lonely_fighter
171 mesaje
Oras: Constanta
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 23:50
De la: adnana, la data 2009-06-26 13:13:04De la: Micuta_Daria, la data 2009-06-26 12:03:57De la: adnana, la data 2009-06-26 11:39:50De la: arsinel, la data 2009-06-26 11:27:24viata de dincolo va fi insa sub alta forma, prima data vom intra intr-o conservare (somn profund) si ne vom trezi la judecata, apoi, dupa ce s-au triat toti cei ce au trecut cu bine, hotarati sa mearga-n rai, se va citi din cartea vietii cand vom afla toate raspunsurile la tot ceea ce avem neclar, lucrul asta e doar la un pas de o fericire, liniste, statornicie si o tihna vesnica.
Despre regret as putea spune ca sunt situatii si situatii...unii care regreta intr-adevar, altii care regreta aiurea(paranoia, rea vointa), iar altii nu regreta ceea ce ar trebui regretat(criminali etc). Eu cred ca nu trebuie sa regretam nimic, ci doar sa indreptam ceea ce credem ca e de indretat (caci sunt greseli pe care trebuie sa le facem -spre exemplu: sa ne cunoastem nevasta, s-o acceptam asa cum este etc). Regretul ne va trage pe toti in jos (mai putin momentul cand fumez o tigara linistit dupa o repriza de sex), in loc sa evoluam. Cu cat regretam mai mult, cu atat mergem mai incarcati spre marea judecata. Cred deasemenea ca regretul este ultima forma si ce-a mai aiurea, pentru ca apare in situatiile cand nu se mai poate face nimic. Sper sa nu apucam vreunul dintre noi sa cunoastem asta (decat baietilor ca au avut lista cu femei prea ...lunga).
Se spune ca totul se rezolva aici, in viata asta, iar odata trecuti dincolo nu mai putem indrepta mai mult asa ca, dragi prieteni, am invatat mult, foarte mult de cand am intrat in lumea site-ului youpee, nu regretati nimic, sexul sa fie la putere, flirtul sa nu-si uite intentiile, berea sa fie prezenta si langa si in lipsa femeilor si a esecurilor, totul sa fie decorat cu baloane/balcoane, sa curga rauri cu sampanie, sa traim bine si sa nu ne mai gandim la regret.
P.S. Unde e prima petrecere, cine-o da? e in pijamale?
nu am prea inteles cum vine asta "(caci sunt greseli pe care trebuie sa le facem -spre exemplu: sa ne cunoastem nevasta, s-o acceptam asa cum este etc)" de ce crezi ca este o greseala, sau de ce o numesti greseala.
Iar cat despre viata de dincolo in mare parte sunt de acord cu tine. Vom exista si dupa moarte doar ca sub o alta forma, nu vom mai exista fizic ci doar spiritual. Viata de acuma este doar o etapa din ciclul pe care il vom parcurge.
nu vreau sa fiu rea, poate ai dreptate si nu stiu eu dar, de unde stii tu ce ti se intampla dupa ce mori? ti-a povestit cineva cae s-a intors dupa moarte? asta e un subiect pe marginea caruia putem sa filozofam mult fara a stii nimic sigur, concret. si totusi m-ai facut curioasa, poate ne reincarnam in altceva/ cineva , si ca si in viata asta o sa ne intrebam ce am fost intr-o viata trecuta (daca exista asa ceva), poate o sa veghem deasupra tuturor, poate o sa ne ducem in rai sau iad dupa cum spune biblia, sau poate pur si simplu nu o sa se intample nimik, pe tine ce te face sa crezi ca vom trai spiritual si dupa moarte?!?
@arsinel: vad ca tu ai un traseu, niste pasi bine stabiliti cu ceea ce se intampla dupa ce mori, de unde stii ca e asa?
Bineinteles ca nimic nu este sigur ca asa este. Dar sti si tu ca pentru a capata anumite cunostiinte intr-un anumit domeniu trebuie sa te documentezi. Pe baza documentatiei pe care o parcurgi tragi niste concluzii care pot fi bune sau nu. Asta depinde de capacitatea fiecaruia de a intelege si a vedea lucrurile.Uite iti recomand cartea lui Deepak Chopra "Viata dupa moarte-Puterea dovezilor".
Ai cartea si in format electronic?
Raporteaza abuz de limbaj
|
|
|
Tiffany
438 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 23:53
Cum iti fluturi tu urechiusele la cuvintele mele
Dar stii ca ai dreptate?
Si inca ceva, eu am zis ca nu e suficient sa zici ca iti pare rau si sa mergi mai departe, dimpotriva. Exact ce ai spus si tu, ai bate pasul si ai ramane blocat, ai stagna. Si asta nu e bine.
Raman la ce am scris si mai sus, si treptat voi aduce imbunatatiri, si iti voi fura o portie din ce ai comentat si tu deasupra mea.
 si ptr tine, si iti flutur din gene inapoi, sper sa observi la timp (de data asta)
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
|
lonely_fighter
171 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 23:54
De la: Argus, la data 2009-06-26 13:32:01De la: UnOmBun, la data 2009-06-26 13:25:31 Uite un subiect foarte interesant si profund. A trait cineva experienta mortii clinice ???... Eu am trait-o si pot sa zic ca moarte in adevaratul sens al cuvantului nu exista, dar si cand te intorci exista o mare parere de rau si percepi viata altfel, decat inainte. Acea faza cu tunelul exista, exista si diverse fiinte unele cunoscute altele pe care urmeaza sa le cunosti sau esti legat de ele fara sa ai habar si nici nu le cunosti inca, exista si acea lumina de la capatul tunelului, dar exista ceva dincolo de aceasta lumina care nu este moarte. Este o alta viata, o alta experienta. Si apropo sa stiti ca nu exista reancarnare. Toate faptele noastre bune sau rele comise in viata noastra conteaza pentru locul in care te duci, dar nu exista iad si rai, ci ceva mai avansat spiritual sau mai putin avansat.
Voi ce parere aveti despre ce v-am zis eu ???
E foarte posibil teoretic ce spui, dar daca inlaturi teoria reincarnarii, cum explici inegalitatea de sanse in care ne nastem? Sau chiar crezi ca intr-o lume in care accepti existenta/primordialitatea spiritualitatii, tocmai un astfel de lucru ar putea fi lasat la voia intamplarii si sa ne nastem intru totul inegali ca apoi sa nazuim a atinge, prin mijloace similare, spiritualitatea?!
Daca ne-am naste egali, atunci am fi ingeri si n-am mai avea posibilitatea de a ne mantui prin Iisus.
Faptul ca suntem inegali, nu prea stiu din ce punct d vedere te-ai gandit(trup, putere financiara, intelepciune, capacitate de gandire sanatate etc)
|
lonely_fighter
171 mesaje
|
Postat pe: 26 Iunie 2009, ora 23:59
De la: linda, la data 2009-06-26 15:20:50De la: UnOmBun, la data 2009-06-26 13:25:31 Uite un subiect foarte interesant si profund. A trait cineva experienta mortii clinice ???... Eu am trait-o si pot sa zic ca moarte in adevaratul sens al cuvantului nu exista, dar si cand te intorci exista o mare parere de rau si percepi viata altfel, decat inainte. Acea faza cu tunelul exista, exista si diverse fiinte unele cunoscute altele pe care urmeaza sa le cunosti sau esti legat de ele fara sa ai habar si nici nu le cunosti inca, exista si acea lumina de la capatul tunelului, dar exista ceva dincolo de aceasta lumina care nu este moarte. Este o alta viata, o alta experienta. Si apropo sa stiti ca nu exista reancarnare. Toate faptele noastre bune sau rele comise in viata noastra conteaza pentru locul in care te duci, dar nu exista iad si rai, ci ceva mai avansat spiritual sau mai putin avansat.
este interesant si imbucurator ceea ce spui tu, cum ca n-ar exista rai si iad, iar chestiunea cu "avansat spiritual sau mai putin avansat" este chiar o ipoteza noua pe care o aud...
dar ma gandesc eu asa in mintea mea de fiinta care se considera oarecum "cu frica lui Dzeu", sau ma rog, a unei entitati Atotlegiuitoare: poate tu n-ai fost pe "fagasul rau" , din cauza ca probabil, chiar ai fost un om generalmente bun (nu fac misto app. de nick-ul tau)
o parere in legatura cu topicul (viata de dincolo) nu pot sa-mi dau, pentru ca in capul meu este o mare confuzie legata de tema asta; am in acelasi timp o mie de idei si parca, pana la urma, n-as avea niciuna;
in orice caz, pentru viata de dincolo, prefer deocamdata doar sa fiu optimista; accept doar variantele Rai vs. Neant.
