici nu sunt potrivite si nici productive. Aceste consideratii le-am facut tocmai pentru ca noi, romanii, avem foarte putine puncte comune cu americanii. De aceea au si reiesit niste concluzii ce par putin deplasate. In orice caz politica americana nu este tot una cu nivelele moral-crestine de care discutam. Ca sa mai putem discuta coerent trebuie sa precizam planurile la care ne referim, respectiv, etnic, religios, moral, social, econumic etc. Altminteri nu se intelege nimic. Logos.

Trebuie sa spun ca nu aveti dreptate !
In USA nu exista moralitate sinci moralitate crestina !La ei exista doar cultul banului si despretul pentru tot ce nu-i american !
Va amintesc ceva: In anumite "vremuri" ,in toate filmele pe care aveam voie sa le vedem , soldatul sovietic era cel mai bun, cel mai frumos , cel mai uman, ce mai viteaz, acum a fost inlocuit de soldatul american !
Asta e ! Dar sw va schimba !

Din punct de vedere lingvistitc sintagma de �morala� cuprinde asamblul normelor comportamentale individuale fata de propria constiinta cat si fata de colectivitate, in asa fel ca aceste relatii sa nu provoace distorsiuni in normele stabilite de societatea in care traieste individul.... onestitatea, cinstea, devotamentul s.a.m.d.

"Adev�rata moralitate nu const� �n a urma c�rarea b�t�torit�, ci �n a descoperi adev�rata cale pentru noi �n�ine �i a o urma f�r� team�." spunea Mahatma Gandhi.

Mi se pare deplasat sa vorbesti despre lipsa de morala si/sau morala crestina a unui popor care are ca principala trasatura devotamentul fata de patrie. Toata lumea stie ca americanii mor in orice razboi li se cere si sunt mandrii ca jertfa lor este in folosul tarii.

Majoritatea firmelor si organizatiilor caritabile din SUA au ca membrii fondatori si membri marcani clasa de sus, bogatii care construiesc spitale, scoli, ofera burse si fac donatii pentru persoane defavorizate, cu disabilitati sau probleme sociale ...chiar si prin alte tari. Altruismul, din cate stiu, este o trasatura a crestinilor, sau ar trebui sa fie.

In timp ce la noi, la romani, legea se aplica exact ca-n fabula lui La Fontaine:"noi vrem egalitate, dar nu pentru catei", la ei nimeni nu este mai presus decat legea.

Si... sa nu uitam ca pe continentul nord american convietuiesc oameni care provin de pe toate continentele, din toate rasele, culturile si religiile lumii. Daca nu ma insel, asta se cheama toleranta si respect fata de traditiile si obiceiurile celor care sunt altfel decat noi.

Da, exista un cult al banilor si un respect profund pentru proprietatea intelectuala si proprietatea privata. Mie mi se pare un lucru bun. Mai exista ceva - respectul pentru individul care exceleaza in ceva, indiferent unde anume (scoala, sport, profesie) = respectul fata de varfuri nu fata de diplome, scoli si functii.

Ok ! Nu Pot contrazice o doamna ,numai de dragul polemicii !
Nu te mai contrazic , si imi cer scuze care te ai simtit jignita de vreo afirmatie facuta de mine !
Dar , contnuui sa nu fiu de acor cu cei care se consider superiori altor oameni indiferent daca sunt americani, rusi , nemti , etc.
Sa auzim numai de bine !