optimismul tau e legat de una dintre ideile tale din "capul tau" sau, mai degraba concluzia ideilor alea multe din "capul tau:
|
|
|
lonely_fighter
171 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 00:04
De la: googoodoll, la data 2009-06-26 21:30:57erata: am bagat un e in plus, ma duc sa ma biciuiesc singura, nu e nevoie sa ma pedepsiti :D
eu vreau sa te pedepsesc, nu te biuciui singura...iti dau eu palme...  ?  else?
|
lonely_fighter
171 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 00:17
De la: adnana, la data 2009-06-26 22:39:52De la: arsinel, la data 2009-06-26 20:49:38De la: Micuta_Daria, la data 2009-06-26 12:03:57De la: adnana, la data 2009-06-26 11:39:50De la: arsinel, la data 2009-06-26 11:27:24viata de dincolo va fi insa sub alta forma, prima data vom intra intr-o conservare (somn profund) si ne vom trezi la judecata, apoi, dupa ce s-au triat toti cei ce au trecut cu bine, hotarati sa mearga-n rai, se va citi din cartea vietii cand vom afla toate raspunsurile la tot ceea ce avem neclar, lucrul asta e doar la un pas de o fericire, liniste, statornicie si o tihna vesnica.
Despre regret as putea spune ca sunt situatii si situatii...unii care regreta intr-adevar, altii care regreta aiurea(paranoia, rea vointa), iar altii nu regreta ceea ce ar trebui regretat(criminali etc). Eu cred ca nu trebuie sa regretam nimic, ci doar sa indreptam ceea ce credem ca e de indretat (caci sunt greseli pe care trebuie sa le facem -spre exemplu: sa ne cunoastem nevasta, s-o acceptam asa cum este etc). Regretul ne va trage pe toti in jos (mai putin momentul cand fumez o tigara linistit dupa o repriza de sex), in loc sa evoluam. Cu cat regretam mai mult, cu atat mergem mai incarcati spre marea judecata. Cred deasemenea ca regretul este ultima forma si ce-a mai aiurea, pentru ca apare in situatiile cand nu se mai poate face nimic. Sper sa nu apucam vreunul dintre noi sa cunoastem asta (decat baietilor ca au avut lista cu femei prea ...lunga).
Se spune ca totul se rezolva aici, in viata asta, iar odata trecuti dincolo nu mai putem indrepta mai mult asa ca, dragi prieteni, am invatat mult, foarte mult de cand am intrat in lumea site-ului youpee, nu regretati nimic, sexul sa fie la putere, flirtul sa nu-si uite intentiile, berea sa fie prezenta si langa si in lipsa femeilor si a esecurilor, totul sa fie decorat cu baloane/balcoane, sa curga rauri cu sampanie, sa traim bine si sa nu ne mai gandim la regret.
nu am prea inteles cum vine asta "(caci sunt greseli pe care trebuie sa le facem -spre exemplu: sa ne cunoastem nevasta, s-o acceptam asa cum este etc)" de ce crezi ca este o greseala, sau de ce o numesti greseala.
Iar cat despre viata de dincolo in mare parte sunt de acord cu tine. Vom exista si dupa moarte doar ca sub o alta forma, nu vom mai exista fizic ci doar spiritual. Viata de acuma este doar o etapa din ciclul pe care il vom parcurge.
nu vreau sa fiu rea, poate ai dreptate si nu stiu eu dar, de unde stii tu ce ti se intampla dupa ce mori? ti-a povestit cineva cae s-a intors dupa moarte? asta e un subiect pe marginea caruia putem sa filozofam mult fara a stii nimic sigur, concret. si totusi m-ai facut curioasa, poate ne reincarnam in altceva/ cineva , si ca si in viata asta o sa ne intrebam ce am fost intr-o viata trecuta (daca exista asa ceva), poate o sa veghem deasupra tuturor, poate o sa ne ducem in rai sau iad dupa cum spune biblia, sau poate pur si simplu nu o sa se intample nimik, pe tine ce te face sa crezi ca vom trai spiritual si dupa moarte?!?
@arsinel: vad ca tu ai un traseu, niste pasi bine stabiliti cu ceea ce se intampla dupa ce mori, de unde stii ca e asa?
Raspuns pentru adnana :
pai din greseala se descopera foarte multe lucruri, pana si partenerul...era luat putin la misto ideea ca e o greseala, alimentata de faptul ca multi regreta ca-s insurati, sau ca au ales gresit, iar multi indivizi (ei si ele) nici nu vor sa auda de casnicii, cu toate ca isi doresc copii. Multi barbati (si un procent mult mai mic de femei) intra in casnicie la varste mai fragede, apoi se complac intr-o relatie in care ea are gura mare(acum e cat se poate de serios) si, ori din timiditate sau din prostie, sau, pur si simplu nu stiu cum si ce sa faca, sau din slabiciunea pentru gura ei mare si care controleaza totul la extrem (posibil deseori pentru ca el nu prea face nimic), se refugiaza in toxice, cum sunt alcool, cafea, tigari ducand la extrem comsumul lor, sau dand de furca psihologilor.
Deci chestia cu greseala are si alb si negru incorporat asa, ca sa privim situatia pe toate fetzele si sa realizam armonia intre ele.
In legatura cu viata de dincolo de moarte e cat se poate de logic caci, daca am pleca cu totul, atunci n-ar mai ramane aici trupul.
Viata e un ciclu? din ce punct de vedere (eu vad foarte multe). Te teferi la succesiunea generatiilor sau la ciclitatea existentelor unui singure entitati (suflet sau cum vrei sa-i spui)?
Raspuns pentru mititica daria:
mi-a placut sa citesc despre viata de dincolo, am discutat atat cu preoti cat si cu multi care au citit biblia, si-am pus cap la cap ideile, am meditat asupra lor si-au iesit concluziile pe care le-am facut cunoscute si voua. Certitudinile sunt in cele demonstrate. insa mult prea putine.
Da, s-au intors foarte multi inapoi (moartea clinica) si-au povestit acelasi lucru, descriind acelasi lucru insa in mod diferit, prin prisma bagajului informational al fiecaruia, al culturii generale. Sa stii ca se stiu destul de multe si in acelasi timp destul de putine. Spre exemplu se pare ca ar exista cam 100 trepte pe scara mortii, iar cea mai profunda pe care o putem realiza cu anestezia generala este de 5. Se pare deasemenea ca in scara asta ar fi incluse si fantomele, stafiile, etc, adica forme de existenta intermediare intre viata certa si moarte.
Despre reincarnare sunt destul de rezervat. Budinstii cred asta, insa, prin ceea ce scrie in biblie si coran: "la judecata ne vom recapata trupurile..." se pare ca e cam opozabil, ori biblia crestina se pare ca a fost scrisa sub indemnul unui "individ" care a trecut prin moarte, si-a sfidat-o, intorcandu-se inapoi, pe cand la hindusi nu-s decat legente ale lui Buda. Hindusii au si ei parte de adevar, lucruri bune, iar daca vei citi si aduna informatii din cele 3 tipuri mari de religii : crestina, hindusa si musulmana, o sa vezi ca, multe se bat cap in cap, insa se completeaza atat de bine incat daca am reusi sa eliminam prostiile si sa unim religiile, atunci ar iesi intr-adevar ceva impresionant, s-ar elimina toata tensiunea spirituala dintre natiuni, mandria unor religii si s-ar completa un mod de viata foarte bun. Daca alegi sa cauti toata viata ta adevarul, atunci nu te rezuma numai la o religie...cauta in toate si preia ceea ce crezi tu ca iti este folositor tie pentru a fi mai inteleapta, caci, cu asta plecam in viata de apoi...cu experienta vietii, nu cu lucrurile materiale care nu-s decat niste iluzii, la fel ca si orgasmul (pot da explicatii, nu disperati). Eu din cate am cunoscut, am prluat de la crestini informatia, am considerat un update ceea ce inseamna coranul, apoi am imprumutat meditatia de la hindusi, iar din tot cocteilul asta au iesit multe concluzii. Acuma sa nu crezi ca sunt un sfant, am si eu rautatea mea, insa am cautat un mod de viata potrivit pentru a negocia cu cei ce au pierdut sensul vietiisi-s gata sa faca o mare prostie, sa-i motivez si sa le readuc aminte de lucruri pe care le-au uitat sau au avut nesansa sa le cunoasca vreodata.
Dezvolta-te interior, ca sa te poti intelege, radiaza in jurul tau lumina si-o sa vezi atunci cate lucruri/taine ne ascunde viata, acuma e o problema mare, aceea ca tot ceea ce vei descoperi in iluminarea ta ramane la nivel de feeling, si nu stiu cat vei putea sa exprimi si altora, ceea ce vei putea impartasi va fi doar o convingere interioara bine motivata.
Nu stiu daca am mai existat intr-o alta viata, n-am nici o dovada, decat numai presupunerile/speculatiile unora scrise prin carti.
In legatura cu ceea ce putem sa stim sigur si ce nu...pune o intrebare apoi iesi pe strada si asculta in jur...vei auzi niste fragmente de conversatii, cuvinte, care, puse cap la cap iti va da raspunsul adica prin ceea ce numim legea haosului, insa lucrurile se petrec succesv, asa incat nu se pot intimpla unele, fara sa se intample altele; doreste-ti sa stii, sa cunosti si-ai sa cunosti, raspunsurile tale le vei avea, ai rabdare si ti se va raspunde. Cauta raspunsurile tale in afara bibliei si-ai sa ai marea surpriza...acolo e si inceputul raspunsurilor tale, si sfarsitul... am incercat sa caut raspunsurile exceptand biblia, si m-am intors tot acolo... Trebuie sa citesti biblia ca sa afli si o sa gasesti acolo ceea ce ai nevoie sa stii. Captivant este ceea ce e scris in apocalipsa. Ai spus bine...o sa veghem asupra tuturor, n-o sa ni se intimple nimic, apoi vom merge in rai ( singura certitudine de viata dupa moarte), asa cum spun scripturile, pentru ca nimeni nu poate contesta.
Ai indoieli, insa nu deznadajdui, toate la timpul lor.
Ceea ce am spus sunt concluzii din discutiile avute cu toti cei cu care am vorbit. Caci, se leaga cu ceea ce e scris in biblie.
Prima etapa este o usurare extraordinara, in afara grijilor si greutatilor cotidiene, e mult mai mult decat ceea ce noi numim o evadare, un spatiu infinit in care este un mare "glob de lumina" (nu stiu daca se poate numi Poarta-catre un alt univers, Dumnezeu, sau Sfantul de la poarta raiului) care, intr-un sunet(/voce, telepatie) extrem de cald, pur, calm, ritmic, dulce si in acelasi timp concret, dur, impunator, insa respectand decizia libera, e intreabat daca este pregatit. In functie de raspuns, va intra in/prin lumina. Mai departe ceea ce se pare ca se intampla, este adormirea/conservarea sufletului, pana in "zilele de apoi" cand se va trezi, ca si cand a fost o fractiune de secunda, isi va recapata trupul si va lua parte la marea judecata, apoi, cei ce vor trece cu bine de judecata, impreuna cu Dumnezeu isi va judeca ingerul pazitor, apoi Dumnezeu va aduna pe toti cei ce au trecut si de etapa asta, si va citi din Cartea vietii, toate raspunsurile pe care, fiecare suflet are nevoie de ele, iar apoi o noua lume se va forma, din cate am inteles asta inseamna rai, nu pot spune daca face parte din ciclitate sau nu.
Ma gandeam ca o spui putin la misto chestia cu greseala, insa tot nu sunt de acord. Nu descoperi nimica din gresea ci din intamplare. Asa este si in cazul partenerei. Iar cat despre cei care regreta ca s-au insurat, aici putem spune ca au facut o greseala, pt ca au ales persoana nepotrivita.
Iar cat despre viata e un ciclu ma refer la ciclitatea existentelor unei singure entitati. Cat si in viata asta exista niste stadiide evolutie spiritual vorbind, iar cel mai inalt stadiu in care poate ajunge un om este cel al eliberãrii spirituale, atunci omul a atins nivelul conºtiinþei de sine.Cand poate deveni spectatorul propriei sale vieti.
Sunt multe chestii de spus aici. Oricum imi place acest subiect.
in ideile tale mergi mai mult spre credinta budista, insa nu e cel mai inalt grad cel pe care il spui tu, ci, mult mai sus...:D acela de a se transforma in energie si lua alte forme existentiale materiale (legendele chinezesti).Ca sa iti dau un exemplu...Acupunctura isi are inceputurile undeva in legende...
Cum poti fi spectatorul proprie-ti vieti? cum iti imaginezi tu asta, cand eul tau esti doar tu insati, ai o singura personalitate; Ori daca tu ai sansa sa te vezi pe tine insati cum traiesti, inseamna ca suferi o depersonalizare(si intri in planul psihiatric-patologic), iar daca ai multiple personalitati, atunci iar dai in patologia psihiatrica.
Parerea mea...ca sa nu aspiri la niste idealuri care nu s-ar solda decat cu bulirea unor registri din programul tau de baza, mai bine ne-am intoarce la ceea ce ne-a lasat dumnezeu sa fim....doar simpli oameni care-si traiesc viata dupa legile firesti...sa ne salutam, sa vorbim, sa ne simtim bine, sa nu ne suparam, sa lamurim totul, sa fie o armonie asemeni pulsiunii vietii oferite de respiratie...inspiri viata, expiri tot ce inseamna nefolositor, ca o miscare lina, fara efort si care te elibereaza...
|
Tiffany
438 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 00:20
Si tu cum ai ajuns "the bitch" ?
Sau mai bine zis, De ceeeee?
Success is just like being pregnant. Everybody congratulates you but nobody knows how many times you were fucked
|
|
|
lonely_fighter
171 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 00:22
De la: Tiffany, la data 2009-06-26 23:53:51Cum iti fluturi tu urechiusele la cuvintele mele
Dar stii ca ai dreptate?
Si inca ceva, eu am zis ca nu e suficient sa zici ca iti pare rau si sa mergi mai departe, dimpotriva. Exact ce ai spus si tu, ai bate pasul si ai ramane blocat, ai stagna. Si asta nu e bine.
Raman la ce am scris si mai sus, si treptat voi aduce imbunatatiri, si iti voi fura o portie din ce ai comentat si tu deasupra mea.
si ptr tine, si iti flutur din gene inapoi, sper sa observi la timp (de data asta)
Am omis sa spun ca a stagna, a bate pasul pe loc, inseamna, de fapt regres, involutie, acoperirea luminii interioare cu "bucati de umbra" (in chineza inseamna blocaje energetice cauzate de enervari si conflict interior alimentat de contradictii si lupta cu self-ul)
|
|
|
lonely_fighter
171 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 00:24
De la: Tiffany, la data 2009-06-27 00:20:30Si tu cum ai ajuns "the bitch" ?
Sau mai bine zis, De ceeeee?
E o poveste...lunga
|
Tiffany
438 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 00:25
De la: arsinel, la data 2009-06-27 00:22:22De la: Tiffany, la data 2009-06-26 23:53:51Cum iti fluturi tu urechiusele la cuvintele mele
Dar stii ca ai dreptate?
Am omis sa spun ca a stagna, a bate pasul pe loc, inseamna, de fapt regres, involutie, acoperirea luminii interioare cu "bucati de umbra" (in chineza inseamna blocaje energetice cauzate de enervari si conflict interior alimentat de contradictii si lupta cu self-ul)
A stagna inseamna a sta pe loc, a nu face nici un progres, a nu se dezvolta, etc.
Regresul duce cu gandul la mersul inapoi, decadere, intoarcerea de la o forma superioara la una inferioara.
In chineza nu te contrazic. Nu recunosc nimic altceva.
|
googoodoll
1642 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 00:46
|
hawk_eye
402 mesaje
Oras: Tg Mures
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 13:42
De la: arsinel, la data 2009-06-26 23:54:24De la: Argus, la data 2009-06-26 13:32:01De la: UnOmBun, la data 2009-06-26 13:25:31 Uite un subiect foarte interesant si profund. A trait cineva experienta mortii clinice ???... Eu am trait-o si pot sa zic ca moarte in adevaratul sens al cuvantului nu exista, dar si cand te intorci exista o mare parere de rau si percepi viata altfel, decat inainte. Acea faza cu tunelul exista, exista si diverse fiinte unele cunoscute altele pe care urmeaza sa le cunosti sau esti legat de ele fara sa ai habar si nici nu le cunosti inca, exista si acea lumina de la capatul tunelului, dar exista ceva dincolo de aceasta lumina care nu este moarte. Este o alta viata, o alta experienta. Si apropo sa stiti ca nu exista reancarnare. Toate faptele noastre bune sau rele comise in viata noastra conteaza pentru locul in care te duci, dar nu exista iad si rai, ci ceva mai avansat spiritual sau mai putin avansat.
E foarte posibil teoretic ce spui, dar daca inlaturi teoria reincarnarii, cum explici inegalitatea de sanse in care ne nastem? Sau chiar crezi ca intr-o lume in care accepti existenta/primordialitatea spiritualitatii, tocmai un astfel de lucru ar putea fi lasat la voia intamplarii si sa ne nastem intru totul inegali ca apoi sa nazuim a atinge, prin mijloace similare, spiritualitatea?!
Daca ne-am naste egali, atunci am fi ingeri si n-am mai avea posibilitatea de a ne mantui prin Iisus.
Faptul ca suntem inegali, nu prea stiu din ce punct d vedere te-ai gandit(trup, putere financiara, intelepciune, capacitate de gandire sanatate etc)
Da, ma refeream la egalitate pe mai multe planuri, inclusiv cele enumerate de tine (trup, putere financiara, intelepciune, capacitate de gandire sanatate etc) si nu vad de ce doar ingerii pot avea sanse egale la aparitie, mai degraba imi pare plauzibila evolutia noastra inspre regnul angelic cand ne vom termina ciclul de incarnari necesar pentru a fi destul de puri sa ne inaltam... Cat despre mantuirea prin Iisus, cred ca vorbele lui (mantuiti-va prin Mine), ar trebui intelese mai degraba in sensul de "mantra", adica fiecare prin el insusi, mai exact prin Eu-l sau superior si nicidecum prin persoana lui Iisus, altfel iar nu are sens, sa-ti plateasca altcineva propriile pacate... Dar, discutia ramane deschisa si e bine cat timp exista diversitate de opinii, Doamne fereste-ne de dogme!
|
linda
1592 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 14:18
De la: arsinel, la data 2009-06-26 23:59:35br />
optimismul tau e legat de una dintre ideile tale din "capul tau" sau, mai degraba concluzia ideilor alea multe din "capul tau:
"stimabila" doamna udrea, in primul rand as vrea sa felicit si sa aplaud initiativa de a ne onora cu prezenta "superioara" si plictisitoare pe forum...
in al doilea rand, nu ti-am citit toate posturile, dar mi se pare ca te exprimi prea categoric in redarea unor teorii si a unor ipoteze folosind viitorul ("va fi", "se va conserva "); iti recomand mai degraba conditionalul (modul actiunilor ipotetice)...sau tu esti unul dintre cei care, daca citesc un articol, il iau drept litera de lege!?
esti mult prea sigur in explicarea unor dubii pe care omenirea le are de cand lumea si pamantul; o persoana cu adevarat documentata, nu face greseala asta, dupa parerea mea, decat daca are si dovezi concrete si "revolutionare" in sensul asta; in afara de insusirea unor idei, pe care le-au avut altii, iar tu le expui ca fiind ale tale (iarasi mare greseala) n-am vazut nimic interesant la "domnia ta"...
si nu te mai lega atat de capul meu pe care-l pui de atatea ori in ghilimele, ca sta FOARTE BINE acolo unde sta, dovada bunavointa cu care iti raspund la afrontul (ce-i drept, cam anemic) pe care mi l-ai adus, bunavointa pe care sunt sigura ca nu vei putea conta si data viitoare.
|
Fosta membra 9am.ro
455 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 16:34
De la: daria_ta, la data 2009-06-26 08:48:49De la: blackdawn, la data 2009-06-24 18:36:24si cu greselile care nu mai pot fi coretate ce facem?
Le ducem "in carca"...atat cat traim!...
On topic: viata de dincolo...e o parere, e speranta omului ca nu se termina aici, ca mai exista ceva, e dorinta de a continua, e teama de final, de disparitie, de...NIMIC...
Personal sunt de parere ca totul se plateste aici, nu "dincolo", cel putin din ceea ce am observat pe parcursul vietii, din ceea ce am trait, am inteles ca luam cu noi doar sufletul, dar "curatat" prin toate "platile" pe care, mai devreme sau mai tarziu, le facem...dar AICI!
ABSOLUT, sunt de acord cu daria , cred ca totul se plateste aici, fiecare decizie pe care o luam are o consecinta pe care o suportam indiferent ca vrem sau nu......
|
Fosta membra 9am.ro
955 mesaje
|
Postat pe: 27 Iunie 2009, ora 16:48
De la: blackdawn, la data 2009-06-26 22:32:00De la: Oksana, la data 2009-06-25 00:03:49De la: Haps, la data 2009-06-24 23:48:25De la: Eea, la data 2009-06-24 23:42:46ok..te cred..
zic ca tine ca sa ma lasi si maine afara:))
a si app vreau un pat mare in care sa dorm daca tot ma mut la tine:))
dupa ce ca iti ofer onoarea, marea oprotunitate, imensa ocazie de a locui la mine si tu ce faci ? vii cu pretentii, mofturi, cum ca vrei pat mare. maine-poimaine o sa vii si cu aberanta pretentie ca eu sa dorm in alt pat.
Chiar asa , mai Haps , dupa ce ca te oferi sa platesti ulceaua sparta de altul ...trebuie sa faci fata si la pretentii suplimentare =)))
ps : pregateste-te corespunzator , da o fuga pana la market si cumpara Ariel 'pentru un alb impecabil'
da pe tine nu te-a spart cineva???/sau te-ai spart singur degetica???
no comment. nu sunt genul de om care isi expune pe un forum detalii din viata intima ...ce se intampla intre peretii casei mele ramane acolo
2 > 1
|
Fosta membra 9am.ro
7130 mesaje
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 13:05
De la: Oksana, la data 2009-06-27 16:48:23De la: blackdawn, la data 2009-06-26 22:32:00De la: Oksana, la data 2009-06-25 00:03:49De la: Haps, la data 2009-06-24 23:48:25De la: Eea, la data 2009-06-24 23:42:46ok..te cred..
dupa ce ca iti ofer onoarea, marea oprotunitate, imensa ocazie de a locui la mine si tu ce faci ? vii cu pretentii, mofturi, cum ca vrei pat mare. maine-poimaine o sa vii si cu aberanta pretentie ca eu sa dorm in alt pat.
Chiar asa , mai Haps , dupa ce ca te oferi sa platesti ulceaua sparta de altul ...trebuie sa faci fata si la pretentii suplimentare =)))
ps : pregateste-te corespunzator , da o fuga pana la market si cumpara Ariel 'pentru un alb impecabil'
no comment. nu sunt genul de om care isi expune pe un forum detalii din viata intima ...ce se intampla intre peretii casei mele ramane acolo
atunci astept o invitatie intre peretii casei tale
sdpoCVHBU IUBH M[BNWUGFN idn [tptbgb bg
|
Fosta membra 9am.ro
455 mesaje
|
Postat pe: 28 Iunie 2009, ora 17:41
De la: Haps, la data 2009-06-28 13:05:35De la: Oksana, la data 2009-06-27 16:48:23De la: blackdawn, la data 2009-06-26 22:32:00De la: Oksana, la data 2009-06-25 00:03:49De la: Haps, la data 2009-06-24 23:48:25De la: Eea, la data 2009-06-24 23:42:46ok..te cred..
atunci astept o invitatie intre peretii casei tale
|
Fosta membra 9am.ro
1414 mesaje
Oras: BUCURESTI
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:16
De la: Haps, la data 2009-06-25 00:11:27De la: Eea, la data 2009-06-25 00:06:10De la: Oksana, la data 2009-06-25 00:03:49De la: Haps, la data 2009-06-24 23:48:25De la: Eea, la data 2009-06-24 23:42:46ok..te cred..
ok.mai bine o las balta..
hei lasa mai, ca e doar un pat. hai fie. un pat mare pentru tine na.
@Haps doar atat iti spun : nu subestima femeile care dorm prost!!!
Neclaritati, dubii, relatii interumane, lipsa de comunicare, zbucium interior. Same shit everyday...
|
Fosta membra 9am.ro
1414 mesaje
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:19
De la: daria_ta, la data 2009-06-26 08:48:49De la: blackdawn, la data 2009-06-24 18:36:24si cu greselile care nu mai pot fi coretate ce facem?
On topic: viata de dincolo...e o parere, e speranta omului ca nu se termina aici, ca mai exista ceva, e dorinta de a continua, e teama de final, de disparitie, de...NIMIC...
Personal sunt de parere ca totul se plateste aici, nu "dincolo", cel putin din ceea ce am observat pe parcursul vietii, din ceea ce am trait, am inteles ca luam cu noi doar sufletul, dar "curatat" prin toate "platile" pe care, mai devreme sau mai tarziu, le facem...dar AICI!
Ei da, asta ai vrea tu sa fie, insa nici eu, nici tu, nu suntem atat de naivi incat sa credem asta... sau suntem ?!
De fapt hai sa nu te contrazic ci sa te intreb : Pt ce anume platim si cum platim ?!  exemplifica! dezvolta!
Neclaritati, dubii, relatii interumane, lipsa de comunicare, zbucium interior. Same shit everyday...
|
Fosta membra 9am.ro
1414 mesaje
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:21
De la: Mititelu_Radu, la data 2009-06-26 09:06:04De la: GEKADOS, la data 2009-06-24 13:59:22IN VIATA FACEM MULTE RELE SI BUNE,IDEIA E SA NE PARA RAU DE CEEA CE FACEM GRESIT SA GASIM O CALE DEA INDREPTA LUCRURILE SAU A PLATI PENTRU GRESELILE NOASTRE,IN VIATA PE CARE O TRAIM NU DUPA MOARTE PENTRUCA PAREREA MEA DUPA CE MURIM PLATIM PENTRU GRESELILE NOASTRE MULT MAI PROFUND.
Fundamental gresit. Ideea e sa nu faci niciodata ceva ce stii ca vei regreta. Sa iti para rau ptr ceva ce ai facut intentionst si sa indrepti lucrurile acum ca sa nu o patesti mai incolo nu e un comportament de om ci de animal, care trage le jug de frica biciului. Un om ajuta si face ceva bun ptr ca este om, un animal face ceva bun de frica. Daca un om face ceva bun de frica nu mai e om ci animal.
Mai Mititelu_Radu tu ai auzit vreodata de expresia "cu frica de D-zeu" ?! Sta la baza oricarei religii ce dracu...
|
Fosta membra 9am.ro
1414 mesaje
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 01:36
De la: Argus, la data 2009-06-26 10:49:24De la: chivas, la data 2009-06-26 10:05:13De la: Argus, la data 2009-06-26 09:32:50Cum anume va arata viata de dincolo, nu stim inca cu certitudine, desi e un subiect interesant de speculatii, dar, asa cum au subliniat unii din antevorbitori, e recomandat sa cautam inca de acum sa indreptam ceea se poate indrepta in atitudinea si comportamentul nostru; dar nu de frica lui bau-bau, pentru ca ar fi doar o alta ipocrizie bazata pe interes, ci din intelegerea purificata de orice forma de egoism a consecintelor pe care le au faptele noastre, si asta pana ce, putin cate putin, vom reusi sa inlaturam in mare parte motivele de a ne parea rau. Oricum, cine are pareri de rau este deja pe calea cea buna, deoarece nu se multumeste a-si justifica siesi si celor din jur propriile fapte, bune x rele, ci este sincer interesat de impactul lor asupra celor din jur. Desigur, nu este suficienta constientizarea, deoarece s-ar ramane in faza lamentarilor, ceea ce nu este de dorit, dar e un bun inceput pentru autocontrol si auto-indreptare. Ca unii din noi au nevoie de sprijinul religiei, altii cauta in filosofie sau in arta metode de control al propriului destin, ca firile rationale pot incadra aceasta problematica doar in sabloanele stiintelor, asta tine de specificul ratiunii fiecaruia; esential este sa se poata evada intr-un fel sau altul din haotica deviza a vesnicului ignorant: "las' ca merge si asa", care distruge bunul-simt si indobitoceste firea umana...
Nu exista intelegere purificata de orice forma de egoism, asa cum sustii. Ar trebui sa stii ca in ceea ce ne priveste, forma de obiectivism absolut este un mit. Iar parerea de rau nu este deloc un inceput. Gandeste-te la cei care joaca jocuri de noroc, la alcoolici, la drogati. Toti au momente in care isi constientizeaza problema si le pare rau. Dar in cea mai mare parte, asta nu e decat inca un motiv de intristare ptr ei, neaducandu-le nimic bun. Esti un teoretician, nu stiu daca bun sau prost, dar atat, deocamdata. E adevarat ca asta facem toti aici, teoretizam, dar ai prezentat prea multe situatii utopice, care nu au absolut nici o legatura cu firea umana. Nu poti sa "evadezi din haotica deviza". Adica nu inseamna nimic ce ai scris tu, pentru ca dintr-o deviza nu poti evada, poti eventual sa incerci sa evadezi dintr-o stare generata din punerea perpetua in practica a unei devize. Ai vrut numai sa vorbesti frumos. Spui o gramada de lucruri fara cap si coada. Ai fi putut sa te exprimi mult mai simplu si cred ca ai fi reusit sa te faci mai bine inteles, daca ai avea intr-adevar ceva de spus.
ON TOPPING :)) In viata platim pentru absolut tot ce facem. Nu dupa moarte. Acolo numai platim penalitati, dobanzi, restante
Fiecare teoretizeaza in felul lui, daca tu atat ai inteles din mesajul meu e problema ta, ne putem completa foarte bine, cred eu, pe acest forum, fara a aduce atacuri la persoana... Cat despre faptul ca vorbesc nulitati, sau ce vrei tu sa zici, nu stiu daca esti tu in masura sa apreciezi asta, cred mai degraba ca esti un carcotas ce vrea sa-si demonstreze cu orice pret superioritatea in replici mai mult sau mai putin argumentate; pe de alta parte, tin sa te anunt ca nu am de gand sa cad in jocul tau si sa ma justific in fata ta deoarece nu pentru asta am postat mesajul, sa-mi dai tu note pe el, si nici "sa vorbesc frumos", asa cum pretinzi, ci doar mi-am exprimat propria parere. In legatura cu exemplul pe care l-ai dat, al jucatorilor la jocuri de noroc & alti viciosi de aceasta teapa, cazul lor nu se contrazice cu ce am spus eu, ei pot intr-adevar realiza in unele momente ca nu se afla pe un drum bun, dar le lipseste vointa de a schimba ceva in viata lor; si eu am afirmat acelasi lucru, ca e insuficient sa constientizezi si sa ramai in aceasta etapa a lamentarilor, daca nu intreprinzi nimic pentru a iesi din aceasta situatie; am spus ca e un punct de pornire, un prim pas necesar, nu si suficient pentru a rezolva problema controlului propriului destin. Daca a avea idealuri inalte ti se pare ceva utopic, te anunt ca nu este asa, chiar daca nu vom reusi intru totul acea "purificare" la care am facut referire, asta nu inseamna sa nu facem nimic, unul poate face 20%, altul 30%, altul 50%, dar cine refuza ideea cu siguranta ca nu va face nimic in acest sens. Eu zic ca te-ai grabit si ai judecat pripit afirmatiile mele, dar mai ai inca timp sa-ti revizuiesti parerea despre mesajul meu, asta desigur daca nu consideri si asta vreo idee utopica sau non-sens, sau vorba goala etc. ...! Daca te oboseste lungimea unui mesaj, poti sari peste el, nu te obliga nimeni sa-ti pierzi vremea citindu-l, uneori asa procedez si eu cand vreun mesaj mi se pare insipid, dar cel putin nu sar la gatul celuilalt dintr-un avant de criticism mai mult sau mai putin justificat. Asta e si farmecul unui forum de discutii, cred eu, sa nu fie toate mesajele la fel, nici prin lungime, nici prin continut. E atractiva tocmai diversitatea opinilor, contradictiile sunt sarea si piperul atata timp cat nu se cade intr-un razboi al orgoliilor personale... Apropo de posibilitatea obiectivitatii, ea se poate realiza, cel putin pur rational, daca iei in considerare imprejurarile in care cineva anume a luat o anumita decizie in masura in care ai la indemana suficiente indicii; faptul ca tu sau altcineva veti lua decizii doar in conformitate cu interesele tale egoiste nu inseamna ca nu se poate si altfel, ci doar ca aceasta este "etica" pe care intelegi tu sa o respecti in relatiile cu cei din jur...
Asa iti trebuie @chivas daca faci o treaba de mantuiala, asta e a 3-a boacana de la incidentul cu sica29 incoa...
"esential este sa se poata evada intr-un fel sau altul din haotica deviza a vesnicului ignorant: "las' ca merge si asa", care distruge bunul-simt si indobitoceste firea umana..."
"In legatura cu exemplul pe care l-ai dat, al jucatorilor la jocuri de noroc & alti viciosi de aceasta teapa, cazul lor nu se contrazice cu ce am spus eu, ei pot intr-adevar realiza in unele momente ca nu se afla pe un drum bun, dar le lipseste vointa de a schimba ceva in viata lor; si eu am afirmat acelasi lucru, ca e insuficient sa constientizezi si sa ramai in aceasta etapa a lamentarilor, daca nu intreprinzi nimic pentru a iesi din aceasta situatie; am spus ca e un punct de pornire, un prim pas necesar, nu si suficient pentru a rezolva problema controlului propriului destin. Daca a avea idealuri inalte ti se pare ceva utopic, te anunt ca nu este asa, chiar daca nu vom reusi intru totul acea "purificare" la care am facut referire, asta nu inseamna sa nu facem nimic, unul poate face 20%, altul 30%, altul 50%, dar cine refuza ideea cu siguranta ca nu va face nimic in acest sens."
- bun din astea 2 paragrafe  eu inteleg ca tie (@Argus) iti pasa de oameni, insa concret tu doar ai teoretizat iar "esential este sa se poata" nu imi place cum suna expresia asta  , suna precum replica unui om detasat dar trecem cu vederea...  Pt ca vad ca teoria ai pus-o oarecum la punct, tu consideri ca poate fi pusa si in practica ?! Daca da, cum ?!
"ci din intelegerea purificata de orice forma de egoism a consecintelor pe care le au faptele noastre"
"Apropo de posibilitatea obiectivitatii, ea se poate realiza, cel putin pur rational, daca iei in considerare imprejurarile in care cineva anume a luat o anumita decizie in masura in care ai la indemana suficiente indicii; faptul ca tu sau altcineva veti lua decizii doar in conformitate cu interesele tale egoiste nu inseamna ca nu se poate si altfel, ci doar ca aceasta este "etica" pe care intelegi tu sa o respecti in relatiile cu cei din jur..."
- iar din astea 2 paragrafe imi vin niste intrebari :
Tu cand vorbesti despre obiectivitate te referi numai in cazul unei/unor decizii ?! (nr mic) sau vrei sa imi spui ca fiecare decizie din viata ta (de la enlightenment incoa) a fost una pur obiectiva ?!
Iar tu consideri ca esti un om cu o "intelegerea purificata de orice forma de egoism" ?! Consideri ca egoismul este inexistent la tine ?!
|
googoodoll
1642 mesaje
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 07:28
obiectiv nu poti privi decat din afara, recte un judecator decide sau cel putin ar trebui sa decida obiectiv problemele altora, alegerile tale ca om sunt prin excelenta subiective, ce naiba, cum poti sa privesti obiectiv ceva ce iti afecteaza viata si persoana?
ca tii cont de consecintele alegerii tale in functie de morala si constiinta si uneori constienta :D, asta e altceva.
vorba lui iliescu, eludati meandrele concretului.
|
GEKADOS
134 mesaje
Oras: Iasi
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 16:14
|
Fosta membra 9am.ro
22546 mesaje
Oras: Craiova
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 17:54
De la: DMark, la data 2009-06-30 01:19:16De la: daria_ta, la data 2009-06-26 08:48:49De la: blackdawn, la data 2009-06-24 18:36:24si cu greselile care nu mai pot fi coretate ce facem?
Ei da, asta ai vrea tu sa fie, insa nici eu, nici tu, nu suntem atat de naivi incat sa credem asta... sau suntem ?!
De fapt hai sa nu te contrazic ci sa te intreb : Pt ce anume platim si cum platim ?! exemplifica! dezvolta!
Ei, DMark! Este pt prima oara cand nu ai argumente impotriva celor spuse de mine, faci doar afirmatii si nici acelea sustinute!(vezi intrebarea "sau suntem?")
Eu, in schimb, desi am mai spus-o pe un topic, ma voi repeta:am argumentul experientei date de varsta, de ceea ce am trait si am vazut pe parcursul vietii...Pt ce platim si cum? Sa exemplific, sa dezvolt?...Nu am cum, sunt lucruri mult prea personale, si f dureroase, care trebuie luate cu mine, indiferent cat m-ar costa asta...si am platit destul pt unele...Pot spune ca prea mult, desi, poate niciodata nu vom reusi sa platim integral, poate doar in momentul trecerii "dincolo" vom fi eliberati complet...
www.nixservers.ro - Gazduire web / VPS / servere dedicate
|
Fosta membra 9am.ro
1414 mesaje
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 20:02
De la: daria_ta, la data 2009-06-30 17:54:40De la: DMark, la data 2009-06-30 01:19:16De la: daria_ta, la data 2009-06-26 08:48:49De la: blackdawn, la data 2009-06-24 18:36:24si cu greselile care nu mai pot fi coretate ce facem?
De fapt hai sa nu te contrazic ci sa te intreb : Pt ce anume platim si cum platim ?! exemplifica! dezvolta!
Ei, DMark! Este pt prima oara cand nu ai argumente impotriva celor spuse de mine, faci doar afirmatii si nici acelea sustinute!(vezi intrebarea "sau suntem?")
Eu, in schimb, desi am mai spus-o pe un topic, ma voi repeta:am argumentul experientei date de varsta, de ceea ce am trait si am vazut pe parcursul vietii...Pt ce platim si cum? Sa exemplific, sa dezvolt?...Nu am cum, sunt lucruri mult prea personale, si f dureroase, care trebuie luate cu mine, indiferent cat m-ar costa asta...si am platit destul pt unele...Pot spune ca prea mult, desi, poate niciodata nu vom reusi sa platim integral, poate doar in momentul trecerii "dincolo" vom fi eliberati complet...
Aseara am adormit si nu am apucat sa termin...
M-oi fi exprimat eu neclar...  si apoi @daria ai luat-o prea personal  , nu vroiam exemple din viata ta ci exemple din viata oamenilor. Uite un exemplu : Tu ce crezi @daria ?! Un om care a luat/distrus 10, 100, 1000 de vieti plateste TOTUL AICI ?! Are cum sa plateasca TOTUL AICI ?! Viata lui o poti considera un "schimb echivalent" ?!
|
Fosta membra 9am.ro
1414 mesaje
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 20:09
De la: Argus, la data 2009-06-26 12:09:46mi se pare ca un asemenea mod de gandire, de regula imbratisat de religiile si filosofiile orientale, ar avea raspunsuri logice satisfacatoare la marea majoritate a intrebarilor noastre existentiale, cred... Cu atat mai mult cu cat, de ex., religia crestina (nu cea practicata de gnostici, ci acea propovaduita in prezent de Biserica), nu raspunde satisfacator ratiunii cetateanului din sec. XXI, la unele intrebari elementare, cum ar fi: de ce ne nastem inegali (ca si sanse de realizare in viata, sanatate, fericire, avere, inteligenta etc.), si cum anume am putea fi trasi la raspundere in mod atat de drastic de catre judecata divina de vreme ce ne nastem, crestem si murim atat de putin intelepti, in mare parte parte si datorita influentei nefaste a societatii in care traim, sau a majoritatii ei cel putin...
Da bun, religia crestina se bazeaza pe "crede si nu cerceta" si tu ai pretentia sa-ti raspunda la ceva ce necesita cercetari ?!  Oamenii bisericii sunt obisnuiti sa dea scuze si sa faca promisiuni, dovezi ?! cercetari ?! astea-s lucratura diavolului... Cat despre filosofiile orientale...  contin putin SF si nimic mai mult,  chiar am observat o tendinta spre SF la asiatici.
|
Fosta membra 9am.ro
1414 mesaje
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 20:16
De la: Argus, la data 2009-06-26 15:47:08De la: Oksana, la data 2009-06-26 15:31:08De la: Argus, la data 2009-06-26 13:49:49[
Relatari similare au fost descrise de catre multe persoane care au trecut prin moarte clinica, ele pot explica doar modul de trecere catre planul spiritual, dar nu pot da raspuns la intrebarea daca exista sau nu reincarnare; pe de alta parte, exista unele relatari, obtinute prin metoda hipnozei ...
Fiiule , esti din ce in ce mai profund in gandire si e de bine
Subiectul aflat in moarte clinica nu-si poate sustine singur activitatea cardiaca si respiratorie ...dar centrii corticali pot fi stimulati. Simplificat: organismul inca primeste informatii dar pe fondul unui stres fiziologic da error la interpretare.
Iti dau un pont, consumul exagerat de alcool duce la imposibilitatea metabolizarii sale rapide => se acumuleaza acetaldehida => hiper stimularea corticala => manifestariile tipice si bine cunoscute ... vezi "floricele pe campii" si tu esti al naibii de viu :)
Imi cer scuze celor pe care i-am plictisit
Nu contrazic ca ai dreptate in ce priveste procesele chimice care au loc in organism pe fondul consumului de alcool, substante cu efect psihotrop etc., ba chiar, in unele practici spirituale sunt folosite cu buna stiinta diverse substante x metode de yoga de incetinire a pulsului / respiratiei pentru atingerea unor anumite stari asa-zis de clarviziune; ceea ce este interesant e ca cele "vazute" in acele stari nu sunt niste nonsensuri, si ca "floricelele" vazute sunt prea adeseori aceleasi de catre toate persoanele, ceea ce teoretic mareste sansele ca ele sa existe independent de perceptia noastra. Exemplul cu betivii e unul aparte si cu o conotatie negativa, deoarece starile atinse sunt mai degraba non-spirituale, "floricilele" vazute de acestia apartin mai degraba la ceea ce yoghinii numesc "astral inferior" iar crestinii "iad".
Aici nu prea ai ce sa dezbati  , tot ce pot sa spun e ca astept sa vad la ce concluzie ajunge studiul AWARE, cica prin 2011 se termina, ce bulan cu 1 an inainte de sfarsitul lumii  .
Problema e alta  , oare mascaricii aia care se ocupa cu studiul o sa furnizeaze TOATE informatiile publicului larg ?! Daca ajung la vreo concluzie naspa care poate sa influentzeze in mod negativ omenirea. Oare ce o sa se intample ?!  Sunt curios, asta e unul dintre momentele alea cand imi doresc sa fiu cel mai influent om de pe planeta  .
|
Fosta membra 9am.ro
1414 mesaje
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 20:26
De la: arsinel, la data 2009-06-26 20:49:38De la: Micuta_Daria, la data 2009-06-26 12:03:57De la: adnana, la data 2009-06-26 11:39:50De la: arsinel, la data 2009-06-26 11:27:24viata de dincolo va fi insa sub alta forma, prima data vom intra intr-o conservare (somn profund) si ne vom trezi la judecata, apoi, dupa ce s-au triat toti cei ce au trecut cu bine, hotarati sa mearga-n rai, se va citi din cartea vietii cand vom afla toate raspunsurile la tot ceea ce avem neclar, lucrul asta e doar la un pas de o fericire, liniste, statornicie si o tihna vesnica.
Raspuns pentru adnana :
pai din greseala se descopera foarte multe lucruri, pana si partenerul...era luat putin la misto ideea ca e o greseala, alimentata de faptul ca multi regreta ca-s insurati, sau ca au ales gresit, iar multi indivizi (ei si ele) nici nu vor sa auda de casnicii, cu toate ca isi doresc copii. Multi barbati (si un procent mult mai mic de femei) intra in casnicie la varste mai fragede, apoi se complac intr-o relatie in care ea are gura mare(acum e cat se poate de serios) si, ori din timiditate sau din prostie, sau, pur si simplu nu stiu cum si ce sa faca, sau din slabiciunea pentru gura ei mare si care controleaza totul la extrem (posibil deseori pentru ca el nu prea face nimic), se refugiaza in toxice, cum sunt alcool, cafea, tigari ducand la extrem comsumul lor, sau dand de furca psihologilor.
Deci chestia cu greseala are si alb si negru incorporat asa, ca sa privim situatia pe toate fetzele si sa realizam armonia intre ele.
In legatura cu viata de dincolo de moarte e cat se poate de logic caci, daca am pleca cu totul, atunci n-ar mai ramane aici trupul.
Viata e un ciclu? din ce punct de vedere (eu vad foarte multe). Te teferi la succesiunea generatiilor sau la ciclitatea existentelor unui singure entitati (suflet sau cum vrei sa-i spui)?
Raspuns pentru mititica daria:
mi-a placut sa citesc despre viata de dincolo, am discutat atat cu preoti cat si cu multi care au citit biblia, si-am pus cap la cap ideile, am meditat asupra lor si-au iesit concluziile pe care le-am facut cunoscute si voua. Certitudinile sunt in cele demonstrate. insa mult prea putine.
Da, s-au intors foarte multi inapoi (moartea clinica) si-au povestit acelasi lucru, descriind acelasi lucru insa in mod diferit, prin prisma bagajului informational al fiecaruia, al culturii generale. Sa stii ca se stiu destul de multe si in acelasi timp destul de putine. Spre exemplu se pare ca ar exista cam 100 trepte pe scara mortii, iar cea mai profunda pe care o putem realiza cu anestezia generala este de 5. Se pare deasemenea ca in scara asta ar fi incluse si fantomele, stafiile, etc, adica forme de existenta intermediare intre viata certa si moarte.
Despre reincarnare sunt destul de rezervat. Budinstii cred asta, insa, prin ceea ce scrie in biblie si coran: "la judecata ne vom recapata trupurile..." se pare ca e cam opozabil, ori biblia crestina se pare ca a fost scrisa sub indemnul unui "individ" care a trecut prin moarte, si-a sfidat-o, intorcandu-se inapoi, pe cand la hindusi nu-s decat legente ale lui Buda. Hindusii au si ei parte de adevar, lucruri bune, iar daca vei citi si aduna informatii din cele 3 tipuri mari de religii : crestina, hindusa si musulmana, o sa vezi ca, multe se bat cap in cap, insa se completeaza atat de bine incat daca am reusi sa eliminam prostiile si sa unim religiile, atunci ar iesi intr-adevar ceva impresionant, s-ar elimina toata tensiunea spirituala dintre natiuni, mandria unor religii si s-ar completa un mod de viata foarte bun. Daca alegi sa cauti toata viata ta adevarul, atunci nu te rezuma numai la o religie...cauta in toate si preia ceea ce crezi tu ca iti este folositor tie pentru a fi mai inteleapta, caci, cu asta plecam in viata de apoi...cu experienta vietii, nu cu lucrurile materiale care nu-s decat niste iluzii, la fel ca si orgasmul (pot da explicatii, nu disperati). Eu din cate am cunoscut, am prluat de la crestini informatia, am considerat un update ceea ce inseamna coranul, apoi am imprumutat meditatia de la hindusi, iar din tot cocteilul asta au iesit multe concluzii. Acuma sa nu crezi ca sunt un sfant, am si eu rautatea mea, insa am cautat un mod de viata potrivit pentru a negocia cu cei ce au pierdut sensul vietiisi-s gata sa faca o mare prostie, sa-i motivez si sa le readuc aminte de lucruri pe care le-au uitat sau au avut nesansa sa le cunoasca vreodata.
Dezvolta-te interior, ca sa te poti intelege, radiaza in jurul tau lumina si-o sa vezi atunci cate lucruri/taine ne ascunde viata, acuma e o problema mare, aceea ca tot ceea ce vei descoperi in iluminarea ta ramane la nivel de feeling, si nu stiu cat vei putea sa exprimi si altora, ceea ce vei putea impartasi va fi doar o convingere interioara bine motivata.
Nu stiu daca am mai existat intr-o alta viata, n-am nici o dovada, decat numai presupunerile/speculatiile unora scrise prin carti.
In legatura cu ceea ce putem sa stim sigur si ce nu...pune o intrebare apoi iesi pe strada si asculta in jur...vei auzi niste fragmente de conversatii, cuvinte, care, puse cap la cap iti va da raspunsul adica prin ceea ce numim legea haosului, insa lucrurile se petrec succesv, asa incat nu se pot intimpla unele, fara sa se intample altele; doreste-ti sa stii, sa cunosti si-ai sa cunosti, raspunsurile tale le vei avea, ai rabdare si ti se va raspunde. Cauta raspunsurile tale in afara bibliei si-ai sa ai marea surpriza...acolo e si inceputul raspunsurilor tale, si sfarsitul... am incercat sa caut raspunsurile exceptand biblia, si m-am intors tot acolo... Trebuie sa citesti biblia ca sa afli si o sa gasesti acolo ceea ce ai nevoie sa stii. Captivant este ceea ce e scris in apocalipsa. Ai spus bine...o sa veghem asupra tuturor, n-o sa ni se intimple nimic, apoi vom merge in rai ( singura certitudine de viata dupa moarte), asa cum spun scripturile, pentru ca nimeni nu poate contesta.
Ai indoieli, insa nu deznadajdui, toate la timpul lor.
Ceea ce am spus sunt concluzii din discutiile avute cu toti cei cu care am vorbit. Caci, se leaga cu ceea ce e scris in biblie.
Prima etapa este o usurare extraordinara, in afara grijilor si greutatilor cotidiene, e mult mai mult decat ceea ce noi numim o evadare, un spatiu infinit in care este un mare "glob de lumina" (nu stiu daca se poate numi Poarta-catre un alt univers, Dumnezeu, sau Sfantul de la poarta raiului) care, intr-un sunet(/voce, telepatie) extrem de cald, pur, calm, ritmic, dulce si in acelasi timp concret, dur, impunator, insa respectand decizia libera, e intreabat daca este pregatit. In functie de raspuns, va intra in/prin lumina. Mai departe ceea ce se pare ca se intampla, este adormirea/conservarea sufletului, pana in "zilele de apoi" cand se va trezi, ca si cand a fost o fractiune de secunda, isi va recapata trupul si va lua parte la marea judecata, apoi, cei ce vor trece cu bine de judecata, impreuna cu Dumnezeu isi va judeca ingerul pazitor, apoi Dumnezeu va aduna pe toti cei ce au trecut si de etapa asta, si va citi din Cartea vietii, toate raspunsurile pe care, fiecare suflet are nevoie de ele, iar apoi o noua lume se va forma, din cate am inteles asta inseamna rai, nu pot spune daca face parte din ciclitate sau nu.
"Spre exemplu se pare ca ar exista cam 100 trepte pe scara mortii" - aiurea  dar de ce nu 20 sau 50 sau 1000 sau 10000  , asta e un fel de aproximare al presupusului, aproximare al presupusului ce vag suna  .
"Eu din cate am cunoscut, am prluat de la crestini informatia, am considerat un update ceea ce inseamna coranul, apoi am imprumutat meditatia de la hindusi, iar din tot cocteilul asta au iesit multe concluzii" - aiurea  concret ceea ce ai facut tu aici este sa iei elemente din fiecare religie, elemente care ti se par TIE credibile, logice, cu sens si cu ele ai format o alta religie (cocktail vb ta). Si acum te intreb eu pe tine, cu ce anume e diferita religia asta a ta fata de celelalte ?! Ca ti se pare tie credibila, logica, cu sens ?! Borsh pe paine cu garnitura de fasole batuta si topping castraveti murati...  Concret nu ai cum sa dovedesti nimic la fel cum nici mai marii reprezentanti ai celorlalte religii nu au cum  .
"la fel ca si orgasmul (pot da explicatii, nu disperati)" - te rog frumos sa dai, eu unul sunt curios ce iti nascoceste mintea in directia asta  .
"insa am cautat un mod de viata potrivit pentru a negocia cu cei ce au pierdut sensul vietiisi-s gata sa faca o mare prostie, sa-i motivez si sa le readuc aminte de lucruri pe care le-au uitat sau au avut nesansa sa le cunoasca vreodata." -  suna dubios, extrem de dubios...
"Dezvolta-te interior, ca sa te poti intelege, radiaza in jurul tau lumina si-o sa vezi atunci cate lucruri/taine ne ascunde viata, acuma e o problema mare, aceea ca tot ceea ce vei descoperi in iluminarea ta ramane la nivel de feeling, si nu stiu cat vei putea sa exprimi si altora, ceea ce vei putea impartasi va fi doar o convingere interioara bine motivata." -  ok, acum incepi sa suni a sectant...
"Ai indoieli, insa nu deznadajdui, toate la timpul lor.
Ceea ce am spus sunt concluzii din discutiile avute cu toti cei cu care am vorbit. Caci, se leaga cu ceea ce e scris in biblie." -  din ce in ce mai mult suni precum un sectant...
"un spatiu infinit in care este un mare "glob de lumina" (nu stiu daca se poate numi Poarta-catre un alt univers, Dumnezeu, sau Sfantul de la poarta raiului) care, intr-un sunet(/voce, telepatie) extrem de cald, pur, calm, ritmic, dulce si in acelasi timp concret, dur, impunator, insa respectand decizia libera, e intreabat daca este pregatit. In functie de raspuns, va intra in/prin lumina" - imi aduce aminte de secventele alea misto de prin filme... auzi dar lumina la glob cum o sa fie ?! spre galben ca la soare ?! eu as prefera sa fie neon...
"isi va recapata trupul" - nu vad rostul, de ce as mai avea nevoie de trup ?!
"isi va judeca ingerul pazitor" - de ce ?! ce treaba are saracul ?!
"Cauta raspunsurile tale in afara bibliei si-ai sa ai marea surpriza...acolo e si inceputul raspunsurilor tale, si sfarsitul... am incercat sa caut raspunsurile exceptand biblia, si m-am intors tot acolo... Trebuie sa citesti biblia ca sa afli si o sa gasesti acolo ceea ce ai nevoie sa stii" - bun si acum ca sa terminam tot rahatul asta ar fi cazul sa fac si eu o concluzie nu ?! Mai @arsinel vezi tu care e faza la treaba asta cu "ce o sa se intample dupa ce murim" Ca sa aflam raspunsul la intrebarea asta trebuie sa indeplinim o conditie necesara care la modul amuzant este si inevitabila. Conditia e ca trebuie sa murim taticule SA MURIM... in rest numai presupuneri care chiar daca par plauzibile raman tot presupuneri... asta e... tot ce pot sa-ti spun este ceea ce i-ai spus tu @micutei_daria desi suna a fraza de sectant : "Ai indoieli, insa nu deznadajdui, toate la timpul lor"
|
Fosta membra 9am.ro
1414 mesaje
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 20:37
De la: adnana, la data 2009-06-26 22:39:52Sunt multe chestii de spus aici. Oricum imi place acest subiect.
Mie nu prea imi plac subiectele astea existentiale fiindca (asa cum imi place mie sa spun) chiar daca au raspunsuri categoric nu-s de nasul omenirii  .
|
Fosta membra 9am.ro
1414 mesaje
|
Postat pe: 30 Iunie 2009, ora 20:42
De la: Argus, la data 2009-06-27 13:42:33De la: arsinel, la data 2009-06-26 23:54:24De la: Argus, la data 2009-06-26 13:32:01De la: UnOmBun, la data 2009-06-26 13:25:31 Uite un subiect foarte interesant si profund. A trait cineva experienta mortii clinice ???... Eu am trait-o si pot sa zic ca moarte in adevaratul sens al cuvantului nu exista, dar si cand te intorci exista o mare parere de rau si percepi viata altfel, decat inainte. Acea faza cu tunelul exista, exista si diverse fiinte unele cunoscute altele pe care urmeaza sa le cunosti sau esti legat de ele fara sa ai habar si nici nu le cunosti inca, exista si acea lumina de la capatul tunelului, dar exista ceva dincolo de aceasta lumina care nu este moarte. Este o alta viata, o alta experienta. Si apropo sa stiti ca nu exista reancarnare. Toate faptele noastre bune sau rele comise in viata noastra conteaza pentru locul in care te duci, dar nu exista iad si rai, ci ceva mai avansat spiritual sau mai putin avansat.
Da, ma refeream la egalitate pe mai multe planuri, inclusiv cele enumerate de tine (trup, putere financiara, intelepciune, capacitate de gandire sanatate etc) si nu vad de ce doar ingerii pot avea sanse egale la aparitie, mai degraba imi pare plauzibila evolutia noastra inspre regnul angelic cand ne vom termina ciclul de incarnari necesar pentru a fi destul de puri sa ne inaltam... Cat despre mantuirea prin Iisus, cred ca vorbele lui (mantuiti-va prin Mine), ar trebui intelese mai degraba in sensul de "mantra", adica fiecare prin el insusi, mai exact prin Eu-l sau superior si nicidecum prin persoana lui Iisus, altfel iar nu are sens, sa-ti plateasca altcineva propriile pacate... Dar, discutia ramane deschisa si e bine cat timp exista diversitate de opinii, Doamne fereste-ne de dogme!
"si nu vad de ce doar ingerii pot avea sanse egale la aparitie, mai degraba imi pare plauzibila evolutia noastra inspre regnul angelic cand ne vom termina ciclul de incarnari necesar pentru a fi destul de puri sa ne inaltam" - apoi daca ar fi sa mergem pe lvl ca la jocurile RPG  mie mi se pare logic ca ultimul lvl ar trebui sa fie D-zeu... oups dar nu e bine ca ajungem in iad precum Lucifer  daca ne mananca in cur sa incercam sa evoluam prea mult...
|
|
|