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 09:40

Americanii...niste vacari cu bani ! Romanii...academicieni...flaminzi

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 12:46

Lui Salva Tore: daca tot salivezi atata dupa bani, vezi si cum si-i i-au castigat "vacarii aia cu bani" si-abia apoi sa-ti dai cu "presupusa"! Lui Mona Simona: Da, acum, la ultima postare ai spus adevarul asa cum este; iar daca citeai de la inceput tot ce-am postat ai fi vazut ca-s impartiala si "clantan" pe fiecare dupa merit. Am aratat care-s "petele de dalmatian" ale americanilor, subliniind ca am "un dinte" impotriva conducerii lor, dar il admir pe acel "John Doe" naiv ca un copil care-i capabil sa creada ca-si slujeste patria si-si da, la nevoie, si viata pt. ea, neintrebandu-se daca razboiul in care-a fost tarat fara sa-l intrebe nimeni daca vrea ori ba, e corect si justificat sau nu; il admir fiindca-i corect, cinstit, muncitor, are cuvant si, mai ales, fiindca-i patriot - isi iubeste tara si-i trage o "cazma" sanatoasa peste bot oricarui neispravit care-si bate joc de tara lui sau o denigreaza; il admir ca respecta munca si intelectualitatea, precum si valorile produse de acestea, deoarece atat munca produce valori materiale, cat si intelectualitatea - prin contributia la ridicarea nivelului tehnologic si, implicit, la cresterea nivelului de trai. Pe de cealalta parte, am aratat si "petele" maidanezilor nostri, frecandu-le zdravan "ridichea" pt. puturosenia acuta cronica de care dau dovada non-stop, cu orice prilej si-n orice conjunctura, fie ca-i vorba de munca pe care-o fac in dorul lelii dar pretind o retributie echivalenta cu cea primita in alte tari in care munca-i munca, nu bataie de joc (deh, romanasii nu s-au dezbarat inca de "principiul fundamental" al zicalei "noi ne facem ca muncim, ei se fac ca ne platesc" - cat se poate de idiot!), fie ca-i vorba de-a lua o atitudine non-violenta dar ferma, unita, impotriva tuturor faptelor reprobabile care se experimenteaza pe pielea noastra - ca-i vorba de magariile, jafurile, minciunile spuse cu nonsalanta de "mai marii nostri", ori ca-i vorba de magariile savarsite indeosebi de concetatenii nostri mai "colorati" - in tara sau dincolo de hotare - romanul tot dezbinat si las este si nu reactioneaza pe masura faptelor; sta ca dobitocu` la abator si nu-i capabil sa puna mana pe par la nevoie, nici macar sa-si apere propria piele sau pe cea a familiei sale! M-am revoltat si ma revolt impotriva fiecarei nedreptati, de oricine-ar fi savarsita, ca si impotriva fiecarui aspect negativ - specific - trasaturi de caracter negative a oricui, fie el roman, american sau papuas, fara sa partinesc pe nimeni, dar si fara a "indulci" sau a trece cu vederea ceea ce-i de criticat.

Fosta membra 9am.ro

77 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 15:09

sintem mai desteptzi decit incep si ei sa vada ce indeamna comunismul(ratzionalizindusi apa-los angeles)nu pt ca au un sistem ca si fostul nostru....ci pt ca sint incapabili.Ma bucur caci eram criticatzi ieri(nu pt oameni care sufera).

Fosta membra 9am.ro

77 mesaje
Postat pe: 18 Februarie 2009, ora 15:24

noi ne dadeam copii la turci pt. caci nu aveam de ales(pt binele unei natziuni)daca ne uitam la ei saracii pt ce isi omoara copii peste tot in lume(o mica realitate a politicii americane din ultimii 50 de ani)?daca au capacitatzi asa de elevate de ce nu au avut un plan pt. a minimaliza efectele crizei.?atzi vazut ce sint in stare sa faca dupa ce" KATERINA" leau stricat corturile(caci asta si sint),oameni din acea zone se trasforma in "canibal",care este reactia sistemului(poate fac vreun experiment)?

necunoscut

1 mesaj
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 12:51

da...se pot compara :)) ...sunt niste mici diferentze ..dar mici..intre manelisti si rapperi...nu prea ii deosebesti...dar e posibil sa gasesti niste diferentze :)

sirius_zegetina

808 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 18:32

Mai, da` istet scris-ai!!! Sa cresti mare pufulet! Numa` atata diferenta vazut-ai, alta nu-i? Da` comparatie te duce "mintosu`" sa faci, ori asta-i tot ce stii: manele si rap?!

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 18:35

De la: sirius_zegetina, la data 2009-02-20 18:32:40 Mai, da` istet scris-ai!!! Sa cresti mare pufulet! Numa` atata diferenta vazut-ai, alta nu-i? Da` comparatie te duce "mintosu`" sa faci, ori asta-i tot ce stii: manele si rap?!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 18:40

sirius,rogu-te lasa-l in pace pe pufulet,la 22 de ani,poate nu vrea sa cunoasca altceva,n-ai vrea sa incercam sa facem ceva pt.cei ca el?eu zic sa facem un topic numai pt.cei de-o varsta cu pufulet si sa-i indrumam,sa-i admonestam parinteste unde gresesc,deoarece ei sunt viitorul tarii si de ei vor depinde multe lucruri in tara asta,inclusiv pensiile si bugetul,productia si comertul,ce zici,ne bagam?s-auzim numai de bine!

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
scheletif_sisif

8 mesaje
Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 18:43

mama ce mult a deviat discutia de la topic. florin nu ai vrea sa ma "dadacesti" si pe mine ca doar pentru unii varsta face diferenta, nu mentalitatea

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 18:51

De la: scheletif_sisif, la data 2009-02-20 18:43:55mama ce mult a deviat discutia de la topic. florin nu ai vrea sa ma "dadacesti" si pe mine ca doar pentru unii varsta face diferenta, nu mentalitatea

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 20 Februarie 2009, ora 18:55

nu am facut cursuri de baby-sitter,dar daca insisti,te mangai si pe tine pe crestet,eu nu vorbeam despre dadaceala in sens de a creste copii,eu spuneam doar ca ar trebui cei de-o varsta cu voi sa invete lucruri pragmatice,pe care nimeni nu vrea,nu poate,nu are chef sau timp sa vi le insire,capisci,young boy?s-auzim numai de bine!

Pagini: << 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Diferente:Americani-Romani.Se pot compara?
Mergi la